Home » Archief » Fact-check (2)


[07.06.2011]

Fact-check (2)

Peter Breedveld


Illustratie: Fidus

Voor een potje geestdriftig Fatima Elatik-bashen heeft deze jongen de afgelopen jaren zijn hand nooit omgedraaid, daar gaat het niet om. Maar de laatste tijd lijkt het jachtseizoen wel geopend op de flamboyante stadsdeelvoorzitter van Amsterdam Oost, waarbij werkelijk alles uit de kast wordt getrokken om haar in diskrediet te brengen. Zo ben ik nog altijd niet uitverbaasd over het financiële debacle rond het muziekcentrum MuzyQ, waar Elatik de schuld van kreeg. MuzyQ was echter een erfenis van het wanbeleid van stadsdeel Oost-Watergraafsmeer, van vóórdat dit stadsdeel fuseerde met Zeeburg.

Ook kreeg Elatik het voor haar kiezen toen de VVD in haar stadsdeel een mediarel schopte rond de subsidie aan jongerenorganisatie Asri, die naar de Tweede Wereldoorlog had verwezen in een campagne tegen het huidige rechtse kabinet (alleen de VVD mag in campagnes naar de Tweede Wereldoorlog verwijzen – Europese grondwet, anyone?). Die subsidie was evenwel niet de aangelegenheid van Elatik, maar van een GroenLinks-wethouder.

Bij de stemmingmakerij over de aanstelling van Mohamed Azahaf als projectleider polarisatie en vervreemding in Oost werd het anti-Elatikvuurtje eveneens flink opgestookt, terwijl ze niets te maken heeft met het aannemen en ontslaan van ambtenaren in haar stadsdeel. Dat is het pakkie-an van de stadsdeelsecretaris.

De nieuwste aanval in het offensief tegen de geplaagde politicus gaat om de onkostenvergoeding voor het stadsdeelbestuur. Dagblad Metro pakte gisteren eens goed uit met een lekker schreeuwerige chocoladeletterkop: ‘WOEDE OVER VERGOEDING ONKOSTEN IN AMSTERDAM OOST’. Grote foto van Elatik eronder, meer heeft de Metro-lezer niet nodig.

Het gaat om een vaste onkostenvergoeding die het stadsdeelbestuur, in de woorden van Metro ‘zich met terugwerkende kracht toestaat’: 460 euro en 50 cent bruto per maand, om van het gedoe met bonnetjes af te zijn. Hoewel er democratisch tot die vergoeding is besloten, met een meerderheid van stemmen in de deelraad, spreken de oppositiepartijen VVD, de SP en Méérbelangen toch schande van de vergoeding die, aldus Metro, ‘de vijf stadsdeelwethouders ruim 5000 euro bruto rijker maakt’.

Per jaar dan hè, die vijfduizend euro. En ‘rijker’ is hier niet het juiste woord, het gaat om een vergoeding van gemaakte onkosten, alle burgemeesters, wethouders en ook raadsleden in Nederland krijgen die. Dat werd altijd met bonnetjes gedaan, maar zoals ook de VVD in Amsterdam heel goed weet, gaat dat lang niet altijd goed.

De vaste onkostenvergoeding wordt door de SP ‘buitenproportioneel’ genoemd en zelfs politicoloog André Krouwel spreekt van een ‘onsmakelijke gang van zaken’. Toch is de regeling keurig volgens de aanwijzingen van een circulaire van het ministerie van Binnenlandse Zaken (PDF). Daarin wordt voor burgemeesters, wethouders en raadsleden precies berekend, op basis van het aantal inwoners van de te besturen gemeente, wat een redelijk bedrag is.

De vergoedingen van Elatik en haar wethouders zijn dus nog aan de zuinige kant. Het vastgestelde bedrag is vijfenzeventig procent van de maximale vergoeding zoals in de circulaire vastgesteld. Pikant detail: de (VVD-)wethouders van Amsterdam-Zuid krijgen een vergoeding die 25 procent hoger ligt (blz. 3) dan die in Elatiks stadsdeel. Oepsieee! Is dat boter die ik langs uw oren zie druipen, mevrouw Poot?

Nu mogen gemeentebesturen nog zelf bepalen of ze een vaste onkostenvergoeding kiezen of willen declareren op basis van bonnetjes, maar op 1 januari 2014 ‘dienen alle gemeenten de werkkostenregeling te hebben ingevoerd’, aldus de minister.

Met andere woorden: Metro gaat het nog druk krijgen met burgemeesters aan de schandpaal nagelen in 2014.

Peter Breedveld houdt van een fair fight en niet van wezels.

Fact-check, Peter Breedveld, 07.06.2011 @ 08:04

[Home]
 

106 Reacties

op 07 06 2011 at 11:11 schreef Charles de Gaulle:

Toch wat kanttekeningen.In het artikel wordt gedaan alsof Elatik burgemeester is, dat is zij niet net zoals de deelraadsleden geen wethouders zijn.
Het is dus ook maar zeer de vraag of de regeling voor B & W onverkort opgaat voor het stadsdeelbestuur.Juffrouw Elatik is stadsdeelvoorzitter.
Daarnaast is de benaming flamboyant (hartstochtelijk,vurig,vlammend) wel heel erg ver gezocht.

op 07 06 2011 at 11:16 schreef Sasha Berkman:

feiten, feiten…
rechts maalt niet om feiten.

op 07 06 2011 at 11:18 schreef Mart:

@Charles,

Je kan niet lezen. Peter schrijft duidelijk dat de vergoedingsregeling voor meer dan alleen burgemeesters is.

Sjeezus.

Mart

op 07 06 2011 at 11:45 schreef Wazzup:

Ach, Elatik is ene bestuurder waar je wel kritiek op uit kunt oefenen. Maar zo zijn er wel meer in A’dam.

Veel zorgelijker voor de allochtone (beroeps)politici van de PvdA is het wetsvoorstel dat Donner in Maart naar A’dam en Rotterdam stuurde over de afschaffing van de deelgemeenten. Met of zonder kritiek uit bepaalde hoek, deze politieke functies zullen vervallen.

Een waar moeten ze dan heen? Een Elatik zal wel een plaatsje vinden maar voor projectleiders als Asahaf is het einde oefening (bundeling beleid).

Misschien wordt het tijd dat ze de krachten bundelen. Een eigen partij om een eigen geluid te laten horen. Een eigen partij om niet langer als uithangbord en stemmentrekker van de PvdA te fungeren. Het is al eerder geprobeerd en mislukt.

Maar met het netwerk van Elatik en bijvoorbeeld Baadouch maakt een eigen partij een goede kans!

Wazzup zegt: Doen!

op 07 06 2011 at 12:14 schreef Bas Paternotte:

Jazeker, het is vrij schieten op Elatik. Iets waar ze zich verder vrij weinig van aantrekt. Dat vrij schieten komt met name GroenLinks er goed uit.

Voor de volledige factcheck: Azahaf is ook niet aangenomen door de stadsdeelsecretaris, die is slechts ambtelijk hoofd en heeft geen politieke verantwoordelijkheid. Azahaf is echternaar het stadsdeel gehaald destijds door GroenLinks-wethouder Jan Hoek. Nadat die raadslid werd in de Stopera, werd Azahaf doorgeschoven naar de staf van Elatik. In dat licht moet jelui ook de raadsvragen van de PvdA zien: het balletje bij GroenLinks leggen.

http://www.hpdetijd.nl/2011-05-27/bruggenbouwer-blijkt-bin-laden-bewonderaar-pvda-wil-opheldering-

op 07 06 2011 at 12:24 schreef Max:

Bekijk hier dikke patser Thomas Lepeltak bij Business Class van Harry Mens zoals hij Fatima Elatik loopt te belasteren:

Vanaf minuten 37 minuten kun je zijn roddel en lasterverhalen aanhoren

op 07 06 2011 at 12:28 schreef p.wielaard:

Nee, inderdaad het leven is niet eerlijk. Als je zelf steeds met je grote bek de krant haalt, moet je niet janken als je op de korrel wordt genomen. Hoge bomen vangen toch immers veel wind ?

op 07 06 2011 at 13:31 schreef ethonomic:

@baspaternotte – misschien wordt het eens tijd om enig journalistieke onderzoek te richten op de puinhopen die Jan Hoek in het bruisende oost naliet. De #janhoek file te ijburg is hier een mooi voorbeeld van

op 07 06 2011 at 13:45 schreef Bigpete:

Deelraden zijn volstrekt overbodig en kunnen per direct worden opgeheven.Een mislukt veel geld kostend experiment. Shanghai bv is een gemeente van 20 miljoen inwoners, u raad het al geen deelraden.
In Den Haag en Utrecht zijn ook geen deelraden en daar draait de wereld ook gewoon door.

Elatik is een beroepshoofddoek met een grote bek zonder enig aantoonbaar talent. Zonder PvdA steun zou ze nog niet geschikt zijn als schoonmaakster. Weg met dat mens.

op 07 06 2011 at 14:16 schreef p.wielaard:

He Big Pete, Ik voel me meteen weer thuis. Wat zouden we zonder antithese moeten ! Het is lastig om, wanneer je iemand gewoon een blaaskaak vindt, objectief te blijven. Ik geef het toe. Op de builenpest na, gun je dan zo iemand toch wat tegenwind.

op 07 06 2011 at 14:20 schreef Guido:

Elatik is een nitwit. Ze heeft nog nooit iets positiefs gepresteerd.
Ze is op deze positie gekomen omdat ze een grote moslim-achterban heeft. Niks anders. De PvdA MOET wel een allochtoon op bepaalde plekken hebben anders krijgen ze helemaal geen stemmen meer.
Elatik heeft een medewerker aangesteld die Al Quaida fan is en daar openlijk voor uitkomt.Zonder zich ooit te hebben verontschuldigd. Yoepie wat ben ik toch vrolijk vandaag! Hoe ver kan de PvdA nog zakken met dit soort beroepshoofddoekken.

op 07 06 2011 at 14:30 schreef Makbouli:

@Bigpete Je weet, ik ben het, itt de meeste mensen hier, redelijk vaak met je eens. Je commentaar hier en nu getuigt echter van nul kennis op inhoud en is eigenlijk gewoon ronduit DOM.

Die hoofddoek lijkt als een rode lap op een stier te werken voor jou en vele anderen. Iets meer niveau graag.

op 07 06 2011 at 14:53 schreef Bigpete:

Op welk gebied ben je het niet met me eens Makbouli, deelraden of mijn persoonlijke gevoelens over dan vreselijke mens?
Het laatste is uiteraard persoonlijk en ik neem er ook niets van terug. Ze is van het ene beleidsbaantje in het andere gerold enkel en alleen omdat ze lid is van de PvdA , allochtoon en vrouw. Ze is een graaier met een grote bek, die met gemeenschapsgeld strooit als zwarte piet met pepernoten. Ik word misselijk als ik die kop alleen al zie.

Deelraden horen door elk weldenkend mens te worden verafschuwd…

op 07 06 2011 at 15:08 schreef Sandro:

Nadat bleek dat een feitenrelaas van Elatik over een ernstig financieel debacle bij muziekcentrum MuzyQ de ernst van de feiten verdoezelde trok de fractie van de PvdA zich terug uit de coalitie. Elatik werd hierdoor tot opstappen gedwongen[2][5]. Het debacle draaide om muziekcentrum MuzyQ dat niet aan de verplichtingen kon voldoen en zo kon de bank de garantie in een keer opeisen. Hierop besloot de deelraad om het pand aan te kopen[6].
Door het uitblijven van de ontslagbrieven bleef Elatik op de loonlijst staan terwijl ze feitelijk niet meer werkzaam waren voor het stadsdeel. Na het indienen van het ontslag hadden de beiden recht op wachtgeld, ter hoogte van 80% van hun voormalige salaris.[7]
Op 23 november werd Elatik weer herbenoemd als stadsdeelvoorzitter. Door de oppositie werd zij bij deze herbenoeming ze bekritiseerd vanwege haar declaratie van een taxi naar Nijmegen terwijl ze ook al een dienstauto heeft[8].
Op 29 januari 2010 gaf Elatik de 13e Burgemeester Dales Lezing in het stadhuis van Nijmegen. Later raakte ze ook in opspraak doordat Elatik een taxirit van Amsterdam naar de lezing in Nijmegen en terug declareerde. Deze rit koste €450,-, terwijl ze ook al een dienstauto van het stadsdeel had.[10]
Verder kwam Elatik ook in opspraak toen ze voor het stadsdeel een boot huurde voor 35.000 euro om deel te nemen aan het maritieme evenement Sail. De bestuurders waren ook welkom geweest op de veel goedkopere boot van de gemeente Amsterdam.

Effe van de wiki geplukt……het is allemaal natuurlijk niet waar en er klopt niks van….kuch….kuch…..

op 07 06 2011 at 18:11 schreef G!:

Dat lijkt me peanuts bij de vergoedingen die lieden als Wilders en Fritsma opstrijken voor werkzaamheden die ze simpelweg niet uitvoeren.

op 07 06 2011 at 18:18 schreef Wezels in de politiek en liefde voor de inhoud – hoe rijm ik dat? « Davidovic Marija's Blog:

[…] Dat ik hier iets over zeg in het stadsdeel en ook iets over moet vinden (hardop en in het openbaar), komt voort uit het besef dat ik niet bij de zwijgende meerderheid wil horen. Veel gedachten over framing en ‘negatieve publiciteit is ook publiciteit’ zetten bij mij toch de rem op reageren. En dan is daar Frontaal Naakt. […]

op 07 06 2011 at 18:20 schreef G!:

Ze is van het ene beleidsbaantje in het andere gerold enkel en alleen omdat ze lid is van de PvdA , allochtoon en vrouw. Ze is een graaier met een grote bek, die met gemeenschapsgeld strooit als zwarte piet met pepernoten.
Over Wilders kunnen we ook roepen van ‘ie van het ene in het andere beleidsbaantje is gerold en dat ‘ie een graaier met een grote bek is. Verder hebben beide hun aantstelling natuurlijk te danken aan racisten en moeten ze zich schamen. En dat Elatik met geld strooit, tja. Ze zou er natuurlijk ook bewust voor kunnen kiezen zich zo te gedragen dat het uitgegeven moet worden aan een heel legertje beveiligingsambtenaren…

Ik word misselijk als ik die kop alleen al zie.
Kewl. Dan deeplink ik ‘dr effe.

op 07 06 2011 at 18:40 schreef Bobo:

Toch grappig dat Elatik er de publiciteit mee haalt, alsof andere politici niet continue ook geld over de balk gooien.

Dat is dan ook meteen het enige positive over deze kwestie: dat er een intensieve en hernieuwde focus en strengere controle EN transparantie komt op overheidsuitgaven. Maar dan wel over de hele breedte van het spelveld en niet alleen op deelraadniveu.

http://haarlem.groenlinks.nl/pontje

http://0308783450.nl/2010/11/aan-de-ene-kant-bezuinigen-aan-de-andere-kant-geld-over-de-balk-smijten/

http://www.89-149-226-55.internetserviceteam.com/Overheid_gooit_ICT_geld_over_de_balk.html

Misschien dat ze samen stiekum met zijn allen dit spelletje aan het spelen zijn:

http://www.henkout.nl/pages/publieksevenementen/winkelacties/geld-over-de-balk-gooien.php

Maar 1 ding weet ik wel en dat is dat Elatik niet de enige is, en het zich zeer zeker niet alleen tot the PvdA beperkt. Ik zou zeggen kijk eens wie er het hardste roept en kijk daar eens voor de grap de boeken van na.

op 07 06 2011 at 18:50 schreef p.wielaard:

G!, Dus omdat het altijd erger kan, (weet trouwens niet eens wat je met die losse flodder bedoeld hebt, maar dat terzijde) is wat die arrogante tuthola doet niet erg ?

op 07 06 2011 at 19:03 schreef Doc:

@Sandro Wat is de link naar de wiki waar je de tekst vanaf hebt geplukt?

op 07 06 2011 at 19:30 schreef jabir:

Fatima 4 prezident!

[img]http://www.zeeburgnieuws.nl/nieuws/images/elatik_30_06_2009_klein.jpg[/img]

op 07 06 2011 at 19:47 schreef Martin:

@ jabir

o asjeblieft niet. the horror.

op 07 06 2011 at 20:52 schreef Sasha Berkman:

“Ze is van het ene beleidsbaantje in het andere gerold enkel en alleen omdat ze lid is van de PvdA , allochtoon en vrouw. ” Big Pete houdt nu eenmaal niet van mondige vrouen en al helemaal niet als ze “zwart” zijn.
Jij mocht alleen maar bij de politie omdat je een geschikte mindset hebt…

op 07 06 2011 at 21:05 schreef G!:

P.Wielaard,
dat maakt allicht niet minder erg, maar de manier waarop de potten de ketels doorgaans en ook nu weer verwijten vind ik wèl disproportioneel. Pak dan de echte problemen aan.

Jabir,
dank!

op 07 06 2011 at 22:27 schreef Makbouli:

@bigpete Het is duidelijk dat je je er niet in verdiept, maar klakkeloos slikt wat de media jou voorspiegelen. In dit geval vindt je dat waarschijnlijk ook wel fijn omdat je zo je ongefundeerde opmerkingen kunt spuien over een hoofddoek.

Het zou mooi zijn als je je verdiept in beleid van een politicus voordat je op basis van uiterlijk je voor-en/of afkeur laat blijken.

@Guido Ik begrijp dat jij de stemmen van de allochtonen niet als volwaardige stemmen wilt laten meetellen en dat zij slechts mogen kiezen uit door jou vooraf goedgekeurde vertegenwoordigers? Jij neemt de kiezer niet echt serieus begrijp ik.

op 08 06 2011 at 00:44 schreef Bigpete:

Het “beleid” van een pvda troela kan me niet boeien sorry. We worden het op dit punt niet eens.

op 08 06 2011 at 08:20 schreef Sandro:

Doc – gewoon wikipedia.nl type haar naam in en daar is het allemaal.

op 08 06 2011 at 08:54 schreef jabir:

zou het je lukken om voortaan je bronnen te vermelden, sandro? Of vind je het wel wat hebben om hersenloos te knippen en plakken?

op 08 06 2011 at 08:57 schreef jabir:

Dat je je als een minderwaardige PVV proleet gedraagt heeft niets te maken met eens/oneens, Bigpete, maar met het feit dat je een enorme proleet bent die niet in staat is zijn mening op een normale manier onder woorden te brengen.

op 08 06 2011 at 09:55 schreef Bigpete:

En PVV ers zijn untermenschen die maar beter kunnen verdwijnen, dat wil je toch zeggen? Welk kamp had je in gedachten?

op 08 06 2011 at 10:03 schreef G!:

Tuigdorp.

op 08 06 2011 at 10:17 schreef Sasha Berkman:

Pete: untermenchen is een te zwaar woord beladen door jullie nazi-voorgangers. Onmensen is een beter woord.

op 08 06 2011 at 10:38 schreef Sandro:

gezien het ongelooflijke intellect dat hier actief is dacht ik dat wat plakken en knippen en de vermedling dat ik het van de wikipedia had gehaald ruimschoots voldoende zou moeten zijn.
Blijkbaar heb ik me toch vergist in het gemiddelde IQ hier.
Ik zal speciaal voor de simpele geesten blijven plakken en knippen en dan ook nog het linke plaatsen zodat ook de zelfbenoemde intellectueel het allemaal kan volgen en begrijpen.

op 08 06 2011 at 10:59 schreef jabir:

Ik had het nu over jou Bigpete.

op 08 06 2011 at 11:50 schreef jabir:

Wellicht is het een idee om het in je eigen woorden kort samen te vatten waar mogelijk en anders meteen je bron te vermelden, sandro? Een ondergrens aan netiquette is toch niet teveel gevraagd?

op 08 06 2011 at 11:54 schreef Makbouli:

Beste Sandro,

Doe dat copy-paste dan even uit de originele stukken. Neem een voorbeeld aan Peter die dat tenslotte in zijn stuk hierboven ook heeft gedaan.

Ik help je even: het stuk heet namelijk FACTCHECK.

op 08 06 2011 at 12:12 schreef Sandro:

Tuurlijk beste reageerders, laten we discussie terugvoeren op netiquette….. laten we vooral niet meer reageren op deze graaiende PvDA hoofddoek en gewoon blijven volhouden dat madame niet fout zat, een keertje of vijf.
Vooral de posting van 08:57 getuigd van heel veel
netiquette – hou toch op zeg!

op 08 06 2011 at 12:34 schreef jabir:

Dus Islamieten moeten zich aanpassen aan jouw normen en waarden, maar voor jezelf zie je de noodzaak niet in van het naleven van de basaalst denkbare omgangsvormen, sandro? Snap je dat je jezelf daarmee het recht ontzegt om normerende uitspraken over islamieten te doen?

Want een islamiet is altijd nog beter dan een halve aap.

op 08 06 2011 at 12:35 schreef jabir:

uitgezonderd bakito natuurlijk

op 08 06 2011 at 12:36 schreef Niels van Lobberegt:

Ach ja, Fatima Elatik. De kritiek die ze nu krijgt zal vast onterecht zijn, neemt niet weg dat ik haar nou niet bepaald het licht vind. Helemaal na haar verbod op een toneelstuk (een ouwe koe, ik weet het) en haar arrogante houding toentertijd, ondermeer tegen Theo van Gogh. Met als dieptepunt haar optreden in het programma ‘Het Zwarte Schaap’ met Theo van Gogh. Ze zou best kwaliteiten hebben, maar zou de PvdA, op die positie, een blanke man met dezelfde bagage als Fatima Elatik neerzetten?

op 08 06 2011 at 13:17 schreef Bigpete:

En dat is dus precies wat ik in het begin ook zei, ze zit waar ze zit omdat ze een hoofddoek draagt. Ze is HET prototype van de excuus allahtoon. Kijk eens hoe geweldig wij zijn bij de PvdA, iedereen krijgt bij ons een kans.

op 08 06 2011 at 13:40 schreef Wazzup:

Als je alle tweets van ELatik op een rijtje zet kun je maar een conclusie trekken: dat is het zusje van Jabir:)

op 08 06 2011 at 15:20 schreef Sandro:

jabir – nee hoor, allochtonen (niet alleen Islamieten) moeten zich aanpassen aan het land waar zo graag vrijwillig willen verblijven!
Men kiest er voor om naar Nederland te komen en dat zal zijn redenen wel hebben maar als je daarvoor kiest dan pas je je ook maar aan.
Is helemaal geen gekke “eis”, zou eigenlijk normaal moeten zijn.

op 08 06 2011 at 15:36 schreef jabir:

Je kan je alleen op een cultuur beroepen die je zelf bezit, sandro, dat is bij jou niet het geval. Hoe kan je die dan wel afdwingen bij mensen? Dat is toch een beetje vreemd? Cultiveer nou eerst jezelf een beetje, kijken we daarna naar de allochtonen. Deal?

op 08 06 2011 at 16:48 schreef Niels van Lobberegt:

Maar wat is aanpassen, Sandro? Zolang men de taal beheerst, werk heeft, netjes zijn belasting betaald en een beetje eelt op zijn ziel heeft, kan het mij weinig schelen wat men in de privésfeer doet.

op 08 06 2011 at 17:06 schreef You On A Gin:

In wat voor opzicht zou Sandro geen cultuur hebben? Kennen jullie elkaar?

op 08 06 2011 at 18:14 schreef Bigpete:

Volgens jabir is iedereen die niet 5 x per dag een offer brengt op het altaar van de multicul en PVV stemt een cultuurloze untermensch die maar beter kan verdwijnen naar een kamp.

op 08 06 2011 at 18:25 schreef jabir:

Waar stel ik dat dan Bigpete, of moeten we het als een overdrijving zien van een fascistische agitator die liegt van de pliesie te zijn?

op 08 06 2011 at 18:44 schreef Bigpete:

Beetje tussen jouw regels door lezen en wat uitspraken combineren…

PVV ers zijn minderwaardig, hebben geen cultuur, kunnen maar het beste verdwijnen etc.
Waar heb ik dat toch vaker gehoord?

Maar ik begrijp het wel hoor, het valt niet mee wanneer je je superieur waant aan mensen die wel een leven hebben terwijl je zelf in een midlifecrisis zit, van twee walletjes eet, een mislukte relatie hebt, in een achterbuurt woont en wat dies meer zij.

op 08 06 2011 at 18:56 schreef Mart:

@Sandro:

Mooi. Dus met jouw redenering mag korps Amstelland voortaan dus Limburgse dagjesmensen als ongewenste vreemdelingen de stad uitzetten.

God, wat een rust zal dat geven.

Mart

op 08 06 2011 at 20:42 schreef Sasha Berkman:

BigPete: je haalt de dingen heel bewust door elkaar!

De moslims zijn de joden van vandaag en PVV-activisten zijn de NSB’ers van vandaag.

Die smerige taal van jouw lijkt sprekend op de taal van die fascist van een Bosma die zegt dat Hitler links was en die van holocaustontkenners als David Irving die zeggen dat de holocaust nooit heeft plaats gevonden.

Ik zeg het je ronduit: je bent een schoft!

op 08 06 2011 at 20:45 schreef Jabir:

Probeer je nou maar bij de feiten te houden in plaats van te proberen ’tussen de regels te lezen’ Bigpete, dat is al lastig zat voor jou, als ik je zo belees.

Eerder had je er last van dat ik een ‘jodenjongen’ ben en nu mag ik niet biseksueel van je zijn? Waaruit maak je trouwens op dat mijn relatie mislukt zou zijn en over welke relatie heb je het dan precies? Wat ben jij een verwerpelijk figuur zeg, maar je bent gelukkig wel erg overtuigend in het aantonen van je minderwaardigheid.

Wat je trouwens ziet bij die PVV’ers, is als ze minder ruimte krijgen voor hun misselijkmakende braaksels, dat ze zich dan meteen grover, intimiderender en grensoverschrijdender gaan gedragen. Onze huismongooltjes Bigpete en sandro worden steeds belddigender, en sinds wazzup in de discussie verpulverd werd, hebben we er ook ineens zo’n “Diana” bij.

Maar het vernisje van beschaving is weer erg dun.

op 08 06 2011 at 23:46 schreef You On A Gin:

Och, naar mijn indruk is Bigpete op zich een hele fatsoenlijke meneer die de meesten van ons best als buurman zouden willen. Zo komt-‘ie in ieder geval op mij over, zeker als ik zie hoe evenwichtig hij doorgaans reageert op de smerigheid die hij rechts en links om z’n oren geslingerd krijgt.
Dat hij stemt op een partij die ik kut & abject vind – ach, daar is gelijkwaardige discussie (zonder elkaar direct min of meer voor Untermensch uit te maken) voor uitgevonden.

op 09 06 2011 at 07:12 schreef Roots:

Als er iemand generaliseerd en beledigd ben jij het wel Jabir, je laatste alinea is daar een schoolvoorbeeld van.
Willens en wetens trek jij voordurend de comments van BP en S uit het verband, en dmv van allerlei retorische insinuaties en woordgrapjes probeer jij deze reageerders weg te zetten als minderwaardige racisten.

Sommige mensen laten zich dan trickeren en dan krijg je reacties als die op 18.44. welke jij dan weer dankbaar aangrijpt om te kunnen zeggen: zie je wel: minderwaardig, verwerpelijk ect.
Allemaal erg doorzichtig.

Over nettiquette gesproken..

op 09 06 2011 at 08:01 schreef Niels van Lobberegt:

@Jabir

LOL! Jouw laatste reactie is natuurlijk een gotspe. De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet!

op 09 06 2011 at 08:19 schreef Bigpete:

De feiten hebben jou ook nooit belet karrenvrachten stront over anderen uit te storten. Wie wil uitdelen moet ook kunnen incasseren, aan dat laatste moet bij jou nog flink gewerkt worden.

op 09 06 2011 at 08:20 schreef Sandro:

@Niels – helemaal met je eens!

@Jabir – je bent het niet eens waardig om op te reageren. je bek weer vol over BP en ondergetekende maar zelf blijven kotsen met termen als huismongool, fascistisch, minderwaardig mens enz.- over een dun vernisje beschaving gesproken – randdebiel.

@Mart – wat een onbenullige opmerking weer zeg.

op 09 06 2011 at 09:04 schreef Peter:

Ik ben het over-en-weer gescheld van Jabir, Sasha, BigPete en Sandro zo ontzettend zat. Vanaf nu worden hun reactie extra-streng gemodereerd. Als er een scheldwoord of een persoonlijke aanval instaat, zelfs een verwijzing naar andermans persoon, laat ik de reactie niet meer toe. Ik vraag Hassnae daar ook op te letten.

En Sandro en BigPete, hang alsjeblieft niet het heilige boontje uit. Jullie zijn net zo erg, wat schelden en beledigen betreft.

De zandbak staat nu onder verscherpt toezicht.

op 09 06 2011 at 09:55 schreef jabir:

Ik wil hier nog een laatste opmerking over maken, niet met de bedoeling om nog verder te schelden of ruzie te maken trouwens. Maar ik vind alles best, je mag me uitschelden wat je maar wilt, het raakt me toch niet en als je een creatief scheldwoord hebt gevonden kan ik dat zelfs waarderen. Maar mij (of iemand anders) discrimineren op mijn afkomst en seksuele oriëntatie wil ik dus echt niet hebben, zulke uitspraken overschrijden ook de grens van het strafrechtelijk acceptabele.

Maar me uit voor eikel, klootzak, minderwaardig, sukkel of debiel, dat vind ik prima. Maar houd afkomst en seksuele voorkeur buiten de discussie.

Mensen die dat verschil niet kunnen zien moeten vooral bij zichzelf te rade gaan denk ik. De wet ziet dat verschil namelijk wel.

op 09 06 2011 at 10:16 schreef Mart:

@Sandro:

Waarom is dat een onbenullige opmerking? Heb je wel eens mensen in vol Limburgs dialect gehoord?

Ten eerste is het geen standaard Nederlands, en ten tweede spreekt men dat een stuk empathischer dan standaard Nederlands.

Maar je eist van een gemiddelde allochtoon wel dat ie binnen een half jaar standaard Nederlands spreekt, terwijl je zelf in een provincie woont waar men daar zelfs op neerkijkt (ik kom zelf uit het Zuiden, ik weet wat ‘Hollander’ in Brabant en Limburg betekent).

Dat je zelf niet ziet dat dit een wat potsierlijke spagaat oplevert, daar kan ik niks aan doen. Ik kan er uiteraard wel grapjes over maken; het is tenslotte evident belachelijk.

Mart

op 09 06 2011 at 10:18 schreef Mart:

Arrgh.

Mijn vorige twee reacties op Sandro horen natuurlijk onder ‘Schaf de tolkenvergoeding niet af’.

Mijn fout. Ik lette niet op in welke Firefox-tabs ik zat te lezen.

Mart

op 09 06 2011 at 10:48 schreef Charles de Gaulle:

@ You On A Gin 23.46.Wat een verademing uw volwassen reactie op de manier waarop de discussie tot nu toe liep.Daar zouden anderen een voorbeeld aan kunnen nemen.(Ik zou het trouwens leuk vinden als u uw nickname eens nader toelicht, het kan aan mij liggen maar ik snap hem niet)

op 09 06 2011 at 12:40 schreef Sandro:

Mart kerel, Limburgers spreken over het algemeen best goed algemeen beschaafd Nederlands hoor.
Als we echter onder elkaar zijn dan spreken we liever in één van onze mooie dialecten.
Overigens zit er ook nog een wezenlijk verschil tussen Brabanders en Limburgers maar dat terzijde.

op 09 06 2011 at 12:42 schreef You On A Gin:

@ Charles de Gaulle
Speciaal voor jou: “You On A Gin” spreekt men fonetisch zo ongeveer uit als “juuonnedjin”. Het is de romanisering van een speelse Japanse term voor “individu dat met geluid speelt”.

Je notie over mijn comment van 23:46 wordt aan deze kant zeer gewaardeerd.

op 09 06 2011 at 13:19 schreef Niels van Lobberegt:

@Jabir

Voor mij is het simpel, behandel de ander zoals je zelf graag behandeld zou willen worden. Zo, nu gaat pastoor Niels even lunchen.

op 09 06 2011 at 14:08 schreef Sandro:

@ Jabir.
We gaan gewoon niet meer schelden tegen elkaar zoals Peter dringend verzoekt.
Niks meer en niks minder – wordt tijd dat we uit de zandbak komen.
Allemaal niet vergeten om onze emmertjes,schepjes en zeefjes mee te nemen :-)

op 09 06 2011 at 17:17 schreef Sasha Berkman:

Ik vind termen als “multicul” en “linkse hobbies” beledigend. Ook historisch revisionistische statements als “links is de oorzaak van de het feit dat er zoveel buitenlanders zijn”, etc zijn ook beledigend en schoferend. Wilders grossiert hierin.

op 09 06 2011 at 22:44 schreef Jabir:

@Niels

Dat is dan wel inclusief moslims mag ik hopen? Ik zal waarschijnlijk weer wat gevoeliger worden voor zulk soort waarheden als koeien als er normaal gedaan wordt over en vooral met die mensen. Als niet elke gelegenheid te baat wordt genomen om een of ander alarmistisch en bij elkaar gelogen verhaal over de Islam de wereld in te helpen. Als PVV evangelisten online zich minder van flauwe spelletjes en verbale intimidatie bedienen om hun “gelijk” te halen en elke discussie die ze niet aanstaat te ontregelen.

Zolang er geprobeerd wordt om dat gelijk te halen met oneigenlijke middelen (leugens, intimidatie, demagogie) in plaats van een open en wederzijds respectvolle discussie wil ik PVV agitators precies zo behandelen zoals ik dat nu ook doe.

@sandro

Ik moduleer gewoon met je mee. Mijn “baseline” is dat ik niet op je scheld, daar kan je vanuit gaan. Maar “drag me down to your level & I’ll beat you on experience”. Telkens weer.

op 09 06 2011 at 22:59 schreef Elkerlyc:

Ik vind zo veel beledigend.
Maar je ontwikkelt daar een schild voor…
(als het goed is althans)

op 09 06 2011 at 23:02 schreef You On A Gin:

Ook historisch revisionistische statements als “links is de oorzaak van de het feit dat er zoveel buitenlanders zijn”

Ik moet het eens een keer met je eens zijn, Sasha. Dat is pure geschiedsvervalsing van de rechtsjes. Het was rechts die ‘ze’ hierheen haalde, en links die ze afhankelijk en vleugellam maakte.
Sowieso vind ik dat gezwartepiet van rechts in dit geval nergens op slaan want Nederland is een immigratieland bij uitstek.

op 09 06 2011 at 23:14 schreef Peter:

Het was rechts die ‘ze’ hierheen haalde, en links die ze afhankelijk en vleugellam maakte.

Complete nonsens, tenzij je Lubbers in de jaren tachtig links vond. Die liet moslims hun eigen zuil waar ze hun eigen cultuur en hun eigen taal in stand konden houden.

Lubbers liet zich daarbij leiden door een rapport van cultureel-antropoloog Rinus Penninx waarin de moslimimmigranten sociaal-economische gelijkheid en het recht om ‘authentiek zichzelf te zijn werd beloofd.

In de woorden van Paul Scheffer in The New Yorker van 3 april 2006: ‘The country had let its immigrants rot in their own privacy’.

op 09 06 2011 at 23:15 schreef Sasha Berkman:

“en links die ze afhankelijk en vleugellam maakte.”

sorry klopt ook niet.

op 09 06 2011 at 23:33 schreef Sasha Berkman:

“dat gezwartepiet van rechts”

Noem eens een paar voorbeelden? :)

op 10 06 2011 at 01:38 schreef You On A Gin:

Peter, ik dacht eigenlijk niet eens specifiek aan moslims toen ik mijn bericht typte. Wel zeer interessant. Ik zou Lubbers (of het CDA, zeker in de jaren ’80) inderdaad niet links willen noemen. Dit is boeiend, ik ga op zoek naar dat rapport.
Overigens doelde ik meer op het (ongetwijfeld goed bedoelde) doorslaan in het vertalen van folders etc.

Dus inderdaad Sasha, het is niet helemaal juist.

op 10 06 2011 at 18:28 schreef Jabir:

@You on a Gin

Off topic, maar ik vroeg het me af.

Ik vind de herkomst van je nick zo leuk. Eerder schreef je ook al iets over de Dharma.. zit je bij een specifieke sangha? ben je Zen-Boeddhist?

op 10 06 2011 at 18:56 schreef You On A Gin:

@ Sasha Berkman
Ik drukte me niet duidelijk genoeg uit mekaar, mijn fout.
Wat ik bedoelde was “gezwartepiet door rechts”. Ik neem aan dat we daar genoeg voorbeelden van kunnen verzinnen. ;)

@ Jabir
Nope. Progressieve ‘hindoe’. Maar ook voor mij komt dat o.a. neer op het niet laten leiden door mijn woedegevoelens en materiële verlangens, om zo mijn lichaam en geest rein proberen te houden. Ik ga hier niet zitten doen alsof dat altijd lukt, haha.
Geinig dat je mijn pseudoniem ook leuk vindt. Het gegeven dat mensen denken dat het Engels is en iets met alcohol van doen heeft is voor mij de kers op de taart. :)

op 10 06 2011 at 21:47 schreef Sasha Berkman:

You On A Gin: Ik heb niets verzonnen. Voor verzinsels moet je bij de leider van de bruine stront zijn.
Als ik vandaag de dag een meeuw zie wordt ik al boos :)

op 10 06 2011 at 22:43 schreef Jabir:

@You on a Gin

Ah zo, een tirthika. Ach, toorn is evengoed leuk, om over de 5M’s maar te zwijgen, qua materiële verlangens. Je kunt ze ook juist gebruiken als brandstof op het uiteindelijk nonduale verlichtingspad.

op 11 06 2011 at 04:01 schreef You On A Gin:

@ Sasha Berkman
Zo, ik moet bij jou écht op mijn woorden letten, hè? :)
Okay, maak van “verzinnen” dan maar bedenken of opnoemen; dan vermoed ik dat we op één lijn zitten.

@ Jabir
Exact. Mijn uiteindelijke streven in dat verband is o.a. geweldloosheid, maar zoals je weet kan iedereen van alles voor zichzelf uitmaken, dus mijn grens ligt zo ongeveer bij “zo lang iemand van mij en anderen afblijft, doe ik niets om geweld te initiëren”.
Natuurlijk leuk om te zien dat er mensen zijn die weten dat tantra méér behelst dan ingewikkeld batsen, maar van jou had ik eigenlijk ook niet anders verwacht. ;)

Ik ben van nature een ongeduldig en snel geïrriteerd persoon, dus het is een opgave (en het is wel eens anders geweest), maar daar kunnen we het misschien een andere keer over hebben.

op 11 06 2011 at 10:17 schreef Niels van Lobberegt:

@Jabir

‘Dat is dan wel inclusief moslims mag ik hopen?’

Zie jij bij, “Voor mij is het simpel, behandel de ander zoals je zelf graag behandeld zou willen worden.”, behalve moslims staan? Nee? Ik ook niet.

op 11 06 2011 at 11:22 schreef Jabir:

@You on a Gin

neti, neti!

AH HUM….. in de Boeddhadharma hebben we dan weer bodhichitta in plaats van Ahimsa wat praktisch uitgewerkt wordt in de beoefening van de zes perfecties, waaronder de perfectie van geduld. Maar we zien dat als “vaardig middel” (upaya) en niet als doel, of waarheid. Relatieve bodhichitta is de beoefening van liefde en mededogen, het is een hulpmiddel voor de realisatie van ultieme bodhichitta, leegte. Dat komt omdat er steeds minder ego overblijft, naarmate je meer liefde en mededogen voor andere zintuigelijke wezens op kan brengen. Bijvoorbeeld Islamieten, of Sandro. Het is volgens Boeddhisten dus niet zo dat geweldloosheid intrinsiek waar is.

Inderdaad gaat tantra niet over neuken, maar het oppakken van “onverlichte” energieën zoals geilheid, woede of hebzucht en die vervolgens kanaliseren. Je kan net zo goed een emotie als haat oppakken en gebruiken als brandstof op het verichtingspad. Woede-energie is niet verkeerd in zichzelf, want dat is gewoon energie die opkomt en weer valt als een golf in de oceaan. Het is de geest (eigen vertaling) en vervolgens vooral wat je ermee doet. het tantrische pad wijst niet af, maar kanaliseert, omdat alles wat je onderdrukt door het te ontkennen en onderdrukken zes keer zo hard terug zal komen. In het prachtige essay dat je in mijn eerder reactie onder het “toorn” linkje kon vinden, staat “zuivere woede” als volgt omschreven:

Heart-Anger refers to approaches in which openly expressed anger and compassion mindfully coexist. Put together the virtues of anger-in, anger-out, and mindfully held anger — healthy rationality and restraint, emotional openness and authenticity, meditative capacity and awakened compassion — and minimize the difficulties associated with each, and heart-anger emerges (Masters, 1998a, 1999). Such anger, at its best, is rooted both in full-blooded aliveness and in deep caring for the other. As ruthless as it may sometimes seem, it is but the essence of wrathful compassion —

Ik ben ook van nature boos op alles, ongeduldig en ben eerder geneigd tot leedvermaak dan mededogen…

op 11 06 2011 at 11:45 schreef Wazzup:

Inderdaad gaat tantra niet over neuken, maar het oppakken van “onverlichte” energieën zoals geilheid, woede of hebzucht en die vervolgens kanaliseren.

Helemaal mee eens. Daarom eis ik altijd volledige concentratie op Chakra nr 6, Swadhisthana!

Spot on!

op 11 06 2011 at 12:55 schreef Jabir:

@Wazzup

Ik op Anahatta (zoals dat dan in Hindoestaanse systemen heet), omdat er in de Vajrayana van uitgegaan wordt dat de zetel van de geest in de hartchakra rust. Ik ben overigens wel bekend met Hindoestaanse tantra (vooral de shiva en shakti, Arthur Avalon enzow), maar de (Indo-Tibetaanse) zes yoga’s van Naropa zijn eerder mijn kopje thee. Daarin wordt gewerkt met een systeem van maar vier chakras.

Ik vertaalde Ye Tsongkhapas commentaar op de zes yogas uit het Engels en heb ook wel andere zaken over *kuch* fuck yoga vertaald. Dat deed ik met de vulpen en zit me al een tijdje af te vragen of ik dat uit moet tiepen en het web opgooien, want het is wel erg technisch en complex. heeft iemand daar wat aan, als het kunnen opbrengen van basaal mededogen vaak al te lastig is? Peter’s vertalingen uit de “scented garden” inspireren me daar wel toe moet ik zeggen.

Mijn persoonlijke Yidam is trouwens de licht-toornige Vajrayogini.

op 11 06 2011 at 17:06 schreef B.Bruxxen:

Al dat pseudo-intellect hier heeft zich verdiept in het Hindoeïsme bij gebrek aan beter. De noodzaak tot persoonlijke verdieping of identificatie met elke vorm van religie anders dan in een beschouwende rol ontbreekt gelukkig bij ondergetekende. Doch dit alles terzijde heeft Fatima Elatik zich inmiddels ontwikkeld tot de vleesgeworden nachtmerrie van de Nederlandse burger. De hoeveelheid media-aandacht die zij, al dan niet terecht, gekregen heeft gedurende haar falende loopbaan is volledig irrelevant. De media-aandacht, ongeachte welke politieke kleur of motivatie, tornt verder niet aan de gewichtigheid van de feitelijke fouten die zij begaan heeft. Ik kan slechts hopen dat er een periode van verlichting, relativering en berouw aan zit te kommen voor het gehele stadsdeelbestuur. Misschien kan de licht-toornige Vajrayogini ingehuurd worden als extern adviseur om de kanalisatie van basaal mededogen voor de burger in “goede banen” te leiden.

op 11 06 2011 at 17:39 schreef Jabir:

De noodzaak tot persoonlijke verdieping of identificatie met elke vorm van religie anders dan in een beschouwende rol ontbreekt gelukkig bij ondergetekende.

het is misplaatst om van een vorm van geestelijke kaalslag een deugd te maken.

op 11 06 2011 at 18:07 schreef Jabir:

@Bart

Waarbij ik wil aantekenen dat de Vajrayana een Boeddhistische en niet een Hindoeïstische stroming is, dus gelukkig viel ik buiten het bereik van je verwoestende waardeoordeel. Dan nog vind ik het lullig voor Wazzup en You on a Gin, die het niet verdienden dat je zo naar tegen ze doet over hun dwingende geloofsovertuiging.

En ik heb trouwens helemaal geen last van Fatima in Amsterdam. Ik mag haar niet specifiek, maar heb ook niets tegen haar. Dat met al die geheime documenten is natuurlijk wel grappig, maar zo’n Muzq is haar nog steeds niet aan te rekenen, als ik Peter zo belees. Zo’n boot jeukt me precies niets aan m’n zak en die jongerensubsidie was de schuld van een groenlinks wethouder . Maar misschien wordt er nog wat ‘dirt’ gevonden in die briljante hack van GeenStijl. We gaan het zien.

op 11 06 2011 at 18:18 schreef jacobus:

Wat is die elatik een vreselijk voorbeeld voor moslims, opbergen met die arrogante kop en graaiende handjes, WEGWEZEN

op 11 06 2011 at 18:26 schreef Chuck U. Farley:

Het verschil tussen een drol die net door een hond in een grasveld is gedraaid en een drol die net door Peter Breedveld op het internet is geplaatst, is dat de herrie die veroorzaakt wordt door de vliegen die op de hondendrol af zijn gekomen na zonsondergang stopt, terwijl de herrie van de vliegen die op de drol van Peter af zijn gekomen dag en nacht blijft doorgaan.

op 11 06 2011 at 18:53 schreef You On A Gin:

Jabir & Wazzup:
Dank, ik heb weer genoeg leesvoer.
Vanwege tijdgebrek:
http://yoniversum.nl/pandora/tachikyoni.html

op 11 06 2011 at 19:13 schreef Jabir:

Heerlijk die fecale dialectiek, Chuck. Wist je dat het doorgaans wijst op een gevoel van homoseksuele paniek bij de auteur? Bij Borges wordt aangenomen van wel althans.

I’ll add another strange example: that of sodomy. In all the countries of the earth, an invisible reproof befalls on both partners in the unimaginabe contact: “Both of them committed an abomination; their blood shall be upon them”, says Leviticus. Not so in the underworld of Buenos Aires, which showers the active partner with a sort of veneration– because he put something over to his companion. I leave that fecal diaectic to the apologists of trickery, backbiting and mockery, who conceal so much of hell”

het is kortom onverstandig van een fuckee om zich bezig te houden met poepverhaaltjes. Dalijk heb je nog een stoma nodig.

op 11 06 2011 at 20:03 schreef Chuck U. Farley:

Jabir,

Ik zie dat je Google en Wikipedia weet te gebruiken. Da’s cool, want je moest eens weten
hoeveel mensen dat niet kunnen. En dat kan best irritant zijn in bepaalde situaties.

Ik stel je poging om te pronken met andermans citaten om op die wijze indruk te maken op prijs, maar wil erop wijzen dat je daardoor wel een kleinigheidje bent vergeten. En dat is het gezegde “wie de schoen past trekke hem aan”.

Want wat zegt het feit dat je (als enige) uitgebreid de tijd hebt genomen om te reageren op een plaagstootje over reagerende strontvliegen over jezelf?

Dit is overigens mijn laatste reaktie in dit draadje. Het was even leuk, maar ik heb belangrijker dingen te doen dan de hele dag op het internet rond te hangen. Dit is dus je kans om een dolkstoot uit te delen die door mij ongelezen zal blijven en het laatste woord te hebben.

Groetjes en een homosexuele paniekzoen,

Chuck.

op 11 06 2011 at 20:11 schreef Peter:

Reken maar dat de anonieme Chuck zit te F5en tot er een reactie verschijnt.

op 11 06 2011 at 20:16 schreef vander F:

En anders wil ik die homosensuele paniekzoen wel in ontvangst nemen hoor, dolkstoten laat ik aan anderen over.

op 11 06 2011 at 20:31 schreef Jabir:

@Peter

Ik stroom over van de ’tough love’ voor Chuck.

op 12 06 2011 at 03:16 schreef Saira:

Altijd die mensen weer, die te belangrijke dingen moeten doen en te interessante levens leiden dan op forums rond te hangen.

Gelukkig voor mij heb ik daar geen last van.

“Geestelijke kaalslag” is geweldig, ik leid graag een puur 100% profaan leven.

Als Chuck zich goed scheert, mag hij mij ook wel een zoen geven.

op 12 06 2011 at 09:47 schreef Jabir:

Nou Chuck en Sarai, lekker huggen en daarna samen naar de camping!

op 12 06 2011 at 12:12 schreef Saira:

Er zijn grenzen, camping, brrrrrr…

(1x in mijn leven gedaan, nooit meer)

op 12 06 2011 at 13:20 schreef Bigpete:

Ah, een luxe vakantieganger…

op 12 06 2011 at 21:26 schreef Sasha Berkman:

http://www.peterspagina.nl/blog_commento.asp?blog_id=1304 < goed kommentaar van ene peter

op 13 06 2011 at 01:13 schreef Saira:

@BigPete, ik ben eigenlijk helemaal geen vakantieganger. Eens in de zoveel jaar doe ik een week Europese hoofdstedentrip, verre reizen alleen naar Suriname.

Uit die ene keer camping bleek dat ik niet zo een heel slimme campinggast ben. Tent geleend, maar geen slaapzak. Een wollen deken meegenomen als matras, en een flanellen laken als deken. Geen warme kleding mee.

Het was erg gezellig, behalve het slapen dan, en een avond regende en donderde het heel hard. Daarna nooit meer de behoefte gehad aan kamperen.

Ik hou inderdaad van luxe, maar ik kan me goed aanpassen. In Suriname ben ik bij mensen geweest waar het toilet een latrine was, en heb ik geleerd mezelf met een emmer water te wassen.

op 13 06 2011 at 10:08 schreef Bigpete:

Oke, duidelijk.

Ik heb kamperen van huis uit meegekregen en we waren eigenlijk wel van alle gemakken voorzien. Later zelf diverse keren gekampeerd waarvan één keer met de motor. Dat was afzien want zoiets basaals als een stoel kun je op de motor niet meenemen. Hangen op de grond is aan mij niet besteed. Nog vaak korte trips gemaakt met de motor maar dan wel een hotelletje gepakt.

Al lang niet meer gekampeerd maar ik zou het nog wel ens willen doen, mijn vrouw denkt daar anders over, zij is meer een luxepaard…

op 13 06 2011 at 10:54 schreef Saira:

Volgens mij zijn er niet veel Surinamers die kamperen. Mijn ouders zag ik niet doen, terwijl ze echt heel wat gewend zijn.

Mijn tentje had ik net als mijn schoolgenoten achterop de fiets meegenomen. Dat is ook de reden geweest dat ik geen slaapzak geleend had, en geen warme kleding meehad. Ik wilde zo weinig mogelijk bagage.

Misschien kun je mevrouw B. meekrijgen in zo een luxe compleet ingerichte tent of caravan. Ik zou het wel een keer willen proberen met mijn kind. Maar dat is dan eigenlijk niet het “echte” kamperen.

Geen motor of auto hier, heel veel rijlessen gehad, en op een gegeven moment heb ik mijn conclusie moeten trekken.

op 13 06 2011 at 11:29 schreef Bigpete:

Een caravan of camper zou ze nog wel zien zitten. Maar om nou zo’n ding te kopen voor een paar keer.. We hebben ook een vakantiehuis (dat is meer mijn vrouw haar smaak) en gaan vrijwel elk jaar naar China. Een luxeprobleem, geef ik onmiddellijk toe.
Bigpete overweegt de aanschaf van een boot, misschien krijg ik mijn vrouw zo gek…

Je ziet weinig kamperende Surinamers inderdaad. Toch, een van de vreemdste dingen ooit meegemaakt op een camping in Bodø (noord noorwegen, ruim boven de poolcirkel) sta ik ’s morgens in het douchegebouw komen er 4 pikzwarte mannen gekleed in Afrikaanse gewaden binnenlopen. Geen idee wat voor taal ze spraken, het klonk mij Ghanees in de oren. Dat waren echt de laatste mensen die je daar verwacht.

op 13 06 2011 at 15:01 schreef Saira:

Ik bedoelde campings met stacaravans met alle voorzieningen voor jezelf en/of klaarstaande tenten, waar je zo in kan. Ideaal. Een tent zelf opzetten zie ik mezelf nog steeds niet doen.

Een boot lijkt me geweldig, een meidendroom van me was wonen op een woonboot. Een luxe cruise zoals de Loveboat zou ik graag willen doen, maar volgens Sairaman is dat voor oude mensen. We zijn begin 40, niet bepaald piepkuikens dus.

Het zal best dat je Ghanesen zag, die lopen wel meer in hun (herkenbare) traditionele gewaden.

Surinamers ontmoet je in Spanje, met bussen vol gaan ze daar naartoe. Heel typisch, als kind ben ik met het gezin naar de Indiase wijk in Londen geweest. Dat werd georganiseerd door een reisbureau met als doelgroep Surinaamse Hindoestanen. Mijn moeder is vele jaren later met mijn dochter naar Eurodisney geweest, ook weer met zo een reisbureau.

op 14 06 2011 at 09:35 schreef Bigpete:

Ik bedoelde campings met stacaravans met alle voorzieningen voor jezelf en/of klaarstaande tenten, waar je zo in kan. Ideaal. Een tent zelf opzetten zie ik mezelf nog steeds niet doen.

Een tent opzetten is een kwestie van veel doen. De eerste keer ben je waarschijnlijk hopeloos aan het knoeien maar dat gaat steeds beter. Wat extra handen zijn bij een grote tent wel noodzakelijk.

Zo’n vaste locatie lijkt me niks. Het aardige van kamperen (evt. met caravan of camper) is nu juist dat je mobiel bent. Als je het op een plek wel gezien hebt of het weer werkt niet mee dan kun je ergens anders heen. Bij een gehuurde tent zit je vast.

op 14 06 2011 at 11:15 schreef Sandro:

Bigpete, ik zet nog steeds elke morgen een tent(je) op – nooit problemen mee gehad… ;-)

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS