Home » Archief » De Heilige Khadija


[03.10.2022]

De Heilige Khadija

Peter Breedveld

Het dwingt bijna bewondering af, hoe Khadija Arib in enkele uren tijd de aandacht van publiek en media heeft weten te verleggen van het onderzoek naar haar eigen gedrag naar de huidige Kamervoorzitter, Vera Bergkamp, wiens positie, als ik de berichten moet geloven, onhoudbaar is geworden.

Dat heeft ze gedaan door koppig te weigeren de telefoon op te nemen als Bergkamp of PvdA-leider Attje Kuiken belde, maar wel uitgebreid met de pers te spreken, door Bergkamp meteen frontaal aan te vallen en aan te wijzen als kwade genius achter het ‘schijnonderzoek’ dat een politieke afrekening zou zijn. Daarnaast heeft ze haar sociale kapitaal ingezet. Ze is waanzinnig populair, zelfs Wilders is dol op haar, terwijl die haar bij haar verkiezing als Kamervoorzitter niet eens een hand wilde geven omdat ze Marokkaan is.

En publiek en media zijn er met boter en suiker ingegaan. Vrijwel meteen werd Arib een eigentijdse Jeanne d’Arc, een martelaar van de zuivere politiek en de nobele rechtschapenheid. De laatste eerlijke politicus die een dolk in haar rug had gekregen, vooral van D66 en haar eigen PvdA, die voor de zoveelste keer hevige averij oploopt. Niemand twijfelt er meer aan dat Bergkamp de schurk in het verhaal is. Iedereen is boos dat de PvdA de brief van de Kamerleden over het onderzoek niet mede-ondertekend heeft. Weinigen valt het op dat, behalve de Partij voor de Dieren, alleen anti-immigrantpopulisten de brief hebben ondertekend. Weinigen vragen zich af waarom die zo dol zijn op Arib, die zelf een immigratieachtergrond heeft.

Seksuele ontrouw

Die achtergrond wordt, o bittere ironie, volledig uitgewoond door de Arib-fans, die erop wijzen dat Arib gestraft wordt omdat ze een Marokkaans-Nederlandse vrouw is. Die beweren dat een witte man nooit zou zijn aangepakt voor grensoverschrijdend gedrag. Een nogal absurde bewering, gezien het feit dat er naar Arib, naar het zich laat aanzien, ook geen onderzoek zal komen, ondanks het feit dat er in drieënhalf jaar 23 klachten tegen haar zijn ingediend en ook de ondernemingsraad van de Kamer spreekt van een patroon van misdragingen van Arib jegens haar medewerkers.

Ter vergelijking: tegen het witte, mannelijke PvdA-Kamerlid Gijs van Dijk waren drie klachten, allemaal over zijn seksuele ontrouw in de privésfeer, niks met zijn werk te maken, en de man was al kapot voordat een onderzoek naar hem was afgerond. Dat wil zeggen: er was al onderzoek gedaan, Van Dijk werd daarin van alle blaam gezuiverd, dat beviel een aantal vrouwen niet en toen werd er een tweede onderzoek gedaan, waarvan de uitkomst wel beviel. Ik heb vernomen dat Van Dijk gebroken thuiszit met een enorme advocatenschuld. Dat krijg je als je een relatief onbekend Kamerlid bent zonder noemenswaardig netwerk.

Kijvende wijven

Fatsoensrakkers foeteren dat er grote problemen zijn in het land, dat Poetin op het punt staat een atoombom op ons te gooien en dat de Kamer alleen maar met zichzelf bezig is. Deze drogredenering is zelden vrij van het seksistische beeld van Arib en Bergkamp als twee kijvende wijven en het is een drogredenering, want is het welzijn van het personeel in de Tweede Kamer soms een trivialiteit? Moeten we overal een veilige werkvloer behalve daar, omdat de energierekening de pan uitrijst?

Dat vergeet zowat iedereen, dat het gaat om personeel dat is weggetreiterd, dat thuiszit met een burnout, wiens klachten altijd worden weggewuifd omdat Arib zo populair is, omdat ze zo lekker streng tegen DENK was en zo’n heisa kon maken over de kleding die Kamerleden aanhadden. Want de Nederlandse kiezer kleedt zichzelf als een haveloze clown, van Kamerleden eist hij zedige stijl en somber decorum.

Anonieme lafbekjes

De klachten zijn anoniem, zeggen de Arib-fans, en daarom hadden ze subiet de prullenbak ingemoeten. Want Nederland, weten we allemaal, is zo veilig voor klokkenluiders, die eigenlijk zonder uitzondering worden ontslagen, weggepromoveerd, overgeplaatst en vaak kapotgeprocedeerd. Klagen over je leidinggevende is slecht voor je carrière en je financiën en er zijn mensen thuis van je afhankelijk en de hypotheek moet worden betaald.

Ik zelf ben blij dat de klagers anoniem zijn, want ze zijn de afgelopen dagen geridiculiseerd, vervloekt en gedemoniseerd. Het zouden zeurpieten zijn die nergens tegen kunnen, lafaards, stiekemerds en met dat gezeur over een veilige werkvloer moet het ook maar eens afgelopen zijn. Maar kom vooral naar voren met naam en toenaam en liefst ook nog je huisadres, zodat we poep door je brievenbus kunnen douwen.

Feiten afwachten

Door verschillende mensen, die zelf nogal fanatiek Arib verdedigen en weten dat Bergkamp een slang is maar dat Arib slachtoffer is van racisme en seksisme, dat dit een politieke afrekening is enzovoort, ben ik terechtgewezen omdat er nog niks bekend zou zijn en ik de “feiten” maar moet afwachten (ik ben daarnaast inmiddels twee keer beticht van pedofilie en iemand suggereerde dat ik zelf van grensoverschrijdend gedrag ben beschuldigd).

Maar we kénnen de feiten: er liggen 23 klachten over Arib, die zich ook in de Kamer, gewoon voor de camera, als een bully gedraagt. (Ik moet bijvoorbeeld bekennen dat ik ook dacht dat het politieke lafheid was van de Kamerleden die wegrenden toen Arib en Wilders een hoofdelijke stemming eisten over de vergoedingen in de zorg, maar in de Volkskrant lees ik dat dit gewoon het voorspelbare gevolg was van het manipulatieve bullygedrag van de twee dikke maatjes. Hoera voor Raoul du Pré, trouwens, die zich niet gek heeft laten maken door de Arib-verering.)

Dit zijn de feiten: over Arib wordt al jaren geklaagd, dat mocht niet want iedereen is gek op haar, vooral de racistische populisten en die zijn machtig. Een groep mensen besloot toch dat de klachten maar eens moeten worden onderzocht en nu moet Vera Bergkamp kapot. Dat zijn feiten. Wat die klachten precies behelzen weten we inderdaad niet. De oorzaak van de spanningen tussen Arib en haar medewerkers weten we ook niet. Maar goed, onderzoek dat dan. “Nee, want we kennen de feiten niet” is best een domme take.

Regels zijn regels

Nu schijnen de procedures niet goed te zijn gevolgd, is de landsadvocaat geraadpleegd terwijl dat de parlementaire advocaat had moeten zijn, heeft het presidium helemaal geen recht om een onderzoek te starten, had Arib eerder op de hoogte moeten worden gebracht en meer van dat soort gezeur. Nederlanders worden gek als de regeltjes niet keurig worden gevolgd. Door anderen, that is. Procedures zijn heilig. Ik acht de kans niet klein dat we Poetins atoombom gewoon overleven omdat hij dat ding niet strikt volgens het protocol gaat droppen.

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel en sinds kort ook met een Tikkie. Wordt dat symbool van de Hollandse krenterigheid tenminste voor iets nuttigs ingezet. Adverteren? Mail mij.

Peter Breedveld, 03.10.2022 @ 08:14

[Home]
 

1 Reactie

op 03 10 2022 at 08:14 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS