Home » Archief » Haantjes


[03.12.2008]

Haantjes

Lodewijk Nasser

Z27 (51k image)
Illustratie: Anders Zorn

Anja Meulenbelt heeft weer een gloedvol betoog waarin zij een lans breekt voor homomeppers, die zij liefkozend haantjes noemt. Haar relaas vangt aan met ervaringen uit de tijd dat zij vormingswerk deed. (Mensen, dat is nog voor de oorlog). Dan volgt een ellenlange tekst waarin het hele feministische begrippenjargon uit de mottenballen wordt gehaald, om tot slot als volgt te eindigen:

Opvallend is dan ook dat geweld vooral de neiging heeft om los te barsten wanneer jonge mannen in de nabijheid van homo’s het gevoel krijgen als lustobject gezien te worden, dat maakt juist bij jonge mannen voor wie mannelijkheid problematisch is snel een afweerreactie wakker, die snel weggewerkt kan worden met agressief gedrag.

Anja heeft hier natuurlijk gelijk, zoals altijd overigens. En wie het daar niet mee eens is, moet natuurlijk een xenofoob met eenzijdige denkbeelden zijn, die bepaalde bevolkingsgroepen op de trein wil zetten.

Maar wat ze schrijft, is zéér herkenbaar. Zelf heb ik dat ook, dat ik mij agressief uit als mijn mannelijkheid wordt uitgedaagd. Behalve bij homo’s en lesbiennes, komt dat gevoel bij mij op als ik medewerkers van een voedselbank hun busje zie inladen, een kerkgebouw zie staan, in een treincoupé zit, ambulance-medewerkers aan het werk zie, een buschauffeur mij onvriendelijk gezind is, maar toch vooral als als ik kleuters in een lampionnentoptocht zie lopen.

Lodewijk Nasser schrijft weliswaar voor Het Vrije Volk, maar hij is geen slecht mens. Ook hij heeft zijn eigen weblog.

Algemeen, 03.12.2008 @ 13:59

[Home]
 

36 Reacties

op 03 12 2008 at 15:54 schreef Ozymandias:

Betekent de uitwisseling van Nasser van Het Vrije Volk naar Frontaal Naakt vrede tussen beide blogs, net zoals koningen vroeger dochters ter huwelijk uitwisselden om de vrede tussen hun rijken te bestendigen?

op 03 12 2008 at 15:56 schreef Peter:

Nee. HVV moet kapot. Alleen Nasser laat ik leven.

op 03 12 2008 at 19:02 schreef Pieter:

Anja heeft weer een hele lap tekst nodig om machoisme te beschrijven.

Opvallend is dan ook dat geweld vooral de neiging heeft om los te barsten wanneer jonge mannen in de nabijheid van homo’s het gevoel krijgen als lustobject gezien te worden..

Concludeert Anja hier dat homo’s structureel aan uitlokking doen? Preventief oppakken dus en Anja, als vormingsleider aan het werk zetten.

Anja’s (destijds) vernieuwende aanpak met dwarsdoorsneden van de geslachtsorganen zou overigens nu op Bert Brussen nog een therapeutische uitwerking (lees libidoverlagende uitwerking) kunnen hebben. Of is kringrukken soms verheffing van het volk?

op 03 12 2008 at 21:00 schreef Peter:

Dit jaar wacht ik tot ik eens uitgenodigd word, Tok.

op 03 12 2008 at 21:04 schreef Tjerk:

Denk het niet. Na het kringrukken gaan Bert, Conan en ik altijd nog even potenrammen in het Haagse Bos om onze mannelijkheid te bevestigen.

Overigens deel ik Nassers kritiek op Anja’s stuk niet. Wat ze schrijft snijdt hout: lage sociale status => je maakt anderen tot mikpunt van je frustratie, maakt niet uit wie.

Je ziet een vergelijkbaar fenomeen met de leden van de KKK of neonazi’s. Dat zijn ook maatschappelijke losers, die dan een andere groep definiëren als – thank goodness – nog lager op de cultuurevolutionaire ladder dan zijzelf.

op 03 12 2008 at 21:09 schreef Tokkie Tok:

Nee. HVV moet kapot. Alleen Nasser laat ik leven.

Aha, de aftrap voor de 2e Punnikse oorlog. Of zitten we al op 3? Hopelijk valt er deze keer wel wat bij te drinken want van al dat slappe gelul krijg je zo’n droge strot. Ook wat hapjes erbij graag. Die van Peter waren altijd erg smakelijk de moeite van het afreizen waard. Zijn geen uithuwelijkvrouwen voor nodig Oz. Een goed glas rood met wat op een bordje erbij en we lullen nergens meer over.

op 03 12 2008 at 21:17 schreef Duns:

Peter,

Uitgenodigd voor wat?

op 03 12 2008 at 21:27 schreef Peter:

Feestje met lekker eten en drinken.

op 03 12 2008 at 21:32 schreef Peter:

Guttegut, ik zie dat Marcel Vreemans Lodewijk er van beschuldigt ‘over te lopen’.

Hoe oud is-ie eigenlijk, die Vreemans?

op 03 12 2008 at 22:23 schreef Pieter:

Neem Lodewijks leeftijd en vermenigvuldig met 2,25.

op 04 12 2008 at 01:54 schreef Conan:

Wat ze schrijft snijdt hout: lage sociale status => je maakt anderen tot mikpunt van je frustratie, maakt niet uit wie.

Je ziet een vergelijkbaar fenomeen met de leden van de KKK of neonazi’s.

Eh Tjerk..
Volgens mij is dat ook Nassers punt: net las bij de KKK of Neonazi’s verdient dergelijk gedrag afkeuring, ridiculisering en minachting, geen begrip.

op 04 12 2008 at 09:48 schreef Niek:

Dit stukje is gewoon waar en goed omschreven. Vandaar dat Nasser het stuk ook hier kwijt kan denk ik. Vreeman is daar weer hartstikke jaloers op.

op 04 12 2008 at 09:52 schreef Bert Brussen:

Vreemans schrijft dat Loor hier niet meer komt "vanwege de jodenhaat".

Grappig.

Zou Hassnae niet op HVV komen vanwege de moslimhaat?

op 04 12 2008 at 10:25 schreef Conan:

De hetze tegen HVV boeit mij niet zo en vind ik vaak wat overtrokken; maar dat die Vreemans een uiterst beperkt en treurig type is, valt – helaas bijna – niet te ontkennen. Qua leeftijd dacht ik zelf begin 20 (maar dat denk ik vaker, zeker bij zelfingenomen en kortzichtig gezwets).

Grappig inderdaad jodenhaat… Alhoewel ik er toch meestal niet zo om lachen; smakeloos is het daarentegen nagenoeg altijd.

op 04 12 2008 at 10:36 schreef Ozymandias:

Marcel Vreemans is een clown.

Al weken lang wendt hij HVV aan als een middel voor inhoudsloze aanvallen aan het adres van Frontaal Naakt, waarmee hij niet FN, maar vooral zichzelf iedere keer weer vol ornaat voor schut zet.

En nu moet Lodewijk Nasser het ontgelden, want publiceren op Frontaal Naakt is natuurlijk verraad aan Het Ridderlijke En Dappere Genootschap Voor De Bestrijding Van De Linkschmensch En Den Islamiet.

op 04 12 2008 at 11:12 schreef Peter:

Vreemans schrijft dat Loor hier niet meer komt "vanwege de jodenhaat".

Het gaat niemand wat aan waarom Loor hier niet meer komt, maar jodenhaat heeft er niks mee te maken, dat wil ik wel even gezegd hebben, buiten het feit dat er op FN geen sprake is van ‘jodenhaat’.

op 04 12 2008 at 11:30 schreef Bert Brussen:

Lodewijk Nasser nu op HVV (http://hetvrijevolk.com/?pagina=7428):

"Wie opende een site na de moord op Theo van Gogh? (Voor de vergeetachtigen, dat was toen Nederland bang was).

Wie plaatste de tekeningen van Nekschot? (Voor de vergeetachtigen, dat was zelfs tijdens de cartoon-crisis).

En vooral, wie deed dat vrij en onverveerd onder eigen naam?

KATSJING! Pak aan Marcel Vreemans!

Nee, Marcel Vreemans is niet zijn echte naam. Hij zou niet durven. Hij is Peter Breedveld niet…

op 04 12 2008 at 12:01 schreef Niek:

@ Bert,

Ik ben niet zo thuis in het bloggerswereldje. Maar hoe weet je dat "Marcel Vreemans" ook een pseudoniem is?

Wie kunnen we nog wel vertrouwen?

op 04 12 2008 at 16:17 schreef Bert Brussen:

@Niek: vertrouw niemand in het bloggerswereldje, maar van Vreemans weet ik het via een bron. Lees: een organisatie die zo ongeveer kapot gestalked werd door Vreemans (gefingeerde naam).

op 04 12 2008 at 16:41 schreef Peter:

De NOS is toch nog lang niet kapot?

op 04 12 2008 at 22:19 schreef Mohammed:

Vreemans hoeft geen Nasi meer!
Is Lodewijk Nasser een Indo?

op 04 12 2008 at 23:51 schreef Tjerk:

Conan schrijft: "Eh Tjerk.. Volgens mij is dat ook Nassers punt: net las bij de KKK of Neonazi’s verdient dergelijk gedrag afkeuring, ridiculisering en minachting, geen begrip."

Toch is het begrijpen van dat gedrag de sleutel tot het veranderen van dat gedrag. Die jongens doen dat om frustraties die ze zelf waarschijnlijk niet eens onder woorden kunnen brengen, net zoals dat voor KKK’ers en Neonazi’s geldt (het valt me op dat het steeds om een bepaald stratum van de maatschappij gaat; andere strata reageren hun maatschappelijke frustratie af op het internet).

Zie jij Marokkaanse Nederlanders met een baan en een gezin zo tekeer gaan als die prachtjongeren? Ik namelijk niet.

Waar Lodewijk Nasser de vinger bij legt is dat het bij Nederlandse probleemjongeren van Marokkaanse afkomst niet alleen een kwestie is van machogedrag. Uit hun gedrag blijkt dat er iets structureel mis zit met ze, iets dat dieper gaat dan maatschappelijke ontsporing, en dat zich uit in destructief, naar anderen uithalend en ongecoordineerd om zich heen slaand gedrag (zie ook de actie van Prem Radkishun en Mohammed Jabri onlangs). Vraag is dan: hoe komt dat, en wat doe je eraan?

Het is een vraag die Nasser niet beantwoordt in zijn stuk. Hij blijft hangen op het woord ‘haantjes’, waar hij een vergoelijking in leest. Ik heb zo het idee dat Nasser meent dat er iets structureel mis zit met de Marokkaanse/ Berbercultuur en met de islamitische cultuurwaarden, en dat dit de verklaring vormt voor het gedrag van deze jongeren.

Wat dat betreft deel ik Anja’s analyse: volgens mij komt het gedrag van die jongens, naast baldadigheid en dat ze er gewoon mee wegkomen, vooral voort uit een negatief zelfbeeld. Alleen zo vallen de felle reacties op de portrettering in de media te verklaren. Als het ze niets zou kunnen schelen, kan ik niet verklaren waarom juist verslaggevers het moeten bezuren.

op 05 12 2008 at 08:23 schreef Peter:

Je bent een breedsprakerige zeurkous, Tjerk. Ons rechtse mensen interesseert het geen flikker dat die jongens zich voelen aangetast of bedreigd. Wij zitten ook met van alles, maar we gaan daarom geen kleuters te lijf.

Dat moet die jongens maar eens duidelijk worden gemaakt, desnoods met de knuppel: blijf met je smerige poten van kleuters en ambulancepersoneel af.

Gisteren zag ik in het Haagse winkelcentrum een Marokkaan ingerekend worden door de politie. De jongen, een jaar of zestien, had een enorm grote muil. "Als je zo doorgaat, krijg je er nog een procesverbaal bij wegens belemmering", dreigde één van de agenten. Deed ‘m niks. Hij lachte de agent keihard uit.

Dáár zit het probleem, dat er geen respect is omdat er niks te vrezen valt. Wat maakt het zo’n stuk Berberstront nou uit hoeveel processen verbaal hij krijgt?

Lekten er in Nederland ook maar eens filmopnamen uit van politieagenten die klootzakjes sodomizeren met hun wapenstok. Desnoods fake je die filmpjes. Dat boezemt de rifaapjes vast ontzag in.

op 05 12 2008 at 12:07 schreef Conan:

en dat ze er gewoon mee wegkomen

Als eens wordt begonnen hier wat aan te doen.

op 05 12 2008 at 15:55 schreef Paco:

Maak me er niet druk om als er een homootje meer of minder in elkaar geslagen wordt.

op 05 12 2008 at 16:41 schreef Peter:

Die opmerking levert me weer een links op HVV op, Paco. Waar mij nota bene verweten wordt fascisten toe te laten op FN. Door HVV.

op 05 12 2008 at 18:40 schreef Lucida:

Aangezien ik door Anja Meulenbelt al sedert lange tijd als persona non grata wordt bestempeld, lijkt mij een reactie op haar artikel, daarom hier weer wel op z’n plaats.

Hoe verklaart Anja de agressie van (moslimse) homofoben? Juist ja vanuit een wel heel erg achterhaald feministisch perspectief. Heeft zij daarom een ongelijk, als ze stelt dat zulke homofoben zich ernstig in hun ‘mannelijkheid’ bedreigd voelen zodra ze merken door homo’s (of mannen?) als lustobject te worden beschouwd? Ja en nee.

Kijk haar argument is natuurlijk even krom als kortzichtig. In de tijd dat het feminisme van de oude stempel haar hoogtijdagen vierde, moest oom agent het niet bestaan, om bij een klacht van ongewenste intimiteiten, aanranding of verkrachting, de vrouw in kwestie het verwijt te maken dat ze het er zelf naar had gemaakt.

Ik bedoel, al gauw werd het slachtoffer verweten dat ze de daad van agressie tegen haar zelf zou hebben uitgelokt: had ze maar niet in zo’n gewaagd kort rokje moeten lopen. Tja wie kon het ‘de echte man’ destijds kwalijk nemen, dat hij bij de aanblik van zulke verleidelijke vrouwelijke schoonheden, zichzelf niet meer wist te bedwingen?

Ik bedoel, wie neemt het de vrome moslim anno nu kwalijk, dat hij vrouwen die geen hoofddoek dragen als hoeren beschouwt. Moeten die vrouwen maar niet de kat op het spek bijten. Natuurlijk weet Anja Meulenbelt hier alles van. Zij en haar jaren zestig zusters hebben zich hiertegen met hand en tand verzet.

Maar de polonaise die de dames van de geharnaste vrouwelijkheid niet aan hun eigen lijf wilden, die kan kennelijk weer wel op begrip rekenen, wanneer deze zich omgekeerd op homo’s botviert.

Als Anja nu eens had gezegd, dat al die haantjes maar eens moeten leren, dat ze nu eenmaal in een open, grotendeels geëmancipeerde en moderne samenleving leven, waarin het uitgesloten is dat iemand niet door blikken van derden wordt gadegeslagen.

Je zult maar zo’n haantje zijn en tegelijkertijd zo lelijk als de nacht, maar weer net iets te vol van een specifiek soort ziekelijke eigenliefde. Terwijl het haantje in de valse veronderstelling verkeert, dat hij Gods geschenk op aarde is, vertaalt zich zijn ‘aangeboren’ misconceptie over zichzelf, in de opvatting dat hij door iedereen buitengewoon wordt begeerd. En dan gaat het al gauw van kwaad tot erger.

Tijdens een discussie die ik een tijdje geleden met Ron Haleber op Maroc.nl voerde, kwam ik tot een andere verklaring voor de homofobie bij de overwegend moslimse haantjes (zie link: http://www.maroc.nl/forums/showthread.php?t=230654&page=10 )

"Dezelfde Peter Lankhorst, die er zijn ‘hand’ niet voor omdraaide, om eind jaren zeventig tot medio jaren tachtig, in de grootste jongens prostitutie-tent die Amsterdam ‘rijk’ was (het Festival in de Paardenstraat) Marokkaanse pubers op te scharrelen, om ze voor een grijpstuiver op de buik te krijgen.

Hoe betrokken, objectief en vooral ook "invoelend"… Oude vaak afzichtelijke wufte types, die het op hun geweten hebben dat een hele generatie hoofdzakelijk Marokkaanse jongetjes, thans 25 jaar later met terugwerkende kracht een gierende hekel hebben aan alles wat ook maar enigszins met homo’s en homoseksualiteit te maken heeft.

Kom ons dus niet aanzetten met die doorleefde praatjes, want die vullen, nou ja hoe zal ik het zeggen, slechts hele specifieke gaatjes.

Ja de Peter Lankhorstjes van dit land die er wel een hele eigentijdse opvatting op nahielden, hoe de medelander te integreren.

De eigen lustbevrediging stond bij deze lieden primair voorop, en wat er met het lustobject zelf gebeurde, dat kon ze (vergeef mij de uitdrukking) geen flikker schelen.

En ongetwijfeld zal bij dit alles ook de naam van oud-minister Korthals Altes wel een belletje doen rinkelen. Immers dit figuur was vanwege dezelfde belangen en verlangens ook kind aan huis in het Festival.

Zoals trouwens zo velen van de zogenaamde ‘notabelen’ waarvan je het zo niet een, twee, drie zou vermoeden. Ik zou zeggen: breek me de bek niet open.

Lieden dus, die thans hun slechte (nymfomane) geweten met wollige praatjes en studie-rapportjes over respect, verdraagzaamheid en "verbroedering" trachten te sussen. Over "onderliggende" oorzaken gesproken: laat me niet lachen."

op 05 12 2008 at 20:29 schreef Tjerk:

Je bent een breedsprakerige zeurkous, Tjerk.

En jij bent de koning van de ad hominem-argumentatie. Maar toch mag ik je graag.

Ik geef er geen galopperende geslachtsdaad om wat rechtsmensen wel of niet interesseert. Het is niet mijn probleem dat rechtsmensen zich in de regel niet kunnen verplaatsen in anderen, en tegelijkertijd net doen alsof zijzelf in de schoenen van die andere natuurlijk heel anders zouden handelen.

Feit is dat er zo nu en dan wel eens een Marokkaan met een mes tegen een politiekogel aanloopt, en feit is ook is dat dit geen respect of zelfs angst voor de politie oplevert, maar slechts aanleiding is tot niet minder, maar méér uitbarstingen van frustratie onder Marokkaanse jongens. Dat politiegeweld zou ‘werken’ om die jongens in het gareel te krijgen, is dus geweldsgeil geklets.

In Frankrijk volgen ze jouw recept, daar vernederen politieagenten Noord-Afrikaanse jongens in de metro door ze het Franse volkslied te laten zingen, en geeft de politie de de ‘jongeren’ ervan langs, zoals de Telegraaflezer dat hier graag zou zien.

Niet dat dit helpt, hoor. Nationale sport in die banlieux is politieagentjes in de val te lokken en dan met stenen en molotovcoctails te bekogelen.

Misschien denk je dat het in de VS anders is. Daar knuppelt de politie tenslotte iedere zwarte met een grote waffel zonder pardon neer, en doorzeeft met enige regelmaat negers die hun portemonnaie trachten te trekken. Criminelen zullen daar dus toch zeker respect hebben voor de politie?

Nou, nee. Moorden op agenten zijn er snel stijgend.

Dat gaat zover dat "some gang initiations now include the express targeting of police — such as in April of 2004, when California Highway Patrol Officer Thomas Steiner was randomly shot outside a Pomona courthouse by a teen trying to prove himself to a local gang."Time: ‘A surge in cop killings

Dus kom niet aan met dat gelul dat vernedering en gewelddadige repressie het antwoord zou zijn. Want dat is het niet.

op 05 12 2008 at 20:33 schreef Peter:

Nou, dat geitenwollensokkengedoe van jou doen we hier al veertig of zo jaar, en dat heeft ook niet echt verbetering gebracht. Integendeel.

Dan zit er maar één ding op. Vrij wapenbezit. Ieder die mijn kant uitloopt en wiens gezicht me niet aanstaat, wil ik mogen doorzeven.

op 05 12 2008 at 20:50 schreef Conan:

Peter heb jij ooit met een vuurwapen geschoten?

Ik vermoed van niet. Omdat je voor het geweld wat je dan controleert erg veel ontzag krijgt (althans in mijn ervaring). Schieten is niet voor mietjes. Vrijer wapenbezit zou naar mijn stellige overtuiging een antwoord op veel problemen zijn. De argumenten tegen zijn ook flinterdun. Met geregistreerde wapens worden nagenoeg geen misdaden gepleegd en daar waar het legaal wapenbezit toeneemt, neemt de criminaliteit af.

op 05 12 2008 at 20:54 schreef Peter:

Ik ben geen mietje.

op 05 12 2008 at 21:02 schreef Conan:

Dat bedoel ik ook niet; maar heb je ooit geschoten met een vuurwapen? Nee toch?

op 05 12 2008 at 21:07 schreef Peter:

Nee. Toch zou ik wel een vuurwapen willen. Om respect af te dwingen.

op 05 12 2008 at 21:18 schreef Tjerk:

Nou, dat geitenwollensokkengedoe van jou doen we hier al veertig of zo jaar

Jezus Christus, ook nog de Master of the Straw Men Universe, zie ik.

We doen de afgelopen veertig jaar helemaal niks dan af en toe aaien over bolletjes en een beetje strooien met zoethoudertjes. Nog afgezien van het feit dat het jeugdwerk grotendeels is wegbezuinigd.

Maar zelfs al zou het er wel zijn, dan nog is geen structurele, planmatige aanpak over de gehele breedte om jongeren in de onderklasse tijdig bij de kladden te vatten en te repareren wat ouders hebben laten liggen.

We doen nu wat als het fout loopt. Maar droom lekker verder dat je met kogels de horden in bedwang houdt.

op 05 12 2008 at 21:51 schreef Conan:

In mijn opinie zou iedere burger die gedurende meer dan tien jaar op een fatsoenlijke wijze zijn brood verdiend heeft een geregistreerd wapen in huis mogen hebben. De zekerheid dat een groot deel van de burgerij over vuurwapens beschikt in geval van nood zou rust brengen niet het tegenovergestelde. Ik ben een druk en rebels mannetje, maar vuurwapens zou ik nooit spotten. Gewoon vanwege het respect voor het geweld ervan. Dit vind ik een erg verhelderend stukje over vuurwapenbezit.

Toen ik voor het eerst met een vuurwapen schoot, een magnum .357 revolver, voelde ik me bijna schuldig. En bijna geil. En bang. En dat ik nu deel uitmaakte van een bepaald select gezelschap. Meer dan bij voor het eerst autorijden. Maar vooral onder de indruk. Daar maak je geen grappen mee.

In de eerdere link is het als volgt onder woorden gebracht:

"When a man holds a rifle, he becomes almost godlike: suddenly, he has the ability to deal death and injury to another over a considerable distance — to send, as it were, a thunderbolt of Zeus. For some men, unquestionably, this power is going to be abused, just as some men will always drive a fast car at reckless speeds. For the vast majority of men, however, this power produces precisely the opposite effect: they are humbled by the power they hold, and they become more responsible in its use."

Hier heb ik weinig aan toe te voegen.

op 06 12 2008 at 11:31 schreef Paco:

Peter, trek jij je van HVV wat aan?? jou kennende doe jij dat niet.

Slopen de HVV, dat hoeven wij niet te doen dat doen ze zelf in rap tempo. Toch jammer dat Bert Brussen daar niet meer werkt had het wat vlugger gegaan.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS