Home » Archief » Functioneel kwetsen


[12.03.2012]

Functioneel kwetsen

Rene Koeman


Illustratie: George Barbier

Aan het einde van de negentiende eeuw was dit de toestand van het achterlijke, muffe Nederland van koning Willem III: De maatschappij was vergeven van het gif van alcoholisme, armoede en uitbuiting door werkgevers van goedkope arbeiders. De gevestigde orde van adel en grootkapitaal, gesteund door oud-liberalen in de lijn van Thorbecke en confessionelen in het parlement, vonden geen reden doortastend op te treden tegen deze misstanden.

Mede door de opkomst van het socialisme, dat zich langzaam begon te verenigen, gloorde er enige hoop aan de horizon voor menige arbeider (ook dankzij de nieuw-liberalen als Sam van Houten). Ik ga hier niet in op de politieke bewegingen die werden gestart, daar gaat dit verhaal niet over. Wel wil ik u wijzen op Nederlands allereerste, mij bekende ‘shockblog‘, dat toentertijd nog op papier verscheen.

Recht voor Allen heette het weekblad dat onder anderen door Ferdinand Domela Nieuwenhuis werd opgericht en het ging er in dat blad vaak rauw aan toe:

Het leven van Koning Willem III, den Groote, in al deszelfs hooge betekenis voor het Volk geschetst‘, is de kop van een verder lege pagina met op de laatste regel: ‘Vervolg in het hiernamaals‘. Kijk, dat is nu satire zoals het hoort: scherp, spottend en gericht tegen de elite.

Vlammende en schreeuwerige koppen om te fulmineren tegen de uitbuiting door de werkgevers: ‘De Slaven-kolonie Enschede en de Slavendrijver Van der Zee‘, ‘De Handel in vers Mensenvlees‘.
Stuk voor stuk tendentieuze artikelen die de onderdrukker aanpakken. Heel wat anders dan chocoladeletters tegen verhoging van verkeersboetes.

Ook werd er met modder gegooid in artikelen, zoals de beschuldiging van bordeelbezoek aan het adres van de prins van Wales. Of in de brochure Uit het leven van koning Gorilla, waarin Willem III werd beschuldigd van vadermoord, diefstal, promiscuïteit, enzovoort. Ook hier weer: de machtigen werden aangepakt. Niet de dronken student die lallend op de stoep ligt, niet de tasjesdief die op heterdaad betrapt werd.

Dit ‘shockblog‘ heeft een positieve bijdrage geleverd aan de sociaal-economische en democratische vooruitgang van de gewone mensen in Nederland. Iets wat volgens mij nooit gezegd zal kunnen worden van het kneuterige ‘grootste shockblog van Nederland’.

Domela Nieuwenhuis stierf in 1919 en bij zijn begrafenis werd zijn kist gevolgd door 12.000 sympathisanten. In 1931 krijg hij zijn eigen standbeeld in Amsterdam. Wie zal zich Marck Burema nog herinneren na ruim honderd jaar?

Rene Koeman is één van de vaste reageerders op Frontaal Naakt

Gastschrijver, 12.03.2012 @ 07:50

[Home]
 

32 Reacties

op 12 03 2012 at 08:25 schreef Ralph van der Geest:

Mooi stuk Rene! Complimenten!

op 12 03 2012 at 08:25 schreef Jon:

Die laatste zin is grappig en plaatst Burema in perspectief. En ook: maken we ons niet te druk om die man.

Volgens mij is nog een groot verschil dat Domela Nieuwenhuis met goede intenties leek te strijden en dat idee wekt Burema niet (al kan ik niet in zijn geest kijken).

op 12 03 2012 at 09:14 schreef Pyt van der Galiën:

Ahhh…de oude socialistische pers….

Recht voor Allen heeft trouwens nog heel lang bestaan, in elk geval nog tot in de jaren ’80. Gestencild op goedkoop papier, zoals het hoort.

Sam van Houten nam de verdediging van Domela op zich, toen die als hoofdredacteur voor de rechter werd gesleept na de betiteling van Willem III als Koning Gorilla in Recht voor Allen.

Leuk dat je even aandacht besteedt aan Domela, Rene. Het is een mooie, historische illustratie van de stelling dat een satiricus naar boven schopt, niet naar onderen.

op 12 03 2012 at 10:20 schreef Thomas E:

Leuk stukje, Renée! Alleen denk ik dat je een paar woorden verkeerd gebruikt hebt. Zo heb je het over ’tendentieuze artikelen die de onderdrukker aanpakken.’ Ik neem aan dat je niet bedoelt te zeggen dat die artikelen vooringenomen, suggestief of onbetrouwbaar waren. Verderop heb je het over ‘met modder gooien’ waar je waarschijnlijk bedoelt ‘harde beschuldigingen uiten’, wat m.i. toch wat anders is. Met modder gooien is meer: zinloos willen beschadigen.

op 12 03 2012 at 10:30 schreef Jona:

Het is leuk dat je de wortels van de shockblog in de negentiende eeuw legt. Ik had namelijk dezelfde gedachte, een tijdje geleden: dat Multatuli in feite de eerste blogger is geweest. In zijn “Ideën”, zoals hij het spelde, neemt hij dezelfde vrijheden: hij schrijft over wat bij hem opkomt en voelt zich niet – zoals een columnist – gehouden aan een bepaalde lengte.

De negentiende eeuw is leuker dan menigeen zou denken.

op 12 03 2012 at 12:36 schreef Watutsi:

Niet alleen over 100 jaar. Maar ook in de huidige tijd weet bijna niemand wie Marck Burema is. Wel kennen veel mensen de laffe anonieme nicknames van de huidige riool’journalistiek’.

Als mensen echt iets te weeg willen brengen
dan doe je dat onder je eigennaam.
Ik vind het leuk om te lezen dat het ‘shockblog’ al zo oud is. Wist hier niets vanaf. Toen had het het shockblog een functie. Ongeacht of je het er mee eens was of niet.

Nu is het kwetsen voor de kijkcijfers. En dat mag tegenwoordig ook al op tv bij de publieke omroep van de Nederlandse belastingbetaler.

op 12 03 2012 at 12:48 schreef vetkleppert:

Ik denk dat zo’n Ferdinand Domela Nieuwenhuis net zo hard als Geenstijl zou moeten huilen als hij zou zien wat tegenwoordig voor socialisme moet doorgaan.

op 12 03 2012 at 13:37 schreef Pyt van der Galiën:

Hij moest anno 1900 al janken om de SDAP, vetkleppert.

Ik dacht trouwens dat ze bij GS zelfs de brave sociaal-democraten van de SP als gevaarlijke revolutionairen zagen?

op 12 03 2012 at 13:56 schreef Frank 2:

“Wie zal zich het azijnpissen op Frontaal Naakt nog herinneren?”, lijkt me een meer valide vraag…
Op het roze blog roeren ze gewoon door waar het stinkt, ook als het om het bekritiseren van de gevestigde orde gaat.
Lees nog even het artikel van 10 maart “Mark Rutte pijpt SGP-jongeren” en durf dan te beweren dat de anti-religieuze anti-regenteske toon je niet een klein beetje doet denken aan Domela Nieuwenhuis.
Zeg het maar… schrijven ze zo’n artikel ‘voor de vorm’? Of om de schijn te wekken dat ze zelf geen gevestigde orde zijn?
Sorry, die stoffige “vroeger waren alle idealisten beter”-verhalen doen het niet voor mij.

op 12 03 2012 at 14:11 schreef Peter:

En ja hoor, daar is Frank 2 weer met zijn dwangmatige gedram.

Als GeenStijl elke dag kritische stukken had over het verkwanselen van liberale principes, de hypocrisie van politici en de gevestigde media en de verstikkende spruitjesmoraal van Jan Salie, dan werd er hier niet over die site geklaagd, Frank.

Helaas is dat ene stukje, dat jij noemt, en dat alweer in het archief is gezakt, een uitzondering. GeenStijl gaat doorgaans over de doodstraf voor pedo’s, wildpoepers, openluchtneukers, allochtonen, allochtonen, allochtonen, luie Grieken, slechte linkschmensen en het aanranden van roomblanke dochters door de moslims.

Dáár zal GeenStijl voor worden herinnerd, en niet door dat ene heldere moment van Johnnie Quid, waarschijnlijk toen Marck Burema net even de deur uit was.

op 12 03 2012 at 14:54 schreef Rene Koeman:

12 03 2012 at 10:20 schreef Thomas E

Nee Thomas, ik heb die woorden bewust zo gebruikt. In die tijd werd het door de elite als tendentieus en met modder gooien ervaren.

Wel is ‘krijg’ (bedoelde ‘kreeg’) helaas door de spellingscontrole gekomen, maar dat ligt misschien aan mijn haagse achtergrond.

op 12 03 2012 at 15:22 schreef Thomas E:

hmmm. Het leek alsof het vanuit jouw ‘hind sight’ geschreven was. Vandaar.

op 12 03 2012 at 15:52 schreef Sasha Berkman:

Frank 2: Domela Nieuwenhuis was een revolutionair en anti-establishment en strijder tegen sociale misstanden. Geen Stijl is de (populistische) fascistische reactie op diezelfde misstanden, het wijst zondebokken aan en manipuleerd het “gesundes volksempfinden”.
Dat je deze vergelijking maakt, maakt je een trol of een sukkel.

op 12 03 2012 at 15:57 schreef leo schmit:

Domela gooide modder naar boven, Mark en Konijntje gooien modder naar benden. FN gooit modder naar de moddergooiers, en heel voorzichtig een heel klein beetje modder naar boven. FN weet heel goed dat het niet langer Koning Willem de zoveelste is die de modder verdient, maar houdt zich op de vlakte waar de modder dan wel heen moet.

op 12 03 2012 at 16:04 schreef Marco Meijer:

(geen reaktie op artikel)

hallo Peter,

misschien kan je ook eens iets schrijven over Birdcloud ? Twee cute Nashville meiskes met nogal opmerkelijke lyrics die niet overal in goede aarde vallen. You love them or you hate them. Hun videoclip “saving myself for Jesus” is vandaag geband van Youtube.
Kijk er maar eens naar als je wilt. Ik ben benieuwd wat je er van vindt.

Groeten,

Marco

op 12 03 2012 at 17:26 schreef Rene Koeman:

12 03 2012 at 16:04 schreef Marco Meijer

Maak je niet druk, ze staan nog op vimeo: http://vimeo.com/28678112

(einde of topic)

op 12 03 2012 at 17:51 schreef Fridjof:

Hier kan je hem nog bekijken:
http://vimeo.com/28678112
inclusief lyrics..
Geweldig!

op 12 03 2012 at 18:31 schreef Frank 2:

@Sasha Berkman
Mag ik even lachen. Jullie zijn hier toch echt degene met het meeste kramp in de vingers als het om het zondebokken aanwijzen gaat.
Het patriarchale medialandschap van de vroege 20e eeuw leeft bij jullie! De burger is anno 2012 in de belevingswereld van Sasha nog steeds een makkelijk bespeelbaar instrument die geen keus heeft dan het slaafs volgen van de aanwijzingen op het roze blog.
De populariteit van GS heeft daarin heulemaal niets met herkenning te maken, welnee, maar met gewiekste manipulatie van een stel kwaadaardige gemeneriken. Slechts de intellectuele klasse, en de verlichte arbeidersklasse, is in staat om de ware structuren te herkennen, waar de niet onderwezen massa (zie Peter’s favoriete citaat) ten prooi is gevallen aan de grillen van GS en andere populistische blogs.
Mag ik jullie oplossing bedenken? Waarschijnlijk hele enge dingetjes. Censuur, fatsoenspolitie, etc. Waarom richten jullie geen anti-Roze garde op?

op 12 03 2012 at 19:00 schreef Rene Koeman:

Kijk op deze manier maak je er weer satire van:

@MinPres misschien een goed lijflied voor Mark Rutte http://vimeo.com/28678112 na die liefdesverklaring aan de #SGP

Schoppen naar boven.

op 12 03 2012 at 19:15 schreef Peter:

Jij-bak, jij-bak, jij-bak, stropop, stropop, ik zie dat Frank 2 weer helemaal in z’n element is. Inhoudelijke argumenten zijn voor pussies. Daar kan iedereen wel een discussie mee winnen. Nee, Frank haalt daar z’n neus voor op.

op 12 03 2012 at 19:52 schreef Pyt van der Galiën:

@Frank2

“You think you’re so clever and classless and free. But you’re still fucking peasants, far as i can see”.

Mijn favoriete citaat van (babyboomer!) John Lennon.

Wellicht heb je wat die herkenning betreft wél een punt: een sadistische racist zal zich ongetwijfeld in GS herkennen.

op 12 03 2012 at 20:25 schreef Frank 2:

@Peter
Lees de gastcolumn nog even door.
Er valt inhoudelijk helemaal niets op aan te merken. Waarom? Omdat er helemaal geen zinnige inhoudelijke vergelijkingen worden gemaakt die recht doen aan historische/huidige context en/of politiek/maatschappelijk landschap, behalve dan de twee losse zinnen die qua suggestie onderling inwisselbaar zijn en een karikatuur maken van GS:
“Heel wat anders dan chocoladeletters tegen verhoging van verkeersboetes.”
“Niet de dronken student die lallend op de stoep ligt, niet de tasjesdief die op heterdaad betrapt werd.”
@Pyt
Geef eens antwoord op mijn vraag: Als jullie overtuigingskracht niet voldoende is, wat was je van plan te gaan doen aan al die onverlichte boze blanke racistische mannen, behalve ze hier een beetje te bashen met gelijkgestemden?

op 12 03 2012 at 21:10 schreef Peter:

Ik begin een beetje genoeg van je te krijgen, Frank 2. Ik heb geen zin om steeds speciaal voor jou te moeten aantonen wat voor iedereen zonneklaar is, dat het klimaat in Nederland xenofoob is, dat het racistisch is zwarten uit te lachen en dat GeenStijl zich specialiseert in kleinburgerlijk gekanker.

Dit is je laatste waarschuwing: of je doet normaal en plaatst alleen nog inhoudelijke commentaren, dus geen jij-bakken, geen stropoppen, geen gezuig, geen getrol. Of je krijgt een IP-ban.

Je mag ook uit jezelf oprotten. Je lot op FN hangt van je volgende reactie af.

op 12 03 2012 at 21:36 schreef Pyt van der Galiën:

“Als jullie overtuigingskracht niet voldoende is, wat was je van plan te gaan doen aan al die onverlichte boze blanke racistische mannen, behalve ze hier een beetje te bashen met gelijkgestemden?”

Een beetje rare vraag, Frank. Niet zo’n klein beetje suggestief ook. Dezelfde dingen die ik al decennia doe, zonder me iets aan te trekken van wat racistische boze, blanke mannen daar van vinden? Wanneer mensen zich niet laten overtuigen, ga ik ze echt niet in heropvoedingskampen op laten sluiten.

op 12 03 2012 at 21:37 schreef Mario:

Begrijp ik het nou goed dat ‘Frank 2’ er een taak van heeft gemaakt om gs te verdedigen? Sneu.

Overigens, Frank2, mocht overtuigingskracht niet voldoende blijken, voor eender wie, dan blijft er altijd ‘waarheid’ over. En dat laatste is iets waar eenieder onheroepelijk mee zal worden geconfronteerd. Ook al die onverlichte boze blanke racistische mannen (géén vrouwen?) op zwarte laarzensites als gs/ ap/ enz.

op 12 03 2012 at 21:42 schreef Rene Koeman:

12 03 2012 at 20:25 schreef Frank 2

“Omdat er helemaal geen zinnige inhoudelijke vergelijkingen worden gemaakt die recht doen aan historische/huidige context en/of politiek/maatschappelijk landschap”

Mijn god, waar heb jij leren argumenteren, of überhaupt begrijpend lezen?

op 12 03 2012 at 22:24 schreef Bertje:

@ frank 2

Wel eens gehoord van het begrip tegen geluid?
Naar mijn mening is dat wat FN doet: tegen geluid geven / tegen gas / etc etc.
Je kunt het zoals jij doet azijnpissen noemen ik noem het meer een frisse (tegen) wind.
En mocht je die wind vinden stinken dan ga je toch terug naar het riool van GS of anders hoeiboei of nog beter Amstetdam post kun je lekker lollig doen en veren in elkanders billetjes stoppen.
O en voor de duidelijkheid ik ben het ook lang niet altijd eens met Peter Breedveld en de stukken op deze site en dat is ook goed zo, houd een mens fris en fruitig!

op 12 03 2012 at 22:26 schreef Frank 2:

@Peter
Ik kan helaas niet beloven dat ik aan al die pre-condities zal voldoen. Uit opportunisme mijn mening aanpassen ligt mij niet zo.
@Rene Koeman
Ik ga niet op je wedervraag in… je weet zelf ook wel dat je artikel niets nieuws vertelt behalve de gebruikelijke stelling dat GS riooljournalistiek is. Ik kan je vertellen, ik heb ze vandaag al weer heel wat grappige, waardevolle en goed geschreven artikelen zien leveren. Ééntje daarvan zo tendentieus als wat, door te benoemen dat er iemand op een brute sadistische manier in elkaar geslagen door jongens van een niet nader te benoemen etnische groep. Aan jullie de beurt om de schuld weer aan ’the messenger’ te geven, en de cirkel is rond!

Tot ziens! (vrees ik)

op 12 03 2012 at 22:32 schreef Peter:

En dat was de laatste reactie op deze site van Frank 2. Trollen moet-ie maar lekker op GeenStijl gaan doen.

op 13 03 2012 at 10:35 schreef babs:

Voor wie echt persé nog wil geloven dat er bij GS niet gemanipuleerd wordt… leestip:

http://hollandsehufters.blogspot.com/2012/03/het-geval-weesie.html

op 13 03 2012 at 22:57 schreef Rene Koeman:

12 03 2012 at 12:36 schreef Watutsi

Ik dacht al dat de jongeren onder ons er niets vanaf wisten. Ik schreef het ook juist voor de jongeren. Pyt wist het al :P

op 14 03 2012 at 22:02 schreef Robert:

Het is wel ironisch, dat vlakbij het monument voor Domela Nieuwenhuis vroeger zo’n grote, rooms-katholieke “triomfkerk” stond. Je weet wel: Rome is machtig en groter is beter. Ik heb mij wel eens proberen voor te stellen hoe een tijdreiziger ontvangen zou worden, als hij zo rond 1900 daar kwam vertellen dat:
– Domela Nieuwenhuis een groot standbeeld zou krijgen
– Dat die grote kerk wegens gebrek aan belangstelling gesloopt zou worden
en
– Dat tussen de lage resten van de hoge muren van die kerk een plantsoen aangelegd zou worden dat de naam “Domela Nieuwenhuis-plantsoen heeft gekregen.
De tijdreiziger zou misschien gelyncht zijn door rooms gepeupel, maar toch is het zo gegaan.

Alleen ….. Dat kan nu eigenlijk niemand nog iets schelen. ;-)

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS