Home » Archief » U-bocht


[26.01.2009]

U-bocht

Peter Breedveld

hafsia14 (23k image)
Hafsia Herzi

In Marokko hebben ze tegenwoordig ook televisie, leert ons de jongste column van Holly Hobbie-moslima Fadoua Bouali. Daarop hebben de Marokkanen de afgelopen weken het drama in Gaza gevolgd, net als de rest van de wereld. Zelfs in de winkels stond de televisie op Gaza en kon er kennis worden genomen van het commentaar van de Arabische leiders, die volgens Bouali door de Marokkanen ‘woedend werden vervloekt’.

Aha, dacht ik, dit wordt het eerste stukje van Bouali waar wij iets aan hebben. Zij is in Marokko en kan ons precies vertellen wat de Marokkanen daar van het één en ander denken. Maar niks, naar het waarom van de woedende vervloekingen blijft het gissen. Bouali vervolgt met het beschrijven van precies die beelden die wij ook allemaal hebben gezien:

Nog meer schokkende beelden, van een dode vrouw met wijd opengesperde ogen. Haar gezicht ziet zwart. Ik vraag me af of het verbrand is, of dat er zwarte as op het gezicht is neergedaald. Een jongetje van een jaar of 6 die huilend op zoek lijkt naar… ik weet niet naar wie hij op zoek is. Misschien zijn vader, moeder, broer of zusje?

En daarop volgt dan de anti-Israelretoriek die kennelijk tot het standaardrepertoire van de Nederlandse Marokkaan behoort: ‘monsterlijke Israelische aanvallen’, ‘laffe oorlog’, enzovoort. Bouali heeft het nog even in de koran opgezocht en weet ons te melden dat Allah de Israeliërs straks ‘op de vastgestelde tijd’ zeker zal weten te vinden (koran 35: 46). Een schrale troost voor de Palestijnen.

Het is toch niet te geloven? Iedereen die een pen kan vasthouden heeft ons vanaf de opiniepagina’s en websites bestookt met zijn volstrekt voorspelbare mening over Gaza, en dan komt Bouali ook nog even háár visie opdissen, als mosterd na de maaltijd. En niemand bij de eindredactie van de Volkskrant die haar zegt, ‘Zeg Bouali, als je daar toch in Tanger zit, kun je ons misschien vertellen wat er dáár leeft, dan leren we eens iets nieuws!’

Vorige week sprak Hassnae zich in de Volkskrant uit tegen het roepen van antisemitische leuzen tijdens anti-Israeldemonstraties. Daarvóór trok geen moslim in Nederland zijn bek erover open. Of het moest zijn om te vergoelijken of te bagatelliseren: ‘wat betekenen woorden nou in het licht van de Palestijnse slachtoffers’ of ‘ze roepen dat uit onmacht en frustratie’.

Maar na Hassnae volgden er plotseling meer schapen: eerst Abdelkader Benali, toen Ata Kirat van Wij blijven hier!, ZemZem-redacteur Fadi Hirzalla en daar komt als laatste Bouali ook weer aankakken:

De uitspraak ‘Hamas, Hamas, Joden aan het gas’ die gedaan is tijdens een demonstratie tegen het Israëlische geweld, is ongehoord, vooral omdat er tegen het onrecht dat de Palestijnen wordt aangedaan, wordt gedemonstreerd. Met hun uitspraak plegen de demonstranten hetzelfde onrecht tegen onschuldige Joden.

Wel aardig om even te vergelijken met wat Hassnae schreef:

Het valt niet te rijmen: tegen onrecht demonstreren en vervolgens oproepen tot een ander onrecht.

Hassnae maakt weer snel school (de Arabische media zijn inmiddels ook door heel wat stukjesschrijvers ontdekt), maar daar gaat het nu even niet om, en Bouali’s idee voor een romantische Hollywoodfilm à la Titanic over de Gaza-oorlog laat ik ook even voor wat dat is. Ik wil even wijzen op de adembenemende u-bocht die Bouali neemt nadat ze de antisemitische betogers heeft berispt:

Helaas heeft Israël met deze laffe oorlog tegen de Palestijnen in Gaza veel haat gezaaid jegens onschuldige Joodse gemeenschappen elders in de wereld.

Blijkt het roepen van ‘Hamas, Hamas, alle Joden aan het gas’ toch weer de schuld van Israel te zijn, en niet van de betogers.

Gadverdamme.

Peter Breedveld heeft de bijbel er nog eens op nageslagen en daarin staat toch echt dat God Israel aan de Joden heeft beloofd.

Peter Breedveld, 26.01.2009 @ 07:35

[Home]
 

28 Reacties

op 26 01 2009 at 08:10 schreef Pieter:

Het had haar column in ieder geval gesierd als Fadoua ook nog aan de 200.000 Saharawi’s had gerefereerd.

Deze vluchtelingen uit de door Marokko bezette Westelijke Sahara zijn al bijna 40 jaar gescheiden van huis en haard. Levend in erbarmelijke vluchtelingenkampen in Algerije houdt een door de Marokkaanse overheid gebouwde muur hun gescheiden van familie en vrienden.

Een bekend scenario nietwaar?

op 26 01 2009 at 13:05 schreef VerVanVrijheid:

Ik woon in Marokko en kan je precies vertellen wat hier leeft. Maar de waarheid wordt zelden gewaardeerd, vooral in multicul discussies. Zwijgen is soms beter, ik kan me nu al een voorstelling maken van de berg modder die je over je uitgestort krijgt als je door de bubbel van de "multi-connaisseurs" prikt.

op 26 01 2009 at 13:13 schreef Peter:

Meneer VVV, ik krijg al bakken stront en ingewanden over me uitgestort door vrienden én vijanden van de multiculturele samenleving. Op straat blaffen honden naar me, kinderen gooien stokken naar me voordat ze door hun moeders snel naar binnen worden gesleurd.

Erger kan het niet worden. Bring it on.

op 26 01 2009 at 14:10 schreef Mudejar:

Moe

Pieter, de hele wereld weet al dat Algerije ze ontvoerd heeft.

Moe

op 26 01 2009 at 14:33 schreef Peter:

Ik heb net eens een paar artikelen gelezen over de Westelijke Sahara, en de overeenkomsten met de bezette gebieden in Israel zijn frappant – to say the least.

Een muur, mijnen, vluchtelingenkampen, een Sahariaans Bevrijdingsleger, daar hoor je de Marokkanen in Nederland echt helemaal nooit over.

Ik ga me maar eens in Sahariaanse sjaals hullen, en aandacht vragen voor de illegale bezetting van de Westelijke Sahara. Een vergeten volk, waar niemand om geeft.

op 26 01 2009 at 15:14 schreef Bert Brussen:

@hj Het woord "rechtvaardigheid" heeft bij sommige religieus fundamentalisten een behoorlijk foute connotatie. Lees dit maar eens (van een hoogleraar!): http://www.godvoordommen.nl/2009/01/04/apologeten-over-de-hel-1/

op 26 01 2009 at 15:15 schreef hj:

Peter Breedveld heeft de bijbel er nog eens op nageslagen en daarin staat toch echt dat God Israel aan de Joden heeft beloofd.

Ik las ook eens een column van eoa Christenen-voor-Israël-tutje (dat nota bene mensenrechten studeerde!), die beweerde dat de Palestijnen toch behoorlijk zielig zijn want God zal alles wat ze Zijn oogappeltjes, de arme Joden, aandoen vergelden. Staan ze mooi quitte dus, ben benieuwd wiens God het uiteindelijk gaat winnen daar in Armageddon.

Ik zet in ieder geval het bier vast koud en de popcorn warm, want zo’n metafysische bitchfight van epische proporties is niet te missen.

op 26 01 2009 at 17:36 schreef Aun:

De christenen zijn pas na de stichting van de staat Israël zich gaan bekommeren om de joden. Heeft dat te maken met de Holocaust, of denken christenen dat de kans groter is dat Jesus terugkeert in een joodse staat dan in een islamitische?

op 26 01 2009 at 18:48 schreef Pieter:

Pieter, de hele wereld weet al dat Algerije ze ontvoerd heeft.

Precies, en na de ontvoering heeft Marokko snel een muur gebouwd (‘de berm’ in VN-jargon)om te voorkomen dat ze terugkeren. En durven ze nog te beweren dat Marokko en Algerije geen vriendjes zijn.

Maar dat stoorde mij niet zo; dat is meer de verkapte boodschap van Fadoua: Al zijn de zionisten nog zo snel, het eeuwig louterend vuur achterhaalt hen wel

Soladariteit is begrijpelijk, maar is wat anders dan rigide verblinding. Nou regent het voortdurend ledematen en kinderlijkjes in het Midden-Oosten, zeg maar ruim een miljoen over de afgelopen 5 jaar. Nooit hoor je daar iets over, tenzij de islamist er in een discussie mee wordt geconfronteerd. Dan verschijnt er uiteraard de volgende dag een stuk op de portal.
Misschien deed Fadoua daarom wel mee; anders was het op de boot terug vanuit Tanger: Hey, psssst, landverrader…

Heeft dat te maken met de Holocaust, of denken christenen dat de kans groter is dat Jesus terugkeert in een joodse staat dan in een islamitische?
Zeker, ‘aunty’, bepaalde Amerikaanse Christenen gelovigen heilig in het boek der Openbaringen. De Schotse evangelist John Darby vervolmaakte de boodschap door er de Rapture aan toe te voegen. Zijn boodschap is dat de messias wederkeert als in Israël de ware gelovigen de laatste slag tegen de ongelovigen zullen voeren op het veld van Armageddon (een vallei in Noord-Judea). Aangezien moslims, volgens John Darby, geen ware gelovigen zijn, is de Joodse staat een noodzakelijke voorwaarde.
Een enquete toonde dat 40% van de Amerikaanse christenen geloven in de Rapture.

Zo zie je maar, fundamentalisten tref je overal aan.

op 26 01 2009 at 19:04 schreef Bert Brussen:

Wat Pieter zegt. In de Bijbel staan ook de exacte formaten van De Hemel Die Op Aarde Nederdaalt, en dat ding is dus in de vorm van een kubus: honderden bij honderden kilometers. En dat ding past dus precies in het M-O.

Er zijn trouwens Amerikanen die leterlijk hun koffers hebben gepakt en klaarstaan voor de dag van het laatste oordeel. Hun idee is dat op een dag plotselinge alle christenen verdwijnen (the rapure) en dat de heidenen dan achterblijven.

Zie ook de succesvolle Left Behind boekenreeks.

op 26 01 2009 at 19:08 schreef Ozymandias:

Dat is het, Aun. Er zijn christelijke groeperingen die de stichting van de staat Israel opvatten als een voorteken van de Tweede Komst Van Christus. Ze verwachten dat Jezus terug zal keren op aarde als het Koninkrijk van Israel hersteld is. Wat er daarmme precies bedoeld wordt weet ik ook niet, maar ik vrees dat het weinig goeds belooft voor het Palestijnse volk in Gaza en de Westbank. Dat is immers nu nog een sta-in-de-weg is voor het koninkrijk van Israel.

Volgens sommige lezingen van de bijbel zal Israel vervolgens worden aangevallen door de legers van de anti-Christ. Ergens in de loop van deze gebeurtenissen zullen de joden het licht zien en Jezus Christus eindelijk als de ware Messias erkennen. Met de rest van hen zal het vermoedelijk niet goed aflopen.

Ja ja, dit is dus wat sommige christenfundi’s motiveert om de expansie van Israel te steunen.

Met zulke vrienden heb je geen vijanden meer nodig, zou Theo van Gogh zeggen.

Lees ook:
http://findarticles.com/p/articles/mi_m0MKY/is_/ai_n10300862

http://www.religion-online.org/showarticle.asp?title=216

Maar goed, we hebben wel steeds over de christenen, maar die moslims, dat zijn ook geen lieverdjes!

op 26 01 2009 at 19:09 schreef Bert Brussen:

Ah, dat filmpje van Ozy zocht ik. Daar staat het in.

Fundamentalistische joden geloven trouwens dat ze alle gebied in Israel-Palestina in handen moeten hebben, omdat anders de messias niet komt.

op 26 01 2009 at 19:28 schreef Pieter:

Klopt Bert, alleen is de Eretz Israë geen factor van belang meer. De invloed van van fundamentalistische christenen daarentegen is groot; zo stellen ze de fondsen beschikbaar voor de kolonisten in Samaria en de West-Bank.
Zij hebben groot ideologisch belang bij voortzetting van het huidig conflict, zoals de islamisten.

op 26 01 2009 at 19:49 schreef JantjePietje:

Grappig wat selectieve waarneming allemaal kan bewerkstelligen Ik las de column van bouali altijd zeer sporadisch en vond het altijd wel een aardige column maar alle voorbeelden die hier aangehaald worden waarom ze niet deugt had ik allemaal nog nooit gelezen. Ik heb blijkbaar iedere keer precies de juist columns overgeslagen.

op 26 01 2009 at 20:51 schreef Hosseyn:

Ha, tijd voor Yeats!

The Second Coming

Turning and turning in the widening gyre
The falcon cannot hear the falconer;
Things fall apart; the centre cannot hold;
Mere anarchy is loosed upon the world,
The blood-dimmed tide is loosed, and everywhere
The ceremony of innocence is drowned;
The best lack all conviction, while the worst
Are full of passionate intensity.

Surely some revelation is at hand;
Surely the Second Coming is at hand.
The Second Coming! Hardly are those words out
When a vast image out of Spiritus Mundi
Troubles my sight: somewhere in sands of the desert
A shape with lion body and the head of a man,
A gaze blank and pitiless as the sun,
Is moving its slow thighs, while all around it
Reel shadows of the indignant desert birds.
The darkness drops again; but now I know
That twenty centuries of stony sleep
Were vexed to nightmare by a rocking cradle,
And what rough beast, its hour come round at last,
Slouches towards Bethlehem to be born?

op 26 01 2009 at 20:52 schreef vander F:

Standaard riedeltje bij de monotheisten in het Midden Oosten.
Hier de Islamitische variant, zelfde laken een pak
http://en.wikipedia.org/wiki/Mahdi

Kortom, volgens hun heilige boekjes moeten ze elkaar afmaken, en dan komt alles goed.

*gaat toch nog eens nadenken over verbod dodelijke boekwerkjes*

op 26 01 2009 at 21:03 schreef vander F:

Met van die vrolijke jongens die daar vast in geloven
http://cheatseekingmissiles.blogspot.com/2006/01/ahmadinejads-mahdi-complex.html

op 26 01 2009 at 21:21 schreef barry:

Een muur, mijnen, vluchtelingenkampen, een Sahariaans Bevrijdingsleger, daar hoor je de Marokkanen in Nederland echt helemaal nooit over.
Misschien iets voor Hassnae. Kan zij daar ook een trendsetter in zijn. Een Ander Marokkaans Geluid.

op 27 01 2009 at 12:32 schreef Peter:

Het wordt inderdaad hoog tijd voor een Ander Marokkaans Geluid. Ik ga me zelf ook in de materie verdiepen. Ik lees over martelingen, intimidatie door de politie, het is onthutsend, en over een VN die halfzacht probeert een ‘illegale situatie’ te verenigen met de ‘politieke realateit’.

Moet de VN eens over de bezette gebieden in Israel zeggen, dan breekt wereldwijd de hel los. Hierover las ik pas gisteren voor het eerst!

op 27 01 2009 at 13:44 schreef barry:

Leuk is ook voormalig VN vetegenwoordiger van Walsum die tegen Polisario zei: Allemaal leuk en wel jongens maar zet die onafhankelijkheid maar uit jullie koppie. Dat zal Marokko gezien de huidige politieke verhoudingen nooit geven." Stond in de NRC enkele maanden geleden. Dat vond de VN weer een beetje ondiplomatiek uitgedrukt, dus Van Walsum is niet langer VN vertegenwoordiger.

Ook leuk was de Marokkotentoonstelling in de Nieuwe Kerk ter ere van 400 jarig bestaan van betrekkingen tussen Nederland en Marokko.
De tentoonstelling zou geopend worden door Beatrix en enkele leden van het Marokkaanse koningshuis.
Vertegenwoordigers van het koningshuis kwamen er toen achter dat in de Catalogus een kaartje stond met een stippellijntje tussen Marokko en de Westelijke Sahara. Groot tumult en de opening is toen enkele uren uitgesteld zodat de medewerkers van de Nieuwe Kerk stickers over het kaartje konden plakken.
Daarbij is het nog maar de vraag of de West Saharanen onder Polisario beter af zullen zijn. Maar juridisch gezien is de term bezetting hier meer van toepassing dan "de bezetting" van Gaza en de Westelijke Jordaanoever. Want in het geval van Israel ging het om "betwiste gebieden"
Betwist tussen Israel en de naburige Arabische staten.

op 27 01 2009 at 14:01 schreef hassnae:

Maar natuurlijk, "betwiste" gebieden.

Ik weet nagenoeg niks van de kwestie rond de Westelijke Sahara, maar wat ik nu zojuist heb nagelezen worden daar geen mensen plat gebombardeerd en zijn mensen er ook niet verdreven.

In al mijn onwetendheid, zou ik zeggen: de Palestijnse gebieden zijn onmiskenbaar bezet en de Westelijke Sahara is een betwist gebied. Voor de Spaanse kolonisatie waren er banden met zowel Marokko als Mauritanië. Nadat Spanje vertrok, maakte Marokko er aanspraak op. Een deel, niet alle, van de Sahranen wilde, aangemoedigd door Algerije, zich afscheiden en dat speelt nu dus nog steeds.

Mij maakt het niet uit: als de Sahranen onafhankelijkheid willen, steun ik ze daarin van harte. Maar deze hele discussie en het steeds erbij halen van dit onderwerp is niets anders dan een poging om de aandacht te verleggen van Israel.

Want alles goed en wel: Israel noemt zichzelf een echt democratisch en Westers land en dan mogen we best kritiek uiten met in het achterhoofd die Westerse waarden. Dat de Arabische regimes corrupt zijn, behoeft geen overtuiging. Het gaat mis zodra zogezegd democratische klanden de rechtsstaat aan hun laars lappen.

Een ander Marokkaans geluid richt ik niet op: ik heb gisteren mogen aanschouwen wat een haat er is voor dissidente geluiden binnen de Joods-Nederlandse gemeenschap. Mijn mening ventileer ik als individu.

op 27 01 2009 at 14:48 schreef barry:

"Betwist" zo staat het in de beroemde resolutie 242.
Terwijl de Spaanse Sahara wel degelijk door de VN als souvereigne entiteit werd erkent waarvan de bevolking onafhankelijkheid wenste.
Als de banden met Marokko en Mauretanië van voor de kolonisatie een argument zijn dan zou Turkije aanspraak mogen maken op het hele Midden Oosten.
De Westelijke Sahara wordt er toch nooit bijgehaald. Alleen hier op Frontaal Naakt door Pieter en mij. Ik verbaas mij daar eigenlijk over. Want het is toch absurd dat Marokkanen zich massaal met de "bezette bevolking" van Gaza identificeren, terwijl zij niet eens weten wat er in eigen land gebeurd. Verhelderend zijn ook de opgewonden reacties van Layla toen er zich een kleine thread over dit onderwerp ontspon.
Er is wel degelijk oorlog gevoerd met bombardementen. Maar omdat Polisario, behalve wat karige steun van Algerije van niemand iets krijgt, moeten zij wel eieren voor hun geld kiezen. Net zoals de Koerden, de Furi’s en ga zo maar door. Het is wel degelijk van belang om het conflict van Israel in een grotere context te zien.
Je hoeft geen Ander Marokkaans geluid te beginnen Als het net zo een succes zal worden als het ander Joods geluid weet je al dat er iets niet zal kloppen.

op 27 01 2009 at 15:07 schreef sabaroth:

Hassnea: ik vind deze toch een beetje twijvelachtig:

"Dat de Arabische regimes corrupt zijn, behoeft geen overtuiging. Het gaat mis zodra zogezegd democratische klanden de rechtsstaat aan hun laars lappen"

Ik lees er een beetje uit dat het alleen zin heeft aandacht te besteden aan geweld gepleegd door nette meestal overwegend blanke beschaafde landen, de rest is immers toch achterlijk die niet beter weet, laat ze lekker met hun pistooltjes spelen?

op 27 01 2009 at 15:13 schreef Shireen:

Haha, grappig ben je wel, Barry. De enige staat ter wereld die zegt dat je in de beroemde resolutie 242 "betwist" in plaats van bezet moet lezen, is, heel gek, Israel zelf. En als je dat nog niet genoeg vindt: de Golan-hoogte, oost-jeruzalem: ook bezet. En dan hebben we het nog niet eens over de verschillende nederzettingen die als feit-op-de-grond worden gecreerd. Die dan volgens jou natuurlijk ook gelijk legaal worden verklaard, want: ‘ze staan er toch’?!.
Verder lijkt het me dat Marokkanen zelf mogen kiezen waar ze zich druk over willen maken – ook als dit niet het "eigen land" is.

op 27 01 2009 at 15:23 schreef Peter:

Verder lijkt het me dat Marokkanen zelf mogen kiezen waar ze zich druk over willen maken – ook als dit niet het "eigen land" is.

Natuurlijk, maar daar mogen anderen dan weer het hunne over denken – en zeggen.

op 27 01 2009 at 15:47 schreef Shireen:

Sure, Peter, dat betwist ik ook niet.Maar wel als daar impliciet mee gezegd wordt ‘houd eens op met je druk te maken over Gaza, want in Marokko gebeuren ‘ook erge dingen’. Zoals Hassnae al schreef riekt dat naar het willen verleggen van de discussie. Terwijl we ondertussen al mijlen off-topic zijn..! Fadoua schrijft achterhaald en gebruikt nonsens-argumenten! Zo.

op 27 01 2009 at 16:15 schreef Peter:

Maar ze schijnt wel ontzettend lekkere Dr. Oetker-cakejes te bakken.

op 27 01 2009 at 23:50 schreef Pieter:

Het wordt inderdaad hoog tijd voor een Ander Marokkaans Geluid. Ik ga me zelf ook in de materie verdiepen.

Kijk ook eens naar de levenshouding en -instelling van de Saharawi’s. Een mooi voorbeeld van tolerante en wereldlijke islam, en zou een mooie vergelijking maken voor het integratiedebat in Nederland.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS