Home » Archief » Hup Sylvana Simons!


[24.12.2016]

Hup Sylvana Simons!

Peter Breedveld


Foto: Ryan McGinley

DENK is een broodnodig alternatief, maar de twee oprichters, Tunahan Kuzu en Selcuk Öztürk, laten zich teveel gijzelen door een conservatieve, Turkse achterban. Ik hoopte dat dit met de komst van Farid Azarkan en daarna Sylvana Simons zou veranderen, maar blijkbaar mocht dat niet zo zijn.

Nu Simons DENK verlaat en met haar eigen partij aan de verkiezingen gaat meedoen, blijf ik daarom vastbesloten op haar te stemmen. Geen DENK meer dus, maar Artikel 1.

Armeense genocide

Ik heb altijd mijn bedenkingen tegen Kuzu en Öztürk gehad. In mei drong ik er al bij Simons op aan voor zichzelf te beginnen. Kuzu en Öztürk hekelden het grove taalgebruik van de PVV, maar scholden Wilders wel uit voor kankergezwel, wat nogal hypocriet is. Ook weigerden de twee ronduit te erkennen dat er sprake was van een Armeense genocide, terwijl ze er wel op aandringen dat Nederland het eigen koloniale verleden onder ogen ziet. Verder waren ze niet erg uitgesproken over homo- en vrouwenrechten.

Ik begrijp het wel dat je als jonge partij voorzichtig moet zijn en niet meteen je achterban van je wilt vervreemden, maar uiteindelijk moet je het hebben van een bredere basis dan de conservatieve Turkse Nederlanders alleen.

Nu maakten racistische journalisten het DENK wel extra moeilijk om zich uit te spreken over bijvoorbeeld de Armeense Genocide en de zuiveringsacties van Erdogan, door er voortdurend over te blijven drammen (een opzichtige poging om DENK van zijn achterban te vervreemden). Ik zou het dan ook verdommen naar het pijpen van dit tuig te dansen. Dat juichte nota bene de militaire couppoging in Turkije toe, wist tot begin dit jaar niet eens hoe je ‘genocide’ spelt en wie die Armeniërs eigenlijk waren, en heeft nauwelijks benul van wat Nederland allemaal in zijn koloniën heeft uitgespookt.

Rechters bedreigen

DENK was tot vandaag de enige partij die werk maakte van de strijd tegen discriminatie, racisme en islamofobie. Daarvoor vallen Kuzu en Öztürk zeer te prijzen. Het is niet niks om je nek uit te steken, verschrikkelijke dingen over jezelf te moeten lezen in de kwaliteitskranten, jezelf kapot gemaakt te zien worden door racisten die jaar na jaar na jaar Geert Wilders kiezen als politicus van het jaar. Die een verschrikkelijk grote mond hebben over Erdogan, maar die Wilders de hemel in prijzen voor een preek waarin hij rechters gewoon in hun gezicht bedreigt.

En er is onmiskenbaar sprake van een DENK-effect. DENK dwingt de andere partijen het over zaken te hebben die ze liever onder het vloerkleed vegen of botweg ontkennen.

Maar het moet breder, en af en toe moet de eigen achterban eraan worden herinnerd dat ze zelf ook wat werk te doen heeft als het gaat om verdraagzaamheid en respect voor mensenrechten. Ik denk dat Artikel 1 voorziet in die verbreding.

Hart onder de riem

Toen ik hoorde van Simons’ voornemen haar eigen toko te beginnen, had ik mijn bedenkingen. Ik was en ben bang dat DENK nu zal imploderen en vooral dat Simons zal worden verweten DENK te hebben gebruikt voor haar eigen politieke carrière.

Maar goed beschouwd is het DENK dat Simons heeft gebruikt. Kuzu en Öztürk haalden met haar iemand binnen die voor een breder draagvlak kan zorgen, maar lieten al die potentie uiteindelijk onbenut. Ze gebruikten vooral het feit dat ze ernstig wordt bedreigd om campagne mee te voeren. Zonder haar persoonlijk te steunen of zelfs maar een smsje te sturen om haar een hart onder de riem te steken.

Simons heeft er dus goed aan gedaan, al heeft ze te lang gewacht. Voor veel Nederlanders met een diverse afkomst is er nu een partij die ook opkomt voor hún belangen.

Dubbele moraal

En verder denk ik over veel zaken precies hetzelfde als Simons. Ze haalt in de Volkskrant nota bene dezelfde zaak aan rond de ontslagen pakketbezorger die ik vorige week aan de kaak stelde. Het ergert me al heel lang: allerlei types verdienen hun geld met racisme, en een sukkel die in een impuls iets op Facebook zet, die feitelijk niks anders doet dan Annabel Nanninga, Ebru Umar, GeenStijl en de gasten die dagelijks bij Pauw leeglopen, moet ervoor boeten.

Die dubbele moraal, ik reken erop dat Simons zich daartegen zal blijven uitspreken.

Dáárom Artikel 1.

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 24.12.2016 @ 09:50

[Home]
 

63 Reacties

op 24 12 2016 at 10:12 schreef sabaroth:

Zag het net op Nu.nl en dacht: Hehe eindelijk een partij waar ik op kan stemmen. Mijn bezwaren tegen Denk worden hierboven al uitgelegd, niets aan toe te voegen.

op 24 12 2016 at 10:15 schreef Bertje Knor:

Blij dat ze weg is bij “denk”.
En nu maar hopen dat “denk” implodeert of langszaam leeg loopt als een natte conservatieve balloon.
Het masker van “denk” valt af en ze toont haar ware koude gezicht.

Als Artikel 1 haar ideen baseerd op dat wat Frau Simons uit in de media dan krijgt ze ook mijn stem!
You go Girl……

op 24 12 2016 at 10:31 schreef Paul Hoekveld:

Het eerste wat ik dacht toen ik het bericht las was: ” foooook, dat wijf heeft wel ballen.” Na al die shit. Ze bijt zich, een soort van vast en durft een andere koers te varen in haar eentje. Dat zegt mij dat ze serieus en betrokken is.

Ik weet nog niet of ik op haar ga stemmen. Ik zit nog zwevend op links, ik vind die Sadet Karabulut (hoop dat je het zo schrijft) van de SP goed maar dan zit ik ook aan de SP.

Suggesties iemand?

op 24 12 2016 at 10:35 schreef sabaroth:

Eigenlijk is ze in praktisch alles het tegenbeeld van wilders, het kan niet mooier.
Mist het hyprocriete: Nee we zijn geen Wilders maar het moet allemaal wel veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel strenger en zuiniger natuurlijk want we willen wel lekker meeprofiteren van het huidige oplevend racistisch kapitalisme 2.0 klimaat dat het hele politieke spectrum bevat van zgn liberaal tot notabene ex-communisten.

op 24 12 2016 at 10:49 schreef Govert:

Super! Ik ben het weer helemaal met haar eens! Net als velen hier ben ik echt een mensenmens. Als ze niet zo’n kutkarakter had gehad zou ik dan ook zeker op haar gestemd hebben.

op 24 12 2016 at 11:03 schreef Theo:

Toch doemen bij mij beelden op van ‘The Black Knight’, liggend op de grond, enkel romp nog, maar blijvend strijdvaardig. De Monty Python versie hilarisch, deze triestmakend. Ook vermoed ik, speculatief, ik weet het, dat haar vertrek (mede) te maken heeft met onenigheid wie welke positie op de kandidatenlijst zou krijgen.
Dit, zo vlak voor de verkiezingen, maken haar én DENK niet sterker in het politieke landschap vrees ik. De spot en hoon uit voorspelbare hoek zullen niet van de lucht zijn komende tijd.
Ik hoop van harte dat de tendens die zij en DENK hebben aangeslingerd, nml het strijden voor een fijne rechtvaardige en gelijkwaardige samenleving voor iedereen, de strijd tegen discriminatie, racisme en islamofobie. ervoor kunnen zorgen dat zij op langere termijn een breder draagvlak krijgen.

op 24 12 2016 at 11:26 schreef Han van der Horst:

Ik denk dat Artikel 1 als partij een marginaal verschijnsel zal blijven maar als goed georganiseerde beweging waarvan de leden actief zijn binnen partijen en maatschappelijke organisaties een veel invloedrijker rol kan spelen. Een beetje zoals de Rooie Vrouwen dat uitsluitend binnen de PvdA hebben gedaan. Ik heb nog een voorbeeld en dat is een beetje een vreemd voorbeeld maar het gaat om de taktiek en niet om de inhoud van de strijd. De voornaamste reden waarom het alcoholverbod een tijdje in de grondwet van de Verenigde Staten heeft gestaan is het feit dat een goed georganiseerde antidrankbeweging kandidaten bij verkiezingen een soort bewijs van goedkeuring of van afkeuring gaf. Heel veel kiezers lieten daardoor hun stemgedrag bepalen.

op 24 12 2016 at 12:48 schreef Paul Hoekveld:

Hoe langer ik er over nadenk. Peter R.. Zijn ego is groot genoeg. (Hij heeft het al eens geprobeerd. Hij wilde alleen instappen als hij een miljoen zetels zou halen, dat haalde hij niet maar hij zou wel zetels krijgen.)

Ik vond het altijd een sensatielul maar politiek gezien heeft hij mij positief verbaasd, hij is bevlogen, gaat tot het gaatje, is gewend resultaat te creeren. Allemaal eigenschappen die ik Sylvana ook toe-eigen. Ik zie Peter R. met hartstocht artikel 1 verdedigen en hij is mateloos populair bij de tokkies (Peter R. ging los op crime en daar kunnen de mensen geen genoeg van krijgen).

Sylvana, Peter R. en nog een paar personalities die hun nek uitsteken om een links, sociaal geluid tegen de haat en het fascisme te laten horen en wellicht heb je dan ” de rooie vrouwen” functie waar Han het over had in de politiek.

Over bevlogen personalities gesproken. Is dit geen uitdaging voor de moderator Peter B?

De nieuwe partij: PPS.

Peter Breedveld
Peter RRRR. de Vries
Sylvana Simons

PPS of SPP PSP (qua naamsbekendheid) maar dat zoeken jullie maar zelf uit.

Mijn stem is op voorhand gegarandeerd.

Sylvana mocht je dit lezen en het lijkt je wat, pak de telefoon.

op 24 12 2016 at 13:10 schreef Chakir:

Oei oei oei.. Hoop dat met vertrek van Sylvana bij Denk het kleine vuistje dat aan t ontstaan is tegen het fascistische klimaat intact blijft…

op 24 12 2016 at 13:22 schreef Paul Hoekveld:

Sylvana begint eigen partij. The battle of the hairdo has begun.

May te the best hairdo win.
Wil de echte pruik nu opstaan
“Zet hem eens normaal op, nee zet jij hem eens normaal op.”
“Jouw pruik staat stijf van de haat en mijn pruik staat stijf.”
“oh ja daar denkt de pruik van Marin Bosma heel anders over.”
” De pruik van Martin Bosma Denkt in de war.”
” Daar heb jij weer gelijk in Sylvana met je bokkepruik.”
” Bokkepruik, bokkepruik, In de tijd van Louis Quatorze zou jij door jouw totale minachting van de pruik geguillotieneerd worden voor dat vodje wat jij op je hoofd hebt liggen.”
” Louis wie gekijotien wat?”

op 24 12 2016 at 13:30 schreef Remco:

Van één partij die een kans maakte gaat het nu naar 2x niks. Het is al verrekte moeilijk om met een nieuw initiatief in de Kamer te komen. Ook de peilingen lieten zien dat het spannend zou worden. Zeker voor partijen die zich concentreren op 1 persoon.

Dus nee, ik vind dit niet verstandig. Ik denk dat Simons er beter aan had gedaan om door te gaan met dat imperfecte vehikel. Dan hadden ze een kans gehad, maar nu…

Verder vind ik het uitlichten van artikel 1 van de grondwet niet goed. De grondwet gaat over hoe de staat zich moet opstellen tegenover haar burgers. Volgens mij wil Sylvana Simons veel meer dan dat: ze wil ook het gedrag tussen burgers onderling beïnvloeden. Daar is de grondwet niet voor. En ten tweede: in de grondwet staat dat geen enkel artikel een soort “supergrondrecht” kan zijn. Er moet evenwicht bestaan tussen de artikelen.

op 24 12 2016 at 13:48 schreef babs:

Erg jammer. Ik ken de interne gesprekken niet en kan dus niet beoordelen of Sylvana er intern genoeg aan gedaan heeft. Samen zouden ze veel en veel sterker zijn, dus het is jammer dat ze elkaar niet hebben kunnen vinden. Ik hoop eigenlijk dat dit alsnog kan, dat wat over is van DENK opschuift richting Simons en haar terugvragen, maar heel waarschijnlijk is dit niet.

Ik stem alleen op Art 1 als er een serieuze kans op een zetel is. Anders DENK of gewoon niet.

op 24 12 2016 at 13:56 schreef Thomas E:

De Turken in mijn omgeving lijken opgelucht dat Sylvana vertrokken is. Zij vonden haar een stoorzender bij Denk. Hoewel zij het niet uitspreken, vermoed ik dat zij liever meer Turkse – of desnoods Noord-Afrikaanse – identiteit aan Denk willen verbinden.

op 24 12 2016 at 14:14 schreef machiel:

Ik had altijd mijn twijfels over Denk, nu met Artikel 1 is de kans groter dat ik op haar stem. Het is óf Artikel 1 óf Groen Links, maar ik wil eerst zien wat haar verkiezingsprogramma precies gaat inhouden.

op 24 12 2016 at 14:18 schreef Bertje Knor:

Babs

Stem lekker op denk joh.
De mannen broeders zijn je er dankbaar voor.
(Of anders sgp ook fijn)

He maar in alle ernst: al zal maar een derde waar zijn van wat Sylvana zegt in het interview dan is dat nog genoeg om Denk volkomen te diskwalificeren als integere partij.
Degene die nu nog op denk stemt heeft wel,heel veel stront in zijn ogen en het empatisch vermogen van een weekdier.

op 24 12 2016 at 14:21 schreef Carl:

De kans daarop is niet bestaand, babs. Simons en Van der Kooye hebben ruim vóór 19 december Artikel 1 al als partij laten registreren. Maar dan wel door twee stromannen zodat hun namen niet op de oprichtingsakte zou staan terwijl Ozman en Kuzu vandaag pas in de Volkskrant moesten lezen dat Simons en Van der Kooye opstappen. Simons heeft haar voormalig collega’s van Denk danig in de reet genaaid met die toch wat achterbakse kunstjes. Zo iemand neem je niet terug. Nooit.

op 24 12 2016 at 14:42 schreef Robin:

Peter Breedveld schreef:

“jezelf kapot gemaakt te zien worden door racisten die jaar na jaar na jaar Geert Wilders kiezen als politicus van het jaar.”

Zijn Surinaamse/Antilliaanse Nederlanders, die ook een grote voorkeur hebben voor Wilders/PVV, nu ook al racisten!?

op 24 12 2016 at 14:45 schreef Peter:

Zijn Surinaamse/Antilliaanse Nederlanders, die ook een grote voorkeur hebben voor Wilders/PVV, nu ook al racisten!?

Wie PVV stemt is een racist, inderdaad. En een fascist.

op 24 12 2016 at 14:57 schreef Al Bakrastani:

Aan Thomas E: DENK is een partij ván Turken, vóór Turken, dóór Turken.

op 24 12 2016 at 15:12 schreef Bertje Knor:

“Simons heeft haar voormalig collega’s van Denk danig in de reet genaaid met die toch wat achterbakse kunstjes”

Nee Carl ze hebben Simons genaaid en gebruikt.
De Broeders van Denk hebben haar schandalig behandeld.
Dat is een achterbaks kunststukje dus niet de zaken omdraaien joh.
En als je tussen de regels van het interview doorleest kun je alleen maar tot de conclusie komen dat de Denk Broeders oer conservatief zijn.

op 24 12 2016 at 15:13 schreef MNb:

“Ik denk dat Artikel 1 voorziet in die verbreding.”
En ik vrees dat Artikel 1 voorziet in versmalling. Maar ik hoop dat ik ongelijk krijg.
Als ik ook eens hardop mag dromen: Simons lijsttrekker van GL ipv Klaver – plus zij bepaalt het voorgestelde minderhedenbeleid.
Ik geloof er geen m van dat Surinamers een grote voorkeur hebben voor de PVV. Er zullen er best een paar zijn, maar de tienduizenden van Javaanse afkomst zijn in de grote meerderheid moslim of hebben moslim familie. Ik heb gegoogeld en er is niets te vinden. Dat komt volgens mij uit Robins dikke duim.
Dat gezegd hebbende zijn Surinamers net zo zeer in staat tot racism als ieder ander mens.

op 24 12 2016 at 15:15 schreef Martin:

@Robin:

“Zijn Surinaamse/Antilliaanse Nederlanders, die ook een grote voorkeur hebben voor Wilders/PVV, nu ook al racisten!?”

Die eerste komma klopt niet hoor, of denk je serieus dat Surinaamse/Antilliaanse Nederlanders massaal op de partij voor racisme gaan stemmen?

op 24 12 2016 at 15:34 schreef Paul Hoekveld:

@ Robin

” Zijn Surinaamse/Antilliaanse Nederlanders, die ook een grote voorkeur hebben voor Wilders/PVV, nu ook al racisten!?”

Ja, je stemt op de PVV ( 1 en 1 is twee).

Die racisten heten meestal Tom en ze zijn oom.

Nog meer open deuren?

op 24 12 2016 at 15:40 schreef dewanand:

N1: kernzin cit v Peter Breedveld:

‘Hart onder de riem’

‘Maar goed beschouwd is het DENK dat Simons heeft gebruikt. Kuzu en Öztürk haalden met haar iemand binnen die voor een breder draagvlak kan zorgen, maar lieten al die potentie uiteindelijk onbenut. Ze gebruikten vooral het feit dat ze ernstig wordt bedreigd om campagne mee te voeren. Zonder haar persoonlijk te steunen of zelfs maar een smsje te sturen om haar een hart onder de riem te steken.’

N2 ==== Reactie v Waldo Dewanand, heeft 98,6 % DNA van Indiase Chimpansee aapjes en Wieroe

N3: Ja Peter, er waren interraciale wrijvingen met te goedkope glijmiddelen, tussen Sylvana Simons en de rest van de Arabische DENK partij leden, omdat zij een trotse Afro vrouw is en daar 100 % recht op heeft. Ja, Proud to be African, idem dito, Proud to be a Hindu Nazi (homo) Cat, zoals onze Wieroe hele dag hier bloot in zijn mandje miaauwt en mij commandeert om zijn schijtbak schoon te maken en duur nassie duits voer uit 1940 te gaan kopen met mijn geld voor hem.

N4: Maar goed, weer nieuw politiek apenclubje bij, maart wordt de grootste apenshow uit de Nederlandse Politieke geschiedenis. Geert Wilders moet mini bikini stunt uithalen. ha

op 24 12 2016 at 15:56 schreef Chakir:

Eens met Babs. Met al die hengelaars op rechts kon het geluid dat Denk gaf goed contrasteren. Als beginnende beweging de politieke arena trachten te betreden, zeker zo vlak voor de verkiezingen, is bijna niet te doen en wordt nu nog moeilijker zowel voor Denk als Artikel 1. Denk wordt verdeeld en de bestaande kliek heerst, vrees ik. De verloren stem wordt dan simpel verdeeld. Jammer! Aan de andere kant: wat nu gebeurt is ook niet echt een onbekend fenomeen. Afwachten maar hoe dit gaat lopen.

op 24 12 2016 at 16:12 schreef Sum:

Soms slaat ook Peter de plank mis. Zoals nu met Sylvana.

op 24 12 2016 at 16:13 schreef Robin:

MNB schreef:

“Ik geloof er geen m van dat Surinamers een grote voorkeur hebben voor de PVV. Er zullen er best een paar zijn, maar de tienduizenden van Javaanse afkomst zijn in de grote meerderheid moslim of hebben moslim familie. Ik heb gegoogeld en er is niets te vinden. Dat komt volgens mij uit Robins dikke duim.”

Beter Googlen MNB.

-“Al met al is een kwart van de circa 300 duizend Turks-Nederlandse kiezers van plan Denk te stemmen. De PvdA is nummer 2. De keuzevolgorde van de bijna 250 duizend Marokkaans-Nederlandse stemgerechtigden is PvdA, Denk en SP.

Onder de 270 duizend Surinaams-Nederlandse kiezers genieten PvdA en PVV de voorkeur. De ruim 100 duizend Antilliaanse Nederlanders kiesgerechtigden kiezen vooral PVV, met PvdA en D66 ex aequo daarachter.”-

http://www.volkskrant.nl/binnenland/-vooral-turkse-nederlanders-gaan-op-denk-stemmen~a4439308/

op 24 12 2016 at 16:20 schreef Peter:

Soms slaat ook Peter de plank mis. Zoals nu met Sylvana.

Wie zijn geweten volgt, slaat never ever de plank mis.

op 24 12 2016 at 17:01 schreef Murat:

Thomas,

“Turks of desnoods Noord-Afrikaanse identiteit”.

A) Dat is nogal een verschil tussen die twee “identiteiten”. Apart om die dan in een adem te noemen alsof ze interchangeable zijn.

B) Waarom zou dat zo zijn? Waar haal je dat vandaan dat ze een dergelijke “identiteit” willen? Ik heb het niet uit hun programma kunnen halen.

op 24 12 2016 at 17:35 schreef dewanand:

N5: citaat:
op 24 12 2016 at 16:13 schreef Robin:

MNB schreef:

“Ik geloof er geen m van dat Surinamers een grote voorkeur hebben voor de PVV.’

N6: miaauw Robin, informeel weet ik dat heel veel hindoes en surikoelies trouw op PVV of VVD stemmen omdat zij toch vaak anti islam sentimenten hebben, en marokkanen haten. Exacte percentages mag je niet meten via rassenonderzoek, want etnisch of zuiver op ras registreren is ten strengste verboden in hele EU.

N7: maar ok geef DENK en nu Artikel 1 een eerlijke brulkans, want zo begon onze ouwehoer geert wilders ook met zijn doorgedraaide, witgebleekte brulpartij. Fundamenteel gezien is PVV niet perse openlijk Pro White Dutch Race dus de echte duitse nassie vreters, zoals Wieroe zijn niet tevreden met PVV. Dit moet expliciet op hun politieke natte vinger menu staan miaauwt Wieroe nu naar mij, met een verwijzing naar de originele neurenberger statuten van de nasZI vretende duitse katten partij uit 1934.

N8: een openlijke Pro White Dutch Race partij in Arisch Nederland is biologisch gezien noodzakelijk nu en natuurlijk, vanuit de mensapentoop analyses en theorieen van onze professor Wieroe de Grote, slimste Hindoe kat van Delft.

op 24 12 2016 at 17:44 schreef sjonnie:

Uit een mail van DENK:

“Dit doen wij voor alle Nederlanders. Marokkaanse Nederlanders, Surinaamse Nederlanders, Turkse Nederlanders of welke achtergrond dan ook. Dit doen wij voor alle Nederlanders. Voor de Friezen, Limburgers en Zeeuwen of welk deel van ons land dan ook. Dit doen wij voor onze kinderen en onze kleinkinderen.”

Sorry Murat, niet voor Groningers ;-).

op 24 12 2016 at 17:58 schreef Sasha Berkman:

Ik ben blij dat ze bij die Koerdenhaters weg is.

op 24 12 2016 at 18:12 schreef dewanand:

N9: hahhaaha Sasha, ken je deze mop: een negerhater geeft alle bloemen in de tuin elke dag water, behalve die Afrikaantjes.

N10: googlen, lachen zeg die negerhaters met IQ van 1 cijfer:
Afrikaantje (Tagetes) is een geslacht van eenjarige en meerjarige planten uit de composietenfamilie (Compositae of Asteraceae). Er zijn vele tientallen soorten die van nature voorkomen in de warmere streken van Midden-Amerika en vooral in Mexico. De naam “afrikaantje” slaat dus niet op het gebied van herkomst.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Afrikaantje

op 24 12 2016 at 18:37 schreef Keira:

Ha ha ha Dewanand! Net zoals de Turken oorspronkelijk helemaal niet uit Turkije komen maar uit Centraal Azie. Het zijn kolonialisten die nooit meer zijn weggegaan!

op 24 12 2016 at 18:43 schreef Thomas E:

Murat, die Noord-Afrikaanse identiteit staat niet voor niets tussen liggende streepjes. Natúúrlijk zijn het twee verschillende identiteiten, met misschien als enige binding de islam.
Verder beweer ik helemaal niet dat het in Denk’s partijprogramma staat. Ik zeg alleen dat de Turken die ik ken laten doorschemeren dat ze Denk graag als een partij voor de Turken zien.

op 24 12 2016 at 18:58 schreef Reader:

Dan zeg ik .. peter tot ziens.

op 24 12 2016 at 21:11 schreef ikzelf:

Prachtig toch, hoe zo’n Bertje Knor hier nog meer inside informatie heeft, dan Sylvana zelf. Bijzonder knap wat hij/zij hier allemaal weet te vertellen over hoe en wat er aan DENK zoal niet schort.
Beste Bertje, hoe hebben de collega’s van DENK Simons “genaaid en gebruikt”? Wat weet jij dat Sylvana zelf niet weet? Zij heeft het daar niet over en ook nergens over gehad; jij pretendeert die kennis wel te hebben. En waar haal je het gore lef dan vandaan om die mensen van DENK af te zeiken, te beledigen en te beschuldigen op geen andere basis dan jouw vunzige gedachten?

op 24 12 2016 at 22:12 schreef Sasha Berkman:

Thomas: De Koerden die ik ken, zeggen hetzelfde.

op 24 12 2016 at 22:49 schreef Anoniem:

Ik zie Sylvana niet als politicus maar die politiek gebrukt om de kracht van grondwet artikel 1 weer in het centrum te krijgen. Daarvan is het recht van vrije meningsuiting het best beschermd. En dat het haar lukt en velen met haar, om de schijnbeweging van valse pleiters voor vrijheid van meningsuiting te ontmaskeren dat ze in werkelijkheid bedoelen om anderen die niet passen in hun intolerante landschap achter muren te zetten en/of het zwijgen op te leggen.

op 24 12 2016 at 22:58 schreef Nathalie:

Ik hoop dat het Sylvana het lukt, en anderen met haar om de kracht van artikel 1 en haar waarde weer in het politieke debat te krijgen. Deze grondwet beschermd de vrijheid van meningsuiting, en niet zoals de valse pleitbezorgers beweren. Zij verkrachten deze onder valse voorwendselen om anderen die niet passen in hun landschap het zwijgen op te leggen en/of op een kenmerk te verwijderen. Daarbij onthouden zij zich van elk gedegen argument enkel het beweren van er zit een krokodil onder mijn bed is voldoende. En bedienen zich van chantage, laster technieken om de ander onverstaanbaar te krijgen. Ben benieuwd, zal het volgen.

op 24 12 2016 at 23:32 schreef dewanand:

N11: Stelling: de Nederlands sprekende Turken, zgn Turkilanders in Nederland bewijzen nu overtuigend en professioneel dat zij volledig, voor de volle 99,9999 procent geintegreerd, aangepast en gekapitaliseerd zijn in de racistische, discriminerende Nazi Hollandse Multikukeluku, juist omdat zij nu op vrij doordachte, respectabele en overtuigende wijze hun eigen Turkse ZUIL (a la traditioneel HOllands zuilen kaste model vanaf 1500) samen opbouwen en eensgezind en daadkrachtig hun Turkse economische, culturele en seksuele belangen verdedigen, oa via een eigen politieke partij, DENK, wat juist super intelligent gedrag is als uitheemse, intelligente mensapen soort.

N12: nu ik vaker met Turkilanders ouwehoer overal begin ik hun beter te begrijpen en ik vind een Turkse Zuil gewoon superintelligent nu, hoe de Turkilanders dit nu eensgezind opbouwen is bewonderingswaardig.

N13: ok leuk is het niet, seculiere fundamentalisten zoals Peter Breedveld vinden een Turkilander Zuil juist negatieve progressie. Maar verzuiling is biologisch gezien natuurlijk, overal zie je dit, kasten, stammen, ghetto’s, spierwitte clubs. Eea werkt zuiver evolutionair.

op 25 12 2016 at 00:39 schreef Bertje Knor:

Beste ikzelf

Genaaid is als je collega’s niks van zich laten horen bij
doodsbedreigingen je geen of amper steun krijgt.
Ze is genaaid en gebruikt voor hun heilige politieke doel wie dat niet ziet heeft stront in zijn ogen of iis een hardcore groepie van denk.
Het staat zwart op,wit in het interview.
Ze refereert ook nog naar het conservatieve karakter van de mannen broeders en hun ideeën over homo en vrouwen rechten.
Staat er allemaal echt behalve voor “Ikzelf” blijkbaar.

op 25 12 2016 at 02:02 schreef Chakir:

Jezus Christus, wat is dit godverdomme vermoeiend zeg. Zo gaat dat dus, hè: “Sylvana is goddank verlost van die intolerante Turken, zij zag hun ware aard en en is nu weer onder ons. Pfioe, wat een opluchting”. Ik citeer nu niet een specifiek iemand, maar proef die sfeer wel. Saleh heeft helemaal gelijk in dit filmpje: https://m.youtube.com/watch?v=uk59HvlDy6c. Ze is weer van ons en wordt binnenkort weer normaal bejegend door de salon racisten vd media. En ik hoop binnenkort oprecht ook door de hardcore racisten, maar zal wel niet. Anyway: we zijn weer terug bij de standaardsituatie. We hebben nog een lange weg te gaan.
Peter is wel oprecht.

op 25 12 2016 at 05:16 schreef Murat:

Sjonnie,

Ik ben fries hoor. Moeder is Friezin, ben er ook opgegroeid. Later naar Groningen gegaan. Dus DENK is precies voor mij ;)

op 25 12 2016 at 11:14 schreef babs:

Wat Chakir zegt.

op 25 12 2016 at 12:50 schreef Benedictus:

Verstandig van Sylvana.

op 25 12 2016 at 13:15 schreef Ernst:

Bertje Knor heeft gelijk. Ozturk en Kuzu hebben Simons op opportunistische wijze voor hun karretje gespannen. Als stemmentrekker ingezet zonder haar verder serieus te nemen. Hun idee over hoe je met vrouwen om dient te gaan bevalt mij niet zo.

Carl heeft ook gelijk. Simons heeft bewezen van hetzelfde nivo te zijn als Ozturk (niet Ozman, Carl) en Kuzu. Ze heeft ze super achterbaks keihard genaaid.

Al met al moeten we concluderen dat ze allemaal even opportunischtisch zijn en allemaal even achterbaks. Maar ja wat wil je met een wachtgeldregeling als die in Nederland? Daar wil iedereen wel van profiteren. We mogen blij zijn dat ze allemaal uit de Nederlandse politiek verdwijnen.

op 25 12 2016 at 13:52 schreef Thomas E:

Ik ga toch op Denk stemmen, want volgens mij maken ze de meeste kans om een vuist te maken tegen discriminatie van getinte Nederlanders en islamofobie. Dat is voor nu even mijn speerpunt. Voor vrouw- en homovriendelijkheid zorgt onze huidige cultuur wel. En hun opstelling tov de Koerden zal hopelijk bijdraaien naarmate ze als partij groter en veelkleuriger worden. Van de ‘Armeense genocide’ weet ik te weinig om er een mening over te hebben.

op 25 12 2016 at 14:13 schreef Murat:

Met Thomas eens.

op 25 12 2016 at 18:05 schreef sjonnie:

DENK leek ook mijn partij totdat Peter met dit verhaal kwam. Ik twijfel maar hoop dat Thomas gelijk heeft. Het gebazel van pisvlek knor en zijn paladijn ernst doen me denken aan de jaren 20 van de vorige eeuw.

Laarzen al gepoetst en uniform wel gestreken?

op 25 12 2016 at 18:10 schreef Kees Romijn:

Als we in maart 2017 allemaal op Sylvana Simons stemmen, wordt dit land weer een beetje mooier.

op 25 12 2016 at 19:42 schreef sjonnie:

Peter, ik ben mij er volledig van bewust niet het scherpste potlood uit de doos te zijn maar begrijp niet waarom een Nederlandse politieke partij zoals DENK zich wel uit moet spreken over de Armeense genocide en haar mond moet houden over wat Nederland heeft uitgevreten in Nederlands Indië.

op 25 12 2016 at 21:48 schreef dewanand:

N14. Noot v Thomas E, Murat, Sjonnie, Peter, Sasha ea Fnaakters: hou er rekening mee dat discriminatie en (religieuze) rassenhaat, en homohaat toch natuurlijke processen zijn in heterogene mensapentopen, en in theorie is het zelfs onnatuurlijk om bv mbv artikel 1 en artikelen 47 a tm h uit wetboek van strafrecht, met alle kracht en geweld tegen de natuurlijke discriminerende instincten te gaan van de mensapen, en de extreem onnatuurlijke gelijkheid na te streven. De biologische (apen) wereld kent absolute ongelijkheid en ja wij zijn gewoon v 98,6 % chimpansee aapjes.

N15. Vb op d.d. do 15-12-2016 sprak ik met een mixman uit indonesie, Japans/Indonesische mix, en hij vertelde mij dat hij in Indonesie behoorlijk werd gediscrimineerd om zijn half Japanse afkomst en uiterlijk, en hij zou daar nooit werk vinden, hoewel hij management had gestudeerd in Nederland. In niet blanke landen zijn er geen anti discriminatie wetten en bureau’s, dus discriminatie als sociaal onrecht is daar normaal.

N16. Beste is DENK verzoeken om zich te bewijzen, en een nationale meerwaarde te creeren als niet blank Hollandse politieke vingerclub. Wieroe en ik willen hun openbaar adviseren in januari.

op 25 12 2016 at 23:38 schreef ikzelf:

Mooi toch dat Bertje Knor nog steeds ervan overtuigd is dat hij/zij nog beter weet dat de betroffene(n) zelf hoe haar/hun woorden uitgelegd moeten worden en dat informatie vanuit één bron ruim voldoende is om oordelen te vellen, die -nogmaals- niet aan Bertje Knor zijn om te vellen.
Snapt Beetje dan nog steeds niet dat hij/zij te werk gaat op éénzijdige informatie, daar zijn/haar eigen draai aan geeft en dat legitiem genoeg acht om mensen op te kapittelen? Kennelijk niet.

op 26 12 2016 at 18:54 schreef Hans Naaktloper:

Beste Peter,

Wat een idioterie dat zogenaamd nu pas het masker af valt bij ‘denk’, terwijl je van meet af aan kon weten dat Kuzu en Öztürk een opportunistische(verborgen) agenda hebben. Maar goed, beter ten halve enzovoort..

Ik ben het geheel eens met je oproep om op Sylvana te stemmen, de mijne krijgt ze zeker, maar om dat op deze plaats en op deze tijd uit jouw pen te zien vloeien is vervreemdend. Alle krietiek die ik en anderen hier hadden ten aanzien van ‘denk’ werd door jou neergesabeld weet je nog? Daarmee krijgt dit betoog van jouw iets opportuuns.

Nou ben ik in de regel geen voorspeller, maar ik waag me hier toch aan deze ene: er komt een tijd dat jij weer terug zal keren naar anarcho-syndicalisme als mensbeeld, en wij helpen je daar graag mee.

Groeten
Hans

op 26 12 2016 at 20:58 schreef Sum:

Als we in maart allemaal op Sylvana Simons stemmen zijn we een land dat geleid word door achterlijk links!!!

op 26 12 2016 at 21:11 schreef Sasha Berkman:

Hans, je bent de slechtste advokaat van het anarcho-syndicalisme die ik ken. Ik denk ook dat je de zaak meer schade toebrengt dan je helpt.

Hier plijt je gewoon voor fascisme bv.

http://www.frontaalnaakt.nl/archives/democratie-is-niet-voor-turken.html

“De militairen in turkije hebben wat mij betreft wél de juiste keuze gemaakt en verdienen daarom onze sympathie.”

op 26 12 2016 at 23:20 schreef Geza:

Ik snap niet zo goed wat Sylvana toevoegt aan het politieke landschap. Ze heeft wat standpunten tegen racisme en discriminatie en dat is mooi, maar daarmee verschilt ze volgens mij niet zo veel van de reguliere linkse partijen.
Het enige waarmee ze zich echt onderscheidt van de grotere linkse partijen is dat ze een BN-er is en dat dom-rechts een onwaarschijnlijke pleurishekel aan haar heeft. Dat is leuk natuurlijk, maar is dat leuk genoeg om op haar te stemmen ?

op 27 12 2016 at 00:39 schreef Murat:

Nee Geza,

Het grote verschil is dat de gevestigde linkse partijen helemaal geen ruk om gekleurde mensen in dit land geven en Sylvana wel.
Dat is het verschil.

op 27 12 2016 at 01:34 schreef Fayz:

DENK vertolkt een geluid dat de afgelopen jaren niet meer heeft bestaan bij de andere partijen, vooral ten aanzien van het integratiedebat, racisme, islam en vluchtelingen. Met alle respect, maar het belang van vrouwenemancipatie en homoseksualiteit wordt in grote mate door andere partijen behartigd en is nooit echt in het geding geweest. Groenlinks, D66, SP, Partij voor de Dieren, maar ook gewoon de VVD en PvdA kan ik niet betrappen op anti-homo of anti-vrouwen beleid. Het is logisch dat DENK zich dan ook meer focust op racisme, vluchtelingen, turken/marokkanen, integratie en minder op homoseksuelen. Daar was initieel ook de grootste winst te behalen voor deze nieuwe partij. Dit deden ze soms op een provocerende wijze, maar dat wist Simons al voordat ze zich bij DENK aansloot want ook toen werd DENK al geframed als een polariserende turken-partij. Nu vindt ze DENK plots niet meer verbindend. Ik ben benieuwd wat de toon zal zijn van Simons met haar nieuwe partij. Als haar inhoud wat betreft institutioneel racisme en zwarte piet hetzelfde blijft, dan zal zij net zoals nu weer verweten worden dat ze polariseert. Wat is dan de winst voor Simons geweest om uit DENK te stappen? Niets

op 27 12 2016 at 15:25 schreef Sum:

Deze dagen zal ik niet vergeten. De dagen dat alle kranten de moslimhaat hebben gefaciliteerd. Zij zullen verantwoording afleggen. Let maar op

op 27 12 2016 at 21:00 schreef Sasha Berkman:

Chakir:

“Sylvana is goddank verlost van die intolerante Turken, zij zag hun ware aard en en is nu weer onder ons. Pfioe, wat een opluchting”.

Ik denk dat dat hoogstwaarschijnlijk inderdaad een belangrijke rol speelt in vele “positieve” reacties.

Niet dat ik pro denk ben btw.

op 27 12 2016 at 23:15 schreef dewanand:

N17. Miaauw, miaauw namastiaauw Fayz,
Jouw analyse klopt denk ik. Wieroe wil nu ook weten wat het parade paardje zal worden van Artikel 1, v Sylvana Simons. Zij krijgt de beschimmelde restjes uit de politieke vuilnisbak van Nederland, toch zielig voor haar.

N18. Jouw laatste zin klopt 100 %, geciteerd:
op 27 12 2016 at 01:34 schreef Fayz:
‘Als haar inhoud wat betreft institutioneel racisme en zwarte piet hetzelfde blijft, dan zal zij net zoals nu weer verweten worden dat ze polariseert. Wat is dan de winst voor Simons geweest om uit DENK te stappen? Niets’

N19. Hoofdprobleem nu en kernvraag: kunnen de nieuwe, niet blanke en pseudo HOLLE-landers in spe, die in 2040 toch snel minstens 66,1888 % qua fysieke aantal zijn in de Randstad, voldoende economische produktie, kennis/ research acceleratie en draagkracht genereren om Nederland rijk en welvarend te houden??

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS