Home » Archief » Met opruiers als Dilan Yesilgoz los je geen problemen op


[08.05.2016]

Met opruiers als Dilan Yesilgoz los je geen problemen op

Peter Breedveld

yuko3
Illustratie: Yuko Shimizu

Eerst een paar leuke weetjes, het eerste heb ik van Nadia Bouras: in 2004 riep VVD-mastodont Frits Bolkestein, naar aanleiding van de moord op Theo van Gogh, de Marokkaanse koning op zijn onderdanen in het gareel te houden.

Het tweede weetje gaat over Dilan Yesilgoz, het overambitieuze VVD-raadslid dat de komende verkiezingen kandidaat is voor de Tweede Kamer. Yesilgoz is tegen seksistisch geweld, mits door allochtonen. Toen onlangs Bert Brussen Femke Halsema voor ‘zeikhoer’ uitschold, was Yesilgoz even niet tegen seksistisch geweld. Toen zei ze dat Brussen ‘alleen maar terugmepte‘ (Halsema had gezegd dat een goed artikel een beter podium verdiende dan Brussens website The Post Online).

Het derde weetje gaat ook over Dilan Yesilgoz. We hebben een roerige tijd van uitermate gewelddadige terreur door de Bezorgde Burger achter de rug. Politici die werden bedreigd, bomaanslagen op asielzoekerscentra, gevechten met de politie, politie-auto’s die in brand werden gestoken, the works. Met de complimenten van Geert Wilders. Hebt u Dilan Yesilgoz daarover gehoord? Ik ook niet.

Corrupte graaiers

Dit alles om even duidelijk te hebben wat een weerzinwekkend hypocriete, opportunistische, populistische, eh, politicus ik Yesilgoz vind. Zij en haar partij van corrupte graaiers en plucheplakkers.

Dus dat.

Yesilgoz is nu zogenaamd boos op de burgemeester van Ede omdat hij de Marokkaanse consul te hulp heeft geroepen tegen de Nederlandse etterbakjes van Marokkaanse komaf die een buurt in zijn stad onveilig maken, naar verluidt vanwege de sloop van hun favoriete theehuis. Ze heeft een open brief aan de burgemeester geschreven vol ronkende, stoere taal over ‘kop indrukken’ en ‘respect afdwingen’ en dat het ’tuig de baas is in Ede’, en dat de burgemeester de hulp maar moet inroepen van de Amsterdamse en Rotterdamse burgemeester, alsof die zelfs maar hun eigen voetbalsupporters de baas kunnen.

Natuurlijk is volgens Yesilgoz ook de ‘persvrijheid’ in gevaar, omdat er stenen zijn gegooid naar een verslaggeefster van Powned.

Keertje terugmeppen

Hou nou toch eens op met dat gezeik. Powned is geen pers. Powned komt ruzie zoeken en olie op het vuur gooien. Powned verschilt in niets van die Edese relschoppers. Nou ja, zij krijgt subsidie, die Edenaren niet. Powned voert al vanaf haar oprichting een vreselijke hetze tegen allochtonen, dus wat had ze verwacht? Dat die jongeren de rode loper zouden uitrollen?

Stenen gooien is natuurlijk schandalig, en mij zul je niet horen piepen als de politie dan een charge uitvoert, maar de persvrijheid is niet in gevaar als jongeren, om Yesilgoz’ eigen woorden te gebruiken, een keer ’terugmeppen’. Kijk, als de vicepremier door middel van leugens en manipulaties, en met behulp van de pers ook nog, probeert een journalist de mond te snoeren, dán is de persvrijheid in gevaar.

Rellende jongeren, ze zijn heel vervelend. Maar ze zijn ook van alle tijden en alle plaatsen. Ik kom uit Apeldoorn, waar het elk weekend raak was tussen kampers, boeren, Molukkers, Indo’s, Turken. Het werd nooit een nationale kwestie. Het haalde zelfs De Apeldoornsche Courant zeer zelden. Deze Edese kwestie was ook een lokale aangelegenheid, totdat de media er zich weer mee gingen bemoeien. In de eerste repo die ik zag, van het NOS-journaal, reageerden twee Edenaren met verfrissend onderkoelde humor. Dat het niet leuk was dat hun favoriete theehuis werd gesloopt, begreep de ene. “Maar dan hoef je toch niet van die gekke dingen te gaan doen?” De andere Edenaar had haar beide auto’s in vlammen zien opgaan. “Ze kunnen in elk geval tot twee tellen”, zei ze met een flauw glimlachje.

Doodsbedreigingen en bomaanslagen

Deed me denken aan die mediarel rond Volkert van der G., die in Apeldoorn bleek te komen wonen. Hoe hard de dames en journalisten er ook aan trokken, schuimbekkend en met overslaande stem, ze kregen de pis niet lauw bij de Apeldoorners. “Hij moet ergens wonen”, zeiden ze doodgemoedereerd.

En toen kwamen Powned en dergelijke en sloeg de vlam in de pan, moest van Wilders het leger ingezet worden en komt het hele zooitje opportunistische parasieten dat meent het Nederlandse volk te vertegenwoordigen maar dat doodstil was toen burgemeesters hun besluiten moesten terugdraaien vanwege doodsbedreigingen en bomaanslagen, kinderen van raadsleden moesten onderduiken, een staatssecretaris moest worden beveiligd en politieagenten naar het bureau moesten teruglopen omdat hun dienstauto was uitgebrand, proberen om over de rug van een goedwillende burgemeester naar de gunst van het reactionaire gajes te lande dingen.

Die Edese Marokkaanse jongeren worden al jaren gedemoniseerd door de media. Na 9/11 gingen ze de hele wereld over omdat ze gedanst zouden hebben vanwege de terreuraanslagen. Zij en alle andere Marokkanen krijgen dag in, dag uit te horen dat ze niet deugen, dat hun moeders ze niet opvoeden, dat ze geen Nederlanders zijn maar Marokkanen, dat ze het land uitmoeten, dat ze vergast moeten worden of verbrand, in elk geval verdelgd. Als een zogenaamde journalist met een kapmes dreigt hun ‘kankerkoppen af te hakken‘, wordt die journalist tot slachtoffer verklaard en krijgen de Marokkanen wéér de schuld. Hun gehoofddoekte zusters en moeders worden op straat belaagd door bezorgde burgers, naar wie we moeten luisteren van de grote denkers der natie, omdat het een uiting is van hun zorgen over de afbraak van de verzorgingsstaat.

Naakte oorlogstaal

Mag er misschien ook een kléin beetje begrip zijn voor de woede onder allochtone jongeren, zonder dat je het meteen allemaal goedkeurt wat ze doen, maar in elk geval zonder al die naakte oorlogstaal van opruiers als Wilders en Yesilgoz?

Denk er eens over na. Want dit lijkt me echt de allerslechtste aanpak van het probleem.

En o, los eerst de problemen in je eigen stad maar eens op, voordat je de burgemeesters van provinciesteden de les leest.

En o, zonder de daden van die jongeren goed te praten: iedere straathoekwerker weet toch dat als je jongeren hun hangplek ontneemt, je daar een goed alternatief voor moet bieden?

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun dan Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 08.05.2016 @ 11:43

[Home]
 

21 Reacties

op 08 05 2016 at 13:43 schreef Bertje Knor:

Goed stuk.

“iedere straathoekwerker weet toch dat als je jongeren hun hangplek ontneemt, je daar een goed alternatief voor moet bieden?”

Precies. En een beetje praten met dat tuig helpt ook enorm, van tevoren duidelijk stellen dat bepaald gedrag niet wordt geaccepteerd en getolereerd.
Maar waarschijnlijk waren de centjes op.

op 08 05 2016 at 14:50 schreef Abdel:

Die Yesilgoz is mij al enige tijd opgevallen omdat ze erg haar best deed om als ‘goeie Turk’ in het gevlei te komen van oude witte mannen die dat wel kunnen waarderen. En het lijkt erop alsof ze een mooie zetel in Den Haag in het vooruitzicht gesteld heeft gekregen. Ook in de journalistiek heb ik, met eigen ogen en oren gezien, dat je als ‘donkere’ Nederlander een mooie carrière kunt hebben als je zegt wat de boze witte man wil horen. Niet kwaliteit doet ertoe, nee, maar wat de baas wil horen. Een goeie vriend zei ooit: “je hebt principes en je hebt vaste lasten”. Je bent met andere woorden een dief van je eigen portemonnee als je je gaat voorstaan op zoiets als principes. Die kun je namelijk aan het einde van de maand niet opeten. En het is je eigen schuld, en heel erg naïef, als je door je eigen domheid je carrière om zeep helpt als je principes wel belangrijk vindt.

op 08 05 2016 at 17:58 schreef Tormos:

Bertje Knor,

Dat was in 1985 al bullshit, en dat is het in 2016 nog steeds. Vandalisme en overlast door jongeren komt minder voor in landen/culturen waar ze geen ‘jongerencentra’ en straathoekwerkers etc. hebben. Jongeren die zich vervelen hebben geen reet te doen en gaan dan rottigheid uithalen. Maar dat is niet de schuld van iemand of iets dat ‘geen plekje’ voor ze maakt.

Ik heb in het verleden heel wat ervaring opgedaan in het ‘jongerenwerk’ en het is vooral holle, pretentieuze bullshit wat ik gezien heb.

Jongerenwerkers doen weinig constructiefs. Er zijn nauwelijks aantoonbare, duurzame resultaten zoals bij het onderwijs of het bedrijfsleven. Het is net zo nutteloos als die geldverslindende ‘reclassering’. 90% recidive en dan nog volhouden dat het ‘zonder ons nog erger wordt’. Gelul.

Het enige voordeel is wellicht dat je veel overlast ‘niet ziet’ en dat de lokale overheid & politie denken dat ze ‘voelsprieten’ uit hebben staan in de vorm van sociale werkers. Maar die lui vertellen echt nooit iets wat je nog niet wist. Bovendien zijn ze subjectief.

Je kunt die mocro-jeugd beter naar de moskee sturen. Dan blijven ze tenminste van de alcohol en peuken af.

op 08 05 2016 at 18:52 schreef Mario:

“Ik heb in het verleden heel wat ervaring opgedaan…”

In welke hoedanigheid/ welke functie? En waar bestaat die ‘heel wat ervaring’ aantoonbaar uit? En waar is dat zoal geweest?

Ik heb nogal de indruk dat jij hier degene bent die bullshit aan het verkondigen is.

“komt minder voor in landen/culturen”

Waar baseer je dat op? Wat zijn je wetenschappelijk onderbouwde referentiekaders in deze?

Oh, en op welke wijze zijn die, tot nu nog onbekende, landen/ culturen 1:1 vergelijkbaar met Nederland?

Leugens worden zo doorprikt, doe dus geen moeite. Wat dat aangaat.

op 08 05 2016 at 20:00 schreef Sasha Berkman:

leugens worden doorgeprikt en toch stemmen veel. blanke mensen op de PVV of Trump. Hoe verklaar je dat?

op 08 05 2016 at 21:55 schreef Sasha Berkman:

“Ik heb in het verleden heel wat ervaring opgedaan in het ‘jongerenwerk’ en het is vooral holle, pretentieuze bullshit wat ik gezien heb. ” Maar jij was anders en daarom stond je grijnzend toe te kijken toen dat systeem vernietigt werd? Echt jou soort is het meest minderwaardige soort mensen dat er ooit bestaan heeft.

op 08 05 2016 at 22:03 schreef Peter:

Sasha get a grip.

op 08 05 2016 at 23:10 schreef Bertje Knor:

Tormos

Graag wat verwijzingen/ linkjes/ onderzoek feitjes e.d.
By the way: ik zie de jeugd toch liever aan de borrel en de hasj-pijp in een semi-gecontroleerde hangplek dan dat ze worden vergiftigd door geloofs instituten zoals de moskee.

op 09 05 2016 at 06:13 schreef Rene:

Het blijft lachwekkend dat ‘ik zal handhaven’ de wapenspreuk is van Nederland, want de overheid weigert stelselmatig te handhaven. Het Edense tuig heeft de harde hand nodig, de enigste manier om respect af te dwingen bij tuig.
En Dilan is een politiek carrièrekoekje, voornamelijk met zichzelf bezig. Dat soort politici hebben we al genoeg.

op 09 05 2016 at 07:24 schreef Nrosa:

Tormos, toevallig heb ik ook enige ervaring in het jongerenwerk. Een jongerencentrum is voor een groot aantal jongeren, wonende in een achterstandswijk een zegen. Ook de Nederlandse kinderen in die buurten waren klein behuist en kwamen nog steeds uit relatief grote gezinnen. Voor een deel was het een soort tweede huis. Voor een aantal heb ik een duidelijk verschil kunnen maken, twee heb ik daadwerkelijk gered uit een vreselijke leefomgeving. Na de enorme bezuinigingen op het jongerenwerk kregen we het verschijnsel ‘hangjongeren’ en viel men daar weer overheen. Het viel me op dat ook gewone burgers vrijwel niets meer kunnen ‘hebben’. Dat je daarna de tot op het bot kaalbezuinigde reclassering ‘geldverslindend’ noemt geeft wel aan dat je niet erg op de hoogte bent van de feiten, kortom gelul.

op 09 05 2016 at 08:00 schreef Dennis:

Sodeju Mario! Ben je van het UWV? Echt, houd toch eens met dat bokitogedrag van je. En als je er dan toch op staat dat ie zijn Posts uitgebreid toelicht, dan is het niet meer dn redelijk dat jij voortaan hetzelfde doet. Want ik heb je met enig regelmaat een hoop bij elkaar gegooglede onzin zien verkondigen. Poe..

op 09 05 2016 at 09:08 schreef Mario:

“Hoe verklaar je dat?”

Meerdere verklaringen; minder ontwikkelde denkvermogens bijvoorbeeld.

Geert hep gelijk schreeuwers:
“ze luisteruh niet naar ut volk”
Allerlei mogelijkheden om je stem te laten horen buiten het stemhokje om; inspraakavonden bijvoorbeeld. Als men dat niet doet, valt er zeer weinig te luisteren.

Het is niet zo dat politici in het algemeen bij iedere burger over de vloer komt tijdens een verjaardagsfeest, met de inmiddels welbekende (half)dronken familielid/ -leden.

Maar goed, die open deur had je zelf ook kunnen intrappen.

“het meest minderwaardige soort mensen..”

Ah, datgene geworden wat het meest gehaat wordt. Jammer Sasha, je doet de voortdurende strijd tegen fascisme/ racisme geen goed met die houding. Get a grip, inderdaad.

op 09 05 2016 at 09:13 schreef sum:

Ede is een lokaal relletje. Totaal niet waardig om op NOS te komen. Maar elke scheetje uit de hoek van “de anderen” is reden om een cascade van media-aandacht in gang te zetten. Het is zoooo voorspelbaar, die media.

op 09 05 2016 at 09:19 schreef Tormos:

Bertje,

Uit ervaring spreken is wat ik doe. Ik heb geen linkjes of ‘wetenschappelijke’ onderzoeken die aantonen of het jongerenwerk wel of niet effectief is. Ik zat er jaren in. Eerst als ‘jongere’, later als ‘vrijwilliger’ en uiteindelijk als bestuurslid. Het ‘van de straat houden’ is wat het is. Maar ook heling, bende vorming en elkaar naar beneden blijven duwen horen er bij.

Tot mijn spijt zag ik een aantal oprechte lieve jongerenwerkers totaal afbranden omdat ze in feite niets konden uitrichten. Ik ben niet tegen jongerenwerk, maar het holle geblaat dat overlast ‘de schuld’ is van de gemeenschap die ‘geen jeugdcentrum’ wil betalen is het afschuiven van verantwoordelijkheid.

op 09 05 2016 at 10:47 schreef Egbert:

Hier nog een voorbeeld van opruiing door Dilan Yesilgoz. Daar gaan we nog een hoop last mee krijgen.

op 09 05 2016 at 10:50 schreef Tormos:

Nrosa,

Daar wil ik niets aan af doen. Maar, ik heb ook gezien hoe lastige pubers (van die vwo dropouts uit keurige gezinnen) juist door het jongerencentrum afgleden naar veel grotere problemen. You lose some, you win some. Ik heb letterlijk dodelijke afloop meegemaakt en de direct verantwoordelijken/betrokkenen waren de ‘barmedewerkers’ in het jongerencentrum. Ik kan er niets anders van maken, sorry.

Bovendien, jongerencentra kregen te maken met ’teruglopende bezoekers aantallen’….en dat was een ‘probleem’…dat is als een tandarts die klaagt over gezonde gebitten.

Overigens zullen er enorme verschillen zijn tussen diverse wijken en centra. Groot respect voor een ieder die jongeren uit de problemen weet te krijgen.

op 10 05 2016 at 15:56 schreef ferry:

Ik ga er niet eens aan beginnen !
Ik heb op de site even rond gekeken, maar de naam deed iets heel anders vermoeden.
Het is nog linkser dan de NPO .
En maar roepen vrijheid, ik ga vast een afspraak maken om me te laten besnijden, dan heb ik dat vast gehad.
Vijf keer bidden doe ik al, in de hoop dat het ooit zo ver zou komen dat we van het tweede wereld oorlog trauma af mogen komen.
Dat is de angst om vergeleken te worden met personen of gebeurtenissen uit de oorlog.
En laat me je dit vertellen, vrijheid is bedoelt voor mensen die jou ook de vrijheid gunnen.
En dus niet voor gelovige die jou hun wil willen opleggen.
Ik heb het onder dit stukje gezet, maar ik had het bijna onder ieder stukje kunnen zetten.
Weetje drie, overdadige terreur, hahaha die halve varkenskop zeker !
Ja als bij jullie zwart, wit is dan heeft het voor een weldenkend mens geen zin hier.

op 10 05 2016 at 16:02 schreef Peter:

Ah, kut, weldenkende mens Ferry gaat ons verlaten.

op 13 05 2016 at 13:47 schreef cRR Kampen:

‘Mag er misschien ook een kléin beetje begrip zijn voor de woede onder allochtone jongeren, zonder dat je het meteen allemaal goedkeurt wat ze doen…’

Het was niet ‘meteen’.
Maar het is mijnentwege allang goedkeuring geworden.
Moreel, maar ook practisch.

Toen de Haagse burgemeester de moslims natuurlijk de schuld gaf van de rellen in de Schilderswijk die er waren nav dreiging doofpotten politiemoord op iemand van Antilliaanse afkomst zou de nacht van zwaarste rellen ingaan.
Dat heb ik aangekondigd en ik heb alom duidelijk gemaakt dat dit ook volkomen – letterlijk elke ingegooide ruit – terecht was.
Heel practisch.
De burgemeester haalde de volgende ochtend dus bakzeil. Einde rellen.

Nu Ede nog. Die mocrojongeren hebben volkomen gelijk met hun gedrag. Het is allang zo ver dat je daarvoor niet eens hoeft te verifiëren wat en hoe. Er is natuurlijk wel meer gebeurd dan de sluiting van een theehuis (zonder vervanging te bieden ntk).

op 15 05 2016 at 08:07 schreef Emma:

Ja maar. Dat komt omdat het voor de oververtegenwoordigde kuttenkoppenmedia in dit overvolle kutlandje gewoon 100x makkelijker is om bij wijze van routineuze herhalingsoefening te blijven haatschrijven over Marokkaantjes dan zich bijvoorbeeld inhoudelijk te verdiepen in werkelijke gevaren die onze samenleving edreigen, zoals duivelsverdrag TTIP, de stinkstallen van onze bio-industrie, een volledig vercorrumpeerde, geldgeile overheid die burgers expres ziek maakt, daar vervolgens een handvol geldgeile zorgverzekeraars grof geld aan laat verdienen, gedirigeerd door een vrouwelijke minister wier man grof geld verdient aan…enfin. Need I say more. Brood en spelen, daar snoer je het plebs de bek mee. Anno 2016 is dat dus een pilsje glyfosaat, broodje plofkip met antibiotica en een paar kutmarokkaantjes voor de schrijfleeuwen gooien.

op 15 05 2016 at 23:43 schreef Sasha Berkman:

Ze hebben haar er nog steeds niet uitgegooid. Dat bewijst hoe zwak ze zijn.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS