Home » Archief » De ondergangsreligie van Paul Cliteur


[02.06.2018]

De ondergangsreligie van Paul Cliteur

Jasper Mekkes


Le Sérignan Plage

Ik vraag me tegenwoordig weleens af of we die oude dictator uit de jaren dertig van de vorige eeuw eigenlijk nog wel een fascist zouden mogen noemen. Mogelijk dat mensen als Paul Scheffer of Paul Cliteur dat net een tikkeltje over het randje zullen vinden. Zo iemand moet je volgens hen waarschijnlijk niet met een moderne bril bekijken. Die moet je plaatsen in de tijdgeest; van onvrede onder de gewone Duitser.

Misschien is hij voor hun wel een beetje wat homeopatische gifmengers in de politiek nu zijn voor iedereen die klaar is met gelijke kansen, transparantie, objectieve waarheid en vrije individuen – mensen die het zo nodig vinden de bloeddorstige ondergangsdroom ruw te verstoren met hun irritante onderscheid tussen goed en kwaad.

Misschien zien zij wel iets wat wij niet zien: een ‘talentvolle’ schrijver en redenaar die in reactie op de ‘slappe’ democratie een ‘frisse’ nieuwe beweging op de been wist te krijgen, die nog opkwam voor de wil van het gewone volk; de ‘pure’ Duitser. De Germaan die de democratie en de rechtsstaat weliswaar wilde afschaffen, maar dat wel netjes met democratische middelen wilde doen. En hield Hitler ook niet van Wagner?

Noodzakelijk vijandsbeeld

Een politicus (of journalist) met een natuurlijke machtshonger zal zijn noodzakelijke vijandsbeeld bevestigd zien door weerstand van vrije progressieven — en hen onder het mom van zelfverdediging hardhandig willen onderdrukken. Lukt dat (nog?) niet met daden dan maar met achterhaalde begrippen als cultuurmarxist. Wie weet is er wel weer iemand die de kastanjes uit het vuur wil halen.

Maar de moderne Rijksdagbrand is een stuk listiger. Er is niet voor niets bijna zeventig jaar over nagedacht. De noodzakelijke vijand wordt weer heel helder gedefinieerd, maar men doet nu voor de bühne wat duidelijker voorkomen dat het slechts zou gaan om een religie, die een ideologie zou zijn. Deze religie en al haar aanhangers (want de Koran) zou fascistisch zijn, net als de moderne cultuurmarxist opeens niet meer de strijder tegen fascisme is, maar juist zelf de fascist. In feite is modieus fascistisch Nederland vooral bezig de wereld op zijn kop te zetten. Niet met betere ideeën of waarheden, maar met jij-bakken. Ik ben geen fascist, jij bent het.

Slordige denkers

De ezels in de huidige politiek vergeten in hun eigentijdse Sturm und Drang en passant enige logica of rode lijn aan te houden. Ze zijn, zoals iedere fascist, nogal slordige denkers. En ze zijn bovendien zo dom om een moderne variant van de aloude blut und boden theorie te kopiëren in hun theorie.

‪Mogelijk hopen de ezels erop het deze keer beter, beschaafder te zullen doen dan toen. Maar als we niet opletten marcheren hun volgelingen straks weer door onze straten, terwijl de grootste ezel van allemaal vol overgave Tristan van Wagner aan het spelen is achter zijn vleugel in de tweede kamer.

Het naïeve cryptofascistische discours van de ezels onder de politici, inclusief het openlijk fantaseren over een acceptabeler vorm van Endlösung door Paul Cliteur, tijdens het beruchte debat in de Balie, doet dan ook het ergste vermoeden. Het gevaar is groot en nog niet geweken, daarvoor is het fascisme van de ezels inmiddels te veel genormaliseerd door de gevestigde orde. Een monsterverbond tussen SP en FvD/PVV is ook in Nederland best mogelijk. Met alle gevaarlijke anti-europese, anti-moslim en anti-immigratie gevolgen van dien.

Heroïsche geschiedenis

Deze moderne vorm van appeasement, dient er alleen toe om onze democratie (en media) niet te hoeven verbeteren — om geen keuzes te hoeven maken tegen het normaliseren van de zelfvernietigingsdrang en de nieuwe ondergangsreligie van fanatieke haatpredikers als Cliteur. Het dient om de achteruitgang van onze maatschappij te conserveren en te versnellen.

En het parcours dat de ezels tot nu toe hebben afgelegd, kende weer exact dezelfde gevaarlijke hordes als tachtig jaar geleden; het ‘zuivere’ volk, het ‘vaderlandse’ grondgebied, de ‘heroïsche’ geschiedenis, de ‘beste’ cultuur, het ontdekken van nieuwe werelden door de stoere hang naar avontuur van de echte, nationalistische Nederlander — en andere absurde dromerijen. Die in het verleden dus wel altijd een aanloopje waren naar de meest tragische dieptepunten voor vrije, vooruitstrevende individuen.

Fascistische ondergangsreligie

Paul Cliteur, Paul Scheffer en andere achterhaalde denkers zullen er deze keer niet in slagen om met hun Sturm und Untergangs-drang een fascistische ondergangsreligie in de politiek te vestigen.

Dat komt omdat hun religie een onnatuurlijke religie is, die ten koste van alles afwil van zaken als diversiteit en immigratie. Twee dingen die essentieel zijn voor het voortbestaan van de diersoort mens.

Jasper Mekkes is ingenieur en vooruitgangsfilosoof.

Jasper Mekkes, 02.06.2018 @ 11:01

[Home]
 

1 Reactie

op 02 06 2018 at 12:08 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS