Home » Archief » Negroïde genen


[07.06.2018]

Negroïde genen

Peter Breedveld


Le Sérignan Plage

De EO-radio gebruikte afgelopen maandag een nieuwsbericht over medische missers als aanleiding voor een pleidooi voor etnische profilering op basis van negroïde genen. In de zorg, dacht ik eerst, want dat zegt presentator Tijs van den Brink tegen zijn gast, psychiater Esther van Fenema: “je wilt af van het taboe van etnisch profileren in de zorg.”

Maar dat is helemaal niet wat Van Fenema zegt. Integendeel, in de zorg is het volgens haar heel normaal om etnisch te profileren, want daar hebben “negroïde mensen” een andere dosering nodig dan mensen met blanke genen, en komt een bepaalde ziekte voor bij vooral Ashkenazische joden. Maar politiek en maatschappelijk is het taboe om onderscheid te maken, en van dat taboe moeten we af, aldus Van Fenema.

Ze zegt het echt! En Tijs van den Brink fungeert als willige aangever. “Je bent zelf joods, toch?”, vraagt hij. Ik zou dat nooit aan iemand vragen, maar hier heeft de vraag een functie: “Hé, ze is zelf joods, dus kan het nooit racistisch zijn wat ze zegt.” En ook: “bedenk je twee keer voor je je Godwin in stelling brengt, makker!”

Allochtonenjager

En zo schuiven we steeds een klein beetje op richting een etnofascistische staat, op de manier die door Johan van der Knijff zo treffend is beschreven in dit stuk. In het begin zegt iemand dingen waar nooit iemand het over heeft maar die niet onredelijk klinken, daarna wordt de grens iets opgeschoven, maar “ach, als dat eerste kan, dan moeten we het hier toch ook over hebben” en vijftien jaar later worden er mensen met negroïde genen uit hun huis gesleept want “dat is gewoon de wet, die overigens door jóuw linkse minister is ingediend” en “zou jij een handje M&M’s nemen uit een bak waarvan je wéét dat er één vergiftigd M&Metje in zit?”

De EO, die een enorme invloed op mijn geestelijke vorming heeft gehad, flirt al een flink aantal jaren met extreem-extreemrechts. Dat doen alle media, maar de EO is echt een verbeten allochtonenjager geworden, en vooral Tijs van den Brink zoekt het, net als Wierd Duk, voortdurend in hele smerige vochtige krochten, met gasten als Bart Schut en Esther van Fenema, die dan mogen komen vertellen wat hij vindt.

Van Fenema is één van de vaste scribenten van The Post Online. Dat is een racistische site, punt. Fenema schrijft stukken over blanke mannen die te slap zijn geworden om haar en andere blanke vrouwen te beschermen tegen de woeste driften van bruine en zwarte immigranten. Je mag het niet zeggen van policor Nederland, maar ze is behalve een racist ook een fascist: “Veel vrouwen, waaronder ikzelf, hebben behoefte aan mannen die vanuit hun ballen voelen dat overleven een machtsstrijd is: wie is de sterkste, wie was vroeger de baas op het schoolplein?”

Wie zo iemand uitnodigt in zijn programma om te vertellen dat het taboe op etnische profilering moet worden doorbroken, overschrijdt alle grenzen van fatsoen. Merk ook op dat de woorden “negroïde genen” niet van Fenema zijn, maar van de EO, die daarmee teruggrijpt op racistische theorieën uit de negentiende eeuw.

Culturele verschillen

1) Negroïde genen bestaan niet. Mensen uit dezelfde regio kunnen genetisch gezien sterke overeenkomsten hebben, maar dat is wat anders. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat er geen verschil is tussen mensenrassen.

2) Etnische profilering in de zorg de normaalse zaak van de wereld? Ik dacht het niet. Verschillende onderzoeken tonen aan dat artsen totaal blind zijn voor culturele en etnische verschillen en daardoor nogal eens een verkeerde diagnose stellen, waardoor allochtone patiënten nog zieker worden of zelfs overlijden. Ik schreef daar pas onlangs nog over. Tunuhan Kuzu van DENK, de partij die bij bijna elke witte mens het schuim op de lippen tovert, waagde dat taboe vorig jaar aan de kaak te stellen en kreeg een geweldige shitstorm over zich heen, die twee weken duurde.

3) Artsen moeten dus meer rekening houden met culturele en etnische verschillen tussen patiënten, maar etnische profilering is wat anders. De politie doet aan etnische profilering vanuit de gedachte dat bepaalde bevolkingsgroepen, bijvoorbeeld Marokkanen en Antillianen, oververtegenwoordigd zijn in de criminaliteitsstatistieken en gaan dan mensen aanhouden omdat ze er Marokkaans of Antilliaans uitzien. Dat is ineffectief en zelfs contraproductief en gewoon domweg racistisch. In de zorg zou etnisch profileren betekenen dat een arts een Marokkaanse patiënt ziet en ervan uitgaat dat die schizofreen is omdat relatief veel Marokkaanse jongeren daaraan lijden. Goed dat dit taboe is.

Discriminatie op de arbeidsmarkt

Van Fenema wil dus dat het onderscheid, dat volgens haar in de zorg wordt gemaakt op basis van uiterlijke kenmerken (“negroïde”, door de EO verexpliciteerd tot “negroïde genen”, waarna van den Brink er nog een schepje opgooit door over “rassen” te spreken) ook normaal wordt in de samenleving en de politiek. Gevraagd naar een specifiek voorbeeld noemt ze etnische profilering bij de politie.

Etnische profilering bij de politie is helemaal geen taboe. De politie doet het openlijk en met overtuiging. Daarom waren er rellen in de Schilderswijk. In de samenleving is het evenmin een taboe en in de politiek ook niet. Integendeel, er wordt volop gediscrimineerd op de arbeidsmarkt en in de publieke ruimte in de Tweede Kamer worden Marokkanendebatten gehouden en racistische wetten ingediend. Het journaille kiest elk jaar een racist als politicus van het jaar en in De Balie is al door deftige meneren en mevrouwen besproken wat de beste manier is om Nederland te zuiveren van de moslims.

Het is taboe om dát aan de kaak te stellen, want iedereen die dat waagt, wordt besmeurd in de media en bedreigd door aanhangers van de PVV, Thierry Baudet, Wierd Duk en door de site waar Van Fenema voor schrijft, The Post Online.

Neiging tot verkrachten

Dit één-tweetje tussen de EO en The Post Online is ongelofelijk giftig. Door te suggereren dat etnische profilering in de zorg gebruikelijk is en levens redt, proberen Van den Brink en Van Fenema racisme acceptabel te maken bij het publiek. En inderdaad, op Twitter vroegen mensen van het Redelijke Midden me wat er nou zo verkeerd was aan wat Van Fenema zei. “Is toch zo, dat bepaalde ziektes meer voorkomen bij bepaalde volken?”

Tuurlijk joh, en je weet wat er daarna komt: als je de dosering van je medicatie moet aanpassen aan de negroïde genen van een patiënt, wat is er dan zo gek aan te suggereren dat de neiging tot verkrachting ook genetisch is bepaald? “Daarover praten we met onze volgende gast, Joost Niemöller!”

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 07.06.2018 @ 18:33

[Home]
 

1 Reactie

op 07 06 2018 at 19:17 schreef Peter:

Commentaar? Leesfrontaalnaakt@gmail.com

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS