Home » Archief » Aylin Bilic heeft een meltdown


[23.05.2022]

Aylin Bilic heeft een meltdown

Peter Breedveld


Illustratie: Seong Ryul.

Twitterende journalisten ondergraven het vertrouwen in de journalistiek zelf, schreef columnist Aylin Bilic vorige maand nog in de NRC. ‘Een goede journalist spuit geen meninkjes op Twitter’, luidde de kop boven die column. Met instemming verwees ze naar de hoofdredactie van The New York Times, die haar journalisten vraagt minder te twitteren. ‘Elke tweet zou immers de kernwaarden van de krant „moeten weerspiegelen” en overeenkomen „met onze redactionele standaarden, richtlijnen voor sociale media en gedragsnormen”’, parafraseerde ze de NYT.

Dus ik vraag me af wat dat precies voor kernwaarden zijn die Bilic afgelopen zondag dacht te weerspiegelen toen ze totaal apestront ging tegen Emine Uğur en een goed deel van de dag besteedde aan het ongefilterd razen en tieren tegen Uğur, haar van alles en nog wat beschuldigde en niet van ophouden leek te weten, vanwege een stuk dat ik over Bilic geschreven had en waarmee Uğur echt he-le-maal niks te maken heeft gehad. Uğur zou een ’toppertje in de haathoek’ zijn, een ‘geobsedeerde complotmadame‘, die dingen verdraait en mensen de morele les leest. Bilic heeft een hekel aan mensen die andere mensen de les lezen, behalve als ze Aylin Bilic heten.

Jaloezie

Een baggerstroom van verbaal geweld stortte Bilic over Uğur uit, totale redeloze woede en frustatie waarachter klaarblijkelijk een allesverterende jaloezie schuilgaat op het schrijftalent van Uğur, haar enorme publiek en haar niet te onderschatten invloed, ongetwijfeld versterkt door het feit dat Uğur een gesluierde moslim is. Extreem bizar gedrag, waarvan ik durf te zweren dat het niet overeenkomt met de “redactionele standaarden, richtlijnen voor sociale media en gedragsnormen” die NRC hanteert. Ik denk wel het raarste dat ik ooit op Twitter heb gezien. Op zeker moment kreeg Bilic versterking van haatoma Marieke Hoogwout, die weer begon te zagen over haar jammerlijk mislukte poging om Uğur te diskwalificeren als antisemiet.

Haha! Je moet toch bewondering hebben voor iemand als Uğur, die met haar überbeschaafde gedrag, grenzeloze empathie en trefzekere analyses het allerslechtste in die twee naarboven krijgt, waardoor ze gewoon hun pis vrijelijk de loop laten, voor het hooggeacht publiek. Waardigheid, zelfbeheersing, wat moet je ermee. De hele Necronomicon loslaten op Twitter. O, Pazuzu! Hoor mij, Lamashtu! Help mij Cthulu, om die nare Emine Uğur te vernietigen!

Ik heb niet lang geleden al eens geschreven over de woede die mensen als Uğur losmaken bij een bepaald slag mensen. Ze zit tegen het heilige aan en dus is heel Domrechts fanatiek bezig daar barsten in te krijgen. Ze zullen haar net zolang met poep blijven bekogelen tot er iets blijft plakken.

Ik heb wel een advies voor Uğur: leer jezelf de kunst van het negeren aan, want zo hou je geen tijd over. Je bent die trollen geen verantwoording verschuldigd.

Laster

Ik, de boosdoener, de auteur van het stukje waar Bilic die meltdown van kreeg, heb nergens last van gehad. Met Hassnae heb ik geluncht in een Spaans restaurant, een beetje gewinkeld, daarna Indonesisch gegeten. Ik zag op Twitter (af en toe moet ik toch even kijken) iets over de laster die ik over Bilic zou hebben verspreid, maar niemand die kan aanwijzen waar de laster is. Bilic zit gewoon aantoonbaar te liegen.

Dus begon een knurft maar over de stukjes die ik over Lodewijk Asscher heb geschreven in 2015 en 2016. Ja, joh, vindt hij vast fijn, dat je bij mensen in herinnering brengt dat hij 90 procent van de Nederlandse Turken ervan beschuldigde ISIS-aanhanger te zijn. Dat hij probeerde van Wilders te winnen door elke moslimrel te exploiteren ten koste van de Nederlandse moslims en uiteindelijk ten koste van zijn partij en van hemzelf.

Is geen laster, is gewoon waar. En wat ik over Elma Drayer schreef is ook gewoon waar.

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel en sinds kort ook met een Tikkie. Wordt dat symbool van de Hollandse krenterigheid tenminste voor iets nuttigs ingezet. Adverteren? Mail mij.

Peter Breedveld, 23.05.2022 @ 18:19

[Home]
 

1 Reactie

op 23 05 2022 at 18:20 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS