Home » Archief » Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine


[02.03.2023]

Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

Peter Breedveld

Hassnae schreef in haar recentste NRC-column over ‘extreem-rechts en andere boze burgers’ die zich in het parlement ‘inmiddels vertegenwoordigd weten door partijen als de PVV, FvD, JA21 en BBB’. BBB-boegbeeld Caroline van der Plas dook er op Twitter meteen op, zoals ze altijd doet: ‘Waarom noemt u BBB extreemrechts, Hassnae? Dat is nogal een forse beschuldiging.’ Degene die achter de knoppen van het BBB-Twitter-account zit, eiste onderbouwing die dan ‘direct’ moest worden gerectificeerd.

Het gevolg van dit blitz-offensief van BBB, waarbij Hassnae’s woorden werden verdraaid en zij werd geframed voor maximale verontwaardiging onder de BBB-aanhang, was een onmiddellijke strontlawine van racistische en seksistische haat aan Hassnae’s adres. Een perfecte illustratie van wat Hassnae in haar stuk had betoogd: intimidatie door haar helemaal verrot te schelden, met het doel haar de mond te snoeren. Want Caroline van der Plas en haar aanhang hebben recht op vrije meningsuiting, hun tegenstanders niet.

Parasitaire vluchtelingen

Van der Plas steunde een motie van PVV’er Gidi Markuszower om te stoppen met het binnenlaten van ‘asielzoekers die parasiteren op onze verzorgingsstaat’. Hassnae noemde haar niet extreemrechts, maar ze is het wel. Anti-migranten, anti-vluchtelingen, tegenstanders intimideren, kritiek op boeren verbieden, het staat gewoon in haar verkiezingsprogramma, milieuorganisaties verbieden, schoolboeken verbieden, docenten en journalisten heropvoeden, het staat er gewoon in. Nepnieuws verspreiden als een malle, en de romantisering van de boer als een soort nobele natuurmens is ook iets dat je altijd bij fascisten ziet.

En die aanhang, hoe kun je zelf geloven dat je niet extreemrechts bent als je zoveel humanoïden aantrekt die Hassnae uitschelden voor ‘buitenlandse profiteur’ en ‘inteelt’ die terug moet naar haar ‘land van herkomst’ en die niet kunnen ophouden met gescheld op haar afkomst en etniciteit. ‘Hassnae hoort hier niet in Nederland, basta!‘. Als Van der Plas al echt vindt dat ze niet extreemrechts is, al steunt ze moties tegen parasitaire vluchtelingen en was zij het die het verhaal de wereld in bracht dat boeren plaats moeten maken voor vluchtelingen, moet ze zich dan niet afvragen waaróm ze zulk nazi-schorem aantrekt?

Maar dat doen ze nooit, de populisten. Ze exploiteren het liever, die ongebreidelde haat jegens buut’nlanders, om zetels te oogsten, machtig te worden en een boerenheilstaat te kunnen stichten. De nazi’s zelf doen ook nul introspectie. Ze spelen het klaar iemand voor inteelt-Rifaap uit te schelden die terug naar haar land moet, en in één adem door te klagen dat ik “iedere andersdenkende wegzet als fascist.” Zelf betichten ze iedereen, met wie ze het niet eens zijn, ervan D66’er te zijn. Dat vinden ze nog erger dan Marokkaan zijn of pedofiel. Ik heb al honderd keer gezegd dat ik geen D66’er ben, maar dat maakt ze geen kut uit. Feiten interesseren dit tuig geen hol.

Mitrailleurvuur van leugens

Van der Plas ook niet. Of beter: ze háát feiten. Ik vraag me af of er politici zijn die zo gepassioneerd liegen als Caroline van der Plas, met zoveel overtuiging. Een mitrailleurvuur van leugens, de hele godganse dag door. Constant aan het framen, constant de boel aan het belazeren. Dat boeren plaats moeten maken voor vluchtelingen: leugen. Dat Hassnae BBB extreemrechts noemde: leugen. Dat D66’er Jan Patternotte in andermans weiland staat met een spandoek dat daar huizen horen: leugen. Dat ze voor de belangen van kleinschalige, groene boerenbedrijven opkomt: leugen. Ze is er voor de grootschalige milieucriminelen en dierenbeulen en nergens anders voor. Dat er zonder visserij geen gezonde zee is: leugen. Dat ze begaan is met de gedupeerde Groningers vanwege de gaswinning: leugen. Van der Plas stemde vóór gaswinning en tégen belangengroepen die de overheid aan haar wettelijke plichten herinneren.

Een rechtsstaat ondermijnende, dwangmatige leugenaar is ze.

En natuurlijk heb je daar dan de kwezels van het Redelijke Midden weer, die erop wijzen dat “Ja, maar Van der Plas geeft tenminste toe dat ze fout zat.” Bijvoorbeeld nadat ze Jan Paternotte framede als een boerenlandjepikker, want dat bleek een stuk land te zijn waar zij zelf nota bene ook huizen wilde laten bouwen. “Was een aanname” tweette ze. Ze zette het tenminste recht, dat is te prijzen zeggen types als H.M. van den Brink dan.

Boerenkutpartij

Van der Plas moet inderdaad altijd toegeven dat dit niet waar is en dat niet klopt en dat ze zich hierin vergist had en daarin verkeerd zat. Maar Paternotte heeft dan alweer duizend bedreigingen en verwensingen van de BBB-aanhang voor zijn kiezen gehad en de mare van die boeren die het veld moeten ruimen voor vluchtelingen blijft ook gewoon rondzingen (wat enorme gevolgen heeft voor die vluchtelingen, die mikpunt worden van pogroms en dergelijke) en Hassnae wordt nog steeds verrotgescholden (Van der Plas heeft die leugen niet rechtgezet, trouwens).

Het is gewoon een tactiek. Van der Plas sproeit een diarree van leugens in het rond en niet alles blijft plakken maar heel veel wel. Zo hou je de mensen lekker boos en boze mensen is veel zetels voor je racistische, fascistische boerenkutpartij.

 

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL24 ASNB 8832 6749 39 (N.P. Breedveld, ASBN Rijswijk), BIC ASNB NL21.

Peter Breedveld, 02.03.2023 @ 10:42

[Home]
 

1 Reactie

op 02 03 2023 at 10:45 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS