Home » Archief » Buikpijn


[30.05.2018]

Buikpijn

Theo Boon


Le Sérignan Plage

De wekker ging en Herman was gisteravond maar moeilijk in slaap kunnen komen. Zijn gedachte had hij niet stil kunnen krijgen en de donkere wolken in zijn hoofd bleven hangen als was zijn hersenstam een Alpenreus. Huilend was hij uiteindelijk toch in slaap gevallen. Hij moest opstaan, over een uur begon de school. Hij kreeg buikpijn van het idee. Wat zou het gesprek van zijn ouders met school teweeg brengen? Hij wist niet wat te beginnen tegen dit geweld, het enige dat hij wist was dat hij zich nog nooit zó ongelukkig had gevoeld als hij de laatste tijd deed.

Op zijn oude school was hij gewoon één van de boys geweest, daar liep hij rechtop over het schoolplein, daar was hij onbezorgd en geliefd bij zijn klasgenoten en zijn leraar. Hij kende wel de verhalen uit het nieuws: ‘jongen schiet zes klasgenoten dood op Amerikaanse school en ook zijn zus, die graag danst, schiet hij in haar been, vanwege jarenlange treiterijen.’ Of: ‘meisje deelt filmpje op Instagram voordat ze zichzelf van het leven beroofd.’ Hij kende het boek en de film ‘Spijt’ en in groep zeven hadden ze ook de film ‘Blue Bird’ gekeken. Die vond hij erg mooi, vooral het meisje en de muziek van Nirvana vond hij cool. Maar dat iemand zijn eigen leven nam vanwege pesterijen, daar kon hij, ondanks alle verhalen, boeken en films, met zijn pet niet bij. Dat iemand het zover liet komen was voor hem onvoorstelbaar.

Roedel bloedhonden

Tot dit jaar. Het gezin was verhuisd omdat vader promotie kon maken bij de multinational waar hij al jaren werkte. Het enige offer dat het gezin volgens vader dan moest maken, was verhuizen naar het westen van het het land. Herman was erg overstuur geweest. Zijn ouders probeerden hem te troosten met de gedachten dat Nederland een klein landje is en dat de afstand Eindhoven-Amstelveen in een poep en een scheet af te leggen was. Bovendien kon hij het contact met zijn vrienden met de technologie van tegenwoordig ook makkelijk onderhouden, zeiden ze. Onzin natuurlijk, en als een grote nachtkaars waren de contacten langzaam maar heel zeker uitgedoofd, ondanks FaceTime, Skype en alle andere beeldschermshit. In het nieuwe grote huis in Amstelveen voelde hij zich vooral eenzaam, verloren en diep ongelukkig.

In het begin was het hem niet eens opgevallen. Hij had zich bescheiden opgesteld en op het schoolplein sleetsporen in de tegels gebanjerd. Vrij snel al had hij contact gekregen met Alwin, een jongen uit zijn klas, die zich zo te zien vrij solitair maar met vertrouwen bewoog op school.

De kliek meelopers die zich rondom het Alphamannetje begaf was hem ook al opgevallen. In het begin hadden zij wat gekscherende opmerkingen gemaakt over zijn tongval, of ie Belg en/of gay was. Dat had hij vrij makkelijk kunnen negeren en soms pareren. Pas toen ze over zijn uiterlijk begonnen, had hij de eerste pijnscheut gevoeld. En zoals het een goede roedel bloedhonden betaamt, hadden zij dit aangevoeld en waren zij verder gaan poeren in het beginnende wondje.

Wegkijker

Ze roken bloed en bleken niet te beroerd om door te bijten. In de schoolgangen werd hij ‘per ongeluk’ gebeukt, zijn tas werd verstopt in de prullenbak en hij ontving zijn eerste haatbriefjes. Zijn juf was een lieve vrouw maar wel een wegkijker. Zij had ook niet gevraagd om een nieuwe leerling zo laat in het schooljaar en de bestaande groepsdynamiek en hiërarchie, daar wilde ze nu niet meer aan tornen.

Natuurlijk had ze gemerkt dat Herman elke dag stiller werd en geïsoleerd de schooldagen doorkwam maar wat kon zij daar helemaal aan doen. De echte nare dingen gebeurden ook achter haar rug om en Herman dacht er niet aan om dit aan zijn juf te vertellen. Dat zou totale, sociale zelfmoord zijn. Nee, de juf was wel de laatste waar hij bij zou aankloppen.

Hij was steeds meer gaan twijfelen aan zichzelf en werd iedere dag onzekerder over zijn uiterlijk. Hij begon spiegels te ontwijken en raakte steeds meer overtuigd dat zijn neus groot en raar was. Zijn wallen werden met de dag groter leek wel en met afgezakte schouders en zijn hoofd omlaag sleepte hij zich door de schooldagen heen.

Dit leed delen met iemand was ondenkbaar. Alwin kende hij niet goed genoeg en het leek er ook op dat die zijn eigen pad had gekozen en wel uitkeek om het op te nemen voor hem. Thuis zou het gebagatelliseerd worden, ze zouden hem niet serieus nemen en voor zijn oudere broers zou zoiets slechts koren op de plaagmolen zijn.

Kleine snikkel

Het dieptepunt kwam toen er naaktfoto’s van hem in een groepsapp circuleerden. Na de gym had één van zijn klasgenoten foto’s van hem gemaakt terwijl hij zijn haren stond te wassen onder de douche. Het onderschrift bij de foto’s was ook dodelijk gemeen: “Gaye Belg met kleine snikkel en grote neus doucht alleen omdat hij bang is dat ie anders een stijve krijgt van zijn klasgenoten.” Deze foto’s namen een vlucht en het horrorscenario was compleet toen ze ook op Insta en Snapchat verschenen.

De dag dat Herman dit te weten kwam, is hij schreeuwend naar huis gerend. Thuis gekomen is hij huilend in zijn moeders armen gevallen die er niets maar dan ook niets van begreep. Vader kwam terug van zijn werk en hij heeft alles, aldoor huilend, verteld aan zijn ouders. Hij kon niet anders.

Er zou contact opgenomen worden met de school en tot die tijd leek het zijn ouders beter dat hij gewoon naar school bleef gaan, al was het maar om geen ‘zwakte’ te tonen. Nu lag hij daar in zijn bed, zwakker en banger dan ooit en wilde hij eigenlijk het liefst dood zijn.

Theo Boon is werkzaam als leerkracht in het speciaal onderwijs, liefhebber van films, series, boeken, sport en oprechte, liefdevolle mensen.

Theo Boon, 30.05.2018 @ 07:27

[Home]
 

1 Reactie

op 30 05 2018 at 11:02 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS