Home » Archief » De VVD voert oorlog tegen de vrede


[27.12.2016]

De VVD voert oorlog tegen de vrede

Petra Kramer


Foto: Ryan McGinley

Het was in donkere dagen voor kerst dat de VVD de oorlog tegen de kerstgedachte van vrede op aarde opende. Dat deed de VVD bij monde van Han ten Broeke en dat kreeg min of meer de instemming van Kati Piri namens de PvdA. Vrede op aarde werd aan de kant geschoven ten faveure van “we moeten vuile handen maken“.

Waarom? Vooral om te verhinderen dat slachtoffers van oorlogen waar we zijdelings of direct bij betrokken zijn hun koffers pakken om hier in de onmenselijke asielprocedure te belanden.

Meer Turkijedeals

Han ten Broeke wil zogezegd meer Turkijedeals sluiten, uiteraard niet alleen met Turkije want die deal hebben we al, maar met meer landen waar ze het niet zo nauw nemen met de mensenrechten zoals die zijn vastgelegd na het “dit nooit weer” vlak na de Tweede Wereldoorlog. Dat verdrag, de Universele Verklaring van de Rechten voor de Mens (UVRM) vormt de basis van onze normen en waarden. Die normen en waarden zijn universeel en absoluut, in de woorden van de Minister-president vormen ze geen cafetariamodel.

De VVD  en andere establishment-partijen vinden zich blijkbaar de uitzondering op die regel, want ze zijn net als de PvdA, het CDA, D66, al sinds de jaren ’80 bezig met door vakbonden gewonnen verworvenheden af te schaffen. De bijstand? De bijl er in en de knoet erover! Het ziekenfonds? Opheffen! Privatiseren!

Nederlandse verworvenheden

Het cafetariamodel smaakt de partijen die de laatste veertig jaar de dienst hebben uitgemaakt prima. En het zijn niet alleen de voorheen grote drie die het zich prima hebben laten smaken. Ook GroenLinks, PVV, SGP en ChristenUnie zijn aangeschoven om gehakt te maken van wat eens hard bevochten Nederlandse verworvenheden waren. Een lenteakkoord hier, een herfstakkoord daar en een goed verstaander zal niet anders kunnen concluderen dan dat er wel degelijk sprake is van een cafetariamodel en dat het met name de gevestigde orde is die zich daarbij niet alleen de vingers aflikt maar die vooral de mensenrechten van derden ontzegt.

Artikel 13 van het UVRM geeft een ieder het recht haar land te verlaten en artikel 14 biedt de waarborg dat overal asiel aangevraagd kan worden. Nou hoor ik de Eurofielen al stotteren over het verdrag van Dublin en het eerste veilige land blabla maar dat is bullshit. Europese verdragen zijn supranationaal recht, geen internationaal recht.

Neurenberg-processen

Internationaal recht, zoals het UVRM, staat boven alles. Het staat boven Europese verdragen en het staat boven grenzen dicht zoals de PVV dat wil en de light-versie daarvan zoals de VVD voorstaat. Mocht er ooit weer een rechtbank komen zoals bij de Neurenberg-processen dan gaat de hele bende compleet nat.

Het verdrag van Dublin was de eerste opmaat naar gemilitariseerde grenzen met een private dienst als Frontex als gevolg. Extreemrechts klaagt dat Frontex vluchtelingen niet laat verzuipen maar ze opvist. Dat leidt alleen maar af van het feit dat onze verworvenheden juist wel een cafetariamodel zijn. En dat cafetariamodel is bovendien strijdig met de grondwet.

Artikel 90 van de grondwet stelt dat Nederland de ontwikkeling van de internationale rechtsorde bevordert. Artikel 96 moet garanderen dat nationale wetgeving nooit strijdig mag zijn met het internationaal recht. Als de grondwet enig gewicht had, en dat heeft het dankzij artikel 120 niet (de rechter treedt niet in de beoordeling van de grondwettigheid van wetten en verdragen) dan zouden alle partijen die beweren dat zij de snackbar Nederland BV beschermen per direct ontbonden worden.

In bootjes verzuipen

Fuck de VVD, fuck het CDA en fuck vooral de PvdA omdat ze als vermeende linkse partij almaar toegeven aan de illusies die hen voorgehouden worden. De PvdA vecht namens de VVD een oorlog in Mali terwijl Mali nog steeds een kolonie van  Frankrijk is. De PvdA is het met de VVD eens dat iedere vluchteling uit Mali een economische vluchteling is. De PvdA deelt de illusie van opvang in de regio terwijl het in de regio al barst van de opvang.

De enige reden dat er mensen in bootjes verzuipen is omdat vliegen niet toegestaan wordt en een route over land ook niet. En Nederland maar geld verdienen aan wapenhandel. En maar meesmuilen dat we de oplossing van het probleem zijn in plaats van de oorzaak. Met je zogenaamd strikt verboden cafetariamodel.

Petra Kramer omschrijft zichzelf als ‘anarcho-jihadi’ en ’transliban’. Ze is snoeihard en messcherp. Volg haar op Twitter en lees haar op (onder andere) Meedogenloos en Vileine. Dit stuk stond al op Meedogenloos.

Petra Kramer, 27.12.2016 @ 11:26

[Home]
 

10 Reacties

op 27 12 2016 at 12:17 schreef babs:

Die link naar dewereldmorgen.be, shocking. We hebben nog veel meer boter op ons hoofd dan ik altijd al dacht.

Steeds meer begrip voor de Hannie Schafts uit de voormalige Europese koloniën.

op 27 12 2016 at 14:43 schreef Niek:

Sterk stukkie, goed verwoord! Had het zelf niet beter gekund, wel mooier natuurlijk… Pfff, haha

op 27 12 2016 at 16:33 schreef Anoniem:

Prachtige, tragische conclusie

op 27 12 2016 at 17:15 schreef Chakir:

Ik vraag mij af hoeveel mensen in Frankrijk zelf dit allemaal weten? Laat staan al die lui(zig)e leden vd gevestigde partijen. Ziekmakend, hoe het continent Afrika al ik weet hoelang wordt uitgezogen.

op 27 12 2016 at 19:24 schreef Gerard Matthijssen:

Ik denk dat zo’n sujet als Han ten Broeke zelf niet voldoet aan zijn eigen normen. De heer Ten Broeke vindt, dat de vluchtelingen vooral moeten worden opgenomen door buurlanden in de eigen regio. Dat gebeurt al: drie miljoen vluchtelingen in Jordanië op een bevolking van 9.000.000 zielen (kun je lezen, imbeciel Ten Broeke?). Dus het aantal vluchtelingen dat in “Europa” (Duitsland, Zweden en nog wat landen)aankomt is peanuts, een kleinigheid. En die wil de geachte afgevaardigde Han ten Broeke ook nog afschuiven naar “de regio”. Helemaal eens met de auteur dat het Verdrag van Dublin een grote miskleun is. Vluchtelingen moeten in onverschillig welk EU-land binnen kunnen komen, en daar asiel kunnen aanvragen. Niks “buitengrenzen”van de Europese Unie, die nog op slot worden gedaan ook. De “luchtbrug van Samson” is alleen goed, om van Samson zelf af te komen: enkele reis Syrië.

op 27 12 2016 at 22:40 schreef Sasha Berkman:

Fela Kuti: Live in Berlin – 1978

Cross Examination

https://www.youtube.com/watch?v=uMGWx6DjMkU

op 28 12 2016 at 10:43 schreef babs:

Chakir,
Mijn inschatting: minder dan 5%. Heb er 3 jaar gewoond en heb er nooit iets over gehoord.
Hoeveel mensen weten waarom die vluchtelingen met bootjes komen en niet gewoon het vliegtuig pakken?
Hoeveel mensen weten dat Nederland in de top 10 van wapenexporteurs staat en dat Nederland vrolijk wapens verkoopt aan militaire regimes als Egypte?

op 28 12 2016 at 22:27 schreef Kees Romijn:

Mevrouw Kramer, ik verwonder mij al geruime tijd over twee zaken die met elkaar in verbinding lijken te staan ( laat ik me voorzichtig uitdrukken ), namelijk:
de Nederlandse regering heeft de aanval op een land als Irak gesteund ( korrigeert u mij maar als ik het niet juist heb ) in de periode dat Saddam Husseyn daar aan de macht was. Toen de oorlog eenmaal in volle hevigheid was losgebarsten, konden wij ook de eerste oorlogsvluchtelingen gaan begroeten. Maar vervolgens beginnen dan een aantal volksvertegenwoordigers hier in Nederland dan te jammeren dat er zoveel buitenlanders naar Nederland toe komen. We gaan dus nat,zogezegd, om uw woorden te gebruiken. Dan heb ik uitsluitend het voorbeeld van Irak genoemd, maar je kunt er net zo goed een land als Libie aan toevoegen. Daar heeft de Nederlandse regering ook betrokkenheid in gehad, lijkt mij. Interessante materie, want nu probeert men ook Assad uit Syrie weg te krijgen. De vluchtelingenstroom neemt hierdoor eerder toe dan af. De PVV kan weer beginnen te jammeren over het aantal vluchtelingen dat een Syrisch paspoort heeft.

op 30 12 2016 at 14:06 schreef Martijn:

Zonder allerlei samenzweringstheorieën aan te hangen kan je best stellen dat we hier veel te eager zijn om invloed uit te oefenen in verre landen. Welk verzet geef je je wapens aan? Gedeeltelijk heet dat geopolitieke strategie (lees “The Grand Chessboard” van de invloedrijke strateeg Zbigniew Brzezinski er maar op na, op mij kwam het over als hebberig, arrogant en paranoïde, maar voor types die denken dat onze cultuur superieur is zal dat anders zijn) en de goedbedoelde hulp door mensen die geen zak (willen) snappen van islam. Nu zegt iedereen wel braaf “salafisten”, wat óók al een veralgemenisering is (in Egypte propageerde de Al-Azhar moskee met staatssteun van Mubarak die enge puriteinse islam veel invloedrijker dan de salafistische Moslimbroederschap), maar onze keuze in allianties is keer op keer, op z’n zachtst gezegd, ongelukkig. In het midden oosten zien ze al decennia lang, eeuwen zelfs, alleen maar westers georiënteerde, moderne, “gematigde”, leiders (waar moderne liberalen aan deze kant van de planeet dan hun vertrouwen in hebben gesteld, angstig als ze zijn voor islam) hun landen naar de knoppen helpen.

op 04 01 2017 at 02:34 schreef Petra:

Prima, Niek! Laat me maar weten hoe ik je kan bereiken. Dan doe ik je het concept toekomen zodat jij er een wonderlijk eloquent stukkie van kunt maken. Zelf struikel ik immers over mijn eigen woorden, dat schiet niet op. De hulp van een random internetheld is meer dan welkom.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS