Home » Archief » Angst


[11.07.2011]

Angst

Peter Breedveld


Illustratie: Vu Ha Nam

Goed, vorige week was er dus een jonge frisse meid die onbevangen op de Joop haar bijdrage leverde aan het debat over de langstudeerdersboete. Dat heeft ze geweten. Een vrijdagavond lang werd ze op een werkelijk krankzinnige manier belaagd en belasterd. Verbijsterend, ongelofelijk, weerzinwekkend agressief werd ze bejegend, totdat het laatste restje onbevangenheid eruit was gebeukt.

Ik was het alweer vergeten, maar vier jaar geleden gaf Bert Wagendorp er al de brui aan op Internet en dreigde Charles Groenhuijsen hetzelfde te doen vanwege de pure haat die ze van anonieme reageerders over zich heengestort kregen. Ik maakte al eens een compilatie van het fraais dat Hassnae voor haar kiezen kreeg.

De jongedame waarmee ik dit stuk begon, maakt zich nu zorgen over wat toekomstige werkgevers zullen vinden als ze haar naam googelen. Ik ken mensen die zich door voorbeelden als hierboven rotgeschrokken zijn en daardoor simpelweg hun mening niet meer durven uiten. In ieder geval niet onder eigen naam.

Ik sta inmiddels dubbel tegenover de pseudoniemenkwestie. Aan de ene kant vind ik nog steeds dat je je mening onder eigen naam moet geven. Aan de andere kant vind ik het, mede door mijn eigen ervaring, regelrecht onverantwoordelijk om met open vizier aan het debat deel te nemen. Er staat een uitstekend stuk van André van Es op De Jaap, waarin hij betoogt dat het begrijpelijk is dat mensen anoniem op sites schrijven uit angst voor werk- en opdrachtgevers, maar dat die houding er wel voor zorgt dat er niks verandert. En daar gaat het tenslotte om bij al dat gebrom en geklaag op Internet, nietwaar? Dat de status quo verandert.

Wel is het bitterironisch dat dit betoog juist op de website staat van degene die het schrijven onder pseudoniem noodzakelijk maakt, omdat hij er niet voor terugdeinst je op Internet van de verschrikkelijkste dingen te beschuldigen als bijvoorbeeld je mening over de langstudeerdersboete hem niet aanstaat.

Wat er nu in Nederland gaande is, met de PVV en GeenStijl en PowNed en alles, is mede het gevolg van het verstikkende politieke klimaat dat heel lang in Nederland heeft geheerst door de Linkse Kerk. Dat was heel kwalijk en heel schadelijk, maar de politieke correctheid die er nu voor in de plaats is gekomen, is vele malen erger. De Rechtse Kerk is vele malen bedreigender dan de Linkse. Ik heb in Nederland nog nooit eerder zo’n naargeestige sfeer meegemaakt, waarin mensen echt bang zijn voor de alleszins reële mogelijkheid om publiekelijk te worden geslachtofferd, en daarom hun mond maar houden.

Ontluisterend vind ik de mensen die hun schouders erover ophalen en die zich er zelfs aan ergeren dat ik deze kwestie steeds weer aankaart. ‘Negeer het’; ‘Je geeft ze alleen maar aandacht’; ‘Schrijf over iets anders’. Er zijn er die het allemaal heel grappig vinden, er zijn er die met droge ogen beweren dat ik net zo erg ben als de hufters waar ik het over heb. Er is bijna niemand die zegt dat het inderdaad schandalig is dat mensen op deze manier monddood worden gemaakt. “Ja, maar jij noemt hem Bert Brullen en je vergeleek hem met een pusbuil.”

Gisteren schreef iemand op Twitter: ‘Vroeger probeerde ik in debat te gaan, maar sinds iemand me op wilde zoeken, ben ik er klaar mee.’ Ik word daar ontzettend kwaad om, maar dat vinden de meeste mensen alleen maar vervelend. Elke dag moet ik op Twitter een dikke muur van zinderende haat trotseren. Gisteren begon een groezelige journalist, een zekere Jan Roos, me out of the blue uit te schelden terwijl iemand anders tegen me schreeuwde dat ik moest ophouden ruzie met Jan Roos te maken. Die horkerige, absurdistische onredelijkheid – elke dag.

Wat doe je dan nog op Twitter, vragen sommigen van u zich af. Ja, wat doe ik daar nog. Waarom schrijf ik dit nog, waarom neem ik de tram nog, waarom blijf ik maar ijzerenheinig mijn plekje in de openbare ruimte opeisen? Omdat ik weiger die ruimte aan de hufters prijs te geven. Ze mogen niet winnen. En er zijn ook een heleboel aardige, beschaafde, ruimdenkende, vrolijke mensen. Daar doe ik het voor.

Vandaag vertrekt Peter Breedveld met zijn Godin naar Vietnam voor een welverdiende (echt wel) vakantie. Wie ook op vakantie gaat: geniet ervan. Wie in Nederland blijft: hou je taai.

Peter Breedveld, 11.07.2011 @ 09:41

[Home]
 

74 Reacties

op 11 07 2011 at 10:00 schreef Sasha Berkman:

Fijne vacantie Peter, dat PVV tuig kan je dat in elk geval niet meer afpakken :)

op 11 07 2011 at 10:08 schreef Luisa Batista:

Angst is een slechte raadgever.
Een oubollig gezegde, maar daarom niet minder waar. Angst is de reden dat er nu zoveel haat wordt gekweekt tegen alles wat afwijkt van de zogenaamde Nederlandse cultuur. Laat je zien en laat je horen, anders wint juist degene die het hardst schreeuwt en met bedreiging, geweld en onderdrukking zijn mening doordrukt.

op 11 07 2011 at 10:56 schreef Charles de Gaulle:

@Luisa Batista. Volgens mij bedoelt Peter Breedveld dat de kwaadaardige reacties van Links én Rechts komen.Dat is een correcte constatering, waar het door veroorzaakt wordt of is, daar zou men over van mening kunnen verschillen, wat veel belangrijker is, hoe het terug te dringen.Dat het onderhand de spuigaten uitloopt is triest genoeg heel erg waar.

op 11 07 2011 at 11:35 schreef MNb:

Prettige vakantie, PB en Hassnae. Ik hoef me niet taai te houden, want ik blijf lekker thuis op Moengo, Suriname.
Je hebt me het schrijven van een stukje bespaard. Freethinkers forum is ook al vatbaar voor de nieuwe policorziekte. Als een zio-nazi een hele reeks leugens debiteert om a la Duns Ouray de moslims aan de Holocaust te koppelen en deze afrondt met de Totum pro parte

“Je kan de krokodil voeren. Denk er dan bij dat de islmaitische krokodil stelt: Eerst Israël, dan Andalusië en India (volgorde geeft niet) en dan de rest van de wereld.”

krijg ik een waarschuwing omdat ik dit bij zijn naam noem: geraaskal. Want

“daar schieten we echt niets mee op. …. Gelieve hier niet op te reageren, maar gewoon doen wat ik je hier aanraad.”

http://www.freethinker.nl/forum/viewtopic.php?f=31&t=7807&start=30

Vergelijk vooral ook met het motto van Huxley dat bovenaan de pagina staat.
Je reinste appeasement is het.

op 11 07 2011 at 12:07 schreef ‘De Rechtse Kerk schept een guur klimaat’ - Sargasso:

[…] /**/‘De Rechtse Kerk schept een guur klimaat’11-07-2011 om 12:07 door Dimitri Tokmetzis‘De Rechtse Kerk schept een guur klimaat’Bert Brussen, GeenStijl, Rechtse Kerk, Waan v/d Dag var […]

op 11 07 2011 at 12:17 schreef Rob:

Het is tabloidje spelen wat er gebeurt. Kijk naar die opmaak van PowNed, als twee druppels water The Sun. En de hele politiek kakelt met de remsporen in de broek hoe leuk ze het allemaal wel niet vinden, dat TMG-circus.
Geniet van je vakantie. Gaan wij straks ook doen.

op 11 07 2011 at 12:38 schreef Marthijn Uittenbogaard:

‘De Rechtse Kerk is vele malen bedreigender dan de Linkse.’

Daar ben ik het niet mee eens. Juist nu ‘rechts’ aan de macht heeft begint ‘links’ zich een beetje te bezinnen. En de laatste jaren zie ik weer enige lichtpuntjes bij de media. En word ik af en toe geïnterviewd (ondanks dat ze de sfeer negatief maken en dingen overdrijven in die interviews). Onder Wim Kok bijvoorbeeld was dit onmogelijk. Links had de macht en alles was oké en iedereen was het met elkaar eens. Rechtse onderbuik bestond zogenaamd niet. Ondertussen deed Paars niets anders dan die rechtse lieden het meer en meer naar de zin te maken met steeds strengere wetten.
De PVV wilde eerst verenigingen zoals Martijn verbieden. Nu hoor je ze daar totaal niet meer over. Wel het CDA en de PvdA, althans die laatste wil de site verbieden. Bang voor haar eigen verleden die daarop te vinden is?

Mijn mening is: welke groep en mening je ook uitsluit van het publieke debat; vroeg of laat moet je de mensen van die groep of met die mening vergassen of iets soortgelijks. Zelfs als je alle roodharigen – waar je niets op tegen kan hebben – monddood maakt: op den duur worden ze vermoord. Want de haat wordt groter en groter en niemand kan, durft of mag tegengas geven.

Juist nu zie ik lichtpuntjes. Maar Breedveld loopt in alles 10 jaar achter. Hij merkt de nare tijd dat mensen hun mening niet durven te uiten pas op als hij er zelf last van krijgt.

Dat er bij mij thuis weer eens een raam sneuvelde (eergisteren) was niet nieuwswaardig overigens, en dat ik een klap kreeg en een brandende sigaret naar binnen in de garage. Zie mijn laatste twee ’tweets’: http://twitter.com/#!/MHUittenbogaard
Dat de site martijn.org meer dan een week offline was wegens DDos-attacks was ook niet nieuwswaardig. Nu is de site – als noodoplossing – enkel te raadplegen vanuit NL of B. Of via een proxy uit deze landen. Straks verboden: stem PvdA.

En de angst om je mening te uiten is in GB en VS nog vele malen groter! Daar is men doodsbang.

op 11 07 2011 at 12:39 schreef Jan:

Goed stuk. Ik ben blij dat jij het blijft volhouden. Ik vind het een steun in de rug van mij dat jij zo schrijft en doet. O.a. voor mij doe je het dus. Dank je wel.
Een fijne vakantie!

op 11 07 2011 at 12:44 schreef JM:

“De Rechtse Kerk is vele malen bedreigender dan de Linkse”

toch wel wat kort door de bocht. Verreweg de meeste aanslagen, vernielingen en politieke moorden komen toch van mensen met een overwegend linkse signatuur…..Anti-establishment is over het algemeen een links gedachtengoed.

Fijne vakantie Peter & Hassnae!

op 11 07 2011 at 12:45 schreef Peter:

Dank, Jan!

Wat jij je niet realiseert, Marthijn, omdat je zo fenomenaal egocentrisch bent en altijd alleen maar bezig met jouw eigen slachtofferschap – wat ik kenmerkend vind voor pedofielen – is dat ik onder meer word verketterd en belasterd omdat ik jouw reacties toesta op Frontaal Naakt.

op 11 07 2011 at 13:10 schreef Eva:

Pamflettisten waren vroeger vaak anoniem. Dat komt omdat hun vrijheid van meningsuiting slecht was beschermd: kritiek op vorst of kerk leverde je vaak een lot op dat erger was dan de dood. Ook in huidige dictaturen is het anoniem verspreiden van je mening vaak verstandig.

Ik wil niet beweren dat we in Nederland zo ver zijn, bij lange na niet.

Toch is het zo dat ik me liever achter een pseudoniem verschuil dan dat ik brood en veiligheid van mijn zoontje prijsgeef. Als er een morele omslag plaatsvindt zal ik overal keihard met open vizier strijden voor mijn mening. Tot die tijd is het domweg zo dat er internethorden zijn die strafexpedities uitvoeren op andersdenkenden alleen maar om hen er van te overtuigen de volgende keer hun linkse mond te houden. Sorry, daar pas ik voor – in ieder geval voor mijn gezin, die er zeker niet om hebben gevraagd.

Dan maar geen Bas Paternotte die me serieus neemt. Die overigens heerlijk hypocriet gaat schrijven voor een weblog waarvan redactionele anonimiteit één van de grondslagen vormt.

Ik spreek liever anoniem dan dat ik me onder mijn eigen naam het zwijgen op laat leggen.

Eva (naam en adres bekend bij de redactie)

op 11 07 2011 at 13:21 schreef Eva:

Als die Marlou trouwens in het echt net zo scherp is als op papier neem ik haar zó aan. Jammer dat ik geen krant bezit.

op 11 07 2011 at 13:26 schreef Herman:

Ik ben het vaak niet eens met Peter maar in deze wel.
Buiten het feit dat links en rechts elkaar steeds aanvliegen als dolle honden, heeft een maatschappij rechts en links nodig voor de balans.
Althans dat is mijn mening, Ying en Yang het een kan niet zonder het ander, zonder te vervallen in goed en kwaad.
Luisteren en beargumenteren is naar de achtergrond verdreven en eigenlijk doen we er allemaal in mindere of meerdere mate aan mee.

op 11 07 2011 at 13:30 schreef Sandro:

Prettige vakantie Peter en Hassnae!!
Vietnam….vertel ons alles als je terug bent, ik kan het nu nog niet betalen om met mijn gezin daar vakantie te vieren maar Vietnam staat hoog op het verlanglijstje.

Sasha, PVV tuig in één regel waarin je iemand een prettige vakantie wenst…..je bent echt niks meer dan een beker gore linksdraaiende yoghurt

op 11 07 2011 at 13:37 schreef Peter:

Nu ben ik toch wel even in de lach geschoten. Frontaal Naakt zou niks meer aan zijn zonder Sasha en Sandro.

op 11 07 2011 at 13:46 schreef Gregor Hakkenberg (Krek.):

Veel plezier in Vietnam. En bedenk, de uitdrukking ‘leef in vrede’ in het Vietnamees is ‘kappuh nau’!

op 11 07 2011 at 13:58 schreef Sandro:

Prettige vakantie…

op 11 07 2011 at 16:12 schreef Frans Weerts:

Prangende vraag mijnerzijds: vertel me bij terugkomst hoe de Vietnamese loempia daar smaakt.

In NL vind ik hem niet te hachelen (en als doorgewinterde foodjunk ben ik toch wel wat gewend).

Ook ik wens het frontaalnaakte liefdeskoppel een welverdiende vakantie toe. À tout a l’heure!

NB: hebben ze daar ook FKK-stranden/resorts?

op 11 07 2011 at 17:02 schreef Peter:

Ik denk het niet, Frans. Naturisme is geen groot ding in Azië.

Kappe nâh!

op 11 07 2011 at 17:32 schreef Paul van Buuren:

Eva, ik ken Marlou een klein beetje.
En je moet haar inderdaad aannemen.

op 11 07 2011 at 17:33 schreef ‘De Rechtse Kerk schept een guur klimaat’ | InfoPlaza:

[…] ‘De Rechtse Kerk schept een guur klimaat’ […]

op 11 07 2011 at 18:06 schreef Hans Langbroek:

Ben inderdaad ook benieuwd naar hoe jullie Vietnam beleven. Het is een bére-interessant land lijkt me met die gigantisch gewelddadige geschiedenis onder elkaar, met de Amerikanen en met de Fransen.
Ik hoop dat erover geschreven wordt. Een goede vakantie toegewenst,
Hans Langbroek (echte naam!)

op 11 07 2011 at 18:57 schreef Chantal:

@Hans Langbroek

Je bent een lolbroek.

op 11 07 2011 at 19:00 schreef Chantal:

Fijne vakantie, even een andere cultuur opsnuiven.

op 11 07 2011 at 22:08 schreef Hans Langbroek:

Azië heeft z’n mooie kanten Chantal

http://www.youtube.com/watch?v=S4DZQhfrl5Y&NR=1

op 11 07 2011 at 22:46 schreef Turiddu:

WTF? ‘De meeste aanslagen, vernielingen en politieke moorden komen toch van mensen met een overwegend linkse signatuur…..’ Even een vraagje: gaat dit over Nederland? Of over de rest van de wereld? Of alleen maar in het schizofrene hoofd van de geachte reaguurder?

op 12 07 2011 at 08:38 schreef Peter Dijkema:

Zoals altijd levert praat over politieke correctheid lange en lamme verhalen op.
En even zovele politiek (in)correcte reacties. Ik lees ze niet meer!

Laten we er over ophouden!
Ik heb genoeg gehad van dat gezeur!
Laten we het weer hebben over de prettige
percepties op ons leven! Mooie meiden.
Curieuze culturen. Onverwachte opinies.
Dergelijke dingen!

Kortom: meer censuur graag, heer Breedveld!
In dezen zin stem ik voor meer ´kortzichtigheid! ;-)P

op 12 07 2011 at 10:36 schreef Sasha Berkman:

Sandro: PVV Tuig is een beetje een tautologie inderdaad. Ik had kunnen volstaan met PVV’ers.

op 12 07 2011 at 14:04 schreef Chantal:

@Hans Langbroek

Ja en? Wat is de boodschap??

op 12 07 2011 at 15:17 schreef Bigpete:

Ik dacht dat je niet meer zou reageren op Sandro….

op 12 07 2011 at 18:20 schreef Sasha Berkman:

BigPete: Goed dat je dacht!

op 13 07 2011 at 08:20 schreef Sandro:

Sasha – nu jij nog…….kun je toch echt nog wat leren van Bigpete!

op 13 07 2011 at 08:47 schreef Bigpete:

Zou jij ook eens moeten doen… (zo’n inkoppertje kan ik niet laten lopen)

op 13 07 2011 at 12:40 schreef EH:

De Rechtse Kerk is vele malen bedreigender dan de Linkse. Ik heb in Nederland nog nooit eerder zo’n naargeestige sfeer meegemaakt, waarin mensen echt bang zijn voor de alleszins reële mogelijkheid om publiekelijk te worden geslachtofferd, en daarom hun mond maar houden.

Wellicht dat dat meer te maken heeft met de kant van de lijn waar je aan staat.

Als je 10/20 jaar geleden het waagde te opperen dat allochtonen misschien wel meer misdaden pleedgen, of van mening was dat het zo wel goed was met de samenstelling van nederland, en dat daar niet per se heel veel mensen bijgehaald hoefden worden, dan was je vogelvrij. Een kielhaling in de media en een vernietiging van je carriere was dan nog maar het begin; iedere ‘antifacist’ kon je benen/nek breken zonder enige vrees dat de nederlandse rechtsstaat zich daar voor zou interesseren.

Niet dat ik de rechtse kerk en haar machtsuitoefening nou toejuich; mochten ze ooit net zon monopolie op het morele gelijk weten te claimen dan zullen ze zich ongetwijfeld precies zo hufterig gedragen. Maar de hoogtijdagen van de linkse kerk zijn vooralsnog nog lang niet geevenaard.

op 13 07 2011 at 14:07 schreef Marthijn Uittenbogaard:

‘Wat jij je niet realiseert, Marthijn, omdat je zo fenomenaal egocentrisch bent en altijd alleen maar bezig met jouw eigen slachtofferschap – wat ik kenmerkend vind voor pedofielen – is dat ik onder meer word verketterd en belasterd omdat ik jouw reacties toesta op Frontaal Naakt.’

@ Peter Zo werkt angst (de titel van je column).

Je kan angstig zijn en overwegen mij te bannen of het opnemen voor vrijheid van meningsuiting: Dat laatste heb je al jaren verzaakt, zie: http://www.martijn.org/blog/?p=6549

De intolerantie schuift telkens op. Jij hebt daar nu last van maar jij bent medeveroorzaker, samen met velen. Dat is al jaren mijn standpunt.
Deze opmerking kan je gebruiken om mij te bannen omdat ik je hiervan beschuldig.

op 13 07 2011 at 14:16 schreef Marthijn Uittenbogaard:

En dit (*) goedkeuren door en nimmer aandacht aan te besteden is egoïstisch. Egoïstisch uit angst kritiek te krijgen. Wat ik persoonlijk met mijn ‘egoïsme’ opschiet is mij een raadsel.

http://freestudents.blogspot.com/2009/09/there-is-fury-and-and-sadness-inside.html

Ik zal op dit forum 1 jaar niet posten (genoteerd: 13 juli 2012). Maar ik mag hopen dat je eens aandacht besteedt aan hoe men in de VS met kinderseksualiteit om gaat.

op 13 07 2011 at 14:29 schreef Peter:

Waar jij mij van beschuldigt, kan me niet zoveel schelen, Marthijn. Dat ik je altijd vrij je gang heb laten gaan in de reactieruimte, ondanks het gezeik dat ik daarover kreeg, bewijst hoe idioot je ‘beschuldiging’ is, en hoe ondankbaar je bent.

Je hebt een rare manier van mensen verleiden tot allianties met jou. Ik ben alvast niet geïnteresseerd in jouw ‘cause’.

Dus je gaat hier een jaar lang niet meer reageren. Jeetje. Wat zal er van Frontaal Naakt worden.

op 13 07 2011 at 14:47 schreef Sandro:

Ik hoop dat de actie van Henk Bres in ieder geval een groot succes gaat worden!

http://www.telegraaf.nl/binnenland/10187404/__Actie_tegen_Martijn_geslaagd__.html?p=38,2

op 13 07 2011 at 19:01 schreef MNb:

“Als je 10/20 jaar geleden…..dan was je vogelvrij.”
Dat heb ik toch een paar keer in het openbaar beweerd – in feite al meer dan 30 jaar geleden. Nooit een centje pijn gehad, al haalde ik uiteraard de landelijke media niet.

Martijn Uittenbogaard: zo kinderachtig als jij hier gedragen zelfs je geliefde kinderen zich niet.

op 13 07 2011 at 22:37 schreef Ricardo:

Peter@ je kan de dingen ook beter verwoorden :)

Groet Ricardo Hunefeld

op 13 07 2011 at 23:37 schreef EH:

MNb:

Daar zullen ongetwijffeld veel mensen mee weg zijn gekomen; ook niet alle joden zijn in de gaskamer beland. Maar inderdaad, kun je een publieke figuur verzinnen die er mee weg kwam?

Fortuyn was de eerste die ermee weg kwam; in de zin dat hij erin slaagde om als een serieuze premierskandiaat beschouwd te worden dan. Wat betreft zekerheid van lijf en leden dan weer wat minder, maargoed, zijn aanvallers zijn tenminste vervolgd, wat in de tijd van janmaat dan weer niet gebeurde.

Er is echt een hoop veranderd in het afgelopen decennium wat dat betreft. Ik blijf erbij; de rechte kerk heeft de hoogtijdagen van de linkse (nog) niet geevenaard. Het kaltstellen van een onwelgevallige blogger is nog kinderspel vergeleken met de vormen die dergelijk machtsmisbruik kunnen aannemen.

op 16 07 2011 at 19:17 schreef karin r.:

Ik vind het heel vervelend dat je in een ‘ruimdenkend’ land teveel op je woorden moet passen want anders …

Ik maak me er oprecht zorgen over.

En ik heb niets met pseudoniemen. Het is de makkelijkste weg. Mensen gaan niet meer respectvol met elkaar om, online én offline. Je mag elkaar blijkbaar niet meer corigeren of aanspreken of een vraag stellen. Je krijgt een grote bek of erger, een mes in je ribben. En dat is tegenwoordig ons fijne gezellige Nederland. …

op 19 07 2011 at 05:56 schreef You On A Gin:

Dat is inderdaad zo, karin r.
Het komt o.a. doordat er een te grote druk op sociale structuren is gelegd door mensen die zich daar de impact niet van konden of wilden voorstellen, en er een te langdurig en te groot beroep op mensen hun geduld is gedaan.

Het beleid in dit land is geparalyseerd door misplaatst schuldgevoel, politieke correctheid, en een bijna-bedrijfs cultuur die tot een dociele, feminieme samenleving heeft geleid.

op 19 07 2011 at 09:41 schreef Arnoud:

‘De Rechtse Kerk vele malen erger dan de Linkse’? Volgens mij hebben extremisten van de Rechtse Kerk nog geen

-bomaanslagen op huizen van staatssecretarissen gepleegd
-geen supermarkten en groothandels in de brand gestoken
en geen
-brand gesticht in hotels waar vertegenwoordigers van de Linkse Kerk bijeenkwamen, waarbij dus ook niemand een been verloren heeft.

Kletspraat dus.

op 19 07 2011 at 09:55 schreef Arnoud:

Waarmee ik niet wil zeggen dat er niks aan de hand is. Maar de bewering is aantoonbaar onjuist.
Bovendien had ik wel eens willen weten hoe het debat op internet eruit zou hebben gezien als we in de jaren zeventig en tachtig al online zouden zijn geweest.

op 19 07 2011 at 11:33 schreef Peter:

Arnoud, in de tijd dat RaRa een aanslag pleegde op het huis van Aad Kosto en een rookbommetje tragisch uitpakte voor mevrouw Janmaat, durfde iedereen gewoon te zeggen wat-ie dacht. Kon ook, zonder gevaar door anoniem rechts rapaille te worden belasterd en bedreigd, hoewel je met De Telegraaf natuurlijk altijd moest oppassen, want dat is altijd fout schorem geweest.

Dat gehuiliehuilie over die paar linkse aanslagen uit domrechtse hoek is trouwens lang geleden al sleets geraakt. Rechts – dus het corporatisme in combinatie met militaristische houwdegens – is verantwoordelijk voor een ontstellende hoeveelheid misselijkmakend geweld ten koste van miljoenen mensenlevens, vooral bruine arme sloebers die toch niks konden terugdoen.

Daarbij worden er vandaag de dag regelmatig aanslagen op moskees gepleegd en worden moslima’s met een hoofddoek en boerka lastiggevallen op straat. Nee, niet alleen door PVV-medewerkers, lees dit schokkende relaas van Dunya Henya maar eens.

Het is toch godsgeklaagd dat vrouwen tegenwoordig door racistisch tuig worden lastiggevallen, maar dat een Arnoud Veilbrief het dan wil hebben over aanslagen op supermarkten van bijna dertig jaar geleden?

Tenslotte hebben we niks aan what if-scenario’s. In de jaren zeventig en tachtig waren we niet online, nu wel, en nu zaaien de rechtse hufters van GeenStijl angst en terreur. Het is nu gevaarlijk om een ‘linkse’ mening te hebben (of liever gezegd, een mening die door hysterische totaalidioten als Bert Brullen als ‘links’ wordt aangemerkt) omdat de Roze Khmer er niet voor terugdeinst leugens over je te verspreiden in hun rechtse haatpropagandamedia, samen met je portret en telefoonnummer.

Wat maakt dat Arnoud Veilbrief? Een apologeet van de verwerpelijke methoden van Domrechts. Want je gaat er dood aan om gewoon toe te geven dat GeenStijl fout is, dat het schandalig is wat de redactie van die site doet, dat de PVV verwerpelijk is, een club van fascistoïde racisten.

Nee, we moeten het over de mensen hebben die dertig jaar geleden een vergadering van een morsige racistenbende wilden verhinderen en daarbij per ongeluk brand veroorzaakten.

Get over it, Veilbrief! We leven nu en hier. Het been van mevrouw Janmaat redden we niet meer, maar je kunt nog een boel andere goede dingen doen.

op 19 07 2011 at 12:04 schreef Peter:

Maak je liever druk om hoe GeenStijl weer eens het leven van een onschuldige persoon kapotmaakt en weigert dat goed te maken:

http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/wie_is_houssaine_mazouzate/

De domme hufter regeert.

op 19 07 2011 at 13:05 schreef You On A Gin:

Daarbij worden er vandaag de dag regelmatig aanslagen op moskees gepleegd

…en voor wie dat niet gelooft, daar is op deze site een ‘mooi’ (bedroevend) overzicht van.

en worden moslima’s met een hoofddoek en boerka lastiggevallen op straat.

Met een hoofddoek? Dat heb ik zelf nog nooit gezien (wel andersom), en ik kom best nog wel eens buiten, maar ik geloof het vooralsnog gewoon maar. Overigens moet je bij boerka’s juist die vent die erbij loopt ‘lastig vallen’. Die vrouw draagt ook geen schuld aan die bedoeïnen (?) cultuur die doet alsof kerels de hele dag met hun lul in de hand zitten te wachten totdat er een vrouw met blote enkels langsloopt. Die vent wel, want die houdt dat in stand, en dan ook nog op een hoekje van de wereld waar dat geen plaats heeft.

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik kan mijn libido op zich prima beteugelen. Wanneer zij daar moeite mee hebben, mogen ze dat lekker ergens anders gaan uitdokteren, en terugkomen wanneer ze dat op eigen gelegenheid kunnen. Tot die tijd, opsodemieteren, en die hele misogyne roofridderscultuur erbij. Zal de sfeer in bijv. zwembaden en discotheken ten goede komen, geloof ik.

Gewoon die vent aanpakken, dat heb ik tot nu toe zo gedaan, waar helaas ook de politie wel eens aan te pas heeft moeten komen. Waar is zo’n Grote Piet wanneer je ‘m nodig hebt. ;) In ieder geval, dat geboerka eindigt heel snel. Dat moeten ‘we’ hier gewoon niet (binnen praktisch alle naties en culturen van de wereld trouwens ook niet, raar hè?) en des te eerder dat helder is, des te beter. Niet doen.

Opmerkelijk dat jullie voorbij gaan aan Volkert. Er zit blijkbaar iets heel erg scheef daar, bij domlinks, dat ze het concept niet begrijpen van gewoon niet op iemand stemmen wanneer je het niet met een politicus eens bent. Sommigen vinden het resultaat van dat “woepsie” brandbommetje overigens bevredigend.

Mag ik gewoon zowel domlinks als domrechts een stel waardeloze mongolen vinden? :-)
(vind dat overigens van mij ook gewoon hoor, wanneer je dat gepast vindt – wèl een beetje onderbouwd, graag, en denk ook even aan de spelling, voor de leesbaarheid en zo)

op 19 07 2011 at 13:48 schreef You On A Gin:

Update, GeenStijl’s versie van het verhaal waar Peter op 12:04 naar refereert (staat online (*)). Het kan mij allemaal niets schelen, maar misschien kunnen mensen er wat mee.

(*) ik kan er blijkbaar niet naar linken

op 20 07 2011 at 05:59 schreef Peter:

Tenzij jij aanwijzingen hebt van het tegendeel, YOAG, ga ik er maar gewoon vanuit dat Volkert geheel zelfstandig handelde en dat de moord op Fortuyn dus niet in de schoenen kan worden geschoven van Links.

op 20 07 2011 at 06:03 schreef Peter:

Goh, GeenStijl, in de persoon van de slome dramduikelaar Bart Nijman, houdt gewoon stug vol dat zij gelijk heeft.

Hoe ver-ras-send!

op 20 07 2011 at 07:50 schreef Tom:

“en dat de moord op Fortuyn dus niet in de schoenen kan worden geschoven van Links”

Vergeten hoe Fortuyn een paar dagen voor de verkiezingen breeduit als het nieuwe gevaar werd afgeschilderd door PVDA, GL en SP?

Mijn hemel, kom op zeg. Dat links nu pas in balans komen is diep tragisch. Met corporate rechts schiet je op de lange termijn niets op; met het oude links ook niet. Een samenleving kan maar zoveel uitvreters opnemen… hoog tijd voor het nieuwe links!

op 20 07 2011 at 17:08 schreef Sasha Berkman:

Tom: Fortuyn werd afgeschilderd als een leugenachtige rechtse populist die tot discriminatie aanzette. Dat klopte gewoon hoor. Daarnaast was het een pedo.

op 21 07 2011 at 02:46 schreef You On A Gin:

@ Peter
Het ‘groene licht’ is niet door ‘links’ gegeven maar door rotte elementen binnen linkse bewegingen. Wanneer Wilders zou stoppen met zich achter ‘islamkritiek’ te verschuilen en moslims letterlijk voor ‘minderwaardige mensen’ begint te verslijten, is dat een startsein voor hatecrimes jegens moslims.
De sleutel is dehumanisering. Ruanda is een goed (doch extreem) voorbeeld van dat werktuig en mechanisme.

op 21 07 2011 at 04:00 schreef Peter:

YOAG, niemand heeft Volkert van der Graaf ‘groen licht’ gegeven om Fortuyn te vermoorden. Dat het met de anti-Fortuynretoriek allemaal wat minder kon, ben ik wel met je eens, aan de andere kant nam Fortuyn ook geen blad voor de mond.

Wilders scheldt moslims allang uit voor ‘minderwaardig’, dat doet de hele PVV en haar aanhang. Ze verschuilen zich niet achter ‘islamkritiek’, ze zeggen alleen maar dat hun ‘dehumanisering’ geen ‘dehumanisering’ is, maar islamkritiek.

“Moslims zijn woestijnnazi’s die ons allemaal de strot af willen snijden, dat staat gewoon in dat Mein Kampf van hen, de koran! Jezus, ik mag toch wel islamkritiek hebben?”

Van dat werk. Als jij zegt dat Fortuyn is vermoord omdat ‘rotte elementen binnen linkse bewegingen’ hem als een nieuwe Mussolini wegzetten, moet je consequent zijn en is het toenemende geweld tegen moslims in Nederland ook het directe resultaat van Wilders’ haatpropaganda. Wilders geeft het groene licht voor brandstichtingen, molestaties en geweldpleging tegen moslims. Al zegt hij van niet, maar dat is hypocriet.

op 21 07 2011 at 06:52 schreef Sandro:

“…..moet je consequent zijn en is het toenemende geweld tegen moslims in Nederland ook het directe resultaat van Wilders’ haatpropaganda.”

Volgens onderstaande link is het geweld tegen moslims juist afgenomen dankzij Wilders………lees het eens zou ik zeggen.

http://nos.nl/artikel/205264-geweld-tegen-moslims-afgenomen.html

op 21 07 2011 at 07:58 schreef You On A Gin:

Kan ik weinig op afdingen. Dergelijke retoriek leidt van kwaad tot erger, ja. Tot nu toe slaagt men, daar bij de PVV, er min of meer nog in om de hete brij heen te dansen en alleen dingen te roepen die ‘op de ideologie, niet op de mensen zelf’ zijn te betrekken (uitglijders daargelaten, zoals die waar je laatst over blogde); de impact die het heeft is natuurlijk voor de meesten glashelder.

Dus de overeenkomst is het scheppen van een naar ‘sfeertje’ rondom iets of iemand, van een vijandsbeeld. Waardoor labiele, domme of gekke mensen tot actie kunnen overgaan en wat men op zijn vingers zou kunnen natellen wanneer je even stopt om na te denken waar je mee bezig bent.

Ik vraag me oprecht wel eens af wat Greet nu echt vindt van mensen die zich door zijn partij laten inspireren tot laffe daden.
Vindt hij het onbegrijpelijk maar allemaal wel heel erg, dan vind ik hem wel erg naïef voor een volwassen man.
Vindt hij het jammer maar onvermijdelijk, dan vind ik hem dusdanig cynisch dat het haast wel verstikkend voor de man zelf moet werken.
Vindt hij het stiekem allemaal prima en noodzakelijk, dan vind ik hem gewetenloos.

op 21 07 2011 at 08:40 schreef Peter:

O man, Sandro, wil je nou echt elke keer weer precies hetzelfde ritueeltje doen, waarbij ik weer link naar de feitelijke cijfers, waaruit blijkt dat het aantal geweldsincidenten tegen moslims is toegenomen?

Hier een bericht van dezelfde NOS, naar aanleiding van dezelfde monitor, die overigens door Domrechts steevast wordt afgeserveerd wegens politiekcorrect en linkse Anne Frank Stichting en alles (behalve als er beweerd wordt dat geweld tegen moslims afneemt, uiteraard):

http://www.wereldjournalisten.nl/artikel/2010/07/01/geweld_tegen_moslims_neemt_toe/

Hier mijn duiding van dat rapport, dat je niet denkt dat ik er niet kritisch over ben, want iedereen interpreteert de beschikbare gegevens precies zoals ‘m zelf uitkomt:

http://www.frontaalnaakt.nl/archives/antisemieten.html

Hier een link naar Frontaal Naakts eigen onderzoekje, uit 2009, en reken maar dat de lijst islamofobe geweldsincidenten inmiddels flink is gegroeid:

http://www.frontaalnaakt.nl/archives/kristallnacht-2.html

Hier een link (nóg eens) naar Dunya Henya’s beschamende relaas:

http://dunyahenya.wordpress.com/2011/04/23/kanker-hoofddoek/

De PVV zorgt ervoor dat moslims in Nederland het leven steeds zuurder wordt gemaakt. Het wordt hier meer en meer Berlijn in de jaren dertig. Ja, ik weet dat dat een Godwin is.

op 21 07 2011 at 08:47 schreef Peter:

Ik vraag me oprecht wel eens af wat Greet nu echt vindt van mensen die zich door zijn partij laten inspireren tot laffe daden.

Geert mijmerde eens dat het niet per se alleen maar slecht hoefde te zijn als er rassenrellen zouden uitbreken. Omdat HP/De Tijd eraan hecht dat Wilders volledig wordt geciteerd, plaats ik hier het volledige citaat:

“Wat wilt u dan dat ik zeg: landgenoten, trekt ten strijde tegen criminele allochtonen? Ik zit hier juist om te voorkomen dat er rassenrellen uitbreken. Maar ik wil er dus wel iets aan toevoegen. Mocht het ooit tot rellen komen, wat ik dus echt niet wil, dan hoeft daarvan niet bij voorbaat een negatieve werking uit te gaan. Met die rellen schudt de samenleving de politiek wakker en dwingt haar alsnog daadkrachtig in te grijpen, voordat het echt te laat is en er misschien een revolte uitbreekt.”

http://www.hpdetijd.nl/2010-08-24/citeren-doe-je-zo

op 21 07 2011 at 08:48 schreef Peter:

O, voor de broodnodige duiding: Geert ziet die types, die aanslagen plegen op moskeeën en moslims molesteren dus als mensen die helpen de politiek wakker te schudden.

op 21 07 2011 at 08:51 schreef Sandro:

O man Peter, blijkbaar is de uitleg van de NOS betreffende de monitor een andere dan die van wereldjournalisten…….

Is het dan niet zo dat jij de uitleg linkt die jouw het beste uitkomt en ik die, die mij het beste uitkomt??

Is jouw waarheid meer de waarheid als die van mij?
(deze zul je absoluut met ja beantwoorden ;-) )

Je Godwint maar lekker een end weg, ik zie absoluut geen vergelijkingen met het Berlijn van de jaren 30.

op 21 07 2011 at 09:15 schreef Peter:

Is jouw waarheid meer de waarheid als die van mij?

Zeker weten. Ik baseer me op feiten en hou de boel inmiddels al dik zes jaar in de gaten. Jij googelt naar jou welgevallige berichtjes.

Lees de Monitor, zoals ik heb gedaan. Daaruit blijkt ondubbelzinnig dat geweld tegen moslims toeneemt, en dat het aannemelijk is (op basis van bijv. politierapporten) dat het slechts om de top van een ijsberg gaat.

Natuurlijk zie jij geen overeenkomsten met andere perioden in de geschiedenis waarbij een bepaalde bevolkingsgroep werd gedemoniseerd, gediscrimineerd en in steeds toenemende mate gemolesteerd. Jij zult nooit iets kritisch schrijven over de PVV of over Geert Wilders. Wilders heeft altijd gelijk. Ook dat doet me weer aan andere totalitaire politieke systemen denken.

op 21 07 2011 at 11:59 schreef Sandro:

Peter, dat is echte onzin.
B.v. het Antillen-standpunt, belasten van hoofddoekjes, Nederlandse nationaliteit pas na 10 jaar, Kinderbijslag en kindgebonden budget maximaal voor 2 kinderen, terugdraaien rookverbod,zijn zaken waar Wilders/PVV geen gelijk heeft in mijn ogen.
Dat topje van de ijsberg dat je nu aanhaald hier heb ik zelf ook al eens aangehaald, alleen had ik het daar over autochtonen/allochtonen die door allochtonen-tuig in hun wijk geterroriseerd worden en geen aangifte doen, of uit angst of omdat de politie er toch geen reet mee doet.

op 21 07 2011 at 14:04 schreef Sasha Berkman:

Ik had ook ooit een discussie met Sandro over “de waarheid” Op mijn stelling dat het rechts was die verantwoordelijk was voor de import van goedkope loonslaven en dat het Den Uil was die daar als eerste tegen waarschuwde, antwoorde hij dat dat mijn waarheid was en dat dat nooit zijn waarheid zou worden. Ik weet niet of ik respect heb voor je pogingen om door te dringen tot dat domme brein, nutteloos lijkt het me wel in elk geval.

op 21 07 2011 at 21:39 schreef You On A Gin:

Ik had ook ooit een discussie met Sandro over “de waarheid”

Leuk liedje, toch?

op 23 07 2011 at 16:09 schreef Arnoud:

@Peter, ik zal proberen het zakelijk te houden, maar toch eerst dit. Dat je me in één adem noemt met de PVV bewijst maar één ding: dat je vaak maar wat schreeuwt over mensen zonder iets van ze af te weten. Waarom dat zo’n behoefte van je is, weet ik niet. Maar laat ik je even bijpraten.
Twee weken na 9/11 stonden er bij de kassa van ‘mijn’ AH aan de Postjesweg twee bejaarde vrouwen bij de kassa. Ze bejegenden het gehoofddoekte meisje achter de kassa luid hoorbaar op een onbeschofte en discriminerende manier. Omdat het bedeesde meisje zelf niets terug durfde te zeggen en ook verder niemand in de rij iets deed, nam ik het voor haar op en en gaf de twee vrouwen een bek die ze nog lang zal hebben geheugd. Toen was het meteen klaar. Het meisje en een cassière achter haar keken me even vriendelijk aan en daarmee was de kous af.
Ik zou er nooit over begonnen zijn – het sop is de kool niet waard – maar het leek me in dit geval goed om het uit het verleden op te diepen. Deel mij dus niet in bij de PVV, als je wilt. (GeenStijl heb ik minder problemen mee; ik vind ze regelmatig geestig (vooral je aartsvijand MB, het spijt me voor je), en ze doen ook vaak goede dingen.)
Goed, dan de argumenten. Op zich heb je gelijk dat het voorvallen van lang geleden zijn. De Linkse Kerk heeft nu eenmaal flink aan kracht ingeboet. Maar toen ze nog wel heer en meester waren, hebben ze aantoonbaar ergere dingen gedaan dan die hufters en moskeebekladders. Dat heb ik geschreven en daar heb ik weinig aan toe te voegen.

op 23 07 2011 at 16:19 schreef Peter:

Ik deel je helemaal niet in bij de PVV, Arnoud. Ik constateer dat er door de PVV en het door jouw bewonderde GeenStijl een naargeestige sfeer van angst om te zeggen wat je denkt is ontstaan zoals die er zelfs in de donkerste dagen van de Linkse Kerk niet was.

Jij probeert dat onderuit te halen door een paar incidenten van bijna dertig jaar geleden aan te halen. Dat maakt jou een apologeet die de daden van Domrechts bagatelliseert. En hoeveel poesjes jij uit de boom hebt gehaald voor zielige kleine meisjes, zal me werkelijk worst zijn.

op 23 07 2011 at 17:05 schreef Arnoud:

Merkwaardige ‘either you’re with us or against us’ manier van denken heb je toch. Ik bagatelliseer niks, ik vergoelijk niks, ik toon slechts aan dat je bewering niet klopt. En dat ‘klimaat van angst’ wordt schromelijk overdreven. Die paar moskeebekladdingen en politieke minkukels die een lezing willen tegenhouden, overleven we wel. Met klimaten wordt überhaupt vooral geschermd als harde feiten ontbreken.
p.s. Je schreef : ‘je kunt nog veel goede dingen doen in het hier en nu’. Doe ik dat, doe jij het vals af als ‘poesjes uit de boom halen’. Het is ook nooit goed.

op 23 07 2011 at 17:19 schreef Peter:

Die paar moskeebekladdingen en politieke minkukels die een lezing willen tegenhouden

Dat zei ik: je bagatelliseert en vergoelijkt.

Fatima Elatik kan niet zonder bescherming over straat. Daar hebben jou vrienden bij GeenStijl hun stinkende best voor gedaan. Wie hier nu iets zegt dat jouw vrienden onwelgevallig is, kan op een virtuele schandpaal en een paar duizend doodsbedreigingen rekenen.

Dat was in de jaren zeventig en tachtig niet.

Je hebt dus helemaal niks aangetoond, behalve dat je een apologeet van Domrechts bent, blind voor de daden van jouw vrienden.

op 23 07 2011 at 17:27 schreef You On A Gin:

Dat was in de jaren zeventig en tachtig niet.

Zijn mensen nu grotere eikels of komen ze gewoon sneller aan de oppervlakte drijven door internet?

op 23 07 2011 at 17:33 schreef Peter:

Een combinatie van die twee. Ik las laatst, op de Tokkiesite GeenStijl, dat stewardessen en ander vliegtuig personeel steeds vaker te maken krijgen met geweld van ‘mondige’ klanten.

Dat was dus zonder Internet ook gebeurd en in de jaren zeventig en tachtig niet. We worden steeds rijker, steeds verwender en steeds ontevredener. Tegelijkertijd wordt ons steeds wijsgemaakt dat we ‘recht’ hebben op van alles en nog wat.

Voor sommige domme mensen wordt dat ‘recht’ desnoods met geweld opgeëist.

Hoe dat komt? Ik denk door de Linkse Kerk. Die heeft de arrebeier er goed van doordrongen zich de kaas niet van het bord te laten eten, nooit niet.

op 23 07 2011 at 18:20 schreef Arnoud:

@Peter Wat bagatelliseer ik dan? Welke grote misstanden en mishandelingen zijn dan aan mijn aandacht ontsnapt? Er scheldt misschien wel eens iemand tegen een moslima, ja. Treurig, maar verder? De meeste meisjes met hoofddoek zijn behóórlijk assertief en er wordt zoveel gescholden, ook tegen en binnen andere bevolkingsgroepen. Los daarvan; sinds die keer na 9/11 heb ik zelf NOG NOOIT meegemaakt dat een moslima werd uitgescholden. Ik denk dus dat je sterk overdrijft en dat je wat meer met feiten moet komen om dat vermeende ‘klimaat van de angst’ te rechtvaardigen.
Wat wel zo is: het maatschappelijk klimaat, de omgang van mensen met elkaar, is ruwer en onverdraagzamer geworden. En dat uit zich ook in bedreigingen aan politici. Bij die bedreigingen denk ik trouwens al snel: het zal wel. Er gebeurt vrijwel nooit iets en we krijgen de bedreigingen ook nooit te zien, zodat je maar moet gissen naar de ernst. Maar goed, die bedreigers moeten natuurlijk gewoon getraceerd en opgepakt worden.

op 23 07 2011 at 18:29 schreef Peter:

Weet je wat, Arnoud? Up yours. Ik noem hierboven mensen die duizenden bedreigingen voor de kiezen krijgen vanwege de haatcampagnes van jouw vrienden bij GeenStijl, sommigen hebben zelfs politiebescherming nodig, ik heb hier al vaak aandacht besteed aan het toenemend geweld tegen moslims en moskees, zoals aangetoond in onder andere de laatste Racisme Monitor, maar jij blijft wauwelen over moslima’s die worden uitgescholden.

Dat heeft niks te maken met discussiëren, en alles met zuigen. Ga maar lekker met je vriend Marck Burema kankeren over de aanslag met een rookbommetje op Hans Janmaat, die ook alweer bijna tien jaar geleden een natuurlijke dood gestorven is. Dát zijn de dingen die ertoe vandaag de dag voor ouwe reactionaire mannen.

Toodlepip!

op 24 07 2011 at 14:19 schreef Arnoud:

Hier spreekt nog even de ouwe reactionaire man. Ik denk dat de moordpartij in Noorwegen en de reacties daarop op ultra-rechtse haatsites wel iets hebben blootgelegd van de haat die er onder enkelingen leeft. En ik denk, net als jij, dat het helemaal niet uitgesloten is dat ook in Nederland dit soort daden gepleegd gaan worden. Daar ben ik zeker niet blind voor, al is het vanuit rechtse hoek tot nu toe – anders dan bij militant-links – vooral bij woorden gebleven. De kans op een rechtse terreurperiode met aanslagen in georganiseerd verband à la de Brigate Rosse en de RAF lijkt me klein, maar er kunnen wel degelijk gestoorde individuen opstaa. Sterker, die mogelijkheid lijkt me tamelijk reëel. Ik wil dus zeker niet beweren dat er niets aan de hand is. Die nuancering wilde ik even kwijt.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS