Home » Archief » Daarom vriezen er nu vluchtelingen dood


[13.01.2017]

Daarom vriezen er nu vluchtelingen dood

Peter Breedveld

Vluchtelingen vriezen op dit moment dood in Europa. Dat hoeft niet, we kunnen ze makkelijk helpen. We bulken van de rijkdom, de ruimte en de middelen om dat te doen.

Maar we willen het niet. De afgelopen jaren zijn we er door politici en onze kwaliteitsmedia van overtuigd dat die vluchtelingen profiteurs zijn, die alleen maar naar hier komen voor een borstvergroting, dat ze terroristen zijn, en aanranders en verkrachters. Als ze verdrinken, lachen we ze uit en noemen we ze ‘dobbernegers‘. Of we noemen ze een ‘plaag’.

Tanden bleken

Daarom vriezen die mensen nu dood, omdat ze zijn ontmenselijkt, gereduceerd tot ongedierte. En het houdt nooit op. Er is geen moment van introspectie op de redacties. Hitsen verkoopt goed. Gisteren deed de Volkskrant een fact-check van een tweet van de kinderbedreigende vrouwenaanrander Jan Roos, tevens lijsttrekker van het extreemrechtse VNL, die beweert dat ‘asielzoekers’ gratis hun tanden mogen laten bleken terwijl onze eigen autochtone minima nog geeneens een kies kunnen laten trekken. Volgens de Volkskrant is dat waar (of nou ja, ‘gedeeltelijk’ waar), terwijl er geen kut van klopt.

Ten eerste kunnen asielzoekers nauwelijks iets declareren, maar statushouders, dus vluchtelingen met een verblijfsvergunning, wel. Die laatsten zijn, net als minima, collectief verzekerd voor onder andere de tandarts. De Volkskrant weet het verschil blijkbaar niet tussen asielzoekers en statushouders.

En ten tweede wordt het bleken van tanden niet gedekt door die collectieve verzekering.

Tsunami van vluchtelingen

Maar wat doen feiten ertoe? De Volkskrant bevestigt het gebral van Roos en de volgende dag al gaat de PVV vol op het orgel. Andermaal ziet de Boze Burger bevestigd dat vluchtelingen ongewenste profiteurs zijn. Er loopt een rechtstreekse lijn van het racistische gehits van onze kwaliteitsmedia naar verdrinkende, creperende, doodvriezende vluchtelingen. Als het over allochtonen, moslims, Arabieren of vluchtelingen gaat, gaan ze tegenwoordig allemaal, zonder één enkele uitzondering, in de Der Stürmer-mode.

Het echte fact-checken wordt aan de bloggers en de twitteraars overgelaten. Flip van Dyke, bijvoorbeeld, die constant de cijfers bij moet stellen die de media opvoeren, steevast hysterisch overdreven, om ons het idee te geven dat we worden overstroomd door vluchtelingen, dat er een tsunami van vluchtelingen onze kant opkomt. Van Dyke doet dat onbezoldigd en zie, af en toe wordt hij opgemerkt door de kwaliteitsmedia.

Mening weglaten

Gisteren figureerde hij in een stukje in NRC Handelsblad van ene Floor Rusman, die hem blijkbaar had gesproken. Over de berichtgeving die ‘volgens hem’ niet klopt en zijn voorliefde voor ‘cijfertjes’ die hij ’s morgens vroeg uit zit te pluizen en dat hij er door Wierd Duk van is beschuldigd een ‘politieke agenda’ te hebben.

Hilarisch: Duk verkracht de feiten elke dag opzichtig met een grote honkbalknuppel met prikkeldraad eromheen en hij zegt er expliciet bij dat hij dat doet omdat hij uit is op een politieke aardverschuiving en zelfs een gewapende clash, maar het is Flip van Dyke, die de feiten altijd wel correct presenteert, die een ‘politieke agenda’ zou hebben.

En dan komt het: Van Dyke geeft op Twitter ook zijn ‘linkse’ mening en dat maakt het volgens Rusman ‘lastig’. ‘Zou het niet beter zijn die mening weg te laten?’ vraagt Rusman aan Van Dyke.

Moslims accepteren geweld

De onbeschaamdheid. In het land van Wierd Duk en Jeroen Wollaars, in het land van de kwaliteitsmedia die dagelijks tegen moslims en vluchtelingen hitsen en Wilders uitroepen tot politicus van het jaar, zegt een NRC-journalist tegen een blogger dat hij zijn linkse mening beter voor zich kan houden. Nog vorige week ‘fact-checkte’ NRC een losse flodder van socioloog Ruud Koopmans in een interview met Wierd Duk, dat 50 miljoen moslims geweld acceptabel vinden om de islam te verdedigen. ‘Is gewoon waar’ aldus NRC, terwijl het helemaal niet waar is. Je kunt niet zomaar plompverloren de suggestie wekken dat een enorme horde moslims klaar staat om ons allemaal de strot af te snijden. Dan ben je aan het hitsen.

Ik maakte een opmerking op Twitter over de hypocrisie van Rusman, allerlei relativisten kwamen me de les lezen: ‘het is een vraag’, ‘het is een column’, ‘Flip van Dyke komt goed uit de verf’. Naïeve sukkels.

Rusman zegt zelf ook dat ze alleen maar een vraag stelde. Maar ‘wat het lastig maakt’ is geen vraag en ‘zou het niet beter zijn die mening weg te laten?’ lijkt alleen maar een vraag. Het is een vraag zoals ‘hoe vind je zelf dat het gaat?’ in een functioneringsgesprek een vraag is. Niet echt een vraag, maar een boodschap.

Propaganda voor Domrechts

Nederlandse journalisten stellen geen vragen. Ze maken propaganda voor Domrechts. Ze willen Wilders aan de macht, versterkt door al die nieuwe domrechtse partijen van types als Roos en Jan Dijkgraaf en Thierry Baudet. Maakt niet uit of ze met kapmessen lopen te zwaaien, verkrachting propageren of rechters bedreigen, dat wordt keihard verzwegen. Elke leugen over moslims en vluchtelingen wordt in de kwaliteitsmedia rondgepompt en versterkt totdat het onontkoombaar is: we worden bedreigd en alleen deze sterke mannen gaan daar wat aan doen.

En als Flip van Dyke zegt: “Ja maar, wacht even…” krijgt-ie te horen dat het beter zou zijn zijn mening weg te laten.

En daarom vriezen er nu vluchtelingen dood.

Maar hé, er staat hierboven ergens ‘kut’, en dat is natuurlijk veel en veel erger.

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 13.01.2017 @ 10:24

[Home]
 

70 Reacties

op 13 01 2017 at 10:45 schreef ikzelf:

Een volk dat is opgegroeid met en opgevoed door de televisie wil geen waarheid of feiten horen, maar vermaakt worden en zichzelf bevestigd zien, al is het met keiharde leugens.

op 13 01 2017 at 11:01 schreef Gerry Sprong:

Als die vluchtelingen naar Saoedi Arabie zouden zijn gevlucht waren ze niet in Europa doodgevroren.

op 13 01 2017 at 11:07 schreef Sasha Berkman:

petje af peter.

op 13 01 2017 at 11:17 schreef Rena Breed:

Al die zgn ‘goede’ berichten over uitvouwbare noodwoningen en andere handige spullen die zo verscheept hadden kunnen worden naar hulpbehoevenden. Waat zijn ze? Niemand maakt er werk van. Waarom zitten die mensen in hemelsnaam nog in een tentje? Pure onwil, het kan niet anders. :(

op 13 01 2017 at 11:20 schreef jos:

Gerry, het zou veel moediger en eerlijker zijn als je gewoon zou zeggen: het kan me geen ruk schelen, laat ze gewoon doodvriezen.

op 13 01 2017 at 11:53 schreef Stephanie Geurtz:

Hallo Peter,

ik ben sinds gisteren bezig om een actie op touw te zetten. Het oorspronkelijke idee was om gewoon met een hele boel auto s, busjes en bussen naar Griekenland te rijden en mensen daar op te halen.
Hier in Nederland is genoeg ruimte, warmte en rijkdom om te helpen.
Natuurlijk besef ik dat dit een waaghalzig idee is.. maar beren op de weg – daar kun je omheen, toch?
Wil je mij misschien contacten zodat we kunnen kijken of jij hieraan mee wilt werken en zo ja – hoe ;-)
Ik hoop van je te horen,
groet Stephanie

op 13 01 2017 at 11:57 schreef Martijn:

“Links” is onrein. :/

op 13 01 2017 at 12:04 schreef Murat:

Bedankt, Peter.

op 13 01 2017 at 12:25 schreef Peter:

Hoi Stephanie, dus ik schrijf een stukje en moet meteen in de auto stappen om vluchtelingen naar hier te halen?

Ik vind het geen goed idee. Hulpgoederen brengen is één ding, maar om lukraak mensen op te halen en hier in Nederland te droppen, nah. Dat moesten we maar niet doen. Er zijn organisaties met kennis van zaken ter plekke, vraag hén wat je kunt bijdragen, voordat je ze in de weg gaat lopen.

En o, stem straks DENK of Artikel 1. Help het klimaat écht te veranderen.

op 13 01 2017 at 12:34 schreef Frank assmann:

@Gerry Sprong.
Waarom SA als Syrië een buurland is van de EU?
Heeft u wel benul van afstanden in de Levant?

op 13 01 2017 at 13:54 schreef babs:

Bij zo’n Gerry denk je toch: deed hij het maar.

op 13 01 2017 at 14:44 schreef marcodB:

Fijn om weer eens een stuk te lezen waar de logica dwingend is….

op 13 01 2017 at 15:00 schreef Daan:

Dus als ik het goed zie, komen die vluchtelingen hier allemaal naartoe om hun borsten te vergroten, vervolgens hun tanden te bleken en zich ten slotte op te blazen?

op 13 01 2017 at 15:17 schreef Hugo:

@Frank Assman

Syrië een buurland van de EU?
Afstand SA – Syrië?
Topografie was nooit een sterk punt, vrees ik?

op 13 01 2017 at 15:44 schreef Chakir:

Gerry: Als het niet regende, dan was het nu droog. Als je twee reservewielen had, dan stond je nu niet langs de weg. Als zij niet een hekel had gehad aan wijsneuzen, was zij nu jouw vriendin geweest. Als je tante een piemel had, was zij jouw oom… Kortom: zeg gewoon dat het je GEEN tering interesseert, is geloofwaardiger dan dat gelul napraten van die idioten in de media die zichzelf beschaafd noemen. Schandelijk, hoe wij met onze medemensen omgaan!

op 13 01 2017 at 16:16 schreef ikzelf:

Regel nr. 1 voor een prettiger world wide web: don’t feed the troll.
Gewoon niet reageren op gasten als die ‘Gerry’. Alle min of meer linkse blogs en fora worden overspoeld door trollen die op niets anders uit zijn dan dom stoken. Reageren is zinloos en moedigt alleen maar verder stoken aan.

op 13 01 2017 at 16:16 schreef Ralp van der Geest:

Gerry Sprong, jij bent één van die mensen die maken dat er nu medemensen doodvriezen in Griekenland en de Balkan.
Ik mag dan ook erkelijk hopen dat jouw eventuele kinderen of kleinkinderen nooit zullen lezen wat jij voor mensen verachtende kwaadaardigheid uitbraakt. Hou je van je kinderen en kleinkinderen?

op 13 01 2017 at 16:43 schreef Ananta Gd:

Er zijn in Nederland vele private hulpstichtingen actief waaronder Stg Salaam en Stg Family On A Mission, die zeer effectief en efficient hulp verlenen, onder andere op Lesbos. Dit doen zij met zeer weinig middelen. Doneren is wel het minste.

Hierbij: de EU heeft zogenaamd 198.000.000 gestoken (ja u leest het goed) in het “winterproof” maken van alle kampen op de Balkan en in Griekenland. Dat geld is voornamelijk besteed aan bureaucratische wrijving, bv het moeten organiseren van Europese aanbestedingen voor de aannemers die deze werken moesten uitvoeren.

In Parijs is inmiddels ook een noodsituatie aan het ontstaan. Vanwege de voortdurende overvallen door de politie op kampjes waar vluchtelingen zich ophouden, zijn deze nu zonder slaapgerei, winterkleding en vaak ook zonder schoeisel op straat beland. De enige “officiele” opvanglocatie is berekend op 500 mensen, inmiddels bevinden zich zo’n 2000 mensen op straat. Inderdaad: dit alles gebeurt niet omdat we niet kunnen helpen, maar omdat we dat niet willen. Je zou het “genocide by attrition” kunnen noemen. Zie daar onze opperste, humanistische waarden.

op 13 01 2017 at 17:08 schreef MNb:

Maar weinig vragen zijn zo manipulatief, vooral in het Nlds, als “zou het niet beter zijn als ….”. Het is net geen strikvraag (loaded question), want de mogelijkheid “nee, het zou niet beter zijn” blijft open. Echter de bewijslast wordt bij de ander gelegd zonder dat openlijk toe te geven. Het is volstrekt malloot dat Van Dyke moet gaan bewijzen dat hij zijn mening mag geven!

op 13 01 2017 at 17:50 schreef Flip van Dyke:

Dank voor de aardige woorden aan mijn adres Peter en de reclame voor mijn site.

Even over Floor Rusman en haar stuk in de NRC. Ik heb een vrij lang gesprek met haar gehad en een van de topic was dat zij zich afvroeg of ik niet effectiever zou zijn als ik mijn toon wat zou matigen. Ik vond van niet, maar ik begreep haar opmerking wel degelijk.
Ik ben al sinds 2009 o.a. aan het fact-cheken de massahysterie rond migratie en asielzoekers. Ik was lang naïef, zal de jeugd zijn, maar uiteindelijk viel het kwartje dat met het overgrote deel van de volgelingen van de Grote Blonde Leider toch niet viel te praten en al helemaal niet over feiten. Sindsdien krop ik mijn sacherijn veel minder op.
Dus ik begrijp de opmerking heel goed. Het uiteindelijke stuk heb ik van te voren gelezen en geen bezwaar tegen gehad. Ik vond het wel te veel over mijzelf gaan, maar dat is de keus van de journalist.

op 13 01 2017 at 18:11 schreef Theo:

Ijzer maar dan ook ijzersterk stuk. De moedwillige blindheid, onwil en domheid van enkele journalisten en politici wordt hier op zeer puike, pijnlijke, eerlijke en nette wijze blootgelegd.
Kutje bef, wat goed.

op 13 01 2017 at 21:25 schreef Frank assmann:

@hugo.met mijn topografische kennis,is niets mis.Weleens van Rhodos,Cyprus of Malta vernomen.Sicilie ook een onbeschreven blad voor u? Ga spelen,mafklapper en reken eerst de afstanden maar uit.De Levant grenst aan de EU.

op 13 01 2017 at 22:02 schreef Kazonga:

Het is (mis-)gebruikmaken van gesloten vragen (alleen ja/nee mogelijk), sturende vragen (zou het niet beter zijn als…) en retorische vragen die niet zelden een mening inhouden.

op 13 01 2017 at 22:42 schreef Martin:

Raak stukkie weer…fuck de Nederlandse journalistiek, vooral de zogenaamd linkse kranten waarvan ik juist tegenwicht tegen al het nazi-gebral verwacht in plaats van dat ze er verlekkerd aan meedoen

op 13 01 2017 at 22:58 schreef Kazonga:

@op 13 01 2017 at 11:01 schreef Gerry Sprong:

“Als die vluchtelingen naar Saoedi Arabie zouden zijn gevlucht waren ze niet in Europa doodgevroren.”

Ja, ja. En als onze ouders varkens waren geweest, dan konden wij nu enkel ‘Oink, oink’ knorren. #sheesh

op 14 01 2017 at 02:17 schreef Robin:

Frank assmann schreef: ” reken eerst de afstanden maar uit.De Levant grenst aan de EU.”

De woestijn van Saoedi-Arabië is dichterbij.
Dan was niet kou, maar de hitte de boosdoener, voor een vluchteling, in een tentje zonder airconditioning.

op 14 01 2017 at 02:44 schreef Martijn:

Ga je ook echt heen om een fijne toekomst opbouwen, in Saoedi Arabië, als je op de vlucht bent voor takfiri-gekkies …

op 14 01 2017 at 09:27 schreef Mies:

Je zou ook voor je eigen land kunnen vechten en het welvarend maken. Met gevaar voor eigen leven? Ja, dood gaan we allemaal. Misschien dat je leven dan nog enige zin heeft.

op 14 01 2017 at 10:17 schreef Peter:

Misschien is “Miezer” een betere naam voor je, Mies.

op 14 01 2017 at 10:43 schreef Hugo:

@Frank Assman

Vanwaar de behoefte om te schelden, Frank?
Ik noem jou toch ook geen onbenul?
Ik stel je gebrek aan aardrijkskundige kennis m.i. heel voorzichtig en beschaafd aan de orde.
Afstand SA – Syrië is slechts 180 km.
Dag.

op 14 01 2017 at 12:15 schreef Pyt van der Galiën:

De Syriërs hébben gevochten voor hun eigen land en zijn daarvoor beloond met een door Assad, Poetin en Iran georganiseerde massaslachting. Wat natuurlijk precies de reden is dat ze op de vlucht zijn geslagen.

op 14 01 2017 at 12:58 schreef Thomas E:

“De Syriërs hébben gevochten voor hun eigen land”

Wie zijn ‘de Syriërs’ Pyt? Ik vind het een uiterst ondoorzichtig conflict en moeilijk om daarin partij te kiezen. Waarom zou je bijvoorbeeld de coup in Turkije wel veroordelen en de coup tegen Assad niet? In de tijdgeest van de Arabische Lente is het indertijd begonnen en daarna door inmenging van allerlei religieuze en geopolitieke groeperingen volledig uit de hand gelopen. Wie verdienen hier steun?? Vertel het me maar.

op 14 01 2017 at 13:02 schreef Peter:

Coup tegen Assad? Je moet niet zoveel naar Wierd Duk luisteren, Thomas. Een onderdrukte bevolking kwam in opstand tegen Assad. In Turkije pleegden militairen een coup tegen een regering die door een groot deel van de Turkse regering wordt gesteund. Een democratisch gekozen regering.

op 14 01 2017 at 13:06 schreef Murat:

Thomas,

Het begon als een vreedzaam protest tegen Assad in Syrië.

In Turkije was het een ondemocratische coup.

Dat is nogal een verschil.

op 14 01 2017 at 13:09 schreef Thomas E:

Is dat zo? Oké, weer wat geleerd.

op 14 01 2017 at 13:31 schreef Pyt van der Galiën:

Er was geen coup tegen Assad, er waren vreedzame demonstraties tegen repressie, corruptie, torenhoge werkloosheid en groeiende ongelijkheid. In maart 2011 liet Assad het leger het vuur openen op demonstranten in Deraa, die zelf geen schot gelost hadden. Een aantal jongeren die wat leuzen op een muur gekalkt hadden werden opgepakt en wekenlang zwaar gefolterd. Dat is het beginpunt van de burgeroorlog. Tegen dat optreden in Deraa vonden in het hele land massademonstraties plaats, die met geweld werden neergeslagen. Pas in juli 2011 werd in reactie op het bovenstaande de Free Syrian Army opgericht door gedeserteerde militairen.

Het bovenstaande is uitgebreid gedocumenteerd en wordt buiten het extreemrechtse/domlinkse trollenleger op internet ook niet bestreden.

op 14 01 2017 at 14:07 schreef Flip van Dyke:

Wat zeurt men toch over Saoedi-Arabië? Na Turkije, Libanon en Jordanië is S-A het land waar de meeste Syriërs zich bevinden.
Meer dan in bv Duitsland.

op 14 01 2017 at 14:15 schreef Thomas E:

@ Pyt
Dank. Helder.

@Murat
‘Ondemocratische coup’ wil zeggen dat de coup gericht is tegen een democratisch gekozen regering, maar is dat niet arbitrair? De coup van Stauffenberg tegen de democratisch gekozen Hitler word anno toch ook niet als ondemocratisch gezien. De geschiedenis zit vol van dit soort voorbeelden. Hoe zal een eventuele coup tegen de democratisch gekozen Duterte beoordeeld worden? Een democratisch gekozen leider kan zich in rap tempo ontpoppen als een tiran. Van Erdogan moeten we nog maar afwachten hoe de geschiedenis later over hem zal oordelen.

op 14 01 2017 at 14:28 schreef Robin:

“Wat zeurt men toch over Saoedi-Arabië? Na Turkije, Libanon en Jordanië is S-A het land waar de meeste Syriërs zich bevinden.
Meer dan in bv Duitsland.”

Echt niet.

http://data.unhcr.org/syrianrefugees/regional.php

https://www.amnesty.org/en/latest/news/2016/02/syrias-refugee-crisis-in-numbers/

op 14 01 2017 at 17:26 schreef gerhard:

Vluchtelingen vriezen dood.watjes.
Maar toeristen (v) skiën naakt.
Dat zijn nog een bikkels!

op 14 01 2017 at 18:07 schreef babs:

Fuck vechten voor eigen land of voor wat voor land dan ook. Dat zouden nou echt veel minder mensen moeten doen.

op 14 01 2017 at 18:16 schreef Flip van Dyke:

@Robin

Er waren 620.000 Syriërs in S-A in 2015.

Volgens de officiële telling van de UNHCR waren er nul vluchtelingen in Syrië, maar S-A doet niet mee aan de UNHCR dus dan zijn er 0 vluchtelingen.

Zie:
http://www.huffingtonpost.com/anhvinh-doanvo/europes-crisis-refugees_b_8175924.html

op 14 01 2017 at 20:07 schreef Syl in 't Velt:

@Alle FN’ers

Het is toch ook geen wonder dat niemand ons serieus neemt. We zijn het onderling zelfs oneens over geografische feiten! Als het niet zo in en in triest was was het misschien om te lachen.

op 14 01 2017 at 21:48 schreef sjonnie:

Er is hier op FrontaalNaakt al heel vaak aangetoond dat hitler niet democratisch aan de macht gekomen is. Komt thomas er weer mee aankakken.

op 15 01 2017 at 00:00 schreef Thomas E:

Doet aan mijn betoog niks af, azijn zeikende sjonnie. Hier vind je wél democratisch gekozen misbaksels:
http://mens-en-samenleving.infonu.nl/politiek/107369-lijst-met-landen-met-een-dictatuur-dictators-aan-de-macht.html

op 15 01 2017 at 01:30 schreef Robin:

Flip van Dyke schreef: “Er waren 620.000 Syriërs in S-A in 2015.”

Dat waren vooral mensen met een werkvisum, die na afloop van dat werkvisum (tijdelijk?) mochten blijven.

op 15 01 2017 at 08:52 schreef Frank assmann:

@hugo.Afstand Syrië -SA is plus minus 1900 km.via weg 65.
Afstand Syrië-EU plus
minus 500 km.

Dat gereutel altijd over opvang in de regio.. .De EU is de regio.

op 15 01 2017 at 10:27 schreef Al Bakrastani:

Ha ha ha. frank assman is nu echt helemaal van het padje gerold. De afstand tussen Syrie en Saoudi Arabie zou 1900 kilometer zijn! De EU zou dezelfde regio als het Midden Oosten zijn! En daadwerkelijke buurlanden van Syrie als bv Israel hoeven geen vluchtelingen op te nemen want … die zijn speciaal of zo? Man maak jezelf toch niet zo onsterfelijk belachelijk.

op 15 01 2017 at 10:40 schreef Hugo:

@Frank Assman

En de aarde is plat?

op 15 01 2017 at 11:07 schreef Horatius:

We moeten natuurlijk enig onderscheid kunnen maken tussen echte vluchtelingen en economische vluchtelingen.

En wat is de opvangcapaciteit per EU-Lidstaat? Want het opvangen van ongelimiteerde aantallen asielzoekers kan een zekere mate van ontwrichting van onze Westerse samenleving betekenen. Het moge bekend zijn dat er b.v. in ons land 500.000 werklozen zijn en hoe gaan we dan die honderdduizend vluchtelingen op jaarbasis, waar b.v. GroenLinks een voorstander van is werk verschaffen?

Het gevaar zit er dik in, dat althans een gedeelte van die asielzoekers op termijn belanden in de criminaliteit of gaan radicaliseren.

Onder de economische vluchtelingen bevinden zich ook personen die niet afkomstig zijn uit de oorlogsgebieden. Die kunnen in de praktijk, als ze zijn uitgeprocedeerd, niet worden uitgezet naar de landen van herkomst.

Omdat de betreffende landen niet willen meewerken om voor ons onbekende redenen…

Kortom: de vluchtelingenproblematiek is een ingewikkeld dossier en is dus niet uitsluitend een kwestie van mensen in hoge nood, maar is er ook een van berekening, calculatie, politieke correctheid en een Verzorgingsstaat die dit niet allemaal kan financieren.

op 15 01 2017 at 13:18 schreef ikzelf:

“Het gevaar zit er dik in, dat althans een gedeelte van die asielzoekers op termijn belanden in de criminaliteit of gaan radicaliseren.”
O ja? Hoe dan, waarom dan? En er bestaat geen kans dat een deel van die 500.000 werklozen of de rest van Nederland dezelfde weg opgaan? Varkensmutsdragers zijn voornamelijk voormalige asielzoekers? Stenen- en molotovcocktailgooiers, moskee- en schoolbeschieters, kogelbriefverzenders, doodfsbedreigers zijn ook voornamelijk voormalige asielzoekers? Radicalisering en criminaliteit zijn voorbehouden aan de allochtoon/vreemdeling/persoon met een migratieachtergrond?

Breaking news voor jou (het zal pijn doen, dus zet je evenschrap): economische vluchtelingen zijn ook echte vluchtelingen.

Wie eerst gaat zitten rekenen biedt per definitie geen hulp, Horatius, maar kijkt of er leftovers zijn. En dat is geen ‘hulp’, maar het bij elkaar vegen van overgebleven kruimels.

op 15 01 2017 at 14:24 schreef Frank assmann:

@al baskratani@hugo.
Google het maar zelf,trollen.
De EU grenst aan de Levant.De EU is de regio.Maar ik hou er over op.Tabeh.

op 15 01 2017 at 14:59 schreef Thomas E:

Iedere Nederlander zou verplicht langs de kampen gestuurd moeten worden. Twee weken meedraaien met de hulpverlening.

op 15 01 2017 at 15:13 schreef Horatius:

@ikzelf,

De IND maakt wel degelijk verschil tussen echte vluchtelingen en economische vluchtelingen, evenals het Europees Parlement.

Zijn echt geen populisten, maar ambtenaren en volksvertegenwoordigers die een algemeen belang dienen: namelijk het beheersbaar maken van het totale vluchtelingenprobleem.

Een fors aantal statistieken op het gebied van de harde criminaliteit en radicalisering geeft een realistisch beeld, dat niet gekleurd is door bepaalde politieke partijen of boze blanke mannen.

Praat eens met de hulpverleners in de diverse asielcentra over de onderlinge verhoudingen die daar heersen. Waarom vindt men het nodig (het COA dus) om aparte opvang te regelen voor sommige minderheden?

Waarom zijn Zweden, Duitsland en Engeland veruit favoriet bij de vluchtelingen, is dit misschien vanwege de hoogte van de uitkeringen of spelen er andere factoren een rol?

op 15 01 2017 at 16:46 schreef sjonnie:

Als je naar het verre verleden kijkt kom je erachter dat er in dit land alleen maar “gelukszoekers” wonen. Niks mis mee dus.

Het ind is betrouwbaar?

Zoek je eigen familiegeschiedenis maar eens uit horatio, ook jij komt niet van hier.

Verplicht dit en verplicht dat? Meer repressie? Flikker op bezopen “stam-gast”.

op 15 01 2017 at 16:51 schreef Frank assmann:

@Horatius.Oorlogvluchtelingen gaan in het algemeen weer terug.De status is maar geldig voor een bepaalde periode.
Als het weer veilig is,moet men terug.
Het verleden leert ons,dat het ook gebeurd.Vluchtelingen uit voormalig yugoslavia of Sri lanka,om er maar twee te noemen,zijn voor het overgrote deel,naar huis gegaan.Waarom zou dat met andere oorlogvluchtelingen anders zijn?

op 15 01 2017 at 18:36 schreef Horatius:

@Frank assmann,

Oorlogsvluchtelingen hebben volgens de Vluchtelingenverdragen recht op een permanente Verblijfstatus, inclusief een eventuele Gezinshereniging.

Na een geslaagde integratie en een plek op de arbeidsmarkt is er geen enkele reden om terug te gaan naar een land als b.v. Syrië wat voor een groot gedeelte in puin ligt.

De vluchtelingen die momenteel bijna sterven van de kou zijn het slachtoffer van gewetenloze mensensmokkelaars die er dik aan verdienen (7.000 euro p.p.).

Is er ooit een mensensmokkelaar opgepakt die verantwoordelijk is voor de duizenden die zijn verdronken in de Middellandse Zee?

Voorts heeft de IS zelf bekend gemaakt dat zij haar strijders laat meeliften met de vluchtelingenstromen om hier aanslagen te plegen.
Een enorm probleem dus voor de diverse Binnenlandse Veiligheidsdiensten die dit uiteraard niet kunnen controleren vanwege de massaliteit en onvoldoende mankracht.

Ik ben van mening dat de echte vluchtelingen moeten worden verdeeld over alle EU-lidstaten, maar de voormalige Oostbloklanden willen niet meewerken.

Dus blijven er in de praktijk maar enkele landen over en dat is ‘voer’ voor de z.g. populisten.

op 15 01 2017 at 18:46 schreef Hugo:

@Frank Assman

Natuurlijk hou je er over op.
Want je lult uit je nek.
En natuurlijk geef je dat niet toe.
Lange leve mijn oude vertrouwde Bosatlas.
Dag Frank.

op 16 01 2017 at 03:35 schreef Frank assmann:

@ hugo.aub trol
http://nl.afstand-meten.himmera.com/afstand_tussen-syrie-saudi_arabie-meten_routeplanner_wegenkaart_km-227900.html.

http://www.distancefromto.net/distance-from-cyprus-to-syria

op 16 01 2017 at 07:34 schreef Flip van Dyke:

@Robin
‘Dat waren vooral mensen met een werkvisum, die na afloop van dat werkvisum (tijdelijk?) mochten blijven.’

Als S-A wel de vluchtelingenverdragen had ondertekend dan zouden die door de UNHCR geteld worden als vluchteling.

@horatius
“Ik ben van mening dat de echte vluchtelingen moeten worden verdeeld over alle EU-lidstaten, maar de voormalige Oostbloklanden willen niet meewerken.
Dus blijven er in de praktijk maar enkele landen over en dat is ‘voer’ voor de z.g. populisten.”

Aangezien Nederland per hoofd van de bevolking het gemiddeld aantal asielzoekers krijgt van de EU, zijn wij dus gevrijwaard van populisten. Toch?

op 16 01 2017 at 10:10 schreef Hugo:

@Frank Assman

Over hardnekkig trollen gesproken.
De grens tussen Jordanië en Irak vormt de kortste afstand tussen Syrië en SA.
Precies 182 km.
En zo zit het.
P.S. Kom aub niet weer aan met auto- en vliegkilometers tussen de hoofdsteden.

op 16 01 2017 at 13:45 schreef Robin:

Flip van Dyke schreef:
“Als S-A wel de vluchtelingenverdragen had ondertekend dan zouden die door de UNHCR geteld worden als vluchteling.”

Oké, maar je schreef ook eerder, dat er meer vluchtelingen daar verbleven, dan in Duitsland en dat klopt dus niet.

op 16 01 2017 at 15:15 schreef Flip van Dyke:

@Robin
Dat schreef ik niet:

“Wat zeurt men toch over Saoedi-Arabië? Na Turkije, Libanon en Jordanië is S-A het land waar de meeste Syriërs zich bevinden.
Meer dan in bv Duitsland.”

Ik denk wel dat meeste vluchteling zijn die bv eerder als gastarbeider naar S-A kwamen.

op 17 01 2017 at 18:31 schreef cRR Kampen:

“Er is hier op FrontaalNaakt al heel vaak aangetoond dat hitler niet democratisch aan de macht gekomen is.”

Er werd eerst geprobeerd om de leider van de grootste partij – die dat precies even democratisch werd als dat Trump tot PeOTUS gekozen werd – van het Kanselierschap af te houden. Dát was een antidemocratisch moment de facto.

op 17 01 2017 at 19:54 schreef sjonnie:

Und?

op 17 01 2017 at 21:00 schreef ikzelf:

Tja, cRR, en we hebben gezien wat ervan terecht kwam toen Hindenburg hem een paar maanden later toch benoemde tot kanselier. En wat was er dan antidemocratisch aan? Het stond de rijkspresident vrij om te benoemen wie hij wilde en aangezien iedereen aan zijn water aanvoelde dat die rare Oostenrijker niet bepaald de beste keuze zou zijn, wees hij in eerste instantie von Schleicher aan. Wat is jouw probleem daarmee?

Overigens wordt niemand tot PeOTUS ‘gekozen’, maar tot POTUS. In afwachting van de inauguratie wordt die dan vanzelf PeOTUS. En hoe democratisch Trump met een minderheid aan stemmen tot president werd ‘gekozen’ weten we ondertussen wel.

op 18 01 2017 at 11:38 schreef cRR Kampen:

‘Wat is jouw probleem daarmee?’

Wat leuk verzonnen dat ik daar een probleem mee hebben zou. Wijs ff aan waar ik dat vermeld, want ik kan m’n eigen schrijfsels bekendelijk niet parsen..

‘… aangezien iedereen aan zijn water aanvoelde…’ – goh, iedereen? Dat die man toch kanselier geworden is hee, en dat terwijl helemaal niemand op ‘m stemde! Dat zeg je hier toch?
Taai is dat verschijnsel toch, ‘wir haben es nicht gewusst’ – het rot generaties lang door.

Zoals: altijd.

De rest van je bericht staat er per ongeluk, geloof ik. Gaat niet in op wat ik zei. Het is op zich wel een leuke correctie, maar niet een blocker voor m’n oplevering, vind ik.

op 18 01 2017 at 11:48 schreef Peter:

Kampen, graag je punt maken, helder en kort, en je ego laat je maar lekker buiten.

op 18 01 2017 at 18:19 schreef sjonnie:

Het is door o.a. Ian Kershaw goed gedocumenteerd wat de Duitsers wisten wat snorremans van plan was, je klets wederom uit je nek kampen.

On topic, ook in die donkere tijden waren vluchtelingen ongewenst in Nederland.

op 19 01 2017 at 16:49 schreef ikzelf:

Lees wat ik schrijf, cRR Kampen, en niet de spaghetti die jij ervan breit.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS