Home » Archief » Cheppih de rijensluiter


[19.10.2009]

Cheppih de rijensluiter

Peter Breedveld

Gloeden8
Foto: Wilhelm von Gloeden

Het is waarschijnlijk aan uw aandacht ontsnapt, maar onder Hassnae’s stuk Hondepis is een ‘discussie’ gaande tussen Hassnae en Mohammed Cheppih. Hassnae heeft hard uitgehaald naar een aantal (zelf)benoemde vertegenwoordigers van de Marokkaans/islamitische gemeenschap, waaronder Cheppih, die zich beklaagt over Hassnae’s ‘persoonlijke aanval’ en haar oproept ‘de rijen te sluiten’ want Marokkanen die kritiek hebben op Marokkanen, daar krijg je alleen maar ‘lachende derden’ van.

Cheppih, door Gerrit Komrij ooit treffend omschreven als ‘de loonslaaf van moordenaars en bloedjassen’, is zelf niet wars van persoonlijke aanvallen, zoals in deze aflevering van Rondom Tien is te zien. De aflevering is zeven jaar oud, en Cheppih wenst er niet meer aan herinnerd te worden. Ik wil wedden dat Ayaan Hirsi Ali die onverkwikkelijke confrontatie met de extremistische islam ook het liefst uit haar geheugen zou bannen. Helaas wordt zij er nog elke dag aan herinnerd, want ze kan niet meer zonder beveiliging de straat op en verkeert momenteel ergens buiten Nederland in ballingschap.

Cheppih, daarentegen, gaat tegenwoordig door het leven als bruggenbouwer en leeft van lucratieve opdrachten van overheden en door overheden gesubsidieerde organisaties die uitgerekend in Cheppih het middel zien tegen radicaliserende moslimjongeren.

Hoe pakt Cheppih dat aan? Nou, onder andere door de oprichting van de Poldermoskee, waar de radicale extremist Khalid Yasin een graag geziene gast is. Khalid Yasin droomt van een wereld naar het voorbeeld van de Saoedische samenleving, “waar je mensen met afgehakte handen ziet, “waar de hoofden over straat rollen” en waar mensen worden gegeseld en gestenigd”. In Saoedi-Arabië worden mensen tenminste gestraft voor hun wandaden, vindt Yasin, en weet iedereen dus waar hij aan toe is.

Afgehakte hoofden, ‘de rijen sluiten’ en dat openlijk beleden wantrouwen jegens de buitenwereld, waar zich ‘lachende derden’ ophouden, ik vind het maar een beroerd recept tegen radicalisering, maar wie ben ik? Een simpele ziel, die mensen hun pekelzonden van zeven jaar geleden blijft nadragen. Een dimwit, die maar geen verschillen kan ontdekken tussen de Cheppih van nu en die van zeven jaar geleden. Nog steeds sympathiseert hij openlijk met types die een conservatieve, intolerante islam als de poort tot Wereldvrede zien, nog steeds spreidt hij dezelfde weerzin jegens kritische moslimvrouwen tentoon. Nog altijd weigert hij zelfs maar te luisteren naar kritiek van buitenaf, laat staan dat hij die serieus neemt.

Cheppih neemt alleen zichzelf serieus. Beklaagt zich over de ‘ondankbare positie’ die hij zelf vervult, want al die kritiek, hè. Maar als Hassnae erop wijst dat haar publicaties haar uit zowel moslim- als Wilderskringen kwalificaties als ‘hoer’, ’teef’ en heuse dreigementen hebben opgeleverd, zegt hij dat ze niet moet zeuren, omdat ze de enige niet is, en ze is nou eenmaal een Marokkaans-Nederlandse vrouw.

De huichelaar. Cheppih weet zich verzekerd van de morele steun van niet alleen duizenden conservatieve, xenofobe moslims, maar ook van de beleidsmakers in gemeenten en andere overheden, die een hardnekkige voorkeur voor samenwerking met moslims van het meest conservatieve allooi hebben. Hassnae staat er nagenoeg alleen voor. Stiekem durven moslims en Marokkanen haar wel een hart onder de riem te steken, feitelijk is er nagenoeg niemand die openlijk stelling neemt tegen de tsunami van rauwe agressie, die regelmatig op haar afkomt.

Toch blijft ze onversaagd ageren tegen onverdraagzaamheid en dwingelandij in alle kringen. Ik heb dat Cheppih echt nog nooit zien doen. Cheppih ken ik alleen als een fan van Osama Bin Laden en als anti-westerse ophitser. Is er altijd als de kippen bij om de autochtone, niet-moslimse Ander aan te klagen, maar roept paniekerig op ‘de rijen te sluiten’ zodra een moslimse allochtoon eens een misstand in eigen kring aan de kaak stelt.

‘De rijen sluiten’. Dat vind ik gewoon eng. En daarna Hassnae uitdagen ergens in een zaaltje met hem in debat te gaan. Een zaaltje vol klakkeloze rijensluiters, ongetwijfeld, zoals Aouatif Tawfik*, die o zo dol is op ‘debat’, maar niet weet hoe snel ze Hassnae publiekelijk moet verketteren als die iets zegt wat haar niet bevalt.

Peter Breedvelds Griezelalarm gaat weer eens volledig op tilt.

*Aouatif is lief!

Peter Breedveld, 19.10.2009 @ 13:34

[Home]
 

62 Reacties

op 19 10 2009 at 13:53 schreef Zhoraya:

@Peter

jullie schreeuw om aandacht duurt maar voort. Heeft Mohammed Cheppih niet voorgesteld dit verder achter de schermen uit te praten?

Voorts:jij hebt het altijd opgenomen voor Ayaan Hirsi Ali; is Hassnae door jouw invloed tot andere inzichten gekomen? Ik herinner me deze uitspraak van hassnae in een uitzending van de Boekbesprekers:“Je hebt de hele politieke hysterie; er wordt ontzettend veel aandacht gegeven aan bepaalde types in het parlement die denken dat ze vanuit hun achtergrond daarover kunnen praten. Vooral als ze uit Somalië komen. Nee, ik noem geen namen.”

http://www.vpro.nl/programma/ram/afleveringen/25675780/

op 19 10 2009 at 13:58 schreef judas:

ach, die islam die hassn bedrijft bestaat nu eenmaal alleen in haar nuffige, venijnige en ruziezoekend hoofdje, de echte is islam is de islam van mohammed bin abdallah cheppih, osama bin laden, de ayatollahs en meer van dergelijke lekkere lieden

op 19 10 2009 at 14:15 schreef Peter:

jullie schreeuw om aandacht duurt maar voort

En niet zonder effect, zie ik. Ik heb jouw aandacht, nietwaar?

Heeft Mohammed Cheppih niet voorgesteld dit verder achter de schermen uit te praten?

Cheppih is mijn meester niet, last time I checked.

Wat Hassnae’s mening over Ayaan Hirsi Ali betreft, die is hier niet relevant en bovendien wens ik geen verantwoording af te leggen over andervrouws uitspraken. Mijn eigen mening over Ayaan is je bekend, zie ik.

Onder welk pseudoniem heb jij eerder gereageerd op dit forum?

Judas, altijd een plezier om jouw literaire kleinoden in de spambak aan te treffen.

op 19 10 2009 at 14:57 schreef samir:

Marokkanen en islamieten niet door elkaar halen A.U.B ofwel niet aan elkaar koppelen.Marokkanen bestaan uit uiteen horizons(ras,cultuur..etc)terwijl islamisten geen Identiteit kennen buiten hun grote krankzinnige fantasiaque islamitische Oumma.

op 19 10 2009 at 15:07 schreef vermoeiende zeiksnor:

PB: Wat Hassnae’s mening over Ayaan Hirsi Ali betreft, die is hier niet relevant en bovendien wens ik geen verantwoording af te leggen over andervrouws uitspraken

Nee, het voortdurend en uitgebreid uitmeten van blijkbaar zorgvuldig geselecteerde uitspraken en gedragingen van je vrouw is blijkbaar wel toegestaan als je ze zelf selecteert. Als Zhoraya dat doet, is dat niet relevant? Als je bedoelt: ‘word ik liever niet mee geconfronteerd’ , zeg dat dan.

op 19 10 2009 at 15:12 schreef Peter:

Het zit je overduidelijk nogal hoog, de manier waarop ik over Hassnae schrijf, maar ik ga me er niet voor verontschuldigen. Ik ga je wel waarschuwen, ‘Vermoeiende zeiksnor’ aka ‘Vermoeiend’ aka ‘Naturist’ aka ‘Nieuwe Naturist’ aka ‘Lover’, aka ‘Pieter’ (niet de islamgeleerde): Gooi het snel over een andere boeg, want onder elk nieuw topic je verongelijkte en onbeholpen geformuleerde geklaag te moeten aanzien over mij en Hassnae, is meer dan ik bereid ben te verdragen.

op 19 10 2009 at 15:39 schreef yurp:

Niet dat ik me er al teveel mee wil bemoeien, daarvoor ken ik de situatie niet goed genoeg, maar in zeven jaar kán een mens behoorlijk veranderen in zijn gedachten en standpunten. Zeven jaar geleden dacht ik heel wat anders over allerlei zaken dan nu. You live, you learn.

op 19 10 2009 at 15:57 schreef Peter:

True dat, Yurp. Maar mijn punt is nou juist dat ik geen veranderingen zie. Ik zie nu nog dezelfde xenofobe, eeuwig verongelijkte, arrogante Cheppih die ik toen in Rondom Tien zag.

En iedereen mag zich er tegenaan bemoeien. Zelfs Judas heeft hier een podium.

op 19 10 2009 at 16:18 schreef Zhoraya:

Peter,
Waarom mag ik mijn vraag niet stellen over de standpunten van Hasnae over Ayaan?Je schuift Mohammed Cheppih naar voren als iemand die Ayaan monddood wilde maken hetgeen hassnae destijds ook voorstond als ik het goed heb begrepen.Misschien heb ik dat niet goed begrepen,dat zou kunnen. Heeft zij haar standpunt gewijzigd of moet ik mijn vraag onder een stuk van haarzelf stellen?

op 19 10 2009 at 17:02 schreef Pierre Lebon:

Ik kan het bijna niet uit mn bek krijgen, maar ik moet zeggen dat je consequent zuigend kritisch bent in alle richtingen.
Mooi.

op 19 10 2009 at 17:14 schreef hassnae:

Zhoraya, ik zie niet in hoe dat citaat aantoont dat ik Hirsi Ali monddood wilde maken. Kritiek hebben betekent niet iemand de mond willen snoeren.

Bovendien heb ik haar film ondertiteld. Als ik iemand monddood wil maken, zou ik daar niet aan meewerken.

op 19 10 2009 at 17:14 schreef Peter:

Zhoraya, je leest niet goed. Je mag alle vragen stellen die je wilt, maar ik voel me niet verplicht ze te beantwoorden.

Beetje raar, trouwens, eerder zat je te zeuren dat ik altijd antwoord voor Hassnae geef, nu neem je het me kwalijk geen antwoord voor Hassnae te geven. Wat wil je nou? Zeuren om te zeuren?

Onder welke naam heb je nou eerder hier gereageerd?

op 19 10 2009 at 18:41 schreef Aouatif Tawfik:

De publieke verketteraar verketterde publiekelijk de publiekelijke verkettering.

op 19 10 2009 at 19:05 schreef Peter:

Dit moet ik Aouatif en ook Cheppih nageven: ze reageren gewoon onder eigen naam. Weer eens wat anders dan dat anonieme gezuig van de Wilders-groupies. Verfrissend.

Die gemakzuchtige jij-bak vergeef ik je daarom.

op 19 10 2009 at 20:16 schreef vasti:

Onderstaande link is een docmentaire over een duitse jongen die zich bekeert tot de islam.
Ik moest aan deze documentaire denken nadat ik Cheppih hoorde zeggen in de uitzending van R 10 dat je de gehele koran voor waar moet aannemen en dat als je dat niet deed je geen ware moslim zou zijn.
Zou de inhoud van het geloof en de praktische uitvoering hiervan in het dagelijks leven van Cheppih te vergelijken zijn met die van de duitse jongeman in de documentaire?
Stel dat dit zo is, dan lijkt mij het erg moeilijk met een dergelijke tegenpartij werkelijk in gesprek/debat te komen.

En eh Peter, “schreeuw” vooral door.
Je legt volgens mij regelmatig keurig de vinger op de zere plek.

http://www.youtube.com/watch?v=FhZ6DPDd-vg

op 19 10 2009 at 21:35 schreef Aouatif Tawfik:

Hey Peter,

Ik klikte ergens op een OBA Live uitzending waar jij tegenover Ruud Peters zit…ik zat met mijn ‘beeld’ over jou best ver naast de realiteit, best bizar.

Groet!

op 19 10 2009 at 21:35 schreef Aouatif Tawfik:

Ps wat is een jij-bak?

op 19 10 2009 at 21:39 schreef Peter:

Een jij-bak is een variatie op ‘wat je zegt ben je zelluf’.

Dat ‘beeld’ van mij – wat had je verwacht en wat is het dat je zag?

Heb trouwens de hele tijd achter je gezeten op die WomenInc-avond over Marokkaanse powervrouwen.

op 19 10 2009 at 21:45 schreef Asmodeus:

Bedoel je Submission, Hassnae? Dapper dat je daar voor uit durft te komen.
Legerimam Ali zat ook bij die uitzending van Rondom 10, met haatspuwende oogjes. Ayaan’s felste critici zijn tegenwoordig allemaal in dienst van de overheid.

op 19 10 2009 at 21:45 schreef Aouatif Tawfik:

Oh ok. dus ik verketter mezelf volgens jou. Jezus, wat ben je scherp. Klopt helemaal.

Nou, ik ben in ieder geval af van het idee dat je een soort theovangogh(May he RIP)-lookalike bent en dat maakt volgens mij dat ik je stukken anders interpreteer, dichterbij zoals je het bedoelt..denk ik want ik kan er alleen maar naar gissen..vaak.

Vind je ´ik wil een Marokkaanse vrouw´-stuk goed. Heb er hard om gelachen vooral ´we kunnen toch ook gewoon knuffelen´ hieha!

Lyrische groet,
Aouatif

op 19 10 2009 at 21:48 schreef Aouatif Tawfik:

Zat je achter me? Tsja deze Maro-vrouw heeft geen ogen in haar achterhoofd, wijk af I guess. Maar dan ben je dus getuige geweest van mijn hard applaus voor Hassnae toen ze opriep tot ´mengen!´

op 19 10 2009 at 21:52 schreef Peter:

dus ik verketter mezelf volgens jou. Jezus, wat ben je scherp. Klopt helemaal.

Dat is niet wat ik bedoelde, maar ik laat het zo, want je vindt me scherp.

En goddomme, hou op met charmant zijn. Ik wil kwaad op je blijven.

op 19 10 2009 at 21:55 schreef Peter:

Tsja deze Maro-vrouw heeft geen ogen in haar achterhoofd

En als je ze had, had je me nog niet gezien, vanwege je hoofddoek.

Maar dan ben je dus getuige geweest van mijn hard applaus voor Hassnae toen ze opriep tot ´mengen!´

Jazeker, dat van jou en van die honderden (?) andere Marokkaanse vrouwen in de zaal. Ik stond naast je toen je Hassnae je kaartje gaf. Je hebt me niet eens opgemerkt.

op 20 10 2009 at 00:03 schreef Aouatif Tawfik:

`Dat is niet wat ik bedoelde, maar ik laat het zo, want je vindt me scherp.´
Maar dat is wel wat ik bedoelde..en dus jij ook. Je hebt mijn bedoeling aan de jouwe verbonden door ernaar te verwijzen…

`En als je ze had, had je me nog niet gezien, vanwege je hoofddoek.´
Als ik ze had, zouden ze zo in jouw bruine ogen hebben gekeken en jij had niet eens terug gekeken want jij zou slechts een stukje stof zien wat je veel belangrijker maakt dan het is door het op te merken…

`Ik stond naast je toen je Hassnae je kaartje gaf. Je hebt me niet eens opgemerkt.´
Is dat zo? Kan niet anders dan concluderen dat Hassnae kennelijk al mijn aandacht opeiste. Jij kan je daar vast iets bij voorstellen..

op 20 10 2009 at 04:34 schreef Hannibal:

Leuk stuk, dat griezelalarm. (charge) Eigenlijk iets dat je zo nu en dan een beetje moet updaten en opbakken. Niet zozeer uit alarmisme, maar als je er zelf niet naar linkt, raakt het in de vergetelheid en krijg je van die meutige debatten zoals het huidige. Dat is jammer, omdat de onschuldige voorbijganger alleen een incrowd kiftpartij ziet. Dat zie je ook aan de reacties, de bezoekers verliezen hun aandacht.
De beschuldigingen die zo’n recycling oplevert is ook niet ideaal, maar je rug is breed en glad genoeg om wat te verdragen. Dat hoop ik tenminste.

op 20 10 2009 at 04:40 schreef MNb:

PB, wat scheelt je? Of is dit een mislukte poging tot ironie? Want dat ‘de rijen sluiten’ en zo is natuurlijk een recept vóór radicalisering.
Daarom ga ik uit principe in geen enkele politieke, religieuze of anderszins ideologische rij staan. Hoe meer mensen dergelijke rijen verlaten hoe beter.

op 20 10 2009 at 04:42 schreef MNb:

Het stukkie hierboven gaat hierover:

Afgehakte hoofden, ‘de rijen sluiten’ en dat openlijk beleden wantrouwen jegens de buitenwereld, waar zich ‘lachende derden’ ophouden, ik vind het maar een beroerd recept tegen radicalisering,

op 20 10 2009 at 08:21 schreef Peter:

Als ik ze had, zouden ze zo in jouw bruine ogen hebben gekeken en jij had niet eens terug gekeken want jij zou slechts een stukje stof zien wat je veel belangrijker maakt dan het is door het op te merken…

Blauw, ik heb blauwe ogen, en ik heb veel meer gezien dan een stukje stof. Ik heb je profiel bewonderd en je mooie handen, de ringen eraan, geconstateerd dat je smaakvol gekleed was, met elegante schoenen. Ik was verrast te zien dat je applaudisseerde toen Hassnae zei dat mannen en vrouwen meer moeten mengen, en me afgevraagd of jij zou overwegen een relatie met een niet-moslim te beginnen.

Ik heb ook de veel kleinere vrouw met wie je was, bewonderd. Ik vond jullie een mooi, sympathiek stel.

op 20 10 2009 at 08:23 schreef Pieter:

Goeie column en het stelt twee interessante vragen: waarom krijgt een xenofoob als Cheppih steun van het PvdA-old-boys-netwerk? Wellicht omdat stadsdeel Slotervaart, dat gratis een pand voor de Poldermoskee ter beschikking stelde een van de laatste bastions is en Marcouch daar voorzitter is?

En als Cheppih, zoals hijzelf beweert, gematigd is geworden kan hij ook publiekelijk afstand nemen van uitspraken van Kalid Yasin. Of, recht op z’n raap, dat hij afstand neemt van de hersenspoeling die hij in Medina heeft ondergaan maar die Yasin nog duidelijk parten speelt.

En als Cheppih dat niet doet dan heeft het ook geen zin hem met gematigde koran-interpretaties te confronteren. Salafies erkennen geen exegese na de drie gouden generaties en zetten het weg als afvalligen. Munafiqs. Verspilde moeite, verspilde tijd.

op 20 10 2009 at 09:10 schreef Aouatif Tawfik:

De OBA Live-camera’s hebben jouw blauw tot bruin gemaakt, geen inzoommomenten zoals bij PenW dus excuseer!

Prima intuitie heb je …One thing is for sure: er zijn heel wat moslimmannen met wie ik van mijn langzalzeleven niet zal samenzijn ;-)

op 20 10 2009 at 09:16 schreef Peter:

Dat geldt natuurlijk voor alle moslimvrouwen overal ter wereld en is dus een ontwijkend antwoord.

Maar het is in elk geval geen ‘nooit’ en dat is heel mooi.

op 20 10 2009 at 09:32 schreef hj:

Als ik ze had, zouden ze zo in jouw bruine ogen hebben gekeken en jij had niet eens terug gekeken want jij zou slechts een stukje stof zien wat je veel belangrijker maakt dan het is door het op te merken…

Eigenlijk is zo’n hoofddoek dus niet echt belangrijk, bedoel je?

op 20 10 2009 at 09:35 schreef marokkaanloveshazes.nl:

Hallo jongens en meisjes van dit forum,

Ik ken een goede psychiater, jullie kunnen daar voor een gratis consult naar toe, het zal inzichtgeving en bewustwording schenken.

Zijn naam is Prof.dr. Th.A.H. Doreleijers

Therapeutische groet,
Van uw Marokkaanloveshazes.nl

op 20 10 2009 at 09:58 schreef yurp:

Ach Peter, het is een beetje interpersoonlijke ‘ruzie’. Alle informatie die je dan hebt is tweedehands en je mening daarop baseren is over het algemeen vragen om ellende ;) Ik ken Cheppih niet persoonlijk en Hassnae of jou net zo min. Mijn sympathie ligt qua gevoel eerder bij jullie dan bij een orthodox, maar dat is een gut-feeling. Ik zal je dus maar voorlopig op je woord geloven.

op 20 10 2009 at 10:08 schreef Zhoraya:

Peter,
Ik heb hier nooit eerder gereageerd tot jullie overdreven karaktermoord op Samira Bouchibti.

Het is me niet duidelijk geworden hoe Hassna nu staat tegenover Ayaan;ik krijg helaas een ontwijkend antwoord en zal niet meer doorvragen.

Hassnae,
Ik hoop dat je het debat met Cheppih aan wil gaan;ik zal er graag bij zijn.

op 20 10 2009 at 10:09 schreef Peter:

Dat gezeur over ‘incrowd’ en ‘interpersoonlijke ruzie’ begint me behoorlijk te irriteren, en zeker van iemand die ik elders flink bezig heb gezien met stoken en zuigen, kan ik dat slecht hebben.

Dat Khalid Yasin een graag geziene gast is in de Poldermoskee, is geen ’tweedehands’ informatie, maar gewoon waar. Dat Cheppih zich publiekelijk alleen uitspreekt tegen de grote, boze, niet-moslimse buitenwereld en allergisch is voor kritiek op moslims, is simpel vast te stellen. Dit is geen ‘interpersoonlijke ruzie’, zoals die met Loor, waar jij maar al te graag je gretige vingertjes aan vies maakte, ‘Yurp’.

Cheppih is een invloedrijke figuur die naar mijn bescheiden mening zo fout is als een geblokte stropdas op een streepjeshemd, en die wat meer tegengas behoeft dan-ie nu krijgt.

Staak dus je aanmatigende gewauwel.

op 20 10 2009 at 10:19 schreef Peter:

Ik hoop dat je het debat met Cheppih aan wil gaan;ik zal er graag bij zijn.

Cheppih wil niet eens publiekelijk een paar legitieme vragen van Hassnae beantwoorden. Persoonlijk zie ik niet waarom Hassnae zich dan wel voor een zaal vol types als Zhoraya door Cheppih zou moeten laten kleineren.

Zhoraya, ik geloof er geen snars van dat je hier niet eerder hebt gereageerd, onder een andere nick dan deze Marokkaans klinkende fantasienaam. Er komen hier vaker anonieme types langs die denken dat ze er recht op hebben dat Hassnae verantwoording aflegt over wat ze wel en niet gelooft, om te kunnen beoordelen of ze wel een goede moslim is.

Je hebt van Hassnae meer dan voldoende antwoord gekregen. Ze heeft er op gewezen dat ze Submission heeft ondertiteld, nota bene. Is dat een ontwijkend antwoord op de vraag of ze AYaan Hirsi Ali monddood wil maken? Dan ben je nog imbecieler dan ik al dacht. Wat ze van Ayaan Hirsi Ali vindt, heb je zelf al aangehaald met dat citaat van haar.

Van mij kreeg je helemaal geen antwoord, maar een dikke middelvinger. Vertel eerst maar eens wie jij bent, waar jij voor staat (mijn inschatting: een racistische Wildersstemmer) en fer christ’s sake, breng eens een inhoudelijk argument in, in plaats van dit anonieme gezuig.

Reageerders als jij, daar spuug ik op. Die minacht ik vanuit het diepst van mijn ziel. Wat denk je wel dat je bent, vanachter je schuilnaampje?

op 20 10 2009 at 10:31 schreef Aouatif Tawfik:

Wederom erg scherp van je Peter. De eigenschappen die ik terug wil zien in mijn partner laten zich niet vangen onder een simpele moslim-duiding. Dan zou de lat wel erg laag liggen.

Het zou zomaar kunnen voorkomen dat een fundamentalistische agnost mijn hartje sneller zou doen kloppen dan een moslimman ooit heeft gedaan…

Aouatif

ps hj: onbelangrijk genoeg om hier geen gesprek over te willen voeren.

op 20 10 2009 at 10:52 schreef Peter:

Aouatif, je geeft een fundamentalistische hedonist een beetje hoop. Toch geen klakkeloze rijensluiter, zoals ik hierboven stelde. Ik zal die zin doorstrepen.

op 20 10 2009 at 11:37 schreef Zhoraya:

Peter,
Je agressieve tirade zal ik je vergeven.Echter,de uitspraak van Hassnae in de boekbesprekers over Ayaan in 2006 is opmerkelijk in het licht van haar eerdere medewerking aan de film Submission.Ik heb altijd vraagtekens gezet bij de oprechtheid van Ayaan en bewonder Ebru Umar die nooit een blad voor de mond nam en haar openlijk durfde te bekritiseren.Ik was oprecht nieuwsgierig naar Hassnaes huidige mening maar ik heb kennelijk een iets te gevoelige snaar geraakt.

Het ga jullie goed.

op 20 10 2009 at 11:40 schreef hassnae:

Zhoraya herinnert me eraan waarom ik ook al weer was gestopt met reageren. Mensen denken werkelijk dat ze ook maar ergens recht op hebben en als je dan antwoord geeft, is het niet genoeg.

Vaststellen dat iemand liegt, telt bij Zhoraya als karaktermoord. Interessant. Maar goed, voordat iemand slachtoffer kan worden van karaktermoord, moet-ie wel over een karakter beschikken.

op 20 10 2009 at 11:47 schreef Zhoraya:

Hassnae,
Je zegt mij dat je mee hebt gewerkt aan submission en daar moet ik dan maar conclusies aan verbinden?Je antwoorden liggen nochtans besloten in de toorn die ik heb gewekt wat niet de bedoeling was.

op 20 10 2009 at 12:35 schreef Benech:

En als Cheppih, zoals hijzelf beweert, gematigd is geworden kan hij ook publiekelijk afstand nemen van uitspraken van Kalid Yasin. Of, recht op z’n raap, dat hij afstand neemt van de hersenspoeling die hij in Medina heeft ondergaan maar die Yasin nog duidelijk parten speelt.
Gedachtenpolitie, iemand? En sterker nog Pieter: waarom zou een islamist niet mogen uitdragen dat hij de Sharia nastreeft en de SGP wel een theocratie? Was de pluralisme van ideeen juist niet de sleutel van een open samenleving?

op 20 10 2009 at 12:40 schreef Benech:

shit, moet zijn, het pluralisme.

op 20 10 2009 at 13:02 schreef Peter:

Ik was oprecht nieuwsgierig naar Hassnaes huidige mening maar ik heb kennelijk een iets te gevoelige snaar geraakt.

Nee, je bent niet oprecht nieuwsgierig. Dan begin je niet met de zin: ‘jullie schreeuw om aandacht duurt maar voort’. Je zoekt ruzie, al vanaf je eerste reactie. Je zuigt en dramt. Inmiddels heb ik zoveel ervaring met reageerders dat ik meteen zie wie er oprecht is en wie niet.

Waarom ben je eigenlijk anoniem, Zhoraya?

op 20 10 2009 at 16:03 schreef Pieter:

Was het pluralisme van ideeën juist niet de sleutel van een open samenleving?
Kort door de bocht wel ja, maar is ook gebaseerd op evenwicht en respect voor andere overtuigingen. In deze context is invoering van de shari’a geen gematigd standpunt en mag hij dus tegengas verwachten.

Los daarvan ken ik nu al genoeg mensen die last hebben van Cheppih’s achterlijke apartheidsnetwerkje. Dat is wat je noemt gedachtenpolitie. Laat hem dus maar eens een gematigd standpunt definiëren en de daad bij het woord voegen. Op anders gewoon oprotten.

op 20 10 2009 at 16:11 schreef yurp:

Peter, ik heb mij zover ik weet op geen enkele manier mijn gretige vingertjes vies gemaakt aan zuigen en stoken, dat is niet bepaald mijn stijl en al helemaal niet bij het stuk over Loor. Wellicht ben je in de war met iemand anders.

op 20 10 2009 at 16:22 schreef Peter:

Reageer je wel eens op Loors site?

op 20 10 2009 at 17:24 schreef yurp:

Nee, ik vind haar site totaal niet interessant. Maar net na een potje zoeken op haar blog vind ik plotseling reacties van iemand die zich van mijn naam bedient. Geloof me dit soort dingen: “Als Loor dezelfde Stasi-mentaliteit als Breedveld had, had ze zijn werkgevers (Vrij Nederland en Ad Valvas) op de hoogte gebracht van zijn verderfelijke uitspraken.” schrijf ik écht niet op. Ik kan me nu je irritatie wel voorstellen maar ik ben dat écht niet. Ik schrijf al jaren onder de naam yurp, maar dat soort drek komt niet uit mijn toetsenbord.

op 20 10 2009 at 17:38 schreef Peter:

Oei, dan moet ik je excuses aanbieden. Ik vond het al zo raar, dat je opeens heel vriendelijk op FN zat te doen of er niks aan de hand was.

Duizend excuses voor mijn onterechte agressieve aanval.

op 20 10 2009 at 17:42 schreef yurp:

Maakt niet uit, ik kan het me voorstellen. Ik baal dat er op Loors site iemand met mijn nick vandoor is gegaan. Deze is inmiddels in de kringen GS/SN etc. redelijk bekend als die van mij. Tevens ligt de naam niet erg voor de hand. Ik vermoed opzet.

op 21 10 2009 at 03:33 schreef MNb:

De naam Soraja is in Suriname erg gebruikelijk. Dus waarom Zhoraja Marokkaans klinkt is me onduidelijk.

op 21 10 2009 at 08:17 schreef Peter:

Lekker belangrijk.

op 21 10 2009 at 14:40 schreef Benech:

Kort door de bocht wel ja, maar is ook gebaseerd op evenwicht en respect voor andere overtuigingen. In deze context is invoering van de shari’a geen gematigd standpunt en mag hij dus tegengas verwachten.
Dat je hem tegengas geeft, mij verwondert dat niet. Ik ben net zo min voor invoering van een Sharia, maar wat jij doet is wat anders: jij maakt een moslim zwart voordat je zijn/haar standpunten hebt gehoord.

Los daarvan ken ik nu al genoeg mensen die last hebben van Cheppih’s achterlijke apartheidsnetwerkje. Dat is wat je noemt gedachtenpolitie.
Oh, verklaar je nader.

op 21 10 2009 at 17:16 schreef Tjerk:

De Poldermoskee zelf beweert bij monde van haar voorzitter een open podium te bieden aan moslimpredikers van allerlei snit.

“„Ik ben het niet altijd met meneer Yasin eens, maar dat hoeft ook niet. Hij heeft een grote achterban en wij bieden iedereen een podium. Zolang hij maar niet aan de pilaren van de Poldermoskee tornt”, zegt El Ksaihi.

Met Yasin en Van der Heide bereikt de Poldermoskee orthodoxere moslims. El Ksaihi benadrukt dat ook andere stromingen voldoende aan bod komen.”

Het gegeven dat Yassin flink wat geld in het laatje brengt, speelt wellicht ook een rol in de overwegingen.

“Lezingen van Yasin en extra collectes tijdens de ramadan hebben de moskee 45.000 euro opgeleverd. Dat geld is hard nodig, omdat de schuld van de in het voorjaar van 2008 gestarte moskee ruim 90.000 euro bedraagt. Sluiting dreigde (..)”

Trouw – ‘Liberaal is: vrij, ook voor radicalen’

Wat de ‘pilaren’ van de poldermoskee zijn, wordt in het artikel niet nader uitgewerkt, maar waarschijnlijk is het een verwijzing naar de doelstellingen van de moskee.

op 22 10 2009 at 12:18 schreef Pieter:

jij maakt een moslim zwart voordat je zijn/haar standpunten hebt gehoord.
Oh, heb je soms de column hierboven niet gelezen? Voldoende punten om in te haken, nog los van het interview dat Cheppih in 2003 gaf. Je bent een ongelofelijke hypocriet.

op 22 10 2009 at 15:07 schreef Benech:

Pieter, referentie alsjeblieft?! En waarom zou ik ineens hypocriet zijn?! Maar gelukkig staat ook hypocrisie vrij in deze wereld. En je kent toch ook wel die uitspraak van Machiavelli over hypocrisie?

op 23 10 2009 at 12:41 schreef Pieter:

Als je bedoelt dat jouw schrijfsels uitmonden in verkapte propaganda, dan misschien wel.
Wellicht dat Cheppih ook niet werkelijk gelooft dat zijn idealen realistisch zijn. Zoals zoveel islamisten die in eigen kring hel en de eeuwige verdoemenis preken maar in een andere stad de bloemetjes buiten zetten.

Maar Cheppih’s ego poetst zijn gouden theepot tot een wanstaltig formaat. Het wordt tijd om deze om te smelten en te recyclen: “Papa don’t preach!”

op 23 10 2009 at 19:48 schreef Benech:

Wat is dat nu weer voor domme insinuatie Pieter? Ik propageer helemaal niet de opvattingen van Cheppih, maar ik vind dat hij afgezien van het oproepen tot geweld nou net de vrijheid (van meningsuiting) heeft om te brullen. Maar dat betekent nog geheel niet dat ik zijn opvattingen deel.

op 23 10 2009 at 21:45 schreef Pieter:

Hypocriet omdat je mij om referenties en toelichting vraagt en dat ik slechts beaam wat hierboven in de column geschreven staat. Dat was je instapmoment geweest. Nu word je ongeloofwaardig.

op 23 10 2009 at 23:19 schreef Benech:

Liever hypocriet dan vergeetachtig Pieter. Heb jij niet met Tjerk discussies gevoerd waarin jij moslims en masse over een kam wilde scheren middels een vermoeend “middeleeuwse” uitspraak van e.o.a. gare imam die vreemde dingen predikte?
Trouwens, nee hoor, ik vind het helemaal niet hypocriet om om referenties te vragen. Ik heb gewoon geen zin om jouw werk te doen. Jij refereert naar een voor mij niet bekend interview met Mo Cheppih. Ik heb geen zin om te gaan uitzoeken waar en welk interview jij bedoelt. Ik vraag dus gewoon om een referentie zodat ik weet waar jij het over hebt en zodat we op dezelfde bron ook beiden een mening kunnen vormen. Ik kan ook een bron aanhalen waar jij vermoedelijk de beschikking niet over hebt, maar ben ik daarmee overtuigend? Natuurlijk niet. Dus als er iemand is die zich momenteel ongeloofwaardig maakt, ben jij het wel Pieter.

op 24 10 2009 at 00:55 schreef Pieter:

Pffffffff

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JANUARI

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Kankerhomo

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O De meest gelezen stukken van 2023

O Neem PVV-stemmers serieus!

O Aylin Bilic kan beter zwijgen over Theo van Gogh

O Tegen racisme zijn is het nieuwe haatzaaien

O De beste boeken die ik in 2023 las

O Eigen vrije doorvaart eerst

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS