Home » Archief » Aidstest


[27.03.2009]

Aidstest

Gin Mooy

furnude10 (170k image)

Eigenlijk ben ik nooit onvoorzichtig met vrijen. Bijna nooit. Héél zelden. En bovendien heb ik al een behoorlijke tijd een vaste partner. Ik weet van mijn kant natuurlijk honderd procent zeker wat ik wel en niet uitvreet en dat ik niet zou hoeven vrezen voor een positieve uitslag bij een HIV-test. Mijn laatste test was in Augustus 2008, en de voorlaatste test in Februari 2008. Beiden negatief, en al sinds de eerste test heb ik niet meer buiten de deur gegeten.

Hoe dan ook, ik laat me ongeveer eens per half jaar testen. Lacherig zei een vriendinnetje ooit tegen me dat ik wel erg paranoïde ben, zeker omdat ik bij niet-vaste partners altijd in het condoom geloofd heb. Dus wat kan er dan eigenlijk helemaal misgaan? Een typisch kenmerk van mensen die aan paranoia lijden is natuurlijk dat ze zelf denken dat ze helemaal niet paranoïde zijn, dus wie weet wat er allemaal langs me heen gaat, maar ik denk dat ik in dit geval toch juist erg nuchter ben.

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je kunt wel denken dat meneer of mevrouw vaste partner heel zuiver op de graat is, maar als het moet, is een slippertje in vijf minuten gemaakt. Je kan dus nooit honderd procent zekerheid hebben dat je geen enkel risico loopt. En bovendien doet testen net zoveel pijn als een speldeprikje. Aids krijgen omdat je HIV-besmetting genegeerd hebt, doet daarentegen weer heel veel pijn. Denk ik althans. Ik wil mezelf in ieder geval nooit voor mijn kop hoeven slaan, omdat ik niet een middagje per halfjaar vrij kan maken om een buisje met bloed af te laten nemen.

Vol zelfvertrouwen ging ik afgelopen week op het krukje van de prikzuster zitten. Dat de naald drie keer opnieuw ingestoken moest worden, mocht de pret niet drukken. Trots op mijn status als compleet schoon van SOA’s en HIV, vind ik de bevestiging op papier telkens toch weer net zoiets als een diploma behalen. Een clean bill of health is welbeschouwd toch heel wat belangrijker dan je rijbewijs, of een certificaat voor boekhouden, of een middelbare school diploma, of een universitaire bul.

Het buisje ging onderweg naar het lab, ik ging onderweg naar huis. Eenmaal thuis dacht ik er niet meer over na. De tijd dat ik zenuwachtig kon worden van een aidstest is echt al heel lang geleden. Sinds de eerste negatieve uitslag terugkwam, meer dan tien jaar geleden, heb ik heel erg goed voor mezelf gezorgd. Het is een routinekwestie geworden.

Na twee dagen kon ik de uitslag ophalen. Dichtgeplakt in een envelop voor mijn gynaecoloog. Vaste vriend was mee. Volgende week donderdag heb ik pas een afspraak bij de gynaecoloog, dus verdween de envelop in mijn tas. Op weg naar voedsel en koude cola. Aan het einde van de straat vroeg vriendje ineens: “ben je dan helemaal niet benieuwd naar de uitslag?” Ik haalde mijn schouders op. “Nee, ik weet dat het negatief is, dat kan niet anders.” Vast vriendje keek me met een speelse glimlach aan. “Tenzij jij bent vreemdgegaan met een HIV-geïnfecteerde natuurlijk,” zei ik koeltjes. Hij lachte zijn tanden bloot, terwijl hij met zijn hoofd ‘nee’ schudde.

Ik wilde mijn zelfverzekerde, stoere houding volhouden, maar er was iets aan me gaan knagen. Middenin het getto trok ik mijn tas open, waarbij de bankbiljetten de criminelen toelachten. Toen er een opgeschoten etter op me af kwam lopen, snauwde ik: “laat me met rust, ik heb iets belangrijks aan mijn hoofd.” De jongen droop af. Arrogant zei ik, nog voordat ik de uitslag had gelezen: “Kijk, zie je wel, negatief, zei ik toch…”

Vaste vriend nam het papiertje van me over, terwijl hij de uitslag las, keek ik stiekem over zijn schouder mee. Mijn hart begon hard te bonzen. Negatief. Een geweldige opluchting trok door mijn lichaam. Geen HIV, geen aids, ook geen andere SOA’s, zei het andere papier. Ook mijn cholesterol was goed, geen malaria in mijn bloed, ietwat veel proteïne, lage bloeddruk, maar helemaal gezond. Met een grote glimlach stopte ik de papieren weer terug in de envelop en probeerde het zo goed mogelijk weer dicht te plakken. Mijn hele dag was goed.

Antropologe Gin Mooy (voorheen Hageman) doet promotie-onderzoek naar ex-kindsoldaten in Sierra Leone. Ze zette het hulpproject Mind to Change op en schreef een boek. Meer Gin op The Vault.

Gin Mooy, 27.03.2009 @ 01:22

[Home]
 

3 Reacties

op 27 03 2009 at 10:53 schreef Bert Brussen:

En bovendien heb ik al een behoorlijke tijd een vaste partner.

Vaste partners bestaan niet.

op 27 03 2009 at 12:15 schreef Pieter:

Het meegeven van medische gegevens gesloten is bij een onderzoek naar HIV een extra belasting voor de betrokkene en bovendien een manier van doen bij artsen die minstens 70 jaar oud zijn.
Pik het nooit,
Pieter

op 28 03 2009 at 12:47 schreef Michiel Mans:

Maar toch, ook iemand die paranoïde is kan achtervolgd worden. Gelukkig jij nu niet.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS