Home » Archief » Door gevaarlijke gekken overspoeld


[09.01.2018]

Door gevaarlijke gekken overspoeld

Hassnae Bouazza

Wie misantroop wil worden, kan het beste een Twitter– of Facebook-account openen. Binnen de kortste keren word je er overspoeld door betweters, bemoeizuchtige werklozen, in CAPSLOCK!!1! tikkende idioten, aluhoedjes, megalomanen, fantasten, opdringerige psychiatriepatiënten, en mensen die je simpelweg niet snapt. Ze gebruiken dezelfde taal, hun zinnen zijn opgesteld uit woorden die je stuk voor stuk kent en begrijpt, maar waar ze op slaan, wat ze betekenen, geen fláuw idee.

Soms zit ik dan naar zo’n tweet te kijken met lichte verbijstering die steeds groter wordt. Wat de fúck zou die gozer nou bedoelen? Meestal wil ik het niet eens weten. Ik vraag het in ieder geval nooit meer, voor je het weet zit er iemand op zijn denkbeeldige divan en krijg je een oneindige rits aan onbegrijpelijke tweets.

Online koninkrijkjes

Dat zijn ook de sociale media: mensen die er hun persoonlijke ellende breed uitmeten in de hoop op publiek medeleven. Ik krijg altijd een ongemakkelijk gevoel als mensen een overleden dierbare ‘trending‘ willen maken. Of vragen om een filmpje van de overledene ‘viral’ te laten gaan. Trending op Twitter als levensdoel of hoogst haalbare. Ik vind het wat sneu. Vroeger wilden mensen op de televisie, nu willen ze trending topic worden of viral gaan.

Wat is er mis met stil verlies en intieme emotieverwerking? Niets natuurlijk, maar met de democratisering van de media, wat het internet zeker heeft gebracht en dat is een hele grote pré, zijn er bij nogal wat mensen steekjes losgekomen. Ze wanen zich heer en meester in hun eigen, online koninkrijkje en (vermeende) macht brengt, vaak niet alleen corruptie, maar ook waanideeën en gekte voort.

Ga maar na: opeens kun je via Twitter zomaar politici en bekende mensen van televisie direct aanspreken en als het een beetje meezit, reageren ze ook nog. Je kunt je eigen mening in een blogje verwerken en misschien wordt het wel gelezen, want het is wel jouw mening, hè! En voor je het weet duwen ze overal die mening in je gezicht. Rijen ze tegen je op. Vallen ze je lastig en zijn ze, zonder dat je er erg in hebt, opeens al jaren bezig met je, omdat je hen een keer negeerde of omdat je hen, de zonde der zondes!, tegensprak of zelfs de oren waste.

Pleefiguur

Ieder online koninkrijkje heeft zo zijn eigen ijdele ego’s: sommigen kunnen goed met tegenspraak omgaan, anderen raken in een diepe, diepe depressie waar je vervolgens live getuige van mag zijn. Reageren helpt niet, negeren helpt niet en blocken evenmin.

Wat je dan nog rest is toezien hoe iemand publiekelijk en luid een pleefiguur van zichzelf maakt -als ze niet anoniem zijn uiteraard, wat het gros is.

Dat zijn de meest fascinerende: anonieme idioten die je van raad en daad gaan voorzien en die jou wel eens gaan vertellen wat je wel en niet moet doen. Wie bén jij, denk ik dan altijd? En nog beter zijn de anonieme trollen die jou lafheid verwijten terwijl zij achter een infantiel masker blijven. Ze veroorloven zich van alles met je, maar wel vanachter hun mombakkes, zodat zij veilig blijven. Dat is het laagste soort.

Zendtijd

Dat is ook de ziekste soort: ze geven altijd als reden voor hun anonimiteit ‘hun veiligheid’. Alsof er ook maar een ziel op aarde is die geïnteresseerd is in wat zij te zeggen hebben of de moeite zou nemen daar kennis van te nemen. De eigen ‘veiligheid’ opvoeren als teken van je belangrijkheid.

Volstrekt onbekende, onbetekenende holle vaten die zich een Rushdie wanen. Te hilarisch. Het is dat ze zo laf zijn en alleen online hun faeces achterlaten, anders zouden ze ook wel zendtijd opeisen.

Als mensen me vertellen dat ze niet op Twitter zitten, geef ik ze altijd gelijk en dring ik er bij hen op aan dat vooral zo te houden.

Eerder gepubliceerd op Aicha Qandisha. Hassnae Bouazza is schrijver en journalist, was eindredacteur van en regisseerde Femke Halsema’s serie Seks en de Zonde, schreef een boek over Arabieren, Arabieren Kijken. En ze heeft haar eigen hedonistische site, Aicha Qandisha. Lees vooral ook haar relaas over het racisme op de progressieve redacties waar zij heeft gewerkt.

Hassnae Bouazza, 09.01.2018 @ 07:45

[Home]
 

4 Reacties

op 09 01 2018 at 11:35 schreef William:

“Soms zit ik dan naar zo’n tweet te kijken met lichte verbijstering die steeds groter wordt. Wat de fúck zou die gozer nou bedoelen?”
Covfefe!

op 09 01 2018 at 13:07 schreef Tonnie:

Hassna, precies de redenen waarom ik noch Facebook, noch Twitter heb. En ik laat het inderdaad zo. Ik praat met mensen in het echt.

op 09 01 2018 at 18:03 schreef MNb:

Geen haar op mijn hoofd die er over denkt. Daarentegen ben ik dol op email. Dat is een stuk leuker en makkelijker dan het vroegere brieven schrijven.

http://www.cracked.com/article_25155_6-times-normal-people-got-screwed-by-their-twitter-username.html

op 09 01 2018 at 18:47 schreef brig sala:

Right on Hassnae!

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS