Home » Archief » De politie is een tikkende tijdbom


[12.06.2015]

De politie is een tikkende tijdbom

Peter Breedveld

Dat de politie discrimineert dat ze scheel ziet, weet iedereen, ook de politie zelf. Antropoloog Sinan Çankaya doet daar al jaren onderzoek naar en heeft feiten en cijfers. Maar Çankaya is eigenlijk altijd stelselmatig genegeerd.

Grappig in dit verband is een uitwisseling die ik een tijdje terug had met de in domrechtse kringen zeer populaire columnist Theodor Holman naar aanleiding van de onthullingen van politiekorpschef Gerard Bouman. Bouman had geschreven dat discriminatie, moslimhaat en racisme bij de politie dagelijkse routine zijn. Holman beschuldigde hem er toen van te liegen. Als de politie discrimineert, moet dat tot op de bodem worden uitgezocht, schreef Holman.

Vervelende feiten

Nou, ik kon hem het blijde nieuws brengen dat zulks al was gedaan en ik stelde hem voor aan Çankaya. Daarin was Holman echter niet geïnteresseerd. Çankaya moest zich maar tot Bouman wenden. Holman wil graag, zonder te worden gehinderd door vervelende feiten, Bouman voor leugenaar uitmaken ook al krijgt hij het bewijs van het tegendeel op een gouden presenteerblaadje aangereikt.

En zo gaat het eigenlijk altijd. Ik volg de discriminatie door de politie redelijk intensief sinds ik in een klankbordgroep van de Stichting Doetank mocht zitten, die er al jaren aandacht voor probeert te krijgen. Eén van haar projecten werd afgesloten met een grote bijeenkomst in de Amsterdamse Melkweg, waarbij vertegenwoordigers van de politie zich in allerlei bochten kronkelden om maar niet te hoeven toegeven dat racisme echt een enorm groot probleem is bij de politie, maar tegelijkertijd de ene na de andere schokkende onthulling deden.

Nederland tolerant

Iemand van de politieschool zei toen bijvoorbeeld dat iedereen op die school discrimineert en dat maatregelen daartegen binnen de kortste keren weer waren afgeschaft. Ahmed Marcouch was daar, die vertelde dat hij in zijn tijd als politieman door de politie werd lastiggevallen du moment hij zijn uniform uittrok. Nou, als iedereen discriminatie zo erg vond, moesten ze maar eens in Iran gaan kijken, zei een politiechef. Echt waar. Racisme bij de politie en de overheid, dat bestaat niet, dat is niet waar, allemaal leugens en Nederland is het tolerantste land van het universum, dat is de kramp waarin politiechefs, ministers en hun slippendragers op de vaderlandse redacties altijd schieten.

Maar gisteren werd Çankaya’s onderzoek dan toch genoemd in het hoofdredactionele commentaar van NRC Handelsblad! Weliswaar als een terzijde, want het draaide om een proefschrift van Paul Mutsaers, die heeft onderzocht en aangetoond wat anderen voor hem al deden, namelijk dat de politie stelselmatig discrimineert. En Mutsaers is een roomblank klinkende naam, dus dat maakt het blijkbaar officiëel.

Geloofwaardigheidsprobleem

Wat is de reactie van de politie? U raadt het al: gewoon glashard ontkennen. ‘Van stelselmatig etnisch profileren of discrimineren binnen en door de politie is geen sprake’, zegt korpschef Gerard Bou…pardon, WAT?! Gerard Bouman?! Dezelfde Bouman die een paar maanden eerder schreef: ‘het gif van de uitsluiting sluipt onze organisatie binnen’, die onthulde dat agenten willekeurig getinte mensen aanhouden omdat die ‘wel een bomgordel zullen dragen’, dat agenten in de koffiepauze kankeren op moslims, fantaseren over aanslagen op moskeeën en zelfs hun zwartharige collega’s niet ontzien, beweert nu met droge ogen dat DISCRIMINATIE BIJ DE POLITIE NIET BESTAAT?!

Ik zou kunnen zeggen dat zo’n politiechef een geloofwaardigheidsprobleem heeft, maar dan zou u me er terecht van beschuldigen de zaak te bagatelliseren. Dit is geen geloofwaardigheidsprobleem meer, maar een delirische teringzooi. Het wordt nog knotsknettergekker als u dit bericht in NRC leest, over stopformulieren die de politie bij elke aanhouding zou moeten invullen om boven tafel te krijgen waarom iemand is aangehouden. In Duitsland doet de politie dat al, naar het schijnt met succes: discriminatie door middel van racial profiling wordt zo ontmoedigd.

Rassenrellen uitlokken

De Nederlandse politie zou ermee gaan experimenteren en toen weer niet en toen weer wel en iemand had niet goed begrepen dat-ie dat niet aan de pers had mogen vertellen en geknoei met persberichten en de University Tilburg die zegt dat de politie liegt… lieve mensen het is zo fokking gênant en tekenend voor de verkrampte domheid van de Nederlandse politie. Als ik minister was, ontsloeg ik het hele zooitje sneue lutsers dat doorgaat voor de politietop.

Tegelijk met het nieuws over het onderzoek van Mutsaers bracht Blikopeners, zo heet Doetank tegenwoordig, weer een filmpje uit, waarin de 23-jarige Rotterdammer Mohammed Lachhab fraai de bevindingen van Mutsaers illustreert. Constant zwartharige mensen lastigvallen en intimideren maakt de politie gehaat en vreet aan haar gezag en het vertrouwen in de overheid. De politie lokt op deze manier simpelweg rassenrellen uit. Niet doen, niet ontkennen, werk eraan. Nu.

 

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun dan het jubilerende (tien jaar!) Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 12.06.2015 @ 09:56

[Home]
 

29 Reacties

op 12 06 2015 at 11:05 schreef Thomas E:

De politie is een afspiegeling van de samenleving. Zo simpel en onthutsend is het.

op 12 06 2015 at 11:39 schreef John de Beer:

Politie is maar één van de uniformorganisaties waar racisme aan de orde van de dag is. Waarschijnlijk nog hoger scoren Douane en Marechaussee op Schiphol. Gekleurde reizigers afkomstig uit Curacao en Suriname zullen dat massaal kunnen bevestigen. Welkom in het tolerante Nederland!

op 12 06 2015 at 12:30 schreef babs:

Nee Thomas, de politie is geen afspiegeling van de samenleving. Alleen types die dol zijn op uniformen, wapens en gezag willen erbij, vervolgens worden al te slimme lieden buiten gehouden en zwartharigen klein gehouden. Wat overblijft is wat Peter terecht de gewapende tak van de PVV noemt: domme, racistische mannen met een neiging tot machtsmisbruik.

op 12 06 2015 at 12:52 schreef Gaz Typari:

Niet te politie is een bom, maar de “samen”leving. De politie is louter katalysator. Niettemin zeer kwalijk, daar de politie juist voor veiligheid zou moeten zorgen.

op 12 06 2015 at 13:37 schreef excellentie zwembad:

Je hebt het artikel te vroeg geschreven . Nu blijkt dat het LEGER wordt ingezet om de politie te helpen met etnisch profileren en erger , lees en huiver :
http://www.trouw.nl/tr/nl/4492/Nederland/article/detail/4072203/2015/06/12/Militairen-helpen-politie-doelgroepen-in-kaart-te-brengen.dhtml

op 12 06 2015 at 14:19 schreef L.Brusselman:

Het zin niet alleen racisten,ze discrimineren ook op uiterlijkheden.In hun ogen onaangepaste,marginale typen mogen op onbeschofte bejegening rekenen.de Amerikaanse politie heeft de naam er op los te schieten maar in Europa grijpt de Nederlandse diender het vaakst naar zijn wapen met de desastreuze gevolgen van dien,zoals het regelmatig doden van ongewapende verdachten.ze schromen er zelfs niet voor groepsgewijs weg vluchtende amokmakers meerder kogels in de rug te schieten.http://www.ad.nl/ad/nl/1038/Rotterdam/article/detail/3422640/2013/04/09/Mike-had-7-kogels-in-zijn-rug.dhtml

op 12 06 2015 at 14:47 schreef Roland:

Als de controlecapaciteit of het geld beperkt is moet je prioriteiten stellen:
– Als beveiliger bij een kledingzaak zou ik meer aandacht besteden aan stevige vrouwen met een dikke jas
– Als politieagent op jacht naar opgevoerde brommers controleer je vooral jongens
– Als belastinginspecteur controleer je vooral de aangifte van blanke ZZP’ers
– Als OV-bedrijf controleer je vooral jongeren
– Bij controle op het gebruik van ongeoorloofde bestrijdingsmiddelen controleer je vooral boeren (met het grootste areaal)
– Camera’s hang je vooral bij uitgaansgelegenheden (op een bedrijventerrein mogen bedrijven het zelf regelen)
– en als ik een hoek omloop, en op de ene stoep staan 6 pubers met een ghettoblaster en 3 scooters, en op de andere loopt een vrouw met een rollator, dan kies ik haar stoep.

Het is allemaal heel begrijpelijk en wat particulieren en bedrijven doen moeten ze trouwens zelf weten, ik geloof niet een horizontale werking van het discriminatieverbod.

Als er echter één organisatie is die niet behoort te discrimineren is het de overheid: etnisch profileren vereist, met het niveau van de agenten, de nodige coaching. Zie de VS voor hoe het niet moet.

op 12 06 2015 at 15:12 schreef Gaz Typari:

@excellentie zwembad
Eerder te laat, hoewel dit absoluut niet de eerste keer is dat frontaal naakt/Peter hiervoor waarschuwt. Een demonstratie a la Ferguson zou hier op zijn plaats zijn.

op 12 06 2015 at 15:20 schreef Thomas E:

@Babs
Volgens recente peiling van De Hond (NU, 12/06/2015) komen de PVV, VVD en SP als de drie grootste partijen uit de bus. Laten dit nu precies de partijen zijn met xenofobe tendensen.

En ja, uniform- en gezagsgeilheid zal vast nog een extra component zijn, maar dat geldt dan weer niet voor de meeste vrouwelijke agenten. Die hebben meer op met de sociale aspecten van het beroep.

Kortom, toch een afspiegeling van de maatschappij lijkt me.

op 12 06 2015 at 16:34 schreef Leo Schmit:

Er is een nieuwe klasse ontstaan, te weten de preatoriaanse klasse. De oude klassenstrijd is opgeheven. Er bestaat immers geen arbeiders- of middenklasse meer. De samenleving is heringedeeld in feodale machtigen, politieke kontkussers en pluche strebers, zelfstandige zelfpijnigers, uitgesloten migranten, en de preatorians. De pretoriaanse klasse wordt gerecruteerd uit de verdwenen arbeidersklasse en heeft tot taak om verzet te onderdrukken. De preatoriaanse klasse kan onderverdeeld worden (in orde van geweldsmandaat): leger en marechausse, politie, security firms, handhavers met uniform, stakingsbreker, knokploegen.

In de jaren 30 in de VS waren dat de ‘vigilantes’. Luister naar Woody Guthrie

Oppassen geblazen.

op 12 06 2015 at 16:50 schreef Schuurzaam:

Sprak pas geleden een (Marokkaanse) klant die me zonder blikken of blozen vertelde dat hij elke week (ja, èlke week) week wel een keer van de weg werd afgehaald. Papieren, kofferbak open, etc.

Nu ben ik, als roomblanke Hollander, tijdens de 20 jaar dat ik mijn rijbewijs in bezit heb slechts één keer aangehouden. Omdat een achterlicht het niet deed.

Gelukkig kon mijn klant het relativeren en het lachend wegwuiven. Want, zei hij, ik heb mijn papieren altijd bij me, rijbewijs, paspoort, uittreksel kvk, etc. Hij snapte het wel dat hij werd aangehouden: bruin kleurtje, zwart haar, bovenmodale wagen onder zijn kont. Er zijn volgens hem, te veel ‘landgenoten’ die de boel verkloten, dat hij begrijpt dat hij wordt aangehouden.

Bu is hij een hele rustige, intelligente jongen, maar als menig Marokkaan wekelijks wordt aangehouden, dan is het wachten tot er bij sommigen een zwarte waas voor de ogen komt.

Maar evengoed toont dit wel aan dat er inderdaad sprake is van racisme onder onze vaderlandse gendarmerie. Wekelijks aangehouden worden!

op 12 06 2015 at 17:44 schreef MNb:

Uitstekend filmpje. Het doet me inderdaad vrezen voor een Nldse versie van Ferguson.

op 12 06 2015 at 21:27 schreef excellentie zwembad:

beste @Gaz Typari

Ja en daar staan we dan met zn 12en op een door de staat toegewezen desolate vlakte te protesteren .

Met als enige journalisten een paar sadisten van PoWned die ons zelfs een podium geven met een spottende kop er bij met creatief knip- en plakwerk. Zo lang we ons de mond laten snoeren door de media en de politiek werkt het allemaal niet zolang zij het frame bepalen zijn we zielige sukkels .

We dienen ons niet op straat te verenigen want de straten zijn leeg wegens Iphones en gezelligheidsverboden.

We dienen ons niet te verenigen op de zoosjoalmiediah omdat hun slagveld is .

Onze wapens zijn oud en degelijk – de pen en het penseel en de bijtel . En dan bedoel ik geen mietjesgedrag ik bedoel de beuk er in zoals de Nederlandse multicultiband the ex ooit schreef : https://www.youtube.com/watch?v=BsTjGERxNL4

op 12 06 2015 at 22:21 schreef boris:

Nederland was ooit, zo’n 40 jaar geleden, nog een relaxt land. Nu kan ik als homo niet meer rustig over straat in onze grote steden, en dat ligt niet aan autochtoon tuig! Dus steek die mening van opperbaas Bouman en lul onderzoekjes van kut universiteitjes maar daar waar de zon nooit schijnt!

op 13 06 2015 at 06:44 schreef Dirk:

Dat youtube wat PB erbij haalt, dat is toch wel behoorlijk domlinks in de armen van o.a. GeenStijl toespelen zeg.

Best wel een behoorlijke stevige blunder van Frontaal Naakt te noemen.

op 13 06 2015 at 09:52 schreef Ralph van der Geest:

De politie is inderdaad de gewapende tak van een partij van massamoordenaars en etnisch zuiveraars in spe.
Maar wat wil je met vunzige types als Paul van Musscher, politiechef Den Haag, en politieschool docenten als Nico Groenewold die alle moslims ‘snel een langzame en pijnlijke dood’ toewenst.
De politie valt onder het Ministerie van Binnenlandse Zaken en dus is er geen sprake van dat de politie-top wordt ontslagen, al zou dat wel moeten. Want wie namelijk ook niet onstslagen zijn vanwege hun gewelddadige en racistische vunzigheden zijn die andere twee op Plasterk’s loonlijst: Leon Sinke en Gerard van Hulzen: http://www.krapuul.nl/overig/blog/187286/mevrouw-haifi-weg-dan-ook-leon-sinke-en-gerard-van-hulzen-van-bzk/
Bovendien: een racistisch, zeg rustig fascistisch politie-apparaat, is dat niet iets waar Bruin II de vingers bij aflikt?

op 13 06 2015 at 09:55 schreef Dennis:

Dirk,

Prima. Maar waarom dan? Je braakt nu een oneliner uit zonder deze te onderbouwen.

op 13 06 2015 at 10:03 schreef vraagteken:

Ik mis de hele tijd 1 constatering. Als de politie meer aandacht besteed aan 1 bevolkingsgroep, zal dat ook invloed hebben op de statistieken van de criminaliteit toch?

op 13 06 2015 at 11:10 schreef babs:

Thomas,
Kennelijk zijn we het oneens wat het woord afspiegeling betekent.

Vraagteken,
Inderdaad. Als ik zwart haar had gehad had ik zeker een strafblad gehad, als al geen kogel in de nek want ik ben ook wel eens weggevlucht na staande te zijn gehouden.

op 13 06 2015 at 15:00 schreef excellentie zwembad:

@boris
40 jaar geleden kon je als homo er amper voor uit komen . zo ‘relaxt’ was nederland toen .
Jarenlang linkse protesten tegen de bekrompen nederlandse cultuur omtrent homo’s hebben er voor gezorgd dat mensen nu openlijk homoseksueel mogen zijn . 40 jaar geleden was het wel weer zo relaxt dat ‘alles is de schuld van de buitenlanders’ met de tweedewereldoorlog nog vers in het geheugen werd afgekeurd omdat mensen wisten wat er gebeurt als je dat doet ; holcausterijen ! Helaas heeft die generatie 40 jaar geleden kennelijk niet goed genoeg duidelijk gemaakt dat jouw vrijheid en die van een ander onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Denk maar niet dat als we alle moslims het land uitzetten dat het daar stopt , daarna alle linschmenschen, daarna alle homo’s daarna alle mensen met een rare grijns op de bek totdat jij ook aan de beurt bent . Ik wordt er een beetje moedeloos van te beseffen dat de mens kennelijk nooit van zijn fouten leert :(

op 13 06 2015 at 15:48 schreef L.Brusselman:

Fuck Police Brutality
https://www.youtube.com/watch?t=66&v=iUvYTTK4UY0

op 13 06 2015 at 15:57 schreef MNb:

Boris probeert grappig te zijn:

“Nederland was ooit, zo’n 40 jaar geleden, nog een relaxt land.”
Ja, potenrammen kwam destijds he-le-maal niet voor.

op 14 06 2015 at 23:28 schreef dewanand:

REF Cit:
op 13 06 2015 at 15:00 schreef excellentie zwembad:

‘Denk maar niet dat als we alle moslims het land uitzetten dat het daar stopt , daarna alle linschmenschen, daarna alle homo’s daarna alle mensen met een rare grijns op de bek totdat jij ook aan de beurt bent . Ik wordt er een beetje moedeloos van te beseffen dat de mens kennelijk nooit van zijn fouten leert :’

***

Ja joh, zijne excellentie zwembad,

Wieroe en ik moesten hier hard hilarisch om mauwen zonet.

Wieroe zelf, als slimme HIndoe Nazi (homo)kat heeft ook een eigen versie ontwikkeld van een etnisch zuiveringsplan en je kan raden hoe hij het wil aanpakken, als hij met zijn Nazi Kattenlegertje de macht ooit zal overnemen in Delft. Voorlopig, althans komende maantjes willen Wieroe en zijn nazi katjes er nog rustig over slapen, want het hoeft niet perse nu meteen, immers zij krijgen nu al hun versgebakken nazi duitse kattenbrokjes op tijd van hun blanke arische slaafjes, en die betalen er dik voor.

Maar is het geen slecht idee om gewoon Sharia politie in te huren uit Iran voor islamitische wijken met problematische niet moslims en kaffirs??? Of laat de wijken en buurten het eens zelf uitvechten en delegeer taken

op 15 06 2015 at 01:06 schreef Kees:

Tja, ieder weldenkend bedrijf let op statistieken en doelgroepen. Doet de politie het, dan heet het ineens etnisch profileren. Wat zou er nu eerder zijn geweest: De kip of het ei? M.a.w. waar komt die oververtegenwoordiging van Marokkaanse jeugd in de criminaliteit nu vandaan?

op 15 06 2015 at 06:11 schreef Peter:

Vertel het ons, Kees! Waar komt die vandaan?

op 15 06 2015 at 09:05 schreef Gaz Typari:

@excellentie zwembad
“Ja en daar staan we dan met zn 12en op een door de staat toegewezen desolate vlakte te protesteren”

Dat is meer een demonstratie a la hoe de vvd het wil. En inderdaad het hoogst haalbare in Nederland. Men haalt de schouders op en geef ze eens ongelijk. In de DDR heeft het ook 40 jaar geduurd voor het protest voldoende kritische massa kreeg, we hebben dus nog 27 jaar te gaan.

op 15 06 2015 at 15:14 schreef Herbert:

Er zijn allerlei redenen waarom er gediscrimineerd wordt bij de politie.
Het is vooral de groepsdruk. Alles wat afwijkend is deugt niet. Dat zie je ook bij het leger en de brandweer. Dat zijn ook sterk hiërarchische organisaties. Naar onder trappen en naar boven likken. Het mooiste voorbeeld is natuurlijk Bromsnor in de serie Swiebertje.

Daarnaast maakt een uniform anoniem. Dat zorgt ervoor dat je verder gaat dan in je normale kloffie en de burger is uiteraard de vijand.

In de grote steden bestaan de aspiranten en de agenten vooral uit pummels uit de provincie. Die kennen minderheden alleen maar van de TV en zijn jaren gehersenspoeld door de Roze Khmer en hun trawanten.

In mijn wijk zie ik die jonge gasten alleen maar in de auto of op een scooter. Op straat lopen durven ze niet. De doorwinterde hoofdagent of brigadier loopt rustig in zijn eentje over straat. Die kent zijn pappenheimers.

op 17 06 2015 at 00:08 schreef Sasha Berkman:

politie en pers:

http://www.roetinheteten.info/2015/06/de-reden-waarom-bas-heijne-niet-over-joke-kaviaar-schreef/

op 29 08 2015 at 09:36 schreef Marco:

Één grote hoop flauwekul om het Nederlands politieapparaat weer eens in een kwaad daglicht te zetten, een kleine minderheid allochtonen in Nederland is verantwoordelijk voor een hoog percentage criminaliteit en dan gaan mensen zeuren tegen de politie over discriminatie..

Beter zouden ze zeuren tegen die criminele allochtonen die er verantwoordelijk voor zijn dat agenten vooroordelen hebben over alles en iedereen die geen “roomblank” uiterlijk hebben.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS