Home » Archief » Als suiker in warm water


[07.09.2016]

Als suiker in warm water

Tayfun Balçik

stier6
Foto: Ruven Afanador

Ik woon 31 jaar in Nederland en nu pas besef ik wat het is om een Marokkaan te zijn. Mijn etnische achtergrond. Een probleem. Mijn cultuur. Een probleem. Mijn overtuiging. Een probleem.

Probleem. Probleem. Probleem.

Alles wat ik zeg en doe is een probleem. Alles wat uit mijn mond komt, wordt op een goudschaaltje gewogen. Geïnspecteerd door importzaken. Ze willen weten wat ik denk, tot hoe ver mijn piemel is besneden en of ik als aanhangwagen van Erdogan opereer. Als ik slaag, ben ik ‘een goede Turk’. Als ik faal, dan ben ik gewoon een Turk. Een Turkse Turk. Een mislukte Turk.

Turk. 
Turk. 
Turk.

Vieze Mocro’s

Turk-zijn is een probleem. Turk-zijn is vanaf nu Marokkaan-zijn. Je weet wel, die vieze Mocro’s die onze straten bevuilen. Die vieze Mocro’s die onze dochters verkrachten, auto’s stelen en banken beroven.

Allemaal.

Eén voor één.

Altijd een probleem.

Nooit zijn we als Turken of Marokkanen een oplossing. Een positieve kracht. Iemand met wie je kan lachen of huilen. Mensen met wie je juist problemen kan oplossen. Integendeel, wij moeten ‘opgelost’ worden. Als suiker in warm water. Onzichtbaar en verstopt door Holland en Nederland. Je krijgt een knuppel als je opstaat als Turk of loopt als een Marokkaan. Een klap in je gezicht als je zegt: ik ben Surinamer.

Dit is dus Nederland.

Gelijkwaardige behandeling

Als ik al die bullshit in de witte media lees, dan denk ik, hoe zielig kan je zijn. Werkelijk, ik herhaal het: hoe zielig kan je zijn als witte Nederlander. De hele tijd maar in de slachtofferrol. Terwijl wij worden aangevallen. Wij worden geestelijk kapotgebombardeerd en fysiek bedreigd. Jullie zitten in de dadersrol. De ene zegt ‘Rot naar Turkije’, de ander wil moskeeën sluiten en van Schippers komt übermenschische taal.

Maar, broeders en zusters, geen wanhoop. We blijven hier totdat ze ons uit onze huizen moeten slepen. Als we dood moeten gaan om een Turkse Nederlander te zijn, so be it. Als we dood moeten gaan voor een gelijkwaardige behandeling, dan gaan we maar dood.

Tot die tijd is er werk aan de winkel. We zijn niet probleemloos. Je weet, Gülen, Erdogan en Öcalan. We moeten deze shit oplossen. Iedereen die daarbij kan helpen is welkom. Zelfs jij, witte Nederlander. Ik mag dan veel klagen. Maar goedheid is niet iets specifiek Turks. Goedheid zit in ons allemaal.

Tayfun Balçik is historicus, gespecialiseerd in de moderne geschiedenis van Turkije en die van Amsterdam-West. Hij heeft een Facebook-pagina.

Tayfun Balçik, 07.09.2016 @ 06:55

[Home]
 

12 Reacties

op 07 09 2016 at 08:07 schreef John de Beer:

Jouw etnische achtergrond is helemaal geen probleem. 31 jaar is het prima gegaan, alleen is er de laatste maanden wat oproer in Europa door de uitstraling en import van Turkse binnenlandse problemen. Ook al voelt het voor jou misschien zo, laten we elkaar hier niet in de put praten. Edith Schippers verdedigde het begrip vrijheid, ben jij volgens mij ook voor en volgens premier Rutte gaat het met het overgrote deel van de Turkse Nederlanders prima en dat lijkt mij ook zo. Lees eens een dag de krant niet, blijf weg van het internet en praat met de mensen op straat; valt reuze mee allemaal!

op 07 09 2016 at 08:12 schreef Peter:

Moskees in de hens, islamitische slagers belaagd, moslima’s doodgeschopt, niks aan de hand! Maar kijk, daar komt iemand op voor de Palestijnen! NAZI-DUITSLAND ALL OVER AGAIN EN NIEMAND DOET WAT!!

op 07 09 2016 at 08:45 schreef tonnie:

JdB – weer dat belerende witte-nederlander-toontje, bah. Ik hoop dat je het eens aan den lijve mag ondervinden wat het betekent om moslim te zijn in Nederland.

op 07 09 2016 at 08:46 schreef yurp:

Ik kan me er geen voorstelling van maken hoe het moet zijn om op dit moment moslim te zijn in Nederland.

op 07 09 2016 at 09:08 schreef babs:

We moeten deze shit oplossen

Waarom? Je mag. Je mag ook meedoen aan een pro-Erdogan demonstratie en je mag oproepen Gülenscholen te boycotten. Je mag je haar blond verven, naam veranderen, blauwe contactlenzen dragen en lid worden van D66. En je mag zelfs tegen een journalist roepen dat-ie op moet rotten.

op 07 09 2016 at 09:09 schreef Nrosa:

John de Beer, Schippers zegt luid en duidelijk dat ‘onze’ cultuur superieur is. Verder is Wilders al een behoorlijk aantal jaren aan het krijzen over de islam. Wat ben je toch een ongelooflijke vervelende klier. Oh, een troll heet dat tegenwoordig, begrijp ik.

op 07 09 2016 at 13:36 schreef tonnie:

yurp, probeer je eens wat simpels voor te stellen. Je gaat naar een disco met enkele vrienden, en jij als enige wordt geweigerd. Hoe voelt dat denk je? Of je staat buiten in je zwembroek de auto te wassen en de politie stopt en eist legitimatie, stormt vervolgens je huis in. Je loopt wat te gekken op straat met je vriendin, politie stopt en eist legitimatie. Je wordt geweigerd bij zowat elke sollicitatie. Noem maar op. Vreemd toch dat sommigen hun kont tegen de krib gooien..
en dit speelt al jaren. Breek me de bek niet open… en het wordt almaar erger.

op 07 09 2016 at 15:53 schreef Murat:

Go Peter! (Zijn comment is geniaal)

op 07 09 2016 at 16:09 schreef MNb:

“Mijn etnische achtergrond. Een probleem.”
31 jaar? Mijn ex-vrouw, een Suri-Javaanse, had het binnen een paar weken door toen zse de arbeidsmarkt oging. Toegegeven, er was op het arbeidsbureau wel een kaaskop die haar er weer bovenop hielp.
Dat was halverwege de jaren 90.

op 07 09 2016 at 19:03 schreef Anton:

Peter for President! (brilliante reactie van Hem zeg)

op 08 09 2016 at 06:56 schreef John de Beer:

@ Peter

Misschien ligt het aan de digitale snelweg dat mijn posts niet meer worden geplaatst of is dit nu hoe censuur werkt? Bijzonder. Hoe dan ook: geachte dames en heren, het was mij een waar genoegen hier op FN, ik ga jullie verlaten en dat zal voor sommigen een opluchting zijn. Vanaf nu zal ik in ieder geval ervoor zorgen dat alle neuzen hier dezelfde kant op staan. Geen kritische klanken meer over de onderwerpen die jullie samen met Peter zo na aan het hart liggen en die ook op mijn betrokkenheid mogen rekenen. Die mooie eensgezindheid zal ik niet meer verstoren. Het ga jullie goed: linkse Pyt, Sasha de rechtvaardige, emotionele Murat, de soms venijnige Mnb, angstige Tonnie. En natuurlijk Peter, veel dank voor de jarenlange inspiratie in een woelige wereld hier op jouw onvolprezen Frontaal Naakt. Het was een mooie tijd!

op 08 09 2016 at 07:43 schreef Peter:

John, je zit weer te trollen. Ik heb elke reactie van je toegelaten. Met dergelijke achterbakse verdachtmakingen is het inderdaad beter dat je vertrekt. Toedeledoki.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS