Home » Archief » De ene Holocaust-vergelijking is de andere niet


[24.09.2021]

De ene Holocaust-vergelijking is de andere niet

Maarten Lok


Illustratie: Heinrich Zille.

“Ik geloof dat de heer Jetten op springen staat.” Thierry Baudet is een fascist, maar zijn show kreeg eergisteren in de Tweede Kamer glans dankzij interrupties van Rob Jetten (D66) en Gert-Jan Segers (ChristenUnie). Het ging over deze tweet, waarin Baudet antwoordt op een oproep aan de Haagse politiek om te stoppen met vergelijkingen met de Holocaust.

De oproep kwam onder andere van het CIDI en het NIW. Deze Joodse organisaties hebben jarenlang vurig hun best gedaan Forum voor Democratie groot te maken. Want FvD is tegen immigratie en tegen moslims, net als het CIDI en NIW. Pas toen vorig jaar al het antisemitisme van Baudet en FvD naar buiten spatte, konden de clubs van Hannah Luden en Esther Voet niet meer anders dan hun handen van deze partij af trekken.

En die pijn is er nog bij Baudet. Hij verwoordde dat in het debat van gisteren: “Ik had die organisaties serieuzer genomen als ze zich ook hadden geroerd als de Tweede Wereldoorlog erbij was gesleept om mensen die tegen massale immigratie waren monddood te maken. Als ze werkelijk die specifieke historische erfenis willen beschermen.” Baudet verwees naar een recente opmerking dat het niet toelaten van Afghaanse vluchtelingen in Iran net zoiets is als het weigeren van Joodse vluchtelingen destijds. Dat is volgens hem niet anders dan de manier waarop hij zelf de geschiedenis gebruikt.

Baudet heeft hierin domweg gelijk. Zijn extreemrechtse kliek is jarenlang gekoesterd door deze Joodse organisaties. En het klopt ook dat wij in onze samenleving heel selectief omgaan met hoe en wanneer je de vergelijking mag maken met de Tweede Wereldoorlog.

Aanhalingstekens

De verontwaardiging van Rob Jetten over Baudets tweet gaf de FvD-leider de kans te sarren en zuigen. “Ik zou niet weten waarom ik daar excuses voor moet maken”, zei hij toen Jetten eiste dat hij bovenstaande tweet terugtrok. Hij citeerde slechts, daarom stond Holocaust tussen aanhalingstekens.

Eerlijk gezegd denk ik dat hij ook hier weer gelijk heeft. Ik geloof er helemaal niks van dat Baudets aanhalingstekens voortkomen uit een ontkenning van de Holocaust. Een regel lager staat ook “links” tussen aanhalingstekens. Baudet zal echt niet ontkennen dat de politici die hij daarmee aanspreekt links zijn. Baudet laat zich al jaren in met halve en hele nazi’s en Holocaustontkenners, maar lijkt zelf de historiciteit van deze weerzinwekkende industriële genocide niet te ontkennen.

Jetten ging verder met het voorlezen van de namen van vermoorde familieleden van D66’er Alexander Hammelburg. Alsof Baudet deze gruweldaden met die ene tweet had ontkend. En Segers verwees even later naar het pas onthulde Holocaustmonument.

Doen ze hiermee niet precies wat ze Baudet zo enorm verwijten? Ze maken de Holocaust tot een politiek speeltje om FvD aan te pakken.

Doorgesnoven

Laat Baudet lekker zichzelf omlaag halen. Hij staat regelmatig als een doorgesnoven gek te ratelen. Hij en zijn partij lopen achter de meest idiote complottheorieën aan. Terwijl ik dit typ, luister ik naar zijn betoog dat met elke zin krankzinniger wordt. Het gaat over de grot van Plato en de complotten die de regering heeft om de QR-systemen door te voeren en dreigende stikstof- en klimaatlockdowns.

Waarom, waarom in vredesnaam, moesten Jetten en Segers er per se tussen komen? Baudet deed het echt zo slecht niet, toen hij op die twee moest reageren. Sterker: met een sarcastische gezichtsuitdrukking en een paar goed geplaatste opmerkingen laat hij volledig terecht zien dat er bij het politiek inzetten van de Tweede Wereldoorlog met twee maten wordt gemeten. En zelfs ik kon de gedachte “daar krijgt hij die Jetten toch mooi mee op de kast” niet onderdrukken.

Nu hoor ik tijdens het schrijven Ploumen, die blijkbaar Jettens punt nog eens wil herhalen. Baudet vraagt haar met een citaat te komen. Dat citaat heeft ze niet en dus wurmt ze zich eruit met de opmerking dat die woorden te walgelijk zijn om ze nogmaals uit te spreken.

Retorisch talent

Sorry, maar niemand trapt hierin. Niemand raakt hiervan overtuigd. Er speelt zich een soort ritueel van walging af, waar Baudet zelf van smult, want juist in deze situaties kan hij zijn retorisch talent benutten. En antiracistische, antifascistische anarchisten als ik denken: godverdomme Jetten, Segers en Ploumen, kap hiermee, want door jullie slappe geouwehoer komt Baudet relatief als sterkste uit de bus. Dat zegt weinig over hem, het zegt alles over jullie!

Als het gaat om fascisten is er slechts één goede aanpak: telkens direct naar de kern gaan van hun verwerpelijkheid. Niet janken over aanhalingstekens in een tweet of over gekwetstheid van wie dan ook. Wilders, Baudet en al hun afsplitsingen zijn ten diepste ondemocratisch, xenofoob, islamofoob. Dát is het probleem! Laat deze griezels uitratelen in hun bijdragen, werk intussen je tweets bij of speel een potje patience en ga daarna over tot de orde van de dag. De politiek zweeg destijds Hans Janmaat in de Kamer compleet dood en dat werkte prima. In plaats daarvan kiest links ervoor, zelfs met enige gretigheid, om de bitch te zijn van FvD en de PVV, die na elke clash weer een paar extra zetels mogen bijschrijven in de peilingen. Hoe dom kun je zijn?

Maarten D. Lok is op geen enkel vlak deskundig en houdt dat graag zo. Wel kan hij lezen en logisch nadenken. Meer heb je in dit leven niet nodig.

Gastschrijver, 24.09.2021 @ 07:56

[Home]
 

1 Reactie

op 24 09 2021 at 07:57 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS