Home » Archief » Eigen slachtoffers eerst


[06.07.2016]

Eigen slachtoffers eerst

Tayfun Balçik

zom8

In een vraaggesprek met Enis Odaci op de website NieuwWij behandelde ik de eenzijdigheid van de Volkskrant en de dubbele moraal die de ‘kwaliteitskrant’ hanteert met betrekking tot Turks nieuws. Een consequentie van deze instelling is een onmiskenbare verwaarlozing, verwijdering én vijandigheid ten opzichte van Turken of Turkije.

Sinds dat interview ben ik doorgegaan met het bijhouden van gegevens.

Tussen 1 juni en 5 juli zijn er 95 berichten verschenen die direct (55) of indirect (40) over Turkije of Turken gingen. Het Turkse nieuws is in die periode verzorgd door 83 mensen. De schrijvers waren allemaal van niet-Turkse komaf. De twee Turken die wel hebben bijdragen, waren fotograaf. Het is belangrijk om stil te staan bij dit feit. Het Turkse nieuws dat we bij de Volkskrant voorgeschoteld krijgen, is van niet-Turkse makelij. Het is Hollands nieuws over Turken.

Als we dit nieuwsaanbod aan de hand van ‘terroristische aanslagen’ beoordelen, komt het volgende naar voren.

Mainstream-aanslagen

In deze periode zijn meerdere aanslagen gepleegd. Tenminste, aanslagen die door de Volkskrant als ‘terroristisch’ worden gekenmerkt. Maar waarom zou een drone-aanval of luchtbombardement op burgerdoelen geen terrorisme zijn? Een boeiende vraag, waar ik aan het einde van mijn betoog op terugkom.

Nu de ‘mainstream-aanslagen’ met het aantal doden:

Brussel, maart (2)

Istanbul begin juni (12 doden)

Orlando (50)

Aanslag op Frans politiegezin (2)

Moord op Jo Cox (1)

Tel Aviv (4)

Istanbul luchthaven Atatürk (45)

Bagdad (125)

Dhaka (20)

Saoedie-Arabië (2)

Dat zijn negen aanslagen met in totaal 261 doden, waarvan 204 in islamitische landen en 57 in westerse landen. Een overzicht van het aantal berichten per aanslag laat zien dat er onevenredig (vanuit de aanname dat meer doden meer aandacht zouden moeten verdienen) meer belangstelling is voor westerse slachtoffers:

Orlando (23 berichten)

Istanbul Atatürk (11)

Moord op Jo Cox (9)

Aanslag Frans echtpaar (4)

Brussel, maart (2)

Aanslag Parijs, november 2015 (2)

Tel Aviv (2)

Istanbul begin juni (2)

Dhaka-Bangladesh (2)

Baghdad (1)

Charlie Hebdo (1)

Saoedie-Arabië (1)

Sociale cohesie

Dat zijn 43 berichten over aanslagen in het Westen en zeventien daarbuiten. Ook als we de principe ‘het hemd is nader dan de rok’ in acht nemen, zijn deze cijfers disproportioneel, onverantwoord en ondermijnend voor de sociale cohesie in Nederland.

Hypocriet is het ook. Want heel vaak kan je lezen dat het Westen en ‘onze manier van leven’ bedreigd wordt door moslimterroristen. Dat is dus voor 78 procent onwaar: 204 doden in islamitische landen en 57 doden in het westen, op een totaal van 261 doden. Maar voor de Volkskrant is toch het tegenovergestelde ‘waar’: 72 procent van het nieuws (43 berichten) in de periode 1 juni/5 juli ging over terroristische aanslagen in het Westen en 28 procent (zeventien berichten) over aanslagen daarbuiten.

Dit terwijl, zoals hierboven aangetoond, moslims voornamelijk slachtoffer zijn van terreur. Daar zien we weinig van terug. Hoe komt dit? In een perfecte wereld zou het niet uit moeten maken dat het komt doordat 83 niet-Turkse schrijvers het Turkse nieuws van de Volkskrant maken. Maar het maakt blijkbaar wel uit, waardoor niet-Westers lijden niet de plek krijgt die het verdient.

Westers slachtofferschap

Wat krijgen we wel: een maximale exploitatie van Westers slachtofferschap. Zo worden plaatsnamen waar aanslagen hebben plaatsgevonden (‘Parijs’, ‘Brussel’ of ‘Orlando’) al snel een begrip. Hoe gaat dit feitelijk? Door een paar dagen columns te koppen met Orlando, Parijs, of Brussel. Op een gegeven moment is het al normaal om zinnen te beginnen met ‘Na Parijs..’.

Heel interessant is ook een alinea als deze in Volkskrant-bijlage Vonk van 25 juni:

‘De NCTV definieert terrorisme als “het voorbereiden of plegen van op mensen gericht ernstig geweld dan wel daden gericht op het aanrichten van maatschappijontwrichtende zaakschade.” Dit met als doel “maatschappelijke veranderingen te bewerkstelligen” de bevolking ernstige vrees aan te jagen of politieke besluitvorming te beïnvloeden.’ Dat past goed bij wat er in Parijs, Brussel en Orlando gebeurde.’

Terrorisme krijgt in die laatste zin een Westerse volgorde: ‘Parijs, Brussel en Orlando’. Vergis je niet, dit gaat om een tijdsbestek van zeven maanden waar het buiten ‘Parijs, Brussel en Orlando’ alles behalve koek en ei was. Maar goed, met een brede horizon kan je wat ‘ons is overkomen’ niet cultiveren en al helemaal geen eurocentrische geschiedenis schrijven. What you gonna do, het hemd is nader dan de rok.

Islamofascist

Trouwens, als het Westen het slachtoffer is, wie zijn de daders dan? Ik zei al eerder dat er 95 berichten over Turken of Turkije zijn verschenen. Slechts in zestien daarvan zijn Turken slachtoffer.

In de overige berichten komen Turken of Turkije overwegend als volgt uit de bus; ‘de lange arm van Erdogan’, ‘straatvechters’,‘zetelrovers’ of polariseerders ‘net als de PVV’ (achttien berichten over DENK), als massamoordenaar en ontkenner (dertien berichten over de Armeense genocide), als de woedende Erdogan himself die ‘dreigt’ en ‘chanteert’ (elf berichten over Erdogan), maar die wel goed van pas komt omdat hij vluchtelingen voor ons tegenhoudt (tien berichten over de Turkije-deal), de oorzaak van alle jihadistenellende in Syrië, ( Nee, deze zes berichten gaan niet over Assad, maar over Turkije) als bedreiger van schrijvers en parlementsleden (twee), als Grijze Wolf die op Koerden jaagt (twee) en verder o.a. iemand die naar knoflook ruikt of ‘islamofascist’ is (columns van Sylvia Witteman en Arthur van Amerongen).

Turkse muziek

De moraliserende toon en hoon tegen ‘de’ Turk is allesoverheersend. Die paar verdwaalde cliché-stukjes over Turkse muziek, baklava en enorme trouwerijen wegen niet op tegen de barbarisering van ‘de’ Turk, waar Turken terecht ontevreden over zijn.

De ophef hierover op sociale media lijkt effect te hebben. Na de laatste aanslag in Istanbul is er iets meer aandacht voor Turks slachtofferschap. Dat is een goede ontwikkeling.

Maar nu komt het. Want ook voor Turken is de hemd nader dan de Koerdische rok. Zoals Turken klagen over Westerse hypocrisie, zo klagen Koerden over Turkse hypocrisie. Volkomen terecht! Al die Turken die aandacht vragen voor Turks slachtofferschap hebben het bijna nooit over Turks daderschap in Sur, Cizre en Nusaybin, Koerdische gebieden die door Erdogan met de grond zijn gelijkgemaakt.

Koerdische bevolking

Dat is dus terrorisering van de Koerdische bevolking die, helaas maar waar, niet binnen het terrorisme-paradigma van deze wereld valt. En ook voor Koerden is het hemd nader dan de rok. Maar goed, dat mogen zelfkritische Koerden zelf invullen. Ik zeg slechts: door alleen te rouwen om onze ‘eigen doden’ komen we er niet. En dat geldt voor iedereen. Peace!

Tayfun Balçik is historicus, gespecialiseerd in de moderne geschiedenis van Turkije en die van Amsterdam-West. Hij heeft een Facebook-pagina.

Tayfun Balçik, 06.07.2016 @ 07:11

[Home]
 

20 Reacties

op 06 07 2016 at 08:55 schreef Han van der Horst:

Het is niet alleen onprofessioneel maar ook commercieel uiterst onverstandig want op deze manier prijzen de Nederlandse media zich op inhoudelijke gronden bij belangrijke doelgroepen volstrekt uit de markt. Zo lang je niet beseft dat voor heel veel potentiële lezers Rabat, Ankara, Praia of Paramaribo belangrijker hoofdsteden zijn dan Berlijn of Parijs, zul je daar een hoge prijs voor betalen. Of liever gezegd: betaal je daar een hoge prijs voor. Kijk bijvoorbeeld naar de toenemende irrelevantie van het AD in de Rijnmond en dat komt echt niet alleen door het internet.

op 06 07 2016 at 09:17 schreef Charles:

Denk je dat Turkse kranten wel berichten over Westerse doden?

op 06 07 2016 at 09:34 schreef John Verschragen:

Waarom windt dhr. Balçik zich op? Elke nieuwsverkoper filtert het nieuws en brengt dit op eigen wijze naar buiten in de hoop het goed te kunnen verkopen. Zo zal de Volkskrant nooit een Nederlandstalig krantje in Turkije uitgeven met uitsluitend Gronings nieuws. Daar is geen markt voor.

Als dhr. Balçik zich wil opwinden dan zou hij zich beter opwinden over het Nederlandse publiek dat kennelijk de filtering en opmaak van de Volkskrant zodanig bevalt dat zij het willen kopen.

Het is tegenwoordig mode om alle emoties die het leven met zich meebrengt te publiceren en anderen daarvoor verantwoordelijk te maken. De roep om aandacht is begrijpelijk, ik zou me als Nederlander in een klein Braziliaans dorpje ook niet snel thuis voelen en daarom heb ik die stap nooit gemaakt. Maar ik weet wel dat als ik dit ooit zou doen, ik dat doe om te veranderen van omgeving, cultuur, klimaat en taal en niet om mijn Nederlands staatsburgerschap en wortels te claimen bij mijn nieuwe dorpsgenoten. Daar hoort ook de wijze van nieuwsfiltering en opmaak bij van lokale Braziliaanse nieuwsverkopers. Hoezo zouden zij zich meteen moeten aanpassen omdat ik daar ben komen wonen?

op 06 07 2016 at 10:19 schreef Paul Hoekveld:

@ John Verschragen:
“Elke nieuwsverkoper filtert het nieuws en brengt dit op eigen wijze naar buiten in de hoop het goed te kunnen verkopen.”

Ik snap dat je dit zegt maar door, zeg maar een eenzijdig verhaal te verkopen voor de verkoopcijfers, demoniseer je een bevolkingsgroep Nederlanders van Turkse origine om commerciële doeleinden. En je geeft niet weer wat er gebeurt. Als er normaal journalistiek bedreven wordt dan polariseert dat veel minder en dat lijkt mij toch de bedoeling. Polarisatie verminderen door eerlijk en objectief nieuws.

op 06 07 2016 at 10:45 schreef MNb:

JV, je hebt op vakkundige wijze het hoofd in het zand gestoken tav de systematische negatieve berichtgeving over een bepaalde bevolkingsgroep in Nld. – niet in Brazilië/

op 06 07 2016 at 11:08 schreef Jose:

Het lijkt me toch dat de Turkse slachtoffers op een zeer waardige manier zijn herdacht in de Westelijke wereld.

op 06 07 2016 at 11:15 schreef Peter:

lijkt me toch dat de Turkse slachtoffers op een zeer waardige manier zijn herdacht in de Westelijke wereld.

Ja, vanwege het DENK-effect. In maart werd een minuut stilte voor Turkse slachtoffers nog bot geweigerd:

http://www.frontaalnaakt.nl/archives/denkeffect.html

op 06 07 2016 at 11:38 schreef babs:

Het Turkse nieuws is in die periode verzorgd door 83 mensen. De schrijvers waren allemaal van niet-Turkse komaf.
Ik vind het juist wel goed dat de Volkskrant niet-Turken over Turkije laat schrijven en de daar werkende Nederturken inzet om de Haagse politiek te duiden.

/cynisme

op 06 07 2016 at 12:00 schreef wiske:

Slachtoffers van georganiseerd geweld zijn belangrijk voor het instandhouden van het georganiseerd geweld.
“Huiselijk” geweld, medisch manipuleren en andere dagelijkse doden moeten dan ook mond houden. Hiërarchie van de dood.

op 06 07 2016 at 13:04 schreef cRR Kampen:

‘Denk je dat Turkse kranten wel berichten over Westerse doden?’
Nee. Weet ik. Voorbeeldje met google, ‘belçika terör’.

Dit soort onderzoekjes (van Tayfun Balçik) zijn fraai, mee omdat iedereen ze kan (na-)doen. Voor menigeen onder ons vereist dat wel lef.

op 06 07 2016 at 15:41 schreef MNb:

Ik bewonder inderdaad je moed, cRR Kampen. Het is de moed van een kleuter die “maar hullie doen het ook!” roept.

op 06 07 2016 at 17:17 schreef babs:

http://www.imdb.com/title/tt0328802/

Dit is misschien een interessante film. Regisseurs uit allerlei verschillende landen maakten een kort filmpje over 11 september, veel te kort na 11/9.

Niet helemaal representatief natuurlijk, maar typisch is het wel hoe Burkina Faso een heel grappig filmpje weet te maken en Iran niet goed weet hoe nou uit te leggen hoe erg het allemaal is. Israel denkt vooral aan zichzelf, Egypte vindt het een logische aanval, Frankrijk maakt er een artifarti kunstproject van. Eigenlijk alleen Mexico maakt een gepast filmpje.

(allemaal uit geheugen, in details niet betrouwbaar)

op 06 07 2016 at 17:39 schreef Boe! Ik ben een moslim:

En toch is er een verschil. In Turkije is er in de gevestigde media of politiek nauwelijks sprake van stemmingmakerij tegen minderheidsgroepen. Zelfs de meest doorgedraaide nationalist heeft het over terroristen of de PKK, niet over Koerden. In nederland word je altijd afgerekend op je afkomst. Nederlanders zijn geobsedeerd met afkomst.

op 06 07 2016 at 20:54 schreef Sasha Berkman:

Boe, dat is te danken aan Erdogan, voordien bestonden Koerden niet, toen werden ze ‘bergturken’ genoemd.

op 07 07 2016 at 00:58 schreef Han van der Horst:

Als een derde van de inwoners van dat Braziliaanse dorpje een Nederlandse achtergrond heeft, is het wel een goed idee voor de lokale radio om bij de buitenlandverslaggeving de nodige aandacht aan Nederland Te geven. Anders raken zij die doelgroep kwijt. Zo werkt dat nu eenmaal, he.

op 07 07 2016 at 19:16 schreef dewanand:

REF Cit tekst Tayfun Balçik:

‘Al die Turken die aandacht vragen voor Turks slachtofferschap hebben het bijna nooit over Turks daderschap in Sur, Cizre en Nusaybin, Koerdische gebieden die door Erdogan met de grond zijn gelijkgemaakt.
Koerdische bevolking’

‘Dat is dus terrorisering van de Koerdische bevolking die, helaas maar waar, niet binnen het terrorisme-paradigma van deze wereld valt. En ook voor Koerden is het hemd nader dan de rok. Maar goed, dat mogen zelfkritische Koerden zelf invullen. Ik zeg slechts: door alleen te rouwen om onze ‘eigen doden’ komen we er niet. En dat geldt voor iedereen. Peace!’

—— kort reactie:

N1: ja mooi gemeten, negatieve beeldvorming van alle niet blanken en niet ariers in Arisch Nederland is een eeuwenoud iets en ingebakken in Hollandse VOC mentaliteit. Ga dit laatste eens onderzoeken, vroeger noemde men alle kleurlingen per definitie wilden, barbaren, onbeschaafden in heel Arisch Europa in alle gedrukte media uit die Koloniale tijd.

N2: kwestie van machtsposities, wiens brood je eet, diens taal je spreekt he. Zo denk ik ook als viesbruine hindoe herdershondje. Ik blaf braaf in het ABC Nederlands en lik mijn Hollandse baasjes schoon.

op 07 07 2016 at 20:38 schreef Gerrit:

@Han van der Horst ik denk dat het commercieel gezien voor de Volkskrant werkt, deze berichtgeving. Kranten verdienen hun geld door advertenties, niet aan aantal abonnees. Daarom is onafhankelijke journalistiek betaald door leden zoals Democracy Now, Real news network, in mindere maten De correspondent gewoon veel beter, veel kritischer dan massamedia, wiens verdienmodel bestaat uit advertentieopbrengsten.

op 08 07 2016 at 09:25 schreef Johanna:

Ik ben benieuwd waarom in het lijstje van Tayfun, die terecht de eenzijdige berichtgeving aan de orde stelt, dan deze aanslagen ontbreken:

6 juni: aanslag nabij vluchtelingenkamp Baqa’a in Jordanië, 5 doden

21 juni: aanslag bij Rukban, Syrisch-Jordaanse grens, 7 doden, 13 gewonden

21 juni: Suwaib, noordwestelijk van Bagdad, 6 doden, 13 gewonden

27 juni: 8 zelfmoordaanslagen in 24 uur in Qaa, Libanees-Syrische grens, 5 doden, 28 gewonden

27 juni: Al Mukalla, Jemen, 4 autobommen, 43 doden; 1 bom in pakket met voedsel dat soldaten werd aangereikt aan einde Ramadan

28 juni: moskee in Abu Ghraib, westelijk van Bagdad, 5 doden, 13 gewonden

28 juni: aanval op provinciegrens Karbala, afgeslagen door politie-eenheid ter plekke

op 08 07 2016 at 10:40 schreef cRR Kampen:

19 juni http://news.antiwar.com/2016/06/19/turkish-troops-kill-11-syrian-refugees-including-four-children/

Kan aan de gang blijven nietwaar. Dit geval haalde overigens ons Journaal.

op 10 07 2016 at 00:40 schreef dewanand:

MIaauw, miaauw, namastiaauw Tayfun Balçik,

N3: heb jij nou een geloof?? Ken jij het exacte verschil tussen een Hollandse Allahtoon en een Turkse of Koerdische Islamiet??

N4: In wezen kan gesteld worden dat alle mensachtigen op aarde even slecht en ziek zijn. Haat is altijd wederzijds, en oorlogen zijn toch noodzakelijk en biologisch erg gezond voor de eigen soort. Kan jij de wortels van dodelijke haat blootleggen in je volgende tekst over dit vraagstuk??

N5: X-Haat in je eigen kop omswitchen naar X-liefde, jegens object X is ongelooflijk complex en ik ben toch als individuele, viesbruine, kleingeschapen Afro koelie Kwatta aapje toch hiervan en levend bewijs van.

N6: ja joh logisch dat blanke Hollanders meer nieuws publiceren als hun eigen superieure, potente, grootgeschapen, lange, hogere, HOOG BBB Arische ras en VROOMblank volk wordt aangevallen. En in wezen is anti viesbruine koelie nieuws juist super gezond in blank Arisch Nederland, idem dito anti turks nieuws, anti mocro nieuws, anti neger nieuws, anti niet blanken nieuws, enz. enz. Bekijk het zuiver biologisch dan begrijp je het veel beter.

N7: een oude hindoe meid zei via tel.: ‘blanke hollanders zijn SCHIJNHEILIG’

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS