Home » Archief » Een nieuw jaar, hetzelfde gezeik


[01.01.2014]

Een nieuw jaar, hetzelfde gezeik

Peter Breedveld

nieuw7
Foto: Mae West

Zo! Daar staan we dan, aan het begin van weer een nieuw jaar, op de helft van een traditioneel grijze Nieuwjaarsdag (hé, daar breekt opeens de zon door!). Weer een jaar overleefd, maar just barely. Murw gebeukt door Haatrechts, opgejaagd door het droesem van wat in Nederland voor ‘journalistiek’ doorgaat, helemaal gek gemaakt, letterlijk gek gemaakt door types die geen enkel mededogen hebben, geen enkele scrupules. Die het een overwinning vinden als ze iemand het zwijgen hebben opgelegd.

Ik ben zo bang geweest, ben me kapot geschrokken van het besef dat de media van je kunnen maken wat ze willen. Je wordt gewoon schuldig verklaard op basis van een paar door geestelijk gestoorde bloggers uit de context getrokken citaten. Vooral de beschuldiging van antisemitisme vond ik heel, heel erg. Als een gek heb ik het afgelopen voorjaar mijn site gezuiverd van alles wat maar door kwaadwillenden kan worden gebruikt om me van antisemitisme te beschuldigen. Totdat ik op het punt stond een sarcastische reactie van mij te verwijderen op een gek die stelde dat de Nazi’s de Holocaust niet zomaar voor niks waren begonnen, en ik dacht: waar ben je mee bezig, vriend? Geloof je soms zélf dat je een antisemiet bent?

Dankjewel, Roze Khmer!

Maar Frontaal Naakt leeft! En ik wil nog eens benadrukken dat Frontaal Naakt leeft dankzij de redactie van GeenStijl. Als die niet luid victorie had gekraaid toen ik besloot er de brui aan te geven, las u nu dit stukje niet. Dus proost, Marck Burema en Bart Nijman! Zonder jullie was ik er niet meer geweest.

Niet dat ik niet uiterst voorzichtig ben geworden. Ik durf op Twitter AbuPessoptimist niet eens te retweeten, die is veel te kritisch over Israël. Als ik al iets sarcastisch tweet, zet ik er in capslock bij dat het een sarcastische tweet is. Niet om grappig te zijn, maar omdat ik nog steeds soms lig te zweten als ik besef dat iets, dat ik heb geschreven, op een manier kan worden uitgelegd die ik niet heb bedoeld. Wanneer ik een stukje over de beste strips van het afgelopen jaar schrijf, vraag ik mezelf of ik The Property echt zo goed vind, of dat ik alleen maar probeer te laten zien dat ik echt, heus, serieus waar helemaal niets tegen Joden heb. Terwijl ik al jaren fan ben van Rutu Modan.

Kwaadaardige imbecielen

Het vreet aan je, die constante beschuldigingen en die laster. Ik plaats een stukje van René Süss, met wie ik al jaren bevriend ben, en die komt me vertellen dat ergens op een blog iemand schrijft dat Süss een seniele ouwe Jood is die door mij wordt gebruikt om mijn antisemitisme weg te poetsen. Ik word daar fysiek misselijk van, maar denk erover na en vraag me dan af: wie is hier nou eigenlijk een antisemiet?

Dat is nou eenmaal wat het Internet is. Een vrijplaats voor dwarse meningen en onorthodoxie, maar hier gelden zich ook de kwaadaardige imbecielen, en die zijn nou eenmaal met veel en veel meer. Het is een ontzettend gevaarlijke plek. Niet alleen omdat het voor het bedrijfsleven en de overheid ‘het meest complete controlemiddel is waar de mens ooit over beschikt heeft’, zoals Han van der Horst terecht stelt, maar ook omdat het voor de massa een middel is om individuen te slopen, zoals betoogd wordt in het uitstekende stuk op de Huffington Post, ‘Why We Should All Fear The Righteous Online Mob‘.

Macht zonder verantwoordelijkheid

Ik kan niet genoeg benadrukken hoeveel meer angst ik heb voor onderbuikmedia als GeenStijl dan voor de overheid. De media, zelfs kranten als NRC Handelsblad, zijn gek op onrust op Twitter, en je hoeft dus maar een beetje lawaai te maken over een tweet van iemand en die persoon ziet zijn leven voor z’n ogen verkruimelen. De Jan Benninks, de Burema’s, de Nijmans en de Brendels hebben zóveel macht en zijn volstrekt bereid om die macht te gebruiken om iemand kapot te maken omdat hun mening ze niet aanstaat, of hun etnische achtergrond, of hun geloof.

Afgelopen jaar was voor mij persoonlijk een uiterst negatief jaar. Naast het mediaoffensief van Haatrechts tegen mijn persoontjes was er ook nog de terreur van Robert van den Engel, die mijn geliefde en mij bedreigt en stalkt, en waar je je dan ook weer mee moet bezighouden. En van den Engel is niet de enige. Dagelijks worden we belasterd en bedreigd via de mail, in de reacties op deze site, op Twitter en zelfs op mijn werk. Er zijn heel erg veel mensen elke dag op een negatieve manier met ons bezig.

Mijn nieuwjaarswens voor alle fatsoensrakkers

En het had zo leuk moeten worden. Van Hassnae verscheen dit jaar een nieuw boek en ze heeft een belangrijke rol in een documentaireserie die Femke Halsema aan het maken is, maar zodra Hassnae in de media genoemd wordt, begint ook de lastercampagne weer. Ziekmakend, en niet goed voor je mensbeeld, dat kan ik u verzekeren.

Want erger dan de stalkers, de lasteraars, de slopers, veel erger dan de totaal amorele leugenaars die ons belagen en bedreigen, zijn de zogenaamde ‘fatsoenlijke’ mensen die mij ‘net zo eng vinden’ als Robert van den Engel, omdat ik me kwaad maak om die continue terreur. De fatsoenlijke mensen die genoeg hebben van mijn ‘persoonlijke vetes’, die vaststellen dat ik er wel een beetje om vraag, omdat ik ‘zelf ook behoorlijk pittig kan zijn’. De mensen die me kapittelen omdat ik een enge stalker, die mijn vrouw wil laten verkrachten door ‘de spreekwoordelijke grotere neger’ en die herhaaldelijk oproept mij een nekschot te geven, een ‘griezel’ noem. Voor al die mensen, en ze zijn met ontstellend veel, volgt hier mijn nieuwjaarswens:

Lieve fatsoenlijke mensen,

Ik wens u in 2014 toe wat mij is overkomen in 2013

Optimistische plannen

Damn right dat ik negatief ben. Ik begin dit jaar met gevoelens van wrok, ik word ’s nachts wakker met de gruwelijkste wraakfantasieën voor mijn geestesoog, ik denk elke seconde van de dag aan de mensen die mijn leven, en ook dat van Hassnae, het afgelopen jaar tot een hel hebben gemaakt. En niemand hoeft me te vertellen dat dat niet goed is. Ik heb hier niet voor gekozen of zo. Ik ga ook liever positief, vol optimistische plannen, het nieuwe jaar in. Maar het vreet aan me, als een kanker.

Goede voornemens heb ik niet. Ja, niet meer denken aan die nare mensen, de bagger van me laten afglijden, me loswrikken uit het drijfzand van de negativiteit. Maar ik heb vorig jaar ontdekt dat ik daar helemaal niet over ga. Het zijn de anderen die voor mij bepalen hoe mijn jaar wordt. Ik heb daar niets over te zeggen.

Kindje in de baarmoeder

Gelukkig waren er ook veel positieve gebeurtenissen in 2013, al kwamen die voornamelijk voort uit de negatieve. Ik ben naar Japan gevlucht en heb daar momenten van intens geluk gekend, leuke mensen ontmoet, prachtige dingen gezien, me veilig gevoeld als een kindje in de baarmoeder. Heel veel mensen hebben me gesteund en dit kan niet vaak genoeg gezegd worden: die steun is cruciaal geweest. Kijk niet weg bij zinloos geweld op het Internet. Net als op het schoolplein gedijen bullebakken bij de stilzwijgende goedkeuring van de passieve omstanders. Laat mensen niet alleen.

Met Hassnae heb ik het afgelopen jaar in fantastische restaurants gegeten, omdat we vonden dat we dat hadden verdiend. Vooruit, heb ik toch een goed voornemen voor 2014: dat blijven we gewoon doen, het goede leven leven, veel bij Soenil eten, en bij De Leest. Veel naar Tokyo gaan, zo vaak als ik kan. Interessante mensen blijven ontmoeten.

En Frontaal Naakt blijven maken, tegen de verdoemenis in.

Lieve leuke mensen,

Ik wens u een fantastisch nieuwjaar!

Peter Breedveld, 01.01.2014 @ 14:36

[Home]
 

53 Reacties

op 01 01 2014 at 14:50 schreef Paul van Buuren:

Ik wens je het allerbeste toe. En dat de etters hun falen inzien en dat je vrienden van je blijven houden.
Mijn plan voor 2014 is me voortaan alleen iets aan te trekken van mensen die het beste met me voor hebben.

op 01 01 2014 at 15:07 schreef Natasha Gerson:

Gelukkig nieuwjaar Peter en Hassnae, laat je niet gekmaken door al die trieste nonvaleurs. Realiseer je dat hun terreur het enige is dat dat soort volk heeft om zich niet nietig te voelen. Niet alleen voelen ze zich eigenlijk nullen, Deep down inside, dat gevoel is terecht. Dat overschreeuwen is all they have.

op 01 01 2014 at 15:20 schreef Ed Caffin:

Fijn dat je nog steeds rockt, Peter! Ik blijf je volgen, en ik blijf blogjes schrijven en sturen.

Ik wens jou en Hassnae een geweldig 2014!

op 01 01 2014 at 15:43 schreef Leo Schmit:

Beste Peter, je moet er gewoon mee stoppen. Je legt jezelf censuur op en je legt censuur op aan je lezers. Je verklaart reeds aan het begin van het jaar, dat je iets niet gaat schrijven uit angst om voor anti-semineut uitgemaakt te worden. Dan kan je nergens meer over schrijven. Stoppen dus, met groeten van een trouwe lezer sinds 2004, of -5, wanneer je ook begonnen bent. Enne… even goede vrinenden, maar dit gezeik word me teveel.

op 01 01 2014 at 16:05 schreef Paul van Buuren:

Ik predik wel eens. Tegen mijn meisje, mijn kinderen, mijn vrienden. Ik haat dat in mezelf. Wat ik daarvan geleerd heb? Dit: mensen die zeggen: “Jij moet…” bedoelen eigenlijk altijd “Ik moet…”.
Daar moet je maar eens op letten, Leo.
(ik ben overigens een groot fan van jijbakken en van cirkels die rond zijn)

op 01 01 2014 at 16:21 schreef Hassnae:

Nou, Leo, dat is niet hoe een ‘vriend’ reageert.

Dank Paul, Natasha en Ed! Voor jullie ook alle goeds. En Natasha: je hebt helemaal gelijk.

op 01 01 2014 at 17:09 schreef Jona Lendering:

Gelukkig nieuw jaar Peter en Hassnae.

op 01 01 2014 at 17:15 schreef Natasha Gerson:

@Hassnae @Leo, zo reageert een vriend juist wel.

op 01 01 2014 at 18:27 schreef Piet Smit:

omhoog blijven trappen naar de naar-beneden-trappers! Iemand moet het doen.

op 01 01 2014 at 18:34 schreef Gonnie van Elteren:

Peter en Hasnae,

Gewoon blijven schrijven…gewoon doorgaan…alsjeblieft!

En een prachtig 2014 gewenst.

op 01 01 2014 at 19:36 schreef Pyt van der Galiën:

Niet stoppen, aub. FN is en blijft het beste blog van Nederland.

Ik wens jullie – en ook alle vaste reaguurders hier (inclusief de rechtse :P) – een goed 2014 toe.

Oh: 2014 wordt een veel beter jaar dan 2013. Ik voel het aan mijn water:)

op 01 01 2014 at 19:47 schreef Ryan:

Persoonlijk hoop ik dat je door blijft gaan. Je blogt als een van de beste (ook al ben ik het soms inhoudelijk niet altijd met je eens). Maar idioten die ten koste van alles hun gelijk willen halen en je willen vernederen zonder inhoudelijk op jouw mening in te gaan, daar zou ik niet teveel energie insteken.

Gezondheid en liefde boven alles. En vooruit, Japanse normen en waarden dan ook maar (met mate). Ik wens jou en Hassnae hoe dan ook een spetterend 2014!

op 01 01 2014 at 21:12 schreef Brenda van der Veer:

Niets dan bewondering voor hen die lak hebben aan de concensus.

Ik wens Hassnae, Peter en alle bezoekers van FN een lekker 2014 toe.

op 01 01 2014 at 21:24 schreef dewanand:

Namaste Peter,

Leuke tekst, hier stof tot nadenken:

Een Arya Samaj pandit in Ypenburg vertelde mij een maandje geleden dat de lagere kasten en dalits in India wegrenden voor hem toen hij door hun gebied liep of ergens in een stad, omdat hij een heilige staart draagt van haren en herkenbaar is als hogere, lange, sterke Brahmaanse heteroseksuele Hindoeman daar. Uit andere bronnen, ooggetuigen en beelden vernam ik dat lagere kasten in India overal in hogere kaste winkels of elite winkelcentra gewoon met stokken weggejaagd worden of door de politie afgerost worden.

Dus Peter, wees maar gelukkig dat jij nu een lagere kaste blanke man bent geworden die in Nederland woont nu, en niet in India, dank jou hogere blanke afgoden hiervoor en wees blij dat je nog handen hebt om op internet sites te Bruinehoeren, want in India of het Midden Oosten was je nu zeker al je elf vingers kwijt geraakt.

Idem dito geldt dit voor mij en Wieroe, de krolse Hindoe homokat.

Lang leve de vrijheid van het recht om je onzin te verkondigen op je eigen site in Nederland, conform art 1, en 7.

Nederland is toch een lekker kutlandje om in te wonen al zie je die grote, witte Hollandse oerkutjes nooit.

op 01 01 2014 at 21:26 schreef Yannick:

Gelukkig nieuw jaar voor jullie! En zoals mijn Beierse oom altijd zei: Halt die Ohren steif!

op 01 01 2014 at 21:51 schreef F.:

Een prachtig 2014 voor jullie, Peter en Hassnae! Ik ben heel blij dat FN er nog is, keep going!

op 01 01 2014 at 22:13 schreef Rob Z:

Wrok is een ongemakkelijke last om een leven lang mee te zeulen. Trap, indien je het kunt, de wrok terug naar 2013 – daar hoort het. En je hebt er alle recht toe: hoewel ik het hier en daar niet met je eens ben is er geen twijfel aan je intenties. Vertrouw maar op jezelf. Vertrouw zelfs wat méér op jezelf.

En die anderen – ach jongen, die anderen ….

Een goed jaar voor jou en de jouwen toegewenst. Zonder gezeik. Kop recht en laat je niet omblazen door nitwits. Blijf komen met je vaak verrassende inzichten.

op 01 01 2014 at 22:41 schreef MNb:

Beste wensen iedereen.
Ook ik hoop dat je volhoudt. Maar ook ben ik nog steeds van mening dat je persoonlijke welzijn en dat van je naasten nog belangrijker zijn.
Van mij krijg je geen advies behalve: luister naar Hassnae.

op 01 01 2014 at 22:43 schreef Benedictus:

Een goed 2014 voor jou en Hassnae. Ik lees Frontaal Naakt al vele jaren en hoop dat ook nog vele jaren te doen. Doe wat je zelf denkt dat je moet en wil doen.

op 01 01 2014 at 23:24 schreef jvdheuvel:

What doesn’t kill you makes you stronger.

Veurwaertsch sterkere!

op 01 01 2014 at 23:27 schreef jvdheuvel:

Bij “kindje in de baarmoeder” verwachtte ik trouwens even een liefdesbaby in huize frontaalnaakt. Maar dat zal dan wel die briljante schrijfstijl zijn. ;-)

op 02 01 2014 at 00:52 schreef Tayfun Balçik:

Beste Peter,
Hoewel je een onverdiende prijs hebt betaald voor de dappere strijd in de frontlinie, ben ik je toch erg dankbaar voor deze site. Het waren/zijn o.a. jouw stukken die mij hebben ‘geradicaliseerd’. Dank voor alles en hopelijk wordt 2014 een fantastisch jaar voor jou en je familie. Groet, Tayfun

op 02 01 2014 at 01:32 schreef marcodb:

Iedereen een gaaf 2014! Een in het bijzonder natuurlijk Peter een Hassnae!

op 02 01 2014 at 04:37 schreef Leo Schmit:

Hassnae, Peter weet wel wat ik bedoel. Censuur is geen probleem. Zelfcencuur is dat wel.

op 02 01 2014 at 07:51 schreef petepel:

Bij deze wens ik jou en Hassnae een rustig en liefdevol 2014. Blijf vooral schrijven over alles wat je na aan het hart gaat.

op 02 01 2014 at 08:18 schreef Frank Assmann:

Ik wens een ieder op deze site veel geluk en gezondheid in het nieuwe jaar.

En Peter…blijf dom rechts”de ballen afdraaien” Dat is ook in 2014 hard nodig.

De slinger gaat alweer langzaam de andere kant op.Het besef dat er paal en perk gesteld dient te worden aan viruele haatbrakers, begint langzaam door te breken.

gr.Frank.

op 02 01 2014 at 09:26 schreef Ralph van der Geest:

Lieve Hassnae, beste Peter, het allerbeste voor 2014. Ik hoop van harte dat jullie dit jaar wat meer geluk zullen kennen dan in het afgelopen jaar. En hoe moeilijk of het wellicht ook wordt, weet: jullie staan niet alleen.

op 02 01 2014 at 11:15 schreef Natasha Gerson:

Nu ik die kop boven het stuk nog eens goed lees vind ik dat die alleen op jezelf slaat, Peter. Het lijkt erop dat iedereen al verder is gegaan, behalve jij. Kom op, sla een nieuwe weg in! Niet steeds samenvatten wat je al jaren schrijft! Herhaling van de herhaling is dodelijk voor je pennenvruchten!

op 02 01 2014 at 11:18 schreef Joachim Stolzer:

Ook van mij de beste wensen voor 2014! Je bent een van de weinige bloggers in Nederland die ik nog het lezen waard vind. Of je doorgaat of niet, moet je natuurlijk helemaal zelf weten, maar ik hoop zelf op het eerste.

op 02 01 2014 at 11:49 schreef yurp:

Blijven schrijven in 2014, de allerbeste groeten en wensen voor jullie!

op 02 01 2014 at 12:14 schreef |Fridjof:

Peter, ik wens je (jullie) ook in 2014 weer veel veerkracht. De baggerbloggers zullen zich namelijk zeer waarschijnlijk niet hebben voorgenomen in 2014 aan waarheidsvinding, wederhoor en objectiviteit te gaan doen.
Wens jullie veel liefde en geluk!

op 02 01 2014 at 12:31 schreef Rika Jans:

Ik wens jou en Hassnae alle goeds voor het nieuwe jaar. Met lieve mensen om jullie heen. Blijf en heb vertrouwen aub in jezelf. Cynisch is het wel. Als haters beginnen te kotsen, heb jij ze blijkbaar wel geraakt. Walgelijk zijn ze.

op 02 01 2014 at 15:11 schreef Flip van Dyke:

Jullie ook de allerbeste wensen en proost op de samenwerking.

op 02 01 2014 at 15:28 schreef Wandelaar:

Best Peter,

De beste wensen voor jou en Hassnae, en dat ook in 2014 Frontaal Naakt een van de allerbeste blogs blijft die Nederland te bieden heeft.

op 02 01 2014 at 17:26 schreef Anton van Amerongen:

Alle liefs en goeds voor 2014!
Ik vind FN een geweldig blog, ik hoop dat het blijft bestaan en mensen toch enige Verlichting geeft.

op 02 01 2014 at 18:57 schreef dewanand:

namaste Anton van Amerongen, Wandelaar ea Fnaakters,

Opmerkelijk dat jullie FN ‘een van de allerbeste blogs’ vinden van Nederland. Ok, dit is de enige OERHOLLANDSE blog waar mijn Wieroe, de hindoe hollandse kat van delft kennisstad mag komen miauwen in oud katten sanskriet en Bruinehoeren, en dit maakt FN uniek als een Seculier Fundamentalistische blog in het drooggemalen Hollandse multikukeluku Cyber Poldertje.

Hier een deskundig vraagje van Wieroe aan alle Fnaakters:

Beschouw de schaal van het oerHollands zijn en het buitenlands zijn, alsvolgt:
N procent oerhollands zijn met oplopende waarden van 0 tot 100 procent. Iedere burger in Nederland kan een specifieke waarde krijgen.

Nu stelt Wieroe de vraag aan u allen:

Hoe hoog scoort Peter Breedveld op deze oerhollandse schaal? Geef argumenten aub.

Wieroe vindt Peter vaak bijna 88 procent oerHollands en hoopt dat het zo blijft in 2014.

Dewanand en Wieroe
hindoe fundamentalisten
Planet of the intelligent Hindu chimps

op 02 01 2014 at 19:22 schreef Peter:

Namaste Dewanand, Wat vindt Wieroe ‘oer-Hollands’ aan mij? En wat ben ik dan voor de overige 12 procent?

op 02 01 2014 at 19:31 schreef kapitan laipose:

Blijf vooral doorgaan met schrijven. Voor mij ben je een mentale golfbreker middenin de xenofobisch golven die het internet teisteren.

Vooral happy zijn. Ieder geluksmoment van jou is een striem in het gezicht van je haters en misgunners. Dat is het beste wapen tegen je vijanden.

op 02 01 2014 at 20:09 schreef Thomas E:

Ik word elk jaar weer brakerig van al die beste wensen. “Zeg, nog de beste wensen hè” Ja, wat wens je me nou helemaal? Moet ik nu mijn eigen beste wensen voor mezelf invullen? Fucking nietszeggend! Krantenbezorgers halen geld op met die dooddoeners. En op borrels krijg je er een slap handje of 3 luchtzoenen bij. En na een week zeggen ze: “Eigenlijk mag het niet meer hè, maar toch nog de beste wensen”. BûHH. Zo, dat lucht op. Inderdaad: een nieuw jaar, hetzelfde gezeik. Ook van mij.

op 02 01 2014 at 22:53 schreef Strotgrondel:

Beste Peter een sprankelend maar ook rustig 2014 toegewenst. Ik blijf er toch bij dat jouw onvermogen de trollen en hyena’s van het internet doeltreffend van repliek te dienen één van de factoren is die leid(d)en tot het feit dat ze jou zo op de korrel nemen. Als je je op het internet in de panelen begeeft moet je met een scheve grimlach terugtrollen. Jij schrijft goed en je houdt wel van polemiek, maar, jij neemt het te persoonlijk op. Dat bleek, je werd depressief. Het is vreselijk uit de hand gelopen. Goede polemiek kan ik waarderen, maar figuren als Engel, Bennink en vaak ook Brussen gaan te ver; zij proberen jou persoonlijk/irl te beschadigen. De reden daartoe begrijp ik evenmin als jij; wellicht geestelijke leegte. Jij bent vol, ook van jezelf, dus laat me je één goed voornemen aanraden: fuck ‘em all, met de grimlach scheef. En af en toe 36 uur geen internet is heerlijk rustig.

op 03 01 2014 at 02:22 schreef MNb:

Strotgrondel, voor jou heb ik een speciale wens voor 2014: een eigen blog waarop je wel doeltreffend de trollen en hyena’s van internet van repliek dient.
Succes ermee en dat je er maar veel tijd in mag steken.

op 03 01 2014 at 06:29 schreef jvdheuvel:

Af en toe geen internet is inderdaad heerlijk. Gewoon slapen of op de bank liggen of met je huisdier kroelen of wandelen is veel fijner dan internet. Twitter ben ik sowieso mee gekapt en dat is al helemaal superheerlijk. Daar ergerde ik me kapot aan. Nu totaal geen last meer van dus.

op 03 01 2014 at 16:26 schreef Mario:

“Ik word elk jaar weer brakerig van al die beste wensen. “Zeg, nog de beste wensen hè” Ja, wat wens je me nou helemaal? Moet ik nu mijn eigen beste wensen voor mezelf invullen?”

Je beseft dat je enkel brakerig wordt, van je eigen zuur, Thomas E?

op 03 01 2014 at 18:38 schreef dewanand:

hi Peter,
Wieroe kwam even kijken in mijn werkkamer na een lange meditatie sessie in Miauw sanskriet en zegt dit:

‘Peter is 88 procent oerhollands en de overige 12 procent is OnHOLlands, omdat hij te vaak Marokkaanse sperzieboontjes eet met Cous cous. Hij zou deze 12 procent moeten vervangen door puur Hollandse brokjes met Hollandse patatjes en mayonaise, om zo Superlander te worden met mooie witte flaporen.’

aldus het antwoord van zijne hoogheid Wieroe, die nu wat originele Duitse kattenbrokjes uit 1940 gaat opsmikkelen en daarna spoelt hij het weg met halfvolle gemeentepils.

op 03 01 2014 at 20:45 schreef Thomas E:

Ja hoor, dat besef ik best, Mario. Zie mijn laatste zinnetje.

Maar mag ik toch even doorzeiken? Waarom die komma na ‘wordt’?

op 04 01 2014 at 00:59 schreef ivan:

Gewoon anoniem bloggen. Het gaat immers om de boodschap.

op 04 01 2014 at 09:13 schreef Rosa:

Peter en Hassnae, de allerbeste wensen,volhouden Alstjeblieft en soms even lekker wat anders doen.X

op 04 01 2014 at 10:36 schreef Haes:

Gelukkig nieuwjaar Peter en Hassnae. Ik hoop echt voor het broodnodige tegengeluid, dat je FN blijft voortzetten. Ik sluit me helemaal aan bij Pyt.

op 04 01 2014 at 17:25 schreef dewanand:

Wieroe zeikte het volgende in miauw Sanskriet met nieuwjaar:

‘Dewanand, je moet eens een Surinaams werkwoordenboek gaan schrijven om een bestseller te produceren, he vies bruin koelie losertje met je vetgemeste zwarte pens. Je bent dan wel snel klaar omdat het lekker uit nul pagina’s zal bestaan, hehehehehe, en dan ben je echt een nulkommanul koelieschrijvertje in 2014.’

Goed gezeikt Wieroe, hier je diepe anale zetpil met Duitse SS LSD Crack uit 1940 om even lekker met je pootjes wijd te gaan trippen als hete koeliepoes.

dewanand en Wieroe

op 04 01 2014 at 18:17 schreef Johanna:

‘Wat wenst u voor onze gemeente dit jaar?’, vroeg ik vanmiddag aan willekeurige passanten, ter voorbereiding op een artikel voor de plaatselijke krant. De meesten die ik aansprak moesten lang nadenken over die vraag. Ze hadden niet zoveel te wensen, waren tevreden met wat er al was. Wat volgde waren suggesties voor meer evenementen waar je samen plezier kan hebben, meer oog voor elkaar en minder langs elkaar heen leven, meer persoonlijke aandacht. Gelukkig het land waar dat de belangrijkste wensen zijn. Dat is wat leven is. Dat wens ik ook jullie toe, Hassnae en Peter. Leven, genieten van het leven en van elkaar. Voorbij de wrok, want die heeft de neiging naar binnen te slaan en niet zozeer de ander, maar vooral jezelf te beschadigen. Laat dat niet gebeuren. Jullie zijn prachtmensen!

op 04 01 2014 at 21:03 schreef Sneebal:

Ik wens iedereen een geweldig, afzeikloos en wijs 2014 toe. Dus juist ook de fatsoenlijken en de GeenStijlredactie.

Hoop dat Peter blijft bloggen. Met de passie en overtuiging die hem sieren. Dat de wrok en de pijn mogen verdwijnen.

op 05 01 2014 at 02:43 schreef Mas Rob:

De beste wensen plus een helder hoofd en een vlijmscherpe pen gewenst voor 2014..

op 19 01 2014 at 01:19 schreef Sasha Berkman:

25 euries gestort

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS