Home » Archief » De heksenjacht van de Israël-lobby


[05.02.2024]

De heksenjacht van de Israël-lobby

Jan Tervoort

Al jaren probeert de Israël-lobby in Nederland met media-hetzes de vrijheid van meningsuiting op Nederlandse universiteiten te beknotten. Sinds de terreuraanval van Hamas op 7 oktober vorig jaar en de massaslachting in Gaza door Israël, die er op volgde, loopt dit uit op complete heksenjachten.

Als een verschrikt konijntje keek bestuursvoorzitter van de Leidse Universiteit Hester Bijl in de koplampen van Rob Oudkerk en vervolgens naar haar persvoorlichter. In de EO-documentaire over zijn persoonlijke zoektocht naar antisemitisme na 7 oktober had Oudkerk Bijl voor de voeten geworpen dat een universitair docent van haar universiteit ‘oproept tot het bombarderen van Tel-Aviv en tegelijkertijd lesgeeft over Israël’. Als een volleerd acteur eindigde Oudkerk zijn kruisverhoor niet met een vraag maar een pathetisch “ik vind het lelijk!”.

Nu had de desbetreffende docent tien jaar eerder op een demo in Groot-Brittannië de Palestijnse slogan ‘Qassam, lief, tref Tel-Aviv’ gescandeerd. Hij was toen nog student en het was lang vóórdat hij bij de Leidse Universiteit aan de slag ging. Dit was ten tijde van Israëls derde oorlog tegen Hamas en Gaza, waarbij ongeveer duizend Palestijnse vrouwen en kinderen doodgebombardeerd werden. Dat deerde niet. Hester Bijl stond met haar bek vol tanden, omdat ze als werkgever niet op dit specifieke geval van een werknemer in kon gaan. De persvoorlichter greep in, maar de camera bleef draaien. “Dit is geen zoektocht maar een kruistocht! Dit hadden we niet afgesproken Rob!” Het ongemak spatte van het scherm. De Israël-lobby had beet. Ophef was gecreëerd.

‘Joodse student’

Want de EO-documentaire was vlak voor 23 december 2023 opgenomen en zou pas op zondag 21 Januari 2024 uitgezonden worden. En dus konden de campagne en navenante mediaophef goed georganiseerd worden. Raouf Leeraar, beleidsmedewerker van de Nederlandse Israël-lobbyorganisatie CIDI en verantwoordelijk voor de intimidatiecampagnes tegen universiteiten, kondigde immers al op 23 december op Twitter aan dat dit voor de Universiteit Leiden compromitterende fragment uitgezonden zou gaan worden.

Maar wacht even? Raouf Leeraar zat niet in de docu, niet in het productieteam van de EO, is geen student op de Leidse Universiteit en ook geen onecht kind van Rob Oudkerk. Hoe wist hij al een maand van tevoren wat er in de documentaire uitgezonden zou worden?

Dat wist hij natuurlijk van zijn collega Israël-lobbyist Jonathan Feldmar. Feldmar is de Nederlandse coördinator van de transnationale Israël-lobbyorganisatie Stand With Us, een in 2001 in Amerika opgerichte Israël-lobbyclub die zich specifiek richt op campagnes tegen pro-Palestijns activisme op campussen. Jonathan doet óók een master aan de Leidse Universiteit en dus wordt hij in de EO documentaire opgevoerd als de ‘Joodse student’, die zich in goed woke-lingo ‘onveilig voelt’. In die hoedanigheid was Feldmar sinds 7 oktober al bijna wekelijks in de media te vinden met Dukkiaanse Telegraafkoppen als ‘Joodse studenten op Universiteit Leiden voelen zich bedreigd door pro-Palestijnse activisten!”.

Persoonlijke zoektocht

De documentaire bood de Israël-lobby onder het mom van Oudekerks persoonlijke zoektocht naar antisemitisme na 7 oktober de mogelijkheid de voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Leiden en plein public het vuur aan de schenen te leggen. De EO en Rob Oudkerk hadden de persvoorlichter van de Leidse Universiteit valselijk beloofd dat het ging om een zoektocht, geen kruisverhoor.

Feldmar stuurde Oudkerk en het EO productieteam bij de Leidse Universiteit naar binnen met drie beschuldigingen, waarvan er maar twee uitgezonden zouden worden. Met uiteraard de implicatie dat de universiteit niets aan dit ‘antisemitsme’ deed.

De eerste betrof een flyer van Students for Palestine waarin steun voor Hamas uitgesproken zou zijn. De tweede beschuldiging betrof de docent die tien jaar geleden op een demo ‘Qassam, tref Tel-Aviv’ riep.

Maar waren dit voorbeelden van antisemitisme? Oudkerk had echter, voordat hij de docent aanhaalde, een derde beschuldiging gedaan die de documentaire niet zou halen. Een Leidse universitair docent die op Twitter grapjes zou maken over dode Joodse baby’s. Daar had de persvoorlichter nog niet op gereageerd, dus dat kwam niet in de uitzending.

Wordt vervolgd.

Jan Tervoort is een tamelijk bekende stadsgids voor toeristen in Amsterdam, gelauwerd vanwege zijn historische kennis. Hij is ook een zeer actief criticus van het Israëlische Palestijnenbeleid. Eerder dit jaar was hij zelf mikpunt van een mediahetze door de Israëllobby, waarna hij zijn vaste column op de site The Rights Forum kwijtraakte.

Jan Tervoort, 05.02.2024 @ 08:29

[Home]
 

1 Reactie

op 05 02 2024 at 08:30 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS