Home » Archief » Ramadanrellen


[07.06.2017]

Ramadanrellen

Geert Nijboer


Foto: Iwase Yoshiyuki

De tv staat nog niet aan of ik word gealarmeerd: “Moslimjongeren terroriseren keer op keer verschillende gemeenten tijdens Ramadan!” De sympathieke blonde omroepster van de even sympathieke ochtendshow Wakker Nederland zegt het met angst in haar ogen. Ik neem de angst automatisch over.

Vooral het woord ’terroriseren’ houdt mij bezig: beelden van molotovcocktails, grote groepen relschoppers en geplunderde winkels vliegen door mijn hoofd. Ze heeft het over Haarlem en Hilversum als de plaatselijke brandhaarden. Hoewel de tv hier non-stop op Journaal24 staat en ik eelt op mijn duim heb van het verversen van nieuwssites op mijn smartphone, hoor ik dit nu voor eerst. Heb ik iets gemist?

Een korte zoektocht op de website van kwaliteitskrant De Telegraaf, grote baas van de ochtendshow, levert meer duidelijkheid op. Onder het kopje ‘Ramadan-rellen’ wordt in een artikel gesproken over ‘Ramadanvandalen’. Omwonenden van moskees hebben het zwaar, schrijft de krant: ze klagen over herrie en vuurwerk. In Haarlem schijnen er volop kliko’s en auto’s in brand te worden gezet.

Bloeddorst

Het is kennelijk allemaal langs mij heen gegaan. Toch maar even kijken wat de plaatselijke courant, Het Haarlems Dagblad, meldt. Op haar website spreekt zij over twee (2) autobranden, waarbij twee (2) onschuldige auto’s het leven hebben gelaten. Ook een papiercontainer heeft de nietsontziende bloeddorst van de terroristen met zijn leven moeten bekopen.

In Hilversum maken de lokale autoriteiten de trieste balans op: bushokjes zijn gesneuveld en ook een bus heeft het moeten ontgelden. De Ramadan is nog geen week oud: dat belooft niet veel goeds.

Onderaan het nieuwsbericht valt mijn oog plots op een ander, recenter artikel. Wat blijkt? Hoewel de politie uitgaat van brandstichting, zegt zij in dit stukje ‘de recente vernielingen niet te willen koppelen aan de Ramadan’. Mijn angst neemt wat af: zou het dan toch meevallen?

Onrealistisch

Tuurlijk valt het mee. Wat echter niet meevalt, is de kwaadaardigheid van dit soort journalistiek. In de eerste plaats omdat lawaai en vernielingen buitenproportioneel worden. Voor de eigenaren van de auto’s is het natuurlijk erg vervelend, maar om nou te spreken van terreur en rellen?

Kwalijker, en helemaal in de tijdsgeest van de hedendaagse journalistiek, is het feit dat dit soort nieuwsberichten keer op keer een onrealistisch beeld inprent in het bewustzijn van de lezer/kijker. Een beeld met de strekking van de moslim die het op ons gemunt heeft. En nu zelfs in de heilige maand.

Google voor het gemak eens op ‘vernielingen carnaval’. Wordt er dan gesproken over carnavalsvandalen of christenjongeren die terroriseren?

Geert Nijboer schreef eerder onder het pseudoniem Geert Eclips, komt uit het hoge noorden en werkt in een buurthuis.

Gastschrijver, 07.06.2017 @ 07:12

[Home]
 

41 Reacties

op 07 06 2017 at 08:06 schreef Martijn:

De R zit in de (vasten)maand, lekker Rellen!

Echt weer gelul van een stel van die geobsedeerde gekkies die dan weer hebben zitten projecteren dat je wel agressief moet worden van vasten (ik heb wel eens wetenschappelijke support gezien voor het idee van vasten, for what it’s worth).

En de usual suspects staan weer vooraan om het lekker te “benoemen”, mocht het niet kloppen, die evt. rectificatie leest of hoort toch niemand. Je wordt er zo moe van …

op 07 06 2017 at 08:33 schreef Kees Bruin:

Natuurlijk valt het allemaal mee, totdat jouw auto afgefikt wordt, cq jij persoonlijk de vernielde bushokjes en containers moet gaan betalen.

op 07 06 2017 at 08:52 schreef Murat:

Kees, pleur op.

op 07 06 2017 at 08:58 schreef Martijn:

De vraag is of het acties zijn die je op moslims af kan schuiven.

Rellen staat niet voorgeschreven in geen enkel hoofdstuk van de kor’an en ook in de hadith zul je ook vergeefs zoeken naar “gij zult rellen”, dus nee, dat kan je niet.

We geven voetbal ook niet de schuld van alle kapotte bussen, treinen, bushokjes, terrasjes, mensen, etc.

op 07 06 2017 at 10:07 schreef Ernst:

We geven voetbal ook niet de schuld van alle kapotte bussen, treinen, bushokjes, terrasjes, mensen, etc.

Klopt als een zwerende vinger, Martijn. We geven voetbalsupporters de schuld van al die kapotte bussen, treinen, bushokjes, terrassen, mensen etc.

En terecht!

op 07 06 2017 at 10:16 schreef MNb:

Ramadan gaat niet alleen om vasten. De moslim mag oa ook geen ruzie maken, laat staan geweld gebruiken. “Moslimjongeren terroriseren keer op keer verschillende gemeenten tijdens Ramadan!” is een contradictio in terminis.

op 07 06 2017 at 11:19 schreef ikzelf:

De vraag is dan ook niet of het acties zijn die je op moslims af kan schuiven, maar waarom de boosaardige Nederlander telkens meent er het geloof bij te moeten sleuren. Dat heeft enkel zin als de daders pretenderen hun daden uit naam van het geloof te verrichten.
In dit geval is méér dan waarschijnlijk nooit zelfs geprobeerd om vast te stellen welk geloof de vandalen aanhangen (waarom ook, het heeft er immers geen donder mee te maken) en het is onwaarschijnlijk dat de auto’s in brand zijn gestoken ter meerdere eer en glorie van Allah of zijn profeet. Wat heeft die godsdienst er dan wel mee te maken? Helemaal niets met de daders, maar álles met de lafhartige, xenofobe haatzaaiers die zich “echte Nederlanders” wanen. Alleen zij zien het ‘belang’ van het vermelden van een godsdienst of huidkleur, waar geen van beide relevant zijn.

En zolang trieste figuren als een ‘Kees Bruin’ hun eigen triestheid niet doorhebben, hoeven we geen verbetering in dit land te verwachten. Voor de “echte Nederlander” geen punt: die verdient en wil ook niet beter, maar doodjammer voor iedereen die gedacht of gehoopt heeft dat de mens in vrede en verdraagzaamheid met elkaar zou kunnen samenleven.

op 07 06 2017 at 16:55 schreef Aïdi:

De dames van wakker Nederland zien er steeds slechter uit vind ik. De vele leugens zijn niet alleen slecht voor je innerlijk, maar ook voor je uiterlijk. Deze vrouwen bevestigen dat mijns inziens heel duidelijk. Vaak worden dit soort vrouwen op den duur heksen.

op 07 06 2017 at 17:11 schreef Kees Bruin:

@Ikzelf 11:19 U noemt mij, vanwege mijn nuchtere opmerking van 08:33 “een trieste figuur”, Murat begroet mij met “pleur op”, vanwege dezelfde nuchtere constatering, nl dat het heel makkelijk is om een afgefikte auto weg te relativeren, zolang het niet JOUW auto is. Het probleem met deze site is, dat de moderator je geen gelegenheid geeft tot weerwoord tegen dit soort slecht gemanierde, agressieve reageerders.

op 07 06 2017 at 19:13 schreef Chakir:

De nazikrant van wakker NL. Toevallig viel mijn oog eerder op de kop “Ramadan rellen”. De krant lag ergens als een afgedankt product (weet niet meer waar, ergens in een wachtkamer) lekker z’n werking te doen: sluimerend gif verspreiden, als een lekkende kerncentrale. Wat een slechte mensen die dit gif maken!

op 07 06 2017 at 20:10 schreef Peter:

probleem met deze site is, dat de moderator je geen gelegenheid geeft tot weerwoord tegen dit soort slecht gemanierde, agressieve reageerders.

Probleem met jou en al die andere witte rechtse klootzakken, Kees de Bruin, is dat jullie altijd zitten te klagen dat je je tekort gedaan voelt, hoeveel je ook krijgt. Het is nooit genoeg.

Ik stond je je domme commentaar toe en daar kreeg je passende reacties op. Je bent hier nou eenmaal niet onder witte rechtse horken, maar onder mensen met een diverse achtergrond, met een ander perspectief.

Andere witte verongelijkte mannen zouden je meteen gelijk geven want ja, als er een auto in de fik gaat rechtvaardigt dat racisme en islamofobie en hitserige predikaten als “Ramadan-rellen”.

Hier zien ze gewoon wat je bent: een racistische domme klootzak.

op 07 06 2017 at 20:13 schreef Murat:

Amen.

op 07 06 2017 at 20:44 schreef Hans:

Hilversum – De ramadan zorgt in Hilversum inderdaad voor overlast, erkent burgemeester Pieter Broertjes in een gesprek met deze krant. „Je moet er geen doekjes om winden. Het is wel heel toevallig dat de overlast juist in deze periode toeneemt.”

Juist door de vernielingen te koppelen aan de vastenmaand komen vandalen duidelijk in beeld bij de gemeente. Daar is maanden aan gewerkt.

Zeven vermoedelijke raddraaiers kregen daags na de vernieling van vier auto’s bezoek van gemeentemedewerkers. De boodschap: „We hebben jullie in de gaten.”

De aanpak van Broertjes krijgt bovendien steun vanuit het moskeebestuur. „Ook zij zien de koppeling. Ze belden na de vernielingen en boden aan te helpen met het zoeken naar de verdachten.”

op 07 06 2017 at 20:52 schreef Kees Bruin:

@Peter 20:10 Wanneer ik mijn reactie van 08:33, over de lichtzinnige wijze waarmee de auteur afgefikte auto’s en vernielde bushokjes als kleinigheidjes ter zijde werpt, nog eens overlees en vervolgens de reacties daarop van Murat, Ikzelf en Peter zie, dan sta ik toch werkelijk paf van de onversneden agressie, de volkomen ongefundeerde haat, de totaal uit de lucht gegrepen beschuldigingen aan mijn adres en de buitengewoon slechte manieren van degenen die los gaan op mij. Ik behoor tot de klasse der “witte rechtse klootzakken”, ben “een racistische domme klootzak”, er wordt “pleur op” tegen me geroepen, ik word als “trieste figuur” bestempeld. En dat alles omdat ik de auteur van bovenstaand stuk bekritiseer vanwege het gemak waarmee hij over brandstichting heen stapt. Het is toch gewoon bizar, buiten alle proporties en een tikkeltje geschift wat hier door de diverse deelnemers aan de ‘discussie’ te berde wordt gebracht?
Als de moderator een beetje een vent is, dan plaatst hij mijn reactie, zo niet, dan is hij geen vent.

op 07 06 2017 at 20:53 schreef dewanand:

============== [wfor1346:25]

N1. Ja he Peter, helemaal ongelijk heb je niet: Ramadanrellen, ja dit woord moet het nederlandse dictee maar halen. Mooi bedacht.

N2. Nou Peter hier 1-0 voor jou: White Trash he case.

zaak moord op Romy (en nog een ander jong blank meisje)

“Opnieuw ‘een van ons’, dus”, aldus directeur Jan Hofman van de J.H. Donnerschool in een verklaring.

Er wonen ongeveer 120 uit huis geplaatste kinderen. Verder maken ook zo’n honderd kinderen met complexe problematiek gebruik van de voorzieningen.

http://www.nu.nl/binnenland/4750971/jongen-14-verdacht-van-misbruiken-en-ombrengen-romy.html

N3. Ik hoor niemand praten over jonge blanke, Christelijke, Hollandse terroristen, want er is toch een streng christelijk regiem bij jeugddorp De Glind???

N4. Aantal niet blanke slachtoffers is slordige 600 miljoen he vd Koloniale Holocaust, incl de bloedige kruistochten, en de daders waren allemaal blanke, christelijke, Europese, terroristische heteromannen, en burgers van de Koloniale grootmachten uit de tijd incl. Koninkrijk der Nederlanden.

op 07 06 2017 at 22:17 schreef Peter:

Het is toch gewoon bizar, buiten alle proporties en een tikkeltje geschift wat hier door de diverse deelnemers aan de ‘discussie’ te berde wordt gebracht?

Ja je bent een martelaar van de eerbare burgers, Kees.

Door die laatste zin heb ik je reactie bijna getrasht. Daag me niet uit, Kees. Ik ben hier de baas, en ik maak uit wie er een vent is en niet.

op 07 06 2017 at 22:38 schreef ikzelf:

@Kees Bruin: heb je ook maar voor één enkele milliseconde nagedacht hoe het zou zijn als het jouw ‘groep’ was die telkens weer als kop van jut gebruikt wordt in de media, zelfs als het nieuwtje er geen flikker mee te maken heeft? Iedere keer opnieuw zelf weer te worden afgeschilderd als het laagste van het allerlaagste vanwege niets anders dan de vermeende overeenkomst van een religie? Want al heb jij er niets mee te maken, zo langzaamaan kijkt half Nederland ook jou scheef aan, omdat jouw ‘soort’ iedere keer weer in het nieuws opduikt, altijd weer genoemd wordt als er iets beroerds te melden valt.
Ik zeg je één ding: je zou blij zijn met een brandende auto.

Probeer eens die milliseconde na te denken voordat je jezelf weer erg zielig vindt.

op 07 06 2017 at 23:59 schreef Martijn:

Nee Ernst, we geven de *daders* de schuld, hooguit nader te specificeren als hooligans. Jij suggereert weer een ineteressante omkering van dat ook al zo krommme adagium “niet de moslims maar de islam” maar het klopt nog steeds niet.

op 08 06 2017 at 02:02 schreef Murat:

Kees Bruin is van het volgende type:

Mensen die zelf het privilege hebben nooit om hun huidskleur, achtergrond, religie dagelijks in een hoek gedrukt te worden, kunnen de empathie niet opbrengen voor hen die dat dagelijks moeten ervaren.

Mensen als Kees kunnen dat daadwerkelijk niet en doen er derhalve zelfs nog een schepje bovenop.

Maar dat is niet alles.

Mensen als Kees vinden het fijn af te geven op groepen onschuldige mensen. Dat vinden ze lekker. Zullen ze nooit toegeven hoor, maar diep daarbinnen is het zo lekker te kankeren op mensen die er anders uitzien dan hijzelf.

Lekker vanuit je eigen bevoorrechte positie naar beneden trappen naar mensen die het al zo verdomde slecht hebben in dit land.

Daarom heb ik een diepe afkeer van mensen als Kees.

Een hele diepe, oprechte afkeer.

op 08 06 2017 at 09:22 schreef Hugo:

Kees staat niet te juichen als zijn auto in vlammen opgaat.
Kees verdient daarom onze diepe oprechte afkeer en is een racistische domme klootzak.
Wie dat niet begrijpt, is op zeker zelf een
verongelijkte witte geprivilegieerde fascist.

op 08 06 2017 at 09:38 schreef Peter:

Kees verdient daarom onze diepe oprechte afkeer en is een racistische domme klootzak.

En zo gaat het werkelijk altijd met die anonieme witte rechtse mannen. Alles wordt verdraaid, iedereen geframed, nooit, echt nooit wordt er gereageerd op wat je echt geschreven hebt, er wordt altijd, zonder enige uitzondering een stropop geneukt.

Kees is een racistische klootzak omdat hij eraan hecht te generaliseren en discrimineren omdat er ergens een getinte jongeman een auto in de hens steekt. Daar gaat het stuk van Geert ook over: het hysterische ‘Ramadanrellen’ bij wat overlast.

Witte mannen kunnen de stad in puin leggen, moskees bombarderen, meisjes vermoorden, nooit zal het hun soortgenoten worden aangerekend. Maar een Marokkaan of Turk die twee koekjes uit de trommel pakt in plaats de van de in inburgeringscursus voorgeschreven één koekje: we worden bedreigd door de moslims!

op 08 06 2017 at 10:16 schreef MNb:

Och, vanaf zijn allereerste reactie hier was duidelijk dat Kees een Bruinwerker is – en nogmaals: dan doel ik niet op de nobele herenliefde.

op 08 06 2017 at 12:09 schreef Kees Bruin:

Deo volente komt deze reactie door, zo niet, dan hebben God, Allah of Breedveld mij tegengewerkt.
Ik sta werkelijk paf van wat mij allemaal adhv mijn eerste reactie van 08:33 in de schoenen geschoven wordt! Ik word door Murat tot “een type” gereduceerd, waaraan, zonder een spoor van bewijs, allerlei kwalijke eigenschappen worden toebedeeld. Peter verwijt mij te generaliseren, terwijl hij zelf tekeer gaat tegen “die anonieme witte rechtse mannen”, waar ik toe zou behoren. Ten eerste: ik ben niet anoniem, ik reageer overal onder mijn eigen naam. Ten tweede “al die andere witte rechtse mannen” is een generalisatie van de bovenste plank. Dit is dus een pot en ketelverhaal, meneer Breedveld.

op 08 06 2017 at 12:16 schreef Peter:

Zo is dat, Kees, het zijn juist de witte rechtse mannen die worden gediscrimineerd! Boehoehoe! En de moslims nemen het ondertussen over!

op 08 06 2017 at 14:54 schreef ikzelf:

Kees, snap je nu werkelijk niet waar het artikel van Nijboer over gaat? Dat gaat niet eens over een auto- of containerbrand en ook niet over het wel of niet meevallen van de aard van vandalisme. Dat gaat over het feit dat al wat gebeurt zonder enige uitzondering iedere keer opnieuw weer wordt toegeschreven aan MOSLIMS of MOSLIMjongeren. Wat is de relevantie van de toevoeging ‘moslim’ als de daad helemaal niets met het moslim zijn van doen heeft?

Kom je OOIT een bericht tegen waarin gesproken wordt over daden van christenjongeren als die daad niets te maken heeft met het christen zijn? Of hindoes, boeddhisten, noem maar wat?
Terecht dat je die berichten nooit leest, want het heeft er geen ene malle moer mee te maken wat voor religie die daders (mogelijk) aanhangen. Maar waarom vind je dat bij moslims dan wel vanzelfsprekend?

Spendeer er nu die milliseconde eens aan of zwijg anders liever.

À propos, hoeveel bushokjes heb jij tot op heden persoonlijk betaald?

op 08 06 2017 at 16:54 schreef Kees Bruin:

@ikzelf Uiteraard snap ik waar het artikel over gaat, nl de term “ramadan-rellen”. De auteur wil dat die rellen niet aan de ramadan en aan de islam gelinkt worden. Het punt is alleen dat er tijdens ramadan een opleving van het reltrappen door Marokkanen plaats vindt. Dan kun je zeggen dat het niets met de ramadan van doen heeft, maar meer met verveling of baldadigheid, maar het feit dat het met ramadan opleeft ligt er nu eenmaal. Uiteraard zijn de niet-relschoppende moslims hier niet blij mee, omdat ze er mee geassocieerd worden. Het is dus hetzelfde liedje als met de aanslagen. Maar zolang die aanslagen en de hoge criminaliteitscijfers van moslimgemeenschappen niet naar beneden gaan, zullen die gemeenschappen hierdoor in een kwaad daglicht komen te staan. Dat is onterecht, maar ook onvermijdelijk. Daar helpen geen lieve vader of moeder en geen honderd moslim-vriendelijke websites of kranten tegen.

op 08 06 2017 at 17:15 schreef sjonnie:

Zeg kees, ernst en hugo. Is het jullie wel eens opgevallen dat de schrijvers op FrontaalNaakt er altijd in slagen om de onderbuikgevoelens van bange witte vetkleppen te weerleggen?

Leer lezen en steek er wat van op.

op 08 06 2017 at 19:31 schreef MNb:

Bruintje Kees beweert te snappen waar het artikel over gaat en negeert vervolgens voor ongeveer de tienduizendste keer nou net waar het artikel over gaat.

op 08 06 2017 at 20:15 schreef Chakir:

Wat sjonnie zegt. Er staat godverdomme letterlijk in de tekst van GN:
“Tuurlijk valt het mee. Wat echter niet meevalt, is de kwaadaardigheid van dit soort journalistiek.”
Dat vertaalt Bruintje na zes weerwoorden in de reactieruimte tot:
“Het punt is alleen dat er tijdens ramadan een opleving van het reltrappen door Marokkanen plaats vindt.”
Ja, maar dan snap ik de felle reacties wel. Vind ze eigenlijk nog meevallen.

op 08 06 2017 at 20:53 schreef Kees Bruin:

Heren, ik ga u verlaten. Ik heb getracht u tot enige kritische zelfreflectie te verleiden, maar dat is duidelijk mislukt. Ik heb een brede rug, maar op den duur worden die eindeloze scheldkanonnades waarin je voor klootzak en racist wordt uitgemaakt toch wel vermoeiend, om nog maar te zwijgen van het stupide gegoochel met mijn familienaam. Vale.

op 08 06 2017 at 21:26 schreef dewanand:

============== [wfor1346:25:2]

N1. Mannelijk baltsgedrag is bij alle mensapen identiek. Wijfjes imponeren zodat die willen paen en baren met hen. En alle mannen zijn op dit punt gelijk en moeten baltsen, is natuurlijk primaten gedrag en gezond.

N2. Abstractie van geloofskwesties is vak apart, allemaal biologie. wit, zwart, getint, ja mannen zijn en blijven mannen: spieren, ballen, daden en zaad. Wij mannen zijn zielepoten, het slurfje kan maar tien minuten per dag bijten en gif spuiten, ja he daarom slikken wij nu miljoenen blauwe pillen per dag. Gifslang moet blijven bijten en diep in haar harig holletje kruipen.

N3. Nou Peter onze Afro vriendin Sylvana Simons heeft een diepe knuffel nodig he, ga je mee dit weekend naar haar geheime keldertje met dozen vol met afrikaanse love tools???

op 08 06 2017 at 21:32 schreef Peter:

Heren, ik ga u verlaten.

Don’t let the door hit ya.

op 08 06 2017 at 21:43 schreef tonnie:

@Peter: why not? Beetje blauw is mooier dan bruin ;o) En dan nog die stupide aanname dat hier alleen mannen lezen en schrijven..pffft.

op 09 06 2017 at 07:05 schreef Murat:

De hele dag kankeren op Marokkanen en Moslims, die gasten als Kees Bruin. “Moeten ze maar tegen kunnen”, of “Niet gaan in de slachtofferrol kruipen”.

Maar een zelf een klein beetje tegengas en hij rent, met de taart tussen de benen, weg.

Ja jongen, kun je nagaan hoe het voor de gemiddelde onschuldige Nederlandse Marokkaan of Moslim in de land is, die op elk forum en elke website, gekanker over hemzelf ziet door mensen als jij, Kees.

Een beetje inlevingsvermogen zou je derhalve wel sieren.

op 09 06 2017 at 11:06 schreef tonnie:

Helemaal met je eens Murat, maar ik ben bang dat het vechten tegen de bierkaai is helaas. Ze willen het gewoon niet snappen, want zij hebben gelijk.

op 09 06 2017 at 11:55 schreef Murat:

I know Tonnie, je hebt helemaal gelijk.

op 09 06 2017 at 14:45 schreef sjonnie:

Tonnie en Murat, ooit komt er een tijd dat zij tegen de bierkaai moeten vechten met hun geraaskal. Dat maken wij nog mee :-).

op 09 06 2017 at 15:42 schreef Murat:

Laten we het hopen Sjonnie.

De ontwikkelingen in Groot Brittannië stemmen mij enigszins hoopvol.

Misschien dat er eindelijk eens, na bijna 20 jaar, een andere wind gaat waaien. Want ik ben 17 jaar white supremacy in de polder behoorlijk zat.

op 09 06 2017 at 22:40 schreef tonnie:

sjonnie, jij bent optimistischer dan ik, maar ik hoop dat mijn zoon en kleinkinderen het mogen meemaken. Zoonlief is al genoeg gediscrimineerd – langer dan 17 jaar hoor Murat.. Als je trouwens aan de Ramadan meedoet: Romdha’n karim (lukt phonetisch niet zo goed, maar je snapt het wel hoop ik.

op 10 06 2017 at 01:51 schreef dewanand:

============== [wfor1346:25:3]

N7. Citaat:
op 09 06 2017 at 07:05 schreef Murat:

‘De hele dag kankeren op Marokkanen en Moslims, die gasten als Kees Bruin. “Moeten ze maar tegen kunnen”, of “Niet gaan in de slachtofferrol kruipen”.’

‘Maar een zelf een klein beetje tegengas en hij rent, met de taart tussen de benen, weg.’

N8. Ja Murat, ik ben zelf viesbruin afro/koelie aapje en ja joh, helaas is de vreemdelingenhaat in KKK/ NaZSie Nederland nu explosief geworden. Het is triest, en Peter weet ook niet meer wat hij eraan kan doen.

N9. Wieroe echter bekijkt het nuchter en hij heeft mij dus alles voorgemiaauwt al die jaren wat er op onze site staat. En Wieroe heeft inderdaad de geniale oplossing ontwikkeld via numerieke iteraties van al de duizenden problemen in de zieke Multikukeluku. Zelfs een binaire supercomputer zou dit niet kunnen presteren. Wieroe heeft een slim kwantum katten koppie he.

N10. Er is een oplossing he Murat, maar alleen moet je dan even de knop omdraaien tussen je benen, alle APPS van het MANzijn offline klikken he, in je hoofd, en tussen je benen, en dan poedelnaakt kijken in de spiegel wat je daarna bent. Doe het nog vanavond, leerde ik van Wieroe.

op 10 06 2017 at 10:48 schreef Murat:

Hey Tonnie,

Ik ben niet islamitisch maar toch wens ik jou ook een fijne ramadan.
True, meer dan 17 jaar hebben we deze ellende.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS