Home » Archief » Uitdagende kleding


[10.01.2018]

Uitdagende kleding

Peter Breedveld

Als je als vrouw protesteert tegen seksueel geweld, moet je natuurlijk niet in uitdagende kleding gaan lopen, betoogt columnist Sylvain Ephimenco in Trouw. Hij heeft het over de actrices bij de uitreiking van de Golden Globes, waar een stevig statement in het kader van #Metoo werd gemaakt, maar Ephimenco werd afgeleid door ´decolletés die nog dieper waren dan de San Andreasbreuk en in veel gevallen van weinig verhullende stof.´

´Nu had ik af en toe als mannelijke kijker het gevoel dat ik door sommige actrices eerder op mijn onderbuik dan op mijn hersenen werd aangesproken´, aldus de bronstige letterkakker. Hij oogstte er veel kritiek mee op de sociale media, maar er waren ook aardig wat mensen die het voor hem opnamen. Een meneer van het christelijke Nederlandse Dagblad – hij heeft pardoes zijn Twitter-account opgeheven – tweette dat Ephimenco een legitieme vraag stelde: Waarom kleden die vrouwen zich zo uitdagend?

Gesluierde vrouwen

Ik zie het verschil niet met het gedachtegoed van rapper Boef, die een aantal vrouwen voor kechs uitmaakte, ‘sletten’, of ‘hoeren’, omdat ze gekleed waren in korte rokjes. Een vrouw die zich in weinig verhullende kleding laat zien, die doet dat om mannen “uit te dagen” in de ogen van deze heren, die vragen erom verkracht te worden, zou Jort Kelder zeggen.

Daar tegenover staan de gesluierde vrouwen, die dragen met hun verhullende kleding uit dat ze niet verkracht willen worden. Die zeggen in de ogen van veel mannen (en vrouwen) eigenlijk dat elke man verkrachtingsneigingen krijgt zodra zijn wellustige oog op een vrouw valt.

Vastgelegd staat het bij mijn weten nergens, maar er moet een redelijk precieze hoeveelheid kleding zijn die vrouwen in Nederland geacht worden te dragen, en zoals ik al eens eerder schreef. Niet teveel en zeker ook niet te weinig, het luistert vrij nauw en markeert de grens tussen verkracht willen worden en alle mannen voor verkrachter uitmaken, wat allebei verwerpelijk is.

Seksuele jagers

Nu wordt in een geval als dat van Boef wel altijd meteen duidelijk gemaakt dat vrouwen zelf moeten weten wat ze aantrekken en dat je daar als man niks over te zeggen hebt. Dit meestal door mensen die voor een hoofddoekverbod pleiten en heel veel te zeggen hebben over de paternalistische machocultuur van de Arabieren en de islam.

Maar voor Jort Kelder sprong meteen een witte vrouw op de bres – dezelfde witte vrouw die vorig jaar bekend werd met een boycot-actie tegen het seksisme van GeenStijl – die uitlegde dat Kelder had bedoeld dat vrouwen tegenwoordig ook seksuele jagers zijn.

Opmerkelijk: man zegt dat vrouwen willen dat hij ze verkracht en vrouw zegt dan: “Ja, hij bedoelt dat vrouwen tegenwoordig seksueel assertiever zijn dan vroeger”. Maar dat bedoelde Boef dan vast ook! – “Nee, die niet. Dat is het seksisme dat Marokkanen nou eenmaal eigen is.” Maar Boef is een halve Algerijn! – “Weet je wat het met jou is, Breedveld? Je maakt iedereen die het niet met jou eens is, uit voor racist”.

Onthullend kleden

En met Ephimenco zijn ook een heleboel mannen het eens. Toen ik die man van het Nederlands Dagblad bekritiseerde, kwam er meteen een andere man uitleggen dat die man bedoelde dat het niet eerlijk is dat mannen zich niet onthullend mogen kleden. Ik zei “uitdagend”, je bedoelt “uitdagend”.

Om een lang verhaal kort te maken: al lopen vrouwen naakt, dan nóg is dat geen uitnodiging om ze te verkrachten, of aan ze te zitten of wat dan ook. Als jij dat “uitdagend” vindt, zegt dat van alles over jou, en niks goeds, en niets over die vrouwen. Ik weet wel dat je er niet veel aan kunt doen, omdat je bent opgevoed met het idee dat naakt een synoniem is voor seks, maar naakt is geen synoniem voor seks. Naakt is vrijheid.

Naakt protest

Dat dragen de vrouwen ook uit als ze naakt protesteren tegen seksueel geweld, zoals vorige zomer in Argentinië, dat het hun prerogatief is om naakt te zijn of veel of weinig aan te hebben, het geeft anderen geen enkel recht op wat dan ook. Dat is beschaving, dat een vrouw naakt kan zijn of een jurk kan dragen met een decolleté dat nog dieper is dan de San Andreasbreuk, en dat je dan als man toch je handen thuis houdt, samen met je seksistische commentaren.

Zover zijn Boef en Ephimenco nog niet, en een heleboel andere mannen ook nog niet, en een heleboel vrouwen ook niet.

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 10.01.2018 @ 08:46

[Home]
 

19 Reacties

op 10 01 2018 at 10:13 schreef MNb:

“het niet eerlijk is dat mannen zich niet onthullend mogen kleden”
En als mannen dat wel doen – tijdens Gay Pride bv. – hebben die snorren ook weer het nodige te zeiken. Daarom, speciaal voor Ephi en co:

http://www.gaysitgespride.com/wp-content/uploads/Sitges-Pride-2017.jpg

op 10 01 2018 at 10:29 schreef Pieter van der Linden:

Hoe je je kleedt is ook een onderdeel van de communicatie tussen mensen. Ik bedoel het onderdeel dat wel de analoge communicatie wordt genoemd. Mannen hebben vaak niet geleerd om deze communicatie te lezen. Ze zien wat ze zouden willen zien. Kort samengevat “Pak mij”. Vrouwen moeten uiteraard de kleding kunnen dragen, waarin ze zich lekker voelen. Maar ze zouden wel bedacht moeten zijn op het uitzenden van onbedoelde communicatie.

op 10 01 2018 at 11:11 schreef Mario:

“Maar ze zouden wel bedacht moeten zijn op het uitzenden van onbedoelde communicatie.”

Variant op het korte rokjes “argument”.

Pieter, (vaak compenserende) miserabele mannetjes die hun lusten niet onder controle kunnen/ willen houden hebben NIETS te zeggen over hoe een vrouw zich persoonlijk wenst te kleden.

op 10 01 2018 at 14:22 schreef Annemarie Toebosch:

Er komt nog iets veelal onbesprokens bij. Het is prima dat de vrouwen bij de Golden Globes de hele zaal met rode wangen en grote “boner” in de broek wil hebben zitten. We dagen elkaar allemaal de hele dag uit. Jij daagt mensen uit tot nadenken met scherpe woorden. Niemand die daar kwaad om wordt heeft het recht jou te vermoorden. Ik daag studenten uit tot sociale rechtvaardigheid met controversiele juxtaposities in de klas. Niemand heeft het recht mij in de bak te gooien (in elk geval dit jaar in de VS nog niet). Mijn vriend kan zijn mooiste vazen voor het raam zetten. Niemand heeft het recht bij hem in te breken. En zelfs Trump kan de ene misdaad na de andere begaan. Niemand heeft het recht hem te chantere (wel het recht om hem af te zetten trouwens). Uitdaging is er om de emoties van anderen te bereiken, en zo blijven we verbonden. Maar als je daarbij alleen nog maar via je piemel kunt denken, dan moet je een tijdje terug naar de peuterjaren om nog wat “impulse control” bij te leren.

op 10 01 2018 at 15:05 schreef nayako sadashi, het maagdelijke lam:

Ja maar alle kleren communiceren iets. Ik kleed mij gewoon hoe ik het fijn vind en daar trekken mensen allemaal domme conclusies uit.

Jij bent er vast “zo” een, jij bent vast netjes , of “alternatief”, want je draagt een rode broek, bladiebla . Ik kleed mij zo, for the fuck of it , ik communiceer ruis

Als je een mooie vrouw ziet, dan kan je dus niet denken “die wilt vast neuken”

Je kan niet in iemands hoofd kijken. Daarnaast, misschien is ze wel lesbisch.

Wijze lessen van dat lieve joch

op 10 01 2018 at 15:53 schreef Pieter van der Linden:

Laat ik het even over fietsen hebben. Iedereen, die ik ken zet altijd zijn fiets op slot. Niemand gaat van de redenering uit, dat het toch algemeen bekend is dat fietsen stelen verboden is, dus ik vertrouw erop dat dat ook niet gebeurt en ik zijn mijn fiets niet op slot. Dat is naïef. De fiets mag gezien worden, maar ik zet hem op slot. Dus dames, Uw kleding mag zeggen: kijk eens wat een mooie fiets, prima zelfs, maar straal ook uit: maar hij zit wel op slot! Geen misverstand mogelijk. En anders moet je je bewust zijn van het risico.

op 10 01 2018 at 16:21 schreef Nrosa:

Welk risico, om verkracht te worden?

op 10 01 2018 at 16:43 schreef nayako sadashi, het maagdelijke lam:

Wat een kut vergelijking

Een mens is geen ding

Een verkrachting is eager dan een gestolen fiets

Daarnaast een fiets staat vast of niet

Wanneer staat een vrouw voldoende “op slot” ?

Maargoed, ik neem aan dat je niet serieus bent

op 10 01 2018 at 17:06 schreef Ines:

Pieter van der Linden, google eens op “slutwalks” en het idee erachter aub..

op 10 01 2018 at 17:34 schreef cRR Kampen:

Het geeft niet, Pieter. Ik kijk van tevoren wel even of er een hangslotje aan je anusje hangt en zo niet: vrij!!

op 10 01 2018 at 23:45 schreef J.Johnson:

Toch doet Jort Kelder het niet slecht bij de vrouwtjes. Boef trouwens ook niet. Een stuk beter dan de typetjes die heel hard vrouwen respecteren met de hartstikke respectvolle stukkies die ze schrijven.

Als vrouwenrespecteerder kan ik dus niks anders dan me neerleggen bij het vrouwelijke oordeel; vrouwen niet respecteren is sexy, en daar heb ik dus mijn mond over te houden.

op 11 01 2018 at 08:00 schreef RBL:

Welnee, vrouwen vallen op zelfvertrouwen. Zelfs op macht. Dat heeft weinig met respect te maken. Je kunt prima zelfvertrouwen hebben, vrouwen versieren, en volledig respect voor ze hebben. Dat er ook zowel mannen als vrouwen zijn die zo beschadigd zijn dat ze vergeten dat respect een basaal onderdeel van de menselijke waardigheid is, doet daar niets aan af.

op 11 01 2018 at 10:57 schreef Nayako Sadashi, het maagdelijke lam:

J Johnson raakt wel een gevoelige snaar , want macht en disrespect gaan vaak samen en veel patriarchaal ingestelde gesocialiseerde vrouwen vallen voor respectloze macht mannen

dat is hun keuze, een vrije keuze, dus is prima

Er zijn patriarchale mannnen en net zoveel patriarchale vrouwen, die maar al te graag Boef’s hoer willen zijn

Maar maakt dat het onbevraagd ? Maakt dat dat wij dat moeten willen ? Het werkt, maar de bioindustrie werkt ook en slavernij werkte ook

op 11 01 2018 at 15:04 schreef cRR Kampen:

Talloze van die vrouwen zijn één en al spijt, natuurlijk als het te laat is (en de kinderen alweer ’t huis uit zijn).

op 11 01 2018 at 17:03 schreef nayako, het maagdelijk lam:

cRR

Veel mensen vragen zich dan af, waarom gaan vrouwen dan met van die kut mannen ?

Vooral ‘lieve’ mannen, stellen zich die vraag.

En nee, het antwoord is niet ‘genetica’, of ‘de evolutie’.

Nee, de ‘sterke man’ is helemaal niet gehekeld in deze wereld. Een Trump, of een Berlusconi, of wat voor potenrammer dan ook, is een held, een verdekte held.

Het neoliberalisme is een laf fascisme, waar geweld en macht worden verheerlijkt, maar nooit openlijk.

op 12 01 2018 at 17:02 schreef cRR Kampen:

nayako, het maagdelijk lam – de vraag van de (geregeld slechts zogeheten) ‘lieve man’ ben ik dus allang maar gepasseerd.
Wellicht wetend dat ik sowieso wat anders ben (hoewel lief, hoewel assertief daarmee en hoe).

Ik heb een tijdje gewacht met een antwoord, omdat ik me vastgezet voelde. Omdat het wel DNA, evolutie is. Omdat we in ons gedrag niet verschillen van de meeste zoogdieren, zeker de tribale onder hen.

En de rest? Mee eens.

op 12 01 2018 at 22:10 schreef kameraad Nayoko Sadashi, het maagdelijke lam:

Uhmmm, ja we zijn aapjes, klopt

Maar in hoeverre de nurture onze nature beinvloed ?

Dat moet je ook niet onderschatten.

Er bestaat niet voor niets zoiets als transhumanisme

Omdat de mens apen roots heeft, hoef je niet alles weg te relativeren.

En het feit dat iets de natuur is, wilt nog niet zeggen dat we die natuur beteugelen.

Een tornado is ook de natuur

een bosbrand is ook de natuur, dan zeg je toch ook niet : ach, die zal je altijd hebben, zo woest is de wereld nou eenmaal.

op 12 01 2018 at 23:23 schreef Waldo Dewanand en Wieroe:

============== [wfor1346:79:1]

N1. MIaauw, miaauw namastiaauw Herr/ Shri Peter,

Jammer dat ik hier geen foto’s kan posten ok, maar afgelopen dinsdag liep ik rond bij PEP den haag, en bij bibliotheek den haag spui, in mooie Hindoe HONDen Mannenmode kostuum, creatief zeg, met een lange rode staart. Een wilde haagse hindoemeid maakte foto serie van mij in de bibliotheek boven waar het licht feller was, echt mooi hoe ik poseerde. In rode polenta plooirok, kettingen, oranje hoedje met bloemen, zwarte visnet met glitter pakje, hoge veter laarzen en bordeaux thermo legging. Mooi zo.

N2. Ik moet binnenkort alle ruim 500 foto’s maar publiceren op foto site waar ik account heb nu. Ach Peter, en Fnaakters, waarom zijn wij mannen met eeuwig te kleine gifslangetjes nou zo preuts, orthodox, saai, onromantisch en leeg, mbt kleding keuze??? Maakt niet uit Homoman, heteroman, Travestieten man, Piemelloze man, ach de homo duivel en hetero duivelinnen zullen ons mooier vinden zo hahaha en wij frivole mannen krijgen dan ook een VIP plaatsje in de hel van de Islam, zoals de profeet het verklaarde, waar immers alle zondaars naartoe zullen worden geteleporteerd vanuit de aarde na de ontzieling.

op 13 01 2018 at 09:10 schreef Bertje Knor:

De mens heeft apen roots,
We delen een gemeenschappelijke voorvader dat dan weer wel.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS