Home » Archief » Er is er een jarig


[27.01.2015]

Er is er een jarig

Peter Breedveld

wol16

‘Er ligt nog veel werk voor Hirsi Ali. In plaats van haar te verraden zou u er dus goed aan doen haar uw volledige steun te beloven’, schreef ik vandaag precies tien jaar geleden op dit weblog. Het was mijn allereerste stukje voor Frontaal Naakt.

Dat was op 27 januari 2005, drie maanden na de moord op Theo van Gogh. Ik was nog steeds verdrietig en woedend over de moord en heel erg gefrustreerd dat mijn stukken door geen enkele krant, geen enkel blad werden geaccepteerd.

Met verbijstering las ik die bladen, hoorde ik op televisie en radio de types Ayaan Hirsi Ali veroordelen vanwege haar kritiek op de islam. Het gezeur over de toon en de woordkeuze. Over de moslims die slachtoffer werden van haar polemische aanvallen, terwijl zij werd bedreigd, haar vriend op straat was afgeslacht als een beest, door een moslim!

Nubische godin

‘Nubische godin’, noemde ik haar. Zij en Van Gogh hadden voor elkaar gekregen, betoogde ik, wat anderen nooit was gelukt: problemen bespreekbaar maken, zaken benoemen. Als dank voor haar moeite moest ze niet alleen worden beschermd, maar kreeg ze ook nog eens de elite achter zich aan en hoorde je links en rechts dat Van Gogh het er natuurlijk wel een beetje naar had gemaakt. En dat woorden dodelijker waren dan kogels en dat soort onzin.

De reactie van het kabinet op de moord was een voorstel tot aanscherping van het wettelijke verbod op smadelijke godslastering. De boodschap die daaraan was verbonden: wie met de profeet spot, moet op de blaren zitten (of beter: met z’n hoofd er half af als prikbord fungeren voor een halfgare geiteneuker). Een voorstel van Lousewies van der Laan om dat verbod juist af te schaffen, werd getorpedeerd door iedereen die tien jaar later met zijn potloodje in de lucht zou beweren dat-ie Charlie was.

Niet grappig

Als dan geen redactie is geïnteresseerd in wat ik in te brengen heb, begin ik gewoon mijn eigen webmagazine, dacht ik. Ik riep de hulp in van wat mensen die ik van Internetfora kende. Cartoonist Ad Kolkman, blogger Lagonda en het moest niet allemaal over de islam gaan, dus ik vroeg ook de Brit Jon Howells, die ik kende van Bowienet, om stukjes te leveren over literatuur. Van de Vlaamse striptekenaar Ilah mocht ik haar strips plaatsen. Net als Van Gogh had gedaan met zijn site De Gezonde Roker zou ik wekelijks een nieuwe editie plaatsen, met verschillende bijdragen van verschillende mensen en met steeds een interview met iemand die in het nieuws was geweest.

Als ik dat eerste stukje nu teruglees, vind ik het maar een futloos ding. Ik was woedend, maar hield me duidelijk in. Het is ook niet grappig, al zit er wat sarcasme in. Het is een beetje onbeholpen geschreven. Het is erg naïef. Het interview, in diezelfde eerste editie, met de dominee die had gepreekt dat Van Gogh een koekje van eigen deeg had gehad, is beter geslaagd. De plaatjes bij de artikelen zijn ook vrij dramatisch. Dat werden later, geïnspireerd door de naam van de site en het idealistische karakter ervan, plaatjes van naturisten en weer later naakten in bredere zin.

Gekwetste gelovigen

Kolkman leverde een harde cartoon, dat heeft hij lang volgehouden, wekelijks een nieuwe. Ik vind hem één van de beste cartoonisten van het land. Onbegrijpelijk dat-ie geen landelijk podium meer heeft.

Ik was er best trots op, mijn eigen blaadje, maar dan op Internet. Een webmagazine. Een ‘fundamentalistisch-hedonistisch webmagazine voor de hele familie’ stond in mijn missieverklaring maar ik weet het niet meer zeker. Ik heb die verklaring sindsdien vaak aangepast.

Het werd meteen al een succesje. Vanuit alle hoeken en gaten op het Internet kwamen de lezers en de reageerders die precies hetzelfde leken te voelen als ik. Het was het gevoel in de steek gelaten te zijn door een overheid die meer oog had voor zielige moslims dan voor de nabestaanden van Van Gogh. Die zich drukker maakte om gekwetste gelovigen dan om de vrije meningsuiting. De Frontaal Naakt-familie werd snel groter. Mensen boden me hun stukjes aan, Gregorius Nekschot meldde zich. Op aandringen van publicist Bernadette de Wit, die bijna elke dag wel een mening of een vertaling van iemand anders zijn mening had te publiceren, begon ik FN dagelijks te verversen in plaats van wekelijks. Met FN had ik een gat in de markt gevonden: een podium waarop de verschoppelingen van de meningenindustrie hun ei kwijt konden. Een geluid dat, werkelijk waar, nergens anders te horen was.

Draaikont en zelfislamiseerder

Anti-islam of anti-moslim is FN nooit geweest. Meteen in het begin al schreef ik stukjes waarin ik aandacht vroeg voor gediscrimineerde moslims, ik interviewde moslims over hun standpunten, ik plaatste stukjes van ze op FN. Het werd me niet in dank afgenomen. Toen ook al werd ik uitgescholden voor ‘draaikont’ en ‘zelfislamiseerder’ en dergelijke, hoewel ik pittige moslimnoten kraakte, op een manier waar ik nu, als sommige dingen teruglees, het schaamrood van op de kaken krijg.

Ik probeerde FN breder te trekken, met stukjes over andere dingen dan de islam. Maar om met Michael Corleone te spreken: every time I thought I was out they pulled me back in.

Hafid Bouazza begon mee te doen, en hij nam een vriend mee, die vent die historische romans schrijft, hoe heet-ie. Het werd waarlijk een libertijnse boel op Frontaal Naakt. Er werd geschmierd dat het een aard had, het kon niet hard genoeg worden opgeschreven, niet oneerbiedig genoeg. Het was erg grappig. Frontaal Naakt werd het zonnetje in mijn grauwe bestaan. Ik hield eet- en drinkfestijnen in mijn huis, waar soms best wel beetje sneue figuren op afkwamen. Ik gaf ze duidelijk een beetje zin in het leven.

Anil Ramdas

FN trok media-aandacht. In een EO-reportage over Lousewies van der Laan werd FN terloops genoemd alsof het al een huishoudnaam was. Elsevier schreef lovende woorden, HP/De Tijd en Nieuwe Revu citeerden me. Het Reformatorisch Dagblad en het Nederlandsch Dagblad schreven met een zeker respect over me. Ze behoren tot de weinige kranten die leken te begrijpen waar ik mee bezig was, ondanks mijn totale gebrek aan ontzag voor geloof en religie. Anil Ramdas sneerde in een NRC-column over me, alsof hij veronderstelde dat zijn lezers mij allemaal wel kenden. Ik werd gehoord!

Links en rechts waarschuwden mensen mij: pas op, je verliest je baan, ze gaan je afluisteren, je wordt vermoord, net als Van Gogh, het is gevaarlijk wat je doet! Maar ik ben nooit bedreigd. Nooit op het matje geroepen, hoe bont ik het ook maakte. Integendeel, ik was overal welkom, werd door iedereen te woord gestaan en kreeg de foto’s en documenten, waar ik om vroeg, zonder veel omhaal toegestuurd.

Vrije meningsuiting

Tot ik het begon op te nemen voor de vrije meningsuiting van iedereen in Nederland, dus ook die van de moslims. Toen begon de oproer. Toen ik ook nog een relatie kreeg met de zus van Hafid, die gewoon moslim was gebleven, brak de pleuris uit. Vanaf dat moment begonnen de bedreigingen en de verdachtmakingen in de media, nu al zo’n acht jaar lang.

Mensen verwijten me zo vaak – pas onlangs deed een knaagdier het nog – dat ik ben ‘gedraaid‘. Ik ben nooit gedraaid. Ik ben juist altijd consequent geweest en de zelfbenoemde islamcritici, díe zijn gedraaid. Als je opkomt voor de vrije meningsuiting kom je ook op voor de vrije meningsuiting van diegenen wier mening je verschrikkelijk vindt. Anders ben je gewoon niet voor de vrije meningsuiting. Ga mij dan niet verwijten dat ik draai. Wees eerlijk tegen jezelf. Zeg tegen jezelf: ik ben voor de vrije meningsuiting van iedereen die tegen de islam is en verder moet iedereen zijn bek houden. Eigen vrije meningsuiting eerst.

Honderd wonden

Die oproer was in 2007, toen ik het hele islamofobe zooitje de deur heb gewezen. Sindsdien heeft bijna iedereen geprobeerd Frontaal Naakt, en Hassnae en mij, kapot te maken. Vanwege onze mening. De Telegraaf, Elsevier, GeenStijl, Powned, NRC, de Volkskrant, Het Parool, het CIDI en zowat iedereen die tegen de islam is omdat die onze vrije democratie bedreigt, hebben geprobeerd ons de mond te snoeren. Toen er op 9 januari een grote demonstratie op de Dam was naar aanleiding van de aanslag op Charlie Hebdo, liepen daar heel wat mensen met hun potlood te zwaaien die Frontaal Naakt maar wat graag hadden zien verdwijnen.

Jammerdebammer, om met de Grote Wetenschapper Linda Duits te spreken. Frontaal Naakt is er nog. Ik voel me als een bokser met al zijn tanden uit zijn bek geslagen, een hersenbeschadiging, bloedend uit honderd wonden, nauwelijks in staat op mijn eigen benen te staan, maar die tien jaar heb ik mooi gehaald.

Antisemitisch hitsen

Tien jaar. Tien. Fucking. Jaar. Godverdomme. Bijna dagelijks een mening die helemaal niet mag van de meesten van u. Op een toon die van u niet mag. In bewoordingen die niet mogen van u. Zelfs naar het tijdstip van plaatsing wordt met argusogen door u gekeken, dus ik moet elke dag om vijf uur mijn bed uit om een vers stukje te kunnen plaatsen zonder dat mijn baas wordt lastiggevallen door mafkezen die schreeuwen dat HIJ ZIT ANTISEMITISCH TE HITSEN ONDER WERKTIJD!!1! Maar wel mooi twee miljoen hits per jaar, bijna 200.000 per maand. Er zijn margebloggers met een kleiner bereik.

Van mijn journalistieke carrière is verder weinig terechtgekomen, ik word door iedereen in de media gehaat en uitgekotst, maar Frontaal Naakt bestaat nog. Frontaal Naakt bestaat godverdomme nog. Dat heeft niemand me kunnen afpakken. Jammer hè, Knaagdier?

Groot feest

Dat komt overigens door de mensen die me wel steunen. Het zijn vaak mensen die dat niet openlijk durven doen, maar het zijn er veel en ze laten zich horen. Die mensen bedank ik nogmaals innig. Zonder u was FN er niet meer geweest, was ik er niet meer geweest.

U verdient een groot feest, met muziek en eten en drinken maar ten eerste realiseerde ik me pas vorige week dat FN vandaag tien jaar bestaat en ten tweede heb ik de middelen niet.

Maar ik trakteer op stukjes! Gratis stukjes voor iedereen! Het is feest! Slingers! Toeters! PÈÈÈÈP! Neem er wat te drinken bij!

En wie Frontaal Naakt een cadeautje wil geven:

Wees een échte Charlie en doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, Tien jaar Frontaal Naakt, 27.01.2015 @ 07:30

[Home]
 

69 Reacties

op 27 01 2015 at 07:46 schreef John de Beer:

Van harte Peter! Het is een indrukwekkende prestatie. Gewoon doorgaan en je van helemaal niemand iets aantrekken!

op 27 01 2015 at 07:50 schreef Haes:

Nogmaals gefeliciteerd. Ik smul van al die gratis stukjes en ik hoop dat ze dagelijks blijven komen.

op 27 01 2015 at 08:47 schreef yurp:

Hiep hiep hoera voor FrontaalNaakt! Op naar de twintig :)

op 27 01 2015 at 08:54 schreef Robert Keizer:

Gefeliciteerd Peter! En natuurlijk bedankt voor het vele inhoudelijk sterke en stilistisch hoogstaande leesplezier. Dat we er met zijn allen nog vele vele jaren van kunnen en mogen genieten. En dat jij en Hassnae evenzovele mooie jaren tegemoet gaan. Ik neem mijn spreekwoordelijke petje dan wel hoed voor je af en maak een respectvolle buiging.
Keep up the good work!

op 27 01 2015 at 09:08 schreef Niek Holtzappel:

10 jaar alweer…. En 8 jaar dat je je “stamgasten” de waarheid vertelde… De tijd vliegt.
Van harte Peter :-)

op 27 01 2015 at 09:48 schreef Suus:

Gefeliciteerd Peter, ik lees je stukken graag en ik vind het jammer dat ik ze pas zo laat ontdekt heb. Maar ook weer niet want aanvankelijk zou ik me met al die islamofobe idioten niet senang hebben gevoeld.
Hoe dan ook, ga vooral zo door.

op 27 01 2015 at 09:58 schreef Bertje:

Je kado is onderweg.
Peter Breedveld je bent het bewijs dat een intellectueel wel degelijk grappig kan zijn.
Ga door, harder dieper hieperdepiep hoeraaaaa…..

“Tien jaar. Tien. Fucking. Jaar. Godverdomme”

op 27 01 2015 at 10:00 schreef Pickelhaube:

Ook mijn hartelijkste felicitaties. Ondanks de soms pittige discussies, die me overigens uitdagen en waar ik van leer, is FN toch echt mijn favoriete blog. Ik streek hier neer nadat ik met Bert Brussen de Jaap (nu TPO) oprichtte, de eerste versie van zijn platform zelfs op eigen kosten hostte en ontwikkelde en hij mij er vervolgens uitwerkte. Daarna werd ik er zelfs geblockt om te reageren op die site en werd mijn walging met het clubje dat Bert om zich verzameld had ook steeds groter: crypto PVV’ers, fopwetenschappers, stompzinnig gebash van joop.nl en nog dommere stukjes van Bert, ik was blij toe dat mijn naam daar niet langer mee verbonden was.

Ik was zo’n verschoppeling en ben dankbaar dat ik hier kan schrijven wat ik wil. Ik geniet ook van de verhalen, de items over Japan, kunst, muziek, de theologische blogjes, de scherpe meningen van Peter en de mensen die voor hem schrijven, er is hier in tien jaar tijd heel veel opgebouwd. Daar kunnen best tien bij. dat hoop ik echt, want een beter Nederlandstalig blog is er niet. Zo ligt het gewoon.

op 27 01 2015 at 10:21 schreef Paul van Buuren:

Gefeliciteerd en proost, Peter.
Onder werktijd, dus een calvinistische bak koffie met 1 koekje.
Je bent blijven drijven en niet koppie onder gegaan. Voorwaar een heksentoer!

op 27 01 2015 at 10:35 schreef machiel:

Van harte gefeliciteerd! Op naar de volgende 10 jaar!

op 27 01 2015 at 11:11 schreef marcodB:

Ik geniet heel vaak van de stukken op FN. Dank voor je tomeloze inzet, Peter.

op 27 01 2015 at 11:13 schreef Daphne:

Van harte, Frontaal Naakt.

Eet- en drinkfestijnen waren er, schrijf je.
Hoog tijd dat die weer terugkomen.

op 27 01 2015 at 11:29 schreef Max Molovich:

Gefeliciflapstaart, Peter.

Ik geloof overigens niet dat de islamcritici zo gedraaid zijn. Ze zijn wel fanatieker geworden, nog meer overtuigd van hun eigen gelijk. Die fundamentalistische gelijkhebberigheid kwam pas echt aan het licht toen jij een relatie kreeg met een moslim en zij geen ruimte bleek te krijgen om de islam op haar eigen manier te interpreteren. In plaats van haar aan te moedigen en te steunen, kreeg ze te horen dat ze haar eigen religie niet goed begreep. Zoals ik het mij herinner, vielen toen de schellen van je ogen: die zogenaamde islamcritici hadden dezelfde rigide kijk op de islam als orthodoxe islamieten. Ze wilden geen hervorming, ze wilden oorlog. En dat willen ze nog steeds.

op 27 01 2015 at 12:07 schreef Marein:

ironisch dat je feestje zo kort na charlie valt. van harte!

op 27 01 2015 at 12:10 schreef Mario:

Time flies, indeed.

Dank voor die tien jaren, Peter! Hoe heftig ze ook voor jou persoonlijk waren, met al die ziekelijke domrechtse geobsedeerden. Het was en is een genot om de artikelen hier te lezen, de meer dan geweldige afbeeldingen daarboven te bewonderen…en die vele prachtige strips uiteraard niet te vergeten!

Zoals Jeroen hierboven al aangaf:
“een beter Nederlandstalig blog is er niet. Zo ligt het gewoon.”

op 27 01 2015 at 12:11 schreef Ralph van der Geest:

Van harte gefeliciteerd met 10 jaar Frontaal Naakt! Jij bent één van de weinige bakens van hoop en rede in een steeds meer gelijkgeschakeld land en ik realiseer me wat jij en je geliefde daarvoor hebben moeten doorstaan…
Nogmaals van harte en alle goeds voor jou, Hassnae en alle anderen die je na aan het hart liggen.

op 27 01 2015 at 12:27 schreef Pietro:

Wat een blog dat Frontaal Naakt, en wat een schrijver die Peter Breedveld. Vlijmscherp, onverbloemd en uiterst confronterend slingert dit heerschap telkenmale naakte waarheden in het gezicht van iedereen die ermee geconfronteerd wenst te worden. Hulde! Van harte gefeliciteerd, Peter! Ik zou graag ook es een boek van de plank halen over het fenomeen Frontaal Naakt. Is er misschien, naar aanleiding van het tienjarig bestaan, nu niet eens aanleiding om gastschrijvers die Frontaal Naakt door en door kennen en op waarde weten te schatten doorwrochte stukken over het blog te laten schrijven – wellicht gelardeerd met op Frontaal Naakt verschenen stukken van PB en anderen – en dit alles beslag te laten krijgen in een mooi feest- en huldeboek? Peters cadeau van 10 jaar Frontaal Naakt in ons midden zou zo’n ‘loon naar werken’-boek verdienen.

op 27 01 2015 at 12:34 schreef Marcus Lucas:

Proficiat.

op 27 01 2015 at 12:37 schreef cRR Kampen:

Gefeliciteerd, bikkel.

op 27 01 2015 at 12:45 schreef Niels van Lobberegt:

Nou gefeliciteerd dan maar, en dat ik me nog minimaal 10 jaar aan je kapot mag ergeren.

op 27 01 2015 at 13:35 schreef dewanand:

mauw, mauw, namastiaauw Peter,

Hierbij feliciteren Wieroe en ik jou en Frontaal Naakt. Dankzij de deskundige reacties van lezers konden wij ons onderzoek verder perfectioneren en wij willen dit jaar een boekje publiceren waarin de oplossingen staan van de problemen in onze zieke, dolgedraaide Multikukeluku. Dus Wieroe moet overwerken komende maanden in zijn luie, warme mandje.

Wieroe geeft jou een lekker zakje Duitse Nazi Kattenbrokjes als cadeau en je mag een nachtje slapen met hem, lekker bloot in zijn tweede mandje naast hem, en je zal genieten van deze hete Nassi koeliepoes met haren en op vier geile pootjes.

Veel geluk en Hindoe Nazi katten wijsheid toegewenst komende tien jaar,

Dewanand en Wieroe
niet blanke, niet lange, niet grootgeschapen, niet menselijke Hindoe Fundamentalisten uit Delft Kennisstad en Apartheidsstad nr 1 van Nederland.

op 27 01 2015 at 13:57 schreef Brenda van der Veer:

Kaboem! Tien jaar FN. Doe er nog maar tien jaar bij. Gefeliciteerd!

op 27 01 2015 at 13:58 schreef Pyt van der Galiën:

Gefeliciteerd met de tiende verjaardag. Dat er nog minimaal tien mogen volgen:)

op 27 01 2015 at 14:05 schreef Egbert:

Gefeliciteerd!

op 27 01 2015 at 14:24 schreef Pieter:

Gefeliciteerd,ga zo door.

op 27 01 2015 at 14:29 schreef Benedictus:

Van Harte Peter.

Ik hou wel van tegendraadse mensen. Als “ouwe” bekende op je blog -hoewel ik niet zo veel heb bijgedragen- ga ik ook al bijna 10 jaar met je blog mee. Of ik de volgende 10 jaar haal weet ik niet, maar jij vast wel!

op 27 01 2015 at 15:53 schreef babs:

Gefeliciteerd!

op 27 01 2015 at 16:05 schreef Floris Schreve:

Als je tien jaar consequent het nationale islamdebat weet op te leuken met porno en daarmee niet zozeer de moslims, maar juist zogenaamde vrije geesten (de zelfverklaarde opvolgers van Theo van Gogh) van Hoeiboei, GeenStijl en andere quasi libertijnse krachten volledig over de zeik laat gaan, dan heb je wel iets neergezet. Dus alle lof. In heetst van de strijd is het er geregeld hard aan toe gegaan. Ben benieuwd hoe er over tien of misschien twintig jaar wordt teruggekeken op het nationale islamdebat. Daarom alleen al, koester deze site en alles wat hiervoor, nu en wellicht in de nabije toekomst nog verschijnt. We zitten er nog midden in en we weten niet waar het ‘nationale islam/multiculturele samenlevingdebat ons gaat brengen. Maar de bijdragen van Frontaal Naakt zijn wat mij betreft zeer welkom. Voor nu van harte en op naar de volgende tien jaar.

op 27 01 2015 at 16:19 schreef Ruben:

Gefeliciteerd aan mn favo blog en favo klootzak! keep em coming

op 27 01 2015 at 16:19 schreef JPK:

Van harte gefeliciteerd!

op 27 01 2015 at 16:24 schreef teigertje:

Proficiat.
Zoals ik al schreef op twitter:
Onkruid vergaat niet..
en is zelfs vaak nuttig.
Je hebt vergif over je heen gehad en toch bloei je iedere keer weer op.

op 27 01 2015 at 16:33 schreef Henk ten Doeschate:

Beste Peter,

van harte gefeliciteerd. Ik heb ervan genoten, op naar het volgende jubileum.

op 27 01 2015 at 16:48 schreef Dennis:

Van harte!

Ik zal deze blog eens van begin tot eind door gaan lezen. Ontdekte net in de bovenstaande links zowaar een ode aan Ishotmyself. Een site waar ik nu al zo’n tien jaar niet aan heb gedacht. Briljant!

op 27 01 2015 at 16:48 schreef frank assmann:

Proficiat.

Ga zo door.Het geluid van FN is broodnodig.
Dank jullie wel.

op 27 01 2015 at 16:53 schreef cRR Kampen:

“Ben benieuwd hoe er over tien of misschien twintig jaar wordt teruggekeken op het nationale islamdebat.”
Dan hebben we het niet geweten. Eerder gezien.

op 27 01 2015 at 16:56 schreef Gonnie:

Van harte en jullie cadeau is onderweg. En ga alsjeblieft door!

op 27 01 2015 at 20:09 schreef MNb:

Als ik het interview met Samira Lahri eerder had gelezen was ik eerder gekomen. Ik kende de naam van je site wel, maar het islamofobe stelletje schrok me af. Het zal niet zo heel lang daarna geweest zijn dat ik mijn eerste indruk bijstelde.

Mi fristeri yu.

op 27 01 2015 at 20:21 schreef Shula:

Hartelijk gefeliciteerd met je jubileum Peter. Nog vele jaren. Mn complimenten dat je de goede smaak hebt om niet met uitgebreide feestelijkheden te komen. Juist niet op deze dag. Dat de vele miljoenen Joodse slachtoffers van Auschwitz worden herdacht. Het is geen dag voor feestelijkheden. Nog is wens ik je nog vele jaren. Vele jaren die de Nederlanders mn groot- en overgrootouders niet hebben gegund.

op 27 01 2015 at 20:48 schreef Asmodee:

Bezoek ik deze boeiende site nou al 10 jaar? Bedankt en gefeliciteerd Peter!

op 27 01 2015 at 20:56 schreef Abdel:

Van harte en nog heel veel mooie jaren! En heel erg bedankt!

op 27 01 2015 at 21:35 schreef madbello:

Gefeliciteerd en nog vele blogjaren ouwe ;-)

op 27 01 2015 at 21:51 schreef jacobus:

Van harte gefeliciteerd!

op 27 01 2015 at 22:16 schreef Insula (@1nsula):

Ben het lang niet altijd met je eens maar dit is zeker een prestatie. Gefeliciteerd en “keep on trucking”.

op 27 01 2015 at 22:29 schreef Tim:

FN blijft nog wel even relevant en bittere noodzaak. Zie bijvoorbeeld het stuk van Peter van Ham in het NRC waarin hij stelt dat Wilders gelijk heeft zonder daar ook maar een argument voor aan te dragen, of de hysterische nietszeggende homevideos van Hans Teeuwen.

Islamhaat wordt/is langzamerhand salonfähig. In ieder geval gefeliciteerd :)

op 27 01 2015 at 22:57 schreef Bart:

Mooi! Van harte Peter! Dat je nog wat fenomenale artikelen mag blijven schrijven.

op 28 01 2015 at 00:54 schreef Mercedes San Fernando Ruelda:

Peter, je blog blijft de moeite waard. In deze moeilijke tijden worden libertijnse nuances niet gesmaakt, en daar heb je je door gevochten.

Natuurlijk heb je in die tien jaar vrienden verloren, zoals die plek die opeens De Dagelijkse Farizeër heet in je commentaren. En de camera’s op elke smartphone hebben iets gedaan met de algemene bereidheid om voluit naturist te zijn.

Maar dat is het tijdsgewricht, dat je zo moedig en openbaar uitzweet.

Hulde aan Hassnae en jou.

op 28 01 2015 at 01:20 schreef dewanand:

REF cit:
op 27 01 2015 at 16:05 schreef Floris Schreve:

‘Als je tien jaar consequent het nationale islamdebat weet op te leuken met porno en daarmee niet zozeer de moslims, maar…’

Kom op Floris Schreve,

vergeet niet dat (Hindoe) hard Porno, een potje interraciaal uitseksen in alle standjes uit de Indiase en Hollandse Kama Sutras (denk aan de OerHOLlandse Rooie Oortjes) en vooral het Interraciaal (bloot) en interreligieus (met de Viesbruine Blote Koelie duivel ertussen) Liefhebben van elkaar gewoon de SNELSTE WEG IS NAAR TOTALE WERELDVREDE. Incl. de LGBTH varianten van dit liefhebben van elkaar in Adams en Eva kostuums.

Althans zo denkt Wieroe hierover als nudistische Hindoe Nazi Kat uit Delft kennisstad en de Hollandse Prinsenstad uit de tijd van Oranje van Nassau die hier dus doodgeschoten werd door een terroristische blanke man.

Zo zie dus dat het niet de moslims waren die de eerste fulltime terroristen, met vette WW of AOW op zak, waren in ons HOLle Dolle Mientjes Polderlandje vol met veredelde, van origine Turkse Tulpen. Jazeker Floris, nu betalen ze in Nederland de fulltime Hindoe en moslim terroristen via de uitkeringen, Hollandse evolutie toch?

dewanand en Wieroe

op 28 01 2015 at 10:31 schreef Krek.:

Gefeliciteerd, Peter. Zolang je Zij Die Niet Genoemd Mogen Worden kwaad krijgt, weet je dat je waardevol werk doet. Ga dus vooral door!

op 28 01 2015 at 13:45 schreef Smeets:

En dat op de dag dat ik 50 word. Hoe krijg je het voor elkaar…

op 28 01 2015 at 15:36 schreef Nrosa:

Ook van deze ‘muts’, van harte! We zijn het niet altijd eens maar je hebt met vlag en wimpel de beste blog!

op 28 01 2015 at 16:14 schreef herman van der helm:

Ik lees al bijna van het begin af aan. Ben erg blij met het werk wat je hebt verricht Peter.
Van harte gefeliciteerd met dit mooie jubileum.
Ga zo door. O ja, ook bedankt dat je af en toe mijn hersenspinsels hebt geplaatst.
gr herman

op 28 01 2015 at 20:12 schreef Kees Swanenberg:

Gefeliciteerd met 10 jaar Frontaal Naakt, Peter!

Ik ben door die afgrijselijke aanslag op Utøya met jouw weblog in aanraking gekomen (via een link naar een artikel van jouw hand daarover die iemand ergens geplaatst had) en sindsdien heb ik geen artikel hier gemist.

Frontaal Naakt is een oase van gezond, gevat verstand in een haast oneindige woestijn van moedwillige onwetendheid, kwaadwillige benepenheid en hardnekkige geestelijke dorheid.

Ga zo door met al die fantastisch geschreven, scherpe artikelen en laat je niet kisten!

op 28 01 2015 at 23:55 schreef Natasha:

Gefeliciteerd Peter! Beleg weer es een eet- en drinkfestijn, dan kom ik wel als sneu figuur :D

op 29 01 2015 at 06:48 schreef Mas Rob:

Van harte gefeliciteerd!

op 29 01 2015 at 11:58 schreef Joos:

Ik wil een eet- en drinkfestijn met veel Sneue Figuren!!
En Pro Ficiat, nog een keer.

op 29 01 2015 at 16:54 schreef dieanderepeter:

Vanaf je eerste tot je laatste stuk tot-nu-toe weet je me te boeien en mijn beeld te verbreden. Ik ben blij dat je blijft staan in alle storm en tegenstroom. Proficiat en bedankt!

op 29 01 2015 at 17:21 schreef Herbert:

Gefeliciteerd met het 10 jarig bestaan van je site. Hij is hard nodig.

op 29 01 2015 at 23:11 schreef Joris:

Gefeliciteerd met je mooie blog, waar ik elke keer weer terugkom omdat ik weet dat ik iets ga lezen dat ik nergens anders lees.

” U verdient een groot feest, met muziek en eten en drinken maar ten eerste realiseerde ik me pas vorige week dat FN vandaag tien jaar bestaat en ten tweede heb ik de middelen niet.”

Punt een lijkt me geen probleem, want dat feest kan ook over een half jaar of langer. Punt twee ook niet, als je er een benefiet van maakt en genoeg bezoekers zich vast inschrijven en een bijdrage overmaken.

op 29 01 2015 at 23:57 schreef dewanand:

mauw, mauw, namastiaauw,

Wieroe is gelukkig genezen nu en kan weer lopen, hij had zijn heupgewricht verzwikt na een sprong van een kast.

Maar Wieroe wil het volgende naar jou miaauwen nu:

‘Maauw, maaauw Peter, mijn hele Hindoe Katten legertje in Delft wil dat er een standbeeld van jou komt op het binnenhof of naast het beste bordeel van Amsterdam, uiteraard wel in schoongepoetst Adams kostuum met een flinke dosis viagra op zodat dit het nieuwe Petertje Pis beeldje wordt van Bleekscheterig Nederland. Wel moet jij een kattensnor krijgen, en wat mooie, beschaafde kattenoortjes. En heel misschien als het weer mooi is gaat mijn hele Hindoe Katten legertje wel door Delft een paar metertjes marcheren eind dit jaar, als zij ooit uitgeslapen zijn en niet te moe zijn hiervoor. Enne Peter, kan je a.u.b. meer blote foto’s op je site zetten van de mooiste harige, nauwe, geile koelie poesjes op vier en op twee poten in 2015. Thanks a lot, mauw mauw, namastiaauw, eet vaker Duitse Nazi katten brokjes dan ga je beter miaauwen en ook zo professioneler pennehoeren op je site.’

Aldus de Katten Fuhrer uit Delft Kennisstad en Apartheidsstad Nr 1 van Nederland.

Wieroe de Grote en Blote miss POES.

op 30 01 2015 at 15:32 schreef Johan van der Knijff:

Beetje late reactie, maar hierbij alsnog van harte Peter en Hassnae! Frontaal Naakt is al jaren met stip mijn favoriete Nederlandstalige blog. Een oase van redelijkheid in een almaar hysterischer wordend medialandschap. Ik heb echt enorm veel waardering voor de manier waarop jullie consequent tegen de stroom op blijven roeien; hopelijk blijven jullie dat nog lang doen!

op 31 01 2015 at 03:08 schreef Maurice:

Gefeliciteerd met het jubileum!
Ik ben wel eens niet met je eens omdat ik zie dat je regelmatig informatie -bewust- verkeerd interpreteert en voor bepaalde basisinzichten blind overkomt, maar het is altijd goed om meningen te spiegelen.
Helaas zag ik je de laatste maanden zwarter in je zwart-wit denken vervallen en ook meer en meer eigen identiteit inleveren, door duidelijker slechts in het verlengde van Krapuul te gaan zitten. Dit is de kwaliteit niet ten goede gekomen.
Ik blijf het echter erg knap vinden hoe je de brokken tekst op een luchtige manier tot een cohesief geheel weet te brengen, en het lage scheldgehalte blijf ik waarderen.

op 31 01 2015 at 11:03 schreef Peter:

en het lage scheldgehalte blijf ik waarderen.

Eindelijk erkenning!

op 31 01 2015 at 20:57 schreef Maurice:

Haha, ja maar wel in relatieve zin.

Je hebt bijv. het uitschelden voor nazi’s duidelijk van Krapuul overgenomen. Een stijlvorm die door herhaling z’n impact verliest en potsierlijk aandoet.

Beter gebruik je per geval accurate benamingen ipv scheef te vergelijken met het wreedste en moorddadigste soort mensen dat West-Europa heeft mee moeten maken.

op 31 01 2015 at 21:10 schreef Peter:

Hou toch op met net doen alsof de Nazi’s uniek zijn. Dat zijn ze niet. Moorddadige racisten zijn van alle tijden en alle plaatsen.

op 31 01 2015 at 21:54 schreef Maurice:

Dan moeten ze toch eerst die -duidelijke poging tot- moord hebben begaan en dat is lang niet bij alle als nazi bestempelden het geval.

En nee, een dreigement is geen poging tot, maar dat was je al verteld bij je aangifte.

Het komt dus eerder over als een makkelijk pejoratief dan als een accurate classificatie.

op 02 02 2015 at 16:51 schreef zoervleisje:

Peter, respect, ook al vind ik je vaak te agressief, hoe goed ik begrijp dat je het bent. Makkelijk praten en de beste stuurlui staan aan wal, nietwaar. Heb zelf ooit mijn blog opgedoekt en aanwezigheid op internet gemarginaliseerd toen ik door kleefstift & aanplakkende viezigheid op de korrel werd genomen. No way, dat ik die lui in mijn privéleven wilde toelaten. Vergeleken met de last die jij op je schouders neemt, is mijn terugtreden in de anonimiteit maar lafjes. Jij stáát voor wat je schrijft, waarmee je respect verdient, terwijl ik nooit meer verder kom dan sneue comments in de marge.

op 03 02 2015 at 08:36 schreef Karima:

Gefeliciteerd Peter! Op naar de volgende tien. Ik lees jouw blogs altijd met heel veel plezier. Toen mijn zoontje 3,5 jaar geleden geboren werd, heb ik troost gevonden in jou blogs. Ik dacht toen, en nu nog steeds: hoe kan ik mijn zoon opvoeden en laten opgroeien in een land waar hij op voorhand veroordeeld wordt op vele vlakken louter om zijn naam? Hoe moet ik hem uitleggen dat dit land, mijn land, zijn land hem uitsluit hoe hard hij ook werkt en goed zijn best ook doet.
Drie van mijn broers zijn het land uit omdat ze vertikten hun kinderen als tweederangsburgers te zien opgroeien. Twee daarvan waren zelfstandig ondernemer, werkten hard, waren soc-maatschappelijk actief, maar knapten. Ze wilden niet langer hun kinderen blootstellen aan de haat en ongelijkheid die zo openlijk gepredikt en gebezigd wordt de afgelopen tien jaar. Jouw blogs laten een tegengeluid zien. Een rechtvaardig (scherp, humoristisch, sarcastisch) tegengeluid. Dank hiervoor. Ik hoop dat je heel lang blijft schrijven!

op 03 02 2015 at 08:41 schreef Karima:

Ps: en ook dank aan Hassnae! Chokran!

op 27 01 2017 at 12:09 schreef Jurjen:

Mooie mijlpaal! Gefeliciteerd!

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS