Home » Archief » Haatoma


[04.05.2022]

Haatoma

Peter Breedveld


Illustratie: Kondoh Akino.

Eén van de grootste bloedzuigers van Twitter is haatoma Marieke Hoogwout, hogepriesteres van VrijLinks, dat vrij noch links is maar gewoon Domrechts. Deze sekte ziet het als haar missie om vrouwen te bevrijden door moslimvrouwen te terroriseren en Hoogwout is daar het fanatiekst in van allemaal. Naar aanleiding van de installatie van Kauthar Bouchallikht als Tweede Kamerlid voor GroenLinks heeft Hoogwout maanden achter elkaar volcontinu geprobeerd Bouchallikht gecanceld te krijgen omdat ze een orthodoxe moslim zou zijn en Hoogwout bepaalt voor GroenLinks dat orthodoxe gelovigen niet bij GroenLinks horen. Samen met een leger van virulente islamofoben heeft Hoogwout een verbeten kruistocht tegen Bouchallikht gevoerd, in honderden tweets probeerde ze de wereld ervan te overtuigen dat Bouchallikht lid is van de Moslimbroederschap, dat ze medeverantwoordelijk is voor de vrouwenonderdrukking in islamitische landen, de verpersoonlijking van het Kwaad is en natuurlijk ook een Jodenhater.

Allemaal keurig verwoord, en vergezeld van de verzekering dat Hoogwout echt heel links is en dat het haar alleen maar gaat om de vrijheid van alle mensen om te kunnen zijn wie ze willen en de strijd tegen onderdrukking van vrouwen in Iran.

Dezelfde fanatieke verbetenheid legt Hoogwout nu aan de dag bij de verkettering van Emine Uğur, die met haar wekelijkse column in Trouw met veel empathie laat zien waar in Nederland de hardste klappen vallen als gevolg van het hardvochtige klimaat ten aanzien van de kwetsbaren der samenleving. Eergisteren schreef ik al over de lawine van racistische bagger die Uğur te verduren heeft omdat ze een wetenschappelijk bewezen fenomeen aan de kaak stelde, namelijk de manier waarop media en politiek zich laten gijzelen door extreemrechts en door Wilders in het bijzonder.

Zalvende schijnheiligheid

Maar Uğur krijgt veel steun, en dus wordt er harder geschut ingezet. In haar column over de media en extreemrechts staat een rake observatie over journalisten die blijkbaar pas zien hoe erg het is wat Wilders allemaal de ether inboert als je het woord ‘moslim’ in zijn Hitleriaanse tirades vervangt door het woord ‘jood’. En daar komt Marieke Hoogwout weer met haar zalvende schijnheiligheid, ze stemt ‘links van D66’ en echt, ze blijft geloof houden in het goede in de mens maar nu moet ze weer, zucht, in een column lezen dat ‘joden en de media’ wél dicht bij elkaar liggen, en, ach en wee, dan zakt de moed toch wel in haar schoenen.

Dit is hoe het al-tijd gaat. Moslimvrouwen die een podium hebben vanwaar ze eloquent meningen ventileren, worden door Domrechts steevast eerst overladen met bagger en honderdduizend pogingen tot karaktermoord, en als dat niet helpt, worden de Joden er weer aan hun haren bijgesleept en moet de moslim worden geframed als antisemiet. Hoogwout deed het bij Bouchallikht ook en Hassnae overkwam het al veel eerder, die werd op deze manier te grazen genomen door Elma Drayer, die ondanks dit soort smerige streken nog steeds een column in de Volkskrant heeft. Het is laag bij de gronds, goor, smerig, vuig, vals en zeker ook antisemitisch. Wie Joden constant gebruikt als stok om moslims mee te slaan is een antisemiet. Het Domrechtse schorem veinst altijd vreselijk begaan te zijn met het lot van de Joden, maar is altijd alleen maar geïnteresseerd in Joden als slachtoffer, een Jood die het goed gaat is het een doorn in het oog. Dat heeft Domrechts gemeen met de Nazi’s. Zie hier.

Christelijke vroomheid

Wederom komen veel mensen voor Uğur op, wat bemoedigend is, maar veel mensen laten het ook vreselijk afweten, en ik wil hier met name ChristenUnie-voorman Gert-Jan Segers noemen en de redactie van Trouw, waarin Uğur haar column publiceert. Segers moedigt deze islamofobe, racistische haatmachine actief aan door te tweeten dat hier sprake is van ‘kritiek op de islam’, en dat dit niet hetzelfde is als antisemitisme. Met die kwaadaardige bullshit heb ik jaren geleden al afgerekend. Segers blijft erin volharden, heeft me geblockt op Twitter om mijn kritiek en is dus zelfs niet bereid het erover te hebben. Ik zeg dat hij erger is dan Wilders, want Segers zet een masker van fatsoen en christelijke vroomheid op als hij zijn moslimhaat spuit.

De redactie van Trouw liet het ook al afweten toen Drayer in die krant aantoonbaar kwalijke laster over Hassnae en mij verspreidde. De toenmalige adjunct-hoofdredacteur Esther Lammers zei me toen dat het Drayers vrijheid als columnist was om dat te doen. Trouw heeft evenwel geen beste staat van dienst als het gaat om het beschermen van allochtone columnisten die tegen de wit-suprematische stroom inzwemmen. Zowel Nuweira Youskine als Seada Nourhussen werden door de hoofdredactie geofferd op het altaar van de vreemdelingenhaat.

Racistische trollen

Ik roep Trouw op dit niet nog een keer te laten gebeuren. Bescherm Uğur tegen het gif van types als Marieke Hoogwout, die heel goed weet dat ze met haar valse frames een leger van racistische trollen mobiliseert om haar slachtoffers te vernietigen. Het is jouw verantwoordelijkheid, Trouw.

Iedereen roep ik op tot zero tolerance voor dit soort acties. Laat je horen, protesteer, laat Hoogwout weten hoe kwaadaardig je haar vindt, schrijf mails aan Trouw om Uğur te steunen. Het heeft ons indertijd ook geholpen, het is een belangrijk signaal.

En cancel de haatoma. Weg met dat verachtelijke mens.

 

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel en sinds kort ook met een Tikkie. Wordt dat symbool van de Hollandse krenterigheid tenminste voor iets nuttigs ingezet. Adverteren? Mail mij.

Peter Breedveld, 04.05.2022 @ 08:14

[Home]
 

1 Reactie

op 04 05 2022 at 08:15 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS