Home » Archief » Eigenliefde (2)


[07.09.2009]

Eigenliefde (2)

Peter Breedveld

yoshiyuki8
Foto: Yoshiyuki Iwase

Ik heb in mijn hele leven geen grotere ijdeltuit ontmoet dan journalist Jeroen Mirck. Jeroen is de autochtone, mannelijke tegenhanger van de Kleurrijke Blogsters, de ultieme zelfbevlekker. Alles wat hij doet, vindt hij bijzonder genoeg om met de mensheid te delen: ’Vandaag zit ik precies twee jaar op Twitter’.

Zijn zelfvertrouwen is nagenoeg onverwoestbaar. Zelfs zijn mislukkingen, en die zijn er met veel, maakt hij schreeuwerig wereldkundig middels persberichten. Overal wordt-ie de laan uitgestuurd, maar hij doet altijd net alsof hij zelf besloten heeft om, ondanks de smeekbeden van zijn baas, zijn biezen te pakken. ‘Emerce-redactiechef Jeroen Mirck heeft besloten zichzelf per 1 april als zelfstandig journalist en mediaspecialist te vestigen’, heet het dan. Yeah, rrright. In de periode daarna worden we gedetailleerd op de hoogte gehouden van zijn vorderingen bij de inschrijving bij de Kamer van Koophandel en de Belastingdienst. Krijgt hij daar post van, dan maakt hij er even een foto’tje van. Ik kan het nooit laten op zijn blog te kijken, maar ik blijf altijd een beetje bang dat hij foto’s van zijn ontlasting gaat plaatsen.

En guttegut, wat is het toch geweldig om zelfstandig ondernemer te zijn. Ook weer niet zo geweldig dat-ie niet meteen is gaan solliciteren toen de Vara bekendmaakte redacteuren te zoeken voor de zoveelste poging van Francisco van Jole om Geen Stijl van de kaart te vegen met de Moeder Aller Linkse Opinieblogs, de Joop. Jeroen is aangenomen en hij is er zo trots op, dat-ie zijn nieuwe werknemerspasje heeft gescand en op zijn blog heeft geplaatst. Kijk ‘m glimmen. Hij mocht meteen mee naar het afscheidsfeestje van Vera Keur, waar hij ‘een leuk gesprekje met Paul de Leeuw had’, en een beverige foto maakte die prompt door Geen Stijl werd gebruikt voor een rondje Vara-bashing. Intussen heeft ook Internetfenomeen Bert Brussen Jeroens bloed geroken en nu is Jeroen dan eindelijk beroemd, zoals hij altijd zo graag wilde.

Maar ervan genieten doet hij niet. Een paar dagen geleden rukte hij zich nog wel af bij de gedachte dat de Geenstijl-redactie het werkwoord ‘jeroenmircken’ had gelanceerd, maar nu wordt Jeroen doorlopend door de anonieme reageerders van Geen Stijl ongezien de tyfus gewenst. Niet leuk, maar ik heb daar niks mee te maken. Toch huilt Jeroen: ‘Dit soort onaangepast gedrag is kenmerkend voor veel reaguurders op schreeuwerige weblogs als Frontaal Naakt.’

‘Schreeuwerig weblog’? Jeroen mag zich straks in zijn zweterige handjes knijpen als de discussies op de de Joop maar een fractie van het niveau van Frontaal Naakt halen, wat niet waarschijnlijk is. Vorig jaar dacht hij trouwens heel anders over deze site: ‘Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen’, aldus de jury van de Dutch Bloggies, waar hij toen deel van uitmaakte.

Sterker nog, Jeroen is degene die zich heeft ingespannen om Frontaal Naakt genomineerd te krijgen. Wat me toen verraste, omdat ik tot dat moment niet beter wist dan dat Jeroen mij een gevaarlijke rechtsextremist en een racist vond, een ‘terribly unpleasant fellow’. Jeroens oordeel is gewoon niks waard, want hij slaat van het ene op het andere moment om als een windhaantje. Vorig jaar vond-ie FN nog het beste blog van Nederland, maar nu hij voor Francisco van Jole werkt, die rondbazuint dat ik een extreemrechtse racist ben, vindt-ie net zo makkelijk het tegenovergestelde. Er zit vooral ook veel verschil in de Jeroen die achter zijn computer zit en degene die recht voor je staat, heb ik gemerkt.

Tot niet zo heel lang geleden was Jeroen onder de naam ‘Comicbasede gesel van de Nederlandse stripwereld. Menigeen kon het bloed van deze hijgerige zuiger wel drinken. Arco van Os, de uitgever van het stripinformatieblad Stripschrift, verweet hem een ‘negatieve invloed op de stripwereld’. Fokke & Sukke-tekenaar Jean-Marc van Tol wilde hem zijn bril van zijn neus slaan. Ik heb geen sympathie voor Van Tol en vind dat beide heren elkaar verdienen, maar ik kan me alles bij zo’n sentiment voorstellen. Jeroen baseert zijn berichtgeving altijd op roddel en geruchten, of gewoon op zijn eigen weerzin jegens deez’ of gene. Hij checkt niks, doet niet aan hoor en wederhoor, en presteert het ook rustig om berichten uit de krant over te schrijven, hier en daar een zinnetje te veranderen en er zijn eigen naam onder te zetten.

Geen Stijl heeft hij niks te verwijten. Toen een freelance tekenaar van weekblad Donald Duck werd veroordeeld wegens seksuele intimidatie op het Internet van twee minderjarige meisjes (vijftien en zestien jaar), vond Jeroen het nodig om de man met naam en toenaam, en in zijn hoedanigheid als Donald Duck-medewerker, aan de schandpaal te nagelen. Kennelijk vond Jeroen dat de man niet afdoende was gestraft, en dat ook de Donald Duck-redactie moest worden gestraft. Toch raar voor iemand die zich verbonden zegt te voelen met D66.

Nu is Jeroen dan eindelijk zelf eens het middelpunt van een rellerige hetze door zelfbenoemde Internetmoralisten. Ik gun ‘m deze kielhaling van harte, koester geen moment de illusie dat-ie er ook maar iets van zal leren of dat-ie er nederiger van zal worden en wil ‘m adviseren: stilletjes blijven zitten tot de scheerbeurt over is.

Straks uithuilen bij oom Francisco, en dan samen ten strijde tegen de Grote Boze Virtuele Onderbuik. Die staat al te rillen in z’n laarzen, zoals je hebt gemerkt.

Peter Breedveld biedt zijn excuses aan aan de tweeënhalfduizend of zo lezers die op ‘schreeuwerig weblog Frontaal Naakt’ klikten en toen op onder andere een zondagse overdenking bij de tweede sterfdag van Pavarotti, een stuk over onverschilligheid in Nederland, een lief filmpje over naturisme en – jawel – een verstandige discussie over anonieme reageerders stuitten.

Peter Breedveld, 07.09.2009 @ 07:52

[Home]
 

50 Reacties

op 07 09 2009 at 09:46 schreef hj:

Wat een incestueus geneuzel toch weer.

op 07 09 2009 at 11:09 schreef Theo van Deursen:

Het IS een schreeuwerig weblog heer Breedveld, in de eerste plaats vanwege uw humorloze rants tegen collega-minkukels, gesteund door een even talentloze coterie waar alles draait om likken en gelikt worden. Anders kan ik ook niet verklaren waarom iemand geinteresseerd zou zijn in de schoolpleinrelletjes van een uitgerangeerde publicist. Zoek een baan die echt bij u past, zoals Jeroen!

op 07 09 2009 at 12:34 schreef leo schmit:

… en op diezelfde zondag de schitterende foto’s van Iwase te aanschouwen kregen.

op 07 09 2009 at 14:04 schreef Bandirah:

Toen ik vanochtend naar huis reed, kwam ik onder weg vier Jeroen Mirckalikes tegen. Volgens mij hebben we hier te maken met een op handen zijnde rage.

op 07 09 2009 at 14:06 schreef Alf Berendse:

Jeroen Mirck is er gelukkig mee dat ‘koffie verkeerd’ in Nederland steeds meer wordt uitgesproken als caffè latte. Snob. Hij neemt aan dat het Genootschap Onze Taal die ontwikkeling afwijst. Bij dit bericht op zijn blog plaatst hij een foto van een bonnetje, waarop staat: ‘4 x verkeerd’. Vind hij leuk. Geeft niks.

‘Zomermeisje’ en Jeroen Mirck willen graag samen veel koffie verkeerd drinken, daar kijken ze naar uit. Mircks blog is één grote contactadvertentie. Geeft ook niks.

Heb me lief heb me lief
Heb dit lichaam lief
Bemin mij bevrijd mij
Streel mij, heel mij
Heb me lief, ik weet
meer vragen kan ik niet

De verzoening, prachtig lied van Frank Boeijen, melodie en passie, als ik het hoor zingen hart en ziel luidkeels mee. Het arrangement had van mij iets scheurender gemogen. De tekst is hier en daar wat cryptisch, maar het sentiment maakt alles goed. En veel ervan lijkt van toepassing op Jeroen Mirck: Onderweg spuwden stuurlui / aan wal hun gal / Zij hebben nooit iets bereikt / Ik bleef eigenwijs.
En: Ik sta klaar voor de strijd / met als wapen de waarheid

Be nice, Peter, hab rachmones.

PS: Als Boeijen het lied live speelt, klinkt het sentiment soms vals, maar het arrangement soms juist scheurender, dwingender. Hij legt dan een te gewilde nadruk op sommige frases, terwijl even later zanger en band de passie onontkoombaar de zaal in smijten.

op 07 09 2009 at 14:20 schreef René v D.:

Peter toch jaloers geworden ? ;)

op 07 09 2009 at 14:53 schreef Jeroen Mirck:

Wat ik grappig aan je vind, Peter, is dat jij zo creatief met de waarheid om gaat als je iemand persoonlijk portretteert op Frontaal Naakt. Ik voel me vereerd, mijn leven leest hier echt als een postmoderne roman. Waarvoor dank.

Even de feiten over Frontaal Naakt op een rij (de rest van je betoog over vakbladen, Kamers van Koophandel en de stripwereld zal je lezers vermoedelijk aan hun reet roesten).
Je windt je een beetje op over deze zin van mij: “Dit soort onaangepast gedrag is kenmerkend voor veel reaguurders op schreeuwerige weblogs als Frontaal Naakt, Geenstijl…” Let op het woordje ‘reaguurders’. Daar gaat mijn artikel namelijk over, niet over Frontaal Naakt zelf. Overigens vind ik FN soms zeker schreeuwerig, maar dat kan een functioneel stijlmiddel zijn. En inderdaad, jij beheerst dat stijlmiddel als blogger beter dan menig reaguurder.

Jouw commentaar daarop is dat ik “vorig jaar heel anders dacht over deze site”. Daarbij citeer je het juryrapport van de Dutch Bloggies, waar ik ook toen al jurylid was: “Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.”

Ik zie de tegenstelling niet. Frontaal Naakt is schreeuwerig, maar wel intelligent geschreven. Dat gaat prima samen. Echter, voor een columnist met stoom uit zijn oren is zo’n genuanceerde mening natuurlijk onhandig. Snap ik helemaal, Peter. Dus leef je uit. Huilend (van het lachen) zal ik dit soort portretten van je blijven lezen. Wie is de volgende gelukkige?

op 07 09 2009 at 15:22 schreef JeroenMirck.nl » Blog Archive » Anonieme reaguurders komen uit de kast:

[…] Dit soort onaangepast gedrag is kenmerkend voor veel reaguurders op schreeuwerige weblogs als Frontaal Naakt, Geenstijl en Het Vrije Volk. Toevallig dat Revu net deze week een aantal van dit soort […]

op 07 09 2009 at 16:40 schreef babs:

Reaguren op HVV?

op 07 09 2009 at 17:37 schreef diadorim:

Dit is het beste stuk wat ik gelezen heb op deze site, maar er is niks postmodern aan. Wat een sukkel, zoekt gewoon een gelegenheid om het woord “postmodern” te gebruiken.

op 07 09 2009 at 17:54 schreef Jeroen de Kreek:

@ Jeroen Mirck.

Weet je wat ik grappig aan jou vind Jeroen, dat je zoveel woorden gebruikt om niks te zeggen. Ook dat je indruk wekt visie te hebben is hilarisch. Voorts zijn je pretenties lachwekkend.

op 07 09 2009 at 17:58 schreef Tjerk:

Voor wat het waard is: ik heb me ook aan die aanduiding gestoord, Jeroen Mirck. Je karakteriseert een weblog blijkbaar naar het gedrag van haar bezoekers.

En je draait. Is FN naar jouw mening nu schreeuwerig of niet? Zo ja, sta dan ook gewoon voor die mening; en zo nee, omschrijf het dan niet als ‘schreeuwerig weblog’.

op 07 09 2009 at 18:14 schreef Alf Berendse:

Ik vind het wel heel postmodern om persberichten over eigen mislukkingen te verspreiden en ze daarmee dezelfde waarde te geven als het succes van een ander.

PERSBERICHT
Alf Berendse, die naar eigen zeggen geen bal recht vooruit kan trappen, is na een open sollicitatie ook bij Heracles Almelo afgewezen als profvoetballer. Zijn commentaar: “Profclubs nemen zichzelf te serieus, het gaat hen alleen om de wedstrijd winnen. Ik krijg geen kans.” Inmiddels is Berendse door alle Nederlandse profclubs afgewezen. Hij overweegt een carrièrewending. “Ik denk dat ik een goede tv-reporter zou zijn, ondanks mijn stotteren. Het is helemaal niet erg als mijn verslagjes wat langer duren. Mijn brief aan Netwerk is bijna af.”

Steekt een prachtige roman achter ook, toch? Ik vraag Jeroen Mirck als ghostwriter.

In schrijfwerk van anderen enkele woorden veranderen en het dan als eigen werk presenteren is ook postmodern, een postmoderne opheffing van het gedoe over mijn en dijn. Nee, ik vind dat Jeroen Mirck de kwalificatie wel terecht gebruikt.

op 07 09 2009 at 18:23 schreef seven:

Jeroen Mirck blinkt, zo blijkt, in een ding uit. Het opzettelijk leugenachtig en verkeerd quoten van reaguurders of artikelen in de Revu om ze zwart te maken omdat ze geen fan van hem zijn . Zo is het reaguursel van Els waarover hij spreekt verdraait weergegeven. De zin tussen aanhalingstekens is niet de zin die Els2 heeft getyped en zijn om die reden halve screenshot op flickr geeft eveneens een verdraaide weergave van de werkelijkheid. Daardoor viel ook nog dit deel van dat reaguursel weg :
“Iemand die zijn poezen het huis uitflikkerd”
(Maar eerder schreef ze dit: Als hij katten heeft ~1. Kan niet stuk bij mij. Echter hij bleek later katten vooral als gebruiksvoorwerp te zien, http://cats.about.com/cs/advocacy/a/responsibility.htm die je rustig kan wegdoen naar anderen mensen die de zorg dan maar moeten overnemen nu zijn kat ouder is geworden. Zelfs nu het vorige opvangadres na een tijdje allergisch voor katten blijkt te zijn en hem verzoekt opnieuw voor zijn katten te zorgen geeft hij niet thuis en zoekt weer anderen om onder zijn eigen verantwoordelijkheid uit te komen. http://img245.yfrog.com/img245/6268/jeroenmircknlblogarchiv.png

Ook het opgeven van verzonnen redenen http://img195.imageshack.us/img195/9020/jeroenmirckflickr14.png om comments http://img4.imageshack.us/img4/8258/jeroenmirckflickrmodera.png weg te halen hoort bij de mores van Jeroen Mirck . (Zeker als die comments hem wijzen op wat hij eerder zelf elders heeft geschreven en hem ontmaskeren als zowel iemand die z’n katten ziet als goederen en als iemand die gewoon liegt en laster verspreidt over mensen die hem daar op wijzen.

En nu blijkt Mirck dus maar een kunstje te beheersen, het leugenachtig quoten om diegene waarvan hij de naam wel kent te koppelen aan een verdraaid half reaguursel van een ander. Ook de quotes uit de Revu geven niet de inhoud weer. Als je het artikel in de Revu leest zie je dit direct. In de kiosk op pdf hier http://twitter.com/seven__/status/3803058738 of over een paar weken op de revusite zelf hier http://www.revu.nl/tag/revu-archief/

Jeroen Mirck blijkt zelf een van de grootste redenen waarom anoniem reaguuren bestaat. Degene die zich wel blootgeven in een artikel in de Revu spijkert hij aan de schandpaal vanwege zijn aversie tegen oa GS, FN en ANDERE reaguurders daar. Reaguurders die nooit iets geschreven hebben over Mirck, of slechts kort en maanden geleden op GS als reaguurder actief waren moeten het ontgelden (let ook op de tag’s bij zijn blogpost, het doel is het beschadigen van de googlereputatie van diegene.)

Hij is betrapt op het verspreiden van onwaarheden door reaguurders, het verdraait quoten en opgeven van onjuiste redenen voor jorissen / moderatie en dat zit hem dwars. Voor een communicatiepersoon pakt hij het feitelijk extreem slecht aan. (Blijft liegen, ipv heroverwegen hoeveel tijd je neemt voor je huisdieren of toegeven dat je inderdaad geen tijd over hebt voor je oude huisdieren ipv denken dat je in een bubble leeft en mensen niet achter de werkelijkheid komen.)
* Al is de jeroenmirckende leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel.. *

op 07 09 2009 at 19:02 schreef diadorim:

“Voorts zijn je pretenties lachwekkend,” zegt de ene dorpsgek tegen de andere.

op 07 09 2009 at 20:33 schreef Asmodeus:

Hab rachmones? Mirck is zowel mijn medelijden als een kogel niet waard.
Jeroen, je beweert dat Peter ‘creatief met de waarheid omgaat’. Waarom ontkracht je zijn vermeende leugens niet? Vooralsnog: veel geschreeuw en weinig wol als resultaat van het scheren.

op 07 09 2009 at 21:51 schreef drs.G.Flater:

@seven (18:23)
Scherp ! ! Chapeau ! !

op 07 09 2009 at 22:13 schreef Jeroen de Kreek:

@ diadorim.

Wie ben jij? Spuit 11?

op 07 09 2009 at 22:22 schreef Alf Berendse:

Asmodeus, ‘rachmones’ betekent mededogen, dat is anders dan medelijden. Medelijden is een situatiegebonden emotionele opwelling. Mededogen komt voort uit een mensvisie: ‘wee de mens, Jeroen Mirck incluis’.

op 07 09 2009 at 23:08 schreef Asmodeus:

Waarom zou Peter compassie moeten hebben met de putz Mirck, welke mensvisie (joods, christelijk, boeddhistisch, hindoeistisch) bedoel je?

op 07 09 2009 at 23:10 schreef diadorim:

rachmones is dat hebreeuws? of jiddisch? Het klinkt wel goed, maar nog nooit van gehoord.

op 07 09 2009 at 23:43 schreef Tweets that mention Frontaal Naakt. Ongesluierde opinies, interviews & achtergronden -- Topsy.com:

[…] This post was mentioned on Twitter by Het Zoet & Het Zuur and Remco Janssen. Het Zoet & Het Zuur said: Goeie tekst over Jeroen Mirck: http://tinyurl.com/mofjsr […]

op 07 09 2009 at 23:47 schreef Huub:

Het wordt gvd wel tijd dat de ISLAM hier een keer bij wordt gehaald. Anders is het niet schreeuwerig genoeg!!11!!!

op 07 09 2009 at 23:53 schreef Kwoot: 7 september | Bert Brussen:

[…] Ai… Druiloor Jeroen Mirck begint nu toch wel een beetje Francisco deel twee van het internet te worden. Nu heeft hij ook al Peter Breedveld als vijand. Sneu trouwens om ook bij Breedveld te moeten lezen dat Van Jole ook hem bij anderen zwart maakt. Diep triest. Lees meer over Jeroen “ik ben de Enige Echte vriend van Francisco: Mirck op Frontaal Naakt. […]

op 08 09 2009 at 00:00 schreef Bert Brussen:

Zucht. Voor Jeroen Mirck en Francisco van Jole is het internet heel eenvoudig: iedereen die zich niet progressief fatsoenlijk links gedraagt (lees: saai, humorloos, de helft van de waarheid vcensureren, per definitie positief over de multiculturele samenleving, lief voor dieren en het milieu) zoals Jeroen Mirck en Van Jole dat eisen, is “een rechtse schreeuwer die het debat kapotmaakt”. Gek genoeg zijn dat zo’n beetje alle grote weblogs. Zijn allemaal rechtse schreeuwers die het debat kapotmaken. Dus ook Frontaal Naakt. Bovendien heeft de gezaghebbende Joep Dohmen in NRC Handelsblad als eens *kuch* goed onderbouwd aangetoond dat Frontaal Naakt een extreemrechtse website is (net als eigenlijk alle websites waar men in de comments wel eens het woord “neger” gebruikt).

Sterker nog, eigenlijk zijn alleen Jeroen Mirck en Francisco van Jole in staat een normaal debat te voeren op internet. Dat wij dat niet snappen komt omdat wij dom plebs zijn.

/druiloor.

op 08 09 2009 at 00:08 schreef Asmodeus:

Joodse bronnen noemen het ‘jiddisch’, het puzzelwoordenboek ‘hebreeuws’ en dbnl.org ‘bargoens'(Van Ginneken, 1914).

op 08 09 2009 at 00:50 schreef MirjamVerdonk:

Dit stuk is zooooo de spijker op zijn kop geslagen meneer Breedveld, u weet nog maar half hoe raak!

op 08 09 2009 at 02:26 schreef Zietze van de Zee:

En dan hebt u zomaar weer gelijk heer Breedbeeld, zo’n Mirch is toch uit het leven gegrepen. Hopelijk leert Jeroen hiervan. Ik krijg trouwens nog 150 euro van hem terug (ooit geleend voor uit de hand gelopen kroegrekening bij de Brandon).

op 08 09 2009 at 07:24 schreef Alf Berendse:

‘Rachmones’ is jiddisch. Ik leerde het woord, en dat het anders is dan medelijden, van een Amerikaan die Hebreeuws noch bargoens kende, de ongeëvenaarde causeur Lenny Bruce. Een joodse bron: Lenny Bruce (Alfred Leonard Schneider, 1925-1966) was een wederopstanding van Jezus.

op 08 09 2009 at 08:34 schreef Ren:

Och och och, zo een mooi, leuk en lief medium en dan word het misbruikt door een paar achtergebleven pubers met een te kort piemeltje.

op 08 09 2009 at 10:08 schreef Bert Brussen:

Hee kijk, Leefbaar Almere is ook weer aan het SPAMMEN geslagen.

op 08 09 2009 at 10:35 schreef René:

He kijk Bertje Brussen, Zuilens ‘Marokanenjagertje’ heeft weer een nat nachtje in bed gehad.

op 08 09 2009 at 10:51 schreef Peter:

Komen die types allemaal bij jou vandaan, Bert?

op 08 09 2009 at 11:13 schreef Bert Brussen:

@Peter: ja, die René van Gellekom heb ik lange tijd geleden al geband. Het is een spammende dwaas die er bovendien voorstander van is dat burgers fotografen in elkaar slaan als ze vinden dat ze op de openbare weg worden lastig gevallen. Dat, gecombineerd met het feit dat hij bij Leefbaar Almere zit, vond ik na 134753 spamcomments waarin vooral op mijn persoon werd gespeeld voldoende om hem te bannen.

Veel erger is nu dat hij niet alleen op jouw site maar op alle sites waar mijn naam voorbij komt gaat lopen spammen. Vergelijk de reacties die hij hier geeft maar eens met de reacties hier:
http://www.marketingfacts.nl/berichten/20090908_mirck_en_brussen_over_de_joop_en_de_jaap/

Ik begin me wel een beetje schuldig te voelen want ook die Jeroen de Kreek is zo’n figuur. Ook geband, duikt nu ook overal op waar mijn naam genoemd wordt.

Sorry Peter, ik kan dat ook niet helpen.

op 08 09 2009 at 11:28 schreef Peter:

Geeft niks, Bert. Ik ben de afgelopen tijd zeer bedreven geraakt in het IP-bannen.

op 08 09 2009 at 12:03 schreef Bert Brussen:

Anders ik wel…Linkte gisteren naar jouw stukje over Jeroen Mirck, moest ik gelijk weer van die “PETER BREEDVELD IS EEN PEDO MET SOCKPUPPETS!!!11!!” -types bannen. Heul vermoeiend.

op 08 09 2009 at 12:11 schreef Peter:

Zo houden we elkaar bezig, Bert.

op 08 09 2009 at 14:32 schreef René:

@Brussen,

Als je nu eens gewoon niet alles uit zijn context zou rukken over het onderwerp dat burgers het recht hebben om ergens van te vinden zijn, dan zou er nog goed met je te praten zijn ook.

op 08 09 2009 at 16:27 schreef Asmodeus:

Ach Lenny, ‘de broer die je nooit hebt gehad’ aldus Bob Dylan.
Welke show, Alf? Ben nog altijd op zoek naar zijn boek ‘How to talk dirty and influence people’…

op 08 09 2009 at 18:07 schreef Alf Berendse:

Asmodeus, Lenny Bruce pleitte voor ‘rachmones’ met Adolf Eichmann. Die zat toentertijd bij de rechter in Israël, of was al opgehangen. Lenny Bruce droeg ook een gedicht over Eichmann voor, van de katholieke priester Thomas Merton.
(Zie voor dat gedicht, dat ik dus ook via Lenny Bruce leerde kennen, eventueel mijn stukkie ‘Een oprechte nazi’ op FN, 20-11-08.)

Het is te horen op Live At The Curran Theater, opname 1961 (op cd verkrijgbaar), En het staat deels op de cd bij het boek The Trials of Lenny Bruce, fragment van een andere show dan Live at the Curran Theater. Ongetwijfeld zijn er nog andere opnamen van nog andere shows. Ik heb mijn Lenny Bruce verzameling niet meer, ik zou dat op het www moeten zoeken. Liever niet, allemaal gemis.

How to talk dirty and influence people is verkrijgbaar, onder meer bij Amazon.com. De laatste editie is nog niet zo oud, The American Book Center (filialen in Amsterdam en Den Haag) zal het makkelijk kunnen leveren. Amazon.com biedt tweedehands ook eerdere edities.

Als je naar Lenny Bruce gaat zoeken, neem dan en passant ook Lord Buckley mee.

Dit slechts ter informatie, in de hoop dat nu niet iedereen het hier opeens over Eichmann gaat hebben, terwijl er nog zoveel belangwekkends over Jeroen Mirck te melden is.

op 08 09 2009 at 19:11 schreef Jeroen Mirck:

@Tjerk: Ik vind Frontaal Naakt schreeuwerig, maar wel intelligent geschreven. Dat staat er toch echt duidelijk. Schreeuwerig is niet per se slecht, maar het wordt soms drammerig en dan verliest het zijn kracht.

@Seven: Wow, ik heb mijn eigen stalker. Ben je al naar de psychiater geweest, zoals ik al je eerder adviseerde?

@Zietze: Wij kennen elkaar niet. Dus fantaseer niet over geld dat je zelf hebt verbrast.

op 08 09 2009 at 20:57 schreef seven:

@Mirck Begint wel een stopwoordje van je te worden, niet? Je verzinsels halen je in, pathologische leugenaars als jij hebben daar kennelijk moeite mee. Daarbij, over stalken gesproken, jij begint over mij in je draad onder je blogpost, en jij sprak mij allereerst aan op twitter anders had ik daar niet eens op gereageerd. Maar je wil een leugen de wereld in helpen zonder een mogelijkheid tot een weerwoord, dat weerwoord wis je snel en trapt na met weer een leugen. Je hebt jezelf het graf in geschreven, op je eigen blog met je eigen woorden. Je weet wel dat blog wat je modereert.. kuch..

Je bent boos vanwege een paar screenshots van je eigen site, omdat dat duidelijk maakt dat je meermalen glashard liegt .

De discussie die je hebt met Yvonne is ook al van een treurnis van jou kant. BTW waarom, als je al zo nodig GS een hak wilt zetten niet gewoon uit het artikel zelf ge-quote, heb je soms gemist wat er door GS toegewenst werd aan van Jole ?

Jeroen Mirck die een opinieblog gaat modereren kan nog interessant worden.. Elk comment bv http://www.twitpic.com/gyrf1/full wat eerdere uitspraken van hem over anderen verifieerbaar weerlegt wist hij met wat laster er achteraan waarbij hij doet alsof er iets heel iets anders in dat comment stond…

op 08 09 2009 at 21:39 schreef Bert Brussen:

De arrogantie van Jeroen Mirck begint wel een beetje vermoeiend te worden. Jeroen Mirck schijnt precies te weten wat goed en slecht is, dat hij bepalende waarden als “schreeuwerig” meent te kunnen gebruiken.

Het geeft toch wel het gevoel dat we allemaal maar eens naar meester Jeroen moeten luisteren, want als die zegt dat iets schreeuwerig is, dan is dat ook zo. En dan moeten we in de hoek staan ofzoiets, want schreeuwrig plebs, daartoe verlaagt Jeroen Mirck zich niet.

Echt de discussie aangaan doet Jeroen dan weer niet: hij beschuldigt gewoon iedereen er van schreeuwerig, rechts en drammerig te zijn. Kennelijk zijn dat zaken die ergens staan vastgelegd. Verdraaien, uit de context halen, stromannen opzetten: Jeroen doet het allemaal, dat noemt hij “het debat echt aangaan”.

Wat weet je het toch allemaal goed Jeroen, het is echt ongelofelijk. Je paternalistische, hooghartige en links zure houding is ronduit tragisch maar past gelukkig volledig bij je nieuwe baas.

Zielig zijn de mensen die werkelijk menen de absolute moraal in pacht te hebben.

op 08 09 2009 at 22:00 schreef Jeroen Mirck:

Gaat het, Bert? Ik zeg hierboven juist dat ik niks heb tegen schreeuwerige blogs. Meer niet, minder ook niet. Heeft niks met arrogantie te maken. Ik heb gewoon een mening over iets. Volgens mij heb jij ook wel eens ergens een mening over. Ieder z’n mening, niks arrogants aan. Waarom reageer je eigenlijk zo woedend op me? Ik herinner me nog tijden dat we elkaar wel eens nieuwtjes toespeelden, en dat jij me vorig jaar poeslief voor de Spits interviewde over de Dutch Bloggies. Waar is die innemende Bert Brussen gebleven?

op 08 09 2009 at 22:29 schreef Alf Berendse:

Geachte Jeroen Mirck,

Ik weet niets van of over u, blogs zijn geen betrouwbare bron van informatie, op zijn best aanleiding iets nader uit te zoeken. Maar op enigerlei wijze krijgt u het voor elkaar dat menigeen zijn/haar best doet over u heen te vallen. Het is opportuun even na te gaan welke aanleiding u zelf geeft, ook/zelfs/vooral als u denkt dat de reacties onterecht zijn. Als mensen onterecht over je heen vallen, heb je in je presentatie(s) iets onhandigs gedaan.
(Vergelijk dit met: wie onschuldig in de bajes zit, is een nog grotere stommeling dan de schuldigen. Beetje kort door de bocht, maar het overdenken waard.)

Voor iemand in een communicatieberoep is dat bedenkelijk, je lijkt dan je eigen vak niet te verstaan. En u gaat in elk geval onhandig door, elke reactie van u is olie op het vuur. Het ‘anti Jeroen Mirck-tij’, hoe sterk of hoe zwak dan ook, lijkt door uzelf niet meer te keren. Een ander het voor u laten opnemen werkt ook niet, dan lijkt het helemaal alsof u uw eigen bonen niet kan doppen.

Heel postmodern is ook om je privébesognes te verweven met je professionele status. Professionele conflicten die ontaardden in persoonlijke, en andersom. Fraai en handig is het niet, misschien nog minder goed voor een journalist (een openbaar beroep) dan voor menig ander. Wellicht bent u ontstellend bekwaam in uw vak (het wordt betwijfeld), maar een werkgever die het zekere voor het onzekere neemt, die niet aan nepotisme doet maar de reputatie van zijn bedrijf voorop stelt, zo’n werkgever neemt u niet in dienst vanwege het risico dat hij met u ook uw conflictjes in huis haalt. Maar bij de VARA worden die overwegingen natuurlijk niet gemaakt, ik vermoed dat men daar conflictjes nodig heeft om wakker te blijven. Goed dat de VARA er is. Voor u, ik heb er nooit veel mee op gehad.

Enfin, neem een jaar rust, hervat uzelf (ik weet dat daar een mooi woord voor is, ik kom er niet op), begin opnieuw.

Hoogachtend, Alf Berendse

Toon ik nu begrip enzo, of haal ik de arme man nog verder onderuit? En bemoeilijk ik dan de realisatie van het VARA weblog DeJoop? Zijn er grenzen aan het www, is de ruimte op een gegeven moment vol en is het niet beter overbodige weblogs alvast te weren? Geen DJoop of DJaap. Geen Geenstijl ook, waarom bestaat dat, wat hebben we eraan? En moet er niet in het algemeen worden opgetreden tegen de pretenties van journalisten? De veel voorkomende verwaandheid staat in geen verhouding tot de lage publieke waardering van het vak. Kunnen we niet helemaal zonder journalisten, verdwijnt niet alle narigheid als we er geen aandacht meer voor hebben? Zoveel vragen, zoweinig tijd.

op 09 09 2009 at 09:26 schreef René v D.:

Ik heb vernomen dat de altijd vooruitstrevende journalistieke opleidingen in het zuiden des lands nu inmiddels seminars Jeroenmircken beginnen te organiseren voor de nieuwe lichting kuifjes. Iets van dat beroemdheid tegenwoordig toch geen fuck meer te maken heeft met daadwerkelijke vaardigheden maar eerst en vooral met hype, lucht en controverse (moet ik voorbeeldnamen uit film-, muziek- en entertainmentwereld noemen of leest u zelf ook wel eens de krant ?) en dus redeneren de heren professoren ‘ach, maken ze nog ooit de kans bij DWDD terecht tekomen of zo.’

Maar serieuzer, hoewel niet bezijdens mijn punt: Jeroen zit hier op goud, hij kan zichzelf als persoonlijkheid gaan manifesteren én/óf terugkeren naar het plegen van journalistiek. Hij moet wel opschieten, want er zijn al twee artkelen bij GeenStijl verschenen waar zijn naam niet in voorkomt. Oei !

op 10 09 2009 at 13:27 schreef Spuit Elf:

Ik ben niet diadorim, misschien is dat Peter / Babs.

Wie is eigenlijk Jeroen Mirck?

op 12 09 2009 at 23:05 schreef mescaline:

@Alf ” hervat uzelf (ik weet dat daar een mooi woord voor is, ik kom er niet op)”

..hij herpakte zich, studeerde in twee maanden af en vestigde zich als een snel gerespecteerde specialist Longziekten in het lommerrijke ’s Gravenhage. Daar overleed hij op 98-jarige leeftijd, betreurd door zijn dertig jaar jongere echtgenote, vier kinderen en zeventien kleinkinderen.

op 13 09 2009 at 13:06 schreef Alf Berendse:

‘Herpakken’ is niet het woord dat ik zocht, maar wel beter dan ‘hervatten’. Iets van Grieks of Latijn afgeleid, een woord dat indruk maak op Jeroen Mirck, begint met ‘re-‘. Jezelf reanimeren, terwijl je nog niet op sterven na dood bent.

De weduwe van de longspecialist was zeker zijn tweede vrouw? Of had zij op 68-jarige leeftijd zelf al 17 kleinkinderen?

op 14 09 2009 at 04:42 schreef MNb:

Diadorim heeft het goed gezien. Na een paar weken FN lezen valt het mij op dat PB een zekere fascinatie heeft voor types als Mirck. Van hem had ik trouwens nog nooit gehoord; Mirck heeft dus alvast één reden om PB dankbaar te zijn.
Het uiteindelijke resultaat is voorspelbaar: PB en JM strelen elkaar de buik met ongewassen handen.
Rest de vraag: waarom verspil ik hier eigenlijk tijd aan?

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS