Home » Archief » Rivieren van bloed


[31.05.2018]

Rivieren van bloed

Peter Breedveld


Le Sérignan Plage

Als geile honden sprongen ze gisteren allemaal weer op een nieuw onderzoek van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid: de media, Wierd Duk en de Duk-rukkers, de Roze Khmer en iedereen die moslims wil vergassen en vluchtelingen in tienen wil hakken zodat Nederland weer net zo gezellig wordt als in 1946. Het onderzoek toont keihard aan dat immigranten de samenleving onder druk zetten. Minder cohesie! Meer criminaliteit! En dat ze ons innovatie en vooruitgang zouden opleveren, is ook niks van waar!

“Ongemakkelijke inzichten”, kirde de frisse nieuwe NRC-columnist Paul Scheffer, om er maar meteen de conclusie aan te verbinden dat er nu eindelijk maar eens een nuchter debat moet komen over hoeveel van die bruinen we eigenlijk toe willen laten in ons gezellige kikkerlandje. GeenStijl hyperventileert zelfs over ‘rivieren van bloed’ (let even op de tekst in de url-balk: meer bewijs dat Zwarte Piet absoluut niet racistisch is): ‘ZE komen nu echt voorbij de hekken!’

De NOS constateert genoegzaam dat zelfs migranten die hier al jaren wonen zich onveiliger voelen door al die diversiteit in de wijk. Dat vinden Nederlandse journalisten het mooiste dat er is: allochtonen die zegge wat hún denke.

Op Twitter gingen Duk en vervolgens de Pieten, Fransen, Henken en de miljardmiljoen Nederlandse en Israëlische vlaggetjes meteen los: de WRR werd eindelijk wakker, na vijftien jaar komen ze er eindelijk achter en wanneer kan het ausradieren nou eindelijk beginnen.

Minder cohesie = meer vrijheid!

Dus ik ben dat rapport maar eens gaan lezen, 219 pagina’s en een boel wiskunde, en toen vielen me een aantal dingen op.

Ten eerste: dit gaat over de grote steden, waar de sociale cohesie altijd al minder groot is geweest. De schrijvers van het rapport constateren zelf: ‘Juist die geringere cohesie wordt vaak als bevrijdend gezien.’ Juist! Hoeveel bleekneusjes uit de provincie wonen er niet in Amsterdam om zich te onttrekken aan de verstikkende sociale controle in hun geboortedorp? Om zichzelf te kunnen zijn, om veilig homo te kunnen zijn?

Ten tweede: het zijn in de multiculturele wijken meestal de witte Nederlanders die zich asociaal opstellen en zich terugtrekken in de enclave van hun huis. De Marokkaanse, Turkse, Somalische, Ghanese, Afghaanse en wat niet al migranten zoeken elkaar wel op (pagina 86). Precies hetzelfde zie je op de Nederlandse universiteitscampussen, waar het buitenlandse studenten, ik heb er al met vele gesproken, niet lukt aansluiting te vinden bij Nederlandse studenten en die laatsten ook gewoon zeggen dat ze daar geen behoefte aan hebben. Ze blijven gewoon Nederlands spreken als er een buitenlander in het gezelschap is en hebben geen zin te investeren in een relatie met iemand die over bepaalde tijd toch weer weggaat.

Witte rijke buurten

Ten derde: mensen in etnisch diverse buurten doen minder aan buurtverenigingen en dergelijke, wat bijdraagt aan die verminderde sociale cohesie, maar dat wil niet zeggen dat ze niet aan burgerparticipatie doen en zo bijdragen aan sociale cohesie die het buurtniveau overstijgt (pagina 84).

Daarbij wil ik in overweging geven dat mensen in diverse buurten drukker zijn hun brood te verdienen dan mensen in homogene witte buurten, die hebben simpelweg minder tijd voor buurtactiviteiten. Ik heb overal in de regio Den Haag gewoond, in multiculturele en in witte, rijke buurten. In die laatste lopen moeders de hele dag in hun huispakjes en op teenslippers bij elkaar langs om buurtevenementen te organiseren, terwijl hun man op de golfbaan staat. Gezellige feesten altijd hoor, met Koninginnedag, Sint Maarten en rond Kerst, maar op de messageboard op de website van de buurtvereniging zag ik dat sommige bewoners vonden dat een buurtbewoner van Braziliaanse afkomst en ik, met mijn derdehands Opel Kadetje, en er niet thuishoorden omdat we de “buurt omlaag haalden”.

Ten vierde, mensen voelen zich onveiliger in multiculturele en -etnische buurten, maar dat wil niet zeggen dat ze dat ook zijn. Nu blijkt uit het rapport wel dat de kans om als dader te worden geregistreerd veertig procent groter is in diverse gemeenten dan in homogene gemeenten (mensen zijn eerder bereid iemand te duperen met wie ze geen band voelen), maar dat neemt weer af naarmate een gemeente diverser wordt, dus er meer mensen van meer verschillende afkomst bij elkaar wonen.

Poolse supermarkt

Plus: de misdaadcijfers nemen af. Dat mogen Wierd Duk en sommige politiecommissarissen misschien niet zo voelen, maar het is wel zo. De suggestie in sommige berichten en columns dat diversiteit dus zorgt voor meer misdaad, is een smerige. Hoogstens kun je zeggen dat diversiteit tot op bepaalde hoogte een remming heeft op de daling van de misdaadcijfers.

Ten vijfde: Nederlanders voelen zich ontheemd in hun eigen buurt, waar de buurtsuper wordt vervangen door een Poolse supermarkt (pagina 97). Ja pik, daar was je zelf bij. Die buurtsuper is verdwenen omdat je je boodschappen liever bij de goedkopere Aldi of Lidl ging doen, en de eigenaar van de buurtsuper niet van de lucht kon leven, of van dat stukje handzeep dat je was vergeten in de supermarkt. Maar niet getreurd: die Poolse supermarkt is een mooie kans om je horizon te verbreden en je kennissenkring wat diverser te maken. Dat verrijkt je leven, neem dat maar van mij aan.

Ghanese buurman

Ik zal u zeggen wat veel funester voor de sociale cohesie is dan een Ghanese buurman, of een Poolse buurtsuper: die stukjes van Paul Scheffer en het gehits van de media tegen immigranten, dat is pas gevaarlijk. Zoals deze allochtone twitteraar al zegt: wij voelen ons niet welkom als we zo’n stukje lezen.

En zeg zelf, waarom zou een migrant warme gevoelens voor jou moeten koesteren als je, zodra je hem de hoek om ziet komen, al met overslaande stem begint te blèren over ‘rivieren van bloed’?

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 31.05.2018 @ 08:22

[Home]
 

1 Reactie

op 31 05 2018 at 09:12 schreef Peter:

Er uw witte superioriteit uitboeren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS