Home » Archief » Benoemen en bouwen


[01.01.2009]

Benoemen en bouwen

Peter Breedveld

pinup_with_snowman (67k image)

Dagblad Trouw en mannenbroeder Doekle Terpstra feliciteren zichzelf met het eclatante succes van hun advertentie Benoemen en Bouwen, waarin ze een jaar geleden Geert Wilders persoonlijk verantwoordelijk stelden voor het ontsporen van het multiculturele debat. ‘Terpstra doet niet aan borstklopperij’, meldt Trouw, ‘maar constateert wel tevreden dat de sfeer verbetert.’ Volgens Terpstra is ‘het klimaat veranderd. De discussie over de multiculturele samenleving is uit de polemiek gekomen, de rede neemt toe.’

En dat allemaal dankzij Trouw en Terpstra. Nou, dat dacht ik dus niet. Het enige wat ze met hun advertentie voor elkaar hebben gekregen, is de afbraak van de journalistieke geloofwaardigheid van Trouw, die dankzij de toen net vertrokken hoofdredacteur Frits van Exter juist zo’n sterk merk was geworden (ondanks het ontslag van de intellectueel dwarse redacteur Jaffe Vink), en de smadelijke afgang van Terpstra, die op zeker moment zelfs zijn verontschuldigingen heeft aangeboden voor de persoonlijke aanval op Wilders.

Daarnaast is het een gotspe om te stellen dat Wilders verantwoordelijk is voor het multiculturele debacle. Verantwoordelijk daarvoor zijn uiteraard de nitwits die in de jaren zeventig en tachtig een volledig in zichzelf gekeerde islamitische zuil lieten ontstaan, van waaruit militante fundamentalisten op zeker moment de Nederlandse samenleving onder vuur begonnen te nemen. Wilders bedreigt geen opiniemakers en politici, Wilders heeft Theo van Gogh niet afgeslacht.

En of de rede is toegenomen, waag ik te betwijfelen. Ten eerste hebben de verhoudingen tussen moslims en niet-moslims nooit zo erg op scherp gestaan als Terpstra en Wilders suggereren. Ten tweede is het accent in het multiculturele debat weer verschoven van de islam en de moslims naar de etniciteit van de zondebokken: Marokkanen.

Ik weet niet of het nou zo’n verbetering is dat we, steeds wanneer een Marokkaan over de schreef gaat, dat expliciet in de krant wordt vermeld. De problemen los je er overduidelijk niet mee op, die lijken zelfs toe te nemen. Het geeft de redactie van Het Vrije Volk alleen maar een stok om elke Marokkaan of ‘Noord-Afrikaan’ mee te slaan. In de rubriek ‘Ondertussen bij de buren’ op die site staat iedere dag keurig vermeld waar er weer een Marokkaan of Noord-Afrikaan of ‘aanhanger van het geloof van de vrede’ naast de pot heeft gepist.

In het debat over de islam zie ik nauwelijks verbeteringen, of liever gezegd: dat wordt nog altijd niet gevoerd. Nog steeds zie je interviewers begrijpend knikken als moslima’s op tv beweren dat hun hoofddoek ‘hun eigen keuze’ is en wordt er niet doorgevraagd als er weer iemand beweert dat islam vrede betekent en dat er geen dwang is in de islam en dat zelfmoordaanslagen niets met de islam te maken hebben.

Moslims zijn geen kasplantjes en ze zijn ook geen licht ontvlambare monsters. Met inachtneming van de algemene regels van fatsoen kun je ze rustig een beetje doorzagen over hun geloof. Dat is nodig, want in de moslimgemeenschap zelf zie ik nog weinig gebeuren, wat kritische introspectie betreft. En aangezien de islam onlosmakelijk deel is gaan uitmaken van de Nederlandse cultuur, wordt het tijd dat er op dat gebied eens spijkers met koppen gaan worden geslagen.

Trouw en Terpstra hebben dus niks om zelfvoldaan over te zijn. Het was beter geweest als ze hun beschamende actie in de vergetelheid hadden gelaten.

Peter Breedveld biedt iedereen zijn excuses aan voor het veroorzaken van de kredietcrisis.

Algemeen, 01.01.2009 @ 16:58

[Home]
 

18 Reacties

op 01 01 2009 at 17:16 schreef Jur:

Ook een vruchtbaar, spannend en liefdevol 2009 toegewenst Peter ;) Kijk eens naar de comments onder het stukje in Trouw online waarvan je de link plaatst. Veel lezers schijnen het met je eens te zijn. Ik ook overigens.

op 02 01 2009 at 01:14 schreef Tjerk:

Helder geschreven, spijker op z’n kop.

En aangezien de islam onlosmakelijk deel is gaan uitmaken van de Nederlandse cultuur..

Gnagna; lekker, zo met die speld onder de nagel van de Wildersaanhangers op HVV peuren. Ik weet zeker dat er een paar toetsenbordtijgers zich op dit moment de haren uit het hoofd trekken over zoveel capitualitie voor de realiteit.

Vooralsnog lijkt de islam in onze cultuur echter vooral de rol van voetzoeker te vervullen, of van een ongemakkelijke kiezel in de schoen. Ik zie Nederlandse vrouwen – afgezien van Ella Vogelaar met ‘r nogal geforceerde keuze voor een Marokkaanse jurk – nog geen voorbeeld nemen aan de kledingkeuze en elegantie van hun Marokkaanse zusters, en de infiltratie van islamitische termen blijft beperkt tot islamdiscussies. Waar zijn de Arabische varianten van bolleboos en bajes, gabber en gajes, jatten en joet, kapsones en koosjer, mazzel en mesjogge, pleite en ponem, sjoege en schlemiel of stiekem en smoes, van tinnef en tof?

We hebben wat aan het Arabisch ontleende termen zoals alcohol en algebra, maar die hadden we al voor de komst van islamieten naar Nederland.

op 02 01 2009 at 10:33 schreef Peter:

Geef het een paar jaar, Tjerk. Nu al verbeeld ik me in de tram vaak een paar Marokkanen te horen, en als ik dan omkijk, blijken het roomblanke, gezonde Hollandsche jongens te zijn.

Niet dat ik dat gehaspel met die s’en en z’s zo’n verbetering vind.

Tot mijn eigen vocabulaire behoren inmiddels habibti, yalla (als Has weer eens onwillig is) sirtegra, zamèl, zina, bousa en natuurlijk inshallah.

op 02 01 2009 at 11:04 schreef babs:

bousa, is dat kusje?

op 02 01 2009 at 11:19 schreef Peter:

Ja, inderdaad. Ik realiseer me trouwens opeens dat het Spaans vol Arabismen zit. Het oer-Spaanse olé komt bijvoorbeeld van Allah.

op 02 01 2009 at 11:31 schreef toevallige voorbijganger:

Wat dan wel betreurenswaardig is is dat marokkaanse jongetjes echt iedere elegantie missen. Patronen in het haar geschoren, bontkraagje, lage broek, afzichtelijke stoffen schoenen (patta’s) en een pet half op het hoofd om andere mensen te laten denken dat ze een grotere herseninhoud hebben.
Dat die ‘uiterst elegante’ marokkaanse vrouwen hun koters even stijl bijbrengen ofzo.

Daarnaast vind ik de elegantie reuze meevallen. Ze hebben allemaal hetzelfde aan: een heleboel doeken. Echt elegante vrouwen zijn die afrikaanse vrouwen die 10 kilometer moeten lopen met een emmer water op hun hoofd. Daar krijg je een hele mooie houding van.

In de regel ben ik in het hele straatbeeld ongeveer de enige die een beetje fatsoenlijk gekleed is.

op 02 01 2009 at 13:25 schreef Jan van Dijk:

Het toppunt van subjectieve perceptie:
Verkikkerd zijn op een allochtoonse en dan denken dat de multiculti heilsstaat realiteit is geworden.

op 02 01 2009 at 13:26 schreef Peter:

Zo is dat, Jan, ik denk dat de multiculti heilstaat realiteit is geworden. Goed gelezen, jongen.

op 02 01 2009 at 13:44 schreef Bert Brussen:

Ja, mijn voeten zijn nu veranderd in prachtig gelooid leer. Gelukkig is het hier in Nederland ouderwetsch koud en bewolkt dus over een weekje is alles weer bleek.

op 02 01 2009 at 13:51 schreef Bert Brussen:

Zo, weer terug in Nederland, hoogste tijd om iedereen een gelukkig nieuwjaar te wensen.

@Jan van Dijk: waar staat dat precies? Ik zie in deze hele tekst nergens iets over een multiculti heilstaat.

Conclusie is dus dat je niet kunt lezen, en vermoedelijk dat je niet wilt lezen. Dat is natuurlijk prima, maar geef dan geen commentaar.

op 02 01 2009 at 13:55 schreef Peter:

Welkom terug, Bert, en de beste wensen. Ik zag op je blog dat je voeten het op Aruba enorm naar hun zin hadden.

op 03 01 2009 at 15:28 schreef jan techneut:

Beetje off-topic maar, waarom hoor ik in de media en zelfs in blogs niemand over dat onze zuiderburen geen democratie meer zijn omdat de politici hebben besloten geen verkiezing te houden omdat ze verwachtten dat de uitslag hen niet uit zou komen? Als dat in Birma e.a. gebeurt staan alle internationale instellingen en NGO’s op hun achterste benen.

op 03 01 2009 at 20:08 schreef Tjerk:

Geen idee, jan techneut. Schrijf er een stuk over. Als het informatief en leesbaar is, plaatst onze hoofdredacteur het nog ook!

Andere Jan, Van Dijk (die dus) bedoelt vermoedelijk te zeggen dat Peter door zijn verkikkering op Marokkaanse meiden nu ineens positief bent gaan denken over het ideaal van de multiculturele samenleving, alsof dat ideaal door jouw amoureuze gevoelens ineens wél haalbaar zou zijn.

Ik trek me dat persoonlijk aan, aangezien Peter en ik dezelfde smaak hebben. En we zijn in gezelschap van een groot intellectueel als Leon de Winter, dus van totale verstandsverbijstering kunnen we niet beticht worden. Temeer niet daar De Winters goede smaak op het gebied van vrouwen niet valt te betwisten: Jessica Durlacher is namelijk gewoon een ontzettend lekker wijf.

Ik twijfel er ook niet aan dat Theo van Gogh regelmatig heeft gemasturbeerd op de gedachte aan Durlacher terwijl ze met de door hem aan haar verzonden stukjes prikkeldraad in haar vingers speelde. Dat zou ik wel doen, tenminste, als ik hem zou zijn geweest.

*Waarom vertel ik dit?* -O ja; om te onderstrepen dat Theo van Gogh Jessica’s aandacht trok omdat hij haar gewoon een ontzettend lekker wijf vond, hetgeen onderstreept dat Leon de Winter gewoon een ontzettend goede smaak in vrouwelijk schoon heeft (zie ook Ayaan trouwens), en dat als De Winter zich dus laat charmeren en zich vanuit die bekoring laat geruststellen door de vrolijke gratie van Marokkaanse meiden, Peter en wat natuurlijk veel belangrijker is – ikzelf -, niet ziende blind of blinde ziend (whichever way you like it) kunnen zijn.

op 04 01 2009 at 03:54 schreef Tjerk:

Don’t I know it. Ik heb ooit eens zo’n gracieuze schone in een oogwenk zien veranderen van een kirrende zigeunerprinses in een nijdige slang, klaar om toe te slaan. De naam van Ayaan was gevallen. Het venijn dat die ogen spuwden! Haar aanlokkelijke witte tanden schenen me op dat moment toe als scheermessen in gelid, klaar om mijn hals open te scheuren of mijn neus af te bijten bij de minste tegenwerping.

Lafaard die ik ben, heb ik het onderwerp ‘Ayaan’ maar gelaten die ik was. Stom van me natuurlijk, aangezien een insider in de Marokkaanse psyche als Mohammed Benzakour verzekert dat zijn berberzuster op zo’n moment niet alleen verwacht een corrigerende tik tegen haar wang te krijgen, maar er onbewust ook om sméékt. Worden ze geil van, volgens Mo, zo’n échte man die nog weet hoe hij een dame moet behandelen.

"Een Arabisch koffiehuisgezegde luidt immers: ‘Geef elk avond je vrouw een lel, als jij niet wilt, wil zij het wel’ – vrij naar rijm. Vrouwen weten dat en zijn daarop berekend. Sterker dus, ze verlangen stiekem naar een dreun op z’n tijd. Ja mensen, hier wordt een publiek geheim onthuld: Marokkaanse vrouwen vinden mannen die niet regelmatig de handjes wapperen waterige weekdiertjes. En wie raakt er nou opgewonden van een waterig weekdiertje? Ik heb weleens beweerd dat markies de Sade in een vorig leven beslist een Marokkaan moet zijn geweest." – Drie maal raden wie dit soort chauvinistische waarheden op haar weblog duldt.

Is natuurlijk allemaal een superieur gevoel voor ironie, dat Benzakour hier etaleert. Dat meent ‘ie niet echt… Hij vindt die vrouwen gewoon een beetje stom.

Maar ondertussen kan een geandrogyniseerd watje als ik het wel schudden natuurlijk. Als ik een vrouw een tik geef, dan is het omdat mijn oog-handcoördinatie me nog niet in staat zou stellen een bal in een hoepel te droppen terwijl Michael Jordan me boven recht de basket tilt. (Gelukkig herinnert de dame in kwestie zich niets meer van het incident, want ik schaam me er vreselijk voor, al zat ze wel irritant te zieken).

op 04 01 2009 at 11:03 schreef Peter:

Als klein kind hoorde ik een tante eens vertellen over haar oncontroleerbare driftbui, en hoe mijn oom daar met een paar ferme tikken een eind aan maakte. Dat had-ie goed gedaan, vond ze. Een echte man.

Van de Marokkaanse vrouwen die ik ken, kan ik me nauwelijks voorstellen dat ze zich laten slaan. Ze halen zelf uit bij het minste of geringste, ik zweer het je.

op 04 01 2009 at 11:52 schreef Pieter:

:) Nou Tjerk, je bent de uitstek dé specialist in grootse visioenen en projecties:) Zal ik nog een paar open deuren voor je neerzetten?

op 04 01 2009 at 12:40 schreef Pieter:

Ha, kostelijk. Maar Jessica’s nichtje Channah is veel knapper natuurlijk!

Vermeldigenswaardig is dat die vrolijke gratie wel zijn omslagpunt kent zodra bepaalde thema’s aan de orde komen. Maar goed, daar zijn ronde billen ook voor: het zijn ideale receptoren voor westerse standvastigheid.

op 04 01 2009 at 14:41 schreef EH:

Laatst sloeg ik (23) een vrouw (31) in haar gezicht. Helaas was ik verhinderd op de resulterende stortvloed aan sexuele avances in te gaan, maar hij was uitzonderlijk expliciet, voor een nuchtere vrouw die ik nog geen kwartier kende.

Geen Marokkaans of anderzijds zuiderlijk tintje aan te ontdekken. Anja mag wel wat voorzichterig zijn met haar racisme. Blijkbaar heeft de sexestrijd bij haar nog altijd voorrang boven de rassenstrijd. Maar als dominante man heb je geen klagen, bij vrouwen van alle kleurtjes. Ben ik helaas niet, maar gelukkig houd ik van acteren.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS