Home » Archief » Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump


[18.03.2023]

Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

Peter Breedveld

 

Illustratie: Gerda Wegener.

‘Al jaren klinken de stemmen van hoogopgeleiden in Nederland sterker, worden hun voorkeuren sterker vertaald in beleid – en die van laagopgeleiden amper’, schrijft het NRC in een analyse van de verkiezingsoverwinning van Caroline van der Plas. Hoe je na twintig jaar pure domrechtse terreur, waarbij overheid en media steeds hun oren hebben laten hangen naar het gebrul van de Boze Burger, nog kunt blijven volhouden dat de ‘laagopgeleiden’ amper gehoord worden, dan heb je je kop echt heel diep in je reet zitten.

Eerst even dit uit de weg: ik wil niet spreken van ‘laagopgeleiden’, dat is het perspectief van de academisch opgeleiden van NRC. Ik zie wel een grote groep onbehouwen domme schreeuwlelijkerds, Polderapen noem ik ze, Ongehoord Nederland’ noemen ze zichzelf, ook al is hun oorverdovende gebrul al 20 jaar alomtegenwoordig. Ze zijn agressief anti-intellectualistisch en ze kunnen weinig anders dan dreigen en erop slaan. We hebben ze de afgelopen jaren het halve land zien terroriseren op hun trekkers. De terroristische tak van Caroline van der Plas’ BBB, waar behalve de geborneerde plattelander ook een grote groep stadse Fortuynisten, PVV’ers en ander domrechts tuig zich toe voelt aangetrokken.

Rechts beleid

BBB vertegenwoordigt evenwel niet het volk, maar de hbo’ers van het agrokapitaal. De grote bedrijven die belang hebben bij grootschalige intensieve veeteelt en niet bij een leefbaar Nederland met een gezonde natuur. Het zijn de de media die Van der Plas hebben gekatapulteerd als vertegenwoordiger van de ongehoorde burger. Ze lijkt daarin erg op Trump, die ook beweerde dat hij de gewone Amerikaan vertegenwoordigde, maar die weinig anders gedaan heeft dan het zijn miljardair-vrienden naar de zin maken.

Maar gedraag je als een lompe boer en vooral ook de elite vindt je verfrissend en authentiek. Zijn het immers niet de stropdassen en parelkettingen met hun keurige manieren, die de verschraling van de zorg en de afbraak van de sociale sector hebben veroorzaakt?

Ik heb schokkend nieuws voor u: Die zorg is verschraald en de sociale zekerheid wordt afgebroken omdat de overheid al tientallen jaren alléén nog maar luistert naar Piet-met-ze-grote-pleurisbek. Zo bang was iedereen dat Wilders aan de macht zou komen en snoeihard rechts beleid zou gaan voeren dat alle kabinetten Rutte dat snoeiharde rechtse beleid zelf maar zijn gaan voeren, ondertussen opgejaagd door Wilders, die vanaf de zijlijn schreeuwt dat het nog harder moet, en door Baudet en zijn kornuiten die met tribunalen en bestormingen dreigen.

Grote bakkes

De Boze Burger is zo verschrikkelijk bang dat zijn Marokkaanse of Poolse buurman een voordeeltje zou genieten van zíjn zuurverdiende belastingcenten, dat liefst elke sociale voorziening moet worden afgeschaft en overal elk greintje menselijkheid moeten worden uitgeknepen. Het toeslagenschandaal bij de belastingdienst is een direct gevolg van het chronische ongenoegen van de Boze Burger. Dat er vluchtelingen in Nederland op straat lagen te creperen, is een direct gevolg van de grote bakkes van de Boze Burger. Dat tienduizenden vluchtelingen verdrinken in de Middellandse Zee, is wat de Boze Burger wil.

Niet de laagopgeleiden. De laagopgeleiden die ik ken, mensen met een vakopleiding, willen een humane opvang voor vluchtelingen, een ruimhartig sociaal stelsel en een gezonde natuur met bos en planten en dieren. Ze willen een toekomst voor hun kinderen. Een toekomst die BBB ze niet zal geven, want die staat voor vernietiging van de natuur en de verdwijning van Nederland in zee.

Heel veel mensen met een vakopleiding en hbo’ers en mensen met een academische opleiding hebben sociaal en duurzaam gestemd. Ze hebben voor verandering gestemd. Niet alleen hebben GroenLinks en de PvdA samen vijftien zetels, D66 heeft er zes en de Partij voor de Dieren heeft er vier, Volt twee. Maar niemand heeft het daarover. Iedereen is alleen maar geïnteresseerd in wat Caroline van der Plas wil. Dus naar wie wordt er nou amper geluisterd?

Koffiehuispraatje

Er wordt al 20 jaar nadrukkelijk niet naar mensen als ik geluisterd, en zolang lees ik ook al in NRC dat er alleen maar naar mensen als ik wordt geluisterd. Surrealistische ervaring, kan ik u vertellen. Al 20 jaar zuchten we onder wat de Spaanse (conservatieve!) denker José Ortega y Gasset ‘de dictatuur van het koffiehuispraatje‘ noemde. Als Piet-met-ze-grote-pleurisbek met zijn vuist op tafel slaat, rent iedereen zich het vuur uit de sloffen om het hem naar de zin te maken. Want anders komt het volk in opstand, wordt het Binnenhof bestormd, worden we voor tribunalen gesleept.

Het bizarre is dat, hoe meer de regering doet wat de Boze Burger wil, hoe bozer de Boze Burger wordt. Omdat die werkelijk te stom is om, zelfs na 20 jaar, in te zien dat wat hij wil, direct in strijd is met zijn eigen belangen. Want types als Wilders en nu Caroline van der Plas blijven erin slagen hem wijs te maken dat zijn vrienden zijn vijanden zijn en dat zijn vijanden zijn vrienden zijn.

Misschien moet de Boze Burger eens beginnen naar zichzelf te luisteren.

 

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL24 ASNB 8832 6749 39 (N.P. Breedveld, ASBN Rijswijk), BIC ASNB NL21.

Peter Breedveld, 18.03.2023 @ 16:19

[Home]
 

1 Reactie

op 18 03 2023 at 16:19 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS