Home » Archief » De lelijke Nederlander


[15.08.2022]

De lelijke Nederlander

Peter Breedveld

Op het vliegveld van Barcelona had een groepje Nederlanders al een kamp opgezet bij de incheckbalie, die nog minstens een uur dicht zou blijven. Daarachter had een tweede groep zich genesteld en al snel volgde een derde en een vierde groep. Met hun koffers hadden ze een soort van fort gebouwd waarbinnen ze op de grond zaten. Een uur voor de balie zitten om straks niet in de rij te hoeven staan. Er vormde zich heel snel een lange rij waardoor een muur van stevig gebouwde Nederlanders de grote hal in tweeën deelde. Andere mensen konden er alleen doorheen met toestemming van de Nederlanders. Allemaal groot, allemaal slecht gekleed, allemaal dat zelfgenoegzame, ronde gezicht. De mannen, drie van elke vier hebben zo’n vlezige, norse, kale galeiboevenkop.

Uit elke menigte pik ik zo de Nederlanders. Groot en lomp en altijd die mix van zelfgenoegzaamheid en wat de Angelsaksen zo treffend entitlement noemen. Nederlanders zijn altijd bezig te claimen. Een plek vooraan in de rij, een koninklijke behandeling door de onderbetaalde werkstudent, minstens vijf procent van alles wat erop het lopend buffet ligt, de heerschappij over het strand en de ligbedden bij het zwembad. Je hoort ze overal bovenuit. “In the Nedderlunds wie doe dis”, “in the Nedderlunds wie hef det”. Dutchsplaining is de liefste lievelings van de Nederlandse toerist die denkt buitenlandse vrienden te maken terwijl zijn slachtoffer radeloos listen verzint om van die schreeuwerige vervelio af te komen. Iedereen heeft een hekel aan Nederlandse kinderen, de verwendste, lawaaiigste, ongedisciplineerdste monsters die er zijn.

Zeik niet, ik mag generaliseren

Hoe komen de Nederlanders zo idioot groot? Zweden zijn lang en ze stralen ook een zekere zelfgenoegzaamheid uit, maar je ziet ze toch niet. Ze zijn stil en onopvallend. Duitsers hadden in mijn jeugd de naam lawaaiig en lomp te zijn, maar ook die vallen me zelden op. Fransen kunnen een beetje zeikerig zijn, Spanjaarden en Italianen kwetteren erop los, maar ze laten anderen de ruimte. Jawel, ik mag generaliseren. Zodra de Nederlanders komen opdagen, vullen ze fysiek en psychisch de hele ruimte. Op onze camping verspreidde zich op een dag, ik zweer het bij God, de onmiskenbare geur van Hemaworst en op het strand klonken smartlappen uit een boombox, kennelijk in reactie op het Spaanse feestje dat bij de strandbar was losgebarsten. Verontrustende trend trouwens, die boomboxen op het strand.

Nederlander zijn is lid zijn van een soort sekte. Zodra een Nederlander andere Nederlanders hoort praten, gaat ie zich op olijke toon en met een zelfgenoegzame grijns (“Ik ben ook Nederlander!”) met het gesprek bemoeien. Toen we een keer laat van het strand kwamen, merkte een Nederlandse campinggast die ons langs zag lopen op dat we lekker laat nog op het strand waren geweest. Ik had hem nooit eerder gezien. Nederlanders doen dit constant bij elkaar: “Lekker aan het eten?” “Alweer aan de wijn?” “Dagje weggeweest?” Altijd even laten weten dat je wordt geobserveerd, dat het niet onopgemerkt is gebleven. De verstikkende benauwendheid van een Nederlands dorp. Zoek je een plekje in de schaduw, klinkt het: “Het is lekker in de schaduw, hoor!” Ze hebben je in de smiezen. En ik ga nou juist vooral naar het buitenland om aan die verstikkende sociale controle te ontsnappen. “Just when you thought you were out, they pull you back in.”

Ligbedden bij het zwembad

Nederlanders verpesten altijd alles. In Italië hebben café’s altijd de gewoonte gehad om schalen kleine hapjes op een buffet te zetten, gratis, voor bij je drankje. Zie je steeds minder omdat Nederlanders die schalen gewoon helemaal leegvreten. “Daar staat het toch voor?” Nederlanders staan vroeg op om al vóór het ontbijt handdoeken over de ligbedden bij het zwembad te leggen: “Besetzt”, sneerden ze vroeger altijd over Duitse toeristen in Zandvoort. Laten we daar “Opgenomen in het Koninkrijk der Nederlanden” van maken. Omdat andere toeristen ook weleens op zo’n ligbed willen, zijn die het ook gaan doen en zo is dit typisch Nederlandse huftergedrag een internationale trend geworden. Gelukkig wordt het door steeds meer hotels en resorts verboden.

Zodra Nederlanders het toneel betreden, moet iedereen gaan vechten voor zijn plekje en zijn hapje eten en slokje drinken. In Disneyland hoor je de Nederlandse ouders ook altijd overal bovenuit: “Jij was eerst, Kimberley! Laat de andere kinderen niet voordringen!”, als Mickey Mouse zijn opwachting maakt om handtekeningen uit te delen. Daar zag ik bij de receptie ook een keer een Nederlander binnenstiefelen die het hartelijke “Bonne journée monsieur comment puis-je vous être utile” (of zoiets) van de charmante receptioniste beantwoordde met een blafferig “Nederlands!”

Corona? Welke corona?

In de rij voor de incheckbalie werd er gehoest en gekucht en geniest dat het een aard had, ook typisch iets dat ik vooral Nederlanders zie doen. Zonder zelfs maar een hand voor de mond te houden. Een jongedame voor me draaide zich speciaal naar mij om om me onder te sproeien met haar aerosolen. Ze maakte deel uit van een groep van tien jongedames uit de provincie die allemaal onbedaarlijk kuchten en hoesten en niesten, alsof er geen pandemie heerst. Als Spanje straks weer in lockdown moet, weet ik wat de oorzaak is: Nederlandse toeristen. Ze laten zich echt helemaal nergens iets aan gelegen liggen. Wij hebben de frisdankbekers opgeruimd die ze op de grond voor de incheckbalie achterlieten.

In het vliegtuig ook constant dat gehoest en genies en altijd moeten ze opeens allemaal naar de wc als de purser omroept dat de riemen vast moeten en de tafeltjes ingeklapt omdat het landen wordt ingezet. Zodra het vliegtuig is geland (er wordt nog steeds massaal geklapt voor de piloot), gaat iedereen al in het gangpad staan dringen. Een vrouw voor me ging voor haar stoel staan, gekromd omdat er geen ruimte was om rechtop te staan, zeker een kwartier heeft ze in die positie gestaan, als een tante Sidonia in een te klein stripplaatje, totdat er beweging in de massa dringende mensen in het gangpad kwam.

Domme lompe kinderen zijn het. En ze kunnen je vanuit de benarde positie waarin ze zichzelf met ontzettend veel moeite hebben gemanoeuvreerd, zo dom aankijken. Dat vergat ik nog in die mix van zelfgenoegzaamheid en entitlement: er zit ook altijd iets koeiigs in, een koeiige blik.

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel en sinds kort ook met een Tikkie. Wordt dat symbool van de Hollandse krenterigheid tenminste voor iets nuttigs ingezet. Adverteren? Mail mij.

Peter Breedveld, 15.08.2022 @ 09:50

[Home]
 

1 Reactie

op 15 08 2022 at 09:50 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS