Home » Archief » Graag racisme zonder het n-woord te gebruiken


[17.09.2022]

Graag racisme zonder het n-woord te gebruiken

Peter Breedveld

Waarom is iedereen zo geschokt? Wat had je dan gedacht dat er zou gebeuren als je een omroep als Ongehoord Nederland toelaat tot het omroepbestel, na twintig jaar intensief te hebben gestreden voor de normalisering van racisme, islamofobie, vreemdelingenhaat en neo-fascisme? Nadat je het antiracisme onschadelijk hebt gemaakt door antiracisten te schandpalen, te vernederen, te belasteren en zelfs voor de rechter te slepen?

En wat is er eigenlijk nieuw aan, wat we hier zien? Raisa Blommestijn die stemmingmaakt over “antiblank racisme” door “n@%@rs”, dat is toch al jarenlang elke week op Opsporing Verzocht? dat is wat elke Piet-, Hans-, Kees-, en Henkrijtjenummers me altijd in komt wrijven op Twitter, dat alle criminelen Marokkanen en Antillianen zijn, kijk maar naar Opsporing Verzocht, dat is wat GeenStijl al zo’n 25 jaar op Reviaanse wijze doet, en dat vindt Elma Drayer om te grinniken en volgens Nausicaa Marbe is het journalistiek noir of zoiets.

En hoe verschilt dat nou wezenlijk van wat Rutte in 2017 schreef in zijn Brief Aan Alle Nederlanders, over ‘mensen die onze vrijheid misbruiken om hier de boel te verstieren, terwijl ze juist naar ons land zijn gekomen voor die vrijheid’?

Hij zei niet dat hij het over ‘n@%@rs’ had, zoals Raisa Blommestijn. Maar kom, wie hou je voor de gek? ‘Doe normaal of ga weg’, dat gaat niet over Amerikaanse roofkapitalisten die ons uit onze eigen woningen wegjagen. Dat gaat over n@%@rs, zandn@%@rs, ‘mensen die zich niet willen aanpassen’.

Zandapen

Dat gaat nou al jaren en jaren zo, en je mocht het geen racisme noemen, want dan “kun je alles wel racisme noemen.” Tofik Dibi en ik kreeg het aan de stok met een Bureau Discriminatiezaken, jawel, een Bureau. Dicscriminatiezaken., omdat we zeiden dat de PVV een racistische partij is en het Bureau Discriminatiezaken vond dat we zo de term racisme salonfähig maakten, en Femke Halsema, ja die Femke Halsema inderdaad, van de Rudolf Steiner-partij, zei dat ik de term racisme inflatoir maakte.

En kijk waar we zijn. In de Tweede Kamer staat de PVV vluchtelingen voor hyena’s uit te maken en moslims voor zandapen uit achterlijke zandbaklanden en op de publieke omroep worden filmpjes getoond van “n@%@rs” die racistisch geweld plegen tegen “blanken”. “Kijkers thuis kunnen de beelden als schokkend ervaren”. In de provincie is er af en toe een pogrommetje, gezellig met de kinderen, en zeg er nou niks van, want dan vergroot je de kloof tussen de Randstad en de provincie.

Met je inflatoir.

Ku Klux Klan TV

Op Twitter heeft een sympathieke academicus het licht gezien, hij gaat behoorlijk fanatiek tekeer tegen racisme en schrikt zich elke keer weer kapot van de racistische reacties die hij krijgt. Dat is goed, ik ben blij. Maar hij heeft datzelfde racisme jarenlang gebagatelliseerd. Als Hassnae belaagd werd, en ze werd jarenlang belaagd, bloedstollend was het, dat ze moest worden verdelgd als een insekt en haar gezicht werd verminkt met Photoshop en dat werk, dan zei hij dat ja, dat was erg, maar wat die racisten over zich heen kregen, dat was ook erg. Esther Voet heeft het ook niet makkelijk. En als een leger boze burgers een AZC bestormde met vuurwerk en ijzeren staven, en kinderen bedreigde, zei hij: “Maar er is ook niet naar ze geluisterd.”

En zo waren er jaren- en jarenlang altijd die vertegenwoordigers van wat ik met een vieze smaak in mijn mond het Redelijke Midden noem, die de antiracisten berispten als ze waarschuwden voor de ontwikkeling die gaande was, en die onvermijdelijk hierop uit moest lopen, hoe kan het anders? Als je steeds zegt: “Racist zielig, antiracist slecht”, wat verwacht je dan anders dan dat de publieke omroep op een gegeven moment Ku Klux Klan TV gaat uitzenden? Ben je echt zo stom, of ben je gewoon een opportunist?

Vissen naar bruine stemmen

En het is niet klaar. Het kabinet is onpopulairder dan enig kabinet sinds 1945 ooit is geweest en wat doet de VVD? Weer even flink het racistische vuur oppoken, hitsen tegen woke, Marokkanen en de linkse kliek, die alles onder het tapijt veegt. Lekker vissen naar die bruine stemmen, lekker die onderbuik kietelen, zodat de mensen vergeten dat het niet de Marokkanen zijn waardoor ze in de schuldhulp terechtkomen en geen woning kunnen betalen, zelfs geen sociale huurwoning.

Dat hielp in 2012, toen de PVV besloot het minder op racistische retoriek en meer op anti-EU-retoriek te gooien en de VVD juist een racistische campagne voerde (“Nederland teruggeven aan de Nederlanders!”) en de verkiezingen glansrijk won, terwijl de PVV veel zetels verloor, het hielp in 2017, met die racistische brief, en het heeft de VVD sindsdien sterk gehouden: racisme zonder n@%@r te zeggen, dan klinkt het niet zo racistisch en kun je er met een gerust geweten op stemmen. Ook nu zal de VVD weer winnen door de rijken te paaien met belastingvoordeeltjes en de armen met stoere taal over mensen die hierheen komen om de boel te “verstieren”.

Dan komt er een kneiterrechts kabinet van VVD, PVV, BBB JA21, want de media krijgen geen genoeg van Caroline van der Plas en Joost Eerdmans, en dan voorspel ik, lieve lezers, dat we nog terug gaan verlangen naar de tijd dat Raisa Blommestijn alleen nog maar klaagde over anti-blank racisme door n@%@rs op TV.

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel en sinds kort ook met een Tikkie. Wordt dat symbool van de Hollandse krenterigheid tenminste voor iets nuttigs ingezet. Adverteren? Mail mij.

Peter Breedveld, 17.09.2022 @ 10:43

[Home]
 

1 Reactie

op 17 09 2022 at 10:44 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS