Home » Archief » Boerentrut


[26.10.2022]

Boerentrut

Peter Breedveld

Journalisten, die ik de afgelopen jaren de weg heb zien plaveien voor extreemrechts, staan dezer dagen driftig naar elkaar te vingerwijzen. Want hun collega’s hadden van Baudet kritiekloos een media-darling gemaakt, die waren er debet aan dat het nu zo uit de klauw is gelopen met het Forum. Hun eigen rol in het promoten van de nieuwe fascisten waren ze glad vergeten, maar gelukkig hebben we het Frontaal Naakt-archief nog. Tom-Jan Meeus, Thijs Broer, Steffie Kouter, jullie staan er allemaal mooi op.

Ook Kustaw Bessems, die eens trots verkondigde dat hij als eerste had gewezen op het Marokkanenprobleem en die jarenlang chef was van de Volksbijdrage Vonk, met elke week een verhaal over antisemitische Marokkanen, hypocriete moslims, terroristische moslims, enzovoort, hekelt de journalisten die in een “holletje” achter Baudet en ook JA21 aangaan om ze het podium te verschaffen dat de fascisten zo doet floreren in de peilingen en verkiezingen. Zelf denkt hij dat Caroline van der Plas van de Boerburgerbeweging een belangrijke rol kan spelen in de strijd voor de democratische rechtsstaat en tégen het fascisme.

Critici intimideren

Dat is dus de Caroline van der Plas die eergisteren samen met Wierd Duk, Haatoma Marieke Hoogwout en het losgeslagen scheldkanon Aylin Bilic achter Emine Uğur aanging om haar te intimideren vanwege het liken van tweets van mij.

Intimidatie ligt Van der Plas wel. Als iemand iets zegt dat haar niet bevalt, zet ze op Twitter haar schijnwerper op die schobbejak, zodat die zich een paar dagen lang mag verheugen in het uitzinnige gescheld en de dreigementen van een indrukwekkend leger van trekkertjes en omgekeerde vlaggetjes en gezonde Hollandse jongensnamen als Piet en Kees met reeksen van minstens 10 nummers erachter.

De reden dat ik al die zultkoppen niet achter me aankreeg maar Emine, was dat Wierd Duk, terwijl heel Nederland verontwaardigd is vanwege de intimidatie van een journalist door FvD’er Gideon van Meijeren (Duk vindt het een hoop kouwe drukte) een boel stennis maakt over het liken van een tweet waarin ik Van der Plas “boerentrut” noem. De strekking van mijn tweet is dat het FvD en JA21 moeten worden verboden vanwege intimidatiepraktijken en racistische ophitserij, om de PVV moet een cordon sanitaire, maar die Boerentrut valt misschien nog wel af te richten.

Duk en fatsoen

Dat nu is volgens Duk onfatsoenlijk, maar terwijl hij een anonieme troll aanhaalt die vindt dat de “misogynie” van mijn tweet afspat, roept hij niet mij maar Emine ter verantwoording, met wie hij een abnormale obsessie heeft. Zij is toch zo van het fatsoen en zij retweet mij vaak, lispelt hij als een kruiperige farizeeër. Van der Plas komt de gelederen versterken en met haar springt een massa klootzakken op Emine. Niemand die bij mij verhaal komt halen.

Dat een fascistoïde en racistische ploert als Wierd Duk, die constant paniek zaait over moslims en vluchtelingen die onze straten overnemen, zonder enige terughoudendheid keurige burgers van terrorisme en islamisme beschuldigt, alleen omdat ze een hoofddoek dragen of naar Mekka zijn geweest of omdat ze zwart zijn en antiracist, over fatsoen durft te mekkeren, is al stuitend, maar dat hij gewoon automatisch maar weer achter Emine aangaat, wat mankeert zo’n laffe klootzak? Waarom komt hij niet gewoon naar mij? En wat bezielt Van der Plas om met hem mee te doen?

Meldpunten voor foute docenten

Ik zie Van der Plas niet als troef in de strijd tegen het fascisme. Ik denk dat ze de volgende Joost Eerdmans is, een fascistoïde populist met een “fatsoenlijk” gezicht. Een acceptabel alternatief voor Thierry Baudet.

Fascistoïde, jazeker, daar hoef je het verkiezingsprogramma van haar partij er maar voor op na te slaan. Van der Plas wil meldpunten voor docenten die politiek in de klas bedrijven en schoolboeken waarin boeren louter als redders des vaderlands worden beschreven. Docenten moeten zelfs verplicht op stage bij een agrarisch bedrijf. Moties in de Tweede Kamer waarin voor fokverboden wordt gepleit, worden op voorhand verboden. Subsidies voor clubs die politiek bedrijven worden afgeschaft. De hele Nederlandse bevolking moet worden geïndoctrineerd tot onvoorwaardelijke liefde voor de boeren.

Over vluchtelingen wordt in het programma gesproken in dezelfde termen als heel Domrechts doet: “gelukszoekers”, “Opvang in eigen regio”, enzovoort (fucking gekmakend, dat stupide gejengel over opvang in eigen regio, waar landen al miljoenen mensen opvangen).

Journalist Chris Aalberts wees er in een stuk op, en vroeg zich af waarom journalisten zich niet kritischer opstellen jegens Van der Plas. Ook hij werd door haar en haar trollenleger geïntimideerd.

Liegen en manipuleren

Naast die boerenindoctrinatie heeft Van der Plas al een aardig trackrecord van racistische oprispingen. Zoals de eerste keer bij Jinek tegenover Sylvana Simons. Zij was het, die als eerste suggereerde dat de stikstofaanpak een complot was om boeren hun land af te pakken zodat er vluchtelingen konden worden geplaatst. Ze maakt wetenschappers verdacht en liegt en manipuleert dat het een aard heeft. Ze wil GreenPeace verbieden, maar steunt het fascistische Farmers Defence Force. Al die dingen worden haar veel te vlug vergeven.

Ik ben, zo bekeken, eigenlijk te lief geweest door haar “boerentrut” te noemen, en ik denk nu ook dat ze helemaal niet “af te richten” is (waarmee ik bedoelde dat de scherpe kantjes er konden worden af gecorrigeerd; ze lijkt soms in te binden). Ik denk dat heel Nederland klaar is om zich in de luren te laten leggen door haar plompe charme, waarachter loeihard fascisme schuilgaat. Dat ze zoveel extreemrechts volk aantrekt, zou bij iedereen al alarmbellen moeten doen afgaan. Dat ze in haar ongetwijfeld bomvolle agenda een gaatje vrij vindt om een onschuldige vrouw te intimideren, ook.

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel en sinds kort ook met een Tikkie. Wordt dat symbool van de Hollandse krenterigheid tenminste voor iets nuttigs ingezet. Adverteren? Mail mij.

Peter Breedveld, 26.10.2022 @ 08:01

[Home]
 

1 Reactie

op 26 10 2022 at 08:01 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS