Home » Archief » De linkse asohufter


[20.09.2022]

De linkse asohufter

Peter Breedveld

“Ik beschouw mezelf als links”, tweette iemand, “maar ik heb er toch moeite mee dat ik zou moeten meebetalen aan andermans energierekening, terwijl ik twee jaar geleden al zonnepanelen en een warmtepomp heb laten installeren.”

Ik zie best veel van dit soort tweets van mensen die zichzelf blijkbaar echt links vinden maar voor wie solidariteit ophoudt zodra ze iets van hun rijkdom moeten delen. Lang voor deze energiecrisis etaleerden progressieve types hun wereldvreemdheid al door niet te begrijpen waarom niet alle mensen even wat zonnepaneeltjes op hun dak lieten leggen en een warmtepomp namen, want dat is een investering die zich onherroepelijk uitbetaalt!

Die mensen weten niet wat het is om geen geld te hebben. Ik heb het niet over armoede, maar over geen geld hebben, ik heb het over net genoeg verdienen om de rekeningen te betalen en af en toe wat leuks te kunnen doen, maar nooit iets overhouden om te sparen. Of denk aan ZZP’ers die tijdens de corona opeens zonder inkomen kwamen te zitten en hun financiële reserves hebben moeten opsouperen.

Ik heb zelf nog nooit een spaarrekening gehad, altijd net genoeg op mijn betaalrekening gehad om een nieuwe wasmachine te kunnen kopen als de oude kapot ging, en dan maar hopen dat de koelkast het niet ook begeeft, wat natuurlijk wel gebeurde, waardoor ik een poosje rood moest staan. Jarenlang, nee, tientallen jaren lang, heb ik het ene financiële gat met het andere gevuld.

Nieuwe cv-ketel

Ik had een meer dan tien jaar oude cv-ketel in huis en hoopte dat die het nog even volhield, want als ik een paar duizend euro in een cv-ketel moest investeren, kon ik niet op vakantie. En ja, dat vind ik heel erg. Ik had een abonnement op een onderhoudsservice van een bedrijf dat me op een gegeven moment begon te bellen dat het tijd was om mijn ketel te vervangen, maar ik had het geld niet. Op zeker moment, eind vorig jaar, toen de energierekening wel heel erg begon te stijgen, realiseerde ik me dat een nieuwe ketel misschien wel wat kon uitmaken (zonder dat ik het merkte is dat ding jarenlang zelfs in de zomer gewoon geregeld aangesprongen, en ’s nachts, terwijl ik de thermostaat had uitgezet!), en pas toen vertelde dat servicebedrijf me dat ik een ketel kon huren, voor enkele tientjes per maand. Ik heb nog naar de mogelijkheden van een warmtepomp gevraagd, maar dat kon ik uit mijn hoofd zetten, zeiden ze. Iets met wachtlijsten en het beleid in de Haagse regio.

Die nieuwe ketel heeft mijn maandelijkse rekening met honderden euro’s omlaag gebracht. Had ik dat eerder geweten, dan had ik nu een vette spaarrekening gehad. Mijn maandelijkse voorschot aan Budgetenergie is sinds begin dit jaar, gebaseerd op mijn verbruiksverleden, bijna zeshonderd euro, inmiddels omlaag gebracht naar 288, en het ziet ernaar uit dat ik straks een flink bedrag terugkrijg.

Dat zou ik dan kunnen investeren in zonnepanelen, ware het niet dat er weer een heleboel praktische bezwaren in de weg staan en een geestelijk gestoorde onderbuurvrouw die overal extreem moeilijk over doet.

Rijkemensensubsidie

De moraal van dit verhaal: het leven is een stuk moeilijker als je niet start met een vette spaarrekening die je ouders jarenlang netjes voor je hebben volgestort. Erfenisje erbij, eindejaarsbonusje, voor sommige mensen is GroenLinks zijn en daar ook nog geld aan verdienen een stuk makkelijker dan voor anderen. Toen mijn vader doodging, kostte me dat alleen maar geld. Ik moet constant improviseren en ik ben niet arm, ik verdien niet heel slecht. Heel veel mensen hebben het veel minder breed, die hadden ook wel zonnepanelen en een warmtepomp gewild, maar dat is iets voor rijke mensen. Je moet daar een potje voor hebben.

“Maar je kunt subsidie aanvragen”. Rot op, dat is rijkemensensubsidie! Die subsidie is alleen voor mensen die zo rijk zijn dat ze die niet eens nodig hebben en die ook feilloos hun weg weten in de kafkaeske wereld van de subsidieverstrekking. Die zonnepanelen liggen er op kosten van degenen die ze voor zichzelf niet kunnen betalen.

Met geld omgaan

“Veel mensen kunnen ook niet met geld omgaan”, tweette iemand anders, ook een links type. “Auto, vliegvakantie, groot huis, vaak uitgaan, ze vinden dat ze dat nodig hebben.” Vroeger zeiden alleen conservatieve rijke stinkerds als Ruud Lubbers zulke dingen. “De mensen moeten maar eens genoegen nemen met een boterham met tevredenheid.”

Misschien kun je niet met geld omgaan als je dag in, dag uit kutwerk voor een kutsalarisje doet en nog wat geld overhoudt voor een vliegvakantie in de zomer. Dat had je dan moeten investeren in zonnepanelen van deze linkse meneer, die zoveel geld verdient dat hij de keuze tussen op vakantie gaan of zonnepanelen nooit zal hoeven maken. Hij gaat op vliegvakantie, of misschien op treinvakantie, want hij is GroenLinks, én hij heeft zonnepanelen en een warmtepomp, en een elektrische auto, en mooie cadeau’s voor zijn kinderren met kerst. Hij kan zich dat veroorloven, maar jij, sloeber, zegt hij tegen de loonslaaf die 1500 euro netto verdient, jij kunt niet op vakantie. Vakantie is niet voor mensen als jij, je kunt je geen avondjes uitgaan veroorloven. Investeer jij maar in een warmtepomp, want je denkt toch niet dat ik ga meebetalen aan jouw energierekening omdat jij niet met geld om kunt gaan?

Dat is de linkse medemens, een egoïstische asohufter die jou, net als de VVD’er die daar tenminste eerlijk voor uitkomt, ziet als een citroen die moet worden uitgeperst zodat de energiebedrijven hun recordwinsten kunnen boeken.

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel en sinds kort ook met een Tikkie. Wordt dat symbool van de Hollandse krenterigheid tenminste voor iets nuttigs ingezet. Adverteren? Mail mij.

Peter Breedveld, 20.09.2022 @ 07:59

[Home]
 

1 Reactie

op 20 09 2022 at 07:59 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS