Home » Archief » Joop


[08.09.2009]

Joop

Barracuda

yoshiyuki10
Foto: Yoshiyuki Iwase

Zelden zo’n merkwaardige dorpsrel meegemaakt als die rond de debatsite De Joop, die nog niet eens in de lucht is ook nog. De Joop moet het Geen Stijl van de VARA worden, althans zo werd het een jaar geleden aangekondigd. Inmiddels praat de VARA over een progressieve debatsite die een tegenwicht moet bieden aan het rechtse geluid op Internet.

De redactie zit nog maar amper op het pluus, of de pleuris is al uitgebroken. Dat Geen Stijl zich nu al verkneukelt over De Joop, dat kunnen we ons nog wel voorstellen, zeker gezien van bemoeienis van anti-Geen Stijler Francisco van Jole, maar wat al die andere bloggers beweegt om zich op te winden over een site die er nog niet is, ontgaat Barracuda totaal.

Nou goed, het ging mis omdat de kersverse redacteur Jeroen Mirck zo trots was op zijn nieuwe VARA-baan, dat hij zelfs zijn personeelspas op zijn eigen blogje afdrukte. En dat werd sommigen net iets te veel. “Het gaat er om dat het wederom een dwingend vingertje is vanuit de zichzelf almachtig voelende progressieve hoek is die krampachtig wil proberen invloed te blijven behouden,” toeterde Bert Brussen, die van de weeromstuit De Jaap in het leven riep. Want zo gaat dat. Pas als een ander het initiatief neemt, kom je met een soortgelijk idee.

In tien jaar webloggen had je volgens Brussen twee dingen moeten leren: 1) weblogactiviteiten van logge organisaties zijn gedoemd om te mislukken (PCM, Sanoma, eigenlijk iedereen), al helemaal als daar een ‘visie’ (SPUUG!) achter zit en 2) als je lekker arrogant en pretentieus van te voren al gaat roepen hoe ge-wel-dig je gaat worden kan het volk je bloed wel drinken (Talpa), al helemaal als het ook nog eens uit een socialistische hoek komt (Jack Spijkerman).

Daar zit een kern van waarheid in, ware het niet dat De Joop tot nu toe niks arrogant en pretentieus heeft geroepen, en het juist Brussen is die allerlei pretenties aan de dag legt waarvan je nu al weet dat hij die niet gaat waarmaken, zelfs al kom je van Geen Stijl.

De Joop heeft volgens zijn verse tegenstanders meer dan een jaar lang voorbereiding, tonnen belastinggeld aan duurbetaalde redacteur en Francisco van Jole (nu ook al van de buis bezuinigd) gekost. Zou het? Volgens Mirck is de redactie pas sinds 1 september actief, en niet al een jaar lang. En dan dit: een debatprogramma op radio of tv mag wel, maar Internet mag weer niet?

Voor Jeroen de Kreek, de slechtste blogger van Nederland, is De Joop kennelijk al begonnen. Binnen de kortste keren ging het bij Mirck weer over Balkenende die schuldig is aan de genocide, en na nog wat gekibbel daarover, kreeg hij een verse ban. Waarna De Kreek op zijn eigen ongelezen blogje Mirck maar weer eens in de ban deed.

‘Jeroen Mirck is niet de enige, de hele VARA laat na inhoudelijk te reageren op het terrorisme van Balkenende & co, al bijna zeven jaar lang. Dat is Jeroen Mirck kwalijk te nemen, daardoor krijgt Jeroen Mirck schuld aan die misdaden in de politiek. In ieder geval moreel.’

En inmiddels is bereikt wat al deze dombo’s nou juist niet wilden: aandacht voor De Joop. Wie het laatst lacht?

Barracuda bestrijdt onzin- en domdenken in de (alternatieve) media met mondsnoerende logica. Meer op zijn (haar?) weblog.

Barracuda, 08.09.2009 @ 09:38

[Home]
 

23 Reacties

op 08 09 2009 at 10:09 schreef Bert Brussen:

Uh oh, je hebt Jeroen de Kreek beledigd! Succes met modereren Peter…

op 08 09 2009 at 10:54 schreef Bert Brussen:

Barracuda vergaloppeert zich met zijn zin:

“Daar zit een kern van waarheid in, ware het niet dat De Joop tot nu toe niks arrogant en pretentieus heeft geroepen, en het juist Brussen is die allerlei pretenties aan de dag legt waarvan je nu al weet dat hij die niet gaat waarmaken, zelfs al kom je van Geen Stijl.”

Ik heb tot nu toe geen pretenties aan de dag gelegd, die heb ik bewust zorgvuldig vermeden. Echter, in het artikel op HP/DeTijd reageerde ik op de volgende pretenties van Jeroen Mirck:

De Joop-redacteur Jeroen Mirck op de vraag welke site groter wordt: “De Joop van de VARA, omdat daar een organisatie en visie achter zit.

Het is dus aantoonbaar onjuist dat DeJoop niks pretentieus zou hebben geroepen.

op 08 09 2009 at 13:20 schreef diadorim:

“Voor Jeroen de Kreek, de slechtste blogger van Nederland”

Volgens mij is hij de meest interessante. Het is een psychopaat van de eerste orde, die al z’n gedachtenkronkels op het internet zet. Als je geinteresseerd bent in de pathologie van een politieke sluipmoordenaar, extreem linkse antisemiet, analfabeet, he is your man.

op 08 09 2009 at 13:31 schreef Jeroen de Kreek:

Hey Barracuda zit je ook hier. Tekstjes maken kan die Barracuda wel. De slechtste blogger van Nederland, so bad…..

Heb Mirck niet in de band gedaan overigens, heb hem wel de maat genomen. Mirck is welkom op m’n ongelezen blog, ook als hij het niet met me eens is. Juist als hij het niet met me eens is. Kreeg nota bene van Mirck direct een ban omdat ik kritisch was over zijn rol als opiniemaker in relatie tot de politiek. Was niet eens anoniem. Bij BertBrussen/DeJaap zelfde laken en pak. Kennelijk wil niemand mijn inbreng over de waanzin in de politiek. Te beyond alles wat voorstelbaar is waarschijnlijk.

@ Bert Burssen, jij zit vol humor. Geen pretenties… moet jij je eigen site eens zien. jij vindt jezelf fantastisch.

op 08 09 2009 at 14:53 schreef Rene:

Kijk en dat is precies de spijker op zijn kop(of hoofd, voor de Gooise kakkers onder ons).

“De Joop heeft volgens zijn verse tegenstanders meer dan een jaar lang voorbereiding, tonnen belastinggeld aan duurbetaalde redacteur en Francisco van Jole (nu ook al van de buis bezuinigd) gekost. Zou het? Volgens Mirck is de redactie pas sinds 1 september actief, en niet al een jaar lang.”

“Volgens”, er worden dus geen feiten aangehaald of onderzoek gedaan. Zichzelf serieus journalist noemende mensen als Bert B. Blèren gewoon maar iets voor zich uit. Ze schreeuwen zelfs zo hard dat ze uiteindelijk niet meer worden gehoord. Iedere serieuze internetter weet wat er uiteindelijk met schreeuwers op internet gebeurd, helaas richten die schreeuwers eerst nog een hoop onherstelbare schade op personen aan.

op 08 09 2009 at 16:15 schreef vander F:

‘Want zo gaat dat. Pas als een ander het initiatief neemt, kom je met een soortgelijk idee.’

Beetje een eigenaardige opmerking daar Ome Bert al een tijdje z’n eigen blog bestiert.

op 08 09 2009 at 18:52 schreef J.E.Christ:

Laten we het eens hebben over het leuke meisje dat daar naast de rots mooi staat te wezen!
Wat een schitterende vrouw, zelfverzekerd bewust van haar kracht, waarde (en misschien weet ze helemaal niet eens hoe mooi ze wel is).
En ze draagt nog een hoofddoek ook, zou ze dan toch moslim zijn?

op 08 09 2009 at 21:44 schreef Bert Brussen:

@Van der F: bespaar je de moeite, zowel Jeroen de Kreek als Rene van gellekom zijn boze keffertjes die van mijn blog geband zijn. Zoals alle gebande idioten bevestigen ze hun idiotie door volledig door te slaan en overal waar mijn naam opduikt te gaan lopen zieken.

Ik acht de kans groot dat ze ook hier vrij snel geband zijn gezien hun uitermate nuttige en beslist onvoorspelbare reacties.

Daar is Breedveld gek op namelijk.

op 08 09 2009 at 21:49 schreef Jeroen Mirck:

Dit is precies de reden dat ik wel waardering heb voor het ‘schreeuwerige’ Frontaal Naakt: de pluriformiteit. Eerst reageert Peter Breedveld zijn frustraties af op mijn persoontje, daarna komt Barracuda met een stuk waarbij hij (of zij?) haarfijn uiteenzet dat het juist de critici zijn die boter op hun hoofd hebben. Waarvoor dank, Barracuda.

op 08 09 2009 at 23:00 schreef Jeroen de Kreek:

@ Jeroen Mirck

En daarna komt Jeroen de Kreek je nog een keer de les lezen. Op welke school heb jij begrijpend lezen gehad? “Dit is precies de reden….” Jij bent jou kennelijk nog niet bewust dat jouw kop in het zand mentaliteit niemand goed doet. Jij verkoopt jezelf als journalist terwijl jij journalistiek de kantjes er vanaf loopt, als veel van jouw collega’s. Jouw branche is aan ontbinding onderhevig. Jij hebt geen benul hoe groot de boterberg op jouw hoofd is.

op 09 09 2009 at 07:39 schreef Paco:

Wat is een blogger, een soort digitale putjesscheper?

op 09 09 2009 at 08:24 schreef John:

“Het is dus aantoonbaar onjuist dat DeJoop niks pretentieus zou hebben geroepen.”

Dat is de mening van Mirck, niet van de VARA of van de redactie als collectief. Die site is er nog niet. Moeilijk weer, he?

op 09 09 2009 at 09:23 schreef Jeroen de Kreek:

@ Bert Brussen

Je loopt zelf te zieken vervelend ventje. Kijk eens naar je eerste reactie hier. Of eerdere comments waar je Breedveld oproept “deze gestoorde gek zo snel mogelijk te bannen“. Je bent een inhoudloze schreeuwlelijk met waardeloze copy. Dat je als ‘expert’ op het gebied van democratie & media ingehoerd wordt, zegt wat over het bedenkelijke niveau in dit land.

op 09 09 2009 at 09:33 schreef Peter:

Take it elsewhere, gentlemen. Of in gewoon Nederlands: ga maar naar buiten als je ruzie wilt maken.

op 09 09 2009 at 10:06 schreef Rene:

Beste Bert,

Ik ben geen boos keffertje en het feit dat jij mij meende te moeten bannen van je site(wat je geheel voor je zelf moet weten, het is tenslotte jouw dagopvang)had te maken met het feit dat jij het niet met mij eens was aangaande persvrijheid. Dat kan natuurlijk, maar het komt natuurlijk wel vreemd over dat jij iemand met een afwijkende mening van je site bant.

Hier en op sites elders roep jij steeds maar dat die beheerders ook wel zullen overgaan te het bannen van mijn persoon. Je roep dat blijkbaar in de verwachting dat men gehoor aan jou oproep zal geven en ondergetekende ook hier niet meer kan reageren. Kortom, daar ga jij voor de tweede keer de fout in. Die beheerders bepalen zelf wat zij doen, daar hebben ze Bert Brussen niet voor nodig.

Dat jij mij een schreeuwer noemt is natuurlijk niet vreemd ‘it takes one to know one’ is hier op van toepassing. Wil je nog enigszins serieus worden genomen op het web, stop dan met jezelf overschreeuwen en bouw eens wat incasseringsvermogen op, want dat bij jou echt niet aanwezig en anders moet je maar de keuken(lees web) uitgaan als je niet tegen de hitte kan.

op 09 09 2009 at 10:12 schreef Peter:

Trouwens, ik wil ook nog wel wat over Barracuda’s stuk zeggen. Hij schrijft: ‘wat al die andere bloggers beweegt om zich op te winden over een site die er nog niet is, ontgaat Barracuda totaal’, om daarbij naar mijn stukje over Jeroen Mirck te linken.

Hoe Barracuda erbij komt dat ik me opwind over De Joop ontgaat mij weer totaal, want mijn stukje gaat over Jeroen, en de aanleiding is het feit dat hij Frontaal Naakt een schreeuwerig blog noemt en, veel erger nog, op één lijn stelt met de Nazitubbies van Het Vrije Volk.

Zijn verklaring, naderhand, dat hij ‘schreeuwerig’ juist als compliment bedoelde, vind ik niet zo overtuigend, gezien de context waarin hij FN ‘schreeuwerig’ noemt. Maar zelfs als compliment vind ik het een belediging, want FN is misschien provocatief en agressief, maar niet schreeuwerig. Zo’n kwalificatie pik ik al helemaal niet van iemand die zelf een reputatie heeft als hijgerige stoker die het niet zo nauw met de feiten neemt.

Jeroen kan zichzelf blijkbaar niet helpen, want ook in zijn laatste stukje heeft hij rare uitglijders gemaakt, veroorzaakt door zijn slordigheid. Als hij even had gecontroleerd, zou hij het bijvoorbeeld niet over reageerders op Het Vrije Volk hebben gehad, die simpelweg niet bestaan.

Over boter op het hoofd gesproken: GeenStijl een rekening sturen omdat ze je foto pikken en dan meteen daarna zelf een foto van het ANP jatten, ieder ander zou er toch beschaamd het zwijgen toe doen.

Maar Jeroen niet, uiteraard. Die veert na elke klap meteen weer op als een duikelaartje, blijmoedig in afwachting van de volgende dreun.

op 09 09 2009 at 11:11 schreef Bert Brussen:

Rene wat begrijp jij niet aan: Take it elsewhere, gentlemen. Of in gewoon Nederlands: ga maar naar buiten als je ruzie wilt maken.

op 09 09 2009 at 11:14 schreef Marcel:

Wil enkel kwijt dat ik de mening van Rene over dhr. Bert B. geheel onderschrijf. Die prettige mens heeft mij ook na 1 reactie van zijn site geband omdat ik het niet met hem eens was. Was een keurige reactie van 2 zinnen, zonder 1 scheldwoord of belediging er in. Maar goed, meneer de betwetert moet dat lekker zelf weten natuurlijk, alleen zouden mensen zijn geschreeuw iets minder serieus moeten nemen. Hijzelf zal dat niet kunnen (narcisme is een afwijking), maar wij allen dus wel…

op 09 09 2009 at 11:47 schreef Bert Brussen:

Marcel, wat begrijp jij niet aan: Take it elsewhere, gentlemen. Of in gewoon Nederlands: ga maar naar buiten als je ruzie wilt maken. ?

op 09 09 2009 at 12:00 schreef René:

[Gemeulenbelt en ge-IPband wegens negeren dienstbevel]

op 09 09 2009 at 13:04 schreef Marcel:

@ Bert Brussen: Mijn kennis van het Engels, alsmede het “gewoon” Nederlands, is prima – dank je wel.

Probleem is echter dat er geen “elsewhere” (“buiten”) is daar je iedereen van je eigen blog gooit.

Vandaar. Wil er hier verder geen woorden aan vuil maken dus: kies een (online) plek en ik kom daarheen.

op 09 09 2009 at 19:56 schreef Het Zoet & Het Zuur » Hoekje voor ruziekmakers 16+:

[…] Marcel en René hebben een ruziemaak verbod op FrontaalNaakt, mede voor hen is dit hoekje voor ruziemakers opdat ze een buiten hebben om hun vetes uit te […]

op 14 09 2009 at 04:53 schreef MNb:

Als alle ruziemakers elkaar nou bannen, wordt het een stuk rustiger op internet. Of is dat niet helemaal de bedoeling?

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS