Home » Archief » De triomfantelijke maar misplaatste gelijkhebberij van Wierd Duk


[01.11.2016]

De triomfantelijke maar misplaatste gelijkhebberij van Wierd Duk

Peter Breedveld

tumblr_ngbs6lvm811ra5f55o1_250
Scène uit Kurutta Ippeji (1926)

In een reportage van Argos TV, vorige week uitgezonden, wordt geprobeerd de gebeurtenissen op de Oudejaarsnacht in Keulen te reconstrueren, en wat er precies fout ging in de berichtgeving door de politie en de media. Ik vind het een slechte reportage.

Om te beginnen gaan de makers er klakkeloos vanuit dat er op die Oudejaarsnacht massa-aanrandingen hebben plaatsgevonden, maar er worden geen kritische vragen over gesteld. Waar al die valse aangiftes vandaan kwamen bijvoorbeeld. En waarom er na tien maanden nog steeds geen beelden zijn van die epische massa-aanrandingen op een druk plein in een wereldstad. Waarom er zelfs niemand iets over heeft getweet tijdens die ingrijpende gebeurtenis. Ook wordt er niet wat relativerende context aangebracht, terwijl die wel broodnodig is. Dat er tot nu toe slechts twee of drie daders zijn veroordeeld, bijvoorbeeld.

Zoals iedereen onmiddellijk deed toen de politie bekend maakte dat er vrouwen waren aangerand in Keulen, concentreren ook de makers van deze repo zich op de afkomst van de daders. Dat bleken geen vluchtelingen, zoals in tal van media werd beweerd, maar mannen van Noord-Afrikaanse afkomst.

Toenemend geweld

Het kwaad is dan evenwel al geschied: de antivluchtelingensentimenten laaiden hoog op en de steun voor Angela Merkel, die een ruimhartig vluchtelingenbeleid bepleitte, brokkelde snel af. Ook een onmiddellijk gevolg is het toenemende geweld tegen vluchtelingen door wat ook hier in Nederland eufemistisch ‘bezorgde burgers’ wordt genoemd.

Opmerkelijk is dat journalist Wierd Duk, die de reportage ook heeft gezien, hierin zijn eigen gelijk bevestigd ziet. Hij sneert dat Francisco van Jole maar beter kan stoppen met schrijven.

(Hetzelfde deed hij overigens toen vorige maand uit onderzoek onomstotelijk bleek dat de MH17 vanuit Russisch grondgebied door een Buk-raket was neergeschoten. Duk, die vanaf het begin als een Cerberus voor de Russen had gestaan en naar Oekraïne als dader wees, ging toen tekeer tegen RTL-correspondent Olaf Koens, die vorig jaar al had geconcludeerd dat het om een Russische Buk ging.)

Van Jole hekelde namelijk Duks optreden in het programma Jinek, omdat Duk zich nadrukkelijk ongeïnteresseerd toonde in het lot van de slachtoffers. Het ging hem erom dat ‘onze vrouwen’ worden aangerand door islamitische Arabieren en hij legde zelf het verband met de ‘vluchtelingenstroom’, nota bene nadat hij erop had gewezen dat volgens de Keulse politie de daders géén vluchtelingen waren. U kunt het hier zelf bekijken en beluisteren. Toen een krant berichtte dat één van de slachtoffers in Keulen zwanger was van een vluchteling (een zoveelste onbewezen verhaal) liep Duk ook al niet over van empathie. Het was voor hem vooral weer een aanleiding om triomfantelijk te doen en uit te halen naar Hassnae, Van Jole en mij.

Massa-aanrandingen

Van Jole zette de ophef rond de aanrandingen ook in een bredere context. Dergelijk seksueel geweld komt vaker voor, bewijst hij, en dan heeft het niks te maken met islamitische of Arabische opvattingen over vrouwen en homo’s en whatever, want dan zijn de daders wit. En als de daders wit zijn, berichten de media er niet over en vraagt ook niemand zich hardop af waaróm de media er niet over berichten.

Afgelopen zomer berichtten de media wél over de massa-aanrandingen tijdens het stierenbeulenfeest in het Spaanse Pamplona. Maar de daders waren vooral Spanjaarden en Britten en het bleef bij een paar berichten op de buitenlandpagina’s. Ophef bleef geheel en al uit.1

Waarom moet dan Van Jole stoppen met schrijven en mag Duk zijn goddelijke gang blijven gaan? Duk doet net alsof hij van meet af aan heeft gezegd dat de daders geen vluchtelingen waren. Eddy Terstall en Yoeri Albrecht stellen zelfs dat niemand heeft beweerd dat het om vluchtelingen ging.

Politieke aardverschuiving

In werkelijkheid werd het voor Duk een zaak van het urgentste belang dat de daders vluchteling waren. In dit gesprek met Jan Roos heeft hij het weer steeds over vluchtelingen en hun opvattingen over vrouwen en homo’s. Ook in Het Algemeen Dagblad schreef hij dat de daders Syrische vluchtelingen waren. Hier schrijft hij over de ‘Keulse beerput’, die een ‘politieke tijdbom’ is voor Angela Merkel: ‘Volgens anonieme agenten, die zich uitspreken over de ongeregeldheden tijdens de jaarwisseling, bestond een belangrijk deel van de relschoppers uit Syrische asielzoekers’. In deze tweet sneert hij dat je het in de Duitse media niet mag hebben over vluchtelingen in samenhang met Keulen.

Hier zegt Duk triomfantelijk: ‘Bevestigt wat Jeroen Wollaars al beweerde: Syrische en Afghaanse asielzoekers!’ Arzu Arslan vraagt hem waarom hij zo bezeten is door de afkomst van de daders. Duk antwoordt: ‘Nou, omdat het mogelijk een politieke aardverschuiving als gevolg kan hebben’.

Er was één andere journalist net zo bloedfanatiek in het aanwijzen van vluchtelingen als Duk en dat was inderdaad Jeroen Wollaars van de NOS. Die haalde alles uit de kast om ons te overtuigen dat het vluchtelingen waren. Anonieme bronnen, uitgerangeerde lokale sportverslaggevers, geruchten, waarzeggers, wichelroeders, echt alles. Toen ik er een grap over maakte, beschuldigde hij me ervan hem een verkrachter en een Nazi te hebben genoemd. Hing Pownews weer aan de lijn. Pure intimidatie.

Joodse vastgoedzwendelaars

Het duurde niet lang of iedereen behalve ik en een handvol andere excentriekelingen was er van overtuigd dat er massa-aanrandingen in Keulen hadden plaatsgevonden en dat die het gevolg waren van de ‘vluchtelingenstroom’. ‘Keulen’ heeft het vluchtelingen­debat veranderd, beweerde Dirk Bezemer in De Groene Amsterdammer in een bizarre column, waarvan de strekking is dat je nou eenmaal altijd ellende binnenhaalt als je migranten in je land toelaat: Joodse vastgoedzwendelaars, Italiaanse maffia en Arabische verkrachters.

‘De pro-vluchtelingenovertuiging in botsing met de veroordeling van het seksueel geweld dat heeft plaatsgevonden’, schreef Beatrijs Ritsema in Vrij Nederland en volgens Wouter Bos, in de Volkskrant, redeneerden we, door erop te wijzen dat seksueel geweld een probleem is in alle culturen, ‘specifieke problemen van gevluchte mannen’ weg.

En dat zijn maar drie voorbeelden uit de constante stroom van opiniestukken door weldenkende mensen die stelden dat het maar eens afgelopen moest wezen met onze politiekcorrecte houding ten aanzien van vluchtelingen. Wie volhardde, werd verkrachting toegewenst, bedreigd of anderszins verguisd in de media.

Stuitende domheid

En het hield niet op. Afgelopen zomer veroorzaakte het seksuele geweld in Pamplona geen enkele ophef, maar de verhalen over aanrandende en verkrachtende vluchtelingen op Zweedse popfestivals en in Duitse zwembaden des te meer, en daar ging het weer: ‘Net als Keulen!

Ik weet dus niet of Eddy Terstall opzettelijk liegt als hij stelt dat niemand heeft gezegd dat het om vluchtelingen ging, of dat dit het zoveelste bewijs is van zijn stuitende domheid. Ik hoop dat hij dit leest en toegeeft dat-ie fout zit. Van Duk verwacht ik niks. Duk blijkt achteraf altijd gelijk te hebben gehad, volgens zichzelf. En als je zegt van niet, gaat-ie klagen bij je werkgever.

Tijdens het googelen naar relevante artikelen en tweets zag ik net, tot mijn verbazing, overigens geen enkele verontwaardiging over de bedreigingen en verwensingen aan het adres van mensen die probeerden nuance aan te brengen in de verhalen over Keulen, maar des te meer bewondering voor Wierd Duk, die alles toch maar durfde te benoemen, en daarvoor zo vuig werd aangevallen. Ik zag het zelfs op de site One World, die mij doorgaans toch de baas is als het gaat om politieke correctheid.

Hetze tegen vluchtelingen

Maar Duk heeft zitten liegen, vanaf het moment dat bekend werd dat er iets was voorgevallen in Keulen. Hij heeft het vuur in Nederland tot novahitte opgestookt, met grote gevolgen van dien. Er is dit jaar weer veel geweld gepleegd tegen asielzoekers, moslims, moskees en asielzoekerscentra. Ik begrijp best dat allerlei mediafiguren zich nu proberen uit de benarde positie te wezelen waarin ze zichzelf hebben gebracht, want ze hebben meegedaan met de hetze tegen vluchtelingen. Duk liep voorop, Wouter Bos deed mee, Beatrijs Ritsema deed mee, de Volkskrant, NRC, Trouw, NOS, Vrij Nederland, allemaal deden ze fanatiek mee.

En ik ben degene die de feiten durft te benoemen en niet Duk, en niet One World.

Zie ook ‘Politieke Aardverschuiving‘ en ‘Jeroen Wollaars en de NOS zitten nog in de ontkenningsfase‘.

Meer over mij weten? Lees dit interview met mij van Enis Odaci op Nieuw Wij.

Frontaal Naakt kost me geld! Véél geld zelfs. Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan de financiële schade te beperken. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

1. [Wat evenmin ophef veroorzaakte: seksueel geweld, aanranding en verkrachting op een schaal die vergelijking met de seksschandalen in de Rooms-katholieke kerk en massaverkrachter Jimmy Saville rechtvaardigt, op witte Britse universiteiten, door witte docenten en hoogleraren, onder de pet gehouden vanwege maggieniesegge.]

Peter Breedveld, 01.11.2016 @ 07:43

[Home]
 

24 Reacties

op 01 11 2016 at 08:29 schreef H.:

Sorry hoor Peter, maar jij was toch degene die steeds suggereerde dat er helemaal niets gebeurd zou zijn in Keulen. Jij hebt duidelijk net zo ongelijk gehad als Duk en loopt net zo hard als Duk te roepen dat je dat toch had. Pot, ketel. Balk, splinter. Die dingen.

op 01 11 2016 at 08:50 schreef Peter:

Sorry anonieme schijtluis maar ik heb er steeds op gewezen dat er geen enkel bewijs is voor de bewering dat duizend Arabieren aan het verkrachten waren geslagen op Oudejaarsnacht. Ik geloof daar ook nog steeds niks van. Kruip dus maar weer snel onder de vochtige steen waaronder je vandaan kwam geglibberd met je gratuite gejijbak.

op 01 11 2016 at 09:13 schreef Paco Tonto:

Er waren ook in Pamplona bij de Sanfermines geen “massaverkrachtingen”. Er zijn vijf mannen gearresteerd i.v.m. de aanranding of verkrachting van één vrouw. Dat was uitgebreid te lezen in het Spaanse nieuws en n.b. ook in het bericht waar je naar linkt. Zie hier een reconstructie van het gebeurde:

http://navarra.elespanol.com/articulo/tribunales/violacion-san-fermin-acusados-reconstruccion-hechos-pamplona-whatsapp/20160830174913063770.html

Je vergelijking met Pamplona gaat dus mank.

op 01 11 2016 at 09:37 schreef Peter:

Vijf arrestaties is heel wat meer dan het aantal na de ‘massaverkrachtingen’ in Keulen. Grasping at straws, fellas. als er in Keulen massaverkrachtingen waren, is het in Pamplona jaarlijks apocalyps. Het is van tweeën een en anders ben je gewoon een racist. Kijk in de spiegel en zeg het: “Ik ben een hypocriete racist”.

op 01 11 2016 at 16:51 schreef Pim Smit:

Ziekmakend hoe er telkens weer getracht wordt de migrantenstroom in te dammen door vluchtelingen te beschuldigen van alles waar we zelf ook goed in zijn. “Daar moet een piemol in!” En waarom doen opniniemakers dit nu eigenlijk? Het toont iets aan. Zzp’er zijn ondermijnt principes. Everything for a buck.

op 01 11 2016 at 17:17 schreef Anonieme Eikel:

Als in Pamplona vijf Spanjaarden iemand aanranden worden ze allevijf gearresteerd. Als in Duitsland een hele kudde moslims tientallen vrouwen aanrandt wordt niemand gearresteerd. Dat is nou niet juist het probleem, Peter?

op 01 11 2016 at 17:33 schreef Peter:

Het probleem, Anonieme Eikel, is dat een paar incidenten in Keulen worden opgeblazen tot een massale verkrachtingshel met 1000 Arabieren en dat zestien arrestaties in Pamplona, waar het probleem van massaal seksueel geweld al jaren wordt onderkend door de autoriteiten worden weggebagatelliseerd door anonieme types als Paco Tonto.

Police in Pamplona have arrested 16 men over the last few days as they investigate reports of five violent sexual attacks – including a rape and an attempted rape – and 11 allegations of sexual assault.

(…)

Garbiñe, Leire and Lara, three 25-year-old friends from San Sebastián, said the assaults hadn’t put them off returning to this year’s festival. “I think there are always attacks but we just don’t find out about them; it’s just coming out more,” said Garbiñe. “But there’s groping – and then there’s the girl who was raped.”

Leire said she wasn’t overly worried – “these things happen everywhere” – but the trio were still planning to stick together at all times and had decided to arrive during the day rather than at night.

Others were more anxious. Analía Solís and Daysi Sangurima, who were selling drinks and sandwiches in the old town, both felt threatened after at least two intimidating recent incidents.

This year’s festival, said Solís, was the worst she could remember since coming to Pamplona from Ecuador as a child. “I just don’t go out after everything that’s happened,” said the 19-year-old waitress. “There literally aren’t enough police.

https://www.theguardian.com/world/2016/jul/15/its-really-ugly-anger-and-anxiety-over-sexual-violence-at-the-pamplona-bull-run

op 01 11 2016 at 17:40 schreef joost:

Ik vond het veelzeggend dat het rapport van de NOS ombudsman begon met de verwondering van de NOS correspondent over het feit dat er zowel mannen als vrouwen aangerand waren.

https://over.nos.nl/ombudsman/berichten-van-de-nos-ombudsman/31/de-nos-en-keulen-babylonie-aan-beide-kanten-van-de-grens

Dat had natuurlijk meteen te denken moeten geven over het motief achter deze ‘aanrandingen’, die waarschijnlijk veel meer met criminele dan met ontuchtige handelingen te maken hadden.

op 01 11 2016 at 18:19 schreef Chakir:

Ik heb Argos ook gezien, viel inderdaad zwaar tegen, niet verwacht, Argos tv dat een aantal jaren geleden de stadsguerrilla in de Goudse wijk Oosterwei totaal ontkrachtte http://www.npo.nl/argos-tv-medialogica/19-09-2012/VPWON_1177985. Of hoe “De Neus” door onze dames en heren van de media is gecreëerd http://www.npo.nl/argos-tv-medialogica/25-08-2015/VPWON_1234435
Als geïnformeerde kijker weet je eigenlijk nog steeds niets, als neutrale kijker, denk je na het zien van de getuigenis van die mevrouw die is aangerand: vuile (buitenlandse) verkrachters, weg ermee!

op 01 11 2016 at 18:19 schreef Sasha Berkman:

Even voor de duidelijkheid, ik ben niet bovenstaande Sasha Berkman.

op 01 11 2016 at 19:03 schreef Kees Romijn:

Een regelloze omgang met het andere geslacht verdient de voorkeur.

op 01 11 2016 at 19:46 schreef joost:

Ik vond dat er toch wel wat aardige dingen inzaten: hoe de uitspraak “Merkel heeft me uitgenodigd” al heel snel werd toegedicht aan een Syrische verdachte, of zelfs dader, terwijl het waarschijnlijk uit de mond kwam van een Syrier die om z’n identiteitspapieren werd gevraagd, hoe het excuus over het niet direct kunnen brengen van nieuws (omdat er niet zo gauw bekend was hoe en wat) werd uitgelegd als het niet direct willen brengen van nieuws (vanwege vermeende poitieke correctheid), hoe die redacteur uitlegde dat ze bepaalde berichten wel moesten brengen want “nou ja, andere kranten deden dat ook”, en zo nog het een en ander. De term ‘verkrachting’ werd volgens mij nul keer gebruikt, en die hoofdcommisaris verklaarde expliciet dat alle veroordelingen (nog geen handvol) met diefstal te maken hadden. Ik vond het ook interessant om uit zijn mond te horen dat de meeste verdachten niet uit Keulen kwamen maar uit steden rondom Keulen, wat toch een soort overleg van het dievengilde doet vermoeden. Maar goed, de reportage ging over de verslaggeving, niet over de gebeurtenissen zelf.

op 01 11 2016 at 20:00 schreef Peter:

Ja je hebt een punt, Joost. Mijn bezwaar is dat ik al die punten zelf op 7 januari al had bedacht, gewoon achter mijn computer.

op 01 11 2016 at 20:21 schreef joost:

Ha, daar zit wat in.

Keulen was voor mij de aanleiding om een twitter-account te nemen en Sterre Lindhout te vragen waarom de Volkskrant maar bleef melden dat 1000 Arabische mannen zich en masse vergrepen hadden aan Duitse vrouwen. Dat hielp, zij liet weten dat ze het bij de redactie neer zou leggen en het bericht op de site werd inderdaad aangepast…2 dagen later stond het er weer.

Leuk medium dat Twitter, zo is Keulen toch nog ergens goed voor geweest!

op 01 11 2016 at 22:55 schreef Paco Tonto:

Ik bagatelliseer niets, Peter. Ik zeg alleen dat je vergelijking mank gaat. Ik heb het nieuws over de aanrandingen in Pamplona op de voet gevolgd. Er gebeurt veel tijdens feesten als Sanfermines. Er bestaan zelfs foto’s en filmpjes van de incidenten. Maar er waren geen “massa-aanrandingen”. Dus waarom zou de *buitenlandse* pers daar dan melding van moeten maken, zoals men wel deed met Keulen? Overigens zag ik dat o.a. NRC en De Telegraaf over Pamplona schreven. In Spanje zelf is al jaren veel te doen over seksueel geweld in de samenleving. Men maakt zich daar grote zorgen over. Maar met racisme of buitenlanderhaat heeft dit alles niets te maken.

op 01 11 2016 at 23:06 schreef Peter:

Je hebt het helemaal niet op de voet gevolgd want je meldde vijf arrestaties terwijl het er zestien (!) waren. Misschien wist je dat het er zestien waren, maar maakte je er vijf van en daar is een goed Nederlands woord voor: bagatelliseren. Dat het in de krant heeft gestaan staat in mijn stukje. Ga mij niet vertellen wat ik zelf al heb verteld, want dan zie ik dat je niet kunt lezen. Waar het mij om gaat is dat er geen ophef over ontstond. Geen Wierd Duk over katholieke waarden die niet stroken met de onze, geen Wollaars over de sociale grenzen in Spanje ten aanzien van dronken Britse toeristen. Terwijl deze verkrachtingen elk jaar weer voorkomen. Als je die twee aanrandingen in Keulen massaverkrachtingen noemt, zijn de aanrandingen in Pamplona dat zeker ook. Maar jij vindt de vergelijking mank gaan, Paco, omdat de onbewezen aanrandingen in Keulen aan Arabieren worden toegeschreven en het bewezen seksuele geweld in Pamplona, waar dus wél filmpjes van zijn, door Spanjaarden en Britten is gepleegd. En nu niet voor de derde keer je gelijkje komen opdreunen want dan ga je meteen de prullenbak in en dat is dus zonde van de moeite.

op 02 11 2016 at 13:02 schreef Floris Schreve:

Weird Duck is een agenda-journalist, tenminste, er is volgens mij geen andere verklaring voor zijn vreemde sprongen. Zijn agenda is Pro-Putin, Pro-Assad, anti-vluchtelingen, anti-islam, anti-Merkel, pro-Pegida. Hij gaat alleen iets minder bombastisch te werk dan Joost Niemöller. Maar hij is meer bezig met propaganda dan met waarheidsvinding.
De uitzending van Argos vond ik trouwens een onbegrijpelijke misser voor een verder goed programma. Geen idee waarom ze net in deze kwestie zo uit de bocht vlogen.

op 02 11 2016 at 19:55 schreef Sum:

Als vluchtelingen en allochtonen iets overkomt in Nederland, is Duk medeverantwoordelijk. PUNT

op 02 11 2016 at 21:44 schreef dewanand:

REF Cit kernzin Peter Breedveld:

‘Keulen’ heeft het vluchtelingen­debat veranderd, beweerde Dirk Bezemer in De Groene Amsterdammer in een bizarre column, waarvan de strekking is dat je nou eenmaal altijd ellende binnenhaalt als je migranten in je land toelaat: Joodse vastgoedzwendelaars, Italiaanse maffia en Arabische verkrachters.’

—— dewa 98,6 % Chimpansee aapje en Wieroe als miaauwende souffleur

N1: voeg daarbij toe dat bijna alle aziatische landen ook ellende binnen halen als zij zieke, schatrijke seksverslaafde blanken binnen laten en duizenden blanke pedofielen en SM verslaafden. ja het modernisme uit de HOOGbeschaafde en superontwikkelde blank/ westerse BESCHAVING moet je binnen halen anders blijf je eeuwig achterlijk, arm en onderontwikkeld.

N2: Wieroe miaauwt: ‘Miaauw, miaauw liefste poezelige Peter maak jij van Nederland een Hindoe Nazi (homo) katten paradijs als jij de macht overneemt met je poedelnaakte Frontaal Naakt miljoenen legertje, bewapend met grote, scherpgeslepen Shiva lingams uit India en heilige westerse dildo’s?’

op 03 11 2016 at 00:06 schreef vander f:

@Floris,
yep, hij is een journalist met een agenda,
zoals er vele journalisten met een agenda zijn.
Je hebt ronduit ‘linkse’ journalisten en een rooie socialistische agenda, en dat is prima, niks mis mee.
Probleem met Duk is dat hij zo ongeveer ontkent dat hij een conservatief rechts populistische agenda heeft.
Als hij dat domweg toegeeft is het wat mij betreft prima,
mag allemaal, rechts/links stalinistische Poetin lovers whatever, maar wees daar dan ook volstrekt helder en eerlijk over, weten we waar we mee te doen hebben.
Duk duikt echter weg, durft niet voor zichzelf op te komen of zo, lafjes ontkennen, draaien, naar de wereld schreeuwen vanachter pappa’s brede rug,
dát is slap en soms verachtelijk, een echte journalist onwaardig. Stá dan ook verdomme voor je uitspraken, en neem ze terug als je aanwijbaar fout zat, beetje ballen tonen, dát maakt de journalist.

op 03 11 2016 at 07:15 schreef Peter:

O dus als Duk toegeeft dat hij een ‘agenda’ heeft, mag hij fijn doorgaan met leugens publiceren en hitsen?

op 03 11 2016 at 20:05 schreef Binnenstaander:

Ja knul, dat noemt nou vrijheid van meningsuiting. Ook jou onwelgevallige meningen mogen worden geuit.

op 03 11 2016 at 20:16 schreef Peter:

Leugens zijn geen ‘meningen’ maar leugens, sukkel. En een journalist moet zijn mening maar in een opiniestuk kwijt, niet in de nieuwsberichten.

op 05 11 2016 at 21:13 schreef Sasha Berkman:

Hee lul, wierd duk een journalist noemen is hetzelfde als Goebels een minister van Informatie noemen.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS