Home » Archief » Lekker slim


[25.04.2009]

Lekker slim

Peter Breedveld

BellyDancers11 (81k image)

Lachen om domme mensen, ik doe het zelf de hele dag (al is het meer lachen om niet te huilen). Maar domme mensen lachen zelf ook graag om domme mensen, blijkens het nieuwe televisieprogramma Lekker Slim. Daarin geven mooie meisjes ontzettend domme antwoorden op vragen die nog te makkelijk zijn voor de kinderversie van Triviant. Bijvoorbeeld: “Wat is een guillotine?” En zo’n meisje antwoordt dan dat het wel een verslavend middel zal zijn, omdat het rijmt op ‘cafeïne’ en ‘cocaïne’. De meisjes zitten in paren op een luie bank heel slap te ouwehoeren over de antwoorden, die ze zullen geven.

Michiel Maas meent op Sargasso dat het om actrices gaat, die de kijker thuis een goed gevoel over zichzelf moeten geven. Maar het gaat niet om actrices, het zijn echte mooie meisjes, alleen zijn ze niet zo dom als op televisie lijkt. Ze zijn erin geluisd.

Dat vertelde me althans iemand wier dochters vriendin aan het programma heeft meegedaan. Ik ga niet zeggen wie het is, want de deelneemsters hebben een contractuele zwijgplicht, en die heeft deze vriendin dus aan haar laars gelapt. Volgens dit meisje duren de opnames voor Lekker Slim uren en moeten de meisjes wel honderd vragen beantwoorden, waarvan de meeste, zo bezwoer ze, goed worden beantwoord. Maar hoe meer vragen er goed worden beantwoord, hoe langer de opnamen duren, want er moeten voldoende foute antwoorden zijn om een uitzending mee te kunnen vullen. Wij krijgen namelijk alleen maar die foute antwoorden te zien. Gewoon fout is bovendien niet voldoende, de meisjes moeten er echt zo godsgruwelijk ver naast zitten, dat zelfs Sabian zich vertwijfeld afvraagt waar ze die wijven in godsnaam vandaan halen.

Daarbij krijgen ze hulp. De meisjes krijgen namelijk wijn voorgezet, van die makkelijke slobberwijn, die wegdrinkt als limonade. En de glazen worden lekker vaak bijgeschonken, zodat de meisjes nooit misgrijpen. U dacht: “Wat zitten die meiden daar te lallen, het lijkt wel of ze dronken zijn”, en dat is dus omdat ze inderdaad dronken zijn, niet lijken.

Heel verheffend allemaal, heel ethisch. En lekker veilig, want mooie meisjes belachelijk maken, daar kun je je geen buil aan vallen. Iedereen heeft een hekel aan mooie meisjes, en ze zouden tenminste het fatsoen kunnen hebben om dom te zijn, zodat wij lelijkerds ons kunnen troosten met de gedachte dat we dát tenminste op ze voor hebben.

En ze moeten slechte smaak hebben, net als Britney Spears en Paris Hilton. Daarbij helpen de makers van Lekker Slim ook een handje. De meisjes gaan op hun paasbest naar de studio, die hebben hun stinkende best gedaan er zo netjes mogelijk uit te zien, je komt tenslotte niet elke dag op de televisie, en de visagisten zorgen ervoor dat ze er in een mum van tijd komen uit te zien als ordinaire slettebakken.

Makkelijk hoor. Maar als je écht lef hebt, doe je dit niet met mooie meisjes, maar met negers. Laat de kijkers thuis eens lekker lachen om domme negers. “Zie je wel? Blanken zijn tóch superieur!” Of je neemt moslims, die hoef je niet eens dronken te voeren, die bazelen van zichzelf al. Voor een écht spraakmakend programma laat je een paar dronken Joden op die bank plaatsnemen. En als je dood wilt, zet je natuurlijk hondenliefhebbers voor schut.

Iets met mongolen, dat lijkt Peter Breedveld ook wel wat. Hij bedoelt natuurlijk gecertificeerde mongolen, mensen met het Downsyndroom, geen HVV’ers.

Peter Breedveld, 25.04.2009 @ 10:43

[Home]
 

30 Reacties

op 25 04 2009 at 11:04 schreef karel:

Top deze column,

Een HVV’er

op 25 04 2009 at 11:35 schreef vetklep:

Normaal zijn alle vrouwen op tv dankzij de kutnijd minimaal 5 bier lelijker dan het lelijkste redactielid. En tv-redacties worden zoals iedereen weet bevolkt door Oostduitse kogelstootsters die zelf hun maandverband breien.
Wel zo politiek correct en passend in de Dove sfeer om mooie meisjes zichzelf te laten afzeiken. En wel zo Nederlands om ook hier weer alles boven het maaiveld te onthoofden.
Televisie is een mediium voor en door menstruerende montessori moeders. Als je als man niet van foebele houdt heb je zo’n ding niet nodig.

op 25 04 2009 at 13:36 schreef bottehond:

Iets met mongolen, dat lijkt Peter Breedveld ook wel wat. Hij bedoelt natuurlijk gecertificeerde mongolen, mensen met het Downsyndroom, geen HVV’ers.

Moewhahahahaha! Gecertificeerde mongolen. Hoe verzin je het….Brilliant.

op 25 04 2009 at 18:46 schreef Laila:

Ik weet niet hoe de programmas allemaal heten maar er zijn al dergelijke programmas met Johnie de Mol en hoe heet die andere knaap ook alweer van BNN, Fillemon?

Daar kun je je vergapen aan mensen met allerlei syndromen en ziektes. Hoe ver moet je gaan voor kijkcijfers? Wat als de bron van creativiteit volledig verdord is? Dan ga je als televisiemakers op een avond zitten brainstormen onder invloed van geestverruimende middelen en dan is dit het resultaat. Tijdens de sessie leek het allemaal nog zo briljant.

Ik was eerst in de veronderstelling dat het een heuse grap was, toen ik de aankondiging van ‘Slimme meiden’ zag.
Wat is een dictator,iemand die dictees geeft!

op 25 04 2009 at 19:17 schreef Laila:

Waar de televisie zich steeds meer aan schuldig maakt is om bepaalde bestaande clichébeelden nieuw leven in te blazen.Vroeger maakte men televisie die gehoor gaf aan een bestaande behoefte.
Er is een new breed opgestaan die zich ontspant en vermaakt bij het leed van anderen. Om hen terwille te zijn drijft men steeds verder af van wat ethisch langer verantwoord is.

Een tijdje geleden stond ik met een zwerver te praten in de Reguliersbreestraat.Deze man vroeg wat geld voor eten.De omstanders die in de rij stonden voor frietjes stonden keihard te lachen alsof het een goede grap was.
Een zwerver die zegt dat hij honger heeft moet je natuurlijk altijd wantrouwen,zelfs de geringste kans dat honger manifest is moet je gewoonweg ontkennen.
De boeken van Bret Easton Ellis leken mij ooit zo ver weg maar zijn er niets meer bij.
Op zulke momenten komt mijn meest zwarte kant als mysantroop naar boven.

op 25 04 2009 at 21:22 schreef Rena:

onderschat de kattenliefhebbers niet, die kunnen er ook wat van, gruwel gruwel

op 25 04 2009 at 22:11 schreef Huub:

Natuurlijk niet netjes zulke praktijken, maar als je mij stomdronken voert weet ik nog steeds dat de Euromast geen kilometer hoog is.

op 25 04 2009 at 23:12 schreef hj:

Het viel mij ook al op dat ze constant aan de slobberwijn zaten. Maar hoe dronken je ook bent, om zulke antwoorden te kunnen geven moet je IQ gewoon niet boven de 80 uit komen.

Ik heb trouwens niet zoveel echt mooie meisjes gespot in dat programma. Maar vermakelijk is het wel. En dankzij het intellect dat de pabo-studenten tentoon spreidden in aflevering 2 weten we gelijk hoe het komt dat ons onderwijs kennelijk faalt.

op 26 04 2009 at 07:46 schreef Frank:

Bij mij op kantoor loopt een psychologiestudente rond die allerlei hand- en spandiensten doet. Zij heeft gymnasium beta gedaan en wist niet wie Anton Mussert was.

op 26 04 2009 at 09:37 schreef Smeets:

Een aantal jaren geleden heb ik een kaptafel geleverd voor een makeover van een slaapkamer. (Woon-en Klusprogramma van RTL) De zogenaamde verraste bewoners waren acteurs en het geheel vond in een studio plaats. De hippe "interieurspecialist" had niets te zeggen over de inrichting van de slaapkamer. Dat werd bepaald door de grote woonketens in Nederland. Het is tenslotte wel de bedoeling dat we dezelfde smaak hebben. Dat verkoopt makkelijker.

op 26 04 2009 at 10:48 schreef Laila:

Als jong kind zagen wij een keer een eenmalige try out met Amerikaanse televisie.
Het was een ware happening, zelfs de veelvuldige neurotische reclameonderbrekingen waren geweldig.
De ons onbekende producten spatten als het ware van het scherm af.

‘Dat verkoopt makkelijker’ : zei Smeets

De input die adverteerders en sponsoren hebben is gigantisch.
Met name de commerciële zenders zijn zijn meer met sponsoren bezig dan met goede televisie.

Als je al een fantastisch idee hebt voor t.v wordt je pas serieus genomen als je al adverteerders hebt anders is het niet eens levensvatbaar.’Goede televisie’ is wat commercieel verantwoord is. Doorgaans onderscheidt de smaak van de massa zich niet door verfijning.

op 26 04 2009 at 12:51 schreef Henk:

Iets met mongolen, dat lijkt Peter Breedveld ook wel wat. Hij bedoelt natuurlijk gecertificeerde mongolen, mensen met het Downsyndroom, geen HVV’ers.

Een paar jaar geleden had je bij de IQ-kwis van BNN ook een gezelschap LPF-stemmers. Ze legden het af tegen aangeschoten corps-ballen. Hun IQ was iets van 88 meen ik.

op 26 04 2009 at 13:16 schreef vetklep:

Wie wel eens een tv of radio aan zet wist het gevoelsmatig al:
Bij het produceren van media gaat het er nooit om wat het publiek wil zien of horen. Mocht u toch heel even geamuseerd zijn, dan is dat alleen maar het hoogstnoodzakelijke minimum kruimeltje om het apparaat niet meteen uit te zetten, zodat u vervolgens weer flink bespamd kunt worden.
Het uitgangspunt voor het maken van media is altijd een entiteit die wil betalen om een publiek te bestoken met zijn boodschap.
Op tv zijn er twee keuzes. Sponsorspam bij de commercielen en policorspam bij de publieken.
Unilever of de overheid. Meer smaken zijn er niet.
Eigenlijk is een tv een soort omgekeerd riool: in plaats van shit af te voeren wordt het onder hoge druk de huiskamer in gespoten.

op 26 04 2009 at 13:38 schreef Humdrum:

Ik vraag mij af hoe het kan dat dit soort programma’s nog bestaan. Kennelijk is er een markt voor. Wie is dommer? Degene die acteren of de kijker?
Programmamakers denken met hun ballen. De kijker kijkt die ook zo? Beschamend!

op 26 04 2009 at 15:39 schreef vetklep:

dachten programmamakers maar met hun ballen. Die hebben ze niet. In plaats daarvan wordt alles gemaakt voor Mien uit Assen. U kent haar wel: met moeite mavo, 1,7 kind, boodschapper, het gezin heeft een opel. Als u zich hiermee niet kunt identificeren (heel belangrijk op tv) heeft u pech gehad met het tv aanbod.

op 27 04 2009 at 12:01 schreef toevallige voorbijganger:

Alleen hele domme meisjes drinken van die zoete witte wijn die inderdaad naar limonade smaakt. Niks mis met een goede zoete witte wijn, maar goede zoete witte wijn zullen ze vast niet krijgen, is alleen geschikt voor een dessert en gaat na 2 glaasjes sowieso tegenzitten.
Dames, vraag om bier. Noem het emancipatie.

op 27 04 2009 at 22:54 schreef Laila:

Slimme meisjes vragen om Montrachet.

Van bier ga je boeren.
Dan lijken het net corpsballen,die én dronken zijn én stompzinnige onzin uitkramen

op 27 04 2009 at 23:24 schreef Peter:

Heb je dat van Harry Mens geleerd, Montrachet drinken?

op 28 04 2009 at 09:43 schreef Laila:

Peter je blijft een valse nicht met een meervoudig persoonlijkheidssyndroom : )

op 28 04 2009 at 09:50 schreef Laila:

Duik eens in de archieven van de Privé…..en ga nu niet zeggen dat je je neus ophaalt voor dit soort bladen,ze passen namelijk uitstekend bij jou gezien je onbedwingbare behoefte tot stemmingmakerij. Daar kun je waarschijnlijk lezen dat zijn ex Mona heette. Lousy journalist ben je.

op 28 04 2009 at 11:42 schreef toevallige voorbijganger:

Och, Laila heeft eens wat opgezocht op wikipedia.

Van bier ga je niet boeren als je fatsoenlijk kan drinken.

op 28 04 2009 at 12:16 schreef Peter:

Mona? Dat is toch helemaal geen Marokkaanse naam?

Trakteer je mij een keertje op een glas Montrachet?

op 28 04 2009 at 17:05 schreef Laila:

Ik geloof dat ik hem nog liever door de plee giet.

Mona/Mouna is echt wel een Marokkaanse naam.
Als afkorting van Memouna komt deze naam ook regelmatig voor.

Toevallige,
Misschien ga jij er niet van boeren maar je gaat er zeker van uit je straatje stinken.
Dat zegt de Wicked Pedia en mijn imam ook.

op 28 04 2009 at 17:10 schreef Peter:

Nou ja zeg. Je geniet hier de hele dag van mijn gastvrijheid, en dan gun je me nog geeneens een glas Montrachet?

De meeste Marokkaanse meisjes die ik ken, zijn veel aardiger dan jij.

op 28 04 2009 at 20:33 schreef Laila:

Het is geen echte verrassing maar ik ben oprecht blij dat je het zo goed met de Marokkaanse meisjes kunt vinden.
Nu nog een betere verstandhouding met de mannelijke sekse en ik sla werkelijk steil achterover.

Ik gun je alle Montrachet van de wereld maar ik ga het niet aan jou verspillen net zo min als jij aan mij.

Ik ben verslingerd aan Frontaal Naakt en ik ben je zeer erkentelijk dat je mij en anderen dit verzetje gunt.

op 28 04 2009 at 20:49 schreef toevallige voorbijganger:

Laila maakt weer eens duidelijk dat ze nog nooit bier op heeft.
Anyway, ik leg het even uit, bierruften laat je pas de volgende avond na iets van 8 of meer bier.
Als je meer vragen hebt, stel je die maar aan iemand anders.

op 28 04 2009 at 20:58 schreef Peter:

Ik zou jou op Montrachet trakteren, Laila. Ik wel.

op 28 04 2009 at 23:47 schreef Laila:

Toevallige ,
Wel jammer dat fatsoenlijk drinken niet tegen bierruften helpt.
Enige voorlichting op biergebied is nooit weg. Er gaat een wereld voor mij open.

Peter,het enige waar jij op trakteert zijn stoten onder de gordel.

op 29 04 2009 at 08:56 schreef Peter:

In het echt ben ik heel lief, Laila.

op 29 04 2009 at 18:46 schreef Laila:

Ik nog minder in het echt.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS