Home » Archief » De overheid in je broekje


[22.02.2020]

De overheid in je broekje

Hassnae Bouazza

Als een vriendelijke jongedame van EenVandaag me niet had gebeld voor een radio-item over het aanstaande verbod op de maagdenvlieshersteloperatie, had ik dit stuk waarschijnlijk niet geschreven. Het is wat veel, de uitsluitingspolitiek van de overheid en de voortdurende criminalisering van de moslimgemeenschap. Als je niet oplet, neemt het je hele leven over.

Maar goed, de maagdenvlieshersteloperatie. Hoewel de maagdelijkheidscultus nog wijdverspreid is in vele delen van de wereld (denk aan de Amerikaanse pledge of virginity) gaat het in Nederland, gok ik zo, vooral om (jonge) islamitische vrouwen die hun toevlucht zoeken tot de ingreep om problemen met familie of omgeving uit de weg te gaan.

‘Hypocriet’ vinden veel tegenstanders van de ingreep. Zeker, maar als een hypocriete ingreep ervoor zorgt dat kwetsbare vrouwen veilig zijn, dan zij het maar zo. Evenzo hypocriet is namelijk de dubbele moraal waarbij vrouwen langs een andere meetlat worden gelegd dan mannen. Mannen kunnen hun slurf overal in stoppen zonder consequenties, maar vrouwen moeten zich niet alleen verantwoorden, maar ook de consequenties dragen van sociale uitsluiting en isolatie wanneer ze te maken hebben met een bekrompen omgeving die gevoelens van lust en liefde verwart met criminaliteit en kuisheid met een goede inborst.

Deugt niet

Minister de Jonge zegt over de ingreep: ‘het deugt niet en het is kwalijk’. Wat niet deugt en uiterst kwalijk is, is dat een (mannelijke) minister zich bemoeit met wat een vrouw met haar vagina doet. Wat volgt hierna? Verbod op schaamlipverkleining? Op abortus? In een brief aan de Tweede Kamer schrijft De Jonge met zijn collega Dekker:

‘In Nederland kun je je eigen leven inrichten zoals je wilt, mag je houden van wie je wilt, kun je trouwen met wie je wilt en ben je de baas over je eigen lichaam.’

Behalve dan als je een maagdenvliesoperatie wilt ondergaan, dan ben je opeens niet de baas over je eigen lichaam. Dan mag je van De Jonge en Dekker, maar ook van Shirin Musa, die voor vrouwen zegt op te komen, lekker zelf op de blaren zitten. Dat ‘in Nederland’ ook; de misplaatste superioriteit die eruit spreekt. In Nederland denkt een minister zich onder het mom van vrijheid en vrije liefde te mogen bemoeien met het intiemste van de vrouw.

Morele steun

De Jonge verschilt niet veel van het Egyptische leger dat destijds tijdens de opstand op het Tahrir-plein vrouwelijke protesteerders aan een maagdelijkheidstest onderwierp met als doel die vrouwen te schaden. De Jonge wil artsen dwingen vrouwen niet te helpen, met als gevolg dat sommige vrouwen geschaad zullen worden. De Jonge en het Egyptische leger, twee kanten van dezelfde medaille. Beiden proberen hun gelijk af te dwingen via andervrouws vagina. Ik zie sowieso het probleem niet, die ingreep betalen de vrouwen zelf, dus de overheid wordt er op geen enkele manier door benadeeld. En nog belangrijker: hoe help je vrouwen met dit verbod? Door ze bloot te stellen aan gevaar?

Natuurlijk, in een ideale wereld zijn vrouwen baas over hun eigen lichaam en zou een maagdenvlieshersteloperatie niet nodig moeten zijn, maar zolang vrouwen in sommige gemeenschappen gevaar lopen wanneer hun omgeving ontdekt dat ze seks hebben gehad, hebben ze recht op hulp en bescherming. Daarnaast moet het onderwerp opengebroken worden. Maagdelijkheid is omgeven door mist, aannames, verwachtingen, tradities en blinde paniek. Ik schreef jaren geleden over een jongedame die ging trouwen en dacht dat ze moest bloeden voor haar schoonmoeder terwijl die daar helemaal niet mee bezig was. Soms houden mensen uit onwetendheid en angst onnodig een gebruik in stand.

Wereldbeeld opdringen

Breek het onderwerp open, heb het erover, bevraag het. Steun vrouwen die bang zijn in plaats van hen te veroordelen. De enige manier om kwetsbare vrouwen weerbaarder te maken is door hen ervan te doordringen dat ze niet alleen zijn en niets verkeerd hebben gedaan. Hoe openlijker we dit bespreken, hoe minder chantabel vrouwen worden en minder gevaar ze lopen. De veiligheid van vrouwen zou altijd de prioriteit moeten zijn. Daarom ben ik blij dat artsen aangeven door te gaan met vrouwen te helpen.

Steun vrouwen gewoon eens een keer zonder altijd maar weer je zogenaamd principiële wereldbeeld op te dringen. De overheid kan ook helpen door ver, heel ver weg te blijven van onze lichamen.

Eerder gepubliceerd op Aicha Qandisha. Hassnae Bouazza is schrijver, journalist en televisiemaker. Bekijk hier de documentaire ‘De Klas van 94′, die ze samen met historicus Nadia Bouras maakte. Ze was ook eindredacteur van en regisseerde Femke Halsema’s serie Seks en de Zonde, schreef een boek over Arabieren, Arabieren Kijken. En ze heeft haar eigen hedonistische site, Aicha Qandisha.

Hassnae Bouazza, 22.02.2020 @ 14:24

[Home]
 

1 Reactie

op 22 02 2020 at 14:24 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS