Home » Archief » Barbaren in abaya’s


[06.06.2017]

Barbaren in abaya’s

Hassnae Bouazza


Foto: Iwase Yoshiyuki

Tijdens het laatste bezoek van Trump aan het land, had iedereen het over zijn hypocrisie. Maar onderschat die van Saoedie-Arabië niet; het land dat zich als de bakermat van de islam ziet en dat haar achterhaalde en achterlijke interpretatie van het geloof agressief exporteert. Je zou verwachten dat dat land, en de rest van de islamitische Golfregio met de enorme rijkdom, eens een keer iets goed zouden doen.

Bijvoorbeeld opstaan voor gewone islamitische stervelingen die getroffen zijn door Trumps moslimban, maar nee hoor. Het Saoedische koninklijke gevolg ontving de oranje aap als loopse schoothondjes en had er opeens geen probleem mee zich te midden van ongesluierde vrouwen te begeven. Zie de foto’s waarop ze in hun abaya’s geciviliseerd proberen over te komen naast Ivanka en Melania, ondertussen met miljoenen wapperend als ordinaire en overgeile stripclubbezoekers.

Barbaarse straffen

Dat doen ze graag, geld uitgeven aan westerlingen, laten zien dat ze het breed laten hangen en prima mee kunnen komen met moderne democratieën, terwijl ze hun eigen bevolking eronder houden en barbaarse straffen hanteren voor iedere dissident.

Dat ze ondertussen de bevolking van Jemen uitmoorden, terrorisme voeden en financieren en hun eigen moeders, vrouwen en dochters achterstellen, ach, geld koopt stilte en vriendschap.

Kennelijk vindt Saoedie-Arabië dat het nog niet genoeg ellende aanricht in de regio en rest van de wereld en is nu met Qatar uit op verdere escalatie. Het land heeft samen met voetvegen de Emiraten, Bahrein en Egypte alle diplomatieke banden met de kleine Golfstaat verbroken. De redenen die hiervoor worden opgegeven, variëren: dat Qatar niet vijandig genoeg tegenover Iran staat, bijvoorbeeld. Zelf geven ze als reden op dat Qatar terroristische organisaties financiert.

Idiote extremisten

Wat een giller. Qatari’s hebben het in eigen land in ieder geval een stuk beter dan Saoediërs. De vrouwen ook. Er is natuurlijk van alles mis met Qatar, maar dat uitgerekend Saoedie-Arabië het land de les leest, is bespottelijk.

Net zo bespottelijk als de oorverdovende stilte van onze eigen westerse democratiën die als oorlogspooiers miljarden aan wapentuig aan het land verkopen waarna wij hier gevaar lopen door idiote extremisten die in terreur een hoger doel zoeken.

De chantage van Qatar is geen ver-van-mijn-bed-show. Niet alleen bedreigt de situatie de hele regio, het zal ook impact hebben op ons hier. Niet vanwege de islam, maar vanwege regeringen die hun landen en burgers zonder enige scrupules inzetten voor een ordinaire machtsstrijd die totaal van God los is.

Oorlogje spelen

Het is echt meer dan genoeg geweest: gewone mensen lopen gevaar, moslims worden collectief gestigmatiseerd en dat alles omdat onze overheden ons opofferen zodat zij staatshoofdje en oorlogje kunnen spelen.

Eerder gepubliceerd op Aicha Qandisha. Hassnae Bouazza is schrijver en journalist, was eindredacteur van en regisseerde Femke Halsema’s serie Seks en de Zonde, schreef een boek over Arabieren, Arabieren Kijken. En ze heeft haar eigen hedonistische site, Aicha Qandisha. Lees vooral ook haar relaas over het racisme op de progressieve redacties waar zij heeft gewerkt.

Hassnae Bouazza, 06.06.2017 @ 06:38

[Home]
 

6 Reacties

op 06 06 2017 at 07:14 schreef Sum:

Helemaal mee eens. In plaats van de gristenfundamentalisten de regio uit trappen gaan ze elkaar bevechten. Arabieren en hun leiders blijven eeuwig dom.

op 06 06 2017 at 09:37 schreef Tim:

De regionale grootmachten Iran en Saudi-Arabië vechten een strijd uit, met rugdekking van respectievelijk Rusland en de VS. Iran en Rusland steunen Assad, Saudi-Arabië steunt sommige Syrische rebellen. Iran steunt de Houthi-rebellen, Saudi-Arabië bombardeert de Houthi-rebellen. De VS levert voor honderden miljarden aan wapens aan Saudi-Arabië. Insane.

Qatar zit in het kamp Iran. Het zijn typische proxy-oorlogen. Eigenlijk zijn Saudi-Arabië en Iran al in oorlog en eigenlijk zijn de VS en Rusland al in oorlog. Maar op de grondgebieden van die landen wordt geen schot gelost. Het zijn de verschoppelingen in de periferie die de dood in worden gejaagd.

op 06 06 2017 at 10:00 schreef wees:

uiteindelijk is het het geld dat de baas is.
is het ooit anders geweest.??

op 06 06 2017 at 15:57 schreef Kees Romijn:

Alleen wil ik er graag aan toevoegen dat ik in al die jaren aan het christendom ook geen moer heb gehad.

op 06 06 2017 at 22:55 schreef Lex:

Tim verwoord het probleem perfect. Ik zou als kleine voetnoot eraan toe willen voegen dat ook de VS en enkele NAVO partners de rebellen (nou ja, eigenlijk gewoon terroristen) in Syrië steunen.

The War on Terror is een farçe. Het is een oorlog die niet bedoelt is om gewonnen te worden, maar om eindeloos gecontinueerd te worden. Met alle gevolgen van dien.

op 12 06 2017 at 14:08 schreef Benedictus:

Vooral de bevolking van Jemen betaalt de “prijs”. Alles is zo dubbel, wel moslims weren uit de VS en aanpappen met SA. Geld stinkt nooit.

Ik heb het opgegeven.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS