Home » Archief » De Meilands worden keihard gecanceld, doe daar niet zo hypocriet over


[04.12.2021]

De Meilands worden keihard gecanceld, doe daar niet zo hypocriet over

Peter Breedveld

Ik geef geen fuck om de familie Meiland, maar ik krijg jeuk van de drogredenaties waarmee ontkend wordt dat ze het mikpunt zijn van cancelcultuur. Het irriteert me sowieso dat Links hardnekkig blijft ontkennen dat cancelcultuur überhaupt bestaat. Links doet het ook bij J.K. Rowling, die nadrukkelijk niet is uitgenodigd op een reüniefeest rond haar eigen creatie Harry Potter, en bij de Britse hoogleraar Kathleen Stock, die zich door een terreurcampagne tegen haar genoodzaakt zag ontslag te nemen.

De argumenten die bepaalde lieden aandragen om te bewijzen dat het allemaal niks met cancelcultuur te maken heeft, zijn allemaal even laf, achterbaks en hypocriet. “Rowling verkoopt nog steeds boeken”, zeggen ze, “en ze heeft een podium in veelgelezen media.” Over Stock meesmuilen ze dat die niet is ontslagen, maar dat ze zelf ontslag heeft genomen.

Dat is alsof je iemands huis in de fik steekt en volhoudt dat er niks aan de hand is omdat de eigenaar een verzekering heeft afgesloten. Rowling is zo erg door het slijk gehaald dat de mensen, die flink geld hebben verdiend aan haar boeken, van wie niemand ooit gehoord zou hebben zonder haar boeken, niks te maken willen hebben met de auteur van diezelfde boeken aan wie ze hun roem en rijkdom hebben te danken. Dat lijkt me zelfs voor een rijke en machtige vrouw als Rowling een hard gelag. Stock is intensief geterroriseerd zodat ze geen andere keuze had dan ontslag te nemen, omdat haar leven onmogelijk werd gemaakt. Dat is cancel-culture.

Wetten van de marketing

Zelfde geldt voor de familie Meiland, die in opspraak kwam omdat de mater familias, Erica Meiland, in een boek dat is geschreven door Jan Dijkgraaf, grove en discriminerende dingen zegt over moslims en vluchtelingen. Daar ontstond geweldig veel ophef over en om die reden hebben bedrijven eenzijdig hun samenwerking opgezegd met niet alleen die moeder, maar ook met een dochter die aanvankelijk weigerde afstand te nemen van de uitspraken van haar moeder.

Cancelculture, roept onder andere Angela de Jong, die in een praatprogramma beweerde dat de vrijheid van meningsuiting wordt bedreigd. Maar volgens Volkskrant-columnist Loes Reijmer is dat onzin en hebben “de wetten van de marketing” hun werk gedaan.

Dit is alsof je iemands huis in brand steekt en beweert dat je niks te maken hebt met de vernietiging van dat huis, omdat het de vlammen waren die hun werk hebben gedaan.

Huisnazi

Het is nogal naïef te geloven dat die bedrijven de Meilands hebben gedumpt omdat ze tegen racisme en discriminatie zijn. Die bedrijven zijn tegen ophef, ze willen hun naam niet in verband gebracht zien worden met ophef, en of die ophef nou te maken heeft met racisme of met antiracisme, dat maakt ze geen flikker uit en dat weet ik uit eigen ervaring want ik werd bijna op straat gezet vanwege de ophef die door bepaalde media werd gecreëerd rond mijn uitgesproken anti-racisme. Ik heb gevochten als een leeuw, en uiteindelijk is het allemaal met een sisser afgelopen, of eigenlijk met een klinkende overwinning voor mij, maar waar ik echt loeipissig om word, is als mensen tegen me zeggen: “Maar je bént toch nooit ontslagen? Er is toch niks aan de hand?” Ja, no thanks to you, trut!

Erica Meiland zei rare dingen over moslims en vluchtelingen, daar werden een heleboel mensen kwaad over, en daarom is die familie bij het grofvuil gezet. Cancel-culture. Zie je ook aan het feit dat mensen achter de bedrijven aangaan die de samenwerking met de Meilands nog niet hebben opgezegd. Amma Asante ziet een “voorzichtige ontwikkeling” en meent dat de norm nu is dat we niet discrimineren. Daar geloof ik helemaal niks van, want waarom zit de Tweede Kamer dan vol racisten? Wilders, Baudet, Joost Eerdmans en heel wat VVD’ers, CDA’ers en leden van andere “normale” partijen gaan regelmatig vol op het haatorgel, maar er ontstond pas rumoer toen een huisnazi een witte D66’er bedreigde met “tribunalen”. Een week later vermaakt het hele land zich alweer met de komische strapatsen van de vrouwenmishandelende PVV’er Dion Graus en zijn partijgenoot Martin Bosma. Lekker lachen met de huisnazi’s.

Weg met Wierd Duk

Bovendien heeft een rechter onlangs nog bepaald dat etnische profilering mag op Schiphol, de politie is een rabiaat-racistische organisatie maar daar wordt ook niks aan gedaan en onze premier is veroordeeld wegens racisme. Er verdrinken tienduizenden vluchtelingen in de Middellandse zee omdat er al vele jarenlang een koortsachtige haatcampagne gaande is tegen moslims en immigranten, die wordt gevoerd in de Tweede Kamer en in onze kwaliteitsmedia. Ik vrees dat de norm nog heel erg is “we discrimineren tot we er scheel van zien.” Maar blijkbaar is het publiek die familie Meiland zat of zoiets.

En ook dat vind ik hypocriet. Als iedereen zo tegen racisme en islamofobie is, weet ik een paar politici, machtige journalisten en media die hard aan cancelling toe zijn. Ga daar achteraan en doe niet zo hypocriet over cancel-culture. Ik ben dat ook niet. Ik kom er rond voor uit dat het mijn liefste wens is dat Wierd Duk onder een brug moet slapen en nergens meer welkom is, en Geert Wilders en zijn vrienden het land worden uitgejaagd.

Leve de cancel-culture.

 

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel en sinds kort ook met een Tikkie. Wordt dat symbool van de Hollandse krenterigheid tenminste voor iets nuttigs ingezet. Adverteren? Mail mij.

Peter Breedveld, 04.12.2021 @ 17:25

[Home]
 

1 Reactie

op 04 12 2021 at 17:25 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS