Home » Archief » De Turkenhaat van De Groene Amsterdammer


[13.07.2016]

De Turkenhaat van De Groene Amsterdammer

Tayfun Balçik

zom11

Ik heb met betrekking tot Turkse (mis)representatie in de media weer een turfkunstje uitgehaald. Maar nu uitgevoerd bij De Groene Amsterdammer. Daar is in essentie hetzelfde resultaat als bij de Volkskrant uitgekomen.

Tussen 11 mei en 8 juli 2016 verschenen er in De Groene 19 berichten over Turkije of Turken. Daarin spande Erdogan als boeman de kroon (zes berichten). Vervolgens ging het vooral om Denk als ‘disloyale onrustzaaiers’ (drie), de vluchtelingendeal (drie) en het bloedige Turkse verleden (3). Over de aanslagen in Istanbul begin en eind juni zijn er slechts drie indirecte meldingen. Ik zeg ‘slechts’, omdat Orlando zes berichten kreeg, Jo Cox vier en Charlie Hebdo één. Maar later meer over het verschil tussen een Istanbul-melding en een Orlando-treurzang. O ja, er was nog een bericht over Turkije. Die ging over de onderdrukte Gay-parade in Istanbul.

Ons-soort-Turken

Bij de productie van dit nieuws is er maar één Turk betrokken geweest, Tan Tunali. Raad maar welk stuk hij heeft geschreven. Inderdaad, de Gay-parade in Istanbul. Tunali is een goede en genuanceerde journalist. Ik wens hem nog vele opdrachten. Maar dit punt moet ik helaas maken. Het is namelijk geen toeval dat bepaalde Turken in combinatie met bepaalde onderwerpen de mainstream-journalistiek halen.

Het zijn de ‘ons-soort-Turken’, de zogenaamd seculiere, progressieve, linksige, liberale ‘ex-moslims’ die vrije toegang krijgen tot het Hollandse medialandschap. Dan kun je denken aan types als Ebru Umar, Ismail Selvi, Zihni Özdil of Erdal Balci. Het maakt hierbij niet uit of je ‘fuck you, Nederturken’ roept, de turkificatie-politiek van Atatürk prijst (ongeacht de consequenties daarvan voor Armeniërs en Koerden of sektarisch journalisme bedrijft. Zolang je bereid bent Erdogan of AKP-Turken een rotschop uit te delen, is je broddelwerk geen probleem voor mainstream Holland.

Lekkere dochter

Maar goed, terug naar De Groene Amsterdammer. Check wat voor bekrompen Turk het is die Mounir Samuel in Alles voor God, gemeenschap en gemoedsrust zonder weerwoord laat leeglopen:

“Aysel heeft een mastergraad, kreeg een succesvolle carriere en besloot uiteindelijk niet te trouwen en op zichzelf te wonen. Het kostte haar de relatie met haar ouders en zussen, haar jeugdvrienden en de Turks-Haagse gemeenschap. ‘Ooit dronken ze bier en waren het vrije seculiere Turken. Nu is iedereen gehoofddoekt.’ Haar jongere zusjes voorop, haar moeder volgde pas later. ‘Ze zijn blinde volgers van Erdogan.’ Ze heeft haar zelfstandigheid gevonden, maar betaalt dagelijks de prijs.”

Lekkere dochter ben je, denk ik dan. Om je eigen familie – zonder een millimeter wil om ze te begrijpen – publiekelijk af te schieten. En lekkere journalistiek van Samuel om klakkeloos een valse tegenstelling als ‘vrije bierdrinkers’ en ‘onvrije hoofddoekdragers’ over te nemen. En faka die veralgemenisering van ‘de Turks-Haagse gemeenschap’ als conservatief monolytisch geheel? Maar goed, om een ‘zelfstandig’ anti-Erdoganistisch verhaal op te hangen zijn feiten niet echt bruikbaar.

Besmeurde Turkse vlag

Let’s move on. ‘Breken met Erdogan’ heet het stuk van Rutger van der Hoeven waarmee De Groene opent in de editie van 26 mei. De met bloed besmeurde Turkse vlag zet de toon. Typische overdrijvingen domineren het betoog:

1) ‘De politieke oppositie is illegaal verklaard.’ Hoewel er onmiskenbaar sprake is van regressie en Erdogan dictatoriale wegen inslaat, bestaat de seculiere CHP, de nationalistische MHP en de Koerdische HDP nog steeds. Er worden in het Turkije van Erdogan nog steeds dingen gezegd die in de jaren negentig ondenkbaar waren.

2) Van der Hoeven heeft het over een ‘oorlog met Koerdische bewegingen’. De PKK die aanslagen pleegt op Turkse doelen, daar hoor je hem niet over. Dat Koerden niet alleen slachtoffer zijn (onmiskenbaar de grootste slachtoffers), maar ook slachtoffers maken en hun eigen nationalistische agenda hebben, die dynamiek bestaat niet bij Van der Hoeven. Terwijl het wel van wezenlijk belang is om de Turkse haat en vernietiging te begrijpen.

3) Van der Hoeven lijkt zich ten slotte niet te realiseren dat een breuk met Turkije een breuk met het eigen vluchtelingenbeleid betekent. Breken met Erdogan is breken met hypocriet Europa.

Anti-islamitische reflex

Ook deze nuanceringen zijn niet te verwachten van mensen die lijden aan een anti-Turkse en anti-islamitische reflex. Wel krijgen we van Cyrille Offermans in haar boekbespreking Raqqa, een eeuw geleden, over de Armeense genocide, het volgende mee:

Een mega-simplificatie: ‘Vosganian concentreert zich begrijpelijkerwijs op de volkerenmoord die in 1895 is begonnen en in verschillende vormen tot in 1922 is doorgegaan.’ Dat is 27 jaar lang genocide!

Een wereldvreemde aanname: ‘Die volkerenmoord is omstreden, althans van Turkse zijde. En hoewel ze een sterke verwantschap vertoont met de moord op de joden speelt ze in het bewustzijn van de niet-Armeense volkeren nauwelijks een rol.’

Moeder opeten

Dit zegt Offermans terwijl door een steeds groter wordende groep Turken en Koerden de genocide juist wordt erkend. Bovendien, in Westerse volkeren is het bewustzijn over de Armeense genocide juist heel sterk geworden. Zo sterk, dat het ongezonde en vijandige vormen begint aan te nemen, wat het terecht verdacht maakt onder Turken. (zie mijn stuk: De Armeense genocide (5))

En ten slotte een demonisering van Erdogan-aanhangers: ‘”Precies honderd jaar na de geboorte van een van zijn protagonisten zou in een Turks gezin een jongen het daglicht zien die, opgegroeid in naam van de haat en nog een puber, op 19 januari 2007 de Armeense journalist Hrant Dink zou vermoorden.” Een zin die in de buurt van Erdogans welwillenden nog altijd niet hardop kan worden uitgesproken.’ Ja, ja, want Erdogan-aanhangers zijn allemaal barbaarse Turken die je moeder opeten als je het niet met hun eens bent.

Witte bokser

Zo zit De Groene vol verwijzingen en stukken die Turken er steeds aan herinneren dat ze anders, gevaarlijk of minderwaardig zijn. En dat krijgen ze bijna allemaal te horen van witte Nederlanders. Heel subtiel, impliciet, maar soms gewoon ook gewoon fokking bot.

Witte journalisten die schrijven over DENK, hebben bijvoorbeeld een vast nummer gemaakt van de gelijkstelling van de PVV en DENK. Aukje van Roessel: ‘Door de manier waarop DENK tot nu toe opereert, draagt ze vooralsnog zelf ook bij aan verdere polarisatie tussen wij en zij, alleen zijn de wij bij hen vooral nieuwe Nederlanders en Nederlanders met een donkere huidskleur en zij blanke Nederlanders. Waarmee DENK als het ware de tegenpool van Wilders en zijn PVV is.’

Dus als ik het goed begrijp heb je aan de ene kant een partij die sinds 2004 de meest racistische taal uitslaat tegen moslims, Marokkanen en hun geloof, artikel 1 van de grondwet wil afschaffen, ‘Nederland wil teruggeven aan de Nederlanders’ en ondanks dit allemaal toch een kabinet heeft gedoogd. En aan de andere kant heb je een partij, opgericht door leden van minderheden die dagelijks worden beschimpt, nooit een religie hebben beledigd of de intentie geuit om een bevolkingsgroep te deporteren. Precies hetzelfde als de PVV volgens Aukje. Klopt. En Muhammed Ali was een witte bokser die vocht tegen de zwarte meesters van Amerika.

Blinde vlekken

Dit is dus waarom mainstream media diverser moeten worden. Dit is waarom zij een afspiegeling moeten zijn van niet alleen de maatschappij, maar ook de onderwerpen die ze dag in dag uit bespreken. Ons. De islam. Migratie. Witte redacties hebben blinde vlekken, waardoor ze de veelzijdigheid, die ze pretenderen te waarborgen, niet kunnen waarmaken. En wij, de geletterde Turk, Marokkaan, Surinamer, Koerd, aleviet, soenniet zien dat in een split-second. Wij zien het wanneer er na Orlando verfijnde columns worden gewijd aan witte slachtoffers, maar dat verdriet uitblijft bij plichtmatige stukjes/meldingen van het aantal moslimslachtoffers.

Witte Nederlanders, mijn slotwoord is expliciet. Jullie mogen best dag in dag uit schrijven over de angst, die we bij jullie veroorzaken. Over wat we hebben gedaan. Maar als je het vanwege een wit referentiekader niet in je hebt om ook dagelijks te schrijven over wat ons overkomt, geef die werkplek dan ook aan ons. Dan pas heb je een echt en gelijkwaardig debat tussen autochtoon en allochtoon Nederland. Waar ben je bang voor?

Tayfun Balçik is historicus, gespecialiseerd in de moderne geschiedenis van Turkije en die van Amsterdam-West. Hij heeft een Facebook-pagina.

Tayfun Balçik, 13.07.2016 @ 06:55

[Home]
 

12 Reacties

op 13 07 2016 at 09:09 schreef marten:

Nederlandse redacties zijn te wit -laat dat voorop staan- en daar heb ik ook zelf over geschreven alhier.

Maar iets in dit stuk schuurt: Is het niet logisch dat een links-progressief blad journalisten laat schrijven die zelf ook links-progressief zijn? Waarom zouden ze het geluid moeten laten horen van een rechts-conservatief-religieuze beweging als de AK-partij? Het stuk suggereert zo een beetje dat seculiere en atheïstische Turken geen “echte” Turken zijn.

Kritiek op Erdogan =/= Turkenhaat, tenzij iemand suggereert dat Turken van nature Erdogan-aanhangers zijn.

En over “Ayse”, is het niet begrijpelijk dat ze boos is op haar familie? Waarom zou een gediscrimineerde zich in moeten leven in de discriminerende partij?

op 13 07 2016 at 12:29 schreef dewanand:

REF Cit tekst Tayfun Balçik

‘Het zijn de ‘ons-soort-Turken’, de zogenaamd seculiere, progressieve, linksige, liberale ‘ex-moslims’ die vrije toegang krijgen tot het Hollandse medialandschap. Dan kun je denken aan types als Ebru Umar, Ismail Selvi, Zihni Özdil of Erdal Balci. Het maakt hierbij niet uit of je ‘fuck you, Nederturken’ roept, de turkificatie-politiek van Atatürk prijst (ongeacht de consequenties daarvan voor Armeniërs en Koerden of sektarisch journalisme bedrijft. Zolang je bereid bent Erdogan of AKP-Turken een rotschop uit te delen, is je broddelwerk geen probleem voor mainstream Holland.’

——- onze reactie

N1: mooi stuk zeg, citaat is kernzin, erg mooi verwoord.

N2: als historicus is het interessant voor jou Tayfun om de Redi Moesoes te bestuderen, negerslaven milities in koloniaal suriname die tegen hun weggelopen, vrij neger broeders moesten vechten, oa Marrons en zij hebben Fort Boekoe toen vernietigd en duizenden negers afgeslacht.

N3: Ja wat is een superieur mensapen ras Tayfun?? HOe superieur is de krokodil??

N4: filmtip: Rtl7 vanavond, star trek, borgs vallen aan in het verre verleden. Waarom zijn alle Borgs lange, superieure blanke mannen???

op 13 07 2016 at 13:13 schreef yurp:

Van mij mogen ze helemaal niet over de angst schrijven. Journalistiek zou niet moeten gaan over waanbeelden maar over feiten.

op 13 07 2016 at 15:14 schreef dewanand:

Miaauw, miaauw, namastiaauw Yurp, en Marten,

N5: volgens mij gaat het ook om de informatie behoefte van de markt zelf, reken maar uit dat 90 procent van de blanke Hollanders liever een anti turken en anti erdogan tekst zouden kopen dan als het pro was. Voor alle goederen in een vrije markt geldt de wet van de marktwerking, vraag en aanbod, dus logisch dat dit zo werkt en redacties pakken dan alle kansen die zij krijgen.

N6: Volgens mijn informatie is alles wat Erdogan wil en rondbazuint over een soort Turkse Kalifaatje doodnormaal voor een mannelijke, heteroseksuele, machoachtige politieke leider, charmeur en fantast. Pak een willekeurige leider met megalomane trekjes en je krijgt hetzelfde te horen, Reagan, Carter, zelfs PIKzwarte Barack Obama v USA zijn echt niet anders.

N7: leuk hoe al die beschaafde Westerse landen nu om de beurt bommetjes mogen gooien op syrisch gebied, terwijl het om een handjevol impotente, fanaten gaat, die aftrekken op de ruim 156 jihad verzen uit de Koran. Ach geloof is net wat je lekker vind in je broek, idem dito hindoeachtigen, christenachtigen, enz. Geloof maakt seks lekkerder en het zingen in de heilige huisjes zonder condoom is lekker.

op 13 07 2016 at 18:09 schreef Boe! Ik ben een moslim:

Het schuurt inderdaad een beetje bij jou Martin.
Tayfun pleit niet voor een AK-geluid maar voor basale journalistieke waarden zoals hoor en wederhoor.
Vervolgens beschuldig je Tayfun van racisme. Het hoogst haalbare voor blanke mensen wanneer ze in debat gaan met een auslander. Schouderklopje waard.
Je verwart een obsessief drang tot racistische externalisatie met kritiek.
En dat laatste gedeelte. Aysel’s verhaal is instrumenteel. Het verhaal is heel simpel en altijd hetzelfde. Turk stink slecht. Fout hoofddoek radicaal halal moslim achterlijk islam, terrorist? Niemand geeft een reet om Aysel behalve haar familie die haar weer zal opvangen nadat ze uitgespuugd is door links-progressief Nederland.
Maar ik neem het je niet kwalijk Martin. Na jarenlange indoctrinatie door Jip en Janneke journalistiek is jouw brein verworden tot soep. En wanneer iemand daadwerkelijk pluriformiteit eist van de journalistiek kom jij met een bizarre poging tot relativatie, blaf blaf.

op 13 07 2016 at 19:04 schreef John de Beer:

Beste Tayfun,
De Groene lees ik nauwelijks, maar wel De Volkskrant (en soms Trouw) waar je voorlaatste bijdrage over ging. In De Volkskrant van 2 weken geleden trof ik maar liefst 3 positief getoonzette stukken over Ramadan en Suikerfeest. En één minder positief stuk van de correspondent in Jakarta die de gevaren tijdens de Javaanse mudik signaleerde, de grote volksverhuizing aan de vooravond van het Suikerfeest. Trouw schreef een zeer positief gekleurd verhaal over de zegeningen van deze tradities voor een Hollands-Turkse familie. Beide kranten hebben hier de wijze les van Hassnae Bouazza gemist dat de vasten behoren tot de religieuze particuliere praktijken en dat we er nu eens over moeten ophouden.
Blanke berichtgeving over religieuze- of culturele minderheden kenmerkt zich al jaren door een focus op lekker eten (of het ontbreken daarvan tijdens de Ramadan) en zaken als etnisch Turkse, Marokkaanse of bijv. Surinaamse muziek met de bijbehorende dansen. De journalist wil steevast goed doen en laten merken dat zijn medium openstaat voor dergelijke nieuwigheden. En ofschoon ik het uiterst bedenkelijk vind want denigrerend, kunnen we toch niet volhouden dat er negatief wordt bericht.

op 13 07 2016 at 19:21 schreef marten:

@Boe!

“Aysel” lijkt zich anders goed te redden. Op fora voor exmoslims is het eerste advies altijd om de studie af te maken en financieel onafhankelijk te worden voordat je als atheist uit de kast komt. Niemand wordt exmoslim voor financieel gewin. Net als niemand homo wordt voor financieel gewin. Dat is wel de suggestie die gewekt wordt telkens, ook door jou nu weer.

Verder mag je wel wat minder denigrerend doen – je weet niks van mij.

op 13 07 2016 at 20:05 schreef dewanand:

REF Cit:
op 13 07 2016 at 19:04 schreef John de Beer:

‘Blanke berichtgeving over religieuze- of culturele minderheden kenmerkt zich al jaren door een focus op lekker eten (of het ontbreken daarvan tijdens de Ramadan) en zaken als etnisch Turkse, Marokkaanse of bijv. Surinaamse muziek met de bijbehorende dansen.’

———— onze reactie

N8: ja klopt he JOhn de Beer, maar weet jij waarom de blanke Hollanders dit zo schrijven?? Je bent wat je schrijft he, kijk naar mij, ik ben lagere, viesbruine, kleingeschapen Afro koelie Kwatta aapje uit switi Sranang en zo penneneuk ik ook op papier met al mijn tienkleurig schrijvende dildo’s en anale vibrators.

N9: hoe vind je dan het gepenneneuk van Peter Breedveld op FN?? Is hij ook eenzijdig als blanke Hollandse man, meer een zgn Whigga??

N10: de psychologische, cognitieve, perceptieve processen in het raszuivere Blanke BBB Arische Arctische brein zijn echt anders he dan van de Tropische, Savanne, Steppe en Woestijn mensaapjes. Dit fascineert mij steeds meer en meer. Ja, wij denken met onze genen he, google dit zelf: dubbelstrengen denkproces hersen cellen.

op 14 07 2016 at 11:24 schreef Halil:

Ergens heb je een punt Tayfun, maar het raakt nogal ondergesneeuwd door je gebrekkige schrijfstijl en ordinair leentjebuur spelen bij Peter en de “black twitter beweging”.

Denk is niet zo giftig als de PVV maar hun tactiek verschilt niet zo veel. De doelgroep naar de mond praten en ophitsen door met leugens bedrenkt slachtofferschap te cultiveren

op 14 07 2016 at 16:53 schreef Boe! Ik ben een moslim:

Dat suggereer ik ook niet. Ik heb het over het isolement waar nestbevuilers uiteindelijk in terecht komen.

op 14 07 2016 at 22:09 schreef marten:

Denigrerend spreken over exmoslims als “nestbevuilers” is onderdeel van het probleem.

Waarom staat ‘exmoslims’ trouwens in het stuk tussen aanhalingstekens? zijn ze niet echt exmoslims volgens Tayfun? wat zijn ze dan wel?

op 15 07 2016 at 05:58 schreef Sum:

Als allochtoon een mening geeft is dat per definitie anders en polariserend.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS