Home » Archief » Kuzu had gelijk en Arib waant zich de Nederlandse Cleopatra


[10.11.2017]

Kuzu had gelijk en Arib waant zich de Nederlandse Cleopatra

Peter Breedveld


Scène uit Kuroneko (Kaneto Shindo, 1968)

Het hele land viel van de week in katzwijm omdat Kamervoorzitter Khadija Arib Tunuhan Kuzu ‘op zijn nummer zette’ (‘de vloer met hem aanveegde’, ‘keihard zijn plaats wees’, ‘in de hoek zette’, ‘gehakt van hem maakte’, enz.), maar het was natuurlijk wel ordinair machtsmisbruik van Arib. En dat iedereen opeens zo vreselijk hecht aan decorum in de Kamer is, na al die scheldpartijen in het verleden waar de SP, Wilders en zelfs premier Rutte bij betrokken waren, nogal hypocriet.

Alle Arib-verheerlijkers zitten te soppen op dit fragment, waarin trouwens goed te zien en te horen is dat Arib verschrikkelijk zit te zuigen, als je bereid bent het op te merken, althans. Maar dit fragment begint wat eerder, en daarin zie je dat Arib Kuzu de hele tijd al zit te stangen en zelfs openlijk ruzie zoekt.

Sarcastische sneren

Als Kuzu staatssecretaris Raymond Knops een complimentje geeft, valt Arib hem in de rede dat de staatssecretaris nu moet oppassen. Echt een fantastische voorzitter ben je dan, als je sarcastische sneren uitdeelt naar een Kamerlid dat aardig is voor een bewindsman. Feitelijk zit je dan tussen die twee te stoken. Kuzu reageert meteen met een sneer terug: “de staatssecretaris niet, u wel.” Arib, als door een wesp gestoken: “Wat bedoelt u precies?” Waarop Kuzu verwijst naar een eerdere uitwisseling tussen hem en de voorzitter, tijdens de Algemene Beschouwingen, dat kennelijk ook al ontspoorde toen Kuzu een compliment maakte. Arib laat hem niet uitspreken: “Je kan blijkbaar geen grapjes maken bij DENK, want humor…” zegt ze, “humor…”.

De Kamervoorzitter grijpt hier alles aan om Kuzu en zijn partij af te zeiken. Dat vindt iedereen mooi, want door de media wordt de kijker al jaren murw gebeukt met het mantra dat DENK het allochtone spiegelbeeld is van de PVV en een verlengstuk van de Turkse president Erdogan.

Op een gegeven moment wil Kuzu de staatssecretaris nog een vraag stellen. “De allerlaatste vraag”, zegt een inderdaad merkbaar geïrriteerde Arib. En ze voegt eraan toe: “Maar het hoeft natuurlijk niet.” Dan wordt het Kuzu te gortig. “Ik merk bij u een bepaalde irritatie…” Arib valt hem weer in de rede: “Ach, hou toch op met dit soort opmerkingen.”

Onredelijk verzoek

Het is moeilijk te ontkennen dat ze Kuzu al minutenlang zit te treiteren, dat ze hem publiekelijk diskwalificieert, maar als hij daar iets over wil zeggen, mag dat niet. Dat is gewoon dictatoriaal gedrag. “Ik snap dat u vermoeid bent”, zegt Kuzu, “maar ik vraag u wel om mij normaal een debat te laten voeren met de staatssecretaris.”

Is dat een onredelijk verzoek? Wil iemand echt ontkennen dat Arib het Kuzu bijna onmogelijk maakte te debatteren, hem zelfs probeerde te ontmoedigen nog een vraag te stellen?

En daarna bijt Arib Kuzu toe dat hij naar huis moet. En het hele land vindt dat prachtig. Meredith Greer van de Joop begint zelfs een hashtag op Twitter: #WijZijnAllenKhadijaArib. Nou, #MeNot! Had Arib tegen Wilders of Baudet moeten zeggen, dat ze naar huis moeten. Dan was iedereen nu alweer peentjes aan het zweten vanwege al die fakkeldragende boze burgers op Het Plein.

Racistische hoaxberichten

En het is niet de eerste keer dat DENK zo onbeschoft wordt bejegend door Arib. Ze laat geen gelegenheid voorbijgaan. Ze eiste eens een keer, als een ordinaire anonieme PVV-troll op Twitter, dat DENK afstand moest nemen van de uitspraken van Erdogan (en dat is bonkers, gewoon totale idioterie). In een interview zei ze dat DENK het aanzien van de Kamer aantast, terwijl ze Wilders een compliment gaf. Wilders, die bewindslieden uitscheldt voor ‘bedrijfspoedel’, of ze verwijt een ‘ruggegraat van slagroom’ te hebben, die op een ongelofelijk gênante manier een schoolpleinruzie uitvecht met de premier, tijdens debatten rijen racistische hoaxberichten staat op te lepelen over verkrachtende en aanrandende moslims, maar die volgens Arib de Kamer-regeltjes uit zijn hoofd kent en respect heeft voor de Kamer.

Maar als een Turk eens wat zegt: “Ga lekker naar huis!” En dan later in de krant wauwelen over ‘respectvol met elkaar omgaan’.

Vieze Turken van DENK

Dat is gewoon beschamend. Ik begrijp nu ook wel waarom Aribs naaste medewerkers na een paar maanden allemaal met een burn-out thuis zitten. Ze eist van iedereen respect, maar stelt zich zelf op alsof ze de Nederlandse Cleopatra is.

Arib is een waardeloze Kamervoorzitter, want vooringenomen en partijdig, gespeend van de minste zelfkritiek en verregaand onbeschoft. Maar nog veel erger vind ik de manier waarop het hele land dit bizarre, despotische gedrag toejuicht. Nog niet zo heel lang geleden moest niemand haar, want loyaal aan de Marokkaanse koning, niet te vertrouwen of gewoon simpelweg Marokkaanse moslim. Maar ze wordt op het schild gehesen nu ze keer op keer die vieze Turken van DENK op hun nummer zet.

Ik zie jullie, landgenoten, IK ZIE JE.

 

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 10.11.2017 @ 13:34

[Home]
 

28 Reacties

op 10 11 2017 at 14:29 schreef Sum:

Natuurlijk is Arib partijdig. Zij is gekozen om hard tekeer te gaan tegen Allochtonen in de Kamer. Haar hele bestaansrecht in de Kamer hangt hiervan af. Dáárom doet ze dit. En dáárom is ze kamervoorzitter. Wit voetje bij de onderpremier Wilders en tuigvrinden halen.
Laatste stuiptrekkingen van de grootste backstabbers van Allochtonen: de PVDA. En nee PVDA, dat jullie zo tekeer konden gaan tegen moslims, zoveel haat in jullie hadden, zagen we niet aankomen nee. Die kans krijgen jullie nooit meer.

op 10 11 2017 at 15:03 schreef Frank assmann:

IJzersterk stuk die de hypocrisie aan de kaak stelt.

Hulde.

op 10 11 2017 at 15:18 schreef Jeroen S. van den Heuvel:

Ik heb ooit op haar gestemd. Ik denk dat ze hier even een steekje liet vallen maar dat de bedoelingen, ondanks alles, toch goed zijn. Die gast van DENK vind ik ook sympathiek en ik ben ook jaloers op zijn haar. En ik denk dat zijn bedoelingen ook goed zijn. Ik zie hier 2 mensen in een lege kamer beiden met de beste bedoelingen en ze zien er inderdaad ook best moe uit. Ik denk dat wat Kuzu wou zeggen op het laatst niet baanbrekend zou zijn geweest qua waar het over ging. Wat kan inderdaad zo’n staatssecretarisgastje of is het een minister ik heb niet goed opgelet nou voor zinnigs zeggen na 2 weken op die post. Kortom ik denk niet dat dit hier allemaal heel ernstig is.

op 10 11 2017 at 17:54 schreef Chakir:

In het Marokkaans: TFOE! TFOE! En nog eens TFOE! Sorry Peter, dit is niet echt een inhoudelijke reactie, maar ben erg boos (behalve dan dat jij weer zo goed als de enige bent die dit in het juiste perspectief plaatst). Die links naar die mongolen van #wijzijnallenhypocrietehonden ga ik niet eens aanklikken. Wel deze #menot + #khadizaopzoutenalsvoorzitter (al heb ik geeneens een twitteraccount). Laatste punt nog, Khadiza handelt keurig volgens de zorgvuldig ingesleten traditie van NSB-mentaliteit (het gaat hier duidelijk over de PERSOON Khadiza en een BEPAALDE mentaliteit, en ik ben boos). TFOE!

op 10 11 2017 at 20:57 schreef Willem:

‘En het hele land vindt dat prachtig.’

Het hele land is wat veel. Maar dat het hele MSM land (een land met erg weinig inwoners die allemaal een heel groot ego en bijbehorende grote mond hebben) het prachtig vindt, wil ik nog wel geloven.

Ik waardeer de beschouwing op dit soort ‘debatten’ en ‘discussies’ door kritische journalisten… enigzins, maar verveel me er al snel bij en zap dan weg. Zou dat spijkers op laag water zoeken door auteurs die best wel een stukje kunnen schrijven hen zelf nooit vervelen? Waarom schrijven ze zo weinig over de dingen die echt erg zijn en er toe doen en waarover je zo goed als niets in de MSM terugleest, of als je erover leest: met spin?

Weet je wat erg is? Dat 20% van de inwoners in Rotterdam op of onder de armoedegrens leeft, dat Dijsselbloem bij zijn vertrek uit de Eurogroep zijn handen in onschuld probeert te wassen door te zeggen dat de banken inderdaad gered zijn met geld van de belastingbetaler, dat drie Amerikanen, waarvan er 2 nog nooit iets geproduceerd hebben, net zo rijk zijn als de onderste 50% van alle Amerikanen bij elkaar, dat de lonen van 90% van alle Nederlanders stagneren terwijl inflatie toeneemt, dat ‘alle’ Nederlanders minder

op 10 11 2017 at 21:19 schreef Peter:

Die hele lange woordenbrei om me te vertellen dat ik me druk moet maken om andere dingen, Willem? Terwijl je het zelf blijkbaar wel de moeite waard vindt om me zo breedsprakerig de les te lezen? Opbokken, sneue lul. Ga je sappel maken om de armoede in Rotterdam. Wat zit je daar achter je computer? Ga vrijwilligerswerk doen bij de voedselbank of de soepbus.

op 11 11 2017 at 07:34 schreef leo schmit:

Willem heeft wel een punt. Meerdere zelfs. Maar die hebben niks te maken met het geval Arib, onze knuffelmarok. Met dank voor de treffende weergave van de Marok-Turk discussie in onze kamer. Dit bespaart me de moeite er naar te kijken. Kuzu heeft mijn steun, al was het alleen maar omdat hij geen vuile handen wilde hebben. #MeNot

op 11 11 2017 at 07:36 schreef Kshatriya:

Zeker geen teleurstellend stukje. Respect voor deze mentale gymnastiek. Alle krakelingen in het land die nog niet opgepeuzeld zijn hebben hun suikerlaagje afgeschud van intense bewondering voor deze superieure kronkels.

op 11 11 2017 at 09:05 schreef Nick Davidson:

Repect ku je niet opeisen, dat moet je verdienen. Nuff said.

op 11 11 2017 at 09:40 schreef Karel Makreel:

Nee maar, Breedveld, ik ben het opnieuw met je eens. Dat ik dat nog mag beleven…
Ik ben geen fan van de turk. Maar het Marokkaanse mormel Arib vliegt hier inderdaad uit de bocht.

op 11 11 2017 at 09:43 schreef Gerard Matthijssen:

De constatering van Peter Breedveld, dat de voorzitster Arib vooringenomen en partijdig is tegenover de heer Kuzu, is volkomen terecht. Zij speelt duidelijk op de persoon. Respect voor Tunuhan Kuzu, die zelfbeheersing aan de dag legt en de aandacht wil terug brengen naar het inhoudelijk debat met de staatssecretaris.

Terecht is op Frontaal naakt stelling genomen tegen de hetze tegen DENK. Iedere stem, die de zogeheten “zetelrovers” van deze partij hebben behaald bij de laatste Tweede Kamerverkiezingen, is dubbel en dwars verdiend. En ik ben in de juistheid van mijn eigen keuze alleen maar bevestigd.

op 11 11 2017 at 10:49 schreef Chakir:

Wat Gerard M zegt! Als je er iets langer nadenkt dan is t werkelijk een godswonder dat Denk in de TK is gekomen. Ze zijn niet murw gebeukt, nee, ze zijn fijngemalen, opgegeten en uitgekotst en dan toch met 3 dikverdiende zetels in het hoogste orgaan zitten (met heel hard werken). Vergelijk dat eens met die racist en vrouwenhater Bidet die “uit het niets” in de TK kwam. Of het gemak waarmee Wilders op het aantal zetels komt wat ie nu heeft. Wat mij kwaad maakt is dat als je eenmaal aan alle formele en informele voorwaarden hebt voldaan en ook nog alle boobytraps hebt overleefd dat zo’n k*wijf dan nog steeds niet van ophouden weet. Bah

op 11 11 2017 at 11:06 schreef Jan Vrolijk:

Arib zit op een schopstoel met al die zeer capabele medewerkers die ze telkens weer de deur uitwerkt. Triest en meelijwekkend hoe ze bij de beslissers probeert in het gevlei te komen. Het ‘briefjesincident’ met Rutte. Hoe zet je jezelf voor lul. Wat een incompetente troetelturk dat mens. Na PVV-bashen, altijd goed, nu ook Denk op de korrel. What’s next?
Het is niet de vraag of deze incompetente nonvaleur, maar wanneer en hoe. Heb nu al te doen met haar aanstaande ‘collega’s’

op 11 11 2017 at 11:17 schreef Bart Jaap:

Ja ze gaat vaak haar boekje te buiten. Overigens ook bij Baudet. Ze denkt dat ze haar mening over de politici mag laten meespelen. Dat maakt haar een hele slechte voorzitter. Er zijn ook mensen die alles wat ze doet fantastisch vinden vanwege haar achtergrond en gender. En er zijn ook mensen die Denk en in het andere geval Baudet zo haten dat ze het leuk vinden.

op 11 11 2017 at 11:19 schreef Frans Bierings:

Die Arib is merkwaardig genoeg bezig als een schoothondje van de regering. Zij kapt elke interruptie af die te kritisch wordt tegen de minister of staatssecretaris van dienst, terwijl ze de regeringsgezinde interrupties gewoon volop de ruimte geeft. Ik erger me dood aan dat stupide gedrag van die vrouw.

op 11 11 2017 at 12:36 schreef Bart Jaap:

Ja Frans ik vermoed dat haar sympathie instinctief bij de macht ligt. Ze doet ook aardiger tegen Wilders dan bijvoorbeeld tegen Baudet. Ze heeft de klassieke eigenschappen van een meelopende pestkop. Als Baudet de grootste zou zijn, of Denk, geloof ik dat haar toon volledig omgedraaid zou zijn. Ik denk eigenlijk stiekem dat het een verschrikkelijk mens is.

op 11 11 2017 at 13:28 schreef Paul Hoekveld:

Ik heb net het clipje gezien. Inderdaad tenenkrommend van Arib

op 11 11 2017 at 14:33 schreef Mark:

Naar mijn mening waren mensen op de hand van Arib, vanwege de ongepaste, kleinerende en paternalistische toon van Kuzu. Het deed een beetje denken aan de “ga lekker naar huis, koken” van Pim Fortuin. Verder is er geen debat onmogelijk gemaakt, aangezien Kuzu al drie of vier keer op verschillende manieren min of meeer dezelfde vraag had gesteld. Volgens de website duchturks hebben ze het ook al uitgepraat.Een beetje storm in een glas water.

op 11 11 2017 at 14:39 schreef Peter:

Je realiseert je, Mark, dat het Arib was die zei dat Kuzu naar huis moest en niet andersom?

Zo gaat het dus altijd. Iedereen dromt samen en kakelt de eerste de beste demagoog na die een volstrekt verkeerde voorstelling van zaken geeft. Het staat in alle kranten, het is op TV, de sociale media gaan apestront. Eén iemand kijkt zelf wat er is gebeurd, meestal ik, en laat iedereen dan zien hoe het écht ging, met bewijzen en alles. O, zegt Mark dan, Kuzu had geen respect en het is toch een storm in een glas water. Lul, denk ik dan. Laffe, onintegere, weerzinwekkende lul.

op 11 11 2017 at 15:05 schreef Mario:

Ik heb werkelijk medelijden met dit soort figuren:
“Repect ku je niet opeisen, dat moet je verdienen. Nuff said.”

Genoeg gezegd (“nuff”) over ‘iets’ verdienen.

Respect kan men zeker niet opeisen. Dat heb je en dat toon je, namelijk. Iets (willen) “Verdienen” is iets eisen, en dat behoeft geen enkel respect.
Evenmin voor de types die respect eisen.

@Nick, krijg de hik.

op 11 11 2017 at 15:42 schreef Dennis:

@Peter, dat deed Arib in reactie op de eerdere opmerking van Kuzu dat zij maar naar huis moest gaan zoals uit een van de filmpjes waarnaar jij hierboven linkt duidelijk naar voren komt. Met andere woorden: @Mark had gelijk.

op 11 11 2017 at 16:24 schreef Peter:

Ongelofelijk, dit. “Ik zou zeggen: gaat u lekker naar huis”, zegt Arib. Ik presenteer het op een gouden schaaltje, met een transcriptie erbij, en NOG houden ze vol dat Kuzu het zei.

op 11 11 2017 at 17:15 schreef Ans:

Breedbolletje stemt op Denk dus neemt ie het op voor Kuzu. Gaap.

op 11 11 2017 at 17:37 schreef Mark:

Ik had wel degelijk de twee video’s en de transcriptie gezien. Ik geef toe dat Arib een mislukt grapje maakt en de opmerking “maar dat hoeft niet” is ook overbodig. Desondanks vind ik de manier waarop Kuzu reageert ook nog steeds overbodig en paternalistisch. Het is ook pas daarna dat Arib zegt dat Kuzu misschien vermoeid is en naar huis moet.

op 11 11 2017 at 17:50 schreef Peter:

Breedbolletje stemt op Denk dus neemt ie het op voor Kuzu. Gaap.

Sylvana Simons, daar heb ik op gestemd. En daar stem ik de volgende keer weer op.

Ik geef toe dat Arib een mislukt grapje maakt en de opmerking “maar dat hoeft niet” is ook overbodig. Desondanks vind ik de manier waarop Kuzu reageert ook nog steeds overbodig en paternalistisch.

Arib mag dus treiteren en jennen maar als Kuzu iets terug zegt, is dat paternalistisch en overbodig. Beetje seksistisch, vind je niet?

op 11 11 2017 at 21:03 schreef leo schmit:

Voorzitter Arib heeft na haar ‘grapje’ een bad in ezelinnenmelk genomen en maakt zich daarna op om haar meesters verder te dienen. Ik heb wel enige spijt dat ik niet op Kuzu (van de schone handen) heb gestemd. Of Simons dan. Ik heb helemaal niet gestemd en zal dat, zolang de TK op deze manier voorgezeten wordt, ook niet doen.

op 12 11 2017 at 00:39 schreef Waldo Dewanand en Wieroe:

============== [wfor1346:61:2]

N1. Citaat:
op 10 11 2017 at 14:29 schreef Sum:

N1.1. ‘Natuurlijk is Arib partijdig. Zij is gekozen om hard tekeer te gaan tegen Allochtonen in de Kamer. Haar hele bestaansrecht in de Kamer hangt hiervan af. Dáárom doet ze dit. En dáárom is ze kamervoorzitter. Wit voetje bij de onderpremier Wilders en tuigvrinden halen.’

N2. MIaauw Peter, ja die Kamervoorzitter Khadija Arib is wat je noemt een Redi Moesoe nu, en moet dus als afgericht Marokkaans Herdersteefje de stoute allochtonen eventjes bekeffen en beplassen. Wij zijn nu in een officiele apartheidsstaat ok Peter en het is voorbij nu, zorgstaat zal afgebouwd worden, en in 2040 is de welvaart hier echt ten einde en totaal afgebouwd tot negatieve niveaus.

N3. Intelligenste stap nu is de zieke Multikukeluku ontmantelen, ok het feest is voorbij, niemand krijgt gelijk, nee feest is voorbij. Hollandse friettentjes kunnen dicht. Turken naar huis, Hindoestanen naar huis, Marokkanen naar huis, Ledlicht uitmaken door laatste Nederlander, finito VOC-Holland Plunder- en ROOF-BV enz enz.

op 13 11 2017 at 08:51 schreef ikzelf:

“Ik heb wel enige spijt dat ik niet op Kuzu (van de schone handen) heb gestemd. Of Simons dan. Ik heb helemaal niet gestemd en zal dat, zolang de TK op deze manier voorgezeten wordt, ook niet doen.”

Dit rijmt toch niet, leo? Hoe kun je nu spijt hebben en het de volgende keer toch niet anders gaan doen? Toch nog eens even verder over nadenken, zou ik zeggen.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS