Home » Archief » Brussen en de bekspuger


[05.11.2013]

Brussen en de bekspuger

Peter Breedveld

hal9
Illustratie: Franse ansichtkaart uit 1905

Afgelopen donderdagavond werd Hassnae gebeld door de redactie van Pauw & Witteman. De politie had eerder die dag bekend gemaakt dat Nederlanders dagelijks 35000 bedreigingen op de sociale media loslaten, waarvan er tweehonderd zo ernstig zijn, dat ze worden nagetrokken. Hassnae is ervaringsdeskundige, en of ze daarover wilde komen praten in de uitzending.

We waren op weg naar een etentje bij Nadia Bouras en haar man, en met z’n vieren hebben we uitgebreid overlegd wat te doen. Als Hassnae zou ingaan op de uitnodiging, zou dat namelijk absoluut zeker weten honderd procent gegarandeerd resulteren in nog meer bedreigingen, verdachtmakingen en grof gescheld, zoals de vorige keren, dat ze in de uitzending was, gebeurde. Minstens twee weken pure hel dus. Aan de andere kant was ook Bert Brussen uitgenodigd, zelfbenoemd slachtoffer van Internetterreur, maar in werkelijkheid één van de belangrijkste aanjagers ervan.

Zonder kritisch weerwoord

We vonden het een ondraaglijk idee dat Brussen daar, zoals al eerder in de Volkskrant en in Vrij Nederland was gebeurd, zonder één kritisch weerwoord zou mogen losgaan over het leed, dat hem was aangedaan omdat hij alleen maar zijn mening gaf. Ebru Umar mocht afgelopen zomer namelijk ook al huilie doen bij Karel & Van de Brink over dat ze door ‘Kutturkjes’ was uitgescholden, terwijl ze doorgaans zelf lekker met de schelders meedoet.

De trouwe lezertjes van dit fundamentalistisch-hedonistische weblog weten dat ik nogal verongelijkt ben over de media-aandacht die zelfbenoemde ‘islamcritici’ steevast krijgen als een moslim ze weigert voor te laten gaan bij de kassa, terwijl de continue stroom van bedreigingen, verwensingen, het racistische en seksistische gescheld, dat Hassnae elke dag die God geeft over zich heen krijgt, blijkbaar onopgemerkt blijft. Tot donderdagavond dan.

Brussen durft niet als Hassnae komt

Maar was een optreden bij P&W haar de hel waard? Ze weigerde aanvankelijk, maar de redacteur van P&W bleef aandringen, verzekerde haar dat het niet zou gaan als de vorige keren, dat ze niet één op één tegenover Brussen zou worden gezet, dat het een kans was haar verhaal te doen, enzovoort. Hij bleef terugbellen, iedere keer vroeg Hassnae nog even bedenktijd, en nog vijf minuten, en nog drie minuten, en nog een minuut. Uiteindelijk hakte ze de knoop door: als ze zich niet zou laten afleiden en uitlokken, gewoon kalm haar eigen verhaal vertelde, kon er weinig misgaan, hadden we besloten. Ze zei ja. Redacteur blij, wij met dichtgeknepen magen.

Belde hij twee minuten later weer terug: Brussen had laten weten dat hij niet zou komen als Hassnae in de uitzending zat. “En we willen niet gedwongen worden tussen jullie te kiezen, dus hebben we Brussen in de uitzending, jij hoeft niet meer, bedankt, dag!”

Totale ontreddering

We waren totaal verbijsterd. Dit was de tweede keer dat P&W Hassnae op zo’n onbeschofte manier bejegende. We zijn maar gaan eten, al kregen Hassnae en ik nauwelijks een hap door onze keel, en u kunt zich voorstellen waar het gesprek aan tafel over ging. Ik tweette nog wel even dat Bert Brussen, met zijn grote mond, niet met Rifaap Hassnae in discussie durft.

We gingen natuurlijk niet kijken, totdat ik op Twitter zag dat Erwin OlaF en Ingeborg Beugel blijkbaar ook in de uitzending zaten en dat ze het Brussen moeilijk maakten. Toen zijn we snel naar de voorkamer verkast en hebben we zitten genieten van de totale ontreddering die zich in full close up op het gezicht van Brussen aftekende.

Tapijtbombardementen van excessief verbaal geweld

Toch was het allemaal erg onbevredigend. Olaf verweet Brussen heel emotioneel dat die hem had weggezet als vieze relnicht omdat hij, na heel grof te zijn geprovoceerd, GeenStijl-verslaggever Tom Staal in zijn gezicht had gespuugd. Beugel confronteerde Brussen met het gescheld van hem en zijn geestesverwanten en Jeroen Pauw confronteerde hem met een aantal scheldtweets uit het verleden, maar het had verder niks te maken met de aanleiding, namelijk die doodsbedreigingen waar de politie zich mee moet bezighouden.

Bovendien is het gescheld van Brussen an sich helemaal niet zo interessant. Het gaat om de tapijtbombardementen van excessief verbaal geweld die Brussen loslaat op iedereen, wiens of wier mening hem niet bevalt. Het is pure intimidatie en ik ken mensen die daardoor hun mening niet durven te geven op sociale media. Wie zich niet laat bangmaken, wordt door Brussen belasterd. Geen kruimelwerk ook, want Brussen beschuldigt je gerust van kindermisbruik, beweert dat je antisemiet bent of noemt je een veroordeelde misdadiger. Daarbij worden steevast je opdracht- en werkgevers genoemd, want je moet kapot.

Brussen wordt daarbij geflankeerd door zijn hondsloyale Sancho Panza Bas Paternotte (‘maar je bént toch ook een veroordeelde misdadiger?’) en door een soort hellehond genaamd Jan Bennink, die overduidelijk veel teveel vrije tijd heeft, en het blijft niet bij een paar tweets, nee, het gaat jaren door en alle medewerkers van Brussens site The Post Online worden erbij ingezet.

Bedreiging van onze democratische rechtsstaat

Dáár had het over moeten gaan bij P&W, over de zeer gerichte intimidatie- en smeurcampagnes van niet alleen Brussen, maar ook GeenStijl, Powned, De Dagelijkse Standaard en een leger van Domrechtse wannabees die later, als ze groot zijn, graag GeenStijl willen worden. Ik vraag daar nou al jaren aandacht voor, want het is bedoeld om voorstanders van de multiculturele verzorgingsstaat, ofwel de ‘linkschmensen’ en de ‘Gutmenschen‘ het zwijgen op te leggen, vaak met succes (ik ging er zelf dit voorjaar bijna aan onderdoor) en het is een zeer wezenlijke bedreiging van onze democratische rechtsstaat.

De domrechtse blogosfeer is uiteraard uitzinnig van woede over de deconfiture van Brussen en zowel GeenStijl als The Post Online hebben alle zeilen bijgezet om wraak te nemen op Erwin Olaf. Die moet kapot want hij heeft Tom Staal in zijn gezicht gespuugd. En Femke Halsema moet ook kapot want die heeft met dat hele spuugincident niks te maken maar die moet gewoon kapot omdat ze kapot moet omdat ze Femke Halsema is en Femke Halsema is de schuld van alles.

Smerige kutnicht

Wat er aan dat spugen van Olaf vooraf ging, wordt door de Brussenfans verzwegen, maar daar heb ik indertijd dit stukje over geschreven en het heet ‘smerige kutnicht’. Die Tom Staal is trouwens nog erger dan Rutger van Castricum, die een beetje een doofus is vergeleken met Staal, die onschuldige mensen kennelijk serieus dood probeert te krijgen.

En toch blijf ik een naïeve sukkel, want ik hoopte dat Brussens ongetwijfeld traumatische P&W-ervaring hem misschien zou overtuigen wat gas terug te nemen. Wat beschaafder te worden.

Nope.

Altijd willen weten wat Peter Breedvelds favoriete filmscène is? Lees Aicha’s Twaalf!

Steun Frontaal Naakt, het enige echte dissidente geluid in Nederland! Stort op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’.

Peter Breedveld, 05.11.2013 @ 08:40

[Home]
 

23 Reacties

op 05 11 2013 at 10:02 schreef Haes:

“En we willen niet gedwongen worden tussen jullie te kiezen, dus hebben we Brussen in de uitzending, jij hoeft niet meer, bedankt, dag!”

Wat een idiote motivatie. Ze worden toch gedwongen om te kiezen…? Door Brussen! En ze laten hun oren nog naar hem hangen ook.

op 05 11 2013 at 10:42 schreef MNb:

“zo’n onbeschofte manier”
Tip van een rancuneus mens: dit moeten jullie zorgvuldig koesteren. Want P en W bellen nog een keer. En dan moet Hassnae haar antwoord klaar hebben. Ik suggereer “nee, bedankt, probeer Bert Brussen, die hadden jullie de vorige keer ook liever dan ik.”

op 05 11 2013 at 11:04 schreef Thomas E:

mmmmm ik zou juist suggereren te zeggen: “Alléén als Brussen ook komt.” En dan alle bewijzen van zijn karaktermoorden en vuilspuiterij meenemen. En hem vervolgens heel rustig aan tafel fileren. Met uitbeenmesje en al.

op 05 11 2013 at 11:09 schreef Sasha berkman:

Wat is er zo uberhaupt interessant aan die flapdrol van een Brussen dat er mensen zijn die hem voor TV willen hebben? Een normaal mens zapt toch onmiddelijk weg als dat racistische misbaksel voor TV komt?

op 05 11 2013 at 11:14 schreef Haes:

Het werkelijke probleem is natuurlijk dat Brussen de confrontatie weigert. Want als Hassnae daar gezeten had met Ingrid Beugel, Erwin Olaf en Martine Vis dan had het wel gegaan over internetbedreigingen en wellicht de GeenStijl- en TPO-machinaties, op aangeven van Hassnae, maar dan was er geen echte discussie geweest, want iedereen aan tafel was dan dezelfde mening toegedaan (uiteraard met nuanceverschillen).
Nu werd het door het offensief van Olaf op Brussen (en van Beugel trouwens ook), toch nog een (voor Brussen) onverwachte confrontatie. Misschien uiteindelijk effectiever dan wanneer Brussen er niet geweest was.
Maar het beste was het natuurlijk geweest als Hassnae Brussen had confronteren met zijn laakbare gedrag.

op 05 11 2013 at 11:20 schreef Rob:

“Oh, dat mag niet!?” Klassieke Bert Brussenreflex. Kan iemand dat stukje niet registreren, dan maken we er een meme van.

op 05 11 2013 at 11:51 schreef Olav:

Thomas E, dat klinkt als een prima strategie. Zo’n mesje, héél scherp en precies, werkt m.i. ook beter dan een botte bijl.

Dat geldt ook voor het bovenstaande stukje van meneer Breedveld. Bravo, zo moet het. Hopelijk lezen ze het bij P&W ook. Al zullen ze zich waarschijnlijk niet kunnen herkennen in het beeld dat geschapen wordt, zoals dat dan heet. Maar het kan bijna niet anders of er blijft toch wat van hangen.

op 05 11 2013 at 12:59 schreef Gert-Jan:

Zo ontzettend jammer dat Brussen niet de cohones had met Hassnae aan tafel te zitten! Desalniettemin op ’t puntje van me stoel gezeten, met dank aan Erwin Olaf.

op 05 11 2013 at 13:28 schreef edo:

Ja dit is de man waar Yoeri Albrecht een miljoen in de site heeft gepompt. Ik kan dat niet genoeg benadrukken.
Ik heb ooit een ‘discussie’ met Bert gehad, die er in uitmuntte dat hij mij dreigde aan te klagen. Ik heb zelden zo’n vat van bizarre volslagen onlogische redeneringen achter elkaar gezien als toen. Het is echt hilarisch materiaal.

Hier komt het oeuvre van Bert Brussen op neer: Godwins zijn vreselijk, ware het niet dat Bert Brussen ze om de haverklap voor jan lul gebruikt. De vrijheid van meningsuiting moet absoluut zijn, maar als iemand Bert Brussen afkraakt moet je aangifte doen. Als een willekeurige voorbijganger geen zin heeft om Bert zijn medestanders te woord te staan dan zijn ze tegen de democratie. Als iemand iets zegt tegen bepaalde berichtgeving dan zijn ze voor de moord op Theo van gogh. (Sterker nog als je bepaalde cabaretrecensies schrijft dan kan daar uit geconcludeerd worden dat je voor de moord op Theo van Gogh bent). etc. etc. etc.

Ik begrijp echt heel weinig van de aantrekkingskracht die deze man op sommige lieden kennelijk heeft.

op 05 11 2013 at 13:47 schreef Olav:

Even serieus mensen: moet ik die aflevering van P&W nog gaan zien of geloof ik het wel? Ik neig nl. naar het laatste.

op 05 11 2013 at 15:09 schreef Thomas E:

Ik zou toch maar ff kijken, Olav. Waarschijnlijk geniet je van de lichte ontreddering en de labiele “hunnie doen ’t ook” argumenten van Brussen. Naarmate het vuur hem nader aan de schenen wordt gelegd gaat hij dieper in de keel stotteren. Wacht maar tot Hassnae met haar uitbeenmesje tegenover hem komt te zitten. Ik denk dat-ie dan machteloos gaat janken. Want nu had hij geen vlijmscherp tribunaal tegenover zich.

op 05 11 2013 at 15:34 schreef Bertje:

Ze waren allemaal wel heel lief voor kleine Bert, op Olaf na dan.
Olaf had zich gewoon beter moeten voorbereiden en zich niet zo moeten mee laten slepen door zijn emoties die ik overigens in deze wel begrijp.
En ach die Bert die Bert toch, zelden zo een leeg en hol vat gezien en gehoord, te laf om werkelijk sorry te zeggen en te weinig vent om pal achter je uitspraken te staan.

op 05 11 2013 at 15:39 schreef Leo Schmit:

Het journalistieke merk BB liep opnieuw een flinke deuk op bij P&W. Het is onderhand een ernstig ingedeukt merk. De gastheren van P&W krabbelden zich in de haren. Hebben wij hier nou een deskundige in huis of een rabiaat scheldkanon dat probeert normaal te doen? Notabene iemand die er zoveel verstand van heeft dat hij niet eens met een probleemmarrokaan rond de tafel wil zitten.
De andere gasten gaven het antwoord. Conclusie: BB’s ballen, die hangen niet zo maar zo.

Mijn advies aan BB is, kom niet zoveel op de radio en de TV, je bakt er niks van en je ‘merk’ verdwijnt in de goot. Blijf lekker op internet, het vrije medium waar iedereen je kan negeren. Misschien moet BB terug naar Bennekom en weer lid worden van de Gemeente. Misschien moet BB gewoon een baantje zoeken en iets nuttigs doen. Als hij zou weten wat dat is. Stoepje vegen, afwas doen. Nee toch roept BB:’Wijf ga koken’.

Heeft BB wel een ‘wijf’? Zoniet dan wordt het toch een ommeletje met een blikje bonen en een bruine boterham voor vanavond.

op 05 11 2013 at 15:42 schreef Sasha berkman:

dsjs, die lui van powned hebben echt bijna de dood van een eerzame winkelier op hun geweten! bedankt Plaskerk!

op 05 11 2013 at 16:40 schreef Jeroen:

Ondanks het feit dat Bert zo laf was om niet het debat aan te gaan met Hassnae, bleef er toch weinig van hem over. De uitzending kwam in ieder geval zo hard bij hem binnen, dat zijn weblog zelfs verdwenen is.

op 05 11 2013 at 17:40 schreef Ralph van der Geest:

Misschien was het wel de bedoeling van P&W om Brussen een al te grote afgang te besparen. Ik krijg namelijk steeds meer de indruk dat de ‘verschillige’ VARA een steeds inniger band krijgt met bruin gespuis als van het slag dat in bovengaand bediscussieerd wordt.

op 05 11 2013 at 21:41 schreef Ginger Lemon:

Welkom bij de televisie.

op 06 11 2013 at 17:17 schreef Sasha berkman:

Bert Brussen heeft zn achterlijke blogje ook weer online

op 07 11 2013 at 05:35 schreef Asmodee:

Wanneer je dwazen laat zaaien op je akkertje Peter, waarom je neus ophalen voor de oogst?
Lagonda, Loor, Bert Brussen…

op 07 11 2013 at 09:21 schreef Peter:

Wat een idiote reactie. Waarom laat ik dit eigenlijk toe?

op 07 11 2013 at 14:21 schreef Sasha berkman:

net even zn twitter bekeken. Die asmodee is de zuurstof die hij gebruikt niet waard…

op 07 11 2013 at 21:39 schreef Lex:

Misschien wordt het tijd dat jullie steevast elke uitnodiging van Pauw en Witteman met een ferme NEIN! in de wind slaan. Jullie verdienen beter dan hoe die redactie jullie behandeld. Tenzij P&W jullie ooit eens voor een debat uitnodiging tussen de domrechtse leiders van het open riool en jullie beiden. Dat zou nou goede televisie opleveren. :-)

Is Hassnae ooit uitgenodigd voor Knevel & Van den Brink?

op 12 11 2013 at 02:04 schreef Asmodee:

Inderdaad een idiote reactie.

Mea culpa.

Ik ga niet uitleggen wat ik eigenlijk bedoelde, om nog meer verwarring te voorkomen.

Sasha, ik heb geprobeerd mijn adem in te houden, echter het causaal verband tussen ‘zuurstof waard zijn’ en twitter ontgaat me. Bedoel je soms ‘ga eens deaud’?

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS