Home » Archief » Clark, Spin en Duns


[31.08.2011]

Clark, Spin en Duns

Barracuda

Sneller dan orkaan Irene Manhattan had bereikt, kwam Het Vrije Volk afgelopen weekend met zijn Nieuwe Formule. Precies op het moment dat in Oslo Breivik II, met nazi-verleden, werd opgepakt. Zou dat nou toeval zijn?

Barracuda vermoedt namelijk dat de initiatiefnemers Clark, Spin en Duns afstand hebben willen nemen van de extreme standpunten na de incidenten in Noorwegen. Het hele archief is opgeruimd en ook zijn de namen van de initiatiefnemers nergens meer terug te vinden. Aan de super duper lay out – met Buienradar en een Elsevier-gadget – kan nog geen kwartier zijn besteed.

Kort voor deze retooling lazen we bij Het Vrije Volk nog een interessante verklaring (inmiddels ook verdwenen), die erop neerkwam dat de bezoekcijfers van HVV in de loop der jaren dramatisch zijn teruggelopen, zelfs gehalveerd, naarmate de extreme standpunten toenamen.

Dat laatste heeft Barracuda er even aan toegevoegd, want er volgden nog wat argumenten die in tot voor kort blijkbaar geen belemmering voor de redactie vormden, zoals het tijdrovende beoordelen, redigeren van opinie-artikelen en het gebrek aan (constante) kwaliteit.

Enkele verbannen schrijvers zijn nog volop aan het uithuilen op de diverse fora, inmiddels duiken links en rechts nieuwe brulblogjes op, zoals Politiekincorrectblog en Brekebeen. Kwaliteit: pre-LOI schrijfcursus. Zal Barracuda niets verbazen als deze webstekken al na twee maanden weer worden verwaarloosd.

HVV is inmiddels, zoals men had beloofd, aan het koppensnellen geslagen. Voor het plaatsen van een paar linkjes naar Likud.nl of Artikel 7 vragen de samenstellers godbeterhet nog een vrijwillige bijdrage via de Stichting Endangered Freedom. Die naam is wel erg toepasselijk nadat HVV-baas Duns alias Ivo Renkema (met nog maar negen vrienden op Facebook) zowat zijn hele lezersgroep heeft weggejaagd.

Barracuda bestrijdt onzin- en domdenken in de (alternatieve) media met mondsnoerende logica. Meer op zijn weblog.

Barracuda, 31.08.2011 @ 07:55

[Home]
 

75 Reacties

op 31 08 2011 at 08:46 schreef Pyt van der Galiën:

Met de zelfmoord van HVV is de wereld een betere plaats geworden, al is het jammer dat enkele voormalige medewerkers (een deel van) het archief hebben weten te redden.

Overigens bewijst Ouray met zijn poging afstand te nemen van de Breivik-aanhangers op Amsterdam Post over enig gezond verstand te beschikken. Daar bepleit men inmiddels openlijk genocide: http://www.amsterdampost.nl/afghaanse-politie-gaat-toch-vechten/

Pennings: “Ik heb het al meer gezegd…als je zo’n land wilt pacificeren en een kans op een humane democratie wilt geven, je de helft van de mannelijke bevolking moet uitroeien en bereid moet zijn om 200 jaar ter plekke te blijven met a lot of boots on the ground”.

Frikschoten: “Wanneer leert men nu eens van de Taliban? Dat je ze tot de laatste man moet uitmoorden? Martien heeft gelijk: 50% van de mannen. Daar gaat het om.”

op 31 08 2011 at 10:43 schreef Bert:

Wat hebben de Nazies en Breivik hier nu weer mee te maken? Man man man man… de treurigheid weer.

op 31 08 2011 at 11:19 schreef MNb:

Bert kan niet lezen: Barracuda heeft het over Breivik de Tweede – iemand anders dus.
Kijk, dit stukje geeft de burger moed op de vroege Surinaamse burger alvorens hij naar de moskee gaat om Id-ul-Fitr te vieren.
Id Mubarak allemaal.

op 31 08 2011 at 11:19 schreef MNb:

vroege Surinaamse ochtend natuurlijk – ik ben nog niet goed wakker.

op 31 08 2011 at 11:24 schreef horatius:

Er is een Links en een Rechts Nederland.

En beide stromingen hebben het recht om hun mening te formuleren, tenslotte is er nog steeds een Vrijheid van Meningsuiting.
We hebben nu een Rechts kabinet en dat zou wel eens kunnen betekenen dat een meerderheid van onze bevolking duidelijk afstand neemt van een aantal Linkse hobby’s zoals open grenzen en een dreigende Islamisering.

Natuurlijk neemt verstandig en gematigd Rechts afstand van een extreem en ultra-rechts gedachtegoed van b.v. een Breivik en consorten.
Dit neemt allemaal niet weg dat we nu leven in een totaal andere tijdgeest dan in de jaren 70 toen de politiek in zijn geheel voorstander was van de maakbare samenleving.

HVV was toe aan een andere opzet maar het zal een aantal mistoestanden die inherent zijn aan de totaal uit de hand gelopen multi-etnische samenleving aan de kaak blijven stellen.
Gezien de dagelijkse berichtgevingen in een kwaliteitskrant zoals de Telegraaf over beroving, mishandeling en harde intimidatie gepleegd door Nieuwe Nederlanders is er nog voldoende reden en inspiratie voor Rechts Nederland om hun hart te luchten.

Bij Links zien we voornamelijk wegkijken, bagatelliseren en de zwarte piet toeschuiven naar Geert Wilders.
Voorts een gebrek aan relativeringsvermogen, humor, empathie, historisch besef en respect voor de eigen cultuur en identiteit.

Maar een mens is nooit te oud om te leren en vervolgens tot het juiste inzicht te komen.
Daarom bent u allen welkom om op b.v. Artikel 7 in discussie te treden met andersdenkenden in het kader van een gezonde dialoog.
Wel graag met kracht van inhoudelijke argumenten en in politiek-correcte bewoordingen.

Wij hebben tenslotte een reputatie hoog te houden.

op 31 08 2011 at 12:13 schreef Bert:

@Mnb..Breivik de eerste Breivik de tweede, Breivik de derde..ik zie toch een link naar Breivik. Man man man wat een treurigheid.

op 31 08 2011 at 12:18 schreef Smeets:

Horatius,

Open grenzen een linkse hobby? Zucht

op 31 08 2011 at 12:52 schreef Pyt van der Galiën:

Bert is een PVV’er en heeft dús moeite met lezen.

Horatius ook, maar dat wisten we al. Gelukkig dat we ons kunnen melden op Artikel 7, dat toonbeeld van gematigdheid waar de reaguurders over dat typische extreemdomrechtse gevoel voor humor beschikken. Zoals bijvoorbeeld hier http://www.artikel7.nu/?p=45187 om 13.14 van “Verwilderd”: “..voor mijn part “Dunkmans” (Thomas von der Dunk) maar meteen de guillotine of de kogel.”

In de loop van de tijd heb ik op Artikel 7 ook al het afsnijden van de keel van Femke Halsema en het als een rat afschieten van Rutger Castricum voorbij zien komen.

Inderdaad, Horatius: op Artikel 7 telt de kracht van de argumenten. Ook het gevoel voor humor op die site is werkelijk onovertroffen.

op 31 08 2011 at 13:53 schreef G!:

de nadruk niet langer op eigen content, maar op korte, snel te actualiseren voorpagina-items die verwijzen naar content op andere sites
Hmz… Om zich er van te distantiëren? Weten ze niet bij HVV dat zoiets ontzettend linke business is?

op 31 08 2011 at 13:59 schreef Bert:

“Bert is een PVV’er” Zo zo zie je dat aan mijn oogscan?

op 31 08 2011 at 14:20 schreef horatius:

@Pyt van der Galiën,

U moet sommige door u aangehaalde uitlatingen zien onder het kopje: SATIRE.
Theo van Gogh, Filantroop, Tristan, Gregorius Nekschot e.a. gingen hun voor.

Het is helaas niet aan iedereen gegeven dergelijke rechts-georiënteerde satire te kunnen waarderen. Als er echt bepaalde normen worden overschreden dan wordt er heus wel ingegrepen door de redactie want het MDI houdt ‘Links’ en ‘Rechts’ scherp in de gaten.

Het valt mij overigens op dat de Linkse humor niet verder gaat dan wat flauwe opmerkingen over het kapsel van Geert Wilders.

Regelrechte bedreigingen moeten worden aangegeven bij de bevoegde autoriteiten die dan ongetwijfeld aktie zullen ondernemen.

op 31 08 2011 at 15:34 schreef Rob:

Ah, natuurlijk. Satire. Flikker toch op Horatius, en laat Theo van Gogh erbuiten. Die heeft nooit opgeroepen tot geweld.

“Wenn es dem internationalen Finanzjudentum in und außerhalb Europas gelingen sollte, die Völker noch einmal in einen Weltkrieg zu stürzen, dann wird das Ergebnis nicht der Sieg des Judentums sein, sondern die Vernichtung der jüdischen Rasse in Europa!”

Die Hitler toch… meestersatiricus.

op 31 08 2011 at 17:00 schreef Duns:

Beste Barracuda,

Jij bent iemand die zichzelf omschrijft als: ” bestrijdt onzin- en domdenken … media met mondsnoerende logica.

Zou je dan niet beter contact kunnen opnemen met HVV, in plaats van een artikel te schrijven enkel en alleen gebaseerd op je vermoedens?

Of vind je mailen met HVV te eng?

op 31 08 2011 at 17:07 schreef txtbreed:

@horatius: Nee, dan rechtse humor. Dat is pas lachen geblazen, meneer. Over the vloer rollen van het lachen, elke keer weer. Dat is wat het is, die rechtse humor.

op 31 08 2011 at 18:16 schreef yvonne:

Nou ja, dit is dus wel rechtse humor. Een fatsoensrakker die om fatsoen vraagt, ha,ha,ha

“Naschrift: Ik vind het ronduit onbehoorlijk, dat in één klap alle scribenten de deur uit worden geschopt, die de site groot gemaakt hebben.”

E.J.Bron

op 31 08 2011 at 19:04 schreef yvonne:

@DunsaliasRenkema

Of vind je mailen met HVV te eng?

Hoezo, verslaafd aan dreigen?

op 31 08 2011 at 19:06 schreef Mart:

@Eliveld:

Gezien het peil van de reacties hier en op de rechtsche fora is er van ‘zelfbenoemde’ intellectuele elite helemaal geen sprake.

Peter en zij die op zijn site publiceren zijn intellectuele elite bij verstek.

Mart

op 31 08 2011 at 19:54 schreef Pyt van der Galiën:

Oh, gelukkig, Horatius. Ik dacht dat zinsneden als “Al prefereer ik bij Halsema gewoon op het gemakkie doorzagen met een roestig broodmes” serieus bedoeld waren. Dank zij jouw weet ik nu dat het slechts satire was.

Die over Mohammed Rabbae was ook heel geslaagd. Je weet wel, die met 5 liter benzine, lucifers en een brandstapel. Geweldige humor was dat.

Nee, dat niveau daar kunnen wij niet aan tippen. Voor écht lachen en sterke, inhoudelijke discussies moet je op Artikel 7 zijn, dat is me nu ook duidelijk.

op 31 08 2011 at 20:09 schreef Beukman:

@ Horatius:
Het valt mij overigens op dat de Linkse humor niet verder gaat dan wat flauwe opmerkingen over het kapsel van Geert Wilders.

Een opmerkelijke uitspraak. Die grappen over Wilders’ coupe zijn in de loop der jaren weliswaar erg sleets geworden, maar daarnaast wemelt het toch ook van de aardige tot zeer leuke haarloze grappen over de bendeleider van de PVV, die als links zouden kunnen worden bestempeld, althans als satyrisch bedoeld, en dus als links vertaald naar jouw gedachtenwereld.

Hoe komt het toch, beste Horatius, dat jij dergelijke grappen nooit op je pad vindt, terwijl ik erover struikel?

Zoals je verstandelijk wel zult weten, valt er in kerken verdomd weinig te lachen, of het nou katholieke kerken zijn, linkse kerken of rechtse kerken. Sterker nog: religie en humor leven doorgaans op gespannen voet met elkaar. Mijn werkhypothese is dat jij met je kop zo diep in de rechtse kerk vast zit, dat je eenvoudig niet meer in staat bent om zogenaamde linkse humor als humor te herkennen.
Wat denk je zelf? bestaat er inderdaad geen linkse humor over Geert zoals jij beweert, of is het allemaal een kwestie van perceptie?

op 31 08 2011 at 21:48 schreef Mart:

Het leuke aan mensen als Eliveld is als je ze een voorzetje geeft, dat ze dat dan gelijk voor je binnentikken.

op 31 08 2011 at 22:43 schreef Rob:

Rechtse humor.

‘Ik zou die neuzen gaan afhakken. Ooh, ik zie Clairy Polak al liggen…’

Enough said.

op 31 08 2011 at 23:41 schreef horatius:

@ Beukman,

Men zou inderdaad grappen kunnen maken over het feit dat Wilders 24 uur per dag moet worden beveiligd sinds hij wat kritische kanttekeningen heeft gemaakt over radicale stromingen binnen de Islam.

Waarom bestaan er eigenlijk talloze moppen over joden (vaak gemaakt door joden zelf) en niet over moslims? Terwijl er toch genoeg inspiratie is op dit vlak gezien de exotische kleding van moslims en moslima’s en de veelwijverij die is toegestaan.

Nekschot werd van zijn bed gelicht vanwege zijn hilarische tekeningen over de profeet. De Deense spotprenten hebben aan talloze mensen het leven gekost.
Humor over moslims is dus volledig taboe omdat de tenen zeer lang zijn.

Ooit was er een cabaretier Fons Jansen zeer bekend met zijn programma De Lachende Kerk. Moppen en grappen over priesters en zelfs de paus.
Één mop over de profeet en men heeft een fatwa aan de broek.

Over cultuurverrijking gesproken…

op 31 08 2011 at 23:54 schreef J.J. van der Gulik:

Ik had ook nog een pennenvruchtje afgescheiden bij het Vrije Volk dat onder de trefwoorden Rome toen nu vorige week nog numero uno stond bij google bij ruim 3,5 miljoen hits maar daar niet meer te vinden is. Gelukkig staat het nu alweer nummer 3 via de volgende link. En zo kan ik nu gelukkig mijn traantjes drogen.

forums.skadi.net/showthread.php?t=48912

op 01 09 2011 at 02:53 schreef MNb:

Op Id-ul-Fitr bent ik altijd in een milde bui. Het overvloedige lekkere eten heeft daar natuurlijk ook mee te maken.
Nee, jongens en meisjes, jullie hebben het mis. Horatius heeft wel degelijk gevoel voor humor. De uitdrukking “kwaliteitskrant Telegraaf” heeft mij doen inzien dat Horatius een groot talent voor onbedoelde ironie heeft.
Horatius heeft nog een keer gelijk, want op Artikel7 is dezelfde onbedoelde humor terug te vinden. Neem nou de volgende koppen:

“Burgeroorlog in Europa’s steden”
Gaat over de recentelijke vierdaagse rellen in Londen. Londen is blijkbaar meer dan één stad. Artikel7 weet dat de relschoppers het politieke doel hadden de regering omver te werpen en/of zich onafhankelijk te verklaren en daartoe een organisatie hadden opgezet (zie Engelse wikipedia, lemma civil war).

“Over het huwelijk tussen de islam en het communisme”
Jaja, de geheime staatsreligie van Noord-Korea, het enige communistische land dat nog over is, is natuurlijk de islam. Die Noord-Koreanen zijn zo fanatiek qua islam dat ze niet alleen tijdens de Ramadan vasten, maar het gehele jaar en dan 24 uur per dag. Geloof de media niet als ze het over hongersnood hebben, dat is een product van de islamitische desinformatielobby.
Vertrouw liever op de waarheid, zoals objectief gepresenteerd door Robert Spencer, de man die wist dat Anders Breivik een moslimjihadist was.

Tenslotte hebben we Horatius’ briljante oproep tot reageren op Artikel7 met gebruik van inhoudelijke argumenten. PvdG heeft om 19.54 al enkele leerzame voorbeelden daarvan gegeven.

Hey, Horatius, je moet staflid worden van Wilders’ hofhuishouding. Wordt de politiek weer grappig.

op 01 09 2011 at 03:03 schreef MNb:

Dan de HVV. Probeert niet achter te blijven.

“Na 28 dagen Mariko Peters nog steeds in de Tweede Kamer.”
Volgens mij zit ene Lucassen er zelfs nog iets langer, maar dat terzijde. Peters had én volgens de onderzoekscommissie van Buitenlandse Zaken én volgens haar ambassadeur de subsidieaanvraag van haar vriendje volgens de regels gehandeld. Dus hoeft niemand verbaasd te zijn dat Peters inderdaad nog in de TK zit. Behalve HVV dus.

“Kathleen Ferrier is het niet met alles van Bouterse eens.”
Wie had dat nou gedacht van de dochter van de eerste president van Suriname, die aftrad na Bouta’s coup. Jongens, ik heb nog meer schokkend nieuws voor jullie. De Surinaamse manja valt niet ver van de stam!

Afijn, Barracuda, een verzoekje. Houd me op de hoogte van de strapatsen aldaar. Want ik heb me flink geamuseerd vandaag.

op 01 09 2011 at 08:07 schreef Peter:

Zeg Ivo Renkema, waarom leg je hier niet gewoon even uit waarom er geen spoortje meer is te vinden van het archief van Het Vrije Volk, in plaats van te suggereren dat Barracuda de plank mis slaat?

Waar zijn al die geweldsoproepen, de racistische sneren, de pseudowetenschappelijke verhandelingen en de ongeremde scheldpartijen van de Nederlandse Anders Breivik, Martien Pennings gebleven?

op 01 09 2011 at 08:27 schreef Eva:

Horatius, jij wilde het hebben over de feiten? Laten we het dan hebben over de feiten ook.

Men zou inderdaad grappen kunnen maken over het feit dat Wilders 24 uur per dag moet worden beveiligd sinds hij wat kritische kanttekeningen heeft gemaakt over radicale stromingen binnen de Islam.

Wat kritische kanttekeningen over radicale stromingen binnen de islam hebben we allemaal gemaakt, vriend. Wilders is het kopstuk van de anti-islambeweging wereldwijd. Dat doet niets af aan de ernst van de bedreigingen aan zijn adres, maar doe nou niet alsof iedereen met kritiek op de islam wordt bedreigd – dat is gewoon niet zo.

Waarom bestaan er eigenlijk talloze moppen over joden (vaak gemaakt door joden zelf) en niet over moslims?

Op deze zelfde site staat een stuk over Mulla Nasruddin!

Terwijl er toch genoeg inspiratie is op dit vlak gezien de exotische kleding van moslims en moslima’s en de veelwijverij die is toegestaan.

Huh? Die kleding is voor moslims zelf natuurlijk niet exotisch, maar over meerdere vrouwen bestaat genoeg islamitische humor.

Nekschot werd van zijn bed gelicht vanwege zijn hilarische tekeningen over de profeet.

Ik meen me goed te herinneren dat die over het slavernijverleden en raciale verhoudingen gingen.

De Deense spotprenten hebben aan talloze mensen het leven gekost.

Niet de spotprenten zelf natuurlijk, maar voornamelijk de oproerpolitiekogels afgevoerd op woedende menigten naar aanleiding van die cartoons.

Één mop over de profeet en men heeft een fatwa aan de broek.

Een Iraniër rijdt over de weg bij Mekka als hij wordt aangereden door een Arabier. Deze stapt uit en begint hem – in het Arabisch – helemaal de huid vol te schelden.
Later komt hij terug in Ishfahan bij zijn vrouw. “Hoe was het in Mekka?” vraagt zij
“Goed! Ze waren ontzettend gastvrij. Ze hadden zelfs een acteur ingehuurd die de Profeet nadoet voor toeristen!”

Het Fatwa wacht ik nu af.

op 01 09 2011 at 10:23 schreef yvonne:

“Waarom bestaan er eigenlijk talloze moppen over joden (vaak gemaakt door joden zelf) en niet over moslims?”

Dan moet je wel geheel achterlijk zijn als je die vraag stelt. Je kan je beter afvragen waarom de ene mop wel bestraft wordt en de andere niet?

op 01 09 2011 at 10:41 schreef Sofia van der Linde:

Nog altijd geen link naar archief op voorpagina HVV te zien. Je moet op Van de Redactie klikken. Het archief bestaat uit maar 2 artikelen op dit moment dus het merendeel van het archief is nog altijd niet beschikbaar op de site zelf.

Hans Jansen wordt onterecht een Theoloog genoemd. Hans Jansen heeft alleen zijn propedeuse Theologie gehaald. Hij heeft daarna een doctoraal examen Arabisch behaald. Hij is dus Arabist.

op 01 09 2011 at 11:59 schreef Boveld:

Ik heb maar even bij de buren gekeken vanwege de link in het artikel.

“Het is nog wat kaal, maar het ziet er hoopgevend uit.”
“Nou, jammer voor jullie linksharigekutliefhebbers.”

Citaten uit de comments op Asd Post, de laatste als reactie naar FN, en beide vol ongewilde humor t.a.v. het vigerende onderwerp kale doos.

op 01 09 2011 at 12:02 schreef Beukman:

@ Horatius
Je ontwijkt mijn vraag: waarom kom jij kennelijk geen “linkse” grappen over Wilders tegen, en ik wel?
Gisteren opperde ik dat jij wellicht te veel met je neus in de parochieblaadjes van de Rechtse Kerk hangt. Hierdoor ontgaat het je dat er daarbuiten een wereld van pluriformiteit is, waarin iedereen op de hak wordt genomen, dus ook Wilders.

Je ontwijkende antwoord van 23.41 brengt me echter ook op de volgende mogelijkheid. Zou het kunnen dat jij een “linkse” grap over Wilders gewoon niet als zodanig herkent? Grappen ten koste van anderen zijn immers al heel snel leuk. Grappen waarin je zelf het mikpunt bent, direct of indirect, dat is echter een heel ander verhaal. Zonder het vermogen tot zelfrelativering zul je nooit de spiegel herkennen die je in zo’n grap wordt voorgehouden.

Wilders zelf weet daar van mee te praten. De grappen van Nekschot, waarin moslims figureren als moordenaars, bommenleggers en verkrachters, werden door hem gezegend en opgenomen in de Heilige Vrijdenkersruimte. Over een soortgelijk plaatje waarin hij zelf voor de verandering op een wat minder frisse manier werd afgebeeld, sprak hij echter een banvloek uit, waarmee hij in één klap de symbolische betekenis van de Vrijdenkersruimte marginaliseerde.

Wat zou het dus zijn dat jou verhindert om “linkse” humor over Wilders waar te nemen, Horatio: een kokervisie, of een gebrek aan het vermogen tot zelfspot?

op 01 09 2011 at 12:32 schreef Mario:

http://www.archive.org/ heeft een deel van HVV.

op 01 09 2011 at 12:50 schreef Bigpete:

Dan moet je wel geheel achterlijk zijn als je die vraag stelt. Je kan je beter afvragen waarom de ene mop wel bestraft wordt en de andere niet?

Leg eens uit, welke moppen worden bestraft?

op 01 09 2011 at 15:09 schreef Rob:

Ahmed en Harrie staan in de tuin met elkaar te praten, zo over de heg zoals dat gaat. Harrie vertelt hem dat hij het huis te koop gaat zetten en dat hij er waarschijnlijk maar twee ton voor kan krijgen vanwege de huizenmarkt.
“Tsja,” zegt Ahmed, “jouw huis is sowieso al een kwart minder waard dan het mijne.”
“Hoezo dat?”, vraagrt Harrie gepikeerd.
“Nou, ik woon niet naast een Turk!”

Walid al-Hussein komt na een leven als vroom en eerzaam moslim aan de hemelpoort. Petrus laat hem binnen en leidt hem rond:
“Kijk daar, dat is Paus Johannes Paulus II. En die man daar, dat is nou Martin Luther King. En op dat bankje daar zit iemand die jij misschien beter kent: de grote zangeres Umm Kalthoum.”
Walid vindt het prachtig, maar als hij aan Jezus wordt voorgesteld, is hij toch een beetje bedroefd. “Snapt U, Jezus,” zegt hij. “U bent echt heel belangrijk voor mij en het is een grote eer, maar waar is Hij nu? Heel mijn leven wilde ik Hem ontmoeten, het Zegel der Profeten, Vrede zij met Hem!”
“Ach, zoek je die?”, zegt Petrus, klapt in zijn handen en roept “Mo! Breng eens drie koffie!”

Deze moppen ken ik al jaren. Maar nee hoor, humor over buitenlanders en de islam bestaat niet.

op 01 09 2011 at 15:46 schreef MNb:

Vertel eens PB, rolt de extreemislamitische haatmail al binnen?

op 01 09 2011 at 16:06 schreef Sandro:

Ik heb zowel van links als rechts bij deze topic nog niets gelezen wat mij aan het lachen heeft gekregen…… ook over humor valt te twisten.

op 01 09 2011 at 16:10 schreef Bigpete:

@ Rob

Dat soort moppen bestaan inderdaad al jaren, maar zijn meestal bedacht door westerlingen. Joodse moppen(met de nodige zelfspot)worden meestal door joden bedacht.

Ik heb die mop over die koffie (in mijn versie zocht de moslim allah) weleens tegen een moslim verteld. Hij stond me glazig aan te kijken, de meeste moslims weten niet wie Petrus is…

op 01 09 2011 at 16:30 schreef Rob:

Bigpete, het kan zomaar zijn dat wij de moppen van moslims onderling gewoon niet kennen. Elk volk heeft humor, zelfs Duitsers (lees eens Der Campus van Dietrich Schwanitz, hilarische slapstick). Het is voor ons alleen moeilijker om te volgen in het Arabisch. Joden en katholieken (ook niet vies van zelfspot) schrijven doorgaans in het Nederlands.

op 01 09 2011 at 17:34 schreef You On A Gin:

Sam en Moos lopen over straat, wanneer ze een moskee voorbijlopen. Dan ziet Moos een affiche in het venster, en wijst zijn kameraad erop. “Hé Sam, moet je kijken, je krijgt 20 euro als je je nu tot moslim bekeert!”.
Sam wrijft over zijn baardje en zegt, “Nou, eigenlijk kan ik die 20 euro op het moment wel goed gebruiken, dus ik vind het wel een goeie deal.” en gaat de moskee binnen.
Sam zegt de geloofsbelijdenis en alles, en komt als kersverse moslim naar buiten. Dan zegt Moos, “Maar eerlijk is eerlijk, ik was degene die je op dat affiche wees, dus eigenlijk heb ik recht op de helft van die 20 euro!”. Mopperend pakt Sam zijn portemonnee, “Weet je, dan ben ik amper 5 minuten moslim, en nu heb ik al een kolerehekel aan joden!”

————————————————–

Tijdens de termijn van G.W. Bush komt een doorsnee Amerikaan een café binnen en ziet tot zijn verbazing George Bush himself met Dick Cheney aan het einde van de bar zitten. Hij loopt op ze toe, stelt zich netjes voor en zegt dat hij zeer vereerd is de heren te ontmoeten.
Dan vraagt hij waar ze zoal mee bezig zijn, tegenwoordig. “Nou,” zegt Bush, “we zijn bezig met een grootse onderneming, en dat noemen we Operation Enduring Freedom”. De man vraagt wat dat inhoudt, waarop Bush antwoordt, “Kort gezegd houdt het in dat we 10 miljoen moslims gaan vermoorden, en één keuterboertje uit Tucson, Arizona.”
“Waarom dat keuterboertje uit Tucson dan?” vraagt de man verbaasd. Zegt Cheney tegen Bush, “Ik zei het je toch, niemand boeit die 10 miljoen moslims.”

————————————————–

Waarom hebben joden eigenlijk zo’n grote neus?
Omdat zuurstof gratis is.

————————————————–

Geert Wilders is al die moslims helemaal zat, en ten einde raad besluit hij zichzelf in te laten vriezen en pas over 10 jaar ontdooid te worden, met hoop dat de situatie dan verbeterd is. Dus na 10 jaar gaat zijn vriescel automatisch open en Geert gaat maar eens de benen strekken. Lopend over de Nederlandse straten ziet-‘ie nergens meer moskeeën staan, geen minaretten aan de horizon, en geen hoofddoekje meer te bekennen. Vindt-‘ie uiteraard fantastisch, dus hij besluit er een biertje op te drinken. Hij wandelt het eerste de beste café binnen en roept “Doe mij maar een lekker pilsje!” waarop de de barman hem toeblaft “Zwei Euro bitte!”

————————————————–

Een Arabische delegatie komt op audiëntie bij George Bush. De delegaat probeert een leuk gesprek te starten, en begint over Amerikaanse cultuur. “Ja meneer Bush, sommige dingen vind ik ook wel heel leuk aan jullie cultuur, hoor. Wat ik bijvoorbeeld graag met mijn gezin kijk, is Star Trek. Allemaal heel spannend, en mooi gemaakt. Maar wat ik nu zo vreemd vind, en wat ik me altijd heb afgevraagd: er spelen allemaal negers en aziaten mee, maar je ziet nu nooit eens Arabieren of ruimtereizigers die duidelijk moslim zijn, hoe kan dat?”
Waarop Bush antwoordt “Nou, omdat het zich in de toekomst afspeelt, hè.”

op 01 09 2011 at 17:38 schreef Beukman:

@ Bigpete
Joodse moppen(met de nodige zelfspot)worden meestal door joden bedacht.
Ja, omdat het zulke schlemielen zijn. Waar een paar millennia diaspora en vervolging ook wel toe zullen hebben bijgedragen.
Maar bel voor de grap eens aan bij een orthodoxe jood, en vraag hem of ie nog een goeie witz vol zelfspot kent.

op 01 09 2011 at 17:41 schreef Beukman:

@ Sandro
Ik heb zowel van links als rechts bij deze topic nog niets gelezen wat mij aan het lachen heeft gekregen…… ook over humor valt te twisten.
Niet over een gebrek daaraan. Daar valt gewoon weinig aan te doen.

op 01 09 2011 at 17:57 schreef Rene K:

Die mop van die koffie met allah/mohammed ken ik trouwens van najib amhali.

Dus zeg niet dat er geen moslims met zelfspot zijn.

op 01 09 2011 at 18:10 schreef Jan van Dijk:

Beetje nauwkeuriger formuleren, Beukman. Aan gebrek aan humor is heel veel te doen. Gewoon een mop vertellen is al een oplossing. Maar u zult wel gebrek aan gevoel voor humor bedoelen!

op 01 09 2011 at 18:18 schreef You On A Gin:

@ Beukman
Ach kom op, joden zijn opvallend vaak bijzonder grappig en adrem. Talkshow hosts, komieken, acteurs… Het hele concept van zo’n roast is ook al joods.
Moslims (met name de fundies) zijn ook heus wel eens om te gieren, maar dan onbedoeld.

Overigens, een hoop goede Turkenmoppen heb ik gehoord van Marokkanen, en vice versa. :)

op 01 09 2011 at 18:21 schreef Eva:

You on a gin: hilarisch, bedankt!

op 01 09 2011 at 18:34 schreef horatius:

Beste mensen,

Proficiat!

De humor is eindelijk terug op Frontaal Naakt.

Ga zo door en we kunnen de multiculturele samenleving als geheel geslaagd beschouwen.
Wilders kan dan stil gaan leven en de PVVers kunnen eindelijk rustig gaan slapen.
De Arabische Lente nemen we voor kennisgeving aan en de poldermoslims zijn voortaan onze broeders en zusters. (mits ze allemaal aan het werk gaan).
De Moslimbroederschap en Al Qaida zijn gezelligheidsverenigingen en de Taliban houdt zich uitsluitend bezig met goede werken.

Rest alleen nog de simpele vraag: hoe krijgen we die Marokkaanse jongeren in het gareel?

Voorts gaan er geruchten dat bij een verdere toename van de moslimpopulatie in Europa ze hun onderlinge geschillen hier gaan voortzetten.
De Soenniten en de Shi’iten bestrijden elkaar op leven en dood als we de berichten mogen geloven die ons bereiken vanuit Irak en aanpalende gebieden.
Toekomstmuziek maar toch de moeite van het overpeinzen waard en Job Cohen kan niet altijd paraat staan om de boel bij elkaar te houden.

De goede man heeft na welgedane arbeid ook recht op een onbezorgde oude dag.

op 01 09 2011 at 19:14 schreef You On A Gin:

Ik wil niet doen alsof je niet met (met, dus niet om) moslims kunt lachen hoor, en dan niet alleen met je buurman of collega, maar Allah Made Me Funny is op zich ook wel leuk.

op 01 09 2011 at 19:20 schreef Rob:

Kijk, dat is dan de humor van rechts: vrolijk lachen en daarna meteen de zwartste doemscenario’s over de medemens uitkotsen.
Want humor is leuk, maar de burger moet natuurlijk wel doodsbang blijven voor die vier procent moslims in Europa. Zelfs het dogma van het Grote Verenigde Moslimblok Des Doods mag overboord om (nu ineens wel) met soennieten en sji’ieten te dreigen, die “elkaar op leven en dood bestrijden”. En dat allemaal in Uithuizermeeden of Ubach over Worms, vergis je niet.
Lachen is leuk, maar de Two Minutes Hate zijn plicht.

op 01 09 2011 at 20:34 schreef Rene K:

Horatius,

ik ken een goede therapeut. Die helpt je wel van je waanbeelden af.

op 01 09 2011 at 20:42 schreef You On A Gin:

@ horatius
Daar heb je dat doemdenken weer. Wat voor geruchten? Wat wijst erop dat de ‘moslimpopulatie’ zo’n grote vlucht zal gaan nemen in de komende jaren? Ik weet van niets. Immigratie stagneert, het aantal kinderen eveneens, en ook die bekeringen gaan echt niet zo hard als men ons soms wil laten geloven.

op 01 09 2011 at 20:57 schreef Rene K:

@01 09 2011 at 19:14 schreef You On A Gin

Ik heb het gekeken die Allah Made Me Funny, maar helaas ik denk dat ik niet een goed gevoel voor humor heb.

op 01 09 2011 at 21:46 schreef Eva:

Horatius, je bent niet goed in feiten èn niet in argumenten èn niet in grapjes. Wat vind je zelf de toegevoegde waarde van je posts?

Dat is een oprechte vraag.

op 01 09 2011 at 22:05 schreef horatius:

@ You On A Gin,

Ik heb het als argeloze autochtoon ook maar van horen zeggen.

Een zekere Hans Jansen (Arabist en bekend van radio en TV) beweert bij hoog en laag dat over enige tijd bij ongewijzigd beleid de Troonrede wordt voorgelezen door een Grootmoefti.

Hij heeft gemakshalve de Arabische Lente alvast ingecalculeerd die volgens hem wat religieus geinspireerde baardmannen onze kant op zou kunnen sturen. Ze zitten voorlopig nog veilig opgeborgen op Lampedusa in afwachting van een generaal pardon.

Hoogwaardig opgeleide kennismigranten die ook een graantje willen meepikken van onze verzorgingsstaat.
Maar sommigen schijnen een dubbele agenda te hanteren om hier wat zendingswerk te verrichten onder de ongelovige westerlingen.

In het kader van de komende extra bezuinigingen en ombuigingen kunnen wij al die idealisten niet meer voeden en huisvesten.
De Zorgpremies worden nu al niet meer betaald door onze Nieuwe Nederlanders en de limiet is dus bereikt.
Op Prinsjesdag zal er geween zijn en geknars van tanden als we de rekening krijgen gepresenteerd van de maakbare samenleving.

Henk & Ingrid staan dan de komende winter in de rij voor de voedselbank.
Voor Achmed & Fatima staat er altijd wel een potje klaar om de ergste nood te lenigen.

Tel uit je winst na 40 jaar Links beleid!

op 01 09 2011 at 22:20 schreef MNb:

Dat laatste vind ik wel jammer, Gin. Het zou niet slecht zijn als een flink aantal PVV-ers zich tot de islam zou bekeren. Dan weten we pas echt: Allah oe Akbar!

op 01 09 2011 at 22:32 schreef Beukman:

@ You On A Gin:
Ach kom op, joden zijn opvallend vaak bijzonder grappig en adrem. Talkshow hosts, komieken, acteurs…,/i>

Dat schreef ik toch? Allemaal schlemielen.

op 01 09 2011 at 23:58 schreef You On A Gin:

@ Rene K
Tsja, ze schudden nu niet bepaald zware dijenkletsers uit hun mouw, maar het initiatief vind ik wel sympathiek.

Je noemde Najib Amhali. Hij is leuk, hè? :)
Hier is nog een leuk interview met hem:
http://www.najibamhalifan.nl/blvd.htm

…en weer komt de gefrustreerde rotsmoel van Mohammed Rabbae om de hoek kijken (in dit topic ook al). Weet iemand hier wat er in vredesnaam toch mis is met die vent?
Ik vind dat, als we van ons belastinggeld de beveiliging voor Greet betalen (vind ik prima!), dat we dan ook wel een potje mogen maken om Rabbae te behandelen met therapie en antidepressiva. Vliegticket naar een land waar hij het wél leuk vindt mag anders ook wel.

op 02 09 2011 at 09:43 schreef horatius:

@ Eva,

Vraag dat maar aan Adam. Mannen hebben over het algemeen meer gevoel voor Rechtse humor.

op 02 09 2011 at 10:00 schreef Peter:

Wat ben jij een ontzettend domme zwatelaar, Horatius.

op 02 09 2011 at 12:12 schreef Rene K:

Ik moet zeggen Peter, ik bewonder je geduld en tolerantie met gasten als horatius.

Ik denk niet dat ik zoveel zou tolereren als ik een blog zou beheren.

op 02 09 2011 at 12:18 schreef Peter:

Begrijp je nu waarom ik af en toe zo geïrriteerd overkom? Want zo’n Horatius is het topje van een enorme ijsberg.

Ik moet ook zeggen dat ik het gros van de reacties niet eens meer lees. Vanwege dom, saai, al honderdduizend keer eerder gezien en met een hark geschreven.

op 02 09 2011 at 14:02 schreef Eva:

Horatius komt als samenzweringsaap uit de bloedrode mouw? Je denkt dus echt dat er:

1. Aparte potjes zijn voor Nederlanders van Marokkaanse komaf die niet rond kunnen komen waarop etnisch Nederlanders geen recht op hebben?

2. Moslims ondanks hun forse minderheid (getalsmatig, maar ook in sociaal en economisch kapitaal) binnen vijftig jaar in de meerderheid zijn bij ongewijzigd beleid?

3. Er hoogopgeleide migranten hierheen worden gestuurd om tot de islam te bekeren?

4. De Arabische Lente een schaamlap is voor gedwongen migratie?

5. Dat kennismigranten bovenmatig gebruik maken van Nederlandse sociale voorzieningen?

6. Alle buitenlanders hun verzekeringspremies niet hoeven te betalen?

Als je echt geinteresseerd bent in debat, laat je even zes bronnen zien voor deze “feiten”. En met bronnen bedoel ik niet: hoeiboei, Hans Jansen of andere opinie-nonsens. Ik bedoel daarmee: CBS, CPB, WRR, universitair onderzoek of feiten gepresenteerd door ministeries of andere departementen.

Als je dat niet kunt, ben je gewoon een trol en zou je het sieren dat toe te geven.

Succes.

op 02 09 2011 at 14:04 schreef Eva:

Peter, ik schrijf ook met een hark, maar ik probeer ’t wel feitelijk te houden. Ik kom hier graag voor de eruditie van anderen. Ik vind het wel meevallen met die reacties, maar ik krijg dan ook niet te zien wat er onder water blijft omdat het jouw goedkeruing niet kan wegdragen.

op 02 09 2011 at 15:11 schreef yvonne:

@Eva

Ach,Eva, er komt regelmatig wat naar boven drijven wat toch wel weer een redelijke inkijk biedt. Ik denk dat we een aardig beeld hebben van het een en ander.

op 02 09 2011 at 15:16 schreef Sandro:

Zoals ik al aangaf – over humor valt te twisten:

http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/louter_ceremonieel/

op 02 09 2011 at 15:21 schreef yvonne:

@ You On A Gin:

“Het hele concept van zo’n roast is ook al joods.”

Ik weet niet of je wel eens een aflevering gezien hebt, maar god,kanonnen, wat een triest gebeuren.
Het is een doorgaande herhaling van kut,lul en neuken. Totaal,maar dan ook totaal geen humor.

op 02 09 2011 at 15:50 schreef yvonne:

@YOAG

Rabbae heeft inderdaad weinig humor, maar hij is dan ook geen cabaratier en geen Halsema. Zullen we voor jou ook maar een vliegticket bestellen?

“en weer komt de gefrustreerde rotsmoel van Mohammed Rabbae om de hoek kijken (in dit topic ook al). Weet iemand hier wat er in vredesnaam toch mis is met die vent?
Ik vind dat, als we van ons belastinggeld de beveiliging voor Greet betalen (vind ik prima!), dat we dan ook wel een potje mogen maken om Rabbae te behandelen met therapie en antidepressiva. Vliegticket naar een land waar hij het wél leuk vindt mag anders ook wel.”

Rabbae:
Wilders, de racist Wilders is een handelaar in angst. We constateren in Nederland dat ondanks onderwijs, scholing en leerplicht anderhalf miljoen Nederlanders zo naïef en dom zijn, die helaas geloven dat Wilders hun problemen gaat oplossen.’

op 02 09 2011 at 15:59 schreef yvonne:

@Sandro

“Zoals ik al aangaf – over humor valt te twisten:

http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/louter_ceremonieel/

Nou vond ik deze reactie wel leuk:

Nou, zoveel maakt het niet uit, veel verknipter kan Wilders niet worden…

op 02 09 2011 at 16:37 schreef Mario:

[…Ik heb het als argeloze autochtoon ook maar van horen zeggen.

Een zekere Hans Jansen (Arabist en bekend van radio en TV) beweert bij hoog en laag …]

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=e6VRvDXO4Ko

Hans Jansen beweert wel vaker wat. Hij is bevriend met een zekere Martien Pennings. Die spoort ook niet.

http://www.youtube.com/watch?v=l3IgUOpZ7Qo&feature=related

Beide zijn pro-Wilders.
http://www.youtube.com/watch?v=l3IgUOpZ7Qo&feature=related

Gelijk een PVV-stemmer
http://www.youtube.com/watch?v=TzMLFMvJD9Y

Simplisme van een smal deel van NL..

op 02 09 2011 at 19:05 schreef Pyt van der Galiën:

@Eva

Horatius is een toonbeeld van intelligentie en goede smaak vergeleken bij de fascistoïde psychopaten die op Artikel 7 en Amsterdam Post rondspoken. Op Amsterdam Post bespreken Pennings en Frikschoten openlijk de wenselijkheid van genocide, al zal Horatius wel claimen dat we dat moeten zien als satire.

De complottheorieën waar jij naar verwijst maken al jaren deel uit van het extreemdomrechtse gedachtegoed in Europa én de VS.

En ja, men is heilig overtuigd van de feitelijke juistheid van die complottheorieën.

Overigens bestaan er geen gematigde of redelijke PVV’ers met wie je in debat zou kunnen gaan. Zelfs Sandro gelooft in de krankzinnige Eurabië-theorie van Bat Ye’or http://nl.wikipedia.org/wiki/Eurabia.

op 02 09 2011 at 23:01 schreef MNb:

Pyt, je begrijpt Horatius’ humor nog steeds niet, dus ik citeer:

“Daarom bent u allen welkom om op b.v. Artikel 7 in discussie te treden met andersdenkenden in het kader van een gezonde dialoog.”
Ironie. Het tegenovergestelde opschrijven van de correcte indruk die ieder normaal mens krijgt na 5 seconden bivakkeren op die website. Nog een voorbeeld:

“Tel uit je winst na 40 jaar Links beleid!”
Eens even kijken: de PVV gedoogt een regering van CDA-VVD. Precies deze twee partijen hebben de afgelopen 40 jaar het meest in de regering gezeten. Volgens Horatius steunt zijn Grote Blonde Leider dus een Linkse Regering.

op 03 09 2011 at 06:30 schreef You On A Gin:

@ yvonne
Mocht ik het in dit land, waar ik geboren ben, nog echt eens klote gaan vinden, met al die koeienvreters, energieverspillers, vervuilers, oorlogen-om-olie-goedpraters, agressievelingen, respectlozen, egoïsten, kaaskoppen, abrahamieten, kutgristenen, zeikmoslims, huiljoden, en wat dies meer zij, dan houd ik de eer aan mezelf.
Mocht ik me niet (meer) thuisvoelen in dit land, en alleen nog maar minachting kunnen opbrengen voor mijn medemens, dan hoef je geen vliegticket voor mij te halen, maar dan vertrek ik zelf.
Kwestie van discipline, relativering, maar vooral van ruggengraat. Ruggengraat. Iets wat Rabbae op zich wel bezit, maar ik bedoel er één van merg en been, en niet van smurfensnot.

Zo te zien denk jij bij een roast waarschijnlijk aan Comedy Central? Erg lief dat je dat doet, maar dat zou ik niet als maatstaf nemen. Da’s net zoiets als Duitse cuisine verantwoordelijk houden voor McDonalds.

Leuk geprobeerd, geen sigaar.

op 03 09 2011 at 12:17 schreef Eva:

Zo ontzettend wat You on a Gin zegt.
Roasts zijn hilarisch.

op 05 09 2011 at 11:08 schreef Bigpete:

Precies deze twee partijen hebben de afgelopen 40 jaar het meest in de regering gezeten.

Weer lekker kort door de bocht. Als ik de kabinetten van de afgelopen 40 jaar beschouw (vanaf Biesheuvel I)dan hebben (centrum)linkse kabinetten 22 jaar geregeerd en (centrum)rechtse kabinetten 18 jaar.

Een kabinet met CDA, PVdA en D66 of CU is te typeren als een (centrum)links kabinet ondanks het feit dat het CDA meedeed. Zo ook de paarse kabinetten, daar deed de VVD mee maar het kabinetsbeleid was toch te typeren als centrumlinks.

op 06 09 2011 at 03:27 schreef MNb:

Liever kort door de bocht dan wijd door de bocht. Grote Piet vergeet, uiteraard omdat dat hem beter uitkomt, dat Wim Kok “de ideologische veren” had afgeschud voor hij tot Paars 2 toetrad.
Vooral echter zet hij het rekenwerk naar zijn hand. Laten we de drie grootste partijen even afgaan, inderdaad vanaf Biesheuvel 1.
CDA: 1 (B1) + 1 + 4½ + 4 + ½ + ½ (Agt 3) + 4 + 3 + 5 + ½ (B1) + 3 + ½ + 3 + 1 = 31½ jaar.
VVD: 1 + 1 + 4 + 4 + 3 + 4 + 4 + ½ + 3 + ½ + 1 = 26 jaar.
PvdA: 4½ + ½ + 5 (L3) + 4 + 4 + 3 = 21 jaar.
Maar goed, als zelfs de VVD plotseling links wordt door samenwerking met een neoliberale PvdA heeft Grote Piet gelijk. Alleen is dat een net iets minder dom argument dan Hitler socialist noemen en dan naar Martin Bosma verwijzen.

op 09 12 2011 at 10:58 schreef watson:

Ach,Eva, er komt regelmatig wat naar boven drijven wat toch wel weer een redelijke inkijk biedt. Ik denk dat we een aardig beeld hebben van het een en ander.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS