Home » Archief » Een vluchteling zien sterven


[27.08.2022]

Een vluchteling zien sterven

Peter Breedveld

In de profetische Britse film The March (1990) besluit een groep Noordoost-Afrikanen, gedreven door honger, naar Noord-Afrika te lopen om van daaruit naar Europa over te steken. “We are poor, because you are rich“, zegt hun leider Isa El-Mahdi.

De groep zwelt aan tot een mensenmassa van een kwart miljoen en de Europeanen zijn radeloos. In een gesprek met een eurocommissaris zegt El-Mahdi: “The truth is: you will go home, and we will die. We live invisible lives, we die invisible deaths.” De eurocommissaris vraagt hem: “What do you expect us to do about that? Watch you die?” El-Mahdi antwoordt: “If we must die, yes, I want you to watch us.

Dat is wat er nu gebeurt in Europa, hier in ons eigen knusse, veilige Nederland, we zien de vluchtelingen, die lijden voor onze rijkdom, onder onze ogen sterven. En we doen niks, we praten alleen maar. De organisatie Artsen Zonder Grenzen, die altijd naar landen in nood gaat waar de chaos zo groot is dat ze het zelf niet aankunnen, komt naar een land vol volgevreten rijke papzakken die net van vakantie terug zijn om mensen te redden die bij ons op straat liggen te creperen. Verder doet niemand wat!

Krankzinnig

Een journalist vroeg Mark Rutte gisteren tijdens zijn persconferentie hoe het kan dat er in Ten Apel een leeg paviljoen staat met ruimte voor zeker tweehonderd asielzoekers, die toch de nacht op straat moeten doorbrengen, waar de politie hun tenten weghaalt. Rutte begon een absurd verhaal over de autonomie van lokale overheden en dat er een structurele oplossing moet komen, bleef ontkennen dat er een conflict tussen de Rijksoverheid en de gemeente Ter Apel was, je kon het ongeloof van de journalist horen groeien. “Dat is toch krankzinnig?” zei hij. “Daar gaat u toch niet mee akkoord?”

“Bureaucratie ten top” noemde de journalist het. Het is inderdaad krankzinnig dat er honderden mensen met schurft en andere ziektes op straat moeten liggen omdat de gemeente ze niet in dat paviljoen wil, omdat er een structurele oplossing moet komen. Een motief dat je trouwens steeds ziet terugkomen in het vluchtelingenbeleid. Nederland kan meteen helpen om de directe nood te lenigen, maar doet het niet omdat dat geen sctructurele oplossing is, omdat je dan aan sympoombestrijding doet en zo.

Asielstop

Een Telegraaf-journalist roosterde Rutte omdat er geen asielstop komt. Dat had Rutte beloofd, zei hij, dat hij die mogelijkheid zou onderzoeken. Nu liet Rutte wéér de bevolking in de steek om weer miljoenen weg te gooien voor die asielzoekers. Ik weet natuurlijk dat je beter aan een varken kunt vragen om op de wc te schijten dan enig fatsoen te verwachten van een Telegraaf-journalist, maar ik vind die onbeschaamde hufterigheid toch ontluisterend.

Er stierf een baby in Ter Apel en in reactie daarop zet Domrechts nog een tandje bij in de vreemdelingenhaat. Ik wees er in mijn vorige stuk op dat het mede door toedoen van de media en van journalisten als Wierd Duk komt dat er in Nederland zo’n hardvochtig klimaat heerst dat er een baby kan sterven in een oververhitte, overbevolkte sporthal, waar dan mensen op Twitter en Facebook om juichen en grapjes over maken.

Duk heeft mijn stuk gelezen en begon met zijn fans over die keer dat ik door Powned werd overvallen op mijn werk, draaiende camera op mijn gezicht, en ik moest uitleggen waarom ik van die zieke grappen maakte over PVV’ers. Een staaltje onversneden fascistische intimidatie was dat, maar dat vindt Duk mooi. Nu is hij delirisch aan het tweeten dat er een asielstop moet komen, dat de vluchtelingenstroom alleen maar uit mannen bestaat, dat het veiligelanders zijn, over mensensmokkelaars enzovoort.

Menselijk vullis

Zo is zijn reactie op die dode baby, doorgedraaide razernij. In 2016 reageerde hij precies eender op de internationale ontzetting over het aangespoelde dode jongetje Alan Kurdi. Begon hij ook koortsachtig dat jongetje, zijn vader, alle vluchtelingen te demoniseren. Wat Jan Postma zegt: een intens slecht mens.

Maar wel één met tienduizenden fans, die er net zo over denken als hij. Die bij de persconferenties van Rutte worden vertegenwoordigd door De Telegraaf, in de Kamer door de grootste schoften die daar sinds de Tweede Wereldoorlog zitten. Op straat door domme boerenkinkels die hun racisme eruit brullen in demonstraties tegen vluchtelingen, en vuurwerk naar oorlogsslachtoffers gooien. Menselijk vullis is het.

Schamen

“U zei al eerder dat u zich schaamt voor wat er in Ter Apel gebeurt, hoe moet u zich nu dan voelen? vroeg iemand aan Rutte. Weer zei hij dat hij zich schaamt, maar het blijkt nergens uit. Rutte is onbewogen, hij ontkent gewoon dat er niks gebeurt. We zijn de hele zomer bezig geweest, zei hij. Hoe kan de regering van een stinkend rijk land de hele zomer bezig zijn geweest, met als resultaat dat er mensen op straat creperen? Iedereen zag dit aankomen. “Ja, maar als je beleid maakt, zijn er altijd mensen met kritiek”, zei hij, of zoiets. Misschien is Rutte wel een filosofische zombie. Er zit niks in, wat oppervlakkige charme. De oppervlakkige charme van een seriemoordenaar.

Maar de regering gaat iets doen, hoor. Er komt een stop op gezinshereniging. Ze hebben hun bestaan al achter zich moeten laten, ze liggen op straat te creperen, ze worden belaagd door witte troglodieten en nu worden ze ook nog gescheiden van hun gezin. Want dat is een structurele oplossing of zo. Hassnae schreef vorige week in NRC dat ‘wanneer Rutte zich zegt te schamen of verandering belooft, weet je zeker dat er niks gaat veranderen’. Waarvan acte.

Gelovigen van Nederland, het is te hopen voor jullie dat jullie God niet bestaat, want als dat wel zo is, gaan we gegarandeerd naar de hel.

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel en sinds kort ook met een Tikkie. Wordt dat symbool van de Hollandse krenterigheid tenminste voor iets nuttigs ingezet. Adverteren? Mail mij.

Peter Breedveld, 27.08.2022 @ 12:18

[Home]
 

1 Reactie

op 27 08 2022 at 12:19 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS