Home » Archief » Nederlandse kernwaarden


[14.07.2016]

Nederlandse kernwaarden

Geert Eclips

zom12

Op de website van Mediacourant valt Julien Althuisius over de zomercolumns van de NOS: “Ze zijn ongemakkelijk en werken gewoon niet.” Ik zal de laatste zijn om de spin-offs van het Jeugdjournaal te verdedigen, toch was ik enigszins verrast. Heeft de Volkskrant toevallig niet ook een zomercolumn? Jawel, ook de Volkskrant heeft een zomercolumn: de kwantiteitskrant noemt dit echter geen zomercolumn maar ‘opinie’. De seizoenen, daar moeten ze trouwens niks van hebben bij de Volkskrant. De zomercolumn verschijnt ook in de herfst, winter en lente.

In de zomercolumn van 8 juli, ik bedoel het opiniestuk van 8 juli, mag ene Piet van Mourik zijn licht doen schijnen. En zoals dat gaat bij de zomercolumn, pardon, opiniestuk, moet het luchtig blijven. Het is immers zomer. Piet van Mourik had een stukje gelezen in de Volkskrant en na een lange terrasgang en een flink aantal glazen pils besloot hij eens helder op papier te zetten hoe hij erover dacht.

Bestempeld tot racist

Na een korte inleiding, een soort van papieren aanmaakblokje, gooit hij een flink stuk blok in het vuur: ‘Uit angst om te worden bestempeld tot racist – waar bijvoorbeeld DENK gebruik van maakt – zwijgt de maatschappelijke en politieke mainstream.’

Eerst even die zogenaamde zwijgende maatschappelijke en politieke mainstream. Waar heeft deze kletsmajoor het over? Wordt het maatschappelijke en politieke debat al niet jarenlang, decennialang overschreeuwd, gemanipuleerd en geterroriseerd door een stupide meerderheid?

En dan die angst. Welke angst? Lees eens een willekeurig bericht op de grootste krant van wappie Nederland over, bijvoorbeeld, een islam- dan wel integratiegerelateerd onderwerp. Dat is geen angst, Piet, dat is pure haat. Die angst om te worden bestempeld als racist is volstrekt ridicuul en misplaatst. Die angst behoort, helaas, de minderheden toe die en masse worden belaagd door jouw zogenoemde maatschappelijke en politieke mainstream.

Gekleed douchen

Maar malle Pietje mag verder schuimbekken in zijn zomercolumn, en ook de islam ontkomt niet aan zijn toorn. Na het verdedigen van zijn zwarte naamgenoot en de Efteling, vervolgt hij: ‘Daarbij gaat het niet om het geloof zelf maar om het gedogen of zelfs meegaan in afgedwongen gedragsveranderingen, variërend van gekleed douchen op scholen en sportverenigingen tot het dragen van boerka’s.’

Uit angst om voor een racist te worden aangezien, beweert hij dat het niet om het geloof gaat. Maar het gaat natuurlijk wel om het geloof. En niet zomaar een geloof, nee, het gaat om het geloof van gekleed douchen, waar las ik dat eerder? En de boerka’s, de gedragsveranderingen, het gedogen. Dat hij het verbod op spijkerbroeken binnen orthodox-christelijke gezindtes achterwege laat, het grasmaaiverbod op de dag des Heres, wat zou het. Het gaat immers niet om het geloof. Niet om dát geloof.

Toch heeft Piet geen kwade dronk, en hij komt zowaar met een oplossing: ‘Het dichten van de spagaat tussen globalisering en nationale affiniteit vraagt zeker om symbolen als een vlag, maar bovenal om het helder formuleren en uitdragen van westerse kernwaarden.’

Klare taal

Hoewel Piet de spagaat tussen globalisering en nationale affiniteit niet heeft uitgelegd, en het voor mij een raadsel is waar dat vandaan komt, kom je volgens hem met een vlag, klare taal en het uitdragen van westerse kernwaarden een heel eind.

Dan toch even over die kernwaarden, Piet. Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft daar ook eens iets over gepubliceerd: ‘Iedereen mag aan anderen laten zien welk geloof hij of zij heeft. Bijvoorbeeld door het dragen van sieraden met symbolen, een hoofddoek of een keppeltje of andere kleding.’

En: ‘Mensen mogen in Nederland laten zien welk geloof ze hebben én ze mogen hun eigen levensstijl kiezen. Dat betekent dat u zelf mag weten naar welke muziek u luistert, welke kleding u draagt, wat voor werk u doet, welke krant u leest en wat u eet.’

Piet van Mourik had in zijn pleidooi voor helder formuleren het heldere formuleren maar even voor het gemak aan anderen overgelaten. Wel zo makkelijk, met de zomer in zijn bol.

Geert Eclips komt uit het hoge noorden en werkt in een buurthuis.

Gastschrijver, 14.07.2016 @ 07:19

[Home]
 

6 Reacties

op 14 07 2016 at 07:35 schreef Anoniem:

De term stupide onderschrijf ik volledig. Dat van de meerderheid klopt hoop ik niet.

op 14 07 2016 at 08:29 schreef Wilco:

Allemensen wat een slecht stuk van die Piet, niet te harden.

op 14 07 2016 at 09:29 schreef cRR Kampen:

Dit slag dat zo ontevreden is over NL dient uitgezet te worden.

op 14 07 2016 at 14:23 schreef dewanand:

ach blanke hollanders vatten hun kernwaarden zo samen in een zin:

doe maar gewoon dan ben je gek genoeg.

Zo denkt Wieroe ook, als hindoe hollandse nassie (homo) kat uit delft kennisstad.

Syriers als nieuwe nederlanders begrijpen dit ook en doen ook maar gewoon hun jihad games prive, in peeshokjes en op straat, dus ze passen zich supersnel aan.

de jihad is het leukste van islam en het is iets heel gewoons. Zie Rambo I, II, III dat is de blanke/ westerse versie van jihad en ook het leukste van de hoge, moderne blanke beschaving.

op 14 07 2016 at 15:12 schreef Thomas E:

‘westerse kernwaarden’ laat me niet lachen. We weten wat die teweeg hebben gebracht. Zomercolumn? Komkommerstuk!

op 14 07 2016 at 20:19 schreef dewanand:

ja he Thomas E,

Hollandse Kernwaarden, Hollandse tradities, vb denk aan

1. Arisch hollandse zeerover Piet Hein

2. Herbeschaving van zwarte wilden door zwaarbewapende VOC terroristen uit Nederland.

3. Suriname was de beruchte Hollandse dodenstaat voor alle negerslaven in hele Caribische gebied.

4. Het kille, koude, gevoelloze, bijtende, stijve, gemene, achterbakse, ontkennende, tandenknarsende, hatelijke, doordrammerige, dwingende Gereformeerd Hollandse bijbelse gezeik en heilige (anale) letterneukerij. Nog persoonlijk meegemaakt.

5. In theorie heeft Peter Breedveld nu een soort Frontaal Naakte Hollandse cultuur en papier verkrachtende schrijftraditie ontwikkeld in zijn eentje.

6. of is geenstijl oerhollandse (droog anale) pennenneukerij??

ps
turkse meisjes worden er wild van als ik hen uitleg dat het superieure Turkse leger nederland binnen 48 uur kan veroveren om het te herbeschaven hier, want dan kunnen alle blanken hier lekker genieten van Turks Fruit.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS