Home » Archief » De smerige oorlog van de Vrienden van Israël


[09.12.2023]

De smerige oorlog van de Vrienden van Israël

Peter Breedveld


Scène uit The Dick Van Dyke Show.

Terwijl Israël in Gaza een smerige oorlog voert, niet tegen Hamas maar tegen de bevolking, tegen journalisten en dichters en kunstenaars en academici, wordt in Nederland een smerige oorlog gevoerd tegen iedereen die Israël bekritiseert, en vooral ook tegen de moslims. Door extreemrechts, door racisten en door christenen. Het heeft niks met liefde voor Israël te maken, het gaat deze groepen om moslimhaat, Arabierenhaat, religieuze waanideeën of een combinatie daarvan, maar de traditionele Vrienden van Israël zijn niet kieskeurig, ze laten zich de steun van deze extremisten graag aanleunen.

Elke oppositie tegen Israëls genocidale neiging moet immers de kop in worden gedrukt. Daarom wordt elk protest gediskwalificeerd als antisemitisme, elke vlag, elke leus is Jodenhaat, elke bijeenkomst is Jodenhaat, want precies op Holocaust Remembrance Day, net als Chanoeka begint, juist tijdens de bar mitzwa van onze Florian. Het bombarderen van woongebieden, van ziekenhuizen en universiteiten, het vermoorden van onschuldige burgers, van journalisten, academici en dichters mag natuurlijk gewoon doorgaan tijdens Chanoeka. Wie daar wat vindt, is een Jodenhater, een Hamas-vriend, een terrorismeverheerlijker.

Jarenlang is ons voorgehouden dat je Joden niet mocht vereenzelvigen met Israël, dat dat antisemitisch is. Nu is het antisemitisch om het niet te doen.

Ontmenselijking

Het is verachtelijk en volkomen gewetenloos, om je eigen landgenoten zo te demoniseren, ze van zulke zware misdrijven te beschuldigen voor je eigen politieke doelen, ze ervan te beschuldigen weg te kijken van 7 oktober terwijl je zelf wegkijkt van het feit dat 7 oktober voor Israël de rechtvaardiging is van de ergste oorlogsmisdaden, de walgelijkste ontmenselijking van een volk dat al 80 jaar onderdrukt wordt omdat Joden in Europa niet veilig waren.

Om de Israëlische oorlogsmisdaden goed te praten, wordt in het Westen een tactiek toegepast die we maar al te goed kennen: de ontmenselijking van het uit te roeien volk, de Palestijnen. Dat begon met Hamas, dat wreed en meedogenloos was en niks om mensenlevens gaf en zijn eigen burgers als levend schild gebruikte (waar Israël dan kennelijk gewoon doorheen mag schieten en bombarderen), dat werd al gauw geëxtrapoleerd op de hele bevolking in Gaza en zelfs die op de Westbank, daarna alle Arabieren en inmiddels zijn alle moslims ter wereld een legitiem doelwit.

Wat Israël doet, is goed, want Palestijnen gooien homo’s van het dak, horen we types zeggen die we eerder een rolberoerte zagen krijgen van een regenboogvlag, en die we jaren een verbeten oorlog tegen trans personen zien voeren. In de hoek waar iedere vrouw met een grote mond voor hoer wordt uitgescholden en wordt geïntimideerd met verkrachtingsfantasieën, zien we nu grote verontwaardiging over de ondergeschikte rol van de vrouw in de Palestijnse samenleving. Holocaust-ontkenners die George Soros zien als kwade genius achter alles waar ze een hekel aan hebben, wijzen nu op het welig tierende antisemitisme in de Arabische wereld.

Moslim-zijn

De EO is er erg fanatiek in, in deze racistische islamofobie. De EO is dol op de racistische psychiater Esther van Fenema, die vindt dat we af moeten van het taboe op etnisch profileren, want “negroïde genen“, en dat de blanke man te slap is om zijn vrouw te beschermen tegen de woeste driften van bruine en zwarte immigranten. Gisteren zag ik dit TV-fragment voorbij komen, het gaat om een programma over antisemitisme in Nederland na 7 oktober. Na het debiteren van het riedeltje waar de Vrienden van Israël altijd in grossieren, dat niemand zich druk maakt om Yezidi’s en de Oeigoeren zegt Fenema: “In die zin is het merkwaardig dat de kwestie Palestina zoveel jongeren op de been krijgt. Kijk, bij moslims ben ik niet zo verbaasd, want daar zit natuurlijk van oudsher een vorm van antisemitisme. Dat hoort bij het moslim-zijn, vaak, helaas.”

Nu moet antisemitisme altijd benoemd worden, en dat er antisemitisme is in de Arabische wereld en in moslimlanden, valt niet te ontkennen, maar dit is racistische islamofobie. Te stellen dat antisemitisme onlosmakelijk deel uitmaakt van het moslim-zijn, is niet minder verderfelijk dan te beweren dat Joden van nature onbetrouwbaar zijn. Je beschuldigt gewoon iedere moslim ervan antisemiet te zijn, dat zijn heel wat landgenoten, buren, collega’s. En niemand in de studio zegt er iets van.

De uitkomst van dat EO-programma stond van tevoren al vast: verzet tegen de rücksichtsloze oorlog tegen Gaza kan alleen maar gemotiveerd zijn door antisemitisme. Het kán niet zijn dat mensen ontzet zijn over het wrede, grootschalige geweld, dat moslims en veel andere minderheden zich herkennen in de Palestijnen omdat zij zelf ook slachtoffers zijn van het westerse suprematisme.

Weerzinwekkende bagger

Het is antisemitisme, en niks anders. Dat legitimeert weer de gore weerzinwekkende bagger die er nu over moslims wordt uitgegooid. Zoals Israël denkt zich alles te kunnen veroorloven want 7 oktober, zo zijn ook de Vrienden van Israël grenzenloos in hun racisme, hun islamofobie en hun seksisme. Wat ik de afgelopen tijd weer over mijn geliefde, Hassnae Bouazza, geschreven zie worden op Twitter, tart elke beschrijving. Ze wordt gewoon virtueel verkracht, ontmenselijkt en als stok gebruikt om mij mee te slaan. Wat mensen allemaal tegen Emine Uğur menen te mogen zeggen, en tegen Nadia Bouras en tegen zoveel anderen, vooral vrouwen. De misogynie, het is onvoorstelbaar, walgelijk, om te kotsen.

7 oktober gebruiken om mensen verdacht te maken en een openlijke propaganda-oorlog tegen moslims te voeren, het is te smerig voor woorden, misdadig en levensgevaarlijk. Is dat uit Liefde voor Israël? Dan doe ik een Fenema’tje en zeg ik dat racisme, seksisme en moslimhaat blijkbaar “helaas” bij het Vriend-van Israël-zijn horen.

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL24 ASNB 8832 6749 39 (N.P. Breedveld, ASBN Rijswijk), BIC ASNB NL21.

Peter Breedveld, 09.12.2023 @ 12:15

[Home]
 

1 Reactie

op 09 12 2023 at 12:16 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS