Home » Archief » (Bijna) iedereen wil Arabieren Kijken!


[25.01.2013]

(Bijna) iedereen wil Arabieren Kijken!

Peter Breedveld


Foto: Geen Idee

Hassnae’s Arabieren Kijken is nog maar een week uit en nu al aan een tweede druk toe! De oplage van de eerste is vierduizend exemplaren, dus dat is pretty spectaculair nieuws!

Dubbel feest daarom, bij uitgeverij Ambo, waar gisteravond de officiële presentatie van het boek was. Komiek Jörgen Raymann nam het eerste exemplaar (nou ja, niet écht het eerste) in ontvangst, Febe van der Wardt van Ambo maakte het nieuws over de tweede druk bekend en daarna werd er gedanst op de opzwepende Marokkaanse muziek van Manar.

Marokkaanse billen

Het was geweldig. Hassnae’s moeder stond in een hoekje trots te glunderen terwijl Hassnae haar dikke Marokkaanse billen de vrije loop liet. Iedereen was er. Alle leuke mensen, bedoel ik. Fatima Elatik en haar charmante man, Femke Halsema, Nadia Bouras, Özcan Akyol, Abdelkader Benali, Fenna Ulichki, Marion Bloem en haar man Ivan Wolffers en zoveel van onze vrienden. “Iedereen die door GeenStijl wordt gehaat, is hier”, merkte iemand op. Nou, bijna wel.

Een warm bad was dat, na weer een aantal weken van agressieve, domme vijandigheid van de islamofobe meute. De meute die een boek als Arabieren Kijken zo noodzakelijk maakt.

Neem een programma als Pauw & Witteman, waar alleen enge Arabieren aan bod mogen komen, en slachtoffers van enge Arabieren. Hassnae mocht daar herhaaldelijk komen opdraven om te fungeren als boksbal voor de Arabierenhaters. Om in de hoek gedrukt te worden van de antisemitische moslimterroristen, om zich de les te laten lezen door louche ‘journalisten’ met een racismeprobleem, en kakmadammen die wel even denken te bepalen hoe die achterlijke Marokkaantjes de moderniteit door de strot moet worden geduwd.

Bloeddorstige Arabieren

Haar boek mocht ze alleen komen pluggen in het kader van nog weer meer bloeddorstige Arabieren, booslims, moslimterroristen. Dat de Arabische wereld zoveel meer te bieden heeft, dat vrouwen zich er prima staande weten te houden (en sommige beter dan veel Nederlandse vrouwen hier), dat er vrijelijk en vrolijk over seks wordt gepraat, dat Arabieren om zichzelf lachen, dat ze malle dingen doen, en dingen die helemaal niet mogen van Allah, dat ze zich op allerlei mogelijke manieren onttrekken aan de controle van religieuze scherpslijpers, dat de Arabische wereld ravissante diva’s heeft en grotesk idiote showmensen, dat mag u van Pauw & Witteman niet weten. Arabieren horen eng te zijn. Punt.

Gisteren gaf Hassnae de redactie van het programma de middelvinger. Als het zo moet: bekijk het maar. Het was geweldig, het was stoer. Dát is Hassnae.

De Tien Geboden

Er is behoefte aan Arabieren Kijken, dat blijkt wel uit het succes van het boek. Vorige week had Hassnae op de radio een mooi interview met Frenk ter Linden, hier te beluisteren. Morgen staat in Trouw een prachtig portret van haar door Arjan Visser, voor zijn rubriek De Tien Geboden. Daar tussendoor is er op tal van manieren op een vreselijk positieve manier aandacht voor haar boek geweest. Een jongerenprogramma op de radio, Slam.fm, maakt er al de hele week reclame voor, Frits Spits vestigde er gisteren de aandacht op.

Niet iedereen vult zijn dagen met haat en angst, zo blijkt wel weer. Arabieren Kijken is een adequaat medicijn tegen de haatpropaganda, de domme vooringenomenheid en het onversneden racisme die dagelijks over ons worden heengestort.

Koop dat boek, want het leest nog lekker weg ook. Iedereen zegt het! Kijk een avond geen televisie en lees Arabieren Kijken. Je wordt er echt een beter en gelukkiger mens van.


Foto: Angela Capo

boeken, Peter Breedveld, 25.01.2013 @ 14:40

[Home]
 

13 Reacties

op 25 01 2013 at 14:57 schreef Olav:

Over P&W gesproken: dat duo (en hun programma) holt inderdaad achteruit.

De uitzending van gisteravond was geen uitzondering. Ik zag ze een volkomen oninteressant gesprek voeren met Jeroen Dijsselbloem. Een type gladjanus waar je best scherpe vragen aan zou kunnen stellen, maar het ging alleen maar over bijzaken.

En daarna gingen Peppi en Kokki nog eens gezamenlijk in de aanval tegen Gerard Spong, van wiens argumenten ze geen bal leken te begrijpen. Of ze veinsden maar het niet te begrijpen, dat kan ook.

op 25 01 2013 at 15:28 schreef Kees:

Echt een aanrader. Verfrissend geluid in deze tijden van haat en onbegrip. O ja, als iedereen het zegt moet ik het natuurlijk ook zeggen: “Het leest nog lekker weg ook.”

op 25 01 2013 at 16:42 schreef seije:

Ik was onwijs benieuwd, maar ik laat het toch maar even liggen als Frits Spits erover begint.

op 25 01 2013 at 17:42 schreef babs:

Petra Stienen passeerde 2 uur geleden op het Spaanse staatsnieuws. Volgende keer Hassnae!

Boek ga ik snel kopen.

op 25 01 2013 at 18:04 schreef Ralph van der Geest:

“Gisteren gaf Hassnae de redactie van het programma de middelvinger. Als het zo moet: bekijk het maar. Het was geweldig, het was stoer. Dát is Hassnae.”
Allereerst van harte gefeliciteerd met het daverende succes van “Arabieren Kijken” Hassnae!
En wat bovenstaande quote betreft: het slaat de spijker op zijn kop.
Laat ze de stront in zakken die Jeroen Pauw, Paul Witteman en hun xenofobe redactie.
Laat ze de stront in zakken al die andere xenofobe, fascistoide media en clubjes die als sinds Fortuyn dit land terroriseren met hun mensonterende, vocabulair uiterst beperkt geschreeuw.
Laten we ze isoleren door de feiten en niets anders dan dat te vertellen, ze af en toe flink belachelijk maken maar verder tot de paria’s van de maatschappij maken: de Brussentjes, de de Wintertjes, de Niemöllertjes en al die andere krijsertjes die met hun duimpjes nog nat van het zuigen fantaseren over ‘uitroeien’ van alles wat unerwunscht is in hun verwrongen wereldbeeld.=.

op 25 01 2013 at 21:32 schreef Sasha Berkman:

ebook link anyone?

op 25 01 2013 at 21:35 schreef Sasha Berkman:

Ralph, ik ben het helemaal met je eens qua analyze van de situatie alhier, alnu.

respect!

op 25 01 2013 at 23:52 schreef dewanand:

namaste Hasnae,

Alvast gefeliciteerd met het verkoop succes van je boek: Arabieren kijken.

Jij, als intelligente Marokkaanse vrouw in het Nederlandse poldertje hebt nu op professionele wijze bewezen hoe achterlijk, bekrompen en onderontwikkeld de meerderheid van de blanke hollanders zijn. Maar het is slim van jou en elke allochtoon om deze genetische handicap van deze witte Hollandse mensapen maar te misbruiken en er geld mee te verdienen. Jij hebt overtuigend bewezen hoe superieur jij bent door je partiele Arabische genen, geloof en culturele rijkdom en diversiteit.

Je mag altijd deze visie van mij opnemen in uitspraken van derden over je eerste boek in de Nederlandse taal en mij bij name noemen.

Ook felicitaties van Wieroe, de hindoe kat uit Delft Kennisstad.

Dewanand
hindoe fundamentalist
Planet of the intelligent apes.

op 26 01 2013 at 12:45 schreef jan:

Haha dat zou wat zijn op de achterflap van het boek. Deze reactie Dawanand onder de reactie van het nrc.

op 26 01 2013 at 13:03 schreef Pyt van der Galiën:

Mooi dat “Arabieren Kijken” goed loopt. Van harte gefeliciteerd. Nederland heeft meer van dat soort tegengif nodig.

@Dewanand

Beste recensie die ik tot nu toe gelezen heb:)

op 26 01 2013 at 16:09 schreef Henry Mensink:

P & W twee over het paard getilde heren die samen met nitwit Matthijs van Nieuwkerk socialistisch de soosjalistiese vara tillen en er met onze zuurverdiende centjes vandoor gaan (hoezo Balkenendenorm?).
Ik heb het artikel in Trouw gelezen. Ga het boek kopen en lezen!!
Zoals Hassnae zouden er meer van moeten zijn. M’n complimenten.

op 01 02 2013 at 08:36 schreef You On A Gin:

Neem een programma als Pauw & Witteman, waar alleen enge Arabieren aan bod mogen komen (…). Hassnae mocht daar herhaaldelijk komen opdraven om te fungeren als boksbal voor de Arabierenhaters. (nvdr: ?!) Om in de hoek gedrukt te worden van de antisemitische moslimterroristen, om zich de les te laten lezen door louche ‘journalisten’ met een racismeprobleem.

Eh, ze kwam misschien niet zo sterk uit de hoek als had gekund maar maakte alsnog redelijk gehakt van die dude.

Enne, Fatima Elatik een leuk mens? In welke dimensie? Ik ben blij dat de meeste Marokkanen die ik ken niet zo zijn.

op 12 05 2013 at 08:02 schreef Recensie: Hassnae Bouazza - Arabieren kijken | Ranking the Books:

[…] Frontaal naakt; […]

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS